A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Ica!

A házat most vettétek egy cégtől, aki újan építette eladás céljából?
Mennyi idősek vagytok a pároddal?
Hitelt mikor vettetek fel? Akkor nem igényeltétek a szocpolt?

MAjd rákérdezek a férjemnél, mert ebben profi.
Mint ahogy a szavatossági perekben is. Nem éri meg.
Túl sok idő, macera, pénz, és mire ítélet lesz valóban nem lesz sehol akin be lehet hajtani.
A miénk is azért nincs még kész teljesen.
Az is megoldás lehet, hogy felszólítjátok még egyszer írásban, hogy fejezze be a hátralévő munkákat és javításokat. Ezeket részletezzétek is. És írjatok benne egy határidő, amikorra kész kell lennie, mert ha ne, mással csináltatjátok. Számlát kell kérni a munkákról, anyagokról, és a végén, ha még ő tartozik, akkor benyújtani neki.
Ez csak Titeket véd, mert nem követelheti rajtatok a fennmaradó összeget.
Vendég

Cat:
A házat mi építettük kivitelezővel, Én 35 leszek idén, a párom viszont már 46. Szocpolt még nem igényeltünk, hitelünk csak a honvédségi munkáltatói kölcsön van, más hitelünk nincs, örökségből ment az építtetés.
Sajnos úgy tűnik, a kivitelezőt nem lehet megijeszteni felszólításokkal, fenyegetőzéssel, mert mindenhonnét begyűrűzött neki a xar, és már nem is érdekli. Inkább az eddigi kifizetett pénzről kell kikövetelnünk a számlát, amíg még megvan a cég, hiszen nekünk is igazolni kell az adóhatóság felé, hogy ingatlanba lett fektetve az örökség. A többi munkát már mi is el tudjuk végeztetni számlákkal igazoltan. Valószínűleg nem is lenne több költség, mint amit követel, de biztos lenne a befejezett ház. Ez jobban érdekel, mint az, hogy kártérítsen.

icamica

Sziszike! Nálunk van a családban egy kisfiú, aki 3 éves koráig nem beszélt. De azóta annál inkább. :) Ő is csak egy két szót mondott, illetve mindent másképp hívott. 3 évesen megeredt a nyelve, már suliba jár és okos kiscsávó. :D Szóval nyugi, nálatok is biztosan így lesz.

Kocska, köszi a tippet, én is a netre támaszkodom. Én is itthonról utalok mindent. Szerintem is jó dolog. De a babakocsit azért élőben szeretném megnézni, kipróbálni és úgy megvenni. Mondjuk a hordozó még fontosabb lenne, hiszen nem tudjuk majd miben hazaszállítani a kocsival. :)

Lányok! Olyan sokan írtatok a mellszívóról, hogy kell. Én úgy vagyok vele, hogy majd veszek, ha szükséges lesz. Vagy rosszul gondolom? MIndenképpen fogom használni? :shock:

Judy

Kép
judy_76

Dharma!
Mi is már megcsináltattuk az apaságit és csak a dokitól kellett vinni az igazolást szülés és fogantatás időpontja és a kiskönyvedet. Nem kerül semmibe. Mi a helyi önkormányzatnál voltunk a gyámügyön.

Kép
Kép
gaba_30

Sziasztok!
na, megint nem sikerül majd mindenre írnom, amit akartam, de azért pár dologra mindenképpen...

a fehérjének a pisiben igenis van jelentősége, mert egy tünete a toxémiának, és igenis oda kell rá figyelni. de ha nincs egyéb, akkor valószínűleg tényleg csak némi folyás keveredett bele. ezért kell a tesztcsíkos pozitív vizsgálatot laborban megismételni.
sziszike, valszeg nincs semmi gond, mert nem vizesedsz, és nem magas a vérnyomásod.
koli meg... hát, két évesen akkor sem mondják el még, ha tudnak beszélni, mivel elég egyszerű érzelmeket tudnak csak megfogalmazni. szóval ezzel nem nyersz semmit. és szerintem te azért pontosan tudod, mi jár a fejében. de nyilván a pasik nem olyan érdeklődők a tesó iránt, mint a genetikailag anyai ösztönnel bíró kiscsajok. nekem ugye réka után nagyon fura nándi viszonylagos érdektelensége. és ő sem tudja kifejezni az érzelmeit, holott már összetett mondatokban beszél. tudom, hogy egy kicsit frusztrált, egy kicsit fél az újtól, nem is igazán érti, meg hát természetes is neki, hogy nem egyke. néha kimarkolja a tesót a hasamból, és viszi autózni :) szerintem ha már meglesz a pici, majd elég lesz beszélgetni konkrétumokról. nem igazán érzékelik a jövőt még, még rékának is sok az egy hét, ezek a kétévesek meg egyik napról a másikra élnek,két-három nap távolságot tudnak nagyjából beazonosítani a jövőre nézve. majd ha látod, hogy gondja van, mikor ott a pici, segítesz neki megfogalmazni a dolgokat, hogy ez bánt, az bánt, ezért vagy mérges, annak örülsz, és úgy hidd el, jó lesz! mert tutira ért mindent, és biztos tudna is beszélni, csak nincs olyan fontos mondanivalója egyenlőre. nándi csak azért beszél szerintem, hogy rékával versenytárs legyen :)

szoptatás: hát, én nagyon felkészült voltam, sikerült is mellre tenni elsőre helyesen rékát - bár egy napig nem volt hajlandó elfogadni a mellem, elég egyedileg büntetett meg, hogy meg kellett születnie, ő nagyon haragudott sokáig :) - de aztán második napra a hasa megbocsájtott.
viszont garmastan krém nélkül meghaltam volna, és bizony bimbóvédőt is vetettem, aztán nem használtam soha, mert addigra már jobb lett. én is hagytam rászáradni a nyálas tejet, de édeskevés volt. szóval helyes mellretétellel is kisebesedhet a mell, bár sokkal kisebb eséllyel. (lehet, hogy ha az ember csak kétszer 10 percet szoptat, ahogy a régi iskola ezt előírja, és háromóránként akkor nem, de én ezt nem tartottam be.) viszont tapasztalat, segítség nélkül nehéz ezt tényleg. meg egyszerűen érzékeny a mellbimbó, nincs hozzá szokva, stb stb. szóval én nándihoz is vittem be, bár azt már nem kellett kibontani, a másodiknál egészen más a tejbelövellés, nincsenek fájó betonmellek és a bimbóm is edzettebb volt, elvégre csak 6 hónappal azelőtt hagytuk abba a szopit rékával.
mellszívó szerintem első gyereknél mindenképpen kell, lehet, hogy csak 2-3 hétig használja az anyuka, de igazán jó szolgálatot tud tenni. a kórházakban is van általában. persze meg lehet tanulni kézzel fejni, de szerintem a fájdalmas belövellt, esetleg gyulladt melleket kevés anyuka tudja elszántan nyomkodni, én legalábbis nem tartozok közéjük, már a kisebb fájdalmas csomók sem voltak kellemesek, márpedig ezeket azonnal el kell tüntetni, ki kell fejni, mert ezek elzáródott tejmirigyek, és tejlázat okozhatnak, és bár a legjobb mellszívó a csemete, mi van, ha éppen nem kér...
szoptatós tea kétféle van. az egyik a laktoherb - ebben édeskömény is van, ez néhány babának hasfájást okoz, bár azt mondják, pont hasfájásra van. nos, én valami fura lelki köldökzsinórral vagyok összekötve a gyerekeimmel, és nekem is fájt tőle a hasam :) a fitolac nevezetű naturlandos tea viszont egyikünknek sem okozott semmi gondot. a homeopátiás szerek nagyon jók, de ésszel kell őket szedni, rendszerrel és odafigyeléssel, és vannak olyan emberek - főleg, akik életükben sok antibiotikumot kaptak - akiknek nem használ egyik másik szer, mert ezek az öngyógyító törekvések, amikre a homeopátia hat, már eléggé lepukkantak :)
tejszaporító szert nem érdemes inni, szedni, amíg a tejbelövellés el nem kezdődött, mert sokkal nagyobb eséllyel lesz mellgyuszi a vége, és sokkal fájdalmasabb a tejbelövellés is.
és még egy dolog, a szoptatás az első időben, az első percekben az emberek nagy részének kicsit fájdalmas. erre is érdemes felkészülni, és nem megijedni.
ja, valaki kérdezte az anyatejgyűjtő kagylót, én nagy haszonnal használtam, volt, hogy egy deci kifolyt a másik ciciből szoptatás alatt, ami így mehetett a fagyiba... és igen, melltartóba kell tenni, az tartja meg. nekem aventes van.

ettike, jó, hogy jobban vagy, és remélem sikerült az este. egyébként meg igaz, hogy pasiból van, és ezt meg kell értenünk, de azért néha ők is megérthetnék, hog ymi meg nőből vagyunk. és szerintem is, ha meglesz, azért az ő fiacskája lesz alex.

icamica, úgy tudom, csak a megszületés után vehetitek fel, és sajnos ez is bruttósított már :( szóval az adóalapba bele fog számítani, bár önmagában nem adóköteles.

szülésznőnek szülés után valamikor, dokinak varratszedéskor szokás pénzt adni. így is várják :) ha nincs varrat, a szobatársaim utolsó, utolsó előtti nap adtak neki, úgyis megjelenik látogatóba :)

velünk meg annyi van, hogy tegnap voltunk a dokinál, két hét múlva megyek megint, meg nst meg vérvétel. mindjárt finish. eléggé fura. :) én meg megvarrtam a babakocsi új huzatát, vagyis a szekérét, ennek örülök nagyon, még a kupola van hátra. anyukám itt van, és segít. egyébként darabokban vagyok, alig élek többnyire az ovi odavissza sétától, keményedgetek, fájogatok, de persze semmi hatása, így nem különösebben foglalkozok vele.
viszont vigasztaljon mindenkit, aki szenved, azt mondják, a 36. héttől enyhülnek ezek az utolsó harmados ittfájottfájok. nekem egyszer volt ebben részem, amikor meg nándival nem volt különösebben semmi gondom, akkor romlottam el :) remélem most megint enyhülést hoz majd. éjjel nem tudok aludni, mert szúr a bordám alatt, meg ha lefekszem hányingerem van... szóval ilyenek.
tali nekem kétesélyes, még holnap jó lett vlna, pénteken reggel megy haza anyu, de két gyerekkel kicsi eséllyel fogok mégegyszer bemenni a városba, csak ha nagyon muszáj. sajnos elég kimerítő most már. esetleg délelőtt összejöhet, mikor oviban vannak, de fél1re vissza kell érnem értük. velem ne számoljatok, esetleg csatlakozom, akármikor is van.

megyek aaaatóózni nándival :)
szép napot!

kikocska

Sziasztok!

Ettike, Kocska gratulálok az évfordulókhoz! Hát igen, a pasikat azért emlékeztetni kell néha ilyenekre is :roll: De nagyon kivánom, hogy szép napotok/estétek legyen!

Tegnap apa a fociedzés után elment még a haverhoz, hogy valami focis weboldalt megnézzenek, én meg felhivtam, miért nincs már itthon, és miért megint a haverhoz kellett mennie (nem mintha nem töltené majd minden percét velem :roll: ) hazaért, utána meg nem szólt nagyon hozzám, én se, Luca mocorgott, és azt most érezte jó sokáig, filmeztünk aztán elaludtunk. Ma reggel megint a szótlanság, udvariasság de semmi érzelem, erre az úton a munkába mondja, mert rákérdeztem hogy akkor most mi van, hogy nem akar veszekedni, inkább nem mond semmit, és megy a laptoppal a westendbe, hogy nézzen valami másodállást (a takarítós mégse jött össze). Szóval most meg ÉN érzem elég sz.rul magam. Francba :roll: be is szedtem 4 homeos nyugibogyót

na reggelizek egy kicsit, hogy lefoglaljam magam

próbálom nem bevallani magamnak, meg elhessegetni a gondolatot, de kicsit azért kezdek parázni ettől a szüléses/kórházas dologtól. de arra gondolok, hogy túléli mindenki, és a fájdalmakat meg úgyis elfelejtem, ha a baba a kezemben lesz, meg egyszerre annyi minden fog történni, hogy nem lesz idő magamat sajnálni. (egyébként a szülés utáni másik parám, hogy wc-re hogy lehet majd menni, mert azt tudom, hogy az aranyérműtét után hetekig kin volt)

Kép
tünemény

Csajok!
Szerintetek hány ujja van a képen?Apa váltig állítja, hogy 4, de a doki nem mondta, hogy 1gyel kevesebb.Talán lesz egy kicsi Táltosunk?

Kép

és ez meg a tegnapi pocakképem:

Kép

Kép

Kép
gabka7926

Szia Gabka!
Üdv. újra köztünk, örülök, hogy semmi komolyabb gond nincsen! :lol:
Én is 4 pici lábujjat látok :oops: , de ez ne keserítsen el, mert ezek a 3D/4D felvételek elég csakókák tudnak lenni! A Párom elmagyarázta hogy működnek ezek a felvételek, de már elfelejtettem, ha hazajön megkérdem Tőle.

Kép
Kép
tisa

Gabka! örülök, hogy kiengedtek, és rendben vagy! Szép a pocid és bár ezen a fotón 4látszik, szerintem a doki úgyis mondta volna, és ez a kép lehet hogy nem a legjobb szögben mutat. A pofija viszont édi! :D

Remélem Kisvirágot is kiengedik ma, és minden ok...biztos jelentkezik majd

Kép
tünemény

Na tegnap megjártam a szervízt... Zöldkártya, műszaki, olajcsere, légszűrőcsere, klímaszűrőcsere. 60.000,-Ft. Tankolás, mostatás/takarítás. Még 15.000,-Ft. Összesen 75! OCCCCCSSSSÓÓÓÓ, MII???!!!

Na de sebaj, tudtuk, hogy itt van az ideje, úgyhogy megvolt rá a betevő! Megnézettük még a futóműveket, meg fékeket is. De ezek is és minden más telejesen rendben van az autón.

A kis lelkem is megnyugodott ezen a téren is, hogy minden rendben van a kocsival, a gyerek most már nyugodtan betehető :lol: :lol: :lol: !

Kép
Kép
tisa

tünemény, ne félj ügyesek leszünk. Probálj ténlyeg arra gondolni hogy a picur minden fájdalamt megér.
Férjjel kapcsolatban, azért gonodljunk bele abba hogy nekik is milyen nehéz, pláne a mostani világban, hogy nincsen munka, mi nem tudunk dolgozni, mivel babázunk, meg stb, és nekik kell "eltartani a családot" az is milyen felelősséggel jár. Én amúgy nagyon sajnálom Őket, ők ezért (is) pánikolnak, meg még sok mindenért. Szóval probálni kell a hormonokat egy kicsit koordinálni, szerintem.

Gabka,szerintem menjél el egy másik orvoshoz is, egyrészt azért hogy megnyugtasd a párodat, magadat, meg egyébként én is 4-et látok, de én nem UH szakértő.
Nem is látszik nagynak a pocid, magas lány vagy? a repedéseket ugye kenegeted?! Nekem érdekes csak az egyik oldalon látom a repedéseket. Bár nekem amúgy is volt, a hirtelen hízástól és fogyástól, a hasamat figyelem állandóan hogy azon ne legyen.

Kép
lili&ana

gabka, most látom, hogy 32 hetes vagy, akkor van azért pocid.

Kép
lili&ana

Ennek örömére, ma én tetetem rendbe magam!!! :D

Fél 2-re megyek pedikűröshöz, manikűröshöz! Ő legalább még látja a lábamujját :lol: :lol: !

Holnap meg megyek fodrászhoz, mert már régene volt december. Egy kis igazítás nem árt neki, meg már marha macerás megmosni, de leginkább kifésülni és megszárítani a hajam.

De jó lesz végre egy kis kényeztetés. És mire Apa hazaér péntek éjfélre tök CÉP leszek neki! :D Csak bírja még nyitvatartani a szemét. :lol: Bár amikor ilyen sokáig vagyunk távol egymástól, akkor mindig elmaradhatatlan a megszeretgetés! :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

Jövő héten meg végre kozmetikus! DEJÓDEJÓ! :lol:

Most irigykedtek, miiiii???? :lol: :lol:

Kép
Kép
tisa

Sziasztok!

Szép napot mindenkinek! :)
És jó kedvet!

fenn vannak a függönyeim a szobába! Csodaszép minden... már tényleg csak a pelenkázó hiányzik belőle! :)
Sajnos nem tudom nektek megmutatni mert a fényképező a párommal együtt távol van.

Én extra irígy lennék tisa ha nem épp tegnap jártam volna fodrásznál! És végre újra ember kinézetem van! :)
Kicsit rövid lett a hajam (hozzám képest) remélem Atinak tetszeni fog ha majd hazaér végre... (még 1 hét) :cry:

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

liliana: ezek nem mostani repedések mert előtte is voltak már sajna ilyenjeim.Az az áldott öröklődés(anyunak is eléggé szar a bőre) is csak a rosszakat adja .
A hasam nem csíkos amúgy.Nem vagyok magas 164 cm.

Ja és még mindig 80 kg vagyok!!!Ugye emlékeztek, hogy 74ről indultam?!!
8) 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tisa:irigy vagyok én is akarok fodrászt most azonnal aki megmossa a hajam mert tiszta zsír de nem tudok akkorát hajolgatni a kádfölé és én úgy szeretem mosni.
Holnap jön elvileg húgom és ő fodrász majd megmosatom vele de már nagyon gáz fejem van. :oops: :oops: :? :?

Kép

Kép
gabka7926

Húúú Tisa nagyon jól hangzik a heti 'karbantartási' menetrended!!! :D Pedikűröshöz én is úgy mennék, mert én se érek el odáig! :lol: Fodrász is! Csini leszel biztos, és megérdemled! A kocsival meg tényleg nem lehet spórolni, főleg, hogy a baba utazik majd benne, jobb hogy minden rendben lesz!

Liliana igazad van, de olyan nehéz néha befogni azt a nagy számat..utólag persze belátom hogy hibáztam, és belegondolok, hogy a legtöbb pasi sokkal többet jár el haverokkal, nekem egy szavam se lehetne. Nem is tudom mi lesz, ha már nem dolgozom, otthon ülök egész nap, és mikor ő itthon lesz, azt akarom majd, hogy minden percét velem töltse..remélem ha megszületik Luca akkor már annyira lefoglal, hogy apa is elmehet majd ide-oda ha akar. (vagy akkor meg azért hisztizek, hogy ne merjen egyedül hagyni??? :shock: :shock: :roll: )

Egyik volt kolleganőm is babát vár, május2-re, kimentek új-zélandra, és kiderült, hogy ott nem szülhet, haza kell jönnie, majd babával mennek vissza. hát nem irigylem őket, főleg egy tizenórás repülőút nem leányálom még egy felnőttnek se.

Kép
tünemény

Szeretnék első körben én is nagyon gratulálni az évfordulósoknak!!! Legyen nagyon szép napjuk a párjukkal!
Én legelőször pont a 3. évfordulónk napjára voltam kiírva. Lehet aznap fog jönni Majácska :)

Gabka nagyon aranyos :D Szerintem is 4 az a lábújj :D De nagyon édes :D

Tünemény csak kitartást! Én próbálom azért páromat noszogatni,h menjen ide,oda ha hívnak minket,de nekem nincs kedvem menni,vagy más okból nem megyek (pl. füst van)...ilyenkor adom alá a lovat,h menjen,mert nem szeretném,ha csak a felelősséget érezné ilyenkor.
A szülésen meg túlleszünk,ahogy írtad nem mi leszünk az elsők és megéri :)

Egy gyors kérdés: az elmúlt két napban nem tudom,h mit csinál odabent kicsilány,de folyamatosan a lábával ütemes mozgásokat éreztet. Olyan,mintha csuklana,vagy mintha nagyon lassú szív dobogna,de egyik sem,mert ott,ahol érzem a lába van. Ti ilyet szoktatok érezni? Tudja valaki mi ez?

Icamica remélem,h jól döntötök és legjobban kijöttök a ház mizériából. Én nem értek hozzá,csak megdöbbenve olvastam,amit írtál és ebben a helyzetben teszem össze a két kezem,h nem hallgattunk a hiteles emberkére,mert Ő nagyon sürgette,h vegyünk fel hitelt. Persze devizában. Hát nem tudom most mit csinálnánk :?

dharma

Tünemény!

Nem szabad ennyire görcsösen ragaszkodni ahhoz, hogy otthon legyen és minden percét Veled töltse. Ennyire nem szabad önzősködni. Mindenkinek kell teret hagyni, hogy fel tudjon töltődni, egy kicsit magával foglalkozni. Ha végképp lemerítjük a másikat, hogy várjuk el tőle, hogy mindig fitt legyen, kedves, hogy tőle várjuk a mi feltöltődésünket?
El kell engedned! Ennek nem lesz így jó vége. Szerintem. Hisz nem minden nap maradozik ki...
Szerintem Neked is kéne valami elfoglaltságot, hobbit találnod magadnak, így máris jobban igényelnéd, hogy több időd legyen magadra, nélküle. Te nem tudnál barátnőzni egy kicsit???

Az én mottóm az ilyenekre: ÉLNI ÉS ÉLNI HAGYNI!

Bocsi, hogy osztottam az észt, nem akartalak megbántani!
De feleslegesen balhézol ezek miatt és nem jó megoldás holmi bogyókat bekapkodni. Főleg nem Babásan. Ezekre a megoldásokra rá lehet szokni és az már nem túl jó út.

Bocsi mégegyszer! :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tisa 2009.02.25 11:38-kor.

Kép
Kép
tisa

Nem olvastam vissza, csak felteszem nektek a legújabb kismama cikkét az Áek szülészetéről, mivel sokakat érint:
1235558192.994.pdf

később jövök....

Zsu
svs

Tisa igazad van, és persze hogy nem bántasz meg! Unokatesóim vannak itt Pesten, de mindkettőnek iskolás lánya is, igy velük annyit nem tudok találkozni. Barátnőm, aki régebben velem lakott, most már Pesten kivül van a pasijával, ő is rohan haza, ahogy végez este a munkával. Igy marad apa, akire rátelepszek, és tudom, hogy ez nem jó.. :(

Zsu köszi az infot!

Dharma te is milyen jó fej vagy...én meg megsértődök, ha én nem tudok menni, ő meg tudna... és hogy én üljek otthon, ő meg vidámkodjon. :roll: Luca is szokott rugdosni, vagyis érzek olyan néha gyorsabb egymás után jövö lüktetéseket, de nem tudom ilyenkor micsodáját hová teszi :)

Icamica sajnálom a ti helyzeteteket is! Nem semmi, hogy persze pont ilyenkor ütnek be ezek a dolgok. Nekem is volt egy lakásfelújitom, és mindig több és több pénzt kért, fenyegetett, de a végén a konyhás srác jött el, és mivel már nem egyedül velem orditozott, hanem egy nagy darab férfiemberrel, aki még ügyvédet is hivott telefonon, hát igy odébbállt, és nem is jött többet. Remélem találtok megoldást rá!

megyek ebédelni, hátha tudok beszélgetni egy kicsit apával

Kép
tünemény

gabka, szerintem megvan az 5. lábujjacska is, ahogy valószínű az agykoponyája sem hiányzik :) végülis az sem látszik a képen... én is négyet látok, szerintem a kislábujj az ötödik, ami nem látszik, és az talán annyira hátul volt, hogy nem érkezett a számítógépnek elég jel, hogy látszódjon.

tünemény, én is szeretem magam mellett a páromat, de általában én rugdosom, hogy menjen el társaságba. amikor megszületik a pici, sokkal rosszabb egyedül maradni, mert akkor van egy kis szussz, meg jön az, hogy biztos nem érdekli a gyerek, ha a szabadidejét nem velünk akarja tölteni :) a hormonváltozással elég nagy lelki válság bír jönni. és kell mindenkinek a más társaság is. van akinek kevésbé, van akinek jobban. már ajánlottam, hogy beszéljetek meg valamit, hogy ez a te napod, akkor te is számíthatsz rá, hogy egyedül vagy, meg ő is, hogy akkor nem fogsz vele veszekedni, ha betartja a szabályokat. kompromisszum, vagy hogy hívják ;) azért a párod nem kell félteni, ha hülyeségről van szó, így pláne jobb lenne valahogy csökkenteni az ütközési felületet, hátha többmindent megbeszélne veled, mielőtt kész tények elé állítana, gondolva, hogy úgysem tudja elkerülni a patáliát - ami azért valljuk be, gyakrabban tűnik nekem jogosnak, mint jogtalannak...

tisa, autó teljes generál után anyuka teljes generál? :lol: nekem már igényem sincs ilyenre :(

na, megyek, ebédelünk.

kikocska

Na csajok akkor ehhez mit szóltok.
Mi a párommalnagyon jóban vagyunk de tényleg, Ő egy tünemény, én ha kell elmegyek vele, vagy el engedem egyedül bár Ő nem szeret sehová egyedül menn.
Nálunk egy probléma van az az ANYOSOM.
Még pedig annyira ragaszkodik Istvánhoz, mi Pesten lakunk az Ő rokonai pedig Nyíregyházán. nem közel. Mi mindig mentünmk le hozzájuk, illetve a tesojáéknál aludtunk mivel velük elmentünk bulizni vagy beszélgettünk, stb, másnap (vasárnap) pedig anyosékhoz mentünk ebédelni azátn d.u. pedig vissza.
Ők pedig ritkán jöttek hozzánk, mindig volt valami kifogás. Mondjuk aposom halálos beteg volt abban az időben, aki természetesen novemberben 1 éve halt meg. Ugye én nekem akkor kezdöttek a problémák méhen kivül, meg a lombik vissza ültetés, de akkor is elvárták hogy menjünk Mi le ők meg nem is jöttek azóta sem fel hozzánk. Max 2x.
Mi mostanában csak azért vitázunk a párommal, hogy Ő nem akarja megbántani anyukáját, illemből és csak fejet bólint mindenre neki.
Én pedig mondtam, neki hogy ha Ő ezt így folytatja, hogy mi miért nem alszunk nála, csak a tesójéknál, meg hogy be sem megyünk hozzá, pedig ez nem igaz, akkor nálam egyszer kifog borulni a bili és nagy veszekedés lesz belőle, azátn majd mondhatják hogy olyan vagyok mint az előző felesége. Nekünk ez a második házasságunk mindekettönknek , de Sára lesz az első gyerek.

Én nem akarok ugy lemenni hogy ott alaudni,kényelmetlen már nekem, meg gyerekkel pláne, meg azért csak 500 km. Ott hagyni a gyereket vakációra sem fogom, mert ha hiányozni vagy sirni fog akkor nem fogok 1000 km megtenni, ráadásul a tesojának már nagyok a gyerekek tehát az unokatesok sem tudnak velük már ugy játszani stb.
Szóval nálunk ilyen jellegű probl. vannak. Evvel stuffolom magamat állandóan, és kuvára félek.

Ti hogy kezelnétek ezt a helyzetet?

Kép
lili&ana

Tünemèny nem problèma az sem,ha Te egyedül vagy otthon. Én is addig nyafogok,meg sajnàltatom magam,amìg el nem megy,de persze ezekkel nem marasztalom,aztàn enyèm az egèsz àgy,megnèzhetem azokat a filmeket,amiket egyèbkènt Ö nem nèzne,meg enyèm a szàmìtògèp..:D :D

dharma

Ica nem semmi a ti helyzetetek sem. Nekem már a konyhabútor gyártásának kivárása is marha idegesítő volt, a mi költözésünk akkor attól függött, és az is fél milla volt, persze nem nekem hálisten, de akkor is idegesítőek ezek a munkások, mikor beigérnek, és csak halogatnak. Bezzeg ha én kések a munkámban perceket…nem napokat, meg heteket, akkor már üvölt mindenki.
Én is fent voltam 5-6ig csak nem volt lent net, ahhoz meg felkellett volna menjek az emeletre”dugni”. Nem kaptam levegőt, inhaláltam. Most már harmadszorra estem bele a terhesség alatt a dáthába.

Judy na ezért nincs nekünk sem még babakocsink. Hiába mondja a párom, hogy neki már mind1 csak 1et rendeljek a netről. DE nekem látnom kell. És hiába láttam olyat, amit szeretnék, akkor is szeretném látni élőben. De a hordozóba sikerült szerencsére már döntenem, úgy hogy nem kell kétségbe esnem. Annyira!

Tünemény én is folyton a párom szemire vetem, hogy kevés nekünk belőle. De hát tudom, hogy meló, meg suli, ha szabad akkor meg az erdőbe járnak apuval fáért. És lelkiismeret furdalásom van nekem is mikor elrángatom, ha véletlen a gép elé ül, mert persze én tudok itt ülni egész nap. 4éve mikor terhesség nélkül sokat nyavalyogtam neki, hogy nincs velem, mert meló mellett minden szabadnap eljárt villanytszerelni, akkor kezdtem el aerobikozni, meg a körmös sulit, és jobb lett kicsit.
De olyan egyszerűnek tűnik, amikor mások mondják, de én is szeretek kisajátítani ám.
A párom kollegája mondta a feleségéről, azóta is a fülemben cseng, ők azok, akiknek jan.5én született a kisfiuk, hogy feleségének annyi szabadideje lett, hogy abba hagyta a melót, hogy azt hiszi az ő szabadidejét is beoszthatja….

Gabka 4nek látszik innen is, de ez nem jelent semmit, mert a baba mocorog és az uh kép meg éppen ahogy visszaverődik róla, akármit is mutathat. Nem is olyan nagy ez a poci.

Tisa jelentem én irigykedek!! De főként a megceretgetésért!!!

Hihetetlen amit most csinál a gyermekem ilyet még nem éreztem, mintha 3an lennének bent és kergetőznének, ja és még csuklik is közben.

Dharma mért ne érezhetnéd a lábánál? Ha csuklik szerintem nem csak a feje ugrál, hanem rughat ütemes a lábikájával is. Én ált. lent érzem a lábam közt, de néha van,hogy fent is, ahol elvileg a lába van. Vagy tényleg pörög körbekörbe. Bár ezt kétlem 2400gr-al, sőt ennyi már 2hete volt.

Lili én mint „hozományvadász” csak JÓT tudnék mesélni kedves párom családjáról. Mi egy faluban lakunk, de ők még sosem voltak nálunk. Najó másfél éve itt lakunk,anyós már 2szer volt vendégségben itt. De mivel ők remeték és hozzájuk sem jár senki, persze minket várnak attól még, de én sem szívesen megyek. Anyós szemtől szembe örül az uncsinak, bár a bejelentéskor azt mondta, ő még nem nagymamakorú(idén 50)és a fiát sem tudja elképzelni apának, és azóta sem dicsekszik senkinek a dologgal, bár egyedül csak jógára jár, de ott mindenki ismeri, mert ő a takarékban melózott. Szóval én sem hiszem,hogy szeretném nagyon oda adni majd, mivel annak idején mesélte,hogy van 1keresztgyereke, de csak 1szer volt nála és akkor is olyan kupit csinált…. Mivel nála hulla rend van. A párom húga, meg 24éves,se barát,se barátnő,a 4D-s felvételünkre sem volt kíváncsi. Stb..stb.
Szóval ha hívnak megyünk enni, én persze jó sokat beszélek,azt ennyi. Nemtom én se hogy mi lesz, nekünk meg túl közel vannak
:oops: :oops: :oops:

kocska

"ő még nem nagymamakorú(idén 50" az én anyukám 43 éves :) szerintem nincs olyan, h nagymama korú. Bár furcsa amiket leírtál. Az a lényeg TI szeretitek a picit. Ő is biztos fogja;)

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo

Sziasztok!

Hál'isten nálunk sincsennek problémák köztem és a párom között!Sőt,összetehetem a két kezem,mert pl. a hisztijeimet,nyűglődéseimet is nagyon-nagyon jól tolerálja.Pedig néha tudok olyan hisztis lenni,hogy a végén ha belegondolok,én saját magamtól kiakadok :lol:
Ma pl. reggel felkeltünk,megreggeliztünk(kakaós kalács,jó sok kakaó mellé!!!!),azután felöltöztünk és felmentünk a Normafához sétálni.Szuper jó volt,nagyon jól esett,bár egy picit elfáradtam,mire hazaértünk!

Anyós:nálunk is vidéken laknak a férjem szülei.Mi 3 éve költöztünk fel,bár a férjem már előtte is itt dolgozott.Szóval a 3 év alatt egyszer voltak nálunk egy fél napot.Persze ők is azt várják el,hogy mindig mi menjünk!Jó,mondjuk már ők idősebbek,és soha életükben nem voltak az a kimozdulós fajták.Na mindegy.Én már decemberben eldöntöttem,hogy nem megyünk haza karácsonykor,jöjjenek most ők.Ez persze nem valósult meg.De most pl. a párom egyedül utazott haza egy napra.Amit nagyon nehezen akartak elfogadni.Nem igazán akarták megérteni,hogy nem olyan kényelmes 2-2,5 órát egyhelyben ücsörögni egy nem túl kényelmes autóban.Na mindegy!A végén kénytelenek voltak megérteni és elfogadni!

Kép
demetnik

Újra itt….

közben felfedeztem, h a egy ismerősöm van a Kismamában, mint a hónap kismamája! Egyidősek a gyerekeink, azt csak most láttam, h ott novemberben született kistesó! :shock:

Kiváltottam a Felicitas csomagot, tényleg nem sok, de ingyen azért nem rossz!
Azon gondolkoztam, h van akinek nem kék cumi volt benne?

Bogi, én imádom a szüléssztorikat, már Emma előtt is simán olvastam őket. Milyen a függöny, legalább meséld el!

Kocska, sajnálom, h nem siekrült babakocsit vennetek, de látom azért így is kárpótoltad magadat! :wink:
Tegnap volt valami ünneplés?

Icamica, nem könnyű a helyzetetek, de ha ilyen link és megbízhatatlan a kivitelező, nehogy adjatok neki még pénzt! Inkább legyetek kész lassabban, de ne vesszen el az a 1,5 millió. Persze azért a lemaradt munkákat is be kéne hajtani, nem? :roll:

Judy, sztem kell mellszívó, akár már a kórházban is jól jöhet. Nekem nem volt gusztusom a közöset használni, nem bíztam a lelkiismeretes fertőtlenítésben! :oops:

Kikocska, én kérdeztem a kagylót, meg is vettem ma. És pont aventeset vettem, nekünk minden ilyesmink az.
Ügyes vagy, h kész az új huzat, milyen színű? Most akkor nálad hogy áll a császár kérdés- mert ugye akkor végképp közel a bébi?

Tisa, Ti is jól néztek ki a kocsival. Szakszervízben volt ennyi? De legalább tényleg megnyugodhatsz!

Látom mindenki szépülget, hát igen célszerű a finisben egy utolsó kört tenni, most még ráérünk! :lol:

Liliana, anyós kérdés mindig nehéz. Akkor is, ha alapból nincs gond, csak kicsit mások, mint amilyen szülőkhöz Te szoktál. Sztem a gyerek nyaraltatásról még ráértek gondolkodni, na meg az is lehet, h meg tudják majd nyugtatni nélkületek is. Pocsék érzés, de nem hiányzunk ilyenkor minden pillanatban a gyereknek, jól érzik magukat a nagyszülőkkel is.
Azt teljesen megértem, h már nem akarsz leutazni, azért 500km-t ülni az autóban nem kényelmes ekkora pocival. Azért a párod tényleg kiállhatna melletted! :?

Zsu
svs

Kocska csak onnan gondolom/gondoltam,h ha valaki csuklik,akkor az a rekeszizma miatt van. Márpedig akkor az egész mellkas ütemesen rángatózik. Már éreztem csuklani Majácskát,de akkor az egész hasamon. Lehet igazad van és ezek csak pici csuklások,csak belegondoltam és arra jutottam,h fogalmam sincs mi lehet,ami csak a lábijánál érződik :D

Látom előkerült a mindíg fennálló gond...ANYÓSOK :? A minap Anyum helyzetébe gondoltam bele,milyen lehetett Neki a Nagyival. Nem csinálnám végig az biztos attól függetlenül,h Nagyit szeretem nem lehetett "simaliba" Anyumnak.

dharma

Sziasztok!

Gabka ha kevesebb lenne a lábujj biztos szóltak volna! csalóka ez a felvétel! De ha olyan pici kislábujja van mint pl. nekem akkor lehet csak simán nem látszik! :) Ne aggódj!

judy_ kocska ne aggódjatok a babakocsi miatt, minden meg lesz időre! Mindenkinek hiányzik ez/az! Nincsen semmi gond! És ha esetleg akkor veszitek meg amikor hazajöttök a babával akkor sincs semmi!

demetnik én most rád irigykedem a közös normafás kirándulásért!

icamica sajnos senkiben nem lehet már bízni felháborító hoyg amíg az sincs kész amit már kifizettetek addig is kérik a többi dologra a pénzt! Semmiképp nem fizessetek amíg legalább addig nincsenek kész ameddig már kéne! Amúgy si bosszantó az ilyen nem még amikor az embernek tényleg időre kell kész lenni! Remélem megoldjátok!

Zsu köszi a cikket!
A micimackós csoda függönyöm került fel amit még januárban varrt nekem anya, akkor kaptatok róla szép képeket! Csak akkor még szoba nem volt hozzá! De így azért mindjárt más! :)
Tiszta szoba szép függöny! :)

Nálam nincs anyós/após, nem élenk már! Biztos nem könnyű egynémellyel, de én sajnálom azért hogy nem ismerheti majd a baba a nagyszüleit! Az én szüleim angyalok velük jól jár és nagyon fogják szeretni ez biztos!
De a párom anyukájával is nagyot veszített a kismanó, mert ő imádta a gyerekeket, biztos oda lenne az unokájától, még ha túl sokat akarna is segíteni! :(
A párom apukáját pedig már én sem ismertem, pedig mi 12 éve vagyunk 1 pár!

Az én párom angyal.... hozzá képest én vagyok a szörnyű kimaradozó! És szoktam a barátnőimmel elmenni külön persze csak kávézóba beülés dumálás ilyesmi! Meg ilyenkor mikor nincs itt 10 napig akkor mindig hétvégén csajos party-t tartok, és hétköznap is átjön 1-1 barátnőm! Ő alig megy valahova barátokhoz is csak együtt, ha mégis akkor horgászni megy és attól a legboldogabb ha felkelek vele hajnalban és ott vagyok! Szóval a kis Csanádra is nagy horgászkalandok várnak majd! :)
Az én párom érdeklődő mindig megsimizi a hasam is ha hazajön, viszont a vizsgálatok annyira nem hozzák lázba. Szó nélkül eljön velem ha kérem, de annyira nem érdekli hoyg mi van éppen! De azt minden este megkérdezi hoyg mocorog-e meg próbálja érezni... ami mostmár nem nehéz! :)
Ennek ellenére is van amikor alig bírom kivárni mert munka után suliba van estig 3 napon is! Így nem sok marad mert olyankor 13 körül ér haza!

Kocska/tünemény szerintem nektek annyival nehezebb hoyg a ti párotok azért csinált mostanság butaságot és ilyenkor nyilván ez is hat a háttérben hogy nem szeretitek ha nincs a közeletekben! És ez szerintem érthető is! De azért próbálni kell engedni is!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

a 13 körül az 23 körül szóval este 11.
Mostanában rosszban vagyok a számokkal!
Még jó hoyg m,ár csak 2 napot dolgozom, így talán nem csinálok már nagy bajt! :oops: :oops:

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

zsu, az van, hogy két hét múlva megbeszéljük az időpontot, addigra ki kell találnunk, hog ymit akarunk szülinapnak :( de lényegesen jobban érzem magam, kevésbé félek, mint egy hónapja pl, tudom, hogy jó kezekben leszek, meg kiderlt, hogy az a doki is ott dolgozik most a péterfyben, aki rékát segítette a világra, szóval királyság, benne is nagyon bízom. de úgy tudtam, nyugdíjba ment már, így nem is kerestem.
babakocsiról meg akarok majd feltenni képet, elég büszek vagyok rá. sötétkék kord, kis macis meg mindenféle mintával. még a kupolába kell gumit fűzni, de azt kell venni, és kész.

kikocska

Anyosom óvónő volt már nyugdíjas. Biztos fogja szeretni Sárát, nemis azzal van itt a probl. csak uralkodni akar Istvánon, meg befolyásolja a hisztiivel, mivel 1 éve halt meg aposom szegény, aki igazból kordában tartotta Őt. Most ugye meg nincs ki szóljon rá. Majd lesz valahogy, igazából az zavar hogy nem áll ki az igazáért a párom ha esetleg az anyosomnak nincsen. Szóval inkébb lenyeli é csöndbe marad, azért hogy nem sértse meg vagy illemből.
Mi is amugy nagyon megértjük egymást és nagyon szeretjük - de tényleg. Kép
Mi ketten tavaly unokatesom esküvőjén áprilisban.

Szóval ha ez egyszer megoldodna akkor semmi baj nem lenne a kapcsolatunkkal. Bár mondtam neki, hogy egy darabig tűrőm aztán legfeljebb nem fogok hozzájuk menni, majd csak Ő megy a gyerekkel, vagy ők jöjjenek ha akarják látni Sárát.

Már azon is problémáznak, hogy mivel az anya-nyelvem spanyol ( anyukám kubai) így Sárával csak spanyolul fogok beszélni, hogy megtanuljon és ne kellejen sok pénzt kidobni majd az ablakon hogy megtanuljon később. Azt mondták, hogy ugye előttük nem spanyolul fogok beszélni majd Sárával mert nem fogják érteni. Aztán mondtam, nekik de igen spanyolul fogok sajnálom.
Szóval eléggé furcsa felfogásuak.

Kép
lili&ana

Kép

unokatesom esküvőjén tavaly áprilisban mi ketten.

csak nagyobba küldöm hogy lehessen valamit látni belőle

Kép
lili&ana

Sziasztok!

Józan ésszel és hideg fejjel végiggondolva az én párom is nagyon jó férj és apa.
Mindent megtesz értünk, szeret minket.
Igaz, hogy sokat dolgozik, de kell pénz is. És ha tehetei eljön, ha kérem, segít nekem.
Igaz, hogy most már nincs ott a vizsgálatokon (legalábbis nem annyin), mint Beninél, de ennek sok oka lehet.
Azt viszont néha érzem, hogy ugyanúgy szereti majd mint az első fiát. Néha teljesen váratlanul megsimogatja a pocimat amikor szembe jön velem. De általában már nem kíséri az az érdeklődés ezt a terhességet, mint az elsőt.

És igen, néha én is kiakadok rajta. De ilyenek a hormonok Legalábbis arra fogom. Pedig lehet, hogy csak a természetem ilyen.

Ő nem az az eljárunk esténként sörözni fajta. Szereti, ha én is vele vagyok amikor kimozdul. Nélkülem max 1-2 havonta szokott. Akkor is néha nekem kell küldenem, mert megígéri, aztán nincs kedve elmenni. De nekem azt nincs kedvem hallgatni utána, hogy a barátok azt hiszik én nem engedtem.

Anyós:
Enyém nem könnyű téma.
Szélcsendes időszakban, amikor nem találkozunk, inkább nem is gondolok rá. Ő már 61 lesz nyáron, így nem fiatal. Marci lesz a második, és egyben valószínűleg utolsó unokája.
Saját maga elképzelése szerint ő a legjobb ember a világon. Én másképp látom.
Mivel ők 150 km-re laknak, így mi egész hétvégére szoktunk menni hozzájuk. (Az én szüleim is ugyanott laknak, kb 10 percre egymástól. Jóban is vannak, sokat járnak össze.)
Jobb, ha ott is akszunk, mert gyerekkel könnyebb, hogy nem egy napon kell megtenni az oda-vissza utat. Szereti a nagyszüleit, és ilyenkor velük van sokat, mi tudunk pihenni, esténként a barátainkkal találkozni, moziba menni, sétálgatni... De soha nem hagynánk ott még két napra sem, úgy, hogy mi nem vagyunk ott. Legalábbis még pár évig. Szerencsére ez soha nem volt kérdés köztünk, és mindegy az is, hogy melyik nagyszülőre gondolunk ilyenkor.
Vendég

Lili!

Figyelj oda arra is, hogy Sára magyarul is megtanuljon majd.
Nagyon fontos. Látom milyen nehéz a gyerekeknek, akik nem beszélik a nyelvet amit a többség. Kiközösítik őket a többiek, nem játszanak velük, mert nem értik őket.

De igazad van, hogy a saját anyanyelvedet is meg kell tanulnia. Nagyon jó lesz majd neki később.

Szóval kell az egyensúly.
A férjeddel magyarul beszéltek?
Vendég

Lili! Nagyon szépek vagytok!!
Dharma! biztos csuklás volt, ha ütemes.
Köszi a szülésznős tippet, azóta hugomat is megkérdeztem, ő is azt mondta, hogy amikor ezt nyomozta, neki is azt mondták, majd utána kell adni neki, nem előre.
Tisa! Nagyon irigellek!! Én ha még most 2 hetet pihizek, utána tuti fodrász lesz az első, mert már kb 15 cm-es a lenövésem. :oops: :oops:
Évfordulósoknak sok szépet és jót kívánok!!!!!!! :? :?

Kép

Kép
eda7

Liliana! :D Unokatesóm apukája is kubai, az ő neve is Liliana, és a nagyikkal (ők is ideköltöztek) meg apukával spanyolul beszélt, de persze nem anyanyelvi szinten ismeri a nyelvet. Anyukája most spanyol kéttannyelvű gimibe akarja iratni, előtte van egy felkészitő év, igy felzárkózik ő is. És nagyon jó dolog, ha két nyelven tudtok majd a babához beszélni! Lili később kezdett beszélni, de megértett mindkét nyelven mindent! Mondjuk volt egy ismerős kubai-magyar házaspár is, ott aztán megkeverték a dolgokat! kubai anyuka tört magyarral beszélt a gyerekhez, magyar apuka meg tört spanyollal...gondolhatod :lol: de én is akarok angolul beszélgetni Lucához, és én is többnyelvű oktatást szeretnék majd neki.

Én anyósom is szabolcsban van, igy inkább telefonon értekezünk. Párom 5gyerekből az a fiú, aki mindig hazamegy, ha kaszálni/fát vágni/disznót vágni stb kell, meg is mondtam neki, hogy ha itt lesz a baba, akkor ne várják el, hogy bármilyen kis munka miatt majd őt hivják, mert van saját családja, és ezt fogadják el. Most már annak is örülök, hogy anyagilag nem kell őket pénzelni, mert azért ez is előfordult. Ott sincs nagypapa, tavaly nyáron halt meg ő is, igy anyós az unoka miatt eléggé oda van, hogy ő majd felül a vonatra, és jön ahogy majd tud. Más felfogású, és ezt nehéz néha lenyelni, de hát ritkán is beszélünk, igy ez elmegy.

a fotón nagyon szépek vagytok!

Kikocska ügyes vagy! a mackót te varrtad a kocsira? Jó hogy ilyen ügyeskezű vagy, és 'fel tudsz újitani' egy-egy hibás részt... én még a nadrágfelhajtást is a ruhajavitóhoz viszem. Bár ha lenne varrógépünk, talán többet próbálkoznék ezekkel.

Bogi majd tudsz az ablakról (függönnyel) fotót késziteni? Mert irtad, hogy nektek is nagy az ablak, és igy kb lenne fogalmam, elképzelni!

Meséltem kolleganőmnek pont, hogy kinek mennyi minden van már kész/összepakolva, erre ő megjegyzi, hogy akkor ti jól el vagytok maradva, nem? :lol: hát bizony, bizony...

hivtam a védőnőt, megint rákérdezett, hogy ugye már nem dolgozok??? mondtam neki, kb két hét és pihi, és most pénteken megyek is hozzá.

Kép
tünemény

az apukám unokatestvérének a felesége kubai német nőci. A két kisgyerekkel spanyolul beszél, a család előtt is, a gyerekek spanyolul válaszolnak Neki, de ha közben én hozzájuk szólok magyarul, váltanak és magyarul folytatják. Az apuka magyarul, meg angolul beszél velük. Így van 3 nyelvük :)

Kép

bogyó_beo

Ne aggódj Tünemény!Mi is nagyon le vagyunk maradva a többiekhez képest.Még mi sem vettük meg sem a babkocsit,sem a hordozót,a kiskád állvánnyal is hiányzik....stb, és még az én pakkomba is hiányzik egy-két dolog.
Ja és ahogy már említettem,még nem fogtam hozzá,hogy kimossam,kivasaljam a pici lány ruháit,ágyneműjét....
Szóval ezek még várnak rám,maradnak márciusra.Bár azért a betöltött 37.hétre én is beszeretnék mindent szerezni és fejezni!!!

Lili tényleg nagyon szépek vagytok a fotón a pároddal,nagyon csini vagy!

Tisa!Én is csatlakozom az irígykedőkhöz.A fodrász már rám is rámférne.Van egy klassz kis lemövésem és már sehogy sem áll a hajam.Remélem,a héten el tud jönni a hugom (ugyanis ő fodrász) és rendbe rakja végre a pici fejem :D

Kép
demetnik

Tünemény, most sajnos nincs gépem, mert a páromnál van! Jövő szerdán jön haza!
Majd próbálok képet csinálni telefonnal és áttölteni oks?
De meglátod ha nem hívom fel rá a figyelmed észre sem lehet venni hogy nem eredetileg ilyen hosszú! Anyum szuperul megcsinálta!

Én irigylek mindenkit aki több nyelven tudja tanítani majd a babát!
Én csak angolul beszélek, de nem merném neki úgy tanítani.. mert én is csak tanultam és félek rosszat rögzítenék benne! :( (tökéletesen megértetem és megértem magam, de az mégsem olyan mint az anyanyelv!) Biztos később nagy előny lesz hogy több nyelven tudnak

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Persze mi magyarul beszélünk a párommal, mivel én a két nyelvet egyszerre tanultam, apukám magyarul beszélt hozzám és anyukám pedig spanyolul. A páromat mióta együtt vagyunk az alap dolgokat probálom megtanítani, csukdbe az ajtót, hol a kulcs, éhes vagy, menyjuünk aludni. Szóval mondtam neki és Ő is tudja hogy a gyerek fog beszélni magyarul mivel majd az oviba meg az unokatesok akik itthon vannak, mivel van még egy nővérem aki Argentinában él most, neki 2 gyereke van és spanyolul beszélnek, ők is pld. Amerikában éltek Sebastian és Sofia angolul beszéltek és nézd már spanyolul is beszélnek, Ők otthon félig spanyolul félig angolul beszéltek, mivel a férje Argentin. És most nincsen probléma.

De értitek olyanokkalne jöjjön anyosom, hogy én majd biztos olyanokat fogok mondani a gyereknek spanyolul hogy ne szeresse pt meg ilyenek. Ez butaság, meg nem igy neveltek.

Mondjuk ehhez sok erő kell hogy így beszélj hozzá, a másik nővéremnek pedig orosz a férje és egyik lány sem beszél oroszul, pedig a nagymama is él még, mondjuk nem sokat találkoznak vele.

Mi eléggé nemzetközi család vagyunk....

Köszi a dicséreteket a képről, hát igen remélem sikerül ilyenre vissza fogyni legalább. Legalább is nagyon szeretnék.

Kép
lili&ana

CAT Boldoggá tettél egy hisztis kismamát!!!! Na meg a nagypapit, nagymamit, meg egy barátnőt is. Én mindig csak kínaiban ettem bundás gyümölcsöket, és most megcsináltuk ezt a tökegserű bundás almát, háááát elég sokáig nem nagyon koppant a tálon. Ja és mézzel öntöttük le, mint a kínaiban, na meg úgy is kell a torkunknak. Valami mennyei volt!

Bogyó anyám az idén 47, de már legalább 6éve nyúz az unokával. Egyébként már más irányból tudom (szóval barátnőm annyától),h.aerobikon kioszották, mert van ott volt oszttársa is,a ki közölte vele, hogy az ő unokája már sulis és a gyerekek tőle sem kérdezték meg,h. akar-e nagymama lenni.

Zsu nekem meg a Kiskegyed igaztörténetekben egy hoxás márciusi kismami.Nekünk is ajánlották,hogy szerepeljünk az újságban.

Cat most már a párom is rájár a mikróra, mert oda dugtam el a maradékot.

Dharma én anyum is megjárta mamámmal, mert nem akarta, hogy elvigyék a kicsi fiát, így az esküvőnek is csak a végére ment el, mert azért kíváncsi volt. De mondta anyu, őt nem kell szeretnie, csak az unokákat, mert anyunak nem lehetett nagyija egy sem, de abban nem is volt hiba sosem, minket imád. De emlékszem mikor kisebb voltam és anyuval nem nagyon mentünk mamához csak apuval inkább.

Lili pont az a lényeg, hogy előttük tudj úgy beszélni, hogy ők ne értsék, szerintem az tök jó. Na jó a lényeg, hogy kicsiben könnyebben tanulnak a gyerekek. És aki tud plussz nyelvet az ne sajnálja. Párom nagyijának testvérei németben élnek, azok családjai sem ,és a páromék sem tudnak németül, pedig a nagyi, meg a testvére perfektek német +magyarból. És emlékszem, hogy húgomnak már volt lehetősége angolt tanulni oviba, na amit onnan hazahozott szavakat a mái napig tudom őket én is. De én csak suliban tanultam, akkor is csak németet, de már nagy lóként nem sok ragadt rám.
De szépek vagytok!

kocska

hétfőn beiratkoztam 4D uH, ebben a terhességben ez lesz az utolsó 4d UH amire elmegyek. Meg nézzük a kiscsajt kiványcsi vagyok milyen lesz. Két ünnep között láttam 4D, kiváncsi vagyok milyen hosszu már a haja, meg miket csinál már.
Nagyon élethű. Meg remélem nincsen a köldökzsinor összetkeredve. Nekem minden nap csuklik Sára nem tudom miért, a könyvem azt mondja, ha a 36.től 10percen túl csuklik akkor elfő fordul hogy meg van tekeredve a köldökzsinor és oxigén hiányban szenved. a dokim azt mondta, hogy dobjam ki azt a könyvet, mert ő még ilyen nemis hallott.
Mondjuk nem 10 percig csuklik, de ijesztő, már nagyon ritkán veszem elő a kismama könyvet.

Nem tudom hogy vagytok Ti de nekem kezd el menni az étvágyam és hányingeremis szokott lenni, ez a vége felé normális?!

Kép
lili&ana

Lili!Nekem étvágyam még mindig van,sőt.....Viszont két nappal ezelőtt reggel olyan tipusú rosszullétem volt,mint a terhesség elején.Erősen rám tört a hányinger és féltem,hogy viszont látom a reggelim,de szerencsére nem így történt és azóta sem volt ilyen.
Viszont nekem azt mondta a védőnőm,hogy a kismamák többsége a terhesség végén egyre kevesebbet tudnak enni,mert egyre kisebb az étvágyuk....Rám ez még eddig nem igaz :(

Cat!Le tudnád írni még egyszer annak a bundás almának a receptjét??

Bogyó!Az én anyum is 43 éves!Ráadásul nekem a nagymamám is még csak most tölti be majd a 60-at!Ja és én még ismertem az üknagymamát is,aki akkor halt meg,amikor én kb 10 éves lehettem!

Kép
demetnik

demetnik: hűű dejó Neked, én csak a Dédim ismertem Ő 100 évesen halt meg :) Mondjuk a Mamim kicsit idősebb, lassan 70 lesz, de nem Dédizhetem, mondván Őt még ne öregítsem :)
Megkérdezhetem, h Te mennyi idős vagy? :oops:

lili&ana: nekem esténként szokott, amikor a kis úr nyomja a gyomrom, h vagy a savam jön vagy hányingerem van...

Kép

bogyó_beo

Bogyó!Én 24 éves vagyok.A dédnagymamám 14 évesen szülte a nagymamámat,a nagymamám 16 évesen szülte az anyukámat,anyu engem pedig 19 évesen.
Tényleg szuper dolog,hogy ismerhettem az üknagyimat,mert rengeteg érdekes dolgot tudott mesélni,csodaszépen hímezett,gyönyörű virágai,virágos kertje volt.Még engem is tanított hímezni,de nem voltam vmi túl ügyes és azóta is örülök,ha mondjuk egy lyukas zoknit meg tudok varrni relatíve tűrhetően :lol:

Kép
demetnik

Csajok akkor az én anyum viszi a pálmát!!!
Ő 39 lesz nyáron!Én 22 leszek áprilisban nem volt még 17 mikor engem szült.

Én csak az egyik dédimet ismertem.

Liliana:megkérdezhetem hol vettétek a fotelt és mennyiért? :roll: :roll:

Kép

Kép
gabka7926

Nekem az előbb volt itt az apósom és megint jól betöltve jött és persze, hogy veszekedés lett a vége.A kukim kivan vele, én nem is járok hozzá ő jön nagy ritkán persze akkor is holt kottán.Gábor mindennap megy hozzá mert nekünk nincs még garázs és ott van az autó.Most is elment hozzá biztos veszekednek. :x :x :x :x :x :x :x :x :x

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!

Természetesen nem fogunk több pénzt adni a kivitelezőnek, de arra sincs igazán remény, hogy az elmaradásokat kihajtsuk belőle: a munkásait sem fizeti tisztességgel, elmaradásai vannak, így más lassan nem lesz kéz, aki dolgozzon neki. De talán még időben mondtunk nemet.

Ma beszerző körutam volt, én is ma mentem Felicitas-csomagért, nem egy nagy eresztés. De az én cumimon asszem sárga szívecske van. Ez a harmadik ajándék cumi, én meg egyet sem adnék a szájába szívem szerint :P Majd meglátjuk.
Sikerült venni jó minőségű fülhőmérőt, 1Xhasználatos bugyit, nagyméretű betétet (de legalább nem Tenát! ez kisebb), porszívó-orrszívót, cicíkrémet, homeos szereket, amiket a szülés előtt kell szedni (azt a listát, amit itt írt valamelyiktek) meg vettem popsikrémet, ahhoz meg adtak egy 60db-os kismamavitamint ajiba, csak csodálkoztam.
Jól el is fáradtam nap végére. Ráadásul a baba már éjjel nekiállt nyomni valamit a bal oldalamban, és ezt egész megtalálta időről időre. Kicsit lefekszem, hátha elmászik onnét...

icamica

Na én azt hiszem nemsokára mehetek vissza a kórházba.Sajna itthon nem tudok egésznap feküdni az én hibámból, mert sajtkukac van a seggembe.PEDIG ÉN PRÓBÁLOK!!!! :cry: :cry: :cry:
Egésznap tettem-vettem szép lassan kitakarítottam a lakást nagyjából.És most meg egész este keményedik a hasam meg fájdogál.Ja és ezerrel ég a gyomrom.
Úgy érzem Andris nem várja majd meg az áprilist és előbb kint lesz. :shock: :shock:

Kép

Kép
gabka7926

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: