A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Sziasztok!

Kitartás mindenkinek akkinek el megyen a férjecskéje.....

Kocska és mindenki aki édes terhe van :-)
Kolinál én is ilyen voltam. Most viszont arra nincs idő hogy észrevegyem kilog a belem..... Esténként érzem, hogy itt fáj ott fáj de rögtön elfáradok.... Pihenjetek amennyit tudtok. Olvassatok kapcsoljatok ki. Már marha kevés idő van hátra és egy jó ideig nem lesz pihi....
Ja és én ezért szerettném ha kicsit elöbb jönne ki Beni, mert kolival emlékszem annyira vízess voltam a 34 héttől, hogy gyakorlatilag csak feküdtem vonszoltam magam..... és marha car volt. APa dolgozott én meg otthon szenvedtem.... :-(

Cat!
Köszi a gyógyszereket jól jött. Még én se tudom hogy lesz a szülinap és izgulok is miatta. Félek, hogy család nem jól kezeli le és koli sérülni fog.... Olyan kis érzelmes....

Kocska!
Be haloka gyerkőceiden :-) Nagyon édesek ahoy terorizálnak.... és ezek a szövegek :-)Én is sokszor túl szigorúnak érzem magam, de ha kicsit engedek rögtön van látszata szóval nálunk is a nem az nem és apa a mentőöv :-) csak emiatt néha carul érzem magam, mer tén vagyok a mumus....

Mi carul vagyunk. Koli csak nem akkor kijönni ebből a caros betegségből. HA keddig nem javul megint doki. Úgy nem akarom :-(
Mondjuk haladás, hogy ma evett már egy kicsit. csütörtök óta először. Nekem még mindig csak a torkom fáj...

na lépek. api éjjeles, így nekem most nyugi van. elterpeszkedek az ágyon.
puszi mindenkinek

Kép

Kép
sziszike22

Lányok!

Hormontúltengésen tegyétek túl magatokat!
A súlyon már nehezebb ebben az időszakban.

Nekem annyival könnyebb, hogy a súlyom nem változott, csak a súlypontom helyeződött át. Így még fújtatást nem tapasztaltam, csak nem tudok előre hajolni.

Hormonok hatása viszont engem is sújt rendesen. Vagyis inkább a családomat. Szerencsére egy három éves gyerek gyorsan túlteszi magát rajta, és csak reménykedem, hogy nem hagy benne életreszóló nyomokat.
A férjemet pedig majd kiengesztelem, ha Marci megszületett. Vagy néha-néha egy jobb nappal. :D estleg öleléssel, összebújással. Szerencsére nála már ez is segít.

Bogi!

Irígy vagyok a DM koncertek miatt! :oops: :wink:

Most hogy írtad, hogy neked megvan a jegyed, én is elgondolkodtam rajta, hogy meg tudnám-e oldani...????
De még agyalok egy kicsit a dolgon.
Vendég

sziasztok.

cat,sziszike:

nagyon hasonlítanak a fiúk.én is kiváncsi leszek,hogy fognak e hasonlítani egymásra a fiúk.

én az utóbbi napokban kezdtem úgy érezni hogy inkább nem szülnék............de csak azért mert tudom hogy most vagyok utoljára terhes,nem valószínű hogy lessz 3. is.és annyira szeretek terhes lenni,méhga már kicsit messze is van a föld,és fél óra mire felérek a 3.-ra,meg hátulról pingvinnek néznek az utcán.
olyan fura érzéseim vannak.
közben meg várom hogy Alex kint rugdosson és agyon lehessen puszilgatni.............

na ma csak ennyit,megyek altatni.

hoztam viszont friss pocifotót,és még 2-őt arról hogy mit csináll egy 34 hetes unatkozó kismama mikor már nagyon babázhatnékja van:

Kép
Kép
Kép pelenka is van rajt:):):)

Kép
Kép
ettike

sziszike!

Koli is hamarosan meggyógyul.

Próbálj olyan ételeket csinálni, amit nagyon szeret, hátha abból többet eszik.
Egyébként az sem gond, ha nem eszik sokat. A szervezete tudja, mi a megfelelő.
Én egyébként ha beteg, nem csak arra figyelek, hogy táplálékdús legyen, hanem élvezze is. Néha szinte csak édességet eszik, de attól jobb a kedve és gyorsabban gyógyul.

Ma este bundás almát csináltam, és Beni többet evett belőle, mint egy hét alatt szokott enni összesen.
Könnyű és gyors kaja. Szerintem kipróbálhatnád.

Az almát meg kell pucolni, kb. 7-8 mm-re karikákra vágni, és sűrű, édes palacsintaszószba mártani. Vajon kisütni, de úgy hogy közben párolod is fedő alatt kicsit, hogy az alma megpuhuljon. (Kis lángon)
A végén meg lehet szórni fahéjjas cukorral.

Én ugye a diéta miatt a palacsintatésztát teljes kiőrlésű liszttel és édesítővel csinálom. Illetve nem tetem rá fahéjat sem ma, mert azért nem rajongunk igazán.
Vendég

Ettike:csini a pocid!!A bepelenkázott és felöltöztetett macin(?) pedig jót nevettem!! :lol: :lol:

Kocska:előre is gratulálok a 7 évhez!!!Viszont ötletem nincs,hogy mivel lephetnéd meg a párod :( Talán főz neki vmi finomat,süsd meg a kedvenc sütijét,este pedig gyertyafényes összebújás....

Kép
demetnik

Ettike!
A kis magányos estémbe hoztál egy nagy adag derűt! Hát Te tényleg kismama vagy és unatkozol! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
tisa

Cat!
Köszi ezt holnap kiprobálom. Nagyon jól hangzik :-) Ma meg csak azért evett, mert sütötök főzit csináltam neki és azt imádja. Este meg tejbegrízt. Napközben probáltam a kedven kekszével , turórudival, ropival kinálni és még az se kelett. Pedig mindegyik nagy kedvenc. De remélem szép lassan vissza tér :-)

Ettike!
Hát ez marha jó volt :-) ELeinte én is így álltam a tehességhez,de mióta tudom, hogy lesz 3. azóta jobban várom, hogy kibujjon, de jó hogy erre emlékeztettél. most megint nyugiban leszek egy kicsit.

Tisa!
Nem nézel valmi jó filmet? Én a akaribot nézem.... :-) Még ne láttam... egy kis sütivel lehettéged is jobb kedvre derítene. Én is egyedül vagyok....

puszi

Kép

Kép
sziszike22

Sziszi!
Végigcsattogtattam a tévét, semmi normális film nincs. :?
Így olvasgatlak benneteket, és közben játszok a számítógépen.
De lassan visszintesbe teszem magam és olvasok egy kis Agatha Christie-t. Csak próbálom odázni a lefekvést, mert annak mostanában csak fetrengés a vége, mert elkezd zsibbandni a lábam. Meg WC-re járkálás. Össze-vissza alszom mostanában.Éjjel semmit, délelőtt meg mint a mormota. :roll:

Kép
Kép
tisa

Itt megint esik a hó... :?
Nem tudom örüljek-e vagy ne.
Vendég

Sziasztok!

Itt gyönyörűen esik a hó, azt hiszem ma is szánkóval megyünk vásárolni!!!
Cat, én örülök neki. Inkább most essen, mint éprilisban!

Ettike, édes a maci! Ez tavaszi overáll vagy téli? Nem bírom eldönteni, h kell-e vajon valami könnyebb overállt vennem Barnusnak?!

Olvasok, és megpróbálok írni is, ha Emma nem ébred fel!

Zsu
svs

Sziszi, tök, jó, h ilyen jól bírod, le a kalappal.
Engem pont az Emma utáni rohangászás fáraszt el, de nagyon. Ezért is szeretnénk egy pár nappal hamarabb szülni (na nem hetekkel), a végére még nehezebb lesz a dolog.

Olyan jó lenne egy pocakos talit beiktatni még, főleg, h többen is egyedül vagytok most. De nem tudom, h okos ötlet-e ebben az influenzaszezonban?! :roll:

Tisa, mikor kell menned Nst-re?
Én is takarítottam tegnap, rendesen ki is fáradtam benne.

Bogi, drukkolok, összejöjjön a Depeche koncert, biztosan jó lesz!
A bak meg a bika jók együtt, nem? Legalábbis én jól megvagyok Apummal (ő a bika).
Aszcendens: nálunk Emma záróján az van, h 11:50-kor született, az enyémen az, h 11:40-kor! Mi 50-re emlékszünk, de ezek után ki tudja?! :roll:

Lányok, tudja vki, h a tejgyűjtő kagylót hogy kell használni? Fogni kell vagy be kell tenni a melltartóba? Szopizásnál nekem mindig megindult a másik mellem is, hátha így hasznosítani tudnám azt a tejcit is. Van vkinek tapasztalata?

Emma még alszik, de elvileg nemsokára jön a védőnő, megyek, összekapom a lakást!

Zsu
svs

Jó reggelt!
Újra itt! Immár magányosan! :cry:
Tisa a párom Honvédségnél közaélkalmazott és odakinn antennarendszerekkel foglalkozik Koszovóba mentek.... és ott végigjárják ilyenkor a 3 tábort... Szarajevo, Pecs,Pristina.

Cat én úhy voltam a koncerttel hoyg egy ilyen jegy tuti nem marad rajtam, anyáék szívesen bejállalták hogy átjönnek hozzánk és vigyáznak rá aznap este. És ha akkor majd úgy látom jónak akkor más megy helyettem! De ha meg nyugis baba akkor bánnám hoyg már nem tudok rá jegyet szerezni.... októberben vettük és így döntöttünk a párommal.

ettike A felöltöztetett maci nagyon nyerő! :)

Nekem az egyedüllétes szórakozásom a született feleségek új évada lesz mert tesóm letöltötte nekem az új évadot! :D

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

ja és main kívül már csak csütörtök-pénbteken dolgozom!
És tényleg csak akészülődés és a várakozás marad! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!

Már megint ezer éve nem írtam. Kisvirágnak és Gabkának kitartást a kórházba remélem minél előbb hazajöhettek!
Judy: végre összeraktuk az ágyat, nekünk 50x70-es pelenkázó szivacs fért bele.
Köhögésre annyit, hogy nekem is a hársfatea vált be és tényleg finom.

Kép
Kép
gaba_30

sziasztok.

itt is megint marha nagy hó esett éjjel.már voltunk lenn szánkózni is.most meg elkezdett eső esni :? :? :? :? :?

zsu:

ezt az overált Patriknak vettem,ő meg ugye januári,tehát vastag.én sem tudom hogy kell-e majd.a biztonság kedvéért elővettem és kimosom,tuti ami 100.hátha hóesésben hozom haza a gyereket.vastag sapit is készítek de remélem elég lessz egy tavaszi vékonyabb.a tejgyűjtőt szerintem bele kell rakni a melltartóba és úgy csepeg bele a tejcsi,de nem tudom még én sem használtam.

megyek csinálom az ebédet(rakott krumpli,nyami)
majd ha Patrik alszik még próbálok jönni.ma már dolgozik apa délutánn így talánn lessz időm.

Kép
Kép
ettike

Sziasztok Lányok!

Cat, Sziszike, nagyon jók a 4D-s és az 'igazi' babafotók! Nem semmi, mennyire hasonlóak már a vonások! Nagyon kiváncsi vagyok, mennyire lesz Luca is olyan, mint a 4D felvételen! Apának is mutattam a bébifotókat, úgy szereti ő is nézegetni, milyenek a párórás/napos babák :D

Sziszike remélem Koli hamar meggyógyul. :( Rossz lehet, hogy még a kedvenc kajákat se akarja megkóstolni :(

Kocska haláli vagy! :lol: magamra ismertem én is a sok nyűglődéssel és kismamanehézséggel :lol: Viszont pont tegnap gondoltam, hogy olyan jó, hogy Luca még bent van, és ENGEM rugdos, és ÉN érzem, és ha kint lesz, akkor az már olyan MÁS... az is jó lesz, de most még csak MI vagyunk...

Ettike nagyon jó ez a kismackó :lol: :lol:

Úgy néz ki, hamarosan elmegyek én is táppénzre...egyre nehezebbé válik még az ülés is...pedig tényleg csak bejövök az irodába, negyedóra sétával, és ÜLÖK...még könyvelni se könyvelek már, mert az utódom elintéz mindent, és hagyja hogy én babadolgokat nézegessek. talán márc.16tól már nem dolgoznék.

hű tegnap olyan robbanékony bablevest csináltam, hogy apának vittem be éjszakázásra, és a társa nem birt tőle aludni!! De azért azt mondta, finom volt, csak hát a hatása nem maradt el :lol: :lol:

elkezdtem sálat kötni apának, barna és naracssárgával bele lesz irva, hogy LUCA (ez volt a kivánsága)... csikokat még tudok bele csinálni, de a betűk irása nehézkes lesz...hát majd kiokoskodom valahogy :D mondtam neki, nyárra vagy jövö télre kész is lesz :D

figyeljetek lányok, tényleg nagyon drága lenne a rezsi egy panellakásban (kb55m2) mint most, hogy cirkó van, és fizetem még a 60ezres hitelemet? én nagyon be vagyok tojva hogy mi lesz majd pár hónap mulva...

Kép
tünemény

Gaba! Köszi az infót! :) A héten már mi is valószínű, hogy összerakjuk, mert most megijedtünk, hogy egy hetet kórházban voltam. Inkább összerakjuk, mert elképzelhető, hogy előbb fog jönni a vártnál. A házba költözés meg tolódik 1-2 hónappal, úgyhogy muszáj megoldanunk ebben a szobában a kiságy dolgot, ahol most lakunk (anyóséknál jelenleg). De aztán reméljük, hogy májusban már a saját szobájában fog aludni Ricsi. :)

Judy

Kép
judy_76

sziasztok! csatlakoznék hozzátok, ha nem gond :wink:

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo

Tünemény a panel főtávról annyit, hoyg mi abban lakunk, ugyan elég nagy 76nm, és a fűtésünk úgy néz ki hoyg nyáron 7-8e Ft télen viszont 35-45 között!
Most mi kértük hoyg jövőre már úgy legyen hoyg télen nyáron fizetünk egységesen 20-25e Ft*t és decemberben egyszer kompenzálunk attól függ ki merre tartozik. De akkor legalább nem lenn eilyen megterhelő a tél!
Reméljük összejön!

Üdv Bogyó_bea köztünk!
Mesélj magadról mit tudhatunk?
Hányadik baba? Fiú lány?
Hol fogsz szülni?
Rólad mit lehet tudni? Szívesen látunk! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Védőnő jött- ment, semmi hasznos nem történt. Csak Emma szánkózását zavarta meg, amitől totál hisztis lett szegénykém, ezért kár volt jönnie... Ja, és a boltba se jutottunk el, mert őt vártuk! :x

Bogyóbeo üdv, mesélj! Ki lakik odabent? Hol fogsz szülni?

Tünemény, helyes, Te is megérdemled a pihenést!!! Mizujs babakocsi ügyben, döntöttetek?
Panelrezsiről fogalmam sincsen, pedig szívesen segítenék. :roll:

Lefotóztam a Barnus kuckót, meg is mutizom gyorsan (picúr, de szerintünk tök cuki :oops: ):

Kép Kép

Zsu
svs

tünmény a jövőre az azt jelenti főtávéknál hoyg ha lemegy ennek a fűtési szezonnak a vége!

A többi rezsi költség nem magas szerintem! Ha ezt az átaléányt engedik akkor átlagosan olyan 50 re jön ki telefonnal nettel stb-vel... szóval nem oylan vészes csak a fűtés része!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Zsu szerintem nagyon jó lett! Annyira hangulatos! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!

Tünemény:mi is panelban lakunk,és nálunk is inkább csak a távhő magas!Most pl.32 ezer Ft-ot fizettünk.De ahogy Bogi is írta,a többi nem vészes.Víz-,gázszámla pl.csak 2 havonta jön és az sem sok.Ja és a közös költség is tűrhető,mert csak 5050 Ft.Viszont a lakáshitelünk nekünk is hónapról hónapra egyre csak nő!! :(

Üdv Bogyó_beo!! :)

Zsu:nagyon aranyos Barnus kuckója!!!

Kép
demetnik

Köszi a panelos infokat, mindegy, kiváncsiságból feltettem a lakást az expresszre, csere/eladás, majd lejjebb megy az ár, ha nem érdeklődik senki. Sok ismerős mondta, hagyjuk a panelt, maradjunk itt, mert mindenki menekül onnan, de szerintem még nagyon sok évig sok ember nem engedheti meg majd magának, csak a panelt. Egyébként mi is mindig panelban laktunk nagyiékkal, mégis felnőttem, és nagyon szerettem azt a lakást.

Zsu nagyon szép a szoba!!! A képek is szupik a falon!! A pihit meg táppénzt az irodában nem mondom, majd csak bejelentem hogy ez van...

babakocsi ügyben nem döntöttünk, mondtam apának, hogy én mig meg nem jön a fizuja jövö hónapban, nem akarok költögetni, és majd meglátjuk futja-e kocsira egyáltalán. most én is a kórházi csomagot raknám össze, mert azzal még sehogyse állok, és nem akarom, hogy hirtelen kelljen bemenni, és apa meg összepakol nekem sok használhatatlan dolgot :lol: nagyiékat meg nem akarom most a kocsival zargatni, mert anya lakására most költöttek jó sokat, és ők is a következő nyugdijat várják már. de a peg perego szerintem maradni fog.

ma olyan türelmetlen vagyok még itt az irodában is...pedig ez általában otthon, apával jön ki, de most hűűűűű elviselhetetlen vagyok! :roll:

De irigyellek benneteket lányok a koncertek miatt! Zsu nektek sikerült a Madonnára jegyet kapni? Nem semmi lehet egy ilyenre eljutni, mondjuk én még sose voltam koncerteken, de azért ezek a nagy nevek biztos kitesznek magukért!

BogyóBeó üdv köztünk! Majd irj magatokról!

Kép
tünemény

Visszatértem közétek, lányok!

A hétvégénk szuper volt. Nagyot sétáltunk a veszprémi állatkertben szombaton, vasárnap pedig a várban.

A fürdést én kihagytam, viszont kismama masszázsom kétszer is volt. Sőt, még indiai fejmasszázsom is! Isteni, próbáljátok ki, ha lesz rá lehetőségetek.

Jókat kajáltunk, gyönyörű környezetben voltunk. 8)

Kicsit nehéz is volt ma újra elkezdeni a munkát. :(

Boglárka!
A mi habszivacsaink öntapadósak, nem kellett hozzá külön ragasztó.

Dharma!
Mindenkinél úgy van, hogy ha a 36. hétig nem megy el táppénzre, akkor megkezdődik a szülésije?
Akkor lassan nekem is le kell állnom.
Tünemény!
Én is március közepét lőttem be első körben.

Én nem szeretnék sem korábban, sem később szülni. Április 10-13-ra vagyok kiírva. Mondjuk, ha Húsvétra már otthon lehetnénk, az nem lenne rossz.

Olvastam, hogy jó páran tartotok a KOS-októl. Luca igen nagy valószínűség szerint KOS lesz. Én is az vagyok, úgy hogy biztos nem lesz egyszerű az életünk. Egy vigasztal: a férjem egyáltalán nem bánja, hogy két KOS nő lesz az életében. Mindig azt mondja, hogy Ő tud minket kezelni, és imádja a KOS-okat. :P
És ne feledjétek, a KOS-ok valóban makacsok, önfejűek, viszont rendkívül őszinték és megbízhatók.

Kép
gesztenye74

Szia Gesztenye! én is azért gondoltam most a március közepére mert igy még táppénzre tudok eljönni, meg most is itt kinlódok a hátammal és farkammal :roll: úgy lefeküdnék a földre itt az asztalom mögött!!! :roll: nem baj, már csak két óra és húzok haza! Indiai fejmasszázs isteni, tanultam én is, és egy nagyon nyugtató kezelés. Örülök, hogy jól éreztétek magatokat!

Mi tulajdonképpen oroszlán vagy szűz bébit szerettünk volna, de gondoltuk korábban elkezdünk próbálkozni (mert ugye mindenki mondta, hogy nem olyan könnyű teherbe esni...hááát ahhoz képest most augusztusi baba helyett lesz nekünk egy kis áprilisi tündérünk :D minden jegynek megvannak a szépségei, és a nehézségei is, igy vagyok vele, meg hogy egészséges legyen persze)

Kép
tünemény

Lili! ANTIb-t aaz antibiotikumra értrttem, csak rövidítettem...
Köszi lányok az infókat köhögésre.
A lándzsás utifű szerintem kezdi meghozni a hatását (már nem csak az átlátszó váladék jön, hanem a sárgás) bocsi a kifejezésért!!!
Ma 5-re megyek a dokihoz, kiváncsi leszek, mit fog mondani!!!
Zsu! Szép lett a szoba!!
Szerintem a hó miatt lehetett tegnap a sok kinlódás!!! fOGJUK A FRONTRA!! :oops: :oops:

Kép

Kép
eda7

tünemény mi is oroszlánra készültünk gyűrni... de nem lesz augusztusi... mert azonnal jött. De inkább így mint akik évekig próbálkoznak.

Gesztenye és a mesedekor.hu-ról rendelted vagy máshonnan?
De jó lehetett eza kis kényeztetés.... egy hát váll masszázst én sem utasítanék vissza....

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

sziasztok! :) 23 éves vagyok, férjemmel Zuglóban lakunk, első gyermekünket várjuk türelemmel, április 29.-ére vagyok kiírva. Odabent egy eszméletlen élénk fiúcska, Balázs (Bogyóka) lakik. Nagyon akartuk Őt, és nagyon jött, elsőre :) Kistarcsán fogok szülni, Dr Gerő Györgynél.
Szépen alakulunk mi is, hétvégén lesz a babaváró buli, jön a bútor-babakocsi, ruhák megvannak, ma jött meg egy hatalmas AVENT-os csomagom, most a kórházi csomagon a sor.

Lassan, h közeleg a szülés kezdtem el itt fórumozni, gyűjtöm az infókat.
Esetleg érdekel Titeket még valami? Nem akarok olyat írni ami nem ide való, vagy nem érdekes, nem szokták leírni :) Kérdezzetek :)

Kép

bogyó_beo

Jaj de nagyon édesek a februári fórumon is a babák! :D :D alig hiszem el, hogy nekünk is már pár hét múlva jönnek a hirek folyamatosan! :D :D (a szüléssztorikat direkt átugrottam, csak a fotókban gyönyörködtem :lol: )

Bogi :lol: akkor majd a következő bébik hátha augusztusra sikerednek nálatok is :lol: azért akartam oroszlánt, mert apa az, és ő olyan irtózatosan nyugodt, hogy úgy gondoltam, ilyen baba kell majd! (nem egy idegeskedő bak mint én)

Eda gyógyulgass!!! majd ird meg mit mondott a doki!

Ez a hideg még eltarthat egy ideig, de utána már jöjjön a tavasz, meg a melegedés!

Kocska hogy jártam!!! lefeküdtem mégis az iróasztalom mögé a földre (jó puha a padlószőnyeg, és én ülök leghátrább, igy nem lát senki) felteszem a lábam a székemre, és bámulok kifele az ablakon...tök jó volt igy pihenni...ERRE: csörög a telefon! a többi ember irodán kivül és nekem kellett felvenni...na kb olyan stilusban tudtam felkászálódni mint ahogy te vergődhettél a fürdőkádban :lol: és én úúúúgy de úúúúúgy kiosztottam a csajt a telefonban (Ernst&Young könyvelőcégtől hivott, és nagyon drágák) hogy köpni nyelni nem tudott, mivel feleslegesen hivtak fel, és persze ezért a hivásért ők már számláznak is. Hát én most hormonoktól pezsegve, de mégis nyugodtan leteremtettem! És milyen JÓL ESETT :lol: két pasi kollegám meg utána megdicsért, hogy nem semmi voltam :lol: mondtam nekik, nekem már veszteni valóm nincs, úgyse leszek sokáig, és inkább én mondom meg, mint az utód, akivel utána beszélni fognak :lol:

Kép
tünemény

Sziasztok!

Gabkának,Kisvirágnak kitartást kivánok,remélem nem túl borzasztó a helyzet...
Gesztenye,jó hogy eljutottatok még kettesben vhova,késöbb jó ezekre visszagondolni.Bár egy kicsit irigykedem is...

Bocsi,de most nincs eröm nagyon visszaolvasni,ezek jutottak eszembe hirtelen.
Ugy néz ki minket is utolért ez a nyavajás infulenza,szegény Botim estére belázasodott,éjjel is még prizniceltük,de nem nagyon sikerül 38 alá vinni neki,pedig már felváltva kapja a panadolt,meg a nurofent,plusz hársfatea.Azt nem tudom ezek melett adhatok e neki még oscillococcinumot.Valaki esetleg tud ebben segiteni?Vagy vmi csodaszer?
Megyek mert felébredt,este még benézek!

Kép
Kép
gizu

Tünemény!
Én úgy kb. 14-15 óra körül kezdek el fáradni, azaz érzem, hogy már nehéz a hátamat tartani.
Édes lehettél telefonfelvétel közben! :lol:

Lehet, hogy ez már volt téma, de most egy kicsit megkeveredtem: a születési anyakönyvit majd a kórházban adják, ez rendben van. De tényleg ott kell majd igényelni a TAJ kártyát is? Legalább is a János honlapján ezt találtam:
"Újszülött TAJ számának igénylése

Az anyakönyvi kivonat igénylésével egy időben a TAJ kártya igénylése is megtörténik, egy külön formanyomtatványon.
A gyermek TAJ kártyáját postán fogják megkapni, 30 napon belül.
Amennyiben úgy döntenek, hogy a TAJ kártyáért személyesen befáradnak az OEP-be, kérjük ezt jelezzék a papírok kitöltésekor.
"

Ti mit tudtok erről?

A családi pótlék és anyasági támogatás kérelmet már kitöltöttem. Azt hiszem, hogy mi azt is postai úton fogjuk elküldeni.

Boglárka!
Mi Budaörsön vettük a Verdes játékboltban. De mivel ezt a Babycare Kft. forgalmazza, ezer helyen megkapható. Többek között Babyplanet-es honlapjukon is van.

Gizu!
Botinak javulást!

Kép
gesztenye74

Sziasztok

Születésianyakönyvről: mondjuk én a SOTE-n fogok szülni, nekünk azt mondták, hogy miután megszülök kapok egy papírt amivel a férjem az illetékes kerületi hivatalhoz kell mennie (VIII.ker) és ott fogják kiadni a anyakönyvet nem a kórház adja ki. Szerintem a TAJ kártyáját is a VIII.ker. De a kórház itt nem ad semmit.

svs nagyon cuki a szoba. Nekem még képeket kéne találnom Sára szobájába. Te hol vetted?
Gondolom ahol a tapétát!?

Már én is kezdek nagyon hisztis lenni. Én is kezdem érezni a válságot. De talán elmúlik egyszer már.
Meg nem tudom eldönteni, hogy elkezdjem-e mosni a ruhákat, míg nincsen meg a szekrény vagy várjak még 2 hetet. NAgyon félek hogy késő lesz, és csak kapkodni fogok.
Ti mit csinálnátok? Mert addig beraknám a szekrényembe és mikor meg van a szekrénye csak át kell pakolni?!
hm

Kép
lili&ana

MI még csak 30 hetesek vagyunk, de az egész ruhatár megvan 72-esig. én már mindent kimostam kivasaltam, bent van a szekrénysor egy félre eső részén, amit nem használunk, nem nyitogatunk, így nem megy be a por. Ott vannak a pelusok, törlőrongyok, zokni, takarók, törcsik is. Hétvégén jön a bútor, akkor átcuccolok.

Kép

bogyó_beo

Liliana!
Szerintem állj neki nyugodtan, legfeljebb addig berakod egy szekrénybe, vagy letakarod vmivel. Hidd el, sok lesz egyszerre az egész.
Én 1,5 hete csináltam meg. Azt hittem a hét végére összeesek. Mondjuk én kimostam mindegyik ágyneműgarnítúráját, törölközöit, kifogóit, 20 db textilpelenkát, az összes takaróit, kisruhátit, zoknikat és sapikat. És ezeket mind ki is vasaltam. Mindemellett a saját ruháinkat is mostam, vasaltam. Ne tudd meg hogy nézett ki a lábam minden estére. A végén már ülve kellett vasalgatnom. Elég volt!
Úgyhogy állj neki nyugodtan, ne kapkodj, te is nyugisabb leszel. Bár még maradjon benn Sára min. 2-3 hétig, de bármi közbejöhet... Aztán meg azon is idegeskedni, hogy ezzel sem vagy még kész. Én így csináltam és csinálnám is a helyedben. Olyan jó, hogy már minden a helyén van. Tényleg.
Már csak a rohamtáskát kell bepakolnom, de már ahhoz is megvettem mindent. Még a szőlőcukrot is, a rostos italt és az ásványvizeket is. :lol:

Kép
Kép
tisa

a kórházban az akvi kivonathoz és a tb kártyához is kitöltetik anyukával az igénylőlapot, és elviszik a megfelelő helyekre. a kivonatért mindenképpen apának kell majd bemenni x nap múlva, a tb kártyát meg lehet választani, hogy postán küldjék utánad, vagy bemész érte személyesen az illetékes oep-be. mindkettő kell a családi ellátások igényléséhez, így ha sürgős a dolog, akkor érdemes bemenni érte, egyébként van, hogy több órás sorbanállás, máskor szerencséje van az embernek...

nekem kettő kérdésem van. az egyik, segítségkérés, és abszolút off, priv is jöhet a válasz. nővéremék cégéhez jön egy gyakornok hollandiából. ott fog dolgozni 3 hónapot, kell neki adni némi pénzt, meg kaja, szállást kell fizetni. és sem a miskolci munkaügyik kp, sem a könyvelőjük nem tud segíteni abban nővéreméknek, hogy lehet elszámolni ezeket a költségeket. mivel munkavállalásit nem kaphat, mivel diák, ez a lehetőség, hogy alkalmazott, kiesik. valakinek valami tapasztalata? gesztenye, tünemény, eda? többi multinál dolgozó? :)

és kaptam a szomszéd csajszitól egy nagy adag fiú ruhát, mondta, ami nem kell, adjam oda a védőnőnek. gondoltam, előtte megkérdezem, hátha érdekel valakit, nekünk túl sok ruhánk van így is. szép állapotúak, egyik sem foltos, szakadt, semmi, cuki darabok is vannak közte. kb 0-másfél éves korig. postaköltségért cserébe szívesen elküldöm, vagy beviszi a férjem a ferenciek teréhez.

kikocska

Zsu!
Csütörtökön megyek a dokibácsimhoz. Szerintem most fogja levenni a hüvelyváladékot (kókuszra is), szokásos vizsgálatok, és szerintem most kapom meg a beutalót az utolsó laborra (vérvétel, vizelet, ellenanyag). És talán a jövő héten már megyek is NST-re.
De csütörtökön okosabb leszek, utána megírom, hogy milyen menetrendet talál ki a doki.

Nagyon tetszik a szoba, és végre nem Micimacis! :wink:

Kép
Kép
tisa

Sziasztok!

Tehát ezek csak hormonok meg frontok? Milyen megnyugtató
:P :P :P
Próbálok nyugis maradni, de hamar felmegy a pumpa... Reggel vérvételre mentünk, hát már az betegkapu előtt is sor állt, mert nem jött a hölgy időben, grrr, ott álltunk a folyosón, egy csomó nagyhasú. De utána szerencsém lett, mert én voltam az első a vérvételen!!! Ilyen még nem volt, azt hittem, a benntfekvőkkel lesz tele, de valszeg még nem volt meg a vizit. Mire kijöttem, már tele volt a váró, fúúú, úgy örültem, hogy megúsztam ennyivel. Utána még be kellett menni melóhelyre nyilatkozni a tavalyi adóm bevallásáról, aztán bementünk a lakcímkártya miatt az okmányirodába, Az is hamar meglett, én meg megkérdeztem az anyakönyvest, hogy gond-e az új lakcím. Azt mondta nem, de mikor mondtam, hogy a születési helyem el lett írva véletlenül, akkor kiderült, hogy amiatt viszont újra kell írni az apaságit... Mind', ez is hamar meglett, és jöhettünk haza. Azóta lábat lógatok, de valahogy a kajálás sem megy ma, a fekvés sem :?
A héten még egy csomó elintéznivaló van, valahogy nem tudok nem ezeken gondolkozni.

icamica

Jaaa, a kismama-taliban én is benne lennék nagyon! De jó lenne mielőbb döntésre jutni, mert engem már szorít az idő! :oops: :roll: :lol:

Ha szellős helyen vagyunk (nem egy icipici helyre összezárva), akkor szerintem nem akadály az influenza.

Helynek tudom javasolni, ahol múltkor voltunk, szerintem nem rossz. (WestEnd Miró kávézó)

Szóval legyen kismama-tali?????

Kép
Kép
tisa

Tünemény ez hihetetlen nálunk ugyanez volt a helyzet... párom oroszlán én bak... és mivel neki kellemes a természete... bár tény hogy uralkodni akar (de egy bakon nem lehet ) :lol:
Szóval mi is pont emiatt terveztünk augusztusi babát eredetileg!
A FEBRUÁRI FÓRUMOT ÉN IS NÉZEM MÁR CSAK AZÉRT IS MERT AZ OTTANI STELLY A BARÁTNŐM! Én elolvasom a szülés story-kat is... erősen cenzurázva írnak.... ezt tudom stelly-ről is! Én sírtam az ő szülés sztoriján... pedig nem volt épp könnyű szülése!

Gesztenye köszi az infót akkor inkább elmegyek és megnézem/kiválasztom személyesen! :))

bogyo_beo ezt nevezem felkészültségnek!
Már ennyire előre vagy?

Tisa én benne lennék egy taliban nagyon! :)
És elég jól tudok alkalamzkodni is mivel jövőhéttől én is ITTHON leszek!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

sziasztok.

csak gyors.minden renden szerencsére,nem nyíltam a keményedések és fájások hatására.keményen tartja magát a méhszájam.doki szerint tuti tulhordom Alexot is :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

viszont!!!!

rákérdeztem a gátmetszésre,mondta hogy ő nem az a rögtön vágó típus de ha kell akkor kell.és mondta hogy volt olyan kismamája aki nem engedte,hisztizett hogy őt nem kell vágni mert mióta maszírozza meg hasonlók.a végén úgy széttszakadt hogy 3 hónapra ki kellett vezetni a végbelét a hasán keresztül :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

szóval aki nem szeretne az beszélje meg az orvosával de ha ott és akkor azt mondják hogy kell,akkor ne ellenkezetek mert nagyon pórul járhattok.

bogyó:

üdv. gratulálok a kisfiadhoz.nem halasztottad a végére a készülődést :lol: :lol: :lol: :lol: én még sehol sem tartok.

na megyek mert Patrik már üti a fürdő ajtót :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
ettike

Sziasztok, már nagyon rég jártam erre, csak olvasó módban voltam, mert dolgoztam, most már lassan nem fogok és akkor jövök többet.

Nagyon szépek a babszobák meg a pocik is :-)

Nálam úgy tűnik egyelőre, hogy farfekvéses a kiscsaj.

Gesztenye - szerintem nem kötelezhetnek arra, hogy megkezd a TGYÁS-t a szülés előtt. Jobban jársz, ha elmész betegszabira, ami asszem 15 naptári napig 80%-os fizu és utána táppénz a szülés napjáig, ami 70%-os fizu kb. Nekem ezt a bérszámfejtőnk mondta, h lehet így és ő minden kismamának ezt ajánlja.

Kép

Kép
leo50

Sziasztok csajok,

kicsit eltüntem, de minden ok:-) JAj már nemsokára szülünk 8) 2 manóm lesz 8)

Tünemény hát elképzeltem ahogyan éppen az irodában a földön fekszel 8) :D csúcs lehetett, már szerintem nagyon rád fér a pihi!
A babakocsi szerintem olyan rögtön kell cucc, mert majd ha kiakarsz menni sétálni csak abban tudod majd vinni. Szerintem ha nem lesz rá elég pénzetek vegyél egy használtat, aztán ha nem jó, majd eladod te is, én általában mindent eladtam ami nekünk nem vált be, aztán lehet másnak jó.

Kórházi csomag: csajok akik már szültetek biztosan tudjátok, hogy semmi extra nem kell oda. Pár hálóing, köntös, 2 papucs, tisztálkodószerek, kajáláshoz cuccok.
Tena betét, meg extra szárnyas betét. Ilyen eldobható bugyi szerintem felesleges, mert nagyon gyengék, nem tartják jól a betétet. Én majd inkább pár régebbit teszek be, amit dobok is ki.
Csajok mellszivót, mellbimbóvédőt, krémet, szoptatós teát/homeós szereket ne felejtsétek el! ezek nagyon fontosak!Körömvirágkrém is jó ha van, gátsebre nagyon jó.
Csináljatok 2 csomagot, egyet a szüléshez ( Kis pakk) másikba( nagy) a többi cucc.
A babának egy kis pléd jó ha van, mert jobb érzésed van, hogy sajátoddal takarod be, meg kis kesztyű, vagy zokni is kell, hogy ne kaparja össze magát az újszülött. ( na én ezeket a cuccokat mind utólag hozattam be, de most már majd bepakolom.

Csajok esetleg valakinek le vannak töltve a a különböző formanyomtatványok amik majd fognak kelleni???? ( CSP? TGYÁS???)

SVS BArnus kuckó nagyon édes!!!! Én is már elkezdtem rendezgetni a dolgokat, átkerült a kiságy mellém, előszedtem az elpakolt babarucikat:-) de még nem mosok, korai.
Kagylót a melltartóba helyezed a bimbóra és abba csorog a tej.

Ettike szép pocak!! Édes az overálos mackó! Lehet ilyen vastag nem, de egy átmeneti overál a szeszélyes áprilisban biztosan kell majd. Sőt ha belegondolok mi 6 esküdtünk, minusz volt éjszaka.

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!
Nálunk ma nagytakarítás van!!!!Szegény anyám!
Nehezebb neki engem elviselni, mint a takarítást, de hát most van szabin, de nagyon jól tűr engem, de most hagyom egy kicsit kibontakozni, meg koncentrálni nyugiban.(ez még de.volt)

Jó hogy itt mindenki együtt érez velem…ennnyi hisztis picsát….(tisztelet a kivételnek)

Na szülni én egyáltalán nem akarok!!!!!!!!!!!!!!
Etttike beszarás jó a pelusos maci!!!
Bogi dejóó neked!

Üdv köztünk bogyó beó! Gondolom bogyótok kék masnival fiúcska. Már látom is. Milyen az a babaváró buli? Én is akaroooook!

Zsu cuki a csacsi!

Ki tud valamit az ikres kismaminkról????

Itt az este és kész a babasarok, elsem hiszem! Szedett vedett kis szoba és még is tök jóóó.
És még a csomagom is kész, holnap meg megyünk Pécsre babakocsit nézni. Úgy hogy most jól áll a szénám. Leszámítva, hogy a párom éjszakás, a babaruhák még halomban, és még szülni is kell lassan.

Bogi, tünemény örüljetek,hogy nem kell a nyarat végig izzadnotok nagy pocival. Bár jövőre már lehet
Vergődő bálna melóhelyen földön sem semmi. De próbáld ki a kádba, ott nem kiabálni,hanem röhögni fogsz…De csak akkor ha apa otthon van.

Lili én elkezdtem mosni már néhány napja és van üres szobánk, ahol az ágyon le van takarva,most már az összes babaruha, és már csak vasalni kell. De azt sem bánnám, ha korházba kerülésemkor ezt valaki megtenné helyettem.

Kikocska én megnézném a rucikat. Vagy akár el is küldheted. Én úgy tudok örülni, ha kapok valamit.
A haspántot is olyan lelkesen használom és hiszek benne, tök jóóó.

kocska

raktam fel képeket a képtárba..

kocska

hát, sok ruhát kaptunk, aztán van itt mellettünk egy angol használt ruha bolt, és ott megvettem mindent. (teljesen új, és alig használt rucikat) Már csak az "ellátási" kellékek ( hőmérő, kanálka, pár pelus..) szükséges.
Nagyon belejöttem a mosásba-vasalásba... Most le vagyok tiltva róla :lol: :D Én mindent megterveztem, lehet, h kicsit korán, de 2-3hét és minden meg lesz. Az utolsó hónapban csak pihenni akarok, nem aggódni, h mi nincs.

kocska: 16:30kor bemutatkoztam Nektek, de igen, kispasi jön majd áprilisban :oops: Babaváró buli, egy Valentin naphoz hasonlóan Amerikai szokás, mindenféle babás-kismamás dolgokat csinálunk. DE a lényeg jönnnek a csajok, lesz kaja-pia, nevetgélés, 4D videó nézés, játékok. Keress rá a neten, jó dolog :D

Kép

bogyó_beo

jajj csajok panaszkodhatok kicsit???

olyan carul érzem magam.....írtam apának hogy minden rendeben,de hogy doki szerint túlhordom,és hogy nemakarom.
és kérdeztem még egy ismerősünkről valamit.

válasz?

az ismerősre válaszolt,gyerekre semmi örülök hogy minden rendben,én sem szeretném ha túlhordanád,vagy valami.

folytatom az élménybeszámolót hogy a dokival beszéltem a szülés végett hogy az eggyik kismamájához nem hívták be és milyen rosszul járt(akit írtam)és milyen rendes volt a doki mert megadta az otthoni számát(amit amúgy tudok a felesége miatt:) )
meghogy felemelte a díját 8 ezerre de ez rám már nem vonatkozik.

erre válasz,idézem:
-"már ezen is emelnek basszus????szemetek"

ezekutánn írom neki hogy nagyon rosszul esik ám hgy nem foglalkozik az élménybeszámolómmal mikor annó Patrikkal mikor ő dolgozott rögtön hívnom kelett ha végeztem(főleg így a végén)és minden érdekelte,még az is hogy mennyit vert a szive.mostmeg semmi reakció.és hogy menniyre le volt törve mikr a doki mondta hogy ebből a héten még nem lessz baba,és a kövi héten is ugyanez.

mit ír erre???

haggyam a hisztimmel,mert nem csak terhes vagyok hanem idóta is hogy ilyenekkel baszogatom a melóhelyén......................... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

hát én azóta bőgök.

annyira nem érdekli a második fia hogy az valami rémes,néha jobb egy kicsit akkor megsimizi a pocim de általában tudomást sem vesz róla.olyan rossz........................

ugye megváltozik majd ha megszületett a pici???????én nem fogom bírni ha akkor is ilyen lessz vele..................

Kép
Kép
ettike

Sziasztok!

Jaj Ettike!
Sírd ki magad hidd el jót fog tenni. Párod meg bizti nem így fog viselkedni ha megszületik a baba-. És nem vagy egydül.... Az én párom Kolinál minden vizsgálaton ott volt. Most meg a d volt velem azt ennyi. Sokszor még azt is elfeljeti, hogy megyek :-( Valahogy úgy látszik nekik ez más. Én is rengeteget sírtam meg örjöngtem a legelején , hogy persze beni nem is érdekli. Aztán mióta békén hagyom többet gondol rá beszél róla és talán kicsit ötbbet is foglalkozik vele. Azért hidd el, hogy nagy teher van rajtuk is. nemsokára még egy éhes szájjal több lesz..... Egyé meg egy tábla csokit vagy fagyit :-) azt bizti jót tesz...
Ja és szerintem a 36 héttől idd a málnalevél teát. hidd el segíteni fog.

Én a 35 héten mosok a 36-ra ki is lesz vasalva, de elöbb jövőhéten meglesz a nagytakarítás.....

Zsu!
Nagyon tetszik a szoba. :-) Emma nálatok már érti a tesó dolgot?

Cat!
Hogy vagytok? Már én se tudom örülök, e a hónak. már jöhetne a tavasz.

Valaki nem tud valamit Gabkáról és kisvirágról?

Tünemény!
Panel dologban nem tudok segíteni, d eén még mindig azt mondanám, hogy ne most. sok lesz szerintem..... A földön fekvős storyt érdemes lett volna látni :-)

Újaknak üdv. :-)

Huh valamit akartam de nem tudom.....
Koli végre tényleg jobban van. Ma már szépen evett....
Holnap megyek védőnőhöz. Jövő héten meg labor + végre talizom a szülésznővel :-) Már alig várom. Nagyon kedvelem őt.

na mennek.
puszi mindenkinek

Kép

Kép
sziszike22

sziszike:

a gond az hogy ő már az elején sem akarta,csak gumit használni sem volt hajlandó,nem is akarta megtartani.akkor majdnem elváltunk,aztán lenyeltem pár dolgot és így sikerült megmenteni a házasságunk.ő soha nem foglalkozott vele és nálam most telt be a pohár.de ahogy ismerem magam ezt is lenyelem mint már anniy mást.csak most valahogy nagyon rossz.

nem akartam rátok zúdítani a bajaim bocsi,csak anyumat ilyenkor már nem akartam felhívni.mindig neki szoktam kisírni magam,meg apumnak.egy kicsit mindnig jobb ha kipanaszkodom magam............

Kép
Kép
ettike

Ettike:fel a fejjel!!!!!Biztos,hogy megváltozik majd,ha megszületik a kis manó!És lehet,hogy egyszerűen most csak rossz napja volt,sok volt a munka,stb!!

Kép
demetnik

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: