A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Jók a jógás képek! :) Aranyosak a lurkók nagyon!

k.a.t.i.c.a

NOS AKKOR KÖZHÍRRÉ TÉTETIK!
TRANZIT CSÜTÖRTÖKÖN AKKOR AMIKOR A BARBIÉKNAK JÓ!!
(én kb.13-ra tudok legjobb esetben odaérni, de mindenképpen jövök.esetleg a szigethalomról visszafelé egy zsófit fölvegyünk??)
aki tutira mondta:
1.Barbi+Imi+Eni+Regő+Dönci...barbiférj?
2.Ági+Lili
3.Niki+Barnus
4.Verocs+Miksa
5.csandi+csengi
6.Boni+Zsigi
7.Andi+Zsombi
8.Zsófi+Beni
9. Petra + Laura
.
ez már így is 3kanapé, szóval aki kényelmes helyet szeretne...holnap délig jelentkezzetek légyszi , mert intéznem kell, hogy tényleg elférjünk

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Sziszka! Igyekszem írni is néha, csak most annyi mindent vállaltam magamra, hogy sajnos örülök ha néha levegőt tudok venni, de nem panaszkodok! Lényeg, hogy pórbálom a lépést tartani veletek, mert nem akarok lemaradni és kimaradni.

Mecsi! Nekünk sincs fogunk, viszont nyálunk annyi, hogy szegény kicsi pofija tiszta piri. Már én is kenem szőlőzsírral, remélem pár napon belül javulni fog a kicsi bőre.

Habtapiból már én is három csomagot vettem, és nagyon örülök is neki, mert mióta Csenge úgy döntött, hogy ahol csak lehet feláll, azóta megszaporodtak az esések, fejbeverések. A habtapi nagyon sokszor megmentette már a nagyobb balesetektől.
Mi is babykompozunk ezerrel. Csenge nagyon élvezi. Mi csak úgy hívjuk már, hogy Ő a kis Frédi-Béni, ahogy néha kipörög a lába. Olyan sebességgel szeli a métereket, hogy nem győzök csodálkozni.

Zsófi! Köszi a krémet! Lehet, hogy ezt is beszerzem! Éjszaka biztos jó lenne neki, mert a kis foltok nagyon száradnak is. Ha nem múlik el hamarosan akkor irány a bőgyogyi. Ti hová mentetek?

Na, majd megpóbálok még jönni este, és elolvasni mindent.

Szép napot!

rizsimami

Sziasztok!

Vagyok en is - csak a hazvasarlassal gondok vannak, es rohangalok egesz nap. Hetvegen atrendeztuk a mostani lakasunkat - Laura atkoltozott a szobajaba. Az elso ket ejszaka nagyon jol aludt, nem is kellett felkellni hozza, utana meg egyszer-egyszer, de azt hiszem igy sem panaszkodhatok. :) Viszont ma ejjel amikor bementem hozza, mar negykezlab volt az agyban, ugy latszik annyira belejott a mozgasba, hogy mar ejszaka is ezt gyakorolja... :shock: Igy napkozben is egy kicsit nehezebb elaltatni, mert ahogy leteszem, allandoan menne - porog, forog, negykezlabazik. Valamennyire mar halad is vele. :)

Hetfon adtam neki mar pulykahusit is, tetszett neki, csak ugy falta. Szerencsere az etvagyaval nincs gond...Nalatok kb. mennyi tejet / tapszert esznek meg a babak a fozelek / gyumolcs mellett? Laura olyan 600 ml korul + 300 ml pep egy nap - a vedono szerint forditva kellenne - de pepbol egyenlore tobbet nem nagyon ker, inni meg nem akar mast, mint tapszert.

Akik voltak mar az Aquaword-be, milyen medencek vannak a kicsiknek es k. mennyit voltatok bent a vizbe a babaval? Elotte voltatok babauszason? Jon az anyosom ket het mulva es gondoltam, hogy majd vele egyutt elmennenk mi is.

Mi is megyunk holnap a tranzitba - regen voltunk mar, jo lesz veletek talalkozni! Barbi, jo utat! Utana ugysem tudom mennyi idom lesz, mert jovo het szerdan kezdek dolgozni 4 oraban...azert remelem idonkent eljutunk a Tranzitba vagy jogara. :)

Holnap talalkozunk!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Boldog 7 hót Nonónak és Málnusnak!

Pöttöm, mi újság Nálatok??

yuyu79

Mecsi, fogunk meg nekunk sincs, Laura viszont nagyon nyaladzik es rag mindent - mintha mar latszodna valami....

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

mindig úgy járok hogy egy darabig nem frissül az oldal még ha rá is nyomok..

szóval csengeandi jók a jógás képek és a forrócsokis nekem is a kedvencem :lol:

ZSóf mi is az elején beadattuk, dr néni felhívta rá a figyelmünket...
:lol: ez a Neiss vas c ugye? 2 adagot kellett venni..

sportbabakocsikat én is néztem ... http://www.babakocsi.net/mikortoltegyemsportkocsiba
8) :roll:
Vendég

Sziasztok!

Örlődöm a holnappal kapcsolatban. ... :( :(

Képzeljétek Kristóf 3. napja végig alussza az éjszakát. 9-től 6-6:30-ig. Szuper!

Még nekünk sincs fogunk, de alul már látszik valami. :) Meg szopi közben érzem, hogy alul keményebb.
Vendég

beleki ti merre laktok? ügyi Kristóf

ZSófi átküldenéd a linket? küldöm a mailcímem

fiam 10 órás alvása

Kép
Vendég

Nem bírlak követni titeket, mindenki bepörgött? :D Mire leülnék írni, már megint új oldal van...

Apró, hogy van Levi?

Sziszka, Málnussal mi újság? Milyen volt az éjszakátok?

Mecsi, Zsombinak sincs foga.

folyt köv...
Vendég

Újra itt, kissé lehangolódva, de még reménykedve. Szóval reggel 8-kor autóba szálltunk, fél kilenckor kész voltam a bevásárlással, 9-re a tankolással és elindultunk. 30 km messze jutottunk, aztán kiszállt alólunk az autó ugyanazzal a hibával, amiért már napokkal ezelött is, csak eddig nem jelentkezett újra. Hazadöcögtünk, itthon fél 12-ig szerelt a párom és talán most is szerel, de eddig eredménytelenül. Nem tudom, hogy odaérünk-e valaha is, ha tudom biztosra, hogy széna-e vagy szalma, jelentkezem. Most megyek a bandát felvidítani, már amennyire ez most megy nekem.

Puszika: Barbi
Vendég

Barbi :cry:
Vendég

csenge ,
köszi a képeket, tényleg nagyon jók lettek!!megkaphatom mail-ben?már írtam neked emilkét szóval elvileg megvan a címem, hacsak nem kukáztad ki :roll:

én 20ezerért vettem használtan , de 32újonnan kb.

TRANZIT 12:00-TÓL AZ ÖSSZES KANAPÉ LEFOGLALVA CSANDI NÉVEN!!9ANYUKA 12GYEREK RÉSZÉRE
Vendég

sziasztok;)

Jó sokat írtatok megint;) jönnöm kell mindennap, különben nem fogom tudni követni a fejleményeket;)

Yuyu, Panna, Concord Ultimax ülést vettünk, olyat mint Szuszuék, narancs-piros színben. Nagyon tuti és most 10e kuponos akció is volt rá a Brendonban. Eredetileg nem akartam ilyen drága ülést venni, de ha már anyóstól karácsonyra megkapta a rá valót, hát így megvettük neki;) Enikő nagyon ügyes, gratulálunk a négykézlábazáshoz;)

Evés ügyben nálunk is elég nehézkesen megy a dolog, amióta beteg volt Barnus, - mármint a két napos hasmenésre gondolok - szinte újból kellett kezdenem a hozzátáplálást. Kb. 50-60 grammokat eszik meg egyszerre, az kb. fél üveg kaja, kapott már almát, banánt, céklás almát, alma-őszit, körtét, sütőtök-almát, tegnap répa-almából sikerült 2 kanállal kóstolnia, a krumplit nem nagyon ette eddig, remélem változik a helyzet;)

mászás ügyben a hétfői jóga jelentette nálunk az áttörést, ugyanis Barnus térdre emelkedett és tett néhány "lépést" előre, ennek többen is szemtanúi lehettek;))) olyan boldog voltam, azóta is lelkesen gyakorolunk mindennap;)))

Boni, gratulálok Zsiginek az átforduláshoz, nagyon ügyeske;) én hétvégén csináltam madártejet, mert már nagyon megkívántam és cs-andit is sikerült vele "megfertőznöm";)) mint a régi szép pocakos időkben, csak akkor a profiterol volt a kívánósság tárgya;)

Panna, szegény, sajnálom, jobbulást Neked! Nálunk a hányás kimaradt szerencsére, de hasmenés az volt Barnusnak és apájának is 2 napig elég durván! A Smecta és a Normolyt nevű porok segítettek! A Smecta megszünteti a hasmenést, a Normolyt pedig pótolja a kiürült ásványi anyagokat. Próbáld ki, hátha segít, bár remélem azóta már nincs rá szükség!

Kata, nagyon ügyes Kristóf, hogy átalussza az éjszakákat, becsüld meg ezt az időszakot, én 5 hétig voltam így kényeztetve, de 3 hónaposan borult minden, most pedig nem ritka a 5-6x-i kelés sem;( verekedni pedig nincs erőm;))

Anna, Emma baba egyszerűen meseszép! Szemszín ügyben nem tudok nyilatkozni.

Zsófi, Beni zoknija egyszerűen csúcs, jót mosolyogtam én is rajta;)))

Lei, én kb. tízóraira szoktam adni neki főleg gyümölcsöt, egy pár hét múlva pedig ebédre zöldséget, nekem így mondta a védőnő, de szerintem nem nagyon tudod elrontani, ha a gyerkőc nem kéri, akkor úgyis jelzi és akkor nem kell erőltetni. Csak szépen, lassan, sorjában;) időnk mint a tenger;)) nálunk is jobban eszi Barnus az üveges kaját, pedig minden nap próbálok neki vmit kotyvasztani. Nehéz eltalálni a megfelelő állagot, hőmérsékletet... viszont a nyersen lereszelt almából 140 gr-ot is benyom...

Mecsi, örülök, hogy meggyógyultatok, jelentem nekünk sincs még fogunk, bár szerintem hamarosan lesz, mert kb. két hete felborult minden eddigi rend, megy a nyűglődés ezerrel, és éjjel is sokszor fent vagyunk.... tényleg jöhetnétek már jógára és tranzitolni is;)

Barbi:((( remélem megjavul a járgány és útra tudtok kelni!!!

Csenge, nagyon jók a képek!!! Át tudnád esetleg emailben is küldeni? sniky@freemail.hu-ra? előre is köszi! ;)

Csenge, Vera, holnap kb. 3/4 11-re tudunk odaérni a Fonóba;)

na most megyek, mert lassan indulunk sétálni;)

sniky

Aktuális helyzetjelentés: fogjuk az alkatrésznek vett jobbkormányos autónkat és forgalomba helyezzük, míg a másikat kivonjuk. A jobbkormányos egyszerüen jobb állapotban van, szuperek a fékjei is. Már csak a téli gumikat kell felrakni. Háááát... Nálunk én vagyok a hivatásos optimista, de most a párom jócskán leköröz!

Ha nagyon nem csápolok, akkor Stuttgart és Budapest között vagyunk valahol és jövünk valamikor valahova. Igyekszem idén még megérkezni! :wink:

Erösen hullik már a hajam a sok herce-hurcától. Sajnos ma zárva a hivatal... ùjabb verzió. Még az elösevel se végeztem. Mondom, hogy hullik a hajam.

Barbi
Vendég

kicsit lesokkolódtam, mikor megláttam, hogy Barbi, Tiéd az utolsó hozzászólás :( azért remélem, hogy minden jól alakul!

csajok. még meg sem dícsértem a sok ügyeskét! forgók, kúszók, mászók, felállók, gratulálok kisbabák! :)

Cs-andi, köszi az infót. én Brendonban amúgy sokkal drágábban láttam... van 50e körül, vagy lehet, hogy keverem valamivel... ;)

Boni, kértem infót az unokatesóméktól, amint megvan, küldöm... remélem, hogy hamar meglesznek vele!

Niki, nagyon klassz ülést vettetek akkor! biztosan imádni fogja Barnus is!

örülök, hogy többé kevésbé meggyógyultak a hosszú ideje betegeskedők!

Aproo, Levinek továbbra is jobbulást, na és Pannáéknak is!

voltunk lent sétálni, eszméletlen jó idő van! remélem, hogy holnap is ilyen lesz, mert gyalog tervezem bevenni a tranzitot :)[/b]

sophie27

Barbi megérkezett az etetőszék! köszi! naggyon pöpec! :lol:
Vendég

Hú, Barbi, nagyon durva!

Sajnálom, de remélem meg tudjátok oldani, nekem úgy tűnik, moyt mindketten azon vagytok!

Elküldenéd nekem priviben a telefonszámod?! Aztán hívlak majd, hogy nekem is meglegyen az enyém....
Most indulunk babausziba, és végre Eni babához (Julcsi, szuperek a képek!) Remélem mire hazaérek, ti már tényleg Stuttgartból integettek!

Jó utat (fő az optimizmus!)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Nem tudom, nálatok mi a helyzet, de mióta Dávid megtanult kúszni-mászni, semmi nincs tőle biztonságban...
Mindent megeszik, széthajigálja a könyveket, kipakol a szekrényből, próbálja magára rántani a futó cserepes növényeimet, és még sorolhatnám.

Ma ültettem bele először az etetőszékébe, és megpróbáltunk magunktól enni. Első próbálkozásra egész jól ment! Kikapta a kezemből a kanalát, és begyömöszölte a pofijába, aztán ledugta a torkán, hogy majd megfulladt, úgyhogy még azért dolgozni kell a módszerén... :)

Kép

Kép

Kép

Kép
felicia

Milyen aranyosan eszik Dávid! És milyen nagy lett ő is, meg hogy megnőtt a haja :-)

Mi épp Sziszkáékat várjuk, vagyis csak én, Eni meg alszik... Pótolja az éjszakát (na meg délelőtt is csak fél órát aludt).

Barbi, nagyon remélem, hogy mégis tudtok jönni valahogy :roll: Nincs szerencsétek azzal a kocsival :-(

yuyu79

Zsigi is nagyon falat, ahogy elaludt a pléd alatt :-) Eni is szeret bebújni a takaró, vagy a textilpelus alá néha...

yuyu79

Zsófi köszi előre is!
Vendég

Dávid pofazacsija haláli, ahogy kidudorodik a kanál :lol:
Vendég

Sziasztok!

Fehér holló bejelentkezett :)

Barbi egész nap próbáltalak elérni telefonon, de mostmár értem, miért nem sikerült :( bassz***. Már annyira vártalak!! Mit küldjek ahhoz az átkozott autóhoz, hogy elhozzon???

Örülök, hogy nagyjából mindenki jól van, mi is meggyógyultunk végre, kivéve, hogy éjjel nem alszik a kishölgy, félálomba nyöszörög, nappal meg mintha misem történt volna, vigyorgós. Valaki tapasztalt már ilyet? Segítsetek, három éjszaka nem alszom már, annyira sajnálom és nem tudom mi lehet a baja. A fogán még semmi nem látszik, de lehet hogy attól van? HELP!!!

Teszek fel képet, már meg sem ismeritek hurkamanyikámat :) remélem holnap tényleg mindenki eljön a Tranzitba!!!!

Gyors helyzetjelentés, Lili most 6,5 kiló, napi háromszor kap enni pürét, délelőtt gyümölcsöt, ebédre főzeléket, vacsira meg tejpépet, ezen kívül 7-8 szor szopizik :) irtó jó az étvágya. Ülni szeretne egész nap, de mivel magától felülni nem tud, ezért csak néha enyhülök meg és akkor felültetem, fekve persze üvölt, mert háton-hason utál, nem szeret forogni, pedig tudna. Lusta szörnyen. Egész nap elülne a kis fenekén és beszélgetne a játékoknak. Kb ennyi van velünk.

Kérdés: Valaki szült a Délpesti kórházban? Már nem emlékszem, de egy barátnőm ott fog márciusban és szeretnék infót róla!

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
columbine

Felicia, nagyon drága Dávid, és milyen szöszi haja van, eddig nem látszódott ennyire egy képen sem. :D

Ági, ha nem tudom hogy te tetted fel a képeket, lehet hogy vacilláltam volna, kié a picurka. :shock: Eszméletlen a változás, szépen kikerekedtetek. :) Nagyon aranyos!!

k.a.t.i.c.a

Ági: én a Délpesti kórházban szültem mind a két lurkómat.
Azért mentem oda mert volt egy nagyon jó nőgyógyászom és ő ott orvos. Mikor még a 12. kerületben laktunk át kellet szelni az egész várost, hogy a kórházba jussunk. Izgultam is a fiamnál hogy ne nap közben a legnagyobb dugóba induljon be a szülés.
Szóval a kórház maga nem egy nagy szám. Az orvosom ugye adott volt. Az első szülésztnőm egy tünemény volt, szó szerint. Gondolkodtam is hogy másodjára felfogadom, de aztán lebeszéltem magam róla. Túl sok lett volna anyagilag. A második is aranyos volt de azért az első vitte a prímet.
Van azt hiszem 4 db függönnyel elválasztott szülőszoba, én először ott szültem, meg van egy ami üvegfallal elválasztott. És van egy úgynevezett KIKA szoba, ami a Kika által támogatott és van benne sarokkád franciaágy magnó mindenféle cd-vel labda bordásfal. Másodjára oda kerültem tök véletlenül nem kértem. A többibe jóslófájásos lányok feküdtek, így ott volt hely :) Annak a szobának el lehet húzni az ajtaját így egy zárt szoba.
A kórházi szobákból van több fajta. Van egy kétágyas, csomó azt hiszem 6 vagy 8 ágyas és 2 vagy 3 egyágyas.
Az egyágyas szobáért fizetni kell, adnak egy csekket és amennyit gondol az ember. Oda bemehetnek a látogatók is. A két ill többágyas szobába nem.
Ha javasolhatok kérjen a barátnőd legalább kétágyas szobát, mert a nagy szobába azért sok a cigány. Meg mindig van valakinek nyűgje. Én először egyágyasba szerettem volna menni, de a szülésznő lebeszélt, hogy inkább kétágyasba menjek mert az nem annyira unalmas, meg ha felváltva megyünk ki ebédelni, tudunk egymás babájára figyelni és nem kell egyedül hagyni őket.
És tényleg igaza volt, jó volt ott. Másodjára is egyágyas szobába szerettem volna de akkor már azért mert szerettem volna ha a fiam bejöhet és láthatja a tesóját. De most sem jött össze, mert nem volt hely. Úgyhogy maradt a kétágyas szoba és pont az az ágy ahol előzőleg is feküdtem :) A szülőszobát és a kórházi szobát sem lehet lefoglalni vagy ilyesmi, ha van pont hely szívesen beleraknak bármi pénz nélkül is, de ha nincs hiába fizene valaki nem raknak ki onnan senkit.
A nővérkék változóak, van jobb és rosszabb. De ez szerintem mindenhol így van. Van aki nagyon segítőkész, van aki iszonyat mufurc.
Látogatási idő nagyon gyér, délután másfél órában lehet megnézni a babákat. Egy ablakon mutogatják sorba őket. Mondod hogy kit akarsz megnézni odahozzák kb fél percig aztán jöhet a következő. Ha valai de. megy arra morcognak. Nekünk is jöttek fel anyósék védékről, meg a fiamnak is jobb lett volna ha de. tud bejönni, de a nővérek húzták a szájukat, hogy megvan a látogatási idő, ők nem érnek rá egész nap gyerekeket mutogatni. Ott ültek és dumáltak, de nem érnek rá. Én mondtam hogy odaviszem a gyereket az ablakhoz elhúzom a függönyt és megmutatom a gyerekemet nekik nem kell fáradni, de azt nem lehet, azt nekik kell csinálni. Na mindegy ez az egyetlen ami nem tetszett, egyébként tényleg jó emlékeim vannak. :)
Na jó hosszú lettem. Ha van kérdés írj és válaszolok. :)

Kép

Kép
bucsek

szerintem mindenhol bibi vana csecsemősökkel, nemeem?
Vendég

zsóf, a brendon nem forgalmazza ezt a kocsit, szerintem a cybexessel kevered az elég hasonló, de az 7kilós ez meg csak 4,5!!
Vendég

Andi, jogos! :) rákerestem, és tényleg azzal keverem... ennyit rólam! :)

amúgy megnéztem, és most nincs ilyen használtban sehol :( de amúgy Te már ezzel mászkálsz Csengivel? vagy még hordozóban hozod holnap? mármint kenguruban jöttök vagy ezzel?

és találtam ugyanúgy silver cross-t, csak nem fizz, az meg 60e újonan... nekem olyan 10 körül kellene valami.

sophie27

Felícia, Dávid iszonyat aranyos! :) ahogy tömi a kanalat befelé! és tényleg milyen kis szöszke...

Ági, jó titeket is látni! édes a kis Lilikéd! annyira nagyot nőtt ő is... csak úgy kapkodom a fejem, pedig mi találkoztunk is pár hete! :shock: :)

sophie27

Cs-andi: igen szerintem is mindenhol gáz van a csecsemősökkel. Nálunk kidrült az egyik nővérke monodta, hogy azért húzzák a szájukat mert ők egy fillért sem kapnak. Bezzeg a szülész orvosok, van hogy 10 percet vannak a ott a szülésnél és 50-100 ezreket zsebre tesznek. A szülésznők is azért kapnak ezt azt. Ők meg ugrálnak a csecsemők körül, etetik fürdetik, öltöztetik őket és egy fillért nem kapnak plusszba.
Én egy kettőnek akik adtak egy két jó tanácsot meg segítettek, adtam 1000-1000 forintot mikor elmentem, hát még a lábát is körbepuszilgatták az Adélnak, és mondták hogy legyen egészséges, meg nőljön nagyra stb. Egyébként meg azt sem mondják hogy mukk.
De hát nem lehet mindenkinek adni. Váltják egymást este nappal, meg még naponta is más van.
Minden a pénzről szól sajna. :(

Kép

Kép
bucsek

NAGYON IZGULOK BARBIÉKÉRT, REMÉLEM MÁR MINDEN RENDBEN AZÉRT NEM ÍR ÉS ÚTON VANNAK :roll: :roll:
Vendég

Halihó!

Reggel sikerült még vissza aludni hurrá. Azóta most alszunk megint én meg gyorsan kiteregettem és jöttem. Én ma voltam megcsináltatni az adóbevallásom és kapok vissza 22ezret jupijééé! Annyira kedves a pénzügyes csajunk hogy megcsinálta nekem, odamentem a papirokkal kitöltötte kinyomtatta már csak postán be kell dobnom :D bonbon járt érte :lol: :lol:

7hós fordulósoknak szép napot!
Tranzitos képek jók mint mindig!

Zsófi köszi a szuris infót! Én el is felejtettem már ezt az oltást pedig be akarom adatni :oops: Áron is szokta ezt csinálni amit Beni! Meg a vállunkat harapdálja na és persze a kezünk az isten.
Babakocsi ügyben egyfolytában bújom az adok veszk oldalakat, de bemérgesedek és hétvégén veszek valamit nem érdekel.

Eni baba nagyon cukkancs ahogy szorongatja a macikáját :D

Mazska hajrá a mászásnak! És milyen Laur nélkül aludni?

Barbi :( Ne hagy el a szép hosszú hajadat!

Kata Kristóf nagyon rendi hozzád hogy átalussza az éjszakát!

Felicia ez elsőre nagyon szupi Dávidtól!

Zsigi is édi ahogy elbújt! enyém gyerek pelussan tentizik.

Ági Áron is szokott nyöszörögni almába, általában ha bemegyek hozzá meg is ébred és akkor adok neki vizet cumi és visszafordul alvóspózba és csucsuzik, de van hogy felveszem picit és ringatom és utánna nyugi van. Örülök hogy már te is jól vagy.Lilike is csúcs a kis békájával a kádban. Ülés ügyben nálunk is ez a helyzet
:wink:

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

megyek tejbegrízt enni jóóó sok csokival nyami :D

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Amit már régen ígértem.

Bébibiztonsági alapismeretek- A gyermekülés
A legbiztonságosabb hely hátul és középen van.
Alapszabály: minél messzebb van a gyermek az ütközés helyétől, és minél erősebben van az ülés a kocsihoz rögzítve, annál kisebb a sérülés kockázata. A legbiztonságosabb hely hátul és középen van.

A biztonsági gyermekülés legyen a gyermek korának, magasságának és súlyának megfelelő. A súlyhatárokat felfelé nem jó kicentizni, idejében kell váltani, nem érdemes kipróbálni az ülés teljesítőképességének határát.

A gyerekülések kategóriái:

0. csoport 0 – 10 kg/ 6 hónapos korig/ menetiránynak merőlegesen, hátsó ülésre
0+ csoport 0 – 13 kg/ 12-15 hónapos korig menetiránnyal ellentétesen/előre v. hátra
0-I. csoport 0 – 18 kg/ 4 évesig/ 10 kg-ig menetiránnyal ellentétesen; 10-18 kg-ig menetiránnyal megegyezően/ előre v. hátra
I. csoport 9 – 18 kg/ 8 hónapostól 4 évesig/ menetiránnyal megegyezően/ előre v. hátra
I-II. csoport 9 – 25 kg/ 8 hónapostól 7 évesig/ menetiránnyal megegyezően/ előre v. hátra
I-II-III. csoport 9 – 36 kg/ 8 hónapostól 12 évesig/ menetiránnyal megegyezően/ előre v. hátra
II-III. csoport 15 – 36 kg/ 3 évestől 12 évesig/ / menetiránnyal megegyezően/ előre v. hátra
Ülésmagasító 15 – 36 kg/ 3 évestől 12 évesig/ / menetiránnyal megegyezően/ előre v. hátra

0. csoport:
Speciális kiképzésű mózeskosár, mely biztonsági autósülésként tesztelt, rendelkezik az E jelzéssel. Külső biztonsági övei rögzítendők a gépkocsi két hátsó biztonsági övéhez és rendelkezik belső beépített övrendszerrel, amely a babát védi. Csak vízszintes pozícióban rögzíthető az autóba, mivel a gyermeknek nem elég erős a gerince és a nyaki izomzata.

0+ csoport:
Biztonsági autósülés és hordozó.

0-I. csoport:
Akár újszülött kortól használható menetiránnyal ellentétesen, később azzal megegyezően bekötött biztonsági gyermekülés saját, beépített ötpontos övvel ellátva.

I. csoport:
Menetiránnyal megegyezően bekötött gyermekülés saját 5 pontos övvel ellátva.

I-II. csoport:
18 kg-ig saját belső 5 pontos övével, majd az autó 3 pontos biztonsági övével lehet becsatolni a gyermeket.

I-II-III. csoport:
15 kg-tól háttámlás ülésmagasítóként használható.

II-III. csoport:f/b]
Háttámlás ülésmagasító, nagy fej-, gerinc- és csípővédelmet nyújt. A fej visszacsapódását gátolja a magas háttámla.

Ülésmagasító:
Használata során a 3 pontos biztonsági övvel be lehet csatolni a megemelt gyermeket. Kétpontos biztonsági övvel nem használható!

Tanácsok:
1. Minden üléskategóriánál elengedhetetlen a minősítést igazoló „E” jelzés.

2. Nem minden ülés rögzíthető be minden autóba. Vásárláskor fontos szempont a beszerelhetőség és megfelelő rögzíthetőség. Választáskor az autót is vigye el, és próbálja bele az ülést.

3. Ellenőrizze minden utazás előtt, hogy a gyermekülés megfelelően van-e rögzítve. Belső biztonsági övvel rendelkező gyermeküléseknél beszereléskor rá kell térdelni, és az autóülésbe nyomva kell feszesen meghúzni a rögzítő öveket. A leszorítás feszességét a gyermekülés jobbra-balra mozgatásával lehet ellenőrizni.

4. Ügyeljen arra, hogy az öv feszesen legyen beállítva és megfelelő helyen fusson.

5. Az ülésmagasító használatakor – ahol az autó biztonsági öve szolgál a gyermek rögzítésére – a keresztpánt simuljon csavarodás mentesen a vállhoz, távol a nyaktól, a vízszintes öv pedig minél lejjebb helyezkedjen el, elkerülve a hasi tájékot.

6. A gyermek, életkortól függetlenül, az autó hátsó ülésén, középen van a legbiztonságosabb helyen, feltételezve, hogy ott is 3 pontos az autó biztonsági öve.

7. Amennyiben nem 3 pontos a hátsó középső biztonsági öv, ültesse a gyermeket a vezető mögé. Ez a pozíció biztonságosabb a másik oldalnál, mivel baleset esetén az autóvezető feltételes reflexszerűen a saját oldalát próbálja védeni.

8. Állítsa az autó ülését a lehető leghátulsó helyzetbe, ha a gyermek menetiránnyal megegyezően utazik.

9. A kalaptartón ne tartson semmit, mert ütközéskor bármilyen apró tárgy súlyos sérülést okozhat.

10. Legyen gyermeke mintaképe: mindig csatolja be magát, még akkor is, ha nagyon rövidtávra indul.
Vendég

találtam egy ilyentet ha valakit esetleg érdekelne tavaszi kupon napok
http://www.napiakciok.hu/?gclid=CKGTyMi ... 3wod0xKRmw

Kép

KépKép[/url]
mecsi

SZIASZTOK LÁNYOK!!!!!!!

Lenne több csomag vakdugóm eladó,
tudjátok konektorba való.
Használata:be kell ragasztani a konektorba,és ha be akarod dugni a villát,csak el kell fordítani,ha kihúzod automatán vissza zár.
Nagyon praktikus,nekünk be vállt.

450ft/6db,
és a posta költséget én állom.
Érdeklődni pü-be.

Kata&Milán

oszman777

Sziasztok!

Voltunk ma ortopédián, a doki nem látott semmit, ami miatt nem forogna. Vacilált, hogy akkor küldjön-e gyógytornára vagy sem, aztán mondtam neki hogy a védőnőnk amikor itt volt két hete közölte, hogy sokat van még ökölbe a keze Virágnak, holott ilyenkor az már elszokott múlni. Ez arra utal, hogy még egy kissé feszesek az izmai. Tehát erre végül is úgy döntött, hogy menjünk inkább tornára akkor, talán egy-két alkalom elég lesz. Viszont ez a Dévény féle torna, amiről hallottam, hogy nem a legkellemesebb a babáknak. Valaki tud mondani valamit róla???

Kép
Kép
dia123

Sziasztok Lányok!

Babakocsi témában írom, hogy nekünk ilyen esernyőkocsink van (anno 15-ért vettük):
http://www.teszvesz.hu/item564679066_es ... ekete.html

De a csajszi, akitől vettük most csak lapracsukható sportkocsit árul 15-ért (Németországból hozatja):
http://www.teszvesz.hu/item565337155_sz ... io_uj.html

Érdemes megnézni, hogy miket árul, mert mindig vannak nála jó dolgok.

Holnap lehet, hogy mi is felbukkanunk a tranzitban, ha sikerül úgy intéznem, de még nem tudom, mert pont holnap érkezik a párom anyukája unokázni és nem valami szép dolog elrabolni Andrist.

Jó éjt!

szuszu

Köszönjük az elismerő szavakat :)

Bucsek, köszönöm a részletes leírást, pénteken jön át a barátnőm és elmesélem neki, illetve, ha van még kérdése, majd továbbítom, ha nem baj.

Barbi, remélem indultatok, valahogy jelezz majd nekem, hogy hol és hogyan érhetlek el!

Holnap remélem sokakkal találkozunk!

Jó éjt!

KépKép
columbine

Képek nagyon szuperek mindenkiről, Lili nagyon nagyot változott, Dávid is milyen helyes kis legény lett, és Zsigi alvós képe is édes! :)

Barbi,
Bár én sajna nem tudok ott lenni a talin, szurkolok hogy szerencsésen ideérkezzetek! :)

Mazska,
Szegény, akkor nem úgy alakulnak a dolgok a lakással ahogyan kéne?! :( Szurkolok, hogy azért nagyobb gond ne legyen és mielőbb tudjatok költözni az új kuckóba! :)
Nem rossz Laura nélkül aludni??Mi még nem vittük át Virágot a saját szobájába, de most már tényleg kéne lassan...:?

Panna,
Szegény, sajnálom hogy elkaptad ezt a nyavalyát! Majd nyomjál egy kis Protexint, az biztosan segít a felépülésben!

Bucsek,
6 és 8 ágyas szoba?? Az szörnyű lehet! Én 4 ágyasban voltam, és már az is rémálom volt, egy mukkot sem aludtam 3 napig. Mondjuk az is igaz, hogy a Klinikán rooming-in van.

Sniky,
Gratula a mászáshoz!! :D

Boni,
Neked, pontosabban Zsiginek , :wink: gratula az átforduláshoz!

Kép
Kép
dia123

én ezzel maximálisa egyetértek és erős a hasonlóság a vásárlási stílusunkban:
http://velvet.hu/blogok/tejbenvajban/20 ... rul_a_rak/

hátha valakit érdekel :roll:

Barbival remélem minden ok
Vendég

Jó reggelt!

kis betegeskedőknek jobbulást!

Barbiék remélem már magyarhonban vannak és pihenik az éjszakai utata.. baccus jó hosszú az út azért, férjemmel régen szoktunk arra járni de annyira gyönyörű vidék!

akkor még egyszer.. Mazska, Sushy vagy valaki nem jön mifelőlünk? olyan car egyedül nekiindulni hogy azt sem tudom hova kell menni.... :oops: vagy mindenki autóval?

S:O:S: ZSigi 12körül szokott ciciczni.. remélem délben el tudunk indulni.. vagy ott van lehetőség ciciztetni? jön oda valaki 12 re? mert akkor a 10 órai ciciztetés után felkerekednénk...
valaki aki jön egy telefonszámot dobna nekem priviben? hogy ne álljak ott elanyátlanodva? mert nem ismerem a környéket...
:roll:

cs-andi érdekes a cikk..

köszi a gratulákat

Snicky nekünk is concord Ultimax pumpkin van :lol:

Beleki köszi a cikket, érdekes... de a középső ülés engem nem győz meg

:oops: maradok a következő pontnál, hogy a vezető mögött :lol:

Ági nem ismertem volna fel Lilit! nagyon édes!

az én fiamnak kormos a szeme..még a szembogara sem látszik
:lol:
Vendég

Boniko! Nem baj. :) Engem azért igen. Egy közeli barátunk önkéntes mentős és sajnos sok ilyet lát és ő is mondta és középre kötik. A gyerekért nem mehet a feleség a saját autóval, mert ott csak két ülés van, ezért ilyenkor autót cserélnek.
Vendég

beleki hmm.. még átrágom :wink: :lol:
Vendég

Szerintetek milyen ez a gyerekülés!!! ???

Kép

Kép

Tulajdonságok

Újabb típusú autókhoz, melyek rendelkeznek isofix keret csatlakozó szemekkel, amik a hátsóülés és a háttámla közti résben találhatók.
kb 6 hónapostól-kb 4-6 éves korig)
Maximális biztonság
Gyorsan és egyszerűen be- illetve kiköthető.
könnyedén dönthető
magsított kivitel
Az ár magába foglalja a biztonságiülést és az isofix keretet (csak ebben az akcióban)!!
Az isofix keretet autótípusonként kell kiválasztani táblázat alapján, melyben segítséget nyújtunk.

MEgnéztem a töréstesztet 82-86%-os biztonság, a sima alutóba is be lehet kötni.
Vendég

HAllotta már valaki ezt a márkát??
Vendég

Szép jó reggelt mindenkinek!

Annyira édesek a fotók, Felícia, olyan jó, hogy néha te is jelentkezel! Nagyon sokat nőttetek! Lilike is nagyon megváltozott, már nem olyan babás, inkább csajos, nagyon kis tünemény! Málnus is ülni akar egész nap, pont mint ti, de egyedül még nem tud sajnos, én azért már többször megenyhülök.
Minden baba egytől egyig nagyon édes!

Csandi, köszönöm a kérdést, éjszakák továbbra is szörnyűek...ki is kérdezte, hogy van-e még valakinél ilyen? Hát nálunk igen. Fogacskának nyoma sincs, csak tiszta nyűg a kicsi lány, főleg éjjel. Azt hiszem végleg el fogjuk rontani azzal, hogy már nem bírok ennyiszer felkelni hozzá (teljesen ki vagyok purcanva) így magunk közé vesszük éjszaka, ha pedig nem tesszük, akkor követeli....azért remélem a nászéjszakát már nem a mi ágyunkban tölti majd :)

Sniki: Barnusnak gratulálok! Ügyes fiúcska!

Nagyon jó tranzitolást kívánok nektek csajok! Szuszu ha nem tudsz elmenni, akkor gyertek hozzánk :)

Tényleg csajok, valaki megtudná nekem szerezni ma Barbi elérhetőségét a tranzitba? Valahogy meg kellene beszélnem vele, hogy mikor jönnének felénk!

Rövid érdeklődés után addig jutottam, hogy akkor Pannának nem lenne jó a hétvége, így talán hétfőn tudnánk talizni, Julcsi már említette, hogy neki is jó lenne.. Többiek???? Dadomi? Panna, így jó lenne, persze csak ha meggyógyultok, de mi sok gyógypuszit küldünk!?? Binyek, ha olvasod,nektek jó lenne??? Adri, ha szerdán lesz, és Dorca már gyógyult (mert biztosan az lesz!) akkor a műtét előtt még gyorsan nem ugranátok el ti is? Katica???
Természetesen mindez akkor, ha Barbiéknak is jó!

Mennem kell, nyűglődik a picurkánk!

Szilvi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sziszka78 2009.02.26 08:29-kor.

<
sziszka78
Tolna

Boniko!Privi ment telefonszámmal.

Sziszka!Nálunk is ugyanaz a helyzet a fogzással 2 napja nem alszunk csak nyüglődünk,ráadásul ma ugy döntött hogy 6 kor felkelünk.

Vera
l.veronika

vera köszi :lol:

éjszaka: mostanában Zsgmond is nyűgös éjszaka..főleg nem tom miért 10 és 12 között ... de visszaalszik magától... általában és utána 6ig csend.. bár ma 4kor kukurikult, mert megint keresztbe fordult az ágyban és elakadt a rácsban.. mentem fordítottam rajta és aludt tovább...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?