Miciona! Sejtettem, hogy a főnöködnél, illetve a párjánál valami hasonló probléma lehet, de ez önmagában még nem katasztrófa. Persze minden egyes endometriózisos eset más, de ez csak akkor gáz, ha a méhnyálkahártya nagyon vékony, vagy a tünetek a petefészkeket is érintik, esetleg mindkettő.
Ami a vörös hadsereg kontra progeszteron dolgot illeti, nem azt írtam, hogy nem jön meg, hanem azt, hogy kicsi a valószínűsége ennek. Még az sem befolyásolja a történetet, hogy mekkora adagban megy a hormon, mert nálunk az első alkalommal "csak" az Utro & Duphaston kombináció ment, mégsem jöttek a vörösök. A mai, modern fogigátlókban ennek a progimennyiségnek csak a töredéke található, mégis ki lehet velük tolni a menstruáció időpontját, ezért én nem értem, hogy a lombik után alkalmazott hormonmennyiség mellett hogy képes egyáltalán megjönni? Gondolom, a Doki válasza erre a szokásos lenne: "minden nő más és minden ciklus más..."
Gmelcsi! Nem véletlenül gondoltam először, hogy csak a jövő hétre hív vissza. Szokta mondogatni, hogy a két hét elteltével történő ellenőrzés még korai. Egyrészt a következő héten még bármi előfordulhat, másrészt két hét után a petezsákból az UH-on jó eséllyel még nem lát semmit, mert a felbontás miatt csak az 1 mm-nél nagyobb dolgokat észleli. Továbbra is drukkolunk!
Norcis: köszi a választ! Nem véletlenül nem volt logikus a történet. Nálatok egyébként volt más indok is a következő stimu kapcsán a hosszú protokollhoz? Egyenletesen nőttek a tüszők?
Ercsikati: a progi az egyetlen olyan hormon, aminek a szintje miatt nem érdemes aggódni, ugyanis ezt a legegyszerűbb pótolni. Amikor ezeket a sorokat olvasod, akár már meg is van a mai csapolás eredménye. Ez alig 1-2 óra, a kérdés csupán az, hogy mikor teszik be a mintát a gépbe. Annyi bizonyos, hogy ezzel nem várnak péntekig, tehát egy pillanatig se aggódj emiatt!
Rólunk: ahogy korábban már írtam, mi úgy voltunk vele, hogy felesleges várni, az első adandó alkalommal nekiesünk egy fizetősnek, ha a kiindulási helyzet kedvezőnek tűnik. Hát, nem így lett. Sajnos a sárgatest még jelen volt, így továbbra is volt a "rendszerben" progi, ami a tüszők növekedését tekintve kb. annyira kedvező, mint a jegesmedvéknek a globális felmelegedés. Ha ez nem így alakult volna, valószínűleg akkor sem esünk neki a következő stimunak, mivel az időjárás továbbra is ellenünk dolgozik. Ezt megoldottuk. A hét közepén megérkezik a saját kis otthoni futópadunk, így - Murphy törvénye alapján - valószínűleg még a héten beköszönt a jó idő.

Sebaj! Ha ezt nem léptük volna meg, akkor a hideg kitartana minimum áprilisig, utána meg csak akkor lennének fagyok, vagy éppen országos eső, amikor elkezdünk egy stimut. Szóval most várunk és amikor legközelebb megjön a vörös hadsereg, megint megnézzük UH-n a "felhozatalt". Ha minden OK, akkor belekezdünk egy fizetősbe, ellenkező esetben a következő alkalommal már a hosszú protokollnak megfelelően indítunk, de akkor már OEP-es finanszírozással, akkor ugyanis meglesz az előírt, 90 napos szünet.
Lenne egy kérdésem mindenkihez: nálatok a sikertelen beavatkozások után, az ellenőrző UH közben szokta nézni a tüszők számát? Ha igen, akkor emlékeztek arra, hogy kb. mennyi szokott lenni az annyi?
Még egy apróság: még a tavasz folyamán, a Doki elmegy néhány napra továbbképzésre. Gondolom, ezt majd mondja nektek is. A pontos időpontot már elfelejtettem, mert minket szerencsére nem érintett. Ez nem azt jelenti, hogy akkor az intézet zárva lesz, arra viszont számítani kell, hogy azokon a napokon csak késő délután, illetve este lesz bent.