A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ról lemaradtunk, de 2009-ben tuti szülünk

Jó reggelt! :)

Örülök, hogy újra itt Afra! :) :)
most jobban megszervezzük majd a találkozót, mert már én is nagyon szeretnélek látni!! :) :) :)
Yasemin az apukája szerint már most is gyömöszölhető állagú :) :) :)

Kép Kép Kép
asiye

Pici!

Nemlajos jól leírta a keményedést. Az egész méhed olyan mint egy kő. Nem érzed, hogy hol van a baba, mert máshol is kemény. Ha a mocorgást érzed, akkor csak a baba miatt keményebb azon a részen a hasad, mert a hasfaladhoz nyomja magát.
Vendég

Lányok!

Nem akarom elszólni, de úgy néz ki , a kislányom hajlik az éjszaka átalvására. :) már második napja csak este 9kor cicizik aztán hajnalban 4 körül. :) :) :) :) Masallah! Tartsa meg jó szokását!! :) :) :)

Kép Kép Kép
asiye

Tegnap előtt óta már nem vagyunk gyerekágyasok! :) :) :) és ma kell mennem a dokihoz kontrollra :? :? :? semmi kedvem, de jobb túl esni rajta :?

Kép Kép Kép
asiye

Jó regglet mindenkinek!!!

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Neked is Zsu!!!!!!!!!!! :) :)

Kép Kép Kép
asiye

Sissi!
De jó lehet hallani, ahogy dobod az a pici szivecske :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Már én is úgy várom, hogy hallhassam.

Gabi!
Szathmáryhoz kell majd mennem. Csak nem tudom, hogy mikor rendel. Majd ma megnézem, de emlékeim szerint a Kerényi van hétfő reggel.

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Sziasztok Lányok!

Köszönöm még egyszer a szívélyes visszafogadást :lol: Nagyon aranyosak vagytok!

Pici! Már félidős vagy! Nem semmi...hogy szalad az idő!
:shock: Pici Dalma gondolom egyre jobban viháncol bent!

Törpiri, Nemlajos! Már nagyon kíváncsi vagyok a Picikétekre...nemsokára kibújnak :)
Cat! Öööö, mi az a torkos csütörtök? :shock:
Sziszi! Már te is ennyi idős vagy?? Mindjárt félidőhöz érsz te is!!

Tényleg annyira durva, h milyen gyorsan telik az idő...ez végülis valamelyest jó is, mert reményeim szerint, hamarosan én is becsatlakozhatom hozzátok... :roll: :)

Asiye! Nagyon örülök, h ilyen jó kislányotok van...igaz a terhességet jól megszenvedted, de ez a drága kis picilány gondolom mindenért kárpótol :) Legyen sok-sok örömötök benne (is)! Fiúk hogy vannak?

afra.h

Asiye!

Yasemin nagyon ügyes, hogy ilyen sokat alszik már éjszakánként!

Afra!

Te közénk tartozol! Csak egy ideig nem volt kedved jönni, és mi ezt megértjük.
Hamarosan a Te pocakodban is lesz a baba.

Zsu!

jól vagy? Tünetek vannak?

Hetek óta gondolkozom rajta, hogy Beninek kell majd egy új paplan, ha meglesz az új ágya. Hisze ez a mostani kicsi, ÉS venni kellen egy normál méretűt. Ugyanolyan Billerbecket szerettem volna, mint a mostani, hogy pamut a huzata, belül pedig gyapjú.
Végre eljutottam odáig, hogy utánanézzek a neten. És milyen jól tettem. Még holnapig van rá 50%-os kedvezmény. (Mondjuk így is 11600 Ft)
Úgyhogy holnap délelőtt el is megyünk megvenni.
Vendég

Cat!
Köszi, jól vagyok. Időnként rohanok a wc-re, de hányni nem tudok :? :? :? :? :? :? :? :? :?
Amúgy minden rendben van.

Szóval holnap mentek ágyneműt venni? De jó lesz Beninek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Afra!

Torkos csütörtök: évente egyszer a csatlakozott éttermekben 50% kedvezménnyel lehet enni és inni. Most közel 1300 étterem vett részt az akcióban.

Zsu!

Holnap megvesszük, de majd csak akkor használja, ha meglesz végre az új bútora is. Remélem már csak napok kérdése. (Bár a matracot is meg kell rendelni, és az minimum 3 nap míg kihozzák.
De legalább visszakapom az árát, mert egészségpénztárra veszem.
Vendég

Sziasztok_!

Már megjártam a vérvételt.Lassan megyüönk bnőmékhez majd nagymamámhoiz.

Márk végre újra olyan mint régen.Nincs sirás semmi.Lehet,hogy az esőt érezte arra kiskorában is érzékeny volt.

Pici:te n eakarj fogyni!!!
ű

Nálam vban honnan fogyni ill. miből,te viszont nagyon csinos vaghy.
Vendég

Sissi!

Pihenj is néha!

Mi lett az AFP eredménye, ami nem jó?

Örülök, hogy Márk olyan, mint régen.
Vendég

Csak hogy én is csatlakozzam a paramamikhoz:

Tegnap éjszaka amikor nem tudtam aludni azon agyaltam, hoyg fejlődik-e rendesen Marci?

Hiszen 5 hete, a méretei 2 héttel meghaladták a korát.
3 héttel ezelőtt, már csak 1 héttel mérétk nagyobbnak.
Most pedig pont a korának megfelelő.

???????????????????????????????????????????

Persze az is lehet, hogy egyszerűen csak vannak időszakok, amikor gyorsabban fejlődik, és van amikor lassabban. Hiszen ez kint is így működik.

Azért kíváncsi leszek a jövő heti Uh-ra...
Vendég

Sissi!

Te 5-én mész Uh-ra?
Vagy rosszul emlékszem?
Nekem sikerült 11.15-re kapnom egy időpontot. :D
Vendég

ismét jó reggelt!
Fizu még mindig nem jött, a görcs enyhült, én meg olyan kómás vagyok, hogy iszom is egy kakaót :wink:
3800Ft-ért vettem/kaptam Dömének még egy adag ruhát, 18 db rugi és body, azt hiszem, MOST van meg kb minden ruha, megy is a mosógép, holnap meg vasalok 8)
Cat, no, Te is túlestél a kötelező parán, úgyhogy minden a legnagyobb rendben :wink:
Asiye, álombabád van! Már alig várom, hogy élőben is láthassam (bár most úgy néz ki, ez hónapok kérdése)

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Jaj, Nika még mielőtt elfelejtem! Köszi a receptet, ki fogom próbálni! Remélem sikerül, bár mostanában eléggé balszerencsés vagyok a konyhában...nem tudom, miért...tán valami rossz időszak lehet.

Cat! Köszi neked is a felhomályosítást! :)

Sajnos még ezekhez az AFP és egyéb nyalánkságokhoz nem tudok hozzászólni, de NO PARA! Azok a picikék egészségesek, szépen fejlődnek és nemsokára (ki előbb, ki kicsit később) erről a saját szemetekkel is meggyőződhettek!

Küldök nektek néhány szívmelengető fotót a szerelmetes városomról (= Granada) :) ...csakhogy kicsit felviduljatok és ne "parázzatok"

Kép Egy csokornyi narancsfa

Kép Andalúziai hangulat (citromfával)

Kép Az Alhambrában pálmafával

afra.h

No, egy lemaradt :evil:

És akárhogy próbálom, nem sikerül feltöltenem

:evil:
No mindegy, majd next tájm.

Milyen idő van otthon? Felénk egyre melegebb, lassan lesz 2O fok is szerintem :shock: Holnap megyünk a tengerpartra...még az is lehet, h már fürcsizni is lehet :)

afra.h

Kép Vitaminbomba kismamiknak (is)

Kép macska- Afra boldogság

No, csak sikerült :wink:

Bocs, ha sok voltam. Megyek is takarítani, ha már ma nincs suli és hálidéj vaaan :lol:

afra.h

Sziasztok

Én már megjártam egy üzletet és otthgytam egy csomó pénzt :oops: :shock:

Most nyilt nálunk egy KIK nevezetű textildiszkont..de olyan gyerekruhák vannak,hogy csoda...

Teszek majd fel képeket...nadrágokat vettem Lilinek 895 ft-ért...felsőt 2 db 1100 ft Német..minőségi ruhák.nem használt...5 pár zokni 895 ft
Ádinak vettem pizsamát 1500 ft-ért...Magamnak 2 polár felsőt 895 ft/db... :lol:

Afra ne fájditsd a szivem...alig vároma jóidőt..bár most itt is szép idő van,de kb.6-8 fok lehet... :wink:

Cat ne agyalj,nincs semmi baj Marcival..hol többet hol kevesebbet hizik,ez természetes...a lényeg,hogy most "normál"méretű...

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Hú, afra, gyönyörűek a képek!!!
Sissi, Te pedig ügyes vagy, majd tegyél fel fotót!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Afra!!!!!
De jó újra látni!! :) :) :) mért van az, ha látjuk egy távolban lévő ismerős fotóját még jobban hiányzik? Pedig nem felejtettem el ,hogy hogy nézel ki!!! :lol: :lol: :lol:

Nemlajos!

Jó vásárt csináltál a kisruhákkal! Gratulálok! :) :) :)
Hát igen! lehet hogy legközelebb már baba.mama talit csinálunk! :) :) :)

Cat!

Én is szeretem a billerbeck ágyneműket, de nekünk nincs, mert mindenünk törökből van! ott is nagyon jó minőségűek vannak, ott nagyon ad mindenki az ágyneműk és lakástextiliák minőségére. :)
de itthon tényleg az a legjobb amit te is akarsz!
Nem is kérdeztem: Mit ettél a Seray-ban? :)

Pici!

Olyan csini vagy! Ne gondolj már butákat!
A babakocsi amit akarsz nagyon tetszik, szerintem maradjatok annál! :)

Sissi!
Mennyi lett az AFP eredményed? Örülök hogy Mark jobban van, menjetek is sétálni meg ilyenek, mert nagyon szép az idő!

:) :)

Törpiri! Te is jó vásárt csináltál! :) képeket kérünk! :) :) :)

Na megyek, mert mind a 3 gyermek alszik :) én meg lassan végzem a főzéssel és aztán jön apa én meg megyek dokihoz! :? :? :?

szép napot! :D :D :D

Kép Kép Kép
asiye

Ja! Afra!

Lementhetem a képeidet? :) légysziiiiiiiiiii! :)

Kép Kép Kép
asiye

Perszeeeee Asiye!
Te is nagyon hiányzol! Jó lesz újra látni majd ...és most már nagyon remélem, h összejön a tali!

afra.h

Ne haragudjatok, most nem nagyon tudok reagálni semmire.
nagyon magam alatt vagyok.
Eger már nem kórház, hanem mészárszék.
Sajnos nagyon rossz hírt kellett megtudnom, barátnőm kisbabájáról. :cry: :cry: :cry:

Most megyek is.
Én voltam a régi dokimnál, aranyos volt.
Mindent alaposan megnézett.
Zárt a méhszáj, nincs ödéma sehol, Dalma is 20 hetesnek felel meg.
És még mindíg puncija van.

Vigyázzatok magatokra.
Én most megyek farsangra fotózni.
Puszi mindenkinek

Lilypie negyedik születésnapja tickers

Lilypie First Birthday tickers
picimami

:?: :?: :?:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Ja! :?: :?: :?:

Kép Kép Kép
asiye

Jaj Pici! Nem tudom, mit tudtál meg, és valószínűleg nem is ránk tartozik...de valamelyest át tudom -vagyis tudjuk Asiyével- érezni a helyzetet :( :cry:
Nem tudok, mit írni sajnos....csak...barátnődnek sok-sok lelki erőt, kitartást, enyhülést kívánok!

afra.h

Dalmácska! Te meg csak erősödj és nyugtatsd meg Anyukádat!

afra.h

Pici mi a baj???

Már akartam reggel irni,de csak most jutott eszembe amit Cat-tól kérdeztél.

A 2 milliós határról az emberek tévhiteben élnek.
Nem kell az APEH-nak jelenteni egyáltalán...

A pénzmosási törvény azt irja elő,hogy az ügyfelet azonositani kell 500.000 ft váltásnál vagy 3.600.000 ft-ot meghaladó tranzakció esetén.DE AZ NEM AZT JELENTI,HOGY FELNYOM AZ APEHNAK,hanem,hogy fel kell vennie az adataidat.Ennyi.
:roll:
Az adatlapot csatolja a befizetés mellé és kész...NEM KÜLDI SEHOVA!!!!!!!
Akkor "nyomnak"fel,ha az ügyintéző a számlamozgások alapján gyanúsnak itéli a tranzakcióidat,de az lehet,hogy éppen pár százezer forintos tétel....

Ezen nem kell aggódnotok...

Remélem érthetően irtam le,,ha kérdésed van még ezzel kapcsolatban kérdezz nyugodtan....

És akkor a képek amiket ma vettem Lilikémnek...remélem átszik belőlük valami :? :lol:

Kép Kép Kép [img]
Kép

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Sziasztok!

nekem is el lett rntva a napom.

Beninek begyulladt a szeme, és nem engedi, hogy cseppenesek bele. Reggel és délelőtt még igen, de alvás után már csak harcoltunk. Én feladtam.
Viszont a vérnyomásom és a cukrom közben jól felment.

Közben kiderült, hogy a bútor, amit februátr közepére ígértek, jó esetben március közepán fog megérkezni. :evil:
Hogy fogok én így Marci szobát csinálni, mosni, pakolni?

Ráadásul a házunk előtt 5 centis iszapréteg van a szomszéd építkezésnek köszönhetően már lassan 2 hete. Amíg hó volt nem is volt olyan zavaró, de most már nem lehet sehova eljutni rajta keresztül.
Kedden beszéltem az egyik építésvezetővel, aki megígérte, hogy másnap reggel nyoma sem lesz, eltakarítják. Azóta is ott van. Úgyhogy most felhívtam a létesítmény vezetőjét, hátha rá hallgatnak. Ha nem, akkor hétfőn jön a közterületfelügyelő. Bár őt ki akartam hagyni, mert eddig elégy jól rendet tetek maguk után, és nem akarok haragot.
Vendég

Pici!

Mi van a babával?

Törpiri!

Aranyosak a ruhák.
Ilyen KIK nevű bolt szerintem nálunk is van Budakeszin. Majd benézek.

Afra!

Nagyon jók a képek. Legalább egy kis vidámságot csempésztél ebbe a szörnyű délutánba.

Bár az a jó benne, hogy ennél már csak jobb jöhet.

És azt még nem is említettem, hogy az autó természetesen nem lett kész. Most már csak keddere ígérik legkorábban. :evil:
Vendég

Jaj, Törpiri, nem is értem, miért Sissinek írtam, természetesen Neked ment a dicséret, így a fotók megnézése után is :wink:

Én gyakorlatilag végigaludtam a napot, ismét most ébredtem... :oops:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Törpiri!
Nagyon köszi az infót.
Értem, és nagyon hasznos.
Gyönyörűek a kis ruhák.
Hol vetted?
Én is szeretnék ilyeneket. :oops: :oops: :oops:

Afra!
Nagyon szép vagy!
És tetszenek a fotók amiket föltettél.

Cat!
Sajnálom, hogy feszült vagy te is.

Mi a baj a babával?
Hm.. nekem először nem mondtak el semmit, sógornőm nem akart kitenni az aggódásnak.
Csak annyit tudtam hét elején, hogy koraszülött lett a kisfiú, és 1700 grammal fönn van BP.
De, sajnos nem tud önnálóan lélegezni sem, és maradandó agyi károsodása van.
Az orvos nem vett észre valamit, nem császározta meg, pedig egy egészséges kisfiú volt.
és beköpte ezek után, hogy engedjék el, majd fél év mulva, újra próbálhatják.
Most még nem tudni mi lesz.
Lehet nem is marad életben, de he élni fog, állandó ápolásra szorul.
Nem mondok inkább orvos nevet :evil: :evil:

picimami

Afra!
Köszönöm szépen a biztató szavakat.
Nagyon aranyos vagy!
Küldhetnél egy kis naracsot nekem :D
Ott nem szedik le?
Szerintem magyarországon egy szem sem maradna a fán.

picimami

Pici!

Az orvos ugyanaz, mint akivel Neked is bajod volt?
Vagy esetleg nekem?

NAgyon sajnálom, hogy így alakult a barátnődék és a baba sorsa. Bár erre nem igazán lehet mit írni, hiszen nem vigasz semmi ebben az esetben. Hanyadik héten született?
Vendég

Jaj Pici! Ez szörnyű :cry: :cry: Kis drága Picúr! :cry: :cry: Nem..nem tudok erre mit mondani :cry: Szülők hogy vannak? Hogy bírják?

Nagyon szívesen küldenék neked egy vagon narancsot :) Képzeld, nem szedik le! Már arra is gondoltam, h ez valami dísznarancs lehet..amikor Barcelonában jártunk, szedtünk mandarint, és itthon hagytuk még egy jó hétig érni, de mikor megbontottuk, szörnyű keserű volt...ezek lehet, h nem evésre vannak, csak a szemet gyönyörködtetni..

afra.h

Jajj picike sajnálom hogy iylen szemét orvosa van neki remélem van elég erejük és tudják mit kell tenni tudod már Cat is írta mindenkire csak annyi terhet ró a sors amennyit elbír

afra: de jó hogy ott jó az idő :):):):):)itt most ewgész jó volt kb 7 fok de én még fázom :):)

nika70
Salgótarján

Cat!
Igen, az az orvos.
Sajnos.
Április elejére volt kiírva, nem tudom pontosan hány hetes volt.
Sokat beszélgettünk még múlt héten is.
És örült, hogy együtt vagyunk kismamik, és nem sok különbség lesz a picik között.
Én azért bízom még, hátha kicsit jobbra fordul a picurka sorsa.
A szülők nagyon el vannak keseredve.
Nekem a lány nővére mondta szegény az egészet.

Afra!
Lehet, akkor tényleg diszfák.
nagyon szépek ám.

Most már mindent be fogok tartani, nagyon vigyázok magamra, és Dalmára.
Bármi van inkább rohanok a dokihoz fölölsegesen.

picimami

Pici sajnálom,ennél szörnyűbb nem is lehet egy anyának..de Te ne gondolj erre,Dalma egészséges és örülj,hogy még időben váltottál.

A kisruhákat itt vettem Kőbányán...ha szeretnéd veszek Neked és elküldöm postán...szerintem még úgy is megéri...
A nadrágok 895 ft-ba kerültek..a felső meg 2 db volt 1190 Ft

56-os és 62-es méretek,de szerintem kicsit nagyobbak az átlaganál...

Nemlajos köszi,,,irigyellek,hogy ennyit tudsz aludni :wink:

Cat ne idegesitsd fel magad...árt MArcinak és attól még Beni ugyanúgy nem akarja majd,hogy cseppents a szemébe....

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Pici!

Nem akarsz átjönni Pestre?
Az a doki, amikén most voltam nagyon jó.
És a kórházban is megvan minden, ami kell.
Na jó, ahogy kinéz, az nem az igazi, de valamit valamiért.

A babánál pedig szerintem hamarosan kiderül, hogy mekkora a baj pontosan, s aztán lehet dönteni róla, hogyan tovább. Nagyon szörnyűek ezek a helyzetek.

Ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt: http://www.ebf.hu/index.php?m=2.2

Az Egészségbiztosítási felügyelet honlapja. Itt mindenféleképpen panaszt kellene tenni.
Jobb, mint a per, mert ingyenes, és csináltatnak szakvéleményt.
Vendég

Tudod Cat ebben csak az a szörnyű,hogy szerencsétleneknek nincs elég bajuk még ezek után nekik kell harcolniuk az igazukért!!! :shock: :twisted: :twisted:

Rettenetes....

Apától is mást se hallok,csak,hogy retteg,hogy Lilinek valami baja lesz..hiába mondom,hogy amiket a tv-ben lát az mind az orvos hibája,hogy nem vett észre dolgokat.
Ezért sem cserélném le a dokimat...nem tudnának annyit fizetni...

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Törpiri!

Tudom, hogy nem jó, ha felidegesítem magam, de mostanában sajnos nem megy.
A türelem szónak már jelentését sem tudom. Remélem csak a hormonok miatt, és a szülés után pár héttel rendeződnek a dolgok.
Ez így a cukromnak és a vérnyomásomnak sem jó.

Pici!

Moastanában hallottam valahol, hogy a túl alacsony vércukorszint néha károsabb lehet, mint a magas.
Szerintem jó lenne, ha beszereznél egy vércukormérőt, és naponta párszor ellenőriznéd.
Mondjuk reggel ébredés után éhgyomorra, aztán reggeli után 90 perccel, ebéd előtt, ebéd után 90 perccel, vacsora előtt és vacsora után 90 perccel. HA egy hétig csinálod, akkor már elég jó képet lehet kaponi az anyagcserédről.
De ez csak az én javaslatom.

És ami szerintem fontos, hogy 3 óránként szigorúan egyél valamit.
Vendég

Törpiri!

Én tudom, hogy velünk ilyen nem történhet meg, mert az orvosom nagyon jó. És én sem cserélném le. (Azért ha közbejönne valami Neki, akkor a jelenleg helyettesítését végző orvosban is megbíznék. :) )
De szerencsére a Péterfyben van egy-két nagyon jó doki.
Vendég

Nekem az elején voltak ilyen "rohamaim",most meg maga vagyok a megtestesült nyugalom :lol:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Pici :shock: :cry:
nem tudok mit mondani...
Ez a gyerekvárás kilenc hónapig egy horror, annyi baj történhet közben :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Megjöttem, anyuéktól, Márk megint ott maradt.Igaz nagyon fáradt is volt mivel 3/4 órát csak ma, igy már 6tól nem lehetett vele birni.

Megpróbálok feltenni majd képeket,csak először a gépre kell feltennem őket.

Az afp-m 0,74 lett. :(
Megnéztem Márknál amikor először csináltak 0,68 volt, ez legalább annál már jobb.

Pici:sajnálom abnődet ill. a kis Picurt is.Próbálj nyugodt lenni és hidd el Dalmával nincs semmi gond.
Olyan rossz ilyeneket olvasni mindig teljesen beparázok.

Törpiri:nagyom jó rucikat vettél!!!

Afra:olyan jó képeket tettél te is fel. 20 fok már nálunk si lehetne.
Vendég

Na akkor jöjjenek a klépek.A minőségért előri is bocs,de a telefonommal készültek.
Kép Márk a játszin Kép Márk a barátnőjével:) Kép Márk és Csenge Kép Márk Kép 17 hetes pociképek.Rem,élem már látszik vmi Kép pocikép
Vendég

Sissi!

Márk nagyon édes!
És szerintem már egész jól látszik a pocakod. Mármint olyan kismamás már.

Szerintem ez nem olyan alacsony AFP. Ez a korrigált MOM érték? Jól vették figylembe a baba korát és a testsúlyodat?
Ráadásul attól is lehet alacsonyabb, ha lány. (Bár én még mindig fiút tippelek Neked.)
Illetev az inzulin is számíthat, de nem tudom mennyire.

Most újra vettek vért? Az előző vérvételnél már betültötted a 16. hetet?
Vendég

Cat:hétfőn a mensi szerint 16+3 voltam uh. alapján viszont 16.
Nem vettek semmit figyelembe,se a súlyomat se a pár alkalmat az inzulin miatt.

A kombinált minden ilyet figyelembe vettek és ott ugye az eredmény negativ lett.

Ma vettel vért,de most is csak levették semmit nem kérdeztek.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?