A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ról lemaradtunk, de 2009-ben tuti szülünk

Sziasztok!

Már megjártam a vérvételt. Most készülünk átmenni a bnpmékhez, délután pedig ha minden igaz megyünk a gyerekekkel szánkózni.

Zsu.hidd el jobb,hogy otthon vagy.

Pici.vigyázz magadra. Igazán kedves a párod kolleganője :twisted:

Nócika.tatárbifszteket elvileg nem is lenne szabad enni terhesen.
Vendég

Sziasztok

Már én is megjártam a körzetit,kiirattam magam,mert volt olyan kedves a munkaügyis kolléganőm,hogy felvilágositott,most úgy jobban járok,mert az első 15 nap betegszabi...a maradék szabimat meg vegyem ki a szülési szabi lejárta után..és utána menjek GYED-re,igy tovább kapok "jobb" pénzt :wink:

És aki ezt nem tudja????Az szív??? :shock: :shock: már bocsánat.

Picike én elmennék megnézetni magam a helyedbe..csak a biztonság kedvéért.Nekem ki se kellett mennem az utcára!!!
Kinyitottam a bejárati ajtót és a folyosón állt a hó..alatta a linóleum meg úgy csúszott,hogy éppen én is ki nem estem az ajtón.
A gyerekem mondta reggel mikor levitte a kutyát,hogy vigyázzak és a szomszédnéni is kiabált befelé,de annyi esze nem volt a néninek,hogy lesöpörje,meg az ajta elől összeszedje a rongyait és abból is kirázza a havat... :? Hát megcsináltam én!!!
Apa kolléganője kicsit bunyesz nem??? :oops: :?

Zsuzska ezek szerint 2 babó van???De jó!!! :lol:

Nórika...nekem is volt ilyen 2 vagy 3 hete...de semmi gond nem lett belőle,ne idegeskedj.
Én is ilyen "székrekedős"vagyok általában,de amióta szedem a MAgneB6-ot semmi gondom :oops:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Juhéjjj megkezdtem a 36. hetet :lol: :lol:

A körzetinél annyira ugrált a lányzóm,hogy a mellettem ülő nő megjegyezte,hogy "Jézusom ennyire mozog??" :lol:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

no, itten, nem estem el, viszont brutál volt az nst, ha jól sejtem (mert senki nem mondott semmit), elég sűrű fájásokat mért a gép, és volt, ami 60 fölé is ment.
Közben volt egy kis közjáték, egy romalányt hoztak be magas lázzal, császársebbel, egy függöny választott el minket, így végighallgathattam a jajgatását, amíg kinyomták belőle a büdös gennyt (én annyira nem éreztem, de az asszisztensek öklendeztek), meg ahogy az orvos úgy beszél vele, mint egy hülyével, és közben konstatáltam, hogy IGEN, ebből a kórházból engedték ki gyulladt sebbel egy hete...
Szóval nem vagyok elégedett, nagyon nem.
Közben megismerkedtem egy lánnyal, aki szintén az én orvosomhoz tartozik, ő rh–, és volt egy vetélése, ami után nem kapott injekciót, emiatt minden hónapban kellett volna vizsgálni, és most (is) rákérdezett a dokinőnél, hogy ez tényleg nem lesz baj, hogy kimaradt, és a dokinőn most látszott, hogy "megijedt". Szóval nem csak én vagyok elégedetlen, ez a lényeg.
Az nst-eredményemet meg elküldtem a védőnőnek, hátha mond valamit.

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos...az orvosod ilyenkor hol van?? :shock:
Én holnap megyek,de azt mondta várjam meg ha kész vagyok,mert megnézi az eredményt!!!!

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

nálunk is mindig megnézik az nst eredményt a terhesgondozóban a dokik

picikém vigyázz magadra de ha a szívhangja jó a babának nem lesz semmi baj hidd el jól védve vannak a babók :)

nika70
Salgótarján

Törpiri!
Gratu a 36. héthez!!!!!!!!!

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Pici!
Sajnálom, hogy az a nyanya ilyen gonosz volt veled... megyek és jól lekaratézom a fejét, jó :?:

Nócika!
Sajnálom, hogy teg :?: nap nem tudtunk talizni.... párod foga jobban van? Mikor mész a dodohpz????

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

elutazott két hétre, az, akire meg rábízott, aláírta, mielőtt még véget ért volna a vizsgálat, hogy mielőbb mehessek... :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Jó az a hely :shock: :shock: Hol fogsz szülni???

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Arról én se sok jót hallottam :cry:

Pocakfotó 36.hét :oops: :oops: :oops: (nem a legjobb minőség)

Kép

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

uhh, neked lejjebb van a pocakod, mint az enyém :shock: 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Pedig múlt héten azt mondta a dokibácsi,hogy még fent van :shock:
Majd holnap meglátjuk :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Aludtam egyet lányok.
Dalma vicánkolására ébredtem.

Zsu!
:lol: :lol: :lol: :lol:
[quote]P írta:ici!
Sajnálom, hogy az a nyanya ilyen gonosz volt veled... megyek és jól lekaratézom a fejét, jó

:lol:
Most azt hiszem ne karatézz. Vigyázz a kicsikéidre!
Puszillak.

Nócika!
Apától kaptam, olyan dopplesres ultrahangos, nagyon szeretem.
Oh.. Tatárbifsztek, nem igazán kismaminak való étel.
De majd kiürül szépen, és nem lesznek görcseid.

Lilypie negyedik születésnapja tickers

Lilypie First Birthday tickers
picimami

Törpiri!
Sajnálom, hogy te is elestél.
Szép nagy a pocid.
És nagyon csini vagy.
Apa büszke lehet rád!

Nemlajos.
Nem semmi történet.
Én csak ezért félek nagyon a szüléstől, a bánásmód miatt. :shock: :evil:

picimami

Hát ez az,hogy pont apa nem büszke rám :cry:

Tegnap a közértebe is azt mondta egy hölgy,hogy én mennyire csinos kismami vagyok...(ahhoz képes amikor a fiamat vártam,ahhoz képest tényleg :wink: )

Olyan fura..mindenki most veszi észre,hogy terhes vagyok..már nem tudom behúzni a kabátomat,csak a belsejét..talán ezért feltünőbb :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Szórakozik nekem a babanet :evil: :evil: :evil:

picimami

Zsu!
Sajnálom, ami veled történt.
Biztosan megijedtél nagyon.
Annak örülök csak, hogy így a fenekeden maradsz otthon, és pihensz.

Puszi

picimami

Törpiri!
A pasik már csak ilyenek.
Nekem is megjegyzést tett a műszempillámra.
Én meg mondtam neki, hogy akkor más nő se nézze meg. :twisted: :roll:
Ilyenek, mást megnéznek, de aki mellettük van, csak kritizálják :cry:

picimami

Pici: velem is szórakozik!!!

Törpiri.nagyon csini kismama vagy :) :)

Nemlajos:nem tudod lefényképezni az nst-s papirt? kiváncsi lennék rá.A 60-as értékek még nem olyan vészesek.

Márk alszik vszinű én is lepihenek.
Vendég

Hát nem szabad jól kinéznünk,mert akkor más is megnéz :wink: :lol:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Az a csaj, aki kinevetett. Ő az aki tavaly nyáron is kavart.
Félreérthető sms-eket írt apának.
Mióta otthagyta a pasija, mindenkire durván rámászik.
Tényleg undorítóan.
Zavar is nagyon.
nem tudom mit tegyek

picimami

Sissi!
Mikor lesz eredmény??

picimami

Nócika!
Gratula a 14. héthez!

Törpiri! Neked pedig a 36. hoz!Ejha, mindjárt megszületik Lili baba :roll:

Cat!
Hol vagy ma??
Jól vagytoK?

picimami

Pici csapjad arcon :lol: :lol: akkor amjd észhez tér :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Pici..megkaptad a Pandamacist???Annyira aranyos nem??? :lol: :lol:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Törpiri!
Igen, megkaptam- Aranyos nagyon.
Köszi szépen.

Arcon csapnám én, de tőlem 3-szor nagyobb :lol:

picimami

Pici!
Én a helyedben feladnék egy társkeresős hirdetést erre a csajra! Lehet akkor abbahagyná a mások férjének a kerülgetését! Lehet ebbe unt bele az ex pasia!
Köszönöm a gratot!
Amugy szerintem nem azért volt a baj, mert tatért ettem hanem hogy a majonézest kevertem a kecsapossal! És mint tudjuk a paradicsom meg a tejes dolog nem épp nyerő eggyütt!

Törpiri! Asszem tényleg ki kell probáljam már ezt a mangne B6-ot! Most már egyre többen mondjátok, hogy mindenre jó! :oops:

Nemlajos! Megkérdezhetem, hogy hol fogsz szülni?? Ha persze nem titok??!!

Zsuzsu! Apa még mindig nincs jól de délután szigoruan doki és jobban lesz! Én meg holnap reggel megyek is, meg már csak a pendrájvra már ki is másoltam a sejtbankból megküldött adatokat, hogy holnap lássa az uj dodobácsi! Állitolag fiatal! Na majd meglátjuk!! Olyan jó lenne, ha apa nem melozna, mert talán akkor Ő is látná a mi kis szerelmünket! Mkost imádkozni fogok, hogy ne menjen dodozni! De kis szenya vagyok! De ugy akarom, hogy talizzanak! Mert a baba még csak az apu hangját ismeri én meg az ő kis jelenlétét ismerem Apa meg szinte még mindenből kimaradt! Pedig má nagyon élvezné a helyzetet! Tudom, mert elárulta! :D :D :D :D

Kép

Kép

Kép
nócika

Nócika..azért vigyázni kell a MagneB6-al...különben folyamatosan "ott"ülsz..én a vassal szedem,igy nem annyira gáz!! :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Törpiri!nekem eddig minden másra ajánlották ezt a botyot, de azt senki nem mondta, hogy hasmas is lehet belöle! Hát nem tom! Majd ma már talán tényleg eljutok és sikerül megvennem! Te mennyit szedsz belöle naponta?? Vagy nem rendszeresen szeded?? VÉgül is itthon vagyok talán akkora baj nem lehet! Max, ha napi egyet beveszek akkor nem csinálok nagy bajt! Nem?? Vagy igen?? Nekem nem mondták, hogy bármit is szednem kéne! Bár majd holnap meglátom mit mond az uj dodobácsi! Kicsit tartok ettől a hüle helyzettől, de Én ugy érzem nem tehetek róla! Hát ez van! majd meg látjuk mit mond a doki! Nekem babásan csak az első kötelező laborom volt! Utána rugott ki a doki a 12. ik heti uhunál! Talán ez nem fog!

Kép

Kép

Kép
nócika

Sziasztok!

Apánál pihenek egy kicsit az irodában.
Voltunk Törökbálnton a szervízben elintézni még pár dolgot, aztán ebédeltünk együtt. Egy óra múlva pedig indulok haza és Beniért a bölcsibe. És még az orvoshoz is be kell ugranom a táppénzes papírjaimért.
És a jó hír: lehet, hogy már pénteken kész lesz a kocsi. :D
Remélem tényleg, és nem csak hitegetett a csaj.

Pici!

Óvatosabban közlekedj!
Ma én is majdnem elstem, de csak egy piruett lett belőle. Szerencsére sikerült visszanyerni az egynsúlyomat.
Apa kolégaőjéről pedig ne is vegyél tudomást. A közönyt sookal nehezebben viselik az ilynek, mintha nyílta kimutatod, hogy idegesít. Hova estél: Megütötted valamidet?

Nemlajos!

Még most sem késő új orvost és kórházat keresni. Bár nem tudom, hogy jobb-e bármelyik is.

Nócika!

Tatár bifstek az egyik kedvenc ételem, de terhesség alatt nem szabad enni. A nyers hús nagyon veszélyes. és a nyers tojás is.

Zsu!

Maradj végr otthon a fenekeden és ne ugrálj sehova! :) Vigyázz azokra a babákra!
A végén tényleg úgy néz ki, hogy ketten lesznek. :D

Törpiri!

Az sem rossz ötlet, hogy a TGYÁS után kiveszed a szabidat és csak utána GYED, de szerintem ebből a szempontból mindegy, hogy most vagy szabin, szüléstől TGYÁS és utána GYED. Hiszen a GYED úgyis csak Lili 2 éves koráig jár. Ami biztos, a TGYÁS-t nem éri meg szülés előt elkezdeni.

Ráadásul szerintem ha a TGYÁS után veszed ki a szabid, akkor arra az időre nem biztos, hogy védett vagy, és felmondhatnak Neked. Míg terhesség, TGYÁS, GYED és GYES alatt ezt nem tehetik meg. Érdemes végiggondolni.
Vendég

Nócika!

Magne B6-ot nyugodtan szedhetsz. Jó a görcsökre és a keményedésre is. Hasmenést csak nagy mennyiségben okoz.

Törpiri!

Én úgy hallottam, hogy a Magne B6-ot a 36. hét után már nem javasolják. ASzerintem kérdezz rá az orvosodnál!
Vendég

Én is azon gondolkodtam ma, hogy négy hét még és akkor már nyugodtan jöhet Marci.
Olyan gyorsan telik az idő.

Döme és Lili pedig mindjár meg is születik.

És ha nem lesz csütörtökon látogatási tilalom, akkor én megyek babanézőbe. :D
Szerdán fog megszületni egyik ismerősöm második kisfia a Péterfyben. (Programozott császár)
Vendég

Cat! Látom mozgalamas napod volt! A kocsi bizti kész lesz a hét végére, ha azt igérték! Nekik sem jó az elégedetlen ügyfél!!

Kép

Kép

Kép
nócika

Nócika!

Igazáből nekik most minden ügyfél kell.
Nem megy jól az autókerskedéseknek. Szinte csak a szervízből tartják fenn magukat. És ott sincs túl sok dolguk.
Vendég

Nócika! Valóban jó a Magne B6, nekem elejétől fogva kellett szendem.
Most már csak napi egy szemet szoktam.
Megértem, hogy vinni szeretnéd apát. majd szorítok ám, hogy sikerüljön.
Az én párom tegnap láthatta ahogy ficereg, lehetett látni a popsit, és a dudort, és épp most mondta, hogy neki ez így sokkal jobb érzés.
Közelebb került hozzá.
Ő már nagyon sok UH-n benn volt velem.
Sírt is, amikor elárulták a nunit. :roll:

picimami

Így írok rövidebbeket, mert ma többször is elszállt.

Ma mondta még, hogy egyre jobban örül annak, hogy kislány lesz.

A hirdetés, nem egy rossz ötlet. :wink:

picimami

Törpiri!
Neked már tényleg nem szabad Magne B6-ot szedni.
leállíthatja a méh tevékenységét, és késlelteti a szülést.
Ez volt a gond uncsi nővéremél is.

picimami

Cat!
Én óvatos voltam. Csak a bolt előtt jég páncél volt, a hó alatt. :shock:

picimami

Majd én is szeretnék segítséget kérni Cat!
Még van tavalyi szabim is, és idei is van 22 nap.
Össz: 31.
Ezt nekem is megéri most kivenni majd szülés után? Vagy előtte?
Vagy utána, ha már mennék vissza dlogozni?
Szerinted, hogy érné meg jobban nekem?

picimami

Pici! Örülök, hogy tetszik ez a hirdetős téma! Ne légy rest ott a net van sok társkeresös oldal hajrá! Drukkolok!
Amugy nem is csodálom, hogy apácskád is elsírta magát, hisz Ő is annyira várja mint te Max nem tudja ugy kimutatni! Az enyém is közölte, hogy mik csak a készitésben voltunk aktiv nem hatotta meg csak látta rajtam, hogy én mennyire akarom! Mikor odaadtam a zebrás tesztet akkor még nem nagyon hatotta meg, de mikro látta az első uhus képet és mondtam, hogy van szívhang utána mondta, hogy most kezdi csak érteni amit én annyira akartam már érezni! Most meg már boldog és várja, hogy megszülessen! Ő mondta, hogy nem is hitte volna, hogy igy meg tudja az érzéseit változtatni valami amit még nem is ismer nem látott! De most, hogyha talán ott lehet és Ő is láthat nem csak a képen más lesz én tudom és hiszem!

Kép

Kép

Kép
nócika

Pici!
szerintem ezeket vedd ki még most. Bár az lett volna az igazi, ha még decemberben kiveszed, mert a TGYÁS számításásnál a tavalyi évet veszik figyelmbe.

A szabadságokból csak a 3 éven belülieket lehet kiadni, tehát ha később mennél vissza dolgozni akkor ezek elvesznek.

Én azt csinálnám a helyedben, hogy legalább a tavalyiakat kivenném most, aztán ha lejárt akkor szülésig vissza táppénzre, majd utána TGYÁS, GYED. A tesó pedig ha már érkezik, akkor kiveszed az addig összegyűlt szabijaidat. Persze csak miután bejelentetted, hogy újra babát vársz. ÍGy megmarad a védettség is, és anyagilag is így a a legjobb, ha jól tudom.
Vendég

Cat! Hát igen! Az auto ipar elég gáz most, de talán az épitő ipar is eléggé kezd most meghalni! nem soan másznak bele hitelbe mikor a munka helyük is ilyen kilátástalan! De mondom nyugi! meg lesz az az autó! És a hétvégén már azzal fogtok csavizni menni!

Kép

Kép

Kép
nócika

Nócika!
Mit szeretnétek jobban?
Kisfiú? Kislány?
Mentek holnap 4D-re is?
Már lehet megmutatná mit rejteget a lábai közt.
Bár én elejétől fogva éreztem, hogy kislány.
És Honorius Andika (jósnő), is elejétől fogva mondta.
A zebrás tesztnél, még apa sem fogta föl. Csak féltett, mert 5. héten vérezni kezdtem.
És azt hittük elveszítjük őt.
Nehéz időszak volt, de megérte.
De szép időben fog születni a kicsikétek.
Apukám aug 22-i. :D

picimami

Már gondolkodtam rajta, hogy kiíratom azt a 9 napot.
De mindíg reménykedtem, hogy még visszamehetek, és jó lett volna apránként.
Jöv héten ki is veszem majd. :roll:
Köszönöm, aranyos vagy, hogy segítesz.
Én nem értek igazán ezekhez a dolgozkhoz :oops:

picimami

cat! Én akkor most jól vagyok ugy hogy én január 8.-átol vagyok táppénzen?? És itt az egész ideji szabim meg az elkövetkezendő néhány év? Azaz ez az év nem fog nekem elveszni:?? Vagy ezt én is vegyem ki?? Jaj de jó, hogy erről beszéltek! Ezzel a részével nem is fogalakoztam! Mert ugye nekem ebben az évben 21 nap szabim van és a következő évben mennyi lesz?? Mivel akkor már meg lesz a baba! vagy akkor is még ezt veszik majd figyelembe??

Kép

Kép

Kép
nócika

Pici! Hááááát! Ha lehetne választani akkor fiucskát szeretnék! Apának mindegy! Végül is nekem is de jó lenne elöbb egy fiu aztán a kis csajszi! Nem megyünk még 4D-re! Oda majd csak a 16 hét körül szeretnék menni! A helyzet az, hogy nem tudom miért, de nekem olyan kislányos érzésem van! Nem tudom! Végül is lesz ami lesz!
Ti vettetek már valamit a kicslánynak??? Mi már lefoglatuk az ismiék bbakocsiját ami szinte vadi uj nem sokat volt használva már kaptam kisruhákat persze mind kislányos, és kinéztem a kiságyat is azt a teszveszen! Hát majd meglátjuk, hogy lesz mint lesz!
Amugy én is vissza mennék, de már nem tehetem, mert vettek fel embert a helyemre! De nem gond! Elvagyok itthon!

Kép

Kép

Kép
nócika

Sziasztok!

Mind a 3 gyerkőc beteg :?
de elég jól elvagyunk, egy szavam sem lehet. Hál Istennek az éjszakák is és a nappalok is jól telnek :)
rend van, 3 féle kaja, fürcsiztem, hajat mostam aludtak tegnap is meg ma is egyszerre a gyerekek, most a fiúk színeznek, a lány meg alszik! :)

Cat!

Örülök, hogy úgy néz ki hogy hamar kész a kocsitok! :) biztos jól is jön mert ma már kocsi nélkül :roll: :roll:
valóban, ha Marci veszi Beni példáját, akkor lehet hogy 4 hét múlva már babázol te is! :wink: :)

Kismamik!

Óvatosan már azzal a közlekedéssel, a kutya fáját
:!: :!: :!:

Törpiri!

Valóban nagyon csini vagy, a pocid meg nincs fenn, bár szerintem mikor leereszkedik az azért szembetűnőbb lesz! :) ez szerintem olyan köztes! De szerintem lehet ám az is hogy láűnyos pocak! :)
tudom vannak akik azt butaságnak tartják, de nekem most teljesen más volt a hasam mint a fiúkkal. A fiúkkal olyan volt mint Nemlajosé! Most meg inkább csípő magasságban volt a legszélesebb.
köszi a kocsi infót! :)

Zsu!

Jobb neked most otthon! Az első az egészség, a babák és a biztonság! :) :) :)

Sissi! Remélem most összejön a szánkózás!

:) :) :)

Kép Kép Kép
asiye

Nócika!
Még csak pár apróság van meg.
Pici body-k, egy szép kis pléd, két cumisüveg.
És egy csecsemőmérleg, azt anyuék vették karácsonyra,
Majd a 25 hét körül akarok jobban belemerülni a vásárlásba.
Babkocsi már kivan nézve neknünk is.
Peg perego skate.

picimami

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?