A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Orsi, Zsuzsi gratulálok a lányokhoz! Sok tejcit kívánok és jó egészséget!
Millye: hajrá!!!!

Bogi: üdv újra itt!

Crocus: nálunk az vált be, h tiszta vízzel fürdetünk, utána az egész testét hidrophiles fürdetőkrémmel vékonyan bekenjük. A túlhordás miatt nagy lemezekben hámlott a bőre Alexnek, amíg ez nem múlt el, addig 1x napközben is bekentem.
kreiszi

Millye, szurkolunk mi is!

Lányok, Oli teljesen kidőlt... Unokaöcsém nagyon aranyos,
tetszett neki a babóca,bár félő volt néha, h kinyomja a szemét... :lol:
Oli pedig szépen bemutatkozott a rokonoknak, szinte végig aludt. :D
De azért mindenki megdajkálta. :)
Én is kifáradtam, babóca itt alszik a kezemben, de most már leteszem,
mert kezd nehéz lenni.
Egyébként engem nagyon bánt, h eddig ő a topik legkisebb babája. :(

Kép

Kép
gjéti

Millye: Nagyon-nagyon szorítunk Nektek!!!!!!!!!!!!!! :D

Mi is gyógyszertári testápolót használunk, Bencus bőre is nagyon száraz! Élvezi is nagyon a fürdés utáni masszázst! :lol:

És újabbat akciózott Bencus, most fülön pisilte magát! :lol:

A köldökünk pedig nagyon szép lett, szinte már alig váladékozik, szerintem nemsokára teljesen beforr! :)

Gjéti: Nehogy már emiatt szomorkodj, lehet hogy Oli annyit fog erősödni, hogy mindenkit beelőz súllyal! :wink: :)
zsu83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 10:25-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 10:26-kor.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Olyan ritkán tudok jönni, de azért próbálom követni az eseményeket!

A legfontosabbak:

Zsuzsi, Orsi: gratula a babókhoz!!!!

Gjéti: Nagyon tündéri a párod, gratulálok az eljegyzéshez!!!!!

Millye: ++++++++++ energia megy! Hajrá!

Gabi, Amy: boldog szülinapot!!

Testsúly miatt szerintem ne aggódjatok lányok, nekem amikor hazajöttünk, még +5 kg volt, amiből 2 hét alatt lement még 2, pedig eszek normálisan, nehogy baj legyen a tejcsivel!

Stelly: én úgy jártam, hogy mióta már 100-akat eszik Marcika, (meg néha még többet is ...) azóta a cicik alkalmazkodtak hozzá, úgy beindultak, hogy nekem továbbra is muszáj fejnem legalább 3-szor egy nap, különben félő, hogy felrobbannának :D És így is volt hogy még 80-at lefejtem egy kaja után, mert annyira tele volt, pedig rendesen evett a manókám.

Egy kérdés: ti miben tároljátok a fagyasztóban a tejet? Mert nekem voltak Aventes poharaim, de lassan mind megtelik ... Van ennél olcsóbb megoldás?

Zsu: gratulálok Bencus nagyfiúvá válásához!!!

Pannával vajon mi lehet? Mennek neki a drukkok, hogy meggyógyuljon minél előbb!!!!!!!!!

Gjéti: egyébként azon ne aggódj, hogy Oli picinek született, Marcika sem született sokkal nagyobbnak, de a múlt héten pl. 40 dkg-t hízott, azt hittem először, hogy rosszul mértük, de másodjára is ennyit mutatott a mérleg! Úgyhogy ne aggódj, majd itt kint szépen megnőnek!!

Nekem az volt Marcika kedvenc alakítása, amikor a pelenkázón, persze már amikor levettem róla a használt pelust, egyszerre kakilt, pisilt, és bukta vissza a tejcit. Hirtelen azt sem tudtam, hogy hova kapjak, egyszerre fogtam a kuksiját, hogy legalább magát ne pisilje össze, meg a fejecskéjét, hogy tudjon büfizni :)

Kismamiknak kitartást, lassan véget ér a február!!!!!!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Jó reggelt!

Millyéről nincs még hír???

Én most kicsit el vagyok keseredve, azt hittem, már túlvagyok a fertőzésen, erre éjszakától ismét hasmenésem van, és attól félek, hogy Natasa is elkaphatja. Persze próbálom minél többet etetni (őt mondjuk nem nehéz), de azt sem tudom, honnan venném észre, ha hasmenése lenne. Így is naponta legalább 5-6-szor kakil, az állaga meg ugye... Annak idején Tamarával is volt egy hányós vírusom, őt szoptattam tovább, semmi baja nem lett.

Gjéti, nyugi, a legfiatalabb is te vagy, Oli meg majd szépen megnő. Egyébként nincs nagy különbség a súlyok között, ő abszolút nem pici baba.

Kép
mist

Sziasztok!

Orsi: nagy gratula Neked is!!!!!

Gabi: nagyon köszönöm, Téged is isten éltessen sokáig!!!!

Millye: nagyon szorítok!

Kíváncsi leszek lesz-e olyan baba, aki ma akar kibújni, a szülinapunkon...

Stelly: a kuttyoknak már bemutattuk a trónörököst :D. Egyenként megnézhették, és a lábikóját megszagizhatták... Nagyon izgatotak voltak, de óvatosan viselkedtek a picivel. Még közös séta nem volt, de nagyon érdeklődőek egyébként. Mindenesetre nagyon óvatosak vagyunk, még véletlenül sem hagyjuk egyedül a babát a kutyákkal még jó pár évig, az biztos... Mondjuk a kuttyok a kertben laknak, de akkor is jobb az óvatosság, ezek azért nagy kutyák, elég, ha csak barátkozásból ad egy pacsit a picinek... Szóval óvatosan megy a szokatás, remélem nem lesz semmi gond...

Gjéti: sztem ne bántson, hogy Oli kisebb súllyal született, az ő méretei is teljesen normálisak!!! Vendi is pici volt, most meg már akkora hatalmas... Kíváncsi vagyok az esti mérlegelés mit fog mutatni... Ma vagyunk 4 hetesek... :D

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Zsufi: nagyon köszönöm!!!
Ez elég jó előadás lehetett Marcikától... :lol: :lol: :lol:

Mist: sajnálom a vírust, mielőbbi gyógyulást! Reméljük Natasa nem kapja el!!!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 10:26-kor.
Vendég

Sziasztok!

kisVince itt nyűgizik a kezemben, valahogy ma, meg egész éjszaka nem lehetett megnyugtatni semmivel....eni rengeteget evett, viszonr a szájpenésze folyton visszajön, hiába kezelem....és utálja amikor kitörlöm neki azzal a guszti löttyel, enni se akar utána....

Zsuzsi!!!!!!!!!Nagyon gratulálok, én is megkaptam az üzenetet, de tegnap egész nap nem jutottam ide!!!!!!!!

Orsi! Nagy gratula neked is!!!!!!!!

tejet én is csak minimálisan fejek, le se fagyasztom, mert még aznap megissza...kb. 40-60ml jön össze napi szinten.
lemértem a manócskát, és 3400g volt, ami azt jelenti, hogy két hetesn jócskán túllőttük a születési súlyt(3140g), így gond nem lehet, ha így folytatjuk. :) egyszer mértem csak le eddig, mennyit eszik ey alkalommal, és 60g volt....elvileg az jó nem?
fagyasztás: én annak idején 2dl-es, meg 1dl-es műanyag pohárkákban fagyasztottam, a tetejükre fólia került gumival....
a mélyhűtő totál megtelt, azt hittem sose fogy el, de sajna Ági 3 hós korában epekővel kh-ba kerültem 2 hétre, és apa a fagyasztott tejjel etette a csemetét, mire hazamentem, még volt maradék....szóval megérte....de most nem fejek ennyit.:) se időm, se kedvem. és tök fáj a cicim is... :(

súly: hát én 67 kg-val kezdtem, kicsit vizzsafogytam 65re, aztán 78 is voltam, aztán megin fogytam, végül 75 kg-val mentem szülni, és most tegnap nagy nehezen rááltam a mérlegre, és 70kg vagyok :( vagyis alig ment le valami a szüléssel... :( maradt is hasam....ami meg nahógyon fura volt a szülés után is, hogy alig véreztem, és alig fájt a hasm a kórházban...azóta itthon folyton fáj, nem csak szopi közben, és a vérzés továbbra is szerintem kevés, a hasam meg nagy és puffadt, és néha(2 naponta) kijön egy nagy adag vér, aminek minha állott szaga lenne..bocsi a guszti részletekért :) szerintetek ez baj? az elsőkkel lapos hassal jöttem ki a kórházból, és ömlött a vérem, meg iszonyat fájt a hasam.....
kicsit félek a dokihoz visszamenni :(
ja és ezek melett folyton éhes vagyok, továbbra is kívánós, csokiéhségem van, és sokat is eszem!!!!!!!!!! :(

Voltunk sétálni Szombaton!!!!!!!!!!!Nagyon élvezte a kismanóka!végig aludt.....mikor megállt a kocsi egyből felébredt, és természetesen kaját akart. :)

Mist! gyógyulást!+++++++++++

kismamiknak kitartás, már mindjárt mindenki túl van a nagy eseményen!!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Jó reggelt! :D
Tehát a történet. Kicsit hosszabb lesz, előre is elnézést.Szóval hétfőn befektettek, nem történt semmi egész nap csak :cry: . Kedd reggel a dokim előkerült és megvizsgált, közölte hogy talán valami lesz, ja reggel elhagytam a nyákdugót. Elmentem UH-ra ott vártam több mint egy órát, ezért lekéstem a bemutatást :x . A bemutatás amikor a proffeszor vizsgál meg a többi doki előtt és dönt hogy mi legyen velem. Tehát UH-n közölték hogy ilyen leletet még nem láttak. Nyoma nincs a túlhordásnak a méhlepény éretlen, nagyon sok a magzatvíz. :shock: Dokim mondta hogy az lenne jó ha lenne egy burokrepedés, mert nem nagyon lehet mit csinálni. Ja hétfőn a szülésznőm már a császárt is megemlítette. Szóval lekéstem a bemutatást, de délután előkerütl a prof és megvizsgált, közölte hogy 1 ujjnyira ki vagyok tágulva, talán lesz valami magától. Valószínűleg a vizsgálatával rásegített a dolgokra, mert onnantól kezdve vérezgettem. :(. A délután eltelt, jöttem-mentem, belógott férjem meg anyukám. Fájdogáltam, de nem volt vészes, sem rendszeres. Este aztán voltak egy órán keresztül 10 percenként valami fájdogálások. Felhívtam a szülésznőt 21-kor, mondta hogy ez semmi vegyek be négy adag cimcifugát. Elmentem zuhizni, szórakoztattam magam, aztán alvás...lett volna, de fájt a derekam, na ez kicsit rendszeresnek tűnt. Éjfél körül megkérdeztem a nővérkét, hogy szerinte ez mi lehet, mondta hogy menjek át a szülőszobára kérjem vizsgáljanak meg. Ámtentem, amíg a dokit vártam szült egy nő, visított,kiabált,hát....Aztán jött a doki megvizsgált, kiabálta hogy 4 ujjnyi hívják a dokimat szülésznőmet én meg üljek fel a szülőszékre, beöntésre nem volt idő . :oops: Álltam a folyosón és nevetgéltem, ááááá mondom ilyen nincs. Közölték hogy szakad a hó ha akarom a férjem hívjam, hívtam jött. Kb. 1 óra alatt ért be ő is és a dokim, szülésznőm is. Bekötötték a strepto miatt az antit, aztán visszaszöktem a cuccomért a kórterembe. :D Utánna álltam az ablakban, telefonáltam, néztem a hóesést, ja közben kicsit fájdogáltam. Bejött az ügyeletes doki, kérdezte hogy nem gondolnám hogy fel kéne ülnöm a székre inkább...felültem, megvizsgált, mondta hogy nem veszem észre hogy valami van alábam között - magzatburok tök lenn - mondtam de... :D Na megjött mindenki, apácska nagyon izgult. Burokrepesztés, kiderült hogy már szutyi volt a víz. Kaptam oxit fájás erősítésnek. 2-ig nem is volt gáz, aztán még egy koktél. Babuska nem nagyon akart lefele indulni, ezért forognom kellett az ágyon, és felállva rugózni. Hát ezt már nehezebben viseltem -első éjszakát a kórházban szobatársam kisfia miatt végig virrasztottuk - el akartam állandóan aludni. Apa próbálta bennem tartani a lelket, de többször kiment -burokrepesztés,varrás-. Ja dokim hisztizett hogy fájásgyenge vagyok. Jött a kitolási szak, de semmi erőm nem volt, nagyon nehezen ment a nyomás. Ez a szak kb. 45 perc lehetett. Dokim a végére hisztizett hogy ő is fáradt nem csak én, nem fogom tudni kinyomni, vákumozzanak meg. Behívott egy másik dokit, ő megnézett és azt mondta a szülésznővel együtt hogy meg tudjuk csinálni ne vákumozzanak, két-3 öltés bánta. A legutolsó nyomást, és azt hogy a dokibácsi rásegít a pockon, a dokinőm vág nem is éreztem, rákakták Füge babát a pocimra én meg zokogtam. Ja a nyomásoknál kiabáltam már hogy nem jön ki, hagyjanak békén..szóval kicsit talán elfáradva nyafiztam. Apa ekkor kiment és mire össze szedte magát kb. 15 perc alatt hogy bejön addigra meg lett Fügebaba. A feje 36-os lett, 4100 gramm és 57 cm. A dokinőm meg el mehet a francba a hisztijével, mert elsőre ekkora "pici" lányt 5 óra alatt megszülni szerintem nem rossz teljesítmény. Na mindegy. Elvitték Fügét, mert fázott, majd kicsit visszahozták hozzám,aztán megint el, én meg kórterem. Elég sok vért vesztettem és az első nap pocsék volt. 7-kor aludtam el, már 8 után keltettek a viziten hogy menjek pisilni. Hát nem jött össze, kétszer indultam el, kétszer nyekkentem vissza az ágyra. Aztán délután három körül elmentm cseppemért, kihoztam magamhoz, de az első éjszaka még betoltam, de azóta együtt és nagyon fura még. Tejci beindult,csak még Füge kicsit lusti és sokáig szopizik. Na próbálok képet is ide varázsolni.
Bocs ha hosszú lettem.

Kép
budabo

tettem képeket a közösbe!!! időközbenelkészült a ngyok szobája is az új bútorokkal, arról is tettem képet!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Bogi üdv újra :)

Gjéti nehogy elkeseredj, a születési súly nem sokat számít, Zéti 2900 volt, csupa csont, pár hónapos korára pedig átlag feletti lett a súlya, 75-ös volt a percentil.

Én is alig vérzek, és a hasam is nagy maradt...a kórházban a 3-4. nap lementem az automatához és a liftben egy nénike megkérdezte mikor születik a baba ááááá :?

Oli is egész délelőtt nyöszörög...biztos az időjárás...

Kérdés: minden baba csinál olyat, hogy mikor teszem a szájába a cicit rázni kezdi a fejét, látszik hogy be akarná kapni, csak olyan ideges lesz hogy a fejét egyre jobban rázza és nem sikerül bekapni... :roll: tök ijesztő, Z csinált ilyet de nem ilyen durván. Remélem nem valami idegrendszeri izé :roll:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Na akkkor kicsit később a kép.
Elif,hugic: kitartás nektek és még akinek van. Én igazán tudom hogy milyen pocsék érzés, de ha a pici ott lesz a pocitokon, melleteken el is felejtitek.
stelly,Kreiszi,Babanyul és mindenkinek köszi a szorítást és a drukkot, tuti hogy használt, hiszen nulla esélyekkel de megindult Füge magától. Ja aznap 8 kisbaba született a kórházban. A 37 férőhelyes osztályon 41-en voltunk mikor eljöttem. A dokimat pedig senkinek, de senkinek nem ajánlom.!!!!! Még a varrás közben azért közölte hogy 10nap múlva látni szeretne ellenőrzésre és akkor a bonbon virágcsokor...

Kép
budabo

Zetibebi: nekem is csinálja Iringó, egy óra szopi után elveszti a türelmét és rájön hogy mégsem tudja hogy kell szopizni. Csecsemős tanácsa hogy egy-két csepp vizet cseppentsünk a cickóra vagy pedig az ujjunkat nyomjuk oda és ha rákap akkor mehet a cici.

Kép
budabo

Nagy gratula Bjutinak és Zsuzsinak a picikhez!

Bogi: nagyon ügyesek voltatok Iringóval!! Nem semmi a dokinőd! :evil: Én még ilyet nem is hallottam, hogy az orvos kezd el rinyálni, hogy fáradt, mintha neki kellene megszülnie a babát, és inkább vákumozzanak meg! Szerintem ez minősíthetetlen! Még szerencse, hogy a másik doki és a szülésznő sokkal normálisabb hozzáállású volt és bíztak benne, hogy meg tudjátok vákum nélkül is csinálni!

A kilók miatt kicsit én is el vagyok keseredve, de ez szimpla hiúsági hiszti, mert tudom, hogy nekem csak akkor van elég tejem, ha van rajtam pár fölös kiló. Bár az elég durva, hogy a szüléssel csak négy kiló ment le (ebből Vili volt 3,4 kg), azóta pedig pici fel is jött a folyamatos kajálás miatt. :evil: Vilinek egyébként hatalmas étvágya van, már folyamatosan 90-110 ml-t eszik. A szeme szerintem javulóban van, lehet, hogy nem kell átmosni. Továbbra is remekül alszik, persze csak ha tele a pocak. :wink:
yve

Millye hír:

"A mai napon úgy döntöttem, hogy feladom luxusbérletem anyánál, és kiköltöztem. Jó volt nála, de mivel 3700 gr 57 cm-ig nőttem, szűkös volt a hely."

Az SMS hajnali négykor érkezett, úgyhogy azért jópár órát elvajúdtak ők is...

Nagyon gratulálok, Millye!

Gjéti, miért bánt, hogy Oli a topik legkisebb babája? Hisz makkegészséges, nagyokat eszik, és nagyokat alszik! (meg amúgy te vagy a topik "legkisebb" anyucija is :wink:) Pont így jó a babád, ahogy van!!!

Mist :( jobbulást!

Bogi, nagyon ügyes voltál, a dokid meg elmehet a sunyiba!

KépKép

KépKép
stelly

Tegnap délután mi is tettünk egy próbát a levegőzéssel, egyelőre csak a teraszajtóban:
Kép

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok lányok!

Bogi, nem semmi szüléstörténet . A doktornőd meg tényleg elmehet a francba, minek megy az ilyen szülséznek, ha semmi türelme nincs. És komolyan azt mondta, hogy bonbon meg virágcsokor????
Hááát, tőlem tudod mit kapna.... :evil:

Gjéti, nehogy már azon szomorkodj, hogy Oli mekkorának született! Majd megnő, van rá ideje. Különben is amit te 17 éves végigcsináltál, nem kis teljesítmény.

Mist, sajnálom, remélem hamar rendbejössz. Meg kellene próbálnod a normafloret szedni, vagy valami homeopatás cuccot, hátha hamarabb rendbejössz.
Arról sajna fogalmam sincs, hogy a kicsi elkaphatja-e.

Millyéről nagyon várom a híreket!

Vera, szerintem csak izgatott lesz Oli, hogy jön a kaja, és azért csinálja ezt.

Verus, remélem hamar túllesztek a szájpenészen, gyógyulást Vincének.

Zsu, az a fülönpisilés nem semmi mutatvány lehetett :lol:
Zsufi, a hármas produkció is hasonlóan vicces lehetett, bár gondolom közben nem nevetni volt kedved. De így utólag..... :lol:

Amy, Babanyul, a kutyákhoz kapcsolódóan....
Nekünk is nagy kutyáink voltak- vannak, és Szávát csak óvatosan mutattuk be nekik. Egy idő után, szigorú felügyelet mellett úgyis össze fognak barátkozni.
A nagyok nekünk is kint vannak, velük majd ráérek össehaverkodtatni a törpét, a kicsi miatt kicsit aíggódom, aki a lakásban van, hogy mit fog szólni a babóhoz. Meg attól félek, hogy a gyerekorvos mit fog szólni, hogy bent van a kutya.Ne ma legjobb megoldás, de egy kistestűt nem rakhatok ki az udvarra a nagyok közé.

Remélem nem baj, ha rakok fel pár képet, Száva és a nagykutyák viszonyáról.
A dog sajnos már egy éve meghalt, a legeslegkedvesebb kutyám volt... :cry: :cry:

Ez a kép egy kutyás könyvben is benne van, fotópályázaton is harmadik lett egyszer.

Kép

Itt Száva még csak 4 éves volt, Lizikét ölelgeti, akit menhelyről hoztunk el.

Kép

Ezt a képet meg annyira szeretem, úgy látszik a kutyán, hogy imádja Szávát :)

Kép

Na, befejeztem, mert még vagy 100 képet képes lennék felrakini.
Nem foglalom a babás képek elől a helyet.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Amíg írtam, megjött a Milyle hír, nagy nagy gratula nekik!!!!!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Bogi: Üdv újra köztünk!!

zetibebi: nyugi, ez nálunk is megy. Beidegesedik, aztán nem találja acicit, meg nem nyitja ki rendesen a száját... Csak éjszaka gáz, amikor én tömködném a szájába, ő meg nem tudja bekapni!

Andus: Hihetetlen dolog történt az imént! Én csak nem adtam fel, és próbálkoztam az ülős-döntögetős módszerrel büfit kicsalni! És akkorát sikerült, amely méltán megérdemli a 3 hetes gyermekem életének legnagyobb büfije címet!! Szóval lehet, mégis bejön! :D

Zsufi:
Nálunk gyógyászati segédeszköz boltban kapni steril anyatejtároló edényeket. Ugyanúgy néz ki, mint a vizeletmintás üvegcse, csak nagyobb. 500 Ft-ba kerül a 10 db. Szerintem az elég jó ár az Aventes cucchoz képest! Hátha nálatok is van hasonló boltban!

ladmon

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 10:27-kor.
Vendég

Húú, írás közben lemaradtam:
Millye: hát nagyon gratulálok! Akkor mégiscsak magzatvíz volt az a gyanús dolog!!

Andus
: csudicukik a képek!

ladmon

Ladmon, jót vigyorogtam a hatalmas büfin :lol: :lol:
Csecsemős nővér mutatta ezt a trükköt, és azért tényleg az esetek nagy részében bejön. :)
Persze nekünk is volt, amikor nem büfizett Száva, de lehet, hogy akkor nem is nyel annyi levegőt.
Mellesleg tök vicces, amikor az ember így döntögeti a gyereket, én mindig jókat nevettem rajta, mert közben mondogattam is neki nagy átéléssel, hogy egyet jobbra........... és csak úgy sasolt rám. :lol:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Millye, gratulálok és minden jót kívánok nektek!

Bogi
- ez igen! Szép kis születéstörténet. Ez a doki nem teljesen 100as az biztos, még hogy ő kezd el rinyálni! :twisted: Neked gratulálok, h egy ilyen doki mellett ilyen szép teljesítményt nyújtottál!

Nálunk semmi, de semmi nem történik. A havazás sem hoz fájásokat :( pedig annyira reménykedtem! Most várom haza a párom, aki elment ezt-azt elintézni. És egy kicsit fogok dolgozni a gép előtt.

Nagyon várom az esti vizsgálatot, mert el kell mesélnem a dokinak, h tegnap sajnos takarítás közben rácsapódott a hasamra az a nyamvadt wc ülőke, ami nem ám könnyű műanyag, hanem a nehezebb fajtából való, fa. Még most is fáj a helye, ha odanyomom az ujjam. Persze jól beparáztam és nem győztem elnézést kérni a kismazsolámtól. Mentem rögtön szívhangot nézni, meg ébresztgetni, h mocorog-e, de egyelőre minden rendben kell legyen, mert éjszaka is nagyokat ugrándozott. Ilyen már régen volt egyébként. Szívecskéje pedig szépen, nagyon gyorsan kalimpál! De meg kell nyugtasson a doki is, h biztosan nem lett semmi baja a bébinek!

Na megyek dolgozni.

KépKép
hugic

Gabi, pontosan, mindenkinek ismernie kell a saját kutyáit, és annak megfelelően cselekedni. Ha ilyenek a kutyusok, akkor tényleg nagyon óvatosnak kell lenni velük.
Amikor picúr baba volt Száva, akkor Asztor ( a dog) is csak messziről nézhette, mert állanmdóan a sarkamban volt, hogy mi az a kis nyüszögő csomag...
Ők mind mind nagyon jó és tündéri kutyák, de soha egy percre sem hagytam magukra őket a gyerekkel. Bármi történhet, pl. fellökik akár jóindulatból is.
De szerencsére soha nem történt baj. A legnagyobb az volt, hogy egyszer Asztor meglökte Szávát, és ő belepottyant a fürcsinek kitett vízbe :lol: De ez is inkább vicces volt.
Az összes kutyánk imádja őt, és viszont is, ez olyan jó.
Még a menhelyről felnőtten ellhozott Lizi is, pedig ő aztán lutri volt, mert csórikám ideggyenge, soha senkinek nem kellő kutyus.
Egy fél évig rettegett a gyerektől. Ma Száva a hátára csimpaszkodik, imádják egymást.

Egyébként azt tudom javasolni, hogy a baba használt ruháit időnként szagoltasd meg a kutyusokkal, hogy szokják a szagát. El kell fogadniuk, hogy ő is a családba (falkába) tartozik, nem egy idegen. Ha sokszor érzik rajtad a szagát, szerintem előbb-utóbb könnyen elfogadják.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 10:28-kor.
Vendég

Andus, nagyon jók a képek - én egyáltalán nem bánom, ha a pöttömök mellett kerülnek fel képek a nagytesókról is, sőt! :D

Hugic, szerintem ne aggódj a wc-ülőke miatt, ha rendesen nyüzsög a baba. Én egyik takarítás alkalmával leguggoltam a WC előtt, hogy kipucoljam, csak hát nem számítottam ki jól a távolságot, és totál beütöttem a pocakot a csészébe... :roll: de semmi nem lett belőle, csak én ijedtem meg. A magzatvízzel azért jól körül vannak párnázva ezek a picurok még így a végén is. :)

KépKép

KépKép
stelly

Millyének nagy-nagy gratula!!!
Andus, tündériek a képek!

Vera, ilyen néha nálunk is előfordul, ma éjszaka pl. kétszer is így utasította el a jobb mellett. Remélem, leszokik róla.

Stelly, azt hiszem, te kérdezted a bimbóvédőt, nekünk nem okozott gondot. Ma már másodszor is nélküle evett, fel sem tűnt neki. Abban mindenképpen segít, hogy kevésbé fáj a szoptatás, viszont nem vettem észre, hogy gyorsabban gyógyulna így a mellem. Amiért nagyon utálom már, az a macera, folyton kifolyik belőle a tej, mindketten elázunk a szopik alatt.

Verus, remélem, gyorsan gyógyul majd a szájpenészetek, sajnos ez elég gyakran előfordul, de talán nem viseli meg annyira.

Kilók: én lassan az induló súlyom alá érek, de valószínűleg a karomból és a lábfejemből fogyok, mert a melleim hatalmasak, és a hasam is messze van a lapostól :lol: . És nem tudom, háztartási keksszel meddig lesz elegendő tejem :( .

Kép
mist

Gabi, Amy: NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT NEKTEK! SOK-SOK BOLDOGSÁGOT!!!!

Majd jövök még reagálni, csak egy kérdés most... Van még valaki, akinek nagyon rossz éjszakája volt??? 2 után ugyan én ébresztettem a Manót (akkor már 6 órája nem evett, és iszonyúan feszültek a melleim), de utána bekakált, csuklott és mikor ezeket megoldottuk, sehogy sem akart elaludni... Egészen 6-ig fent volt :shock: :shock: :shock: , 5-kor újra szoptattam, ennek aludt be a végén nagy nehezen... Sem Apukája hasán, sem közöttünk nem aludt vissza, és ilyen még soha nem volt. Az a tippem, hogy a hóeséstől volt ilyen kattant Szegénykém, ezért kérdezem, hogy valaki nem szembesült hasonlóval? Vagy fájhatott a hasa? Elég bénának érzem magam, hogy nem értem egyértelűen a jelzéseit... :( :( :(

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Millye: nagy-nagy gartula!!! Mégis lett 23-i babánk... ennek örülök!!!!

Bogi: nem semmi történet, a dokidról meg inkább nem mondok véleményt, nem illene ide... :evil: :evil: :evil:

A köszöntéseket nagyon szépen köszönöm!!!

Andus, Gabi: teljesen egyetértek kutya ügyben.. Én imádom a dögöket, de nem kérdés, hogy a gyerek, vagy a kuttyok a fontosabbak! A farkassal nálunk is lehetnek gondok, vele különösen óvatosnak kell lenni... A bernikkel csak annyi van, hogy hatalmasak, és nincsenek tisztában ezzel...
Andus, én láttam ezt a képet, ahogy Száva a doggal van... vagy valamelyik kutyás könyvben, vagy újságban.... Nagyon édesek a képek!!!

Stelly: gyönyörű a kislányod, még mindig... :wink: :lol:

Délután majd remélem én is tudok hozni képet a 4 hetes nagyfiamról... 8) :D

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Julcsi: nekem is van sokszor, hogy nem értem mit szeretne mondani szegénykém... De azért már egyre gyakrabban ráhibázok... Ne aggódj, csak adj időt magatoknak!

Nekünk a tegnap éjszaka jól telt, de nálunk is voltak már macerásabb éjszakák is..., olyanok, amikor nehezen aludt vissza.... Lehet, az idő, vagy bármi más is...Én még nem tudtam rájönni, hogy Vendinél mi okozza...

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Bocsi, ezt meg kell mutatnom, remélem még nem mutogattam...
Ezen a vacak hideg hóeséses napon, egy kis mosolyognivaló...

A tuti védőfelszerelés... :lol: :lol:

Kép

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Kép

Kép
budabo

Kép

Kép
budabo

Csak sikerült lekicsinyítve szerkeszteni. Szóval ő lenne a szemünk fénye Iringó baba. A szeme kicsit bevérzett az erőlködéstől de már javul.

Gratula Millyének. A többieknek még mindig kitartás, boldog szülinapot és névnapot és mindent. Kár hogy nem ment a visszaolvasás, mert ahogylátom a büfi kérdés felmerült és érdekelt volna a trükk.

A férjem nagy segítség volt,meg nagyon fáradt is voltam és már nagyon szerettem volna Fügét. Ezért mondtam hogy én nem ajánlom senkinek ezt a nőt. Van akinek ez a stílus jön be, nekem nem. Jó tanulópénz.
A gátsebbel ti mi a ......... csináltok????????? Még egyenlőre nagyon gáz, hiába kis vágás volt csak. Van valami tipp, homeo vagy valami?????????????????????????????????

Kép
budabo

Sziasztok!

Mist: Jobbulást!

Bogi: Hát a dokinődről megvan a véleményem! :? De a lényeg, hogy minden rendben zajlott, és mindketten egészségesek vagytok! :)

Zétivera: NÁlunk is van idegeskedés cicizésnél, ha fáj Bencus hasa! :?

Millye: GRATULÁLOK, JÓ EGÉSZSÉGET ÉS SOK-SOK TEJCSIT KÍVÁNOK! :lol:

Eszter: Nagyon édes Adri baba, teljesen elolvadtam! :lol:

Andus: Annyira aranyosak a képek!!!!!!!!! :D

Hugic: Biztos nincs semmi baja a babának!

Julcsi: Nálunk is voltak ilyen éjszakák, nálunk a hasfájás az ok, szegénykém nagyon nehezen viseli! :cry:
zsu83

Bogi: Csodaszép Iringó baba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
zsu83

Bogi: Irignó csodaszép!!! és ha jól látom már fülbevalója is van??? :wink: Igazi kis csajszi!!! :D :D

Lányok, úgy néz ki, hogy találtunk egy kismamát, akinek kellene a tejcsi... Én úgy örülök!!! Lesz a picinyemnek tejtestvére... :lol:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Andus: Megtennéd, hogy bemásolod ide a böfiztetős módszered? Akárhogy keresem, nem találom, és asszem szükség lenne rá, most megint annyit sírt ez a szegény Kismanó... Tuti már, hogy a hasa fáj, éjjel is az lehetett, reggel is és most is ez ment vagy félórán keresztül.... Olyan lélekszakadva sír, hogy a végén már én is bőgtem... :cry: Bevetem az infacolt, de talán az is segítene, ha jobban tudnám büfiztetni. Köszönöm!

Remélem ma még tudok jönni...

Julcsi

KépKép
julcsi-79

"Egy csecsemős nővér ajánlotta, hogy ültessem a térdemre, miközben a hátát, fejét tartom, és billentgessem mozgassam...... egyet jobbra- egyet balra- egyet hátra- egyet előre... Mindezt szép lassan.
Ez meghozta a büfit.. nem tudom érthetően írtam-e le."

Ezt írta Andus... Nekem az előbb az is bejött, hogy egyszerűen a térdemre ültettem!

ladmon

Milllye gratulálok!!!

Köszi a fejrázós tapasztalatot, kicsit megnyugodtam :oops: néha olyan ijesztő.

Budabo nem semmi a szülészed :evil: jah, virág meg bonbon... :twisted:

Andus szívesen látjuk Szávát is a babák között, nagyon szép kiscsaj :D

Hugic ne izgulj, ha mozog biztos jól van a babó!

Julcsi nálunk mind a két kölök nyűgi volt ma, biztos betett nekik az időjárás mert más okuk nem nagyon van a nyűgire.

Bogi de édesek a képek! :D Az a kedvencem amin nagyra nyílt szemmel néz, tök így szokott Olivér is :D

Büfi: eleinte jól ment, mostanában néha nem jön össze. Szoktam úgy, hogy egy kicsit vízszintesen tartom majd felteszem a vállamhoz függőlegesen, és ezt ismételgetem, ettől általában kiszalad a böff, de ki fogom én is próbálni az Andus-módszert. Az infacol nekünk igazi csodaszer, Zétin is segített és most Olivéren is. Még nem hallottam olyat akinek nem vált be, illetve egy valakit de ő inkább dacból mondta.

Boldog szülinapot a szülinaposoknak!!! :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Kép első itthon-fürcsi, közben lerágom apa egyik ujját, úgyis van még kilenc másik :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Kép ez meg tesóm a nagykádban, kádvizet iszik a hőmérős halból

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Bogi! Én gátsebre Arnicát és Apis szedtem, nem tudom, ez segített-e, mindenesetre nem is érzem, hogy van!

Kép
mist

Kép kaptam ajándékot a tesómtól mikor hazaértem a kórházból: egy legó tűzoltóautó, egy mellszívókupak és egy cumisüveg-tetővédő kupak

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Nagyon szépek a babák:) :D

Andabella

Kép
Kép
andabella

Most találtam meg mi van Pandussal, szegény reméljük hamar meggyógyul!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Bogi: Szerintem fogd azt a "bonbont", keresd meg a szülésedkor ügyeletes orvost -azt, aki tudta mit kell csinálni és csinálta is- és neki add oda. Egyúttal szereznél magadnak egy értelmes, jó nőgyógyászt. Ügyeskezű lehet, ha tudta, mikor és hova kell könyökölnie hogy megússzátok a vákumozást!

Kép
kangu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?