A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ról lemaradtunk, de 2009-ben tuti szülünk

használatba vételi előtt nem lehet bejelentkezni, én ezt tudom most...
Jegyzőhöz? Nem az okmányirodában kell? :shock:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos!

Most a Döme lakcímkártyájáról van szó?
Egyébként az illetékes Okmányirodában azonnal elkészül, és ott van lakcímbejelentő lap is.

Mi mindent postán kaptunk meg.
Illetve a születési anyakönyvi kivonatot talán a kórházban, ott is intézték. De még az is lehet, hogy a lakcímkártyát is...
Pár nap múlva okosabb leszek, mert egy ismerősöm ma szül a Péterfyben. Majd rákrdezek egy hét múlv,hogy mennek most ezek az ügyek. (Ráadásul ugyanott is dolgozunk...)
Vendég

Na de melyik az ILLETÉKES önkormányzat, hát ezt kérdezem :lol:
Dömééről van szó, mivel ő oda lesz bejelentve, ahová én.
Jobb volna, ha be tudnék IDE jelentkezni még a szülés előtt, de ehhez kell a társasház használatbavételije, úgy tudom (de nem reagál az okmányiroda a kérdéseimre mélben).
Ezért érdekel, hogy mi lesz, ha én maradok a régi címemen, és így Döme is, hol tudom majd átvenni, és van-e olyan támogatás, intéznivaló, amit a területileg illetékesnél kell, és személyesen (tehát le kell utazni hozzá Békésre)?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos!

HAol nincs okmányiroda, mint nálunk, ott a jegyzőnél is be lehet jelenteni. Kicsit hosszadalmasabb.

Ezeket találtam:

szükségesek a következő iratok:

-személyi igazolvány
-lakcímigazolvány vagy hatósági igazolvány a személyazonosító jelről
-építési, használatbavételi engedély, vagy adásvételi szerződés és nyilatkozat a vételár kifizetéséről, az ingatlan tulajdonosának személyes megjelenése.

Másik helyen:

Az 1992. évi LXVI. törvény;146/1993. (X. 26.) Korm. Rendelet értelmében az alábbi szabályok vonatkoznak a lakcímbejelentésre.

Lakcímbejelentéshez szükséges iratok:

-Lakcímbejelentő lap (más személy tulajdonában történő bejelentkezésnél a lakcímbejelentő lapon a tulajdonos vagy szállásadó aláírása szükséges)

-Személyazonosító igazolvány (személyi számról igazolás) és ha van lakcímet igazoló hatósági igazolvány

-lakcímváltoztatásra jogosító okirat

-saját tulajdonban lévő lakásnál a tulajdont igazoló okirat

-új családi házban történő bejelentkezésnél használatbavételi engedély

Hogyan jelentsük be lakcímünket?

Személyesen, illetve törvényes képviselő vagy meghatalmazott útján, a 146/1993. (X. 26.) Korm. rendelet 3. számú melléklete szerinti, ingyenes bejelentőlapon. Ezt a polgármesteri hivatalban szerezhetjük be. Magyar állampolgárok esetében mindig ezt a bejelentőlapot kell használni, kivéve az újszülött első lakóhelyének bejelentésekor, mivel ezt az anyakönyvvezető jelenti be, és az anya lakóhelyét (ennek hiányában tartózkodási helyét) fogja megjelölni.
Vendég

Nekem itt a kerületi önkormányzatnál fogják kiadni állitólag a születésivel együtt...
Anno a fiamnál (egy másik kerületben szültem)az ottani önkormányzathoz kellett bemenni a születésiért..viszon akkor még nem volt lakcimkártya.

Szerintem abba a kerületibe kell menned ahol szülsz...

Remélem nem mondok hüyeséget :oops:

Cat köszi a cimeket :lol:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Cat, hát igen, látod, van, ahol kell használatbavételi, van, ahol meg nem...
Sebaj, lényeg, hogy a lakcímkártyáért nem kell Békésre utazni (ami azért vicces, mert a békési önkormányzat meg ezt mondta a telefonba... :shock: )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos!

Felhívtam a XX. kerületi Okmányirodát.
Valóban csak a jogerős használatbavételi engedély után lehet bejelentkezni. Kell hozzá az adás-vételi szerződés, birtokbavételi jegyzőkönyv, és egy hozzájrulás az eladó részéről, amelyben elismeri, hogy a teljes vételárat megfizettétek.

Döme lakcímkaártyáját pedig kérd, hogy postázzák ki. Akkor nincs gond vele.
Vendég

Meg akartam nézni Neked, hogy a Beni lakcímkártyáját hol állították ki, de már másik van neki...
Vendég

Cat, köszi, látod, nekem a telefont se vették fel :lol:
Na, hát ez van, a használatba vételi még hónapok, a lemondó nyilatkozatot a beruházó majd akkor adja ide, ha megvan a használatba vételi (pedig szerződés szerint 2 nappal a birtokbavételi után adja át... :? ).
Szóval egy ideig biztos, hogy ideggörcs lesz minden, anyuékhoz megy minden hivatalos cucc, ők meg postázhatják tovább nekünk.

A Döme lakcímkártyájának kipostázása azért nem jó ötlet, mert akkor az 30 nap, és addig semmilyen támogatást nem tudunk intézni...
Remélem, békési lakcímmel minden mást is el tudunk intézni Pesten is (családi pótlék, egyszeri anyasági)... :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Kicsit már jobban vagyok.
Fölmentem a Mártába öcsémmel, vezettem, és sétáltunk egyet.
És beszélgettünk. Már nagyon hiányzott nekem.

Vérképemen, 10 csillag :shock:
Cukrom, éhgyomorra: 2.6 :shock:
Mostantól éjjel is csokit kell ennem.
Magas a fehérvérsejtem, és vérsüllyedésem, mellé még koleszterin is.
Most innom kell C vitamin, Calicummal, kicsit piros a torkom.

Ja és tervezett császárral szülök.
Nekem nem javasolt hüvelyi úton.
De még ez elválik majd.

Lilypie negyedik születésnapja tickers

Lilypie First Birthday tickers
picimami

Nemlajos!

Én úgy tudom, hogy mindent lehet központilag is intézni.
És nem anyukádékhoz kell érkeznie a leveleknek. Mindenhol meg lehet adni levelezési címet is.
Vendég

Itt most nagyon jóidő van.
Lehet azért is fáj a fejem.
6-8 fok van.
Végre süt a nap.

Ebédem, paradicsomos húsgombóc, és túrós derelye lesz.
És most megyek kismamamasszázsra.
Úgy várom már.

picimami

Pici!

Cukor nagyon alacsony!
Sokkal több CH kell.
Fehér kenyér, tésztafélék, péksütemények...
Kevesebb hús, ha a koleszterin magas. (Melyik koleszterin?)
És mi nem jó még?
Illetve milyenek az értékek?
Miért nem szülhetsz? Miért kell császár?
Vendég

Cat!
Most nincs nálam a labor eredmény, a rendelőben maradt.
De majd hozom délután, és megnézem.
Eszem napközben fehér zsömlét is, és tésztákat.
Húst nem is nagyon.

Nagy lesz a baba, és nekem nagyon keskeny a medencém.
A Debreceni professzor, nem akarja hogy kínlódjak, és kockázatnak tegyen ki engem.
Mindent elküldtött neki a házidokim, és lemérte amiket kért.
De majd személyesen megbeszéljük még.

picimami

Ha magas a fehérvérsejt és a vérsüllyedés, akkor lehet fertőzés vagy gyulladás a szervezetedben.
Nem is biztos, hogy jelentős.
Azért kérdezz rá a háziotrvosodnál is.
Vendég

A téraránytalanság valóban jogos indok a császárra.
És ha mindenféleképpen Debrecenben akarsz szülni, akkor talán jobb is, ha tervezett. Bár szerintem ilyenkor jó megvárni, míg a baba jelzi, hogy most akar kibújni, és akkor csinálják a császárt.
Vendég

hát csajok a gyereket mindig oda jelentik be ahol az anya állandó lakcíme van nekem hiába született Gergő itt tarjánban és van bejelnetett ideiglenes címem Gergőnek a pesti címet adták úgy kellett utána járni hogy beírják az ideiglenest is mert akkor intézhettem volna mindent pesten :):):) tb kártyát adókártyát stb :) nálunk a kórházban intézték a papírokat de el kellett érte menni a polgármesteribe ráadásul nekem még rosszul is írták a gyerek nevét mert kimaradt a cz :) csak c -vel írták a velenczeit :):):):)

pici ez csak azért van mert te picike vagy és a párod nem, pici és ebből valószínüsitik hogy nagyobb lesz a baba miont akit meg tudnál szülni hüvelyi uton nem kell parázmi a császártól :):)

nika70
Salgótarján

tyű, Pici, látod, Te tényleg pici vagy :wink:
De legalább előre tudod, fel tudsz rá készülni.

Lányok, köszi a tanácsokat, állítom össze a Zuramnak az intéznivalókat szülés utánra, hogy hol mit intézzen :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

no, most írtam a MÁKnak is, hogy lehet-e Pesten intézkedni, vagy marad a posta :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Hú, pici!
Te is császár???? Üdv a táborban.....

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Nemlajos!

Döme lakcímkártyáját abban a kerületben kapod ahol születni fog .

Nekem ezt adták most mikor Yasemin született, ezért van ott a 8. kerületi cím, de azt mondták ez minden kerületben így van.

Kép

Cat!
Nagyon csini vagy! :) sokat fogytál szerintem :)

Gabi!

Köszi kérdésed! :)
Jobban vannak ugyhogy nem kell antibiotikum, csak minden féle kotyvalék! :)
de a kicsi biztos még 1 hétig szürcsögni fog, ők nehezebben gyógyulnak!

Kép Kép Kép
asiye

köszi :lol:
Most már csak a 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot kell kikérni...
Ennyi szart! :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Ja! Én az Istvánban szültem Alpert és ott ugyan ez volt csak annyi, hogy nem a 8. hanem a 9. kerületben vette át a férjem. :)

Kép Kép Kép
asiye

ezeket ma reggel csináltam, apa és lánya :)
már így megtartja magát akár fél percig is a kis drágám! :) :)

Kép

Kép

Kép Kép Kép
asiye

Sziasztok!

Pap elvitte a gépem és majd nem tom mikor lesz! Most a tesomtól csak gyorsan bejelentkeztem! Mikor kész a gépem lesznek képek!

Nemlajos! Neked hatalmas gratu a szép vizsgádhoz!! Derekad remélem már jobban van!

Kép

Kép

Kép
nócika

Nemlajos!

Házassági anyakönyvi kivonat nekem sincs még.
Vendég

Asiye, micsoda bozontja van a kis Yaseminnek! :lol:
Gyönyörű!!!

Cat, akkor én már előrébb vagyok, most borítékoltam a kérvényt, jönnek barátok, velük fel is adatom :wink:

Mindjárt összepakolom az egyéb iratokat is, amik majd a Zuramnak kellenek, hogy szépen kitöltve (már amit lehet) egyben legyenek!
Na jó, azt nem ma :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos!
Köszi! :)
JA! bOZONT! :) SAJNOS MERT HULLIK MÁR NEKI NAGYON EZ A BABAHAJ ÉS RÁADÁSUL OLYAN ZSÍROS :) :) DE NEM TUDOK VELE MIT CSINÁLNI. :?

Kép Kép Kép
asiye

Cat!
Nagyon szép vagy. És sokat nőtt a pocid. De Te még mindíg nagyon csini vagy!!
Valószínű, a homloküreg gyulladásból maradt meg valami, elég sokat fáj a fejem.

Nem bánom a császárt, ha így biztonságban van Dalma.

Nócika!
Majd várjuk a képeket.

Asyie!
nagyon szép a kicsi Yasemin, az apukájával.

picimami

Asiye!

Yasemin nagyon aranyos. És milyen ügyesen tartja már magát. :D

Nem fogytam egyébként, hanem nem híztam. Legalábbis nem jelentősen, mert most mintha már lenne plusz 1 kiló.

Fogyást majd pár hét múlva szeretném elkezdeni.

Pici!

Köszi!
De a szép és a csini jelzők is furcsának tűnnek nekem így 105 kilósan... :shock:
Azért persze nagyon jól esik. :oops: :D :wink:

Nemlajos!

Te nagyon ügyesen intézed ezeket a papírmunkákakt. Nekem ahoz sincs most erőm, hogy utánannézzek mit kellene.
Vendég

Sziasztok!

Bocs,hogy csak most jelentkzek,de tegnap este szinházban voltam.

Éjjel pedig Márknak láza lett.Nem is nagyon akakr lemenni.Vkinek vmi tanács???

Most alszik a drágám az apjával.

Én is megvagyok fázva vettem azt a homeos bogyót amit Cat irt.

GHolnap megyek nődokihoz,persze a gyereksoki is szinte ugyanúgy rendel.

Nemlajos.gratu a vizsgádhoz.

Cat:nagyon jóa kép rólad.

Pici:a cukor tényleg nagyo kevés.

Nekünk Márk lakcimkártyáját még a kórházban megirták és kipostázták.Ternészetes az én állandó lakcimemre.
Vendég

Cat, én is akartam mondani ám, hogy szép pocak, csak amikor megláttam, egyből elrohantam fotózni egyet, de rájöttem, hogy már/még nincs nagy tükröm, úgyhogy majd a Zuram fotóz le, ha...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

cat szerintem tényleg csini vagy :):):

yaseminnak milyen nagy haja van nagyon édes és hogy tartja magát :):):):)

picike : mindenképpen jobb lesz neked így :):):) és akár három gyereket is szülhetsz csaszival többet nem nagyon ajánlanak mert szétválhat a heg :):):):):)

sziszi mit néztetek meg a színházban? nekem annyira hiéáynzik én most az abigélt töltöttem le torrenten de élőben sokkal jobb lehet :):):):)

nika70
Salgótarján

Sissi!

Színházba én is mennék szívesen.

Lázcsillapítás csak 38,5°C fölött szükséges. Bár én este 38 fölött is szoktam.
Langyos fürdővíz, ami közben szinte teljesen kihűl. Mi Nurofen lázcsillapítót használunk, Beni nagyon szereti.
Egyébként ha nem megy le tőle, akkor 4 óra múlva egy másik fajtával lehet próbálkozni. Mondjuk kúp, vagy másik szuszpenzió.
Vendég

nekünk eddig a germicid kúp mindig levitte Gergő lázát de ha nem megy le gyógyszerre akkor hűtőfürdő ahogy Cat írta de nem egészen úgy hanem rendes meleg vízbe nem forró és folyamatosan hűteni hideg vizzel a vizet amíg nem érzed hogy a gyerek is hűl le 38-ig nem kell csillapítani bár este én is adnék már 38 alatt is

nika70
Salgótarján

Nika:Rómeo és júlia-t néztük meg. Most a Szentivánéji álomra próbálok jeyget szerezni. Andi már többször látta igy tudja melyik szereposztás a jó.

Abigél nekem nagon tetszett, nekem is megvan dvd-n is de azért élőben még jobb.

Márkot elvittük dokihoz, vmi virust kapott el, kaptunk germicid kupot. Ma köztünk alszik és úgy néz ki,hogy végre lement a láza. Nurofen persze ma fogyott el mi is inkább azt szoktuk használni.

Persze én is megvagyok fázva igy volt kitől elkapnia.
Vendég

Jó reggelt lányok :lol:
Reggel fél 7 óta most tudtam csak belépni a netre a munkahelyemen.

Asiye!
Nagyon cuki Jázmin (a hajáról nem is beszélve :wink: :wink: :wink: )

Cat!
Tényleg szép a pocid és nem látszik a ... kg-od :wink: :wink: :wink:

Sissi!
Jobbulást nektek remélem mára már lejebb ment a láza Márknak.

Picikém!
Akkor nemhogy majdnem egyszerre szülönk még ugyanolyan módon is :wink: :wink: :wink: :wink: (talán egy helyen is szülhetnénk :lol: :lol: :lol: :lol: )na jó csak vicceltem :roll: :P :P :P :P

Nócika!
Várjuk a képeket :wink: :wink: :wink:

Zsu!
hogy vagy?????

Nemlajos, Törpiri!!
Hogy vagytok a görcsökkel, fájásokkal :roll: :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
minimano74

Jó reggelt MIndenkinek!

Gabi!
Lehet, hogy együtt születnek meg a kicsikéink.
Várod már Te is nagyon??
Én nagyon-nagyon.

picimami

Sissi!
Jobbulást Márknak!

Zsu!
Hányra mész ma UH-ra??
Már nagyon várom a híreket.

picimami

Hol vagytok ma?
Mindenki lustizik? :roll:

picimami

Bizti mindenki most fordul a másik oldalára, láttod most is csak együtt vagyunk fent :wink: :wink: :wink: :wink:

Persze én is már nagyon-nagyon várom, olyan jó lenne ha már a kezünkbe tarthatnánk. :P :P :P

Kép
Kép
minimano74

Én is már lassan gondolkodom a nevekem, csak az a baj, hogy nekem fiú névbe nem nagyon tudok jókat találni :cry: lány viszont van már egy pár: nekem a legjobban és a lányomnak is a MIRA tetszik (igaz még párommal nem beszéltem) :wink: :wink: :wink: esetleg még a MAYA, MELINDA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:P :P :P UJVÁRI MIRA :P :P :P

Na de fiú: UJVÁRI ..... (Erik, Krisztián) nem tudom :wink:
(Az első babánk Alex volt ugyebár ez a név tetszett a legjobban de azt már nem adhatom neki :cry: )

Kép
Kép
minimano74

Gabi!
Nagyon szép nevek.
Szép nagyon az Ujvári Mira.
Nekem is tetszett, de nem passzolt a nevünkhöz, és apának sem tetsztett.
Te mikor mész UH ra legközelebb?

picimami

Mi már nem változtatunk rajta, tuti.
Ha csak nem találja ki valaki, hogy mégis kukaca van :lol:

picimami

Én jövő hét kedden megyek a genetikára az eredményért és akkor lesz uh is. De majd 4d-re szeretnék most már elmenni a lánykámmal nemsokára :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
minimano74

A Dalma is nagyon szép de nálunk szerintem az nem tetszene a gyereknek és a férjemnek se :wink: Ha a Vivin múlna akkor Vanessa, Asley..... lenne :wink: :wink: :wink: :wink: na de mondtuk ilyenekről szó se lehet :wink: :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
minimano74

Én is nagyon szeretnék menni, 4D re már.
De még várok kicsit.
Minden héten UH ra nem mehetek.

picimami

Gombás, tejfölös csirkemmellet sütök ma, és mellé rizs lesz.
Illetve egy kis gyümi leves.
Ti mit főztök ma?

picimami

Ujvári Noel :?: :?: :?:

Kép
Kép
minimano74

Picikém én nem főzök mostanság :wink: :wink: :wink: anyukám főz :wink: :wink: :wink: :wink: én most nagyon tudnék enni spagettit tenger gyümölcsével imádom a rákot....stb.t

Kép
Kép
minimano74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?