A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Kriszti: azta,nagyon ügyi Ágika! Letetted és egyszrűen nem kért később enni?
Milyen bogyót kaptál? Cerazett/Azalia?? Nekem utóbbi van,csak sárgatest hormonnal,a doki azt mondta, hogy 'megboríthatja' a ciklust,lehet, hogy nem azonos időkben fog megjönni, vagy lehet, hogy nem is jön meg,míg szopizik Martin... :roll: Nekem azt mondta,hogy kezdjem el, 2 hét után ad védettséget...addig meg maradnak egyéb módszerek :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Hétvégén teljesen el voltam "havazva" :D, nem tudtam jönni.
Jelmez kész, ebédfőzés is volt, takarítás, meg egy kis vasármapi séta is belefért, annyira csodás idő volt... :)

Gyors reagálások:

Mágnes: én Borcsa összes ruháját a Teszveszen és a Vaterán vettem, megnéztem, most is van egy rakat abból, amit keresel.
A minőséggel nekem nem volt bajom, ráadásul házhoz viszik, ha postán kéred... De hisz ezt te tudod!!!

Spirál: hát már én is gondolkodtam rajt', de lehet, hogy a császár miatt nem fogják ajánlani. Gyógyszert nem szívesen veszek be - meg azt sem tudom, hogy lehet-e szoptatás alatt (még sosem szedtem), így marad a Lifestyles márka támogatása... Március 16-án kiderül... :wink:
Az tuti, hogy biztosra kell mennem, mert még egy terhesség a méhembe kerülhet...

Csöre: Saci altatása szopipárnán: IGEN! Nekünk is sokszor bevált, most is azon alszik, fáj a pocója... :shock:

A kis drágám tegnap fürdés után kendőt kapott a fejére, nem szereti a sapekot, úgy nézett ki, mint egy kis moldvai baba, nagyon kis husi volt. :D

Kép moldvai baba teknőben :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata: király ez a moldvai kép :D :D Hát igen, arrafelé is felnőnek a gyerkőcök, pedig nem a Brendonból kapják a rucit és a pihenőszéket...

Peni: hmm, köszi az infót!!!! Nekem már a neve is szürreális, de azt hiszem, ha még egy babó lesz, utána talán bevállalok egyet...

Petne: szurkolok!

Kisbogács: hogy érted el az éjszaka átalvást? Alkalmaztál valami különleges szoktató technikát, vagy spontán jött össze? Mikor fürdetsz, mikor fektetsz és mikor keltek?

Éjszaka átalvása: igazából nem panaszkodhatom, mert nagyon rendes kislány VIola éjszaka. Mostanában próbáltam vele az álometetést, de azt hiszem, fel kell adnom. Egyrészt nem bírok ébren maradni rendesen 10 után- inkább hajnalban kelek, minthogy 11-ig várjak. Aztán a szájába se tudom adni a cicit- ha meg beleerőszakolom, akkora a nagy küzdelemben annyira felébred, hogy muszáj sokáig büfiztetni és altatni- s a vége teljesen olyan, mintha arra szoktatnám, hogy éjjel 11 körül fel kell kelni kajálni. Ez meg nem cél. Amúgy általába max 2-szer kelünk éjszaka- pl. 2-kor és utána 5-kor (fél nyolckor kap enni), s reggel 8 körül ébred.

Szopi problémák: csajok, ha azt tapasztalom kb egy hete, hogy mintha a cicik elérték volna a maximális kapacitást, és egyszerűen nem nő a mennyiség Manó igényeihez? 1 hete az egyik cici megállt 110-en, a másik 80-on. Kiszívja kb. 30 perc alatt és utána nem tudok fejni belőlük csak kb. 5 mililitert. Manó a múlt héten még 110-et evett, s így a rosszabbik cici esetén be kellett segíteni a másikkal. Most viszont már 130-at eszik, így már ha nagyon éhes, kettőből kell szoptatni, de nem nő a mennyiség a cicikben. Nem kéne pár nap alatt alkalmazkodni a növekvő igényekhez?! :shock: Vagy vége, ennyit tudok neki adni, és kezdhetjük elővenni fagyasztott tejcsit meg a tápszert?

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Batkata! édes ez a moldvai teknős baba:) Petra is úgy néz ki fürdés után, mint egy bábuska a sapkában. Így inkább hajszárítózok amit egyébként is szeret.

A cerazettet bármikor el lehet kezdeni ha még nincs vérzés.

Enikő! tök jó ez az ajtó a járókán! Máté sem nagyon kedvelte de jó hogy van mert sokszor nyáron jó szolgálatot tett amikor dolgoztunk odakint. Kiraktam benne az udvarra és biztonságban volt. Igazából csak akkor használtuk ha ki kellett mennem vagy egyéb rá veszélyes művelet folyt. Jobb volt olyankor ketrecben tudni a kistigrist. Meghát egyszerűbb volt a nap végén a halom játékot abba bedobálni:)

Kata! mire nagyobb játszószőnyeg kell addigra nem igazán fogod tudni rajta tartani:) Jobban fogja érdekelni minden ami a szőnyegen túl van.

nekünk iylen van. az oldala fel van hajtva és a végében van zenélő de azt kivettem mert Máté állandóan zenéltette és már az agyamra ment.

Jelentem az Anyuci főztje tök ugyanolyan, mint a többi iylen futáros kaja. AZ adag ugyanaz. Egyébként finom volt, a páromnak is ízlett és elég is volt neki. A futárt meg észre sem vettem, hogy itt volt...betette a kapun a kaját és elment. Így most kinek fizetek?????

Kép
katuska79

Ti mennyi ideig szoptattok? Ami tényleges kaja és nem csak oylan cuppogás cumizás? Mert Petra végez max 10 perc alatt....ilyenkor azt hiszem, hogy tuti nem evett eleget de nem tudok többet beleerőszakolni mert összeszorítja a száját. Lehet ilyen gyorsan jóllakni? Mondjuk jön ezerrel a tej mert mikor véletlen elengedi csak úgy ömlik minden irányba....szó szerint tejben fürdetem a lányt.
katuska79

Katuska!
Én is így vagyok, teljesen kétségbe vagyok esve néha, mert elönt a tej - spriccel és csurog, meg minden, az én drága kislányom meg békésen alszik az ölemben és nem tudom felébreszteni...
Az viszont tuti, hogy nem mindig bírja ki a 3 órákat... Lehet, hogy a sokszor kevesebbet elvet követik a csajok... :shock:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Katuska: Ádám is végez 10 perc alatt. Én azt hittem nem tudott eleget enni, nem volt elég a tej. Próbáltam pótlással, kiköpte. Következő alkalommal lemértem. 110-et szívott ki 10 perc alatt, ezért nem kellett neki már semmi utána.

Járókát én is akarok majd venni. Összecsukhatósat, mert nem tudom tárolni.

Na megyek, főzök valami vacsit. Ádi elaludt, van 3 órám, pár nyers csirkecombom és egy rakat vasalnivalóm. Majd jövök.

krisz78

Katuska: Saci 5 perc alatt végez... korábban aggódtam miatta, de mivel rendesen gyarapodik így is, nem foglalkozom vele. Cicit hiába gyömöszkélem a szájába, nem megy. Hogy milyen gyakran eszik, az meg változó, ma óránként... (ez azért már nekem is feltűnt :oops:)

Gratula az éjszaka-átalvásokhoz.

Batkata: nagyon aranyos az a kép :) hogy be van csomagolbva a pici :D
Szopipárna: ok, köszi :) akkor beszerzek egyet...

Játszószőnyeg, plüssök, játékok: Sacit nem érdekli :( ha Mesi babáit nézegetjük, akkor a hajasbabák lekötik egy ideig, de nem sokáig... a zenélő forgó kb 3 körre... a többivel nem foglalkozik... bezzeg ha anya mond neki verset meg danolászik :roll: csak ugye egész nap nem lehet :roll: bereked szegény anya... :( a járóka jó ötlet, összedobom gyorsan holnap...

rólunk: tegnap anyósék voltak itt, ma meg, amikor éppen nem az óránkénti szoptatás zajlott (aminek a szüneteiben Saci szorgalmasan aludt), havat lapátoltam :evil: kb 140 nm-t :( érzem az izmaimat :( még jó, hogy a frontok egy kicsit elaltatták Sacit, mert ha ébren van, nem tudom, hogy sikerült volna ez a mutatvány...

Biga.csigáékról tud valaki valamit? Mióta Milán megszületett, szinte nem is jelentkeztek :roll:

Na, tisztába teszem a csajszit, az ölembe rottyantott :D

Csöre
csöre74

Csöre!

Csak óvatosan!

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Csöre! ma nálunk is óránként szopi volt....összebeszéltek a csajok.

Krisz! hagyd a vasalnivalót másra...luxustevékenység:)
katuska79

Katuska: :D Nem jött ma a bejárónőm, meg a mosónőm, meg a szakácsom, meg a dadám se, ja és a kertész sem, meg a medencetisztító sem! :D :lol: Biztos elakadt a hóban.
Annyira utálom a vasalást, csak gyűjtöm , gyűjtöm, míg egy halom lesz.
Közben kész lett a vacsi. Át kell állnom a gyorsan készíthető kajákra. A gyereknek meg olyan kis antennái vannak, hogy tuti kiszúrja, ha főzök, eszek vagy zuhanyozok. Akkor tuti ordít.

krisz78

Katuska: :D Nem jött ma a bejárónőm, meg a mosónőm, meg a szakácsom, meg a dadám se, ja és a kertész sem, meg a medencetisztító sem! :D :lol: Biztos elakadt a hóban.
Annyira utálom a vasalást, csak gyűjtöm , gyűjtöm, míg egy halom lesz.
Közben kész lett a vacsi. Át kell állnom a gyorsan készíthető kajákra. A gyereknek meg olyan kis antennái vannak, hogy tuti kiszúrja, ha főzök, eszek vagy zuhanyozok. Akkor tuti ordít.

krisz78

Á, Batkata, óvatos vagyok :roll: a babacuccoló izmaim már úgyis kivannak :( valamit nagyon elrontottam, mert a jobb csípőm, combom és térdem nagyon kivan :cry: mert mindig ugyanúgy viszem Sacit :roll:
Egyébként komolyan elgondolkodtam, hogy fizetek hómunkást... Apa hajnalban megy, este jön, 100 méter a járda (közös öcsémékkel, de ők Bp-en laknak) + kocsibejáró. Ha nem takarítjuk el, és valakinek eltörik valamilye, mi vagyunk a felelősek.

Vasalás: na, azt anyósék után rendeztem :( a babaruhákról már leszoktam, csak a pelusokat vasalom

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Ma voltam kontrollon minden ok rákszűrés eredménye később!

A tejci mennyisége sajnos csökken pedig iszom a Laktoherbet, gyakrabban próbálom cicire tennia bébit de úgy érzem nem igazán jön a tej csak cummog. Vettem a gyógyszertárban Urtica urens Ch5-öt! Valamelyikőtök szedte? Bevált? Mi az adagolása?

sahli

Zitocs, általában 8 körül fürdetünk, utána szopi, és altatás, ami hol gyorsan megy, hol meg bealszik Ági már büfi közben. Ági lassan eszik, így mire ténylegesen letesszük aludni, kb. 10 óra is lehet. Manó kb. kéthetes kora óta ilyenkor 5-6 órát aludt, de 3 napja ez kitolódott kb. 8 óra alvásra.
Módszer nincs, mindez Ágnes "döntése volt". Az egyetlen amire figyelek, hogy elválasszuk az éjjel tulajdonságait a nappalétól: éjjel redőny le, reggel fel. Éjjel nem kapcsolunk nagyvillanyt, éjjel csend van, míg nappal zajongunk: megy a kenyérsütő a mosógép, szól a zene, stb. stb.
kisbogacs

Sziasztok!

Előző levelem elnyelte ez a.... :evil:

andi:nagyon jó pofa ez a képösszeállítás. És persze a kis poronty is nagyon édes!

hanna: grat. a tejcsárdákhoz! Külön fagyasztót vettetek a tejcinek? :D
Édeskömény teát itattam a pocifájásra. Most már elhagytam. Még mindig van kis szenvedés, de a nagy dolog előtti kínlódási időt lecsökkentettem. Nyitja:babahordó!!!Amikor elkezd küzdeni, beleteszem. ott nem küzd, és sikerül is!!!!

maszatmano:én ezért nem olvasok semmit!Tudom, hogy folyton paráznék. Amiről nem tudok, nem fáj. :lol:

katuska:én sem mérem, és már az órát sem nézem, de azért az óránkénti evés feltűnik. :lol:

gombócmakka: hason alvást próbáltad már? Nekünk ez oldotta meg a problémát.

peni:remélem már jól vagy, és kiheverted a beavatkozást.

manócska: örülök, hogy férjedről ilyen jó híreket hallunk. Fiadat sajnálom, jobbulást! Ez a hét csak jobb lehet!

kisbogacs:grat az éjszakához!

kriszti: Ági is nagyon ügyi! Én a fele idővel beérném. :lol:

Kicsit szeretnék panaszkodni.
Párom most már csak 2 hetente jár haza jobb esetben. Mivel Belgiumba küldték, az is lehet, hogy nem találnak visszarakót, és akkor akár 3 hétig is ott lehet. :cry: És ez a 2 nap is olyan gyorsan eltelt, hogy nem volt 10 percünk 1másra. Noémi érezte a fájdalmam, és tegnap fél 6-21ig nem aludt semmit, rengeteget sírt.

Viszont egy örömöm is megosztanám. Apadóban lévő tejcim megsokasodot!!!Használ a homeós bogyesz, olyan boldog vagyok. :lol: Eddig 2 cicit szívott le manó csontra, tegnap 60 ml-t tudtam d.e. lefejni 1 ciciből, ma pedig össz. 100ml- tudtam 2 fejés után lefagyasztani a balból. Jobban kevesebb van, de legalább elég 1 evésre. És még csak 3 napja használom, és nem is az előírt adagban. 3szor kéne használni, de én csak 2szer ettem eddig, így 1 adag kimaradt.
Ha vki esetleg szeretné kipróbálni, szívesen leírom a nevét!

Kép
moffli82

sahli:én is azt szedem. Elvileg 3*3 golyó, étkezés előtt fél órával nyelv alá helyezni, és hagyni elolvadni. Ha nem éred el a kellő mennyiséget, ihatod tovább napi 3szor a laktoherbet, de min. 1 órával a golyók után.

Kép
moffli82

Moffli! De jó, hogy a tejci visszaállt! Melyik bogyeszt használod?
Az édeskömény teát hogy készíted ésmennyit adsz belőle egy-egy alkalommal?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

enikő:én rendes édesköményből csináltam, amit herbáriában vett párom. Fél kávéskanálnyi termést 2dl vízzel leforrázom, majd 5 percre lefedem. Leszűröm, és hagyom kihűlni.
Én cumisüvegből adtam neki, de kb. 5 teáskanálnyit minden evés előtt.

Kép
moffli82

Moffli, nagyon sajnálom, hogy ennyit kell egyedül lenned! Férjem egy este ment el munka után még céges vacsira, azt is alig bírtam... Nagyon nehéz lehet!
kisbogacs

Na egy kicsit vissza is olvastam:

Móni: sajnálom, hogy beteg a kisfiad, remélem, meggyógyul a pároddal együtt, mielőbbi jobbulást nekik
Nem csoda, ha izmosak a disznók, ha egész nap kint vannak. Sima rózsaszínek, vagy valami speciális fajta?

Gombócmakka: köszönöm kérdésed, szerencsére csak egy rövid kis fertőzés volt. Onnan gondolom, hogy fertőzés, mert kicsivel később Apán is végigszántott, de már ő is túl van rajta.

Moffli: örülök, hogy rendbe jött a tejcsi :) Apa :(

Sahli: örülök, hogy minden rendben...

Csajok, Saci született 5-iknek, de mindenki "ki fog előzni" a 6 hetes kontrollal :( nem tudom, mikor fogom tudni megint összeszervezni :(

Végre le tudtam tenni Sackót. Nagyon kifáradt délután, utólérte a "nagy kakiszörny" és nem hagyta békén addig, amíg 4 pelust tele nem pakolt.... utána meg már olyan fáradt volt, hogy nem tudott bealudni, csak cicin, pedig ez rá egyáltalán nem jellemző...
Jó éjt, én becsatlakozom hozz :)

Csöre
csöre74

Jó reggelt!

Csajok, szükségem lenne Zsófi számára: komornára, társalkodónőre, öltöztetőnőre, sétáltatóra, mosónőre, énekesnőre. Ha tud valaki olcsón akkor szóljon. :D

Moffli, ide azzal a homeos bogyó névvel. :D

Képzeljétek, tegnap este az én legendásan 70-80-at szopó lányom lenyomott 140-et. Ok, egy részét kibukta, de azért jó felé haladunk. :D

Mennem kell, ordít.......

Kép
Kép
cs_erika

Erika, az énekesnőt bevállalom, de vigyázol addig a lányomra? :wink: :lol: :lol:
kisbogacs

Kisbogács, Bartel üzlet? :D

Kép
Kép
cs_erika

A házvezetőnő szolgálattól én is kérek alakit!!!! Mágnes! nem nyertél a lottón? Mert azt mondtad akkor fogadsz dadát. Beleférek a keretbe? :lol: :lol:

Cumifelelősöm már van. Máté rendületlenül ügyel Petra cumijára.

Kriszti igen így kell csinálni! Már Petra is kezdi érezni a nappa éjjel különbséget. Mostmár egész sokat fent van nappal, éjjel meg szopik, kihasználom a beájulást és gyorsan visszateszem az ágyba így rögtön viszsa is alszik! Én hülye eddig meg dajkáltam, hogy elaludjon így persze felébredt amint visszatettem. De ez így működik!

Na ordítás van...
katuska79

Jó reggelt!

Irigykedem az átaludt éjszakák miatt. Bár nekem sem lehet sok panaszom, igazság szerint, amikor éhes Bianka kiveszem a kiságyból, magam mellé rakom, cici be, én pedig alszom tovább. Majd kb. fél-1 óra múlva felébredek, addig Bianka cicit már kiköpte, alszik, visszateszem a kiságyba és ha erre esetleg fel is ébred, szerencsére visszaalszik. Büfi miatt nem aggódom, mert vissza már hasra teszem (úgy szeret aludni, olyan, mint az anyja :-) ). Légzésfigylő figyel, úgyhogy nem aggódom a hason
alvás miatt sem.

Katuska: Bianka is kb 10 percet eszik, abból is főleg az első 5 perc aktív. Tegnap jött a védőnő és már nem bírtam kivárni (pedig ő pontos volt, Bianka kért előbb enni). 5 percre cicire tettem, mert tudtam, hogy a vizsgálatoknál nem jó a teli has. Hát... 5 perc alatt annyit evett, hogy a védőnő is észrevette a pocikán. :-)

Tejci: tegnap megint pótolnom kellett 50 ml-t. De előtte két napig nem. Nem baj, nem stresszelek rajta. Szerintem semmi baja nem lesz, ha néha kap egy kis tápszert is. Persze, azért jobb lenne, ha tele lennék tejcsivel....

Kép
jandrea

Krisz: ilyen érzékelője Biankának is van. Ha elmegyek zuhanozni (mindegy, hogy mikor!!!) rögtön ordítás van. Olyan még nemigen volt, hogy kijöttem volna a zuhanyzóból és csend lett volna. Nem is értem... Pedig ilyenkor párom próbálja szórakoztatni, de nem sok sikerrel.

Kép
jandrea

Kisbogács: Kösz az infót- én is így csinálok (elvben), remélem, Viola is hoz majd ilyen döntést és mihamarabb :D

Tejci:
bakker, tegnap vagy eltűnt az egyik mellemből a tej, vagy egyszerre romlott el a mérleg és a "fejőgép". Manó mindössze 40-et szopott (ezt mondta a mérleg) és utána semmit nem tudtam lefejni. Pedig az a cici rendszeresen 100 felett termelt, és előtte éreztem is, hogy "megtelik" tejjel. Erre beparáztam, és végül etettünk cumisüvegből az aznap összesen lefejt 20 ml-t (Manó megette, és szépen megtanult közben cumisüvegből enni- ez volt az első alkalom). A következő etetésnél nem volt gond a tejjel, viszont a mérleg annál kevesebbet mért, minél többet evett Viola... Asszem cserélek elemet. Ma jön a védőnő, beszélek vele, hogy ez mi lehetett.

Szoptatási idő: irigyelek mindenki mást- bakker enyim gyerek 45 percig piszmog, bealszik, cammog... alig van így idő két szopi között...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

sziasztok,

vagyok én is, csak eléggé kimerültem, mondhatni kikészültem az elmúlt pár héten, és kicsit próbáltam kikapcsolódni hétvégén, kihasználva, hogy végre volt segítségem. Nagyjából sikerült, voltam vásárolni, és fodrászhoz is eljutottam :lol: 8)

Próbálok majd visszaolvasni, hogy kivel mi történt...

Moffli, sajnálom, hogy ilyen keveset vagytok a pároddal...szüleid, anyósék, vagy bárki más, nem tud néha-néha besegíteni Neked? Milyen bogyeszt szedsz a tejcsire???

Sahli én is az urticát szedem, kúraszerűen 2 napig 3x5 golyócska,aztán 2 napig 2x5, utána 1x5. Ha folyamatosan szeded, akkor 1x5, én legalábbis így szedem...

Kisbogács, gratula az átaludt éjszakákhoz!!! Derekad jobban van már?
Mi visszafelé fejlődünk, aludtunk már 6 órát is egyhuzamban korábban, de most beálltunk a 2 óránkénti kelésre :roll:

Kata olvastam az ortopédiás dolgot, szerintem se aggódj, minden okés lesz Martinnal! Mi holnap megyünk, remélem a legjobbakat. Mi sajna rizikósak vagyunk, mert én szíjban voltam egyéves koromig :( .

Katuska, Andrea, Levente is 5-10 percig eszik, mindig is így evett. És szépen hízik, úgyhogy gondolom ez nem probléma :wink:

Szerintetek normális, hogy a gátsebem még mindig gyakran fáj, ha nyomja a ruha (fehérnemű), ami ugye gyakran előfordul, és kemény, vastag és érzékeny a heg? Nektek akinek van gátsebe, milyen? A doki szerint szépen gyógyult... De nekem ez már gyanús...

Kép
vickybabe

Jó reggelt!

Moffli: még annyit akartam írni, hogy a környékünkön nagyon sok fuvarosnak nincs munkája, hetek óta pihi, persze fizetés nélkül... csak hogy a jó oldalát is lásd :wink:

Viki: Mesi után nekem is sokáig érzékeny volt a gátsebem... aztán rendbejött. De a heg még most is kitapintható.

Hólapátolás: na, időjósok :evil: ma is szakad a hó, de olyan tempóban, hogy még az úton is megmarad, nem törik fel a kocsik :evil: ezért lapátoltam tegnap másfél órát?! Ma már nem foglalkozom vele, vigyázzon mindenki a testi éppségére, ha a járdánkon caplat!

Szopi: na, szerintem Saci megint lépcsőzik :shock: iszonyat sokat szopizik, alig bírja tartani a cickó a tempót :roll:

Ma összeraktam a járókát. Igaz, sok izgalmasat nem tudtam beletenni. Nem tudom, hol vannak a bébijátékaink. Na, majd rámozdulok a beszerzésre...

Na, nyekereg :) megrázzintom a sejhaját.

Csöre
csöre74

Vickybabe! sajnos előfordulhat, hogy kemény marad a varrat....Nekem akkor szokott kicsit fájni ha sokáig állok egy helyben...persze nekem még frissebb a seb. De emlékszem, hogy Mátéval a pár öltés jóval szülés után kezdett el fájni valamiért. Kb egy hétig...aztán elmúlt teljesen. Én még nem mertem megnézni az enyémet....tapintásra alakul ugyan....
Nem tanácsolt semmit a doki amivel lehetne puhítani? KAmillás vagy valami gyógynövényes ülőfürdő vagy valami krém?

Tényleg Ti kaptatok oylan ajándék kúpot? Nah nem jut eszembe a neve...kék dobozos. Jókat hallottam rajta, hogy szépen helyre teszi a hüvely, méhszáj szöveti sérüléseit, a gátsebet és helyre állítja az egészséges flórát is. Vény nélkül kapható, direkt szülés, egyéb műtétek utánra. Vickybabe lehet neked is segítene.
katuska79

Csöre! vigyázz mert ha valaki kitöri a nyakát a ház előtt akkor Ti vagytok a felelősek....érdekes iylen esetben a tiéd a járda...de ha kint hagysz egy homok kupacot építkezés miatt akkor egyből jönnek a közterületesek, hogy használod a járdájukat....khmmm :evil:
katuska79

Csöre, sózás? Bár nem környezetbarát, de a testi épségednek jobb :wink: Hétvégén már 7-8 fok lesz állítólag, úgyhogy ha addig nem lapátolsz, akkor elolvad magától :wink: :lol:

Katuska, megnézed majd, mi a neve a kúpnak? Nekem a 6 hetesen a dokker írt fel kúpot, de ez a bacikra van és a gyógyszertárban készítették.

Kép
vickybabe

Batkata: nekem 2 császárom volt és nem mondta a doki, hogy nem ajánlja a spirált, sőt ő ajánlotta......magamtól eszembe sem jutott....nem hiszem hogy függ a császáros szüléstől....

KépKép
peni

Sziasztok!

Batkata, nagyon szép ez a kép.

Sahli, én is így jártam pár napja, estére már alig tudtam kicsikarni valamit a ciciből. Most azt csinálom, hogy iszom, iszom és iszom, újra elkezdtem a Lactoherbet is, és fejek a nappali szopik után (ha 20-at tudok csak minden szopi után kicsikarni, abból is összejön 100 körül estére). Az összegyűltet így este oda tudom adni, ha szükséges, ez a záloga az éjszakai hosszú alvásnak, és serkenti a tejci termelődését is. Szerintem próbáld meg, a folyadék és a fejés szerintem csodákra képes.

Kisbogács, azért az éjszakai 8 órás alvás irigylésre méltó.

Moffli, sajnálom, hogy a párod csak ritkán van otthon. Nem is értem, hogy bírod.
A tejcidnek viszont örülök.

Csöre, sajnálom a tegnapot, remélem, az éjszaka nagyon könnyű volt. Érdekes, nekem Julcsi tegnap átaludta a napot. Hólapátolással vigyázz!

Erika, gratulálok Zsófinak a hatalmas mennyiséghez!

Krisz, Andrea, Julcsinak is van érzékelője. Ő az én kajálásaimra időzíti.

Vickybabe, én tegnap voltam a 6 hetes kontrollon, de múlt héten még érzékeny volt a sebem, sőt, a hét közepén még véreztem. Aztán egyik napról a másikra a vérzés is abbamaradt, és a gátsebet sem érzem. Kitartás, a dokim engem is azzal nyugtatott, hogy mindenki más, van, aki 2 hét után túl van mindenen, van, aki még a 6 hetes kontrollra is vérezve és terpeszben érkezik :oops: :shock: .

Szoptatás: változó, van, hogy 15 perc alatt leszív 130-at, de van, hogy 40 perc alatt 60-at.

Kép
petne

Halihó!
Tegnap megvolt az első nagy utunk: hallásvizsgálat. Elmentünk de. 10-kor itthonról, és este fél 7-kor értünk haza, mert Apa melóhelyére is be kellett menni... :?
Szóval a hallásvizsgálat: 1 órát szenvedett az asszisztencia, mert nem tudta megcsinálni a vizsgálatot.. Én kis naív azt hittem, hogy megráznak, vagy bekapcsolnak valamit a füle mellett, Beni reagál rá, és oké kérem szépen a gyerek hall! De neeeem... Mert az nem objektív.. Szóval egy füldugó szerű kütyüt dugtak a fülébe, amivel nyomatták a külömböző frekvenciájú sípolásokat a fülébe. Pontosabban nyomatták volna, mert tele van a füle truyival. Állítóla ilyenkor még ott a magzatvizes cucc a fülükben.. Aztán kiderült, hogy hurutos az egyik füle, nincs nyomás benne, mert sokat bukik, és ez a fülbe is megy, plusz szörcsög is.. Így nem tudták elvégezni a vizsgálatot, 1 hónap múlva kontroll, addig szívni az orrát minden étkezés után... Hurrá... :?

kata:
Te ébreszteni szoktad Martint? Szerintem simán hagyhatod aludni. Bence is egyszer csak nem 3 óra múlva ébredt, hanem 4 és fél órát kibírt. Mostmár napi 7-szer eszik. Legalábbis eddig... :)

katuska:
Bence 10-15 percig szopik, én is sokszor úgy saccolom, alig evett valamit, utána lemérem, és kiderül, hogy 10 perc alatt is képes 120 ml-t szopni :)

Hát nem tudom mi van velem ma, de eddig még nem kellett a mai napon Bencének pótlást adnom (máskor minden etetés után kellett) :) Lehet, hogy Erika More Milk-je segít, nem akarom elkiabálni, de 2 óránként szopik, 90 ml összejön a 2 óra alatt, és ezzel elvan megint 2 órát :) Máskor a 3 óra alatt termelődik 60-80 ml... dejólenne..... :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

[quote="kata8110"]K írta:kata8110riszti:
Milyen bogyót kaptál? Cerazett/Azalia?? Nekem utóbbi van,csak sárgatest hormonnal,a doki azt mondta, hogy 'megboríthatja' a ciklust,lehet, hogy nem azonos időkben fog megjönni, vagy lehet, hogy nem is jön meg,míg szopizik Martin... :roll: Nekem azt mondta,hogy kezdjem el, 2 hét után ad védettséget...addig meg maradnak egyéb módszerek :oops:

Azalia-t.
Akkor ha jól értem, te is úgy kezdted el szedni, hogy előtte egyszer sem jött meg? Akkor én sem várok a csodára...

Erika: :D

Zitocs, Ági evési ideje is 45-70 perc között mozog.

Vickybabe, remélem rendeződnek a dolgok!
Köszi, a derekam nincs jobban, de ma reggelre kiújult az inhüvelygyulladás is a bal kezemben.. :twisted: gondolom ahogy tegnap próbáltam tehermentesíteni a hátam, több súly mehetett oda... egy áldás lesz ez a nap :(

Mágnes, hallásvizsgálat: :(
Jók az új vonalzóid!
kisbogacs

Vickybabe, az utolsó blogbejegyzésed belinkeltem a férjemnek "okulásul"...
kisbogacs

Mágnes, gratula a tejcsihez, ügyes vagy! Hallásvizsgálat :evil: no comment...

Petne, ezt gondoltam én is, hgoy nagyon egyén- és sérülésfüggő, kinek mennyi idő. Nekem pl a 6 hetes kontrollkor nem fájt egyáltalán már, mostanában újult ki. Szerintem a fizikai kimerültség okozta ezt is.

Kisbogács, szegénykém, jobbulást, kitartás!

Valaki nem akar mostanában a Bimbomarketről rendelni? Most néztem, hogy van outletjük és tök jó áron vannak pl a hinták (40-50 eur, ami itthon 20-30 ezer Ft), csak hát ugye a postaköltség miatt már nem éri meg... :roll:

Bigacsiga, Vicky nagyon eltűntek :( ! Remélem minden okés velük :roll:

Kép
vickybabe

Most én vagyok ki. Az eddigi jól alvó, jól evő gyerekem tegnap óta produkciózik. Éjjel keltem 3-kor, 4-kor, 5-kor. A szelek gyötörték. Az evéssel eddig gond nem volt, most meg! Csapkod a fejével szopás közben. Megszívja, aztán elrántja a fejét, ő meg csupa tej lesz. Kb. 10 perc után kifárad és bealszik. Aztán egy óra múlva követelőzik, és megint eljátssza ezt. Cumisüvegből meg simán megissza az adagot. Lehet, hogy az a baj, hogy az üvegből egyenletesen jön, a ciciből meg nem???

krisz78

Sziasztok!

Úgy el vagyok keseredve! Ott tartunk, hogy a gyerekem egyáltalán nem akarja elfogadni a cicit, ez így megy vagy 4 napja. Ha így folytatja egy hónap múlva már semmi tejem nem lesz! :(

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

gátseb: szerintem attól is függ, kinek mekkorát vágtak. Én kb egy hétig éreztem, azóta semmi.

Moffli: Én kikészültem volna, ha ennyire magamra maradok. Anyukádék messze laknak? Nem tud segíteni?

krisz78

Sziasztok Lányok!

Kihasználom az átmeneti csendet ebben a szép hóesésben és gyorsan írok is (eddig mindig csak visszaolvasni volt időm :cry: )

Moffli: sajnálom, hogy a férjed ilyen sokat van távol :cry: Minden elismerésem a Tied, én azt alig bírom, ha egy-egy estét egyedül kell töltenem. Én pl. még sose fürdettem egyedül, bár biztos megoldanám, de így közösen ez egy jó program nekünk.

Csöre: hagyd azt a fránya hólapátolást. Nálunk is Apa állandóan havat lapátol, és mér nagyon unja szegényke, mondtam is neki, hogy várja meg míg elolvad :D Igaz, szombaton elmentünk sétálni, és én is szidtam azokat, akik nem lapátolták el a házuk előtt a havat.... Szinte végig az úttesten kellett tolni a babakocsit :evil:

Képzeljétek, 2 napja teljesen felborult az addigi jó kis napirendünk. Nem tudom, hogy ez összefüggésben van-e azzal, hogy vasárnap este elhatároztam, hogy nem méricskélem minden szopizásnál Bálintot, így most fogalmam sincs mennyit eszik a drágám. Nem tudom, meddig bírom még ezt a "lazaságot" :D
És csatlakozom Krisztihez: ma éjjel este 9-től hajnal 1/2 4-ig aludt az én kis gyönyörűségem :D :D

Tegnap túlestünk a koponya, has, csípő UH-on, jelentem minden okés Bálinttal. És ráadásul nagyon pozitívan csalódtam a magyar egészségügyben: nem fizetős helyen voltunk (Országos Gerincgyógyászati Központ), ennek ellenére nagyon kulturált volt (szép, frissen felújított belső tér, külön babaváró pelenkázóval, játékokkal, szoptatós sarokkal) és az időpontot percre pontosan betartották. El sem hiszem, hogy ilyen van az "ingyenes" magyar egészségügyben!

És még egy öröm ért tegnap: Apácskának mondtam, hogy milyen jó lenne elmenni a Madonna koncertre, erre tegnap két jeggyel jött haza :D :D :D Nagyon el vagyok kényeztetve :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Isarenikő: :cry: :cry: Szopisztrájk lenne? Pár napja valaki bemásolt egy linket a LLL oldaláról,. ahol voltak jó tippek erre az esetre, nézd meg, hátha segít valamelyik.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Enikő :cry:
Szakmai segítséget próbáltál már kérni? Szoptatási tanácsadás, ilyesmi... Hátha van valami "trükk", amit ismernek...

Krisz, fejlődéslélektankönyvben olvastam egy reflexről, hogy a babák elrántják a fejüket a cicitől, ha nem kapnak megfelelően levegőt. Nincsenek elzáródva a légutak?
Másik tippem: nem túl nagy a luk a cumin? Lehet ott túl könnyű a dolga, szájába repül a sültgalamb, a cicivel meg ugye melózni kell...

Edit, irigy-irigy a koncertért!
kisbogacs

Vickybabe! Cikatridina a kúp neve!

Enikő! tényleg nagyon sztrájknak hangzik amit leírsz....két lehetőséged van. Vagy hagyod a szopit és tápi és béke lesz otthon vagy ezerrel ráálltok a vissza szokásra bár nem tudom Levente mellett ez hogyan menne. Merthogy ahhoz sok nyugalomra, türelemre van szükség és sok sok összebújásra Milánnal. Gondolom nálatok is oylan békében nyugiban megy a szopi, mint nálunk....Máté közben ugrál rajtam, tuti akkor csinál valami rosszat stb stb.

Látom mindenki egyre ügyesebb a tejszaporításban!
katuska79

Sziasztok Lányok!

Szopizás: Patrik mindkét mellből szopizik és az átlagos evési idő Nálunk is 40-50 perc de utána általában kibírja 3-3,5 órát. Rengeteget iszok (legalábbis magamhoz képest :) ), masszírozok, fejek szóval igyekszem mindent bevetni - de szerintem a legfontosabb hogy ne stresszeljük magunkat!

Van valaki aki bimbóvédővel szoptat? Én próbálom bimbóvédő nélkül mellre tenni de nem igazán akarja elfogadni csak megnyalogatja a cicit de nem szív :?

Mágnes : ügyesek vagytok!

Enikő: ilyet még nem is hallottam! Leventénél is előfordult hasonló probléma? Bimbivédő nem segítene?

sahli

Kisbogács: leszívom az orrát szopi előtt, mert még mindig szörcsög, de nem igazán jön belőle semmi, de valószínű ez lehet a gond, amit írtál. Eddig is kapott cumisüvegből pótlást, és olyan szépen szopizott mellette.

krisz78

Sahli! én Mátét szoptattam bimbóvédővel és úgy szoktattam le róla, hogy becsaptam. Elkezdett szopizni vele majd amikor olyan nagy lendületben volt egy pillanatra kivettem a cicit, villámgyorsan lehúztam a védőt és a még cuppogó szájába visszanyomtam a cicit. Amikor már jól jön a tej észre sem vette. Így szép lassan visszaszokott a cicire. Kellett hozzá egy kis bravúr de sikerült!

Maszatmanó! és ha nem engeded szunyálni szopi közben? Erre azt szokták tanácsolni, hogy amint elalszik túl hamar vagy elkezd piszmogni akkor ki kell venni a szájából a cicit, hogy felébredjen. Aztán újra visszatenni...csak ennek van hátulütője, hogy bevágja a durcát és csakazértse szopik tovább.
katuska79

Krisz!

Pont ezt csinálta az én gyerekem is! Egyszerűen nem lehetett megetetni! Most meg már nem is falja be a cicit! Nagyon gyanus nekem ez a hasfájás, ami csak cicizéskor van, cumisüveg esetén nincs.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?