A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

lorca
Tudom,hogy már korábban is mozog,volt szerencsém már többször is látni UH-on a korai szakaszban.Én először a 15.héten éreztem.
kita

Nellike:Koszi :wink: Annyira gaz ha nincsenek ilyen boltok...nekem szinte ez volt az elso,ahova el akartam menni :oops: :lol: .Itt nagyon jo halozatok vannak hasznaltruha teren...imadom,az osszes eddig meglevo babaholmit ott vettem,potom penzekert(1$-4$)Es nem csak ruhak vannak...mar vettem a nyelvtanulasomhoz ilyen kemenyfedelu mesekonyvet,ami persze nem csak nekem lesz jo :lol: :lol: :lol: es butorok,edenyek,elektromos cuccok,minden ami elkepzelheto.Ja es rengeteg babaholmi :shock: :shock: :shock: !

Na itt trecselek,kozben meg keszulodnom kene...latszik a jokedv....hetagra sut a nap!Ez kell nekem!!!!
Allitolag azert marciusban bekoszont a tavasz iden...(ez nem jellemzo).De a hobol rekord mennyiseg leesett most telen...hat jo lenne ha tavaszodna nemsokara...

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok ismét!
Egy nap egyszer legalább elolvaslak benneteket, csak nem mindig van időm és kedvem írni. 8) :roll: :D

Csibe83 babakocsis írásához: legfeljebb adsz fel hirdetést..."Összecsukható babakocsit cserélnék kinyithatóra:" :D

Túlestem a 18 hetes UH-n és úgy néz ki, hogy minden rendben. Uh után gyorsan vettem 4 bodyt a kisbabámnak. Annyira megírigyeltem tőletek ezt a vásárlási lázat....sajnos én babonás vagyok és halogatom még egy kicsit.

Apuka nagyon izgul, ugyanis a gyerek nemére nem kaptunk még választ, csak a 12. héten egy "lehet, de ne vegye készpénznek"-et. Azóta mondjuk Danikázzuk és lenne meglepetés, ha mégsem fiú.

Mozgás. 2-3 hete én is érzek izomrángásokat, matatásokat, de nagyon ritkán és rövid ideig. Én rögtön gondoltam, hogy nem izomrángás, mert egy kis jóindulattal sem lehet az... 8) :D :D :D
Anyu és az anyósom is vígasztal, hogy mind a ketten orvoshoz jártak hetente, mert 7-8-9 hónaposan sem voltunk mozgékonyak. Két lusta embernek nem lehet a gyereke fickós. :roll: Pedig olyan jó érezni. :)

A rossz AFP-seknek nagyon szorítok én is. Jó lenne már túl lenne mindenki ezeken a vizsgálatokon és együtt örülhetnénk az új babaruháknak.:)

A besárgult táblázatos soromba beírható, hogy első bab, nincs még tesó.:)

bertina

nellike
Igen,akkor találkoztunk.Már nem emlékszem,hogy hanyadik beavatkozás volt,még utána voltunk egyszer-kétszer.Nem váltottunk centrumot,mind a 7 embrio transzfer ott volt.Utána döntöttük el,hogy egy kicsit pihenünk,elindítottuk az örökbefogadást.
És végül spontán megfogant a kis picikénk.
kita

Bertina:De jo hogy minden okes!!!Azert sajnalom hogy a nemet nem tudjatok...de nemsokara!!!

Kita:Szep happy end a tortenetetek vege :wink: :wink: :wink: !
Gratulalok!!!

Na megyek most mar tenyleg!Vege a kaszinozasnak....
Este jovok,mikor a masik oldalatokra fekszetek....!

Kép
Kép
ancsurti

(Vacsi)

Bizony, tényleg nem tesz jót, ha kaja közben mással is foglalkozik az ember. :oops: :oops: :oops: :oops: Nem tévézik, nem telefonál, nem akármitcsinál, csak kajál.

kita! :)

Üdv neked és extra gratula a spontánhoz. :wink:

Kép
Kép
200907?

Kita!

Én most hallottam egy párról, akiknek 10 évig nem jött össze a bébi, beültetéssel sem :( . Elindították az örökbefogadást, alig pár hónapra rá kaptak egy kisbabát, és nem sokra rá kiderült, hogy a lány terhes (spontán) :shock: :D :D :D ! Így most van egy 8 hónapos kisfia, és mindjárt megszüli a babájukat :wink: !
Szerintem tényleg nagyon sokat számít, ha az ember nem görcsöl rá annyira, én sok ilyet hallottam, hogy "épp abbahagytuk", "szünetet tartottunk", "feladtuk", és lám jött a bébi!
Ez nagy csoda ám :wink: , gratulálok!!!

KépKép

KépKép
kicsidodi

[quote="kicsidodi"]L írta:kicsidodiorca!

Én is ilyen mami akarok lenni :wink: ! Én tanultam is pszichológiából a Pygmalion effektust (önmagát beteljesítő jóslat), miszerint ha pl. mindig azt mondogatod a gyereknek, hogy "úgysem sikerül", semminek sem fog egy idő után nekiállni, és motiválatlan, béna felnőtt lesz, viszont ha bátorítod, és kis dolgokat is elismersz, és megdicséred, magabiztos lesz, és tettre kész! Avagy: "Ne mondogasd a bárányra, hogy farkas, mert azzá válik!"

Nagyon izgalmas dolog ez amúgy, és kapcsolatokban is érdemes alkalmazni!

kicsidodi! :)

Ez nálunk a következőképpen néz(ett) ki. Ahogy többet kezdett el mozogni Manó úgy jöttek menetrendszerűen a lefejlések, esések. Ha valamilyüket tényleg nagyon beverik, akkor rögtön elkezdenek sírni. De ha nem fáj annyira, akkor először a felnőttek arcát kezdik el fürkészni, hogy most mi van. Ha nem vágsz ijedt fejet, nem kezdesz jajuristenemzni, akkor azt látják, hogy nyugodt maradtál, tehát nincs semmi baj. Felkelnek és ott folytatják, ahol abbahagyták.
Nálunk is ez volt. Ha elesett rám nézett, én meg visszanéztem rá és megkérdeztem, hogy most mit csinál, miért fekszik hanyatt, vagy vigyorogva (mert viccesen történt a malőr :oops: ) megdícsértem, hogy ügyes volt a mutatvány, de legközelebb már próbáljuk nélkülözni... Eredmény: a mai napig nem sír, ha eltaknyol. Csak, ha tényleg fáj neki, elharapta a száját vagy hasonlók.
(A minap motorral esett hanyatt. Akkorát koppant a feje a parketten, hogy még én is felszisszentem. Odanézek, hogy görbül-e a szája. Nem görbült, de nézett nagyot, hogy mi történt. Gondoltam, hogy már fog sírni, de azért odafeküdtem mellé és megkérdeztem, hogy mit néz a plafonon, mi olyan érdekes, mutassa meg már nekem is. Így heverésztünk egymás mellett. :lol: :lol: :lol: Aztán kibámészkodta magát, felkelt, visszaült a motorra és tovább nyomult.
Nem azt mondom, hogy hú, de f@sza anyuka vagyok, de szent meggyőződésem, hogy ha egészen kicsi korában azt látta volna rajtam, hogy megijedek, ha beveri valamilyét, akkor most nem lenne ilyen...)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.02.23 20:00-kor.

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Üdv közöttünk Kita, és gratulálok a spontán babákhoz!! :D Annyira sok ilyen történetet hallottam és annyira hihetetlenek, de szép az élet!! :lol: :wink:

Ancsurti!

Anyósom állandóan görögdinnyét enne, pedig nem is ő vár babát. :lol:

Nellike!

Kolléganőm is innen rendelt párnát és nagyon meg vannak vele elégedve. A várandóssága alatt is jó volt alváshoz, most meg szopizáshoz. Nagyon ajánlota nekem.

Niki!

Amikor Bécsben kezdetem el tanulni, akkor én is fél órát ültem a telefon előtt, utána mertem csak felvenni, hogy beszéljek a tanárommal. :lol: Na, a beiratkozás meg a legkínosabb volt. Rengeteget kellett várni, bent meg az istennek sem értettem valamit erre kirohantam és elkiabáltam magam a folyosón, hogy van e ,magyar valahol, mert nem boldogulok (nem volt kedvem mégegyszer sorbanállni), persze nekem szerencsém volt, mert ott sok a magyar. Aztán magyarázták nekem, hogy el kell végeznem egy nyelvtanfolyamot és már adták is a papírt, hogy mikor vannak órák az egyetemen, mire én meg égő fejjel adtam oda a kétnyelvű nyelvvizsgám... Értetlenül nézett rám, de mondta, hogy akkor így minden oké. Vajon mit gondolhatott magában? :lol: Szóval hiába még a nyelvvizsga is, hivatalos ügyeket, meg telefont vért izzadva tudtam csak intézni, mert olyankor mindig leblokkoltam.

Kép
Kép
tabati

Kita!

Még annyit szerettem volna kérdezni, hogy ismeretlen eredetű meddőség volt, vagy elvileg volt valami szervi gond is valamelyikőtöknél?

Kép
Kép
tabati

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 19:44-kor.

KépKép

KépKép
boo

Kép Kép Kép

Hát ezek vagyunk... :roll: :roll: :roll:

Kép
ikoka7

Ikoka!

Szép poci! :wink: És vidám lány! :lol:

El is felejtettem újságolni a jó hírt (éljenek az építkezők :-P :lol: )

Férjem ma olyan remek hírrel lepett meg, hogy az eddigi árajánlathoz képest (nyílászárók) most kaptunk egy másik cégtől egy olyat, hogy feleannyiból meglesz minden! :shock: És nem becsapás, mert hozzáértő építésvezetőnk találta nekünk, eddig nem merte mondani, mert félt, hogy kamu, utánajárt és nem becsapás. Szóval a "ki tudja mikor tudjuk megvenni a nyílászárókat"-ból a mai napra "rakjuk össze amink van gyorsan" lett. És most akkor a babunak tényleg csak a legszükségesebbeket vesszük meg, mert az ajánlat júliusig áll. Aztán gondolom emelnek ők is. Szóval akkor megfogadom a bölcsek tanácsát. (így nem nehéz, ha spórolni kell :oops: ) Ágynemű, lábzsák, ilyesmi még ráér ha a babu nagyobb lesz, meg télen ha már hideg lesz.

Kép
Kép
tabati

No, visszaszámlálás elindult! :wink:

Kép
Kép
tabati

007!

De, nagyon ügyi vagy! Az ilyenekre én sem parázok rá, és igyekszem majd a babónál is így tenni. A keresztgyerekeim szülei odarohannak, és egyből felkapkodják őket, ahogy sokan, nálam viszont tudják, hogy vagy kinevetem őket :oops: , vagy egy "semmi gáz, mással is megesik"-kel túllépek rajta, ha nem komoly, szóval először mindig nézik a fejemet, hogy hogyan reagálok, ahogy mondod :D ! A kis rafkósok, mi? Anyjuknál meg megy a vég nélküli visítás, hátha még valami "ajcsit" is kapnak... :roll:
Nálunk inkább apával lesz a "gond", mert ő nagyon ijedős gyerekeknél, meg bazira félti őket. Mindig fél, hogy elesnek, vagy nekimennek valaminek, de kénytelen lesz megszokni... :roll: .

Boo!

Ez akkora s*ggfejség :evil: ! Ha a Polikárp nevet adnád a gyerekednek, akkor is max. azt illene mondani, hogy "milyen érdekes név :shock: " :lol: :lol: :lol: ! Te meg nehogy ezen izgasd magad, az ő fia biztos Péter vagy László lesz, már ha ilyen stílussal csinál neki bárki is gyereket :twisted: ! Ha meg van gyereke, akkor aztán igazi paraszt!

Ikoka!

Szép pocak :wink: :D !
Az enyém is ekkora kb. ruha nélkül :wink: !
Ez a kép is tegnap készült, ez "valósághűbb", a sárga tényleg kicsit csalóka!
Kép

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ja, de te 2 héttel idősebb vagy :roll: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!

Vagy inkább ez a csalóka nem? :wink: A fekete slankít! :wink:

Párommal nekem is gondok lesznek ilyen téren, mert ő is aggódósabb.

Kép
Kép
tabati

Egy ismerős pasi kislánya felmászott az asztalra és azzal a lendülettel le is esett. Már ovis kislány, azonnal elkezdett üvölteni. Erre az apja csak annyit mondott neki, hogy "ezt most igazán nem értettem... :shock: , felmásztál azért, hogy leess? A kislány rögtön abbahagyta az üvöltést úgy meglepődött, vagy talán el is gondolkodott, hogy tényleg miért is mászott fel... :lol:

Kép
Kép
tabati

Tabati!

:lol:
Alapvetően igen, de azért én látom magam "élőben" is, és tényleg nincs akkora hasam :roll: . Tényleg akkora, mint most Ikokáé :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Amikor még a kórházban voltam Manóval láttam, hogy a csecsemősök hogyan bánnak velük. Hát, nem hímes tojásnak nézték... Finoman, de határozott mozdulatokkal látták el őket. Ezen a ponton úgy döntöttem, hogy akkor valószínűleg nálam sem fog szétesni a gyerek, jól tart a ragasztóanyag. :wink: :lol: :lol:
Nem én vagyok az, aki még a széltől is védi a gyerekét. :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: Hogy ez jó-e vagy sem azt nem tudom, de ez van. :roll: :roll: És raádásul picik a babák, olyan védtelenek, ügyetlennek tűnnek - mégsem azok. Bírják ők a kiképzést, csak a mi "infarktus faktorunkat" kell egy kicsit átkalibrálni. :wink:

kicsidodi! :)

Na, ezért csináltam én fehérneműs képet, mert ahány ruci, annyiszor másképp kinéző pocak. :shock: :) :) :)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.02.23 21:51-kor.

Kép
Kép
200907?

Na, így a tuti: most csináltam :wink: !
Nem is annyira nagy :roll: ! Épp tökéletes :mrgreen: !
Kép

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!
Szépek a poci képek! Boo! nekem is olyan volt kezdettől fogva a mozgás, mint egy izomrángás, azt a bizonyos pillangós dolgot sosem éreztem.

Nellike! Én is most hétvégén néztem meg a szopipárna oldalát, és nekem is tetszenek az ágyneműk, én egy garnitúrát biztos fogok venni, + külön paplant és szopipárnát.
Amíg egész pici (ráadásul dög meleg lesz), én nem szeretnék hálózsákot használni. A kispárnát meg egyszerűen félre kell tenni. Én baldachint nem szeretnék, nekem az sosem tetszett, de az jó, hogy ki lehet választani, hogy mi kell.

Kita! Üdv. köztünk!

Voltam ma védőnőnél, minden rendben, bár szerinte is sokat híztam (7 kg). Néztünk szívhangot is, olyan édi volt!
Csináltam ma pocakfotót, csak ezen a laptopon nincs semmilyen képszerkesztő, így nem tudom átméretezni, a másikat meg már nincs kedvem bekapcsolni, úgyhogy csak holnap tudom feltenni.

Kép
katy76

Dodi!

csalás van a dologban én már biztosan tudom. :lol: :shock: Elvileg a keresztben csíkos is nagyít, neked mégis a sárga viszi a pálmát! :shock: Valld be, hogy kitömted! Lássunk egy bugyisat!! :lol:

Kép
Kép
tabati

katy76! :)

Bocs, a belevauért ( :oops: :oops: :oops: ), csak azt szeretném mondani, hogy hálózsákokból egész könnyű, vékonyakat is lehet kapni. Nem csak bélelt, melegebb verziójuk van. Nyáron gyakran abban alszik Manó. Ha annyira meleg van, akkor max. csak egy pelust terítünk rá (de azt is lemocorogja...)

Kép
Kép
200907?

Tabati :lol: :lol: !

Tesóm két éves volt, mikor anyuék építkeztek. A tetőtérhez egy létra volt támasztva, a tesóm pedig úgy döntött felmászik rá. Mikor anyu meglátta a gyerek már bazimagasan járt, de anyu nem szólt semmit, mert félt, hogy azzal megijesztené, és azért esne le. Megvárta amig lemászott magátol és közben azon agyalt, hogyan ugorjon alá, ha mégis leesne :lol: ! De nem esett :D !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Katy!

De ha dögmeleg lesz, akkor miért kell paplan és miért nem elég egy pelenka, vagy nyári pléd. (azt már be is szereztem egyet 8) )

Kép
Kép
tabati

Igen, igen, én is két szupi nyári hálózsákot szereztem be, már régebben fel is raktam. 8)

Dodi!

Anyukád sem szívbajos. :lol:

Kép
Kép
tabati

Még jó, hogy nem döntött úgy a tesód, hogy mászkál egy picit a tetőn is. :lol: NA, akkor agyalhatott volna anyukád. :lol:

Kép
Kép
tabati

Szerintem tuti hogy olyan a póz is, mert ezt igazából magamról csináltam úgy, hogy megnyomtam a gombot, és a gép elé ugrottam (sokáig exponál), komolyan :lol: :lol: :lol: ! Másnak nincs türelme engem fotózgatni, én meg így elszórakozom vele :lol: !
Ott az a naci van rajtam, ami most is, plusz a felső, ennyi.
De legyen meg a te akaratod :lol:: Kép

KépKép

KépKép
kicsidodi

Tabati!

Anyu pont hogy durván az! Ő bazira ilyedős, azért is emlegeti ezt az esetet :lol: ! A tetőre nem tudott volna felmászni... :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ok, meggyőztetek! Veszek hálózsákot nyárra! De azért veszek egy olyan ágyneműs szettet, mert van egy cuki rózsaszín, ami nagyon tetszik, és fejvédővel együtt azt hiszem kb. 6-7000 ft. Máshol csak az ágynemű annyi. De majd nézek hálózsákokat is.

Közben csak megcsináltam a másik gépen a képet, mert úgyis várom, hogy kihűljön a zöldbabfőzelék.

Tehát, a 21 hetes pocifotó + az a 7 kiló, ami valahogy rám került az elmúlt 5 hónapban.... :?

Kép

Kép
katy76

Katy!

Kíváncsi leszek, nekem mit mond a védőnő, én is 6 és fél kilónál járok... Mondjuk enyém elég laza, rámnéz: gatya, csizma, akkor mondjuk....és így a múltkor is 2 kilóval kevesebbet mért, mint én itthon. Vérnyomás detto. Kerekít ott is. :lol: HOgy annak mi értelme, ne kérdezd. Mindenesetre én örülök neki, hogy nem olyan szigorú. :lol:
Szép formája van a pocidnak! :wink:

Dodi!

Akkor a kismamanaci volt a csalás, meg a sárga póló. :wink: :lol:

Kép
Kép
tabati

Tabati!
Én is ruhában, csizmában mérem magam a védőnőnél, de miután mindig így mérem magam, így a hízásnál nem mérvadó, tehát tök mindegy, hogy mindig levonom, vagy sosem vonom le, a hízás mértéke ugyanaz. Remélem, hogy érhető voltam :lol: .

Amúgy engem sem szúrt le a védőnő, csak azt mondta, hogy ha ezentúl ezt az ütemet tartom, az a végére kicsit sok lesz. És igaza is van. Úgyhogy ma vacsi után nem is ettem édességet! Meg tornáztam is egy órát! :D :D

Kép
katy76

Katy!

Értem én mit írsz. :wink: :lol: viszont én nem tudom mennyit mér, mert ránéz (én nem) és abból nem biztos, hogy minden alkalommal ugyanúgy von le. :lol: Itthoni mérésem viszont biztosan 6 és fél kiló eddig. Amúgy én is visszafogtam magam, de nem ezért, hanem mert este már nem jó a gyomrom ha sokat eszem. Egyre kevesebb fér belém, legalábbis egyszerre. :lol:

Kép
Kép
tabati

Megvolnank....
A gyereket eltiltottam a tv-tol egy hetre,most csak en nezem a Dr.Haust :evil: :evil: :evil: !
Ugyanis hiaba minden szepszo,nem mutatta meg magat...szorosan osszezart terdekkel nyomta vegig a tobb mint fel orat!!!!A dokino azt mondta 80% hogy csaj.Na szep.
Szoval 2 het mulva elmegyun k egy 4d-re.
A vervetelem eredmenye tokeletes,Down-szures,kulonbozo betegsegek,toxo mind-mind negativ.
Megneztek uh-val tovirol-hegyire mindent,fickandozott gyerok rendesen,vese,sziv,holyag,stb.minden okes,szepen fejlodik.A meretei :shock: :shock: :shock: 20 hetes+6 naposnak felel meg.Tenyleg zsiraf gyerek keszult nalunk.Vegre pasikam is latta a rugdosodast,mig fekudtem zseles hassal,varva egy fodokit,aki ament mondott az ertekeinkre.Nagyon aktivan erzem mar...de ha igy folytatja,valami vallasi suliba adjuk,annyira jatszotta szende szuzet.En erzem hogy csaj,de meg varhatunk 2 hetet :( .
Nem kaptunk erdemben jo kepet sajna,csak a nevehez huen egy Koponyanyi Monyokot!
Ennyit rolunk mara!
Aztan szepeket almodjatok!

Kép
Kép
ancsurti

8)

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok !

tabati

:oops: :oops: köszönöm,ja és párom röhögtetett fényképeszkedés közben, de amúgy Manó nagyon boldoggá tesz.
Tetőnmászkálás...,végülis én sem voltam egy kis tündér.
dodi

szééép :lol: :lol: :lol: , igen , de Ő rejtőzködőbb és nem akarja Anyáját nagyon megterhelni :D :D :D ,ja és nagyon okos nő az Anyukád.Gratula!!!

200907

most én is úgy gondolom, hogy nem leszek hiperaggódóanyuka, mert más gyerekével én is ilyen vagyok , mint az előttem szólók, de hát ki tudja mit hoz ki az emberből , hogy saját törpéje van :shock: :shock: :shock:

kita

jó, hogy gyarapítod népes kis társaságunkat, sziaaa :D :D :D :D

katy

igen látszik a 7 kg, de gyönyörű pocak lett belőle :shock:

ancsurti

örülök, hogy jók lettek az eredményeid, az meg hogy a kis Monyokod titkolózik , hááát , aranyos :D :D ,majd a 4D-n kitárulkozik.

Kép
ikoka7

Boo

OLYAN nevet úgysem tudsz adni a gyerkőcnek amitől mindenki osszecsapja a kezét a gyönyörűségtől. Mindig van aki öklendezik fujjog a gyereket sajnálja. Így vagyunk mi is a Lőrinccel van akinek tettszik van akinek nem . Van aki ezt ki is mondja de van aki nem.
Ha valaki nem reagál, akkor tudom hogy nem tettszik neki, csak udvarias. És ez így volna rendjén. Nektek tettszen ez a lényeg :)

Ancsuri

Ha ilyen kis térdösszezárós akkor tuti csaj :D
Vendég

Ancsurti: Átérzem a lábösszezárós problémádat, én is nagyon szeretnék már biztosat tudni. Azért a 80% nem egy rossz arány.:)

007: én is olyan nemmegijedős anyuka szeretnék lenni, bár a hétvégén ezt meghazudtoltam. :roll: A barátnőmmel és másfél éves kislányával cukiban voltunk. Indulni akartunk, amikor bepánikoltam, hogy a kislány a bajárati ajtónál fekszik. Úristen, elesett az Emma. Anyuka erre: nem elesett, hisztizik, nem akar hazamenni. :D :D

Tengernyi időmben böngészem a babás boltokat. Az egyikben azt mondták, hogy jó, hogy nekünk tetszik a kombinált ágy, de nem praktikus, mert nagydarab apukának a gyereke gyorsan nő és sokat és 1 éves korára kinövi. Ti mit gondoltok erről?
Kicsit kétségbe estem, mert kicsike a gyerekszobánk és nem hiszem, hogy befér az ágy+pelenkázó+kisszekrény hármas. Ja és szeretnék egy szoptatós fotelt is.Hmmm :shock:

bertina

bertina

szerintem nagyon praktikus a kombinált ágy, a lányoknál nekem is az volt. Vannak olyanok amik heverővé alakíthatók, na azt bizti nem növi ki egy darabig, Dalma iskoláskorig aludt benne.
Azonkívül amire kinövi az átlag méretű kiságyat a gyerkőc, addigra nem sok szükség van a pelenkázószekrényre...
Ez a "nagydarab apukának a gyereke gyorsan nő" duma szerintem badarság, csak arra szolgál hogy vedd meg a drágább dolgokat.
Vendég

sillia:
Köszönöm a segítséget.:) Igen, én is olyat szeretnék, amit heverővé tudok alakítani. A nagydarab puka dumához gondolhatod milyen fejet vágott a férjem... :mrgreen: :shock: :shock:

bertina

Gratulálok Ancsurti!!!!! :lol:
Látod csak eljött ez a nap is!
A 4-D-s meg egy újabb élmény,reméljük addig feladja a cölibátust! :lol:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Sziasztok

Nellike nekem nem volt egyik gyereknél sem szopi párna, most sem veszek. Ágyneműt azt vettem, paplant és olyan kis párnás szettet is vettem, de a párnát elteszem, a paplan meg ugye nem kell nyáron, így nem is értem magam hogy minek vettem, valószínű hogy megszokásból, nehezen állok át hogy most nyári babám lesz. Majdnem vettem valamelyik nap egy vastag plüss rugdalózót mire a párom rám szólt hogy minek amikor nagy meleg lesz. Még jó hogy ott volt velem.
Szóval nekem is van két hálózsákom ami vékony, majd abban fog szerintem aludni és egy vékony nyári kis pléddel vagy pelenkával fogom betakarni. Ágyvédőt vettem, az volt mindegyiknél, de nem olyat ami körbe ér, hanem két oldalt egy kicsit meg a végénél. Baldachint is vettem. Ha gondolod fel teszem neked még egyszer a képet róla.

Dodi nekem a kisebbik ányom olyan hogy mindenre felmászik, mindent kipróbál. Kb 3 éves volt amikor ő úgy döntött hogy nem szól hogy éhes, hanem odament a konyhába odavitte a széket felmászott, elvette a kenyérvágó kést, majd szépen vágott magának kenyeret, persze nem lett szép, aztán pedig hűtőből elő a vajat és megkente. Amikor megláttam azt hittem elájulok. De ő ilyen, eleinte a másik kettő után fura volt mert egyik sem volt ilyen.De kénytelen voltam megszokni hogy ennyire önálló, mai napig ha úgy tartja kedve akkor kenyeret vág, répát pucol, krumplit pucol. És nagyon ügyesen áll a kezében, még sosem vágta el a kezét. De ő is a padlásra is felmegy ha a létre le van hajtva, egészen kicsi korától. Én sem vagyok egy nagy félős anyuka, mert azzal csak ártok azt hiszem legalább is. Viszont ha valami bajuk van, főleg mikor a fiam kruppos volt, sokkal hamarabb bepánikolok mint mondjuk az apjuk,

katy szép pocakod van neked is.

dodi igen a ruhák sokat számítanak. Egyikben ekkora másikban akkora a pocak. De a lényeg hogy csini vagy, és szépen kerekedsz.

Ancsurti sajnálom hogy nem mutatta meg magát, de a lényeg hogy minden ok. Amúgy nekem annó Réka a 26. héten mutatta meg hogy kislány.

Bertina ez nem igaz hogy kinövi, nekünk olyan volt az első kettő gyereknél és elég sokáig használták. Betti is és Norbi is 3 éves koráig. És még akkor sem nőtték ki.
Pedig az én lányom is nagy növésű 10 évesen 154 cm, a fiam meg 8 évesen 134

Én tegnap lefeküdtem apával együtt tv-zni, és nem telt bele fél óra én már aludtam, kb 9-kor, na ennek örömére 11-kor énmár ki voltam pihenve. Aztán 1 -kor már az órát néztem hogy ugyanmikor lesz már reggel. Többet nem fekszem le ilyen korán.

Viszont a reggelem nagyon nagy élmény volt, oda tettem a kezem a pocakomra a köldökömhöz, és a kis drága rögtön elkezdett mocorogni, egész pontosan rugdosta a kezem.
Este pedig ugyan ott oda dugta a kis lábát a köldökömhöz, és ki lehetett tapintani kb 3 cm-es talpacskát, először nem akartam elhinni, de megmutattam apának és ő is érezte. Annyira jó volt, teljesen oda simult a keze alá apának. Aztán ott rugdosott neki. Majd délután a gyerekeknek is megmutatom hátha mozog nekik is.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!

Nem olvastam mindent vissza, nemsokára megyek genetikára, majd este jövök az eredménnyel - jaj de félek, de nem is tudom mitől, mert érzem, hogy minden oké.

A tetőmászáshoz: anyámék melletti házban laknak a tesómék, mikor Norbi - ki más - 1,5 éves volt elment "szomszédolni" egyedül fel kell menni egy szintet egy műkő lépcsőn. Szépen mászott felfelé mi mesziről lestük, mikor észrevette, hogy figyeljük, izgalmában begyorsított, mert tudta, hogy ezt nem szabad neki egyedül, és pofáraesett. Felrepedt az álla, össze kellett volna varrni, de a férjem dolgozott a sebészeten (informatikusként) így ragtapasszal összehúztuk, nem lett csúnya csak maradandó.

Ancsurti gratulálok a 80%-hoz. Én nem biztos, hogy ma rákérdezek a nemére, maradunk a fiúnál. Engem most ne kezdjen el senki sem hitegetni, 30 hetesen már tuti biztos lesz, de lehet, hogy meggondolom magam :lol:

Na lépek!

Éva

KépKépKép
agmano

Jo reggelt!

Hu, tegnap fel 5-kor kapcsoltam ki a gepet, aztan most alig gyoztem olvasni.. 8)

Ancsurti, tok jo, hogy minden rendben, es az a 80 szazalek eleg magas.... :roll: :D

Nagyon szep a pocakja mindenkinek, szep formas. Eleg lusta vagyok fotozkodni, aztan feltolteni, meg lekicsinyiteni... :? majd raveszem magam...

(lanyom epp a tolltartomat pakolja, es a hibajavito-szalagot huzza ki, mar kb. a szazadikat vettem.... :? )

En elegge megijedek, amikor elesik Rania, es sajna ritkan tudom leplezni, ennek ellenere ot egyaltalan nem zavarja, felpattan, es mintha mi sem tortent volna...pedig sokszor akkora puklikat szerez... :? Mindenhova felmaszik, egesz nap meg sem all...
Tegnap beiratkoztunk egy Tumble Tots nevezetu klubba, ami sportos foglalkozas kicsiknek, remelem, kicsit le tudja vezetni az energiajat.
Nekem is ez nagyon furcsa, mert a nagylanyom kozel sem volt ilyen mozgekony baba. Rania az apjara ut, neki allandoan kell csinalni valamit, sokat sportolt, es nem bir megulni a feneken. En persz elucsorgok.... :? :roll:

Jaj, mennem kell, megalalta a penztarcamat.... :arrow:
Vendég

Sziasztok,jó reggelt :)

Ancsurti,megint elég időben válaszolok a kérdésedre :oops: :oops: :oops: .DE!Segítség téma:nálunk is szülés előtt már hetekkel ment a para(persze én :D ),hogy hogy bírok egyedül a gyerekkel,császár után pláne(tudtuk,hogy az lesz).Be voltak osztva a nagyik,hogy ki,mikor,meddig...főznek,mosnak,takarítanak.Ahogy alakult végül:cászár után négy nappal már szaladgáltam a kórházban,mire hazajöttünk semmi,de semmi bajom nem volt.A nagyik meg csak útban voltak,szóval két nap után mondtam,hogy köszi elég volt a segítségből :oops: :) .Így alakultunk aztán: ebédet rendeltünk,vasárnaponknt pedig Domi elment az apukájával nagyizni,addig én takarítottam,hajat mostam,fürödtem.Remek volt kikapcsolódásnak is .Szóval csak ne izgulj és hallgass mindig az anyai ösztöneidre,hidd el mindenben segíteni fognak:). Ja és persze grat a szemérmes kislányhoz :) ,mert tuti az :lol:

Bertina a kombinált kiságy nem praktikus? :shock: Nálunk szuperül bevált,most sem választanék mást :wink:

Tegnap voltam a 20 hetes uh-n,bébike már most meghaladja egy héttel a korát,remélem azért D-nél(4290 gr és 61 centi) nem lesz nagyobb,mikor megszületik :lol: :lol:
Mért adatai:
Bpd 5 cm
hc:19,0
ac:16,1
fl:3,7
Számított kor 21+2.Koponyavégű fekvés,na ezt a kifejezést a bátyjánál sosem hallottam :D .Már kintről is jól érezhetőek a rúgásai,imádom :)

Kép

Kép
lidike

Szép jó reggelt!
Üdv köztünk kita és nagy-nagy gratula!!!

Dodi!
Én is voltam a corába a baba-mama heteken,de nem láttam olyan felsőt sehol...
viszont tényleg csalóka...

Ancsurti!
a mi kislányunk is eléggé szégyenlős volt és ha 80%-ra azt mondják,
hogy kislány akkor talán lehet benne valami,de a 4D tényleg nagy élmény...

Máris dobok egy táblát.Kita téged is betettelek,viszont a hiányzó adatokat
majd privibe küldjed,ha nem gond...

Kép
Kép
csibe83

Bertina csaknem tegnap voltál te is uh-n itt Szekszárdon? :shock: .Egyszer igazán összeegyeztethetnénk már eg y talit,ha erre jársz:). Vagy majd a szülőszobán?? :lol:
Apropó szülőszoba,hát elnézegettem a képeket és le vagyok döbbenve.A szekszárdi kórház szülőszobája simán elmenne egy kínzóteremnek is szerintem,pláne a gyönyörű szobákhoz képest,amiket itt mutattatok. :lol: :lol:

Kép

Kép
lidike

Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

lidike:
Neem..én még 13-án voltam Uh-on. :)) Ezt a kombiágyas hülyeséget pont ott mondták Szekszárdon. Közben kitaláltam az okát is...nem volt nekik akkor éppen kombi. :D
Tényleg ütközhetnénk egyszer. Én a dolgom felől ráérek, nálunk nincs nagyobb tesó.:)) Szekszárd nincs messze és szoktam járni egyébként is, mert unokahugi ott lakik.

bertina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?