A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Papillon Szerencsére saját szülésznőd van!

Kép

Kép
rszg

rszg: te elmesélted már a szüléstörténetedet? Nagyon kivi vok, de vhogy most nem vót erőm mindent elolvasni

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Hugicám, mostanában kibéreled magadnak a laptetőt! :wink: Örülök, hogy a védőnő lekezelte a cicit! Este várjuk majd a telefont! Ja, és ugye titok, de megjött ma a meglepi, amit anyu vett nektek. :D
Katka, nagy drukk, hogy Peti magától kibújjon a nagyvilágba!
Tessza, boldog szülinapot!

Zsu
Kép
Kép
*juji*

sziasztok

katka: drukk :)

Papillon: nálam szülés után volt konfliktus a csecsemősökkel. A sotén szültem, és ott csak a csaszisok babáit engedték lerakni a "megőrzőbe". Nekem a dokim szólt, hogy tegyem le éjszakára a gyereket, mert látja rajtam mennyire fáradt vagyok és most a pihenés a legfontosabb. Vittem is a picit, a csecsemősök meg fel voltak háborodva, én meg mondtam,hogy a Cs. doktor kifejezett kérése volt ez :) , onnantól fogva bekussoltak. Szóval elég volt csak kimondanom a dokim nevét és visszavettek magukból.

tegnap összedobáltam ideiglenesen pár dolgot egy kosárba, mint kórházi cucc, illetve a szülőszobai dolgok már táskában vannak, kivéve a szőlőcukor.
Este néztem a lábamat és észrevettem, hogy eltünt a bokám, vagyis inkább úgy mondanám, hogy egybehízott a vádlimmal és a lábfejem is tök puffadt már. Pedig a Lilivel egyáltalán nem vizesedtem.

Tessza: még neked felejtettem el boldogságosat kívánni :)

na dobbantok, csók

Kép

Kép
pgyöngyi

No, megérkeztem, nem estem el, de ma már nem nagyon mozdulok ki! Brutál volt az nst, ha jól sejtem (mert senki nem mondott semmit), elég sűrű fájásokat mért a gép, és volt, ami 60 fölé is ment.
Közben volt egy kis közjáték, egy romalányt hoztak be magas lázzal, császársebbel, egy függöny választott el minket, így végighallgathattam a jajgatását, amíg kinyomták belőle a büdös gennyt (én annyira nem éreztem, de az asszisztensek öklendeztek), meg ahogy az orvos úgy beszél vele, mint egy hülyével, és közben konstatáltam, hogy IGEN, ebből a kórházból engedték ki gyulladt sebbel egy hete...
Szóval nem vagyok elégedett, nagyon nem.
Közben megismerkedtem egy lánnyal, aki szintén az én orvosomhoz tartozik, ő rh–, és volt egy vetélése, ami után nem kapott injekciót, emiatt minden hónapban kellett volna vizsgálni, és most (is) rákérdezett a dokinőnél, hogy ez tényleg nem lesz baj, hogy kimaradt, és a dokinőn most látszott, hogy "megijedt". Szóval nem csak én vagyok elégedetlen, ez a lényeg.
Az nst-eredményemet meg elküldtem a védőnőnek, hátha mond valamit.
A vérnyomásom (ott) 147/95 volt, de erre se mondtak semmit, mint ahogy a vizeletemre se...
Fasza így doki nélkül (nem, mintha vele másabb lenne) :?

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

katkának meg továbbra is kiutalva a drukkok!
Lányok, ti nem láttok néha csillagokat?
Én egyre gyakrabban, de csak ha a vállam fölött hátranézek, az után :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Még mindig a vajúdóban. Ez egy 5 ágyas szoba. Ide érkezik mindenki szülni, aztán innen mennek szülőszobára. Igazából csupa jó fej érkezett és mindenki szül már, csak én nem. Ez nem a legjobb érzés. Az éjszakai fájások miatt 45 percet aludtam az éjjel, de ebben az átjáróházban nem lehet pihenni....
Beszéltem a Prána-Nadi mesteremmel, aki boldogan elmesélte, hogy beszélt Petivel és holnap fog megszüleltni.... Mondtam, hogy ez tök jó, mert a dokim szerint is. :) :) :) Megbeszéltem vele, hogy éjszaka segít beindtani a szülést, ha lesznek fájásaim. most is vannak, de ritka és gyenge.....
Eléggé egyedül érzem magam, még tart a látogatási tilalom. Lányok péntekig az apukájukkal vannak. Hajnalban első telefonra ugrott, tök rendes volt. Azt is mondta, hogy behozza őket látogatni (de jó is lenne), de hát a tilalom miatt nem lehet.....
Petiapu csak szülésre jöhet be. Ilyenkor nem lehet itt. Az osztályon meg 5 perces csomagcsere találkozók vannak engedélyezve naponta apukákkal....
Próbálok arra koncentrálni, hogy holnap már szoptathatom a Petit. 8) Addig meg fél lábon is.... :roll:

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Nemlajos, épp ettem - le is tettem a tányért, amikor olvastam a császársebes sztorit - szegény csaj... :shock: Melyik kórházban is szülsz? Most nem lapozok vissza a tábláig :)
Unokatesómnak is voltak komoly szővödményei a császárnál, hiába volt az ország egyik csúcsintézményében. Sajnos a császár már csak ilyen, azért előfordulnak szövődmények. Szerencsére ritkán.
A dokinőd már elutazott? Ezért nem nézte meg az eredményt? Egyébként azt is megkérdezheted, aki csinálja a vizsgálatot(nővér), ő is tud rá valamit mondani. Pl. a szívhang rendben van-e, vagy mit jelentenek az ilyen erősségű fájások. De a védőnő is jó ötlet.
Egyébként én is látok néha "csillagokat": ha hirtelen felállok, pláne ébredés után - szerintem ekkor leesik a vérnyomásom...

Gyöngyi, pihizz sokat, lehetőleg felpolcolt lábakkal, az elvileg jó a vizesedésre.

erpé

Rszg, örülök, hogy a védőnő segített, és tudsz vinni tejcsit Máténak.
Majd gyere ha tudsz a hírekkel, h mi van vele.
erpé

nemlajos: A fájásokat úgy kell értelmezni, hogy ilyen dombocskák jellenek meg rendszeres időközönként.... Ha mondjuk Döme rúg egyet és élesen kimegy a fájásmérő az nem fájás... (Jó lehet, hogy ezt tudtad, csak okoskodom..... :roll: )
A szívhang alapértékének meg 120-140 között kell lennie (ez az alsó érték). Ha mocorog a baba, akkor persze kimegy magasabbra...

Katka

katka22

hú, katka, köszi!
Egy barátnőm most kérdezte, hogy kellett-e nyomkodni, mikor Döme mocorgott, de nekem ezt senki sem mondta, úgyhogy nem nyomtam én semmit.
Ezek most tök új infók voltak, akkor most ránézek az nst-mre új szemmel :wink:

erpé
, a dokinőm mostantól nincs két hétig.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

viszont görcsöl a hasam rendesen... Lehet, lefekszem egy cseppet. Pedig tanulni kéne a holnapi vizsgámra :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Kukli: neked akartam még írni, hogy múltkor én is (késő) délután ittam a teát és egész éjjel éget a gyomrom tőle. Neked nem biztos, hogy fog, csak jelezni akartam, hogy nálam volt ilyen tünet. Azóta reggel iszom és nincs gond.

Erpé: köszi, majd próbálom felpolcolni, ha elaludt a Lili, mert most nem nagyon hagyja ám :wink:

Kép

Kép
pgyöngyi

nekem adott egy nyomógombot a szülésznő, hogy nyomogassam, ha mozog a pici, de azt nem kommentálta, hogy miért kell. Én meg nyomogattam. Lilinél ctg volt és nem nst, ott nem kellett ilyet csinálnom.

Kép

Kép
pgyöngyi

ehh, úgy tudom, a ctg/nst ugyanaz, csak egyik a gép, másik a vizsgálat neve...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nemlajos: én is pont ettem :x az a vérnyomás jó magas! Neked sem voltak túl jó tapasztalataid :cry: sajnálom. De ne aggódj! Rendben lesztek!

az a rossz, hogy a klinikán nem nézik se a fájásokat, se a méhtevékenységet. Nem értem mért... a szívhang alapértéke 120-160 között van, nekem aszonták :lol:

katka: vajúdás közben netezel? :P mennyire vagy kinyitva? Dejó! Holnapra meg lesz Petibabó 8)

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

jaj, pedig akartam írni előtte, hogy evők ugorjanak :shock: :oops:

A szívhang meg 110 és 200 között van, össznyevisznya.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Huuu, az a gennyes sztrori.......brrrrrrrrrr..... :shock:

Nekem nst-n csak éles kiugrások voltak, mikor megmozdult Szonja. Akkor ezek szerint az nem is fájás. Kösz Katka, ezt nem tudtam, nekem sem mondtak nagyon semmit, csak, h jó az eredmény, meg nincs fájás. De csak néztem, mert akkor mik voltak a kiugrások. De most már tudom. :)

Szülőszobára mit kell vinni? Én betettem a papucsot, szőlőcukrot, kekszet, vizet, törcsit. Kell még vmi, ami ott fontos????

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Helló!
Katka ti hogy neteztek bentről? :o A vajúdóban tényleg elég rossz, ha még nem szülsz. Éccakáztam ott anno egyet én is. Végig is pityeregtem. Még sosem hallottam szülő nőket. Reméljük Peti megkegyelmez, és kibújik ebben a fehér időben.
Nemlajos ezek nem túl jó hírek a körülményekről. Rád biztos jobban oda fognak figyelni, gondolj erre. Nem csodálom, hogy ennyi volt a vérnyomásod.
Gyöngyi köszi a tippet. Akkor holnap reggelre hagyom. Nekem 2 naponta kell minden, akkor egy nap golyó, egy nap tea.
Rszg szuper, hogy rátok ennyire figyelnek. Gondolok a légzésfigyelőre is. Reméljük nem lesz szükség a szomszédra, de jó helyen laktok. :wink: Várjuk majd, hogy mesélj a fiatal úrról.
Papillon megértelek… nekem az utccsó 4 hétben rengetegszer mondták, ma szülök, vagy csaszi rögtön…. A dokim és sznőm szerencsére sosem áltattak, és türelemre intettek. 40. hétben szültem. Szval rossz ha az ember beleéli magát, pocsék érzés. :? Előbb utóbb kint lesz Kinga, és tudni fogod ha érkezik. De tényleg inkább menj be 5x. fölöslegesen, mint egyszer ne menj be amikor kell. S bár könnyű mondani, de ha úgy érzed vki @arik rád, te se foglakozz vele. Legyen az ő baja, ha nulla empátiával ilyen helyen akar dolgozni.
Holnap megyek utccsó uhura. Ha jól sejtem Kata épp keresztben fekszik. Hurrááááááááá! Sztem tuti csaszi leszek. Legalább megtudom milyen ha belenyúlnak az emberbe. Már hasból, vágáson keresztül. Rémtörénetek előtt szóljatok és átugrom. :wink:
Tehuti fényképező kell a szülőszobához!!!!!!!!! +apás cucc, tusfürdő…..

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kukli: ne izgulj!!! még mindig nem biztos a csaszi!!! lehet, hogy Kata még befordul a helyes irányba!!!

Szép napot!
Vica
wicca

Én se pakoltam külön a cuccot a szülőszobára, egy kis méretű sport táskában van mindenem, ami majd átkerül egy kisméretű gurulós bőröndbe? Mi az amit külön kell pakolni? Ásványvízből egyelőre fél liter van benn, szőlőcukrot nem vettem, kérdeztem nagynéném, ő se vitt ilyesmit :D

Katka további++++++++++energiák+++drukk drukk :D :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

no, akkor a ctg=nst? Én meg azt hittem, hogy két külön vizsgálati mód :oops:
Ezt már én is akartam kérdezni,hogy a kórházban lehet netezni?

Szülőszobára célszerű bevinni csere bugyit, meg tenna betétet és fürdőköntöst, ha vége a szülésnek ezekben ki tudsz jönni a szülőszobáról. Apás szülésnél, apának kaja, meg papucs.Más nem jut eszembe.aki akarja homeos bogyók

na olvasok egy kicsit felpolcolt lábakkal :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Várjuk Petikét ezerrel :D +++++++

Bea, Maja

Kép
bea1978

Azért célszerű külön pakolni, hogy ne a vajudás közben vagy a frissen szülés után kezd el feltúrni a táskát a cuccok miatt :) De ez csak az én egyéni hülyeségem szerintem :wink:

na tényleg megyek

Kép

Kép
pgyöngyi

akkor bugyit tegyek külön, betétet, egy köntöst, meg egy papucsot? ok

Bea, Maja

Kép
bea1978

módosítva ez a hsz-em :D!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára wicca 2009.02.23 13:46-kor.

Szép napot!
Vica
wicca

nekem a szülőszobai pakkom külön van (védőnő is javasolta!!), abba zuhis papucsot, szőlőcukrot, törölközőt, wc papírt és papír ülőkét tettem. nálunk a hálóinget adják, nem is vehetek fel sajátot amíg fel nem visznek majd a kórterembe ... köntöst nem érdemes vinni állítólag, mert nem fogok fázni ... na a bugyit nem tettem be, de azt hiszem azt is berakom, meg a betétet. na meg persze apának kaja (ezt majd a büfében beszerzi :D), nekem + apának inni
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára wicca 2009.02.23 13:25-kor.

Szép napot!
Vica
wicca

ja meg egy pár zoknit is beraktam, mert állítólag a szülő kismamiknak fázni szokott a lábuk!

Szép napot!
Vica
wicca

Akkor még be kell raknom pár dolgot!!! :lol: Múltkor a párom nézte pakkokat, aztán kérdezte, h ő ezeket egyedül, hogy fogja bevinni???? :lol: :lol: Van egy sporttáska, meg két nagy papírtáska. :lol:

Én is úgy tudtam, h nst=ctg. Egyik a vizsgálat maga, másik meg a gép neve.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Nem vajúdok sajnos, csak a vajúdóban vagyok,mert máshol nincs hely. Néha van egy-egy kóbor fájáskám, de attól nem szülök meg az tuti. Most egy kicsit vérezgetek is, de ilyet már a 8. hónapban is tudtam. Ja és 1 szűk újjnyira vagyok nyitva, ami ugye elég szerény, de tekintve, hogy a Zsófival és az Ágival a 42. héten is hosszú zárt méhszájam volt, ez komoly eredménynek számít nálam.... Rengetegen szülnek a mai havazásban.... nagyüzem van.

Mobil internettel netezek.... vannak az informatikus családoknak előnyei.... ;) , de a szülőszobárólnem szándékozom.... Csak már ott tartanék....

Rengeteg drukkot és energiát köszönöm szépen.... Igazán ránk fér....

Nemlajos: Ezekből a görcsökből simán lehet ám szülés. tessék időket mérni!

Katka

katka22

Bea sztem vigyél szőlőcukrot. Nekem sem kellett, de viszek. Van bnőm aki egy hosszabb szülésnél egy zacsit benyomott, és szüksége volt rá (jobb mint egy cukros infúzió). Inkább legyen, mint ne. Én 3x0,5 l vizet viszek. Múltkor gyors voltam, de egy liter elfogyott. Szülés utáni bugyi tipp! Nem is raktam be. Köszi! Ha Boti felébred bekerül egy necc egy betéttel.
"NST (non-stress test) A terhes nyugalmi állapotában végzett kardiotokográfos (CTG) vizsgálat, bővebben lsd. CTG." Ugyanaz, végülis ctg, csak ctg-t csinálnak szülés közben is. Akkor meg stressz van odabent is. :wink:
Wicca én is zokniban szültem. :wink: Azért még egy pedikűr rámfér. :roll: Ha Kata be is fordul, akkor sem hiszek neki, nem teszi meg újra. :wink: Ha a nagy nap fejjel lefelé van, majd örülök. Addig rosszabbra készülök, akkor jobban viselem. 8)
kuklika
Budapest VIII. kerület

mostmár utána nézek ennek a ctg, nst cuccnak.

Ja, még nem biztos a Kinga... nem érzem hozzá valónak :oops:

Adryn is eltűnt!!!! Csak nem???

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Papillon te sem tudsz Adrny-ról? :o
Szólj ha átírajm Alízt. :wink:
kuklika
Budapest VIII. kerület

még ne írd át :wink: dobok adrynnak egy sms-t :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

na találtam valamit :D! ezek szerint én nem figyeltem amikor a dokim beszélt vagy nem tom ... azoknak van igaza akik asszongyák, hogy a ctg a műszer az nst maga a vizsgálat ...
http://www.peterfyszuleszet.hu/rendelesek_nst

ÉS MOST MÁR LEGALÁBB ÉN IS TUDOM!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D
Adryn, merre van? és marq??

Szép napot!
Vica
wicca

valaki már egyszer írta, h nem mindig jelennek meg neki a legfrissebb hsz-ek! ezt már én is észrevettem és most is ez volt!!! hiába frissítettem előtte ... nem értem!

Szép napot!
Vica
wicca

Köszi wicca. Csak aztat nem értem, h amíg az uzsokiban néztek méhtevékenységet is és nyomógombbal kellett rögzíteni a magzatmozgást, addig a klinikán CSAK a szívfrekvenciát nézik, se nyomni nem kell, se nem nézik a méhtevékenységet. MÉééééért????

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

sztem a magzat szívhangjából lehet következtetni valamelyest a méhevékenységre ... talán, de hát ebben nem vagyok biztos ... nálunk egyáltalán nem nézik a méhtevékenységet csak a szívhangot ... meg persze nyomkodnom kell amikor mozog a kismuksóm!

Szép napot!
Vica
wicca

Papillon nekem Szt. Imrében volt, hogy kellett nyomni, volt, hogy nem. Nálunk attól függött ki nézte.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Papillon: legközelebb kérdezd meg, hátha adnak rá választ :D!

Szép napot!
Vica
wicca

Papillon Adryn nem válaszolt? Azt várom.... :oops:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Hátha, de komolyan már elegem van.
Felhívom a dokim, elmondom neki a storyt, erre közli, h mért nem hívtam reggel, és hogy telefonon nem lehet gyógyítani. És mért nem jöttem be. Mondom, ezé mert már agyonvizsgáltak és nagyokosan közli, ha elment a magzatvíz akkor mindenképpen menjek. Hűűű, ezt nem tudtam :twisted: szóval szerda reggel menjek be és pénteken meg ultrahang. Fsz kivan már ezzel, főleg, h a taxi oda-vissaz 5 rongy... és nem mindig megoldható, h vigyenek, sőőőt.

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!

Látom zajlanak az események :)

Katka megy a drukk hogy holnap már babázhassál, látogatási tilalmat sajnálom :( de ha holnap megszülsz akkor hétvégére már haza is mehetsz :wink:

Rszg jelentkezz majd hogy mi újság van veletek!!

Nst/Ctg: én is úgy tudom hogy ugyanaz, csak az nst-nél nyomni kell a gombot mozgásnál, ctg-nél meg nem kell. Én ma volt nst-n, jó sokatt mozgott Nimród, de fájásom az egyáltalán nem volt :roll: Hát kiváncsi vagyok ha a héten abbahagyom a gyógyszereket akkor ez milyen gyorsan változik meg :)
Utána meg elmentem a védőnőhöz és teljesen ledöbbent hogy 2 ujjnyira nyitva vagyok és csak jövök megyek nyugodta, hozzáteszem autóval :D de én egyenlőre nem érzem hogy a héten megszülnék :roll:

Tessza utólag is Boldog születésnapot!!!

Bea a tesóféllépő olyan, hogy a babakocsihoz van erősítve és a nagyobbik gyerkőc rá tud állni, illetve van olyan amire ülni is tud.
A börze amúgy nem volt rossz, biztos nem olyan mint egy Bp-i :roll: én azt gondoltam hogy több olyan anyuka lesz kint aki kihozza a gyerkőcei kinőtt ruháit, ennek ellenére a legtöbb árus az vagy egy bababolt vagy egy használtruha kereskedő volt. :roll:

Adryn tényleg nagyon eltűnt :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

nem válaszolt!!!! Írok a dán számára is, bár elvileg mindkettő elérhető!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára papillon 2009.02.23 14:17-kor.

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Nekem sem kell gombot nyomni, pedig van rajta.
Most már mindenkinek naponta be kell jelentkeznie, mert küldönben azt hisszük, h más szül!!! :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Írt Adryn: "nem szülök mielőtt nem jelentem be a fórumon :wink: . Most voltunk dokinál, Nico 3300 gramm és totál zárt méhszáj!" puszil mindenkit!

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

:D ez jó..
viszont Papillon sajnálom a rossz híreket, és tényleg nagyon drága költség mászkálnod 5 rongy oda-vissza :x

Na majd veszek szőlőcukrot, meg vagy 2-3 vizet még, megyek különpakolom a cuccot :)

Szerdán megyek először erre az NST-re, kíváncsi vagyok milyen lesz.

Rákerestem erre a tesófellépőre a google-be, én tényleg nem láttam még ilyet :D Nálunk is volt a nyáron börze, de lemaradtam róla, pedig állítólag itt jó volt.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Papillon nemsoká megszületik a kisasszony, és reméljük nem leszel több bosszúságnak kitéve. Csak taxival tudtok menni? Ez tényleg jó sok. :(
Elővettem a záróinkat és nst-ket, elolvasva Wicca cikkjét. Hát Botinak szinte mindig 120 körül mozgott az érték. :cry: Bár tudtuk is, hogy gond van.
Viszont szülésünkről szépeket írnak :) Tök jó nosztalgia. Sztem érdemes elolvasni akinek van. :wink:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

sziasztok

látom hiányoltatok :) de tényleg nem szándékozom megszülni anélkül hogy be nem jelenteném nektek :) ma kellett eldöntenünk apuval hogy 3-án megy e vissza dolgozni.. ezért is nézettem meg a méhszájat, mert itt alapból nem néznek csak ha gond van. de Nicobaba nem szeretne februári baba lenni, a tavaszt szereti mint a mamája :D. úgyhogy úgy néz ki apu megy vissza dolgozni 3-án, ha addig Nico mégsem gondolja meg magát, aztán amint valami furát érzek (csak tudnám mit kellene figyelnem :?) akkor teló neki és indul haza. már most tudom hogy tök ideg leszek.. de hát ez van.. fizu nélkül mi sem tudunk kenyeret venni sajna :( most eléggé kivagyok emiatt.. :(

Katka:
drukkok mennek :D holnap Petizhetsz :D remélem elindul magától a nagy útra :D

Papillon:
bocsi, magyar telót itthon hagytam :oops:

Rszg: várunk a hírekkel

van köztünk valaki aki cascobiztosításban otthon van? lenne pár kérdésem... előre is köszi a segítséget :)

KépKép
KépKép
adryn

Na hát én is azért hittem,hogy a ctg és az nst két külön dolog, mert a Sotén ctg-nek mondták folyton és nem kellett gombot nyomkodni és méhtevékenységet se néztek, itt meg nst-nek és nyomogatni kell a gombot :wink:

Katka:próbálj befélé koncentrálni, hátha megindul :wink: , most olvasok egy könyvet a szülésről, nagyon szupi dolgokat ír a test és lélek kapcsolatáról.

Kép

Kép
pgyöngyi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?