A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Peni: a tejkiütés az anyai hormonok ürülése a szülés után, tehát nyugodtan lehet tápszeres babáknak is...
Ha van energiád, azért szerintem is vissza lehet hozni a tejet, de nem mindenáron.
Védőnéni: teljesen igazad van.
Magdolna: ja, a MÁV-ban is carnak rá, hogy mikor kell levenni a PKU-ra vért :evil: megírják a szép kis tájékoztatójukat, és a nővérkék, felülbírálva a gyerekorvost, akkor veszik le, amikor akarják :evil:

Csöre
csöre74

Kiütések: néha-néha nálunk is előjönnek, de a védőnéni szerint nincs vele különösebb teendő.

Itt nálunk olvad nagyon :D viszont sajnos orkánerejű szél fúj.

Kata: irigy-irigy az éjszaka és a kimenő miatt!!

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Enikő! Máté is ezt csinálja. ÁLtalában áll és nézi amit csinálok és csakazértsem segít, vagy egyenesen visszahordja a zsobájából amit oda viszek. De sokszor játéknak vezsem a pakolást és akkor segít. Takarítani is segít de tényleg hangualt és kedv kérdése nála is. Van amikor lelkesen megcsinál mindent van amikor meg semmire nem lehet rávenni csak felesel, hogy nem nem nem nem...De magától ritkán tesz helyre dolgokat. ELőfordul ugyan, hogy visszavisz játékot és másikat hoz elő.
Utánam viszont pakol! Elveszi a poharamat és viszi a mosogatógépbe, ruhákat a szennyesbe, pelenkát a kukába stb stb. Csak valahogy maga után nem akarja megcsinálni. Ki érti ezt?
katuska79

Húúú, mennyit írtatok! Majd este tudok csak visszaolvasni, most csak egy gyors kérdés!

Akik kisgatya, póló stílusban nyomják és nem rugdalózóban, azok adnak valamit a gatya alá a zoknin kívül? Én olyan kevésnek érzem, kint fityeg a kis lába és nem fázik? Harisnyában meg elég bonyolult lenne, nem? Nálunk 21 fok van. HELP???
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Ma reggel megkaptam végre a Joel után a családit.
Az állandó telefonálásomnak köszönhetően végre föl hívott egy ügyintéző (múlthéten pénteken), hogy azért nem kaptam meg még a pénzt, mert nem érkezett be hozzájuk az igénylésem a családról.
Annyit mondott, hogy töltsem ki újra a papírokat és még hétfőn küldjem el neki faxon, és akkor a szerdai utalásokkal elküldi az én pénzemet. A papírokat meg küldjem azért neki el postán utólag.
Nagyon rendes volt tőle, hogy segített nekem.
Ha esetleg még valamelyikőtök hasonló helyzetben van érdemes többször rájuk telefonálni.

Peni:
A védőnővel kapcsolatban én is így csináltam volna, ha a helyedben lettem volna.
Akkor jöjjön amikor megbeszélitek, ha esetleg mégsem tud menni akkor emelje föl a telefont és legalább szóljon neked, hogy mikor megy legközelebb. (ezt szerintem meg is említhetnéd neki).
A helyedben én nem hagynám, hogy felébressze a gyereket csak azért mert ő ott van.
Az én védőnőm, ha a Joel alszik nem ébreszti fel, hagyja aludni.
Így is látja, hogy milyen szépen fejlődik.

Nálunk ma nagyon szép idő lett délutánra, mintha tavasz lenne.
Délelőtt csöpögött az eső, de nem volt vészes.
A barátnőm ahol lakik ott viszont olyan nagy hó volt, hogy csak lestünk a párommal.
Mikor nálunk volt hó akkor náluk nem volt csak eső esett, most pedig fordítva van. :D

A Joelnek is szokott olyan pöttyök lenni az arcán de szépen el is múlik nem kenem neki semmivel.
A doktornénink viszont meg van lepődve, hogy majdnem 2 kilót hízott a 6 hét alatt.
Szerintük ez ritka, bár én ezt nem tudom.

manocskak

Barti: 21 fokban én nem adnék alá harisnyát. A meleg legalább olyan rossz, mint a hideg. Én, ha gatyóban van Saci, csak zoknit adok rá. Persze, ha kiviszem, más a helyzet, de, ha jól értem, a benti viszonyokat kérdezted.

Móni: tényleg jó az a 2 kiló hízás a 6 hét alatt :D Nálunk 5 hét alatt volt 1400 gramm :D
Családi: mi ma kaptuk vissza a tértivevényt, hogy átvették. Gondolom, lassan utalják. Legalábbis remélem. Az anyaságinál a következő hétfőn utalták. A TGYÁS is megjött, szerencsére, pedig már készültem rájuk telefonálni :roll:

Edit: szél? itt semmi nincsen... mintha a Föld másik felén lennénk :D pedig pár km :D

Csöre
csöre74

Szia csöre74!
Én a papírokat Államkincstárnál adtam le.
Én Zala megyében lakom, de a családit nem a Zala megyei MÁK utalja hanem a Vas megyei, és oda nem érkezett meg a papírom.
Az anyaságit megkaptam én is elég hamar mivel azt itt a Zala megyei MÁK könyvelte be.
De az ügyintéző szerint lehet, hogy hozzá csatolták véletlen ahhoz az anyasági papíromhoz és azért nem kapták meg.
De a lényeg, hogy már ez is meg van.

manocskak

Uff, hát, én a többiek példáján okulva, illetve amiatt, hogy a MÁK-ba Bp-re kellett volna utazni, én inkább a postázást választottam, és rendesen működik. Hallod, Kriszti? Remélem, közben sikerült elintézned.
Edit: ideért a szél :) remélem, holnapra elmúlik :roll:

Csöre
csöre74

Bartika:
Én is zoknit adok a naci alá, próbáltam harisnyás verzióval, de tiszta melegkiütés lett... Amikor lemegyünk, akkor talpas gyatyót húzok a zoknis nacira 3 az overall, és így nem fázik meg.
A tali nagyon jó ötlet ... :)

Tegnap vehettem új mellszívót... Nagyom itt van, segít, és el akarta mosni a mellszívómat, de leverte, és eltört... Így mentünk újért. A régi Aventes volt, az új Tommee Tippee, hát ég és föl a kettő.. :) Én eddig nem is vettem észre, az Aventes hogy gyilkolja a mellem, mégis kevésbé szív. Ez tuti :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Na, megjöttünk. Közben még felugrottunk egy barátnőmhöz is. Tök jó idő volt a sétához.

Bartika: én csak zoknit szoktam adni rá a gatyóhoz, de itt dög meleg van.

Lányok! Én még mindig a fizetésemet kapom. :shock: Valamit nagyon elcseszhettek! Felhívtam a munkahelyem, nézzenek már utána.

krisz78

Sziasztok!

Csöre: ja értem, szóval ezért lehet tápszeres baba arca is ilyen kis pöttyöske. Nem emlékszem az első gyerekemnél hogyan volt ez.-nem ma volt:-)
Mennyi idő alatt múlik ez el a kis pofijukról? Kell vele valamit csináni? Krémezni?

Kűzdök még a tej visszahozatallal....fejek, teázok, homeozok.......meglátjuk. Olyan influenzás voltam egy hétig, alig éltem...lázzal természetesen és hiába szedtem a lázcsillapítót, sajnos semmit nem ért....

A védőnőnek már modntam hogy akkor jöjjön amikorra megbeszéljük, képtelen rá, a telefont meg nem használja.-nem is értem.
Időnként azt is érzem, hogy szereptévesztésben szenved, megjön a gyereket levetkőztette és mint a doki nekiállt nyomkodni, meg "vizsgálgatni". NEm is hiszem egyrészt, hogy ez neki feladata lenne...másrészt ha alszik a gyerek akkor ne csinálja szerintem!
Na hát ha még jön ezek után azt hiszem komolyan el fogok vele beszélgetni, bár már megtettem egyszer de egyik fülén be a másikon ki.........

KépKép
peni

Mágnes! Máté az enyémet is kinyírta...eltörte azt a kis foggantyút amit húzni kell. hiába lett megragasztva elveszti a vákumot...így most kézzel fejek. MÁr amikor kedvem és időm van rá.
katuska79

Peni: nem kell vele semmit csinálni, elmúlik :)
Jaj, ahogy ezek a jó kis terhességi hormonok ürülnek, úgy romlik a hajam és a bőröm :cry:

Krisz: a munkáltatód nem kifizetőhely? Vagy a tgyást mindenkinek az oep fizeti?

Jó éjt Csajok, én el, pihenni :wink:

Csöre
csöre74

Mágnes! Tudnál feltenni képet a mellszívóról és a cumisüvegről? ennyibe került?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok, nekünk is van kiütésünk, rakok is fel egy pöttyös mosolygós képet mindjárt.

Ma voltam 6 hetes kontrollon. Nálam nem 10-as minden. Az UH-n kötöttünk ki. A dokim azt hitte, hogy myomát érez, de kiderült, hogy a méhem nem úgy rendeződött vissza ahogy volt, és most hátrahajló lett.
s kb 3 napja minimálisan, de elkezdtem vérezni. Most jó kérdés, hogy meg akar-e jönni, vagy mi a fene ez.
íde ha elmúlik a vérzés, onnantól kezdve zöld utat kaptunk mindenhez. :D

Kép
Kép
cs_erika

Kép

Kép
Kép
cs_erika

Még egy gyors bekukk...Martin ma is ügyesen tartotta a 6 alkalmas kajálást,11 körül várom,hogy ébred és akkor megint jót alszik majd kaja után reggelig. Hát, nem sokkal,kb. 30 grammal eszik kevesebbet, mint 7 evésből, tegnap is 790-et. :oops:

Csöre: tgyást szerintem melóhely fizet,amennyiben kifizetőhely :roll: Én már annyira nem tudom, egyszer megindítottuk a folyamatot, remélem, simán megy majd tovább. Az első megjött,úgyhogy bizti nem csináltuk rosszul.

Kimenő szuper volt, olyan jót ebédeltünk Apával! Martin meg prímán elvolt anyósommal, ő is odavan érte meg vissza :lol:

Jó éjt mindenkinek, megyek Helyszínelőket meg Gyyilkos elméket nézni! Ez olyan igazi jó, kisgyerekes anyuka progi :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Na és még egy

Kép

és egy terpeszgatyás

Kép

Kép
Kép
cs_erika

Kata irigyellek, nálunk is kb 11-kor van kaja, de most éjszaka is óraműpontossággal kajált 3 óránként

Kép
Kép
cs_erika

[quote="csöre74"]Uff, hát, én a többiek példáján okulva, illetve amiatt, hogy a MÁK-ba Bp-re kellett volna utazni, én inkább a postázást választottam, és rendesen működik. Hallod, Kriszti? Remélem, közben sikerült elintézned.
/quote]

Csöre köszi, ma kaptam meg a tértivevényt hogy átvették. Most remegve várom a bankszámlám emelkedését. :)

Kata, 790? nem semmi!!! az én leánykám továbbra is napi 530-560 körül eszik. (Most lebuktam, megint mérek). De tegnap pl. az 500-t sem értük el.

Mellszívó: nekem valami AP nevű kézi izé van. Tök egyszerű, két műanyagcső egymásban gumigyűrűvel. Csak ráteszem és huzogatni kell, de van hogy ráunok és kézzel fejek.

Erika, Zsófi nagyon édes! :)
kisbogacs

Szép jó reggelt mindenkinek!

Hogy telt a mai éjszakátok?
A Joel most elég sokszor fönn volt, lehet, hogy neki is fájt egy kicsit a hasa.
Ma reggelre olyan nagyot kakilt.

Hála Istennek most már mindenki meggyógyult, egyedül a páromnak kell ma még kezelésre mennie, holnap kontroll és hallás vizsgálat.
Remélem most már az eredmények is jók lesznek neki.
Elvoltunk vásárolni és egyből el is aludt a babakocsiban a Joel, most kinn hagytam őt a friss levegőn.
Egész jó idő van itt nálunk már kezd elő bújni a nap.

A picurokról a képek nagyon aranyosak és kívánom, hogy szépen és egészségesen fejlődjenek.

manocskak

Sziasztok!

Rég voltam, reménytelen visszaolvasni... Majd ha nyugisabb lesz az élet... ;)

Csak egy reagáls: Bartika! Én harisnyát adok neki, igaz, hogy a készletből jelenleg egy van a méretében, de teljesen megszoktam már a Borcsára való felbűvészkedést... Ha nincs harisnya, akkor térdzoknit, zokni, kis pampót kap a kisasszony. Én nagyon szeretem a harisnyát, nemcsak a kis lábát védi, hanem tartja a derekát és a hátát is a kis banyának.

Jaj, lányok, szurkoljatok, ma jönnek a negytesók megnézni a kis hugit, anyósommal rittyentünk ebédet, kukoricalevest, krumplis-csirkés tepsist, halas valamit (még nem tudom, mit), no meg így, nagyböjt idején, búcsúzóul egy kis fánkot...
Remélem, jó lesz minden, s nem leszek nagyon fáradt...

Na, megyek, tetyek-vetyek-motyogatok, aztán meg showtime lesz egész nap.

Puszi Nektek!
batkata :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Csöre: a kerületi önkormányzat utalta a pénzt. Ezért gyanús. Vagy nekik kell?

Magdolna: te honnan kapod a pénzt? Nálunk a suliban nem tudtak választ adni a kérdésemre.

krisz78

Sziasztok!

Kriszti: Martin már csak ilyen zabagép :oops: (Csak csendben mondom, hogy voltak 900 g körül is értékek, mikor 7x ettünk :oops: ) Ennek ellenére,csodálkozom, hogy nem hízik 30 dekákat hetente. Rá fölmegy 15,max 20,de az a plafon.... Szóval rajtunk valamivel több,mint 1 kiló plusz van...Nem aggódásból, csak érdekesnek tartom...És ne izgulj,én is mérek....de hogy minek...észrevehetném,hogy milyen intenzitással x idő alatt mennyit eszik, általában grammra megmondom mérés előtt,hogy érzésre most olyan 140 körül evett, stb... :lol:

Batkata: drukkok!!!!! :D :wink: bizti jól sikerül majd a nap!

Martin a két kajálástól eltekintve este 7-től reggel negyed 7-ig aludt, ébredve kétszer 25 perc szopira, 9-kor és 11-kor!!! :D Úgy látszik beállt!!!

KépKép

KépKép
kata8110

Erika: csodaszép Zsófi!!! Martin nagyjából hasonló műsort nyom a játszószőnyegen :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Krisz: hááát, innen kezdve gőzöm nincs. Nekem nem kifizetőhely a munkahelyem, ezért az oep-től kapom. Ha eddig is az önkormányzat utalt (gondolom, mint fenntartó), akkor az bármelyik lehet. Egy önkormányzat szerintem bőven lehet kifizetőhely. (Az összegből ne indulj ki, szerintem máshogy számolják az adóját, mert nekem sehogy nem jön ki a 70%)

Batkata: megy a drukk :lol:

Én ma elsétálok ebédelni Sacival a Mamáékhoz. A többiek Apóséknál disznót vágnak (hát, Móni, náluk ólbadisznók vannak, nem izmosak :D).

Éjszaka: Sacinál úgy tűnik, a következő rend állt be: 10, 4, 7. Már 2-3 hete így nyomja, eseti eltérésekkel.

Erika: aranyos Zsófikád :D mekkora cumija van :D
Hátrahajló méh: nekem is az lett valamikor valahogy,normális variáns, csak oda kell figyelni a következő terhességed elején :wink:

Csöre
csöre74

Mérlegelés: na, hétfőn Sackómat is lemázsálják a 2 hós kontrollon :D majd beszámolok :wink:
Kata: hát, Martin egy ilyen kisfiú :wink: teljesen jól gyarapodik, nincs ok aggodalomra :wink: Kriszti, ez Ágikára is vonatkozik :wink: nem hasonlítgatunk :wink:
Hogy bírjátok olyan sokáig, hogy nem szívja ki a cickót éjszaka? Nekem a 10 óra, ami a 10 és 8 órás szopi között telik el, már határeset... alig várom, hogy a kis szivattyú-száj rácsatlakozzon :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Krisz: nekem is egy teljes havi bér jött januárra, én sem értem. Az önkormányzattól jön a fizu, ha állami suliban vagy, akkor neked is. Hívtam a gazdaságisunkat, hogy mi ez, majd jövő csütörtökön kell újra hívnom, addigra utánanéz.
magdolnasz

Csöre, próbálok nem hasonlítgatni, de magához képest is keveset eszik. :(

Éjszaka: mikor Nyuszi ráállt az éjjel-átalvásra, először minden éjjel kétszer felkeltem fejni. Aztán a mellem is megtanulta az új napirendet. (Bár lehet ettől csappant meg a mennyiség újra???).
kisbogacs

Kisbogacs: ne aggódj, a héten Nóra is pár napig a szokott 100-110 helyett csak 50-70-eket evett. (Nekem muszáj mérlegelni)
magdolnasz

Magdolna: azt tudom, hogy a fizu onnan jön, de a TGYÁS-nak is onnan kell jönnie? Mert a gazdaságis ezt se tudta megmondani. Csak nem tudom mit keres ott, mert még dísznek sem jó. :evil: És teljes összeg jött. Mármint a szokásos nyomorúságos fizetés.

krisz78

Csöre: tegnapelőtt este 11-kor etettem a bal ciciből, reggel tegnap a jobbal indítottam, de mire a következő etetésre jött a bal,azt hittem betojok, úgy feszült :oops: Aztán ahogy Martin szivattyúzott,érezni lehetett, ahogy enyhül a feszülés, nekem is mindjárt természetesebb lett a mosolyom :lol:

Kriszti: olyan gyönyörű Ági baba,elég ránézni és látni,hogy milyen elégedett,boldog kis csöppség! Ahogy Csöre írja, minden baba más és más (közben Apa röhög a hátam mögött, ha Martin valamiért kevesebbet enne az átlagnál,tuti,sírógörcsöt kapnék.....na ja, mert én ilyen hüle vagyok :oops: :lol: De enyém gyerek is telerakja a pocit, kicsi ringatás, kacarászás és már alszik is,úgyhogy tuti jól van!).

Magdolna: neked miért kell mérlegelni? Belső kényszer (nálam határozottan és tök feleslegesen az), vagy van valami oka?

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: sajnos kevés a tejem, muszáj látnom, mennyit eszik. Pontosabban reggel, délelőtt bőven van, fejni is simán tudom, aztán délutánra elfogy. Ilyenkor kapja a lefejtet, majd este és éjjel tápot.
Ismered az utrica urens-t? Három napja szedem és mintha kicsit több lenne a tejem.

Krisz: a TGYÁS-t nem tudom, szerintem azt is a munkáltató utalja, mert majd GYED-nél kell fizetésnélkülire menni. De én is teljes összeget kaptam, ezért nem értem én se. Ha kapok infót, majd megírom.
magdolnasz

[quote="kata8110"] írta:kata8110Ahogy Csöre írja, minden baba más és más (közben Apa röhög a hátam mögött, ha Martin valamiért kevesebbet enne az átlagnál,tuti,sírógörcsöt kapnék.....na ja, mert én ilyen hüle vagyok :oops: :lol: De enyém gyerek is telerakja a pocit, kicsi ringatás, kacarászás és már alszik is,úgyhogy tuti jól van!).

Kata :lol: :lol: :lol:

(én pedig vígan nyugtatnálak, ha nem az én gyerekemről lenne szó :D )
kisbogacs

Magdolna: igen,én is használom az urtica-t,kezdetektől fogva (szülésznőm is javasolta,hogy jó tejserkentő :wink: ). Hála, van bőven tejci, épp ezért leszokhatnék már a mérlegelésről,mert így is mindig izgulok, mielőtt a mérlegre teszem, aztán mindig megnyugszom,hogy igen,most is rendben. Pedig bízhatnék már magamban annyira (meg persze a fiamban), hogy eltegyem a mérleget... :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: :) Hogy szeded? Én most 3x5-öt. Meddig lehet folyamatosan? Bocsi, hogy zargatlak, de használati utasítás nem volt mellé.
magdolnasz

Kriszti: de tényleg így van (márpedig melyik anya ne szeretné azt,hogy az ő gyereke egye a legtöbbet, legyen a legnagyobb,legerősebb -- kicsit kisarkítva,de valahol így van :oops: :lol: ) És boldog 8.hetet Áginak!!! :D

Csöre: Sackónak is boldogat!!! :D

KépKép

KépKép
kata8110

Magdolna: én 2x5-tel kezdtem,most a héten tértem át 3x5-re. Én nem tartok nagyon szünetet,max 1-1 nap kimarad, de igazándiból a szoptatás egy 'krónikus' dolog, vagyis nem egyszeri,tüneti kezelést igényel a helyzet, így érdemes huzamosabb ideig szedni. Szokták mondani, hogy 3-4 hét utánm egy hét szünet, de bevallom én nemtartottam, és semmi károm nem lett belőle. Végtére is csalánkivonat, mi 'mű' :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata, köszönjük!

Búcsúzom néhány órára vagy mára: kaptunk kis kimenőt kettesben lenni párommal, itt van nagyi-nörsz :D
kisbogacs

Kata: köszi! Akkor bátran szedem és reménykedem, hogy legyen hatása is!
magdolnasz

SZiasztok! Ma egy hónapos Lencsilány!!!!! :D :D

Csöre! pont így van nálunk is az éjszaka! 10,4,7!

Tegnap este megvolt az első pocakfájós esténk. Fél órán át sírt de nagyon nagyon, aztán egyszercsak lenyugodott és elaludt. Fél 11-től reggel 5-ig. Szerencsére Máté nem ébredt fel a nagy sírásra.

Batkata! na hogy sikerült a látogatás?

Párom meg sielt is ma kint erdélyben! a feneabelit:)

Lassan kimegyünk sétálni egy nagyot, olyan jó itt vidéken, hogy nincs annyi autó, normális utak járdák vannak nem úgy, mint pesten. Holnap meg anyáéknál ebéd, utána meg uncsitesó látogatás, Máté végre játszhat az unokatestvéreivel akik közel vele egyidősek. Biztos lesz nagy hancúr!
Szegény apukám viszont már tényleg cak csont és bőr...sajnos már nincs olyan szerve ami ne lenne áttétes.
katuska79

tejszaporításra lehet szedni még a Ricinus Communist is! ch-ra már nem emlékszem sajnos....de a gugli kidobja.
katuska79

Katuska: na, akkor lyányink még a pocakfájással is összebeszéltek :roll: igaz, nekünk volt vagy 1,5 óra a visítás :(
Boldog 1. hófordlót :)

Kata: köszi :D

[quote="kisbogacs"] írta:kisbogacsÉjszaka: mikor Nyuszi ráállt az éjjel-átalvásra, először minden éjjel kétszer felkeltem fejni. Aztán a mellem is megtanulta az új napirendet. (Bár lehet ettől csappant meg a mennyiség újra???).

Nem tudom, de nem zárnám ki, hogy úgy "értelmezte", kevesebb tejcsi kell :roll:

Na, a "kedvetekért" :lol: :lol: megnéztem, mennyiket híztak a nagyok 1 héten (na, most jól lebuktam, antimérleg-csöre hetente mérte a nagyokat 3 hónapos korukig :oops: :lol:): nos, Mesi 50 (!) g és 250 g között, meglehetősen hektikusan, Zaza 200 és 450 g között, szintén érthetetlen rendszer szerint. Mindkét gyerek egészséges, kiegyensúlyozott, okos, szép (én meg kicsit sem elfogult :lol: :lol: :lol: :lol:), egy az anyjuk (és az apjuk is), semmit nem csináltam másképp Zazánál, mint Mesinél. Saci többet hízik Mesinél, és kevesebbet Zazánál. Na, ezzel csak azt akarom mondani, hogy teljesen gyerekfüggő, akár a fejünk tetejére is állhatunk, akkor is annyit gyarapodik a gyerek, amennyit akar. :D

Csöre
csöre74

Sziasztok!

jandrea:sajnálom a tejlázat. Mitől alakul ez ki? Ilyen sok tejcid van?Bianka egy tünemény!

Csöre:nagyon édi Saci! Ti sem panaszkodhattok!:)

krisz:ügyi kis szervező vagy!Gyerkőc meg már rá sem fér a mérlegre!:)

Bartika:szép kis súlya lett a babónak!:)Ezek a csíkos rucik!...:)Én is ch5-st szedek!

hanna:sajnálom, hogy még mindig nem jöttél rendbe!:( Olivér igazi pasi! És azzal a kendővel...Zabálni való!
Noémi arca is ilyen volt, de ezek a piros pöttyök egymást érték sűrűn. Csak vörös folt volt az arcán-:(
Szupi, hogy segített a csodaszer a pociján!

Kata:hihetetlen, hogy ilyen jól érzi magát Martin a járókában! Egész nap elvan benne?

Enikő:te sem panaszkodhatsz gyermekeidre! Noémi még szabad!:)Milyen hosszú Milán? 60 cm-t már meghaladta, ugye?

Kisbogacs:Ági baba is egy gyönyörűség!

Edit:irtó jók a képek! Ajjaj, nehéz pasik közül választani!:)

krisz:nekünk is volt ilyen hámlás a fülé. Minden fürcsi előtt átdörzsöltem olajos vattával, ami szépen leszedte. 3 nap alatt el is tünt.

Petne:nálunk sem múlt el teljesen a pötyi, bár már szépen tisztul. Az arcocskáján kezdtek most leszáradni, így szegénynek olyan ráncos, száraz ott a bőre, mint egy öregasszonynak, de azt mondta a védőnő, ne kenjem neki semmivel.

Katuska:sajnálom ezt a kórházi cécót! Grat a jó eredményhez! Édesek ketten a kiságyban!

Mágnes:örülök, hogy minden rendben Bencével!

Magdolnasz:ha pasi lennék tuti elolvadnék ezektől a mosolyoktól!

Kisbogacs:ezt hogy érted el? Én nem tudok 9 órát aludni...

erika:Zsófi is egy boldog baba.:)

Csütörtökön voltam 6 hetes kontrollon. Kis méhszájsebem van, de azon kívül minden ok. És sajna zöld utat kaptunk.:( Doki még azt is megnézte, hogy nincs egyik petefészkemben sem tüsző, vékony a nyálkahártya, így tuti mostanában még nem lesz Miku.:)

Manót tegnap mérlegeltük. Sajnos 2,5 hét alatt 1!kilót hízott, így most 5400gramm. Teljesen elkeseredtem. Mit csináljak, hogy ne egyen annyit?Segítsetek!
Képzeljétek, tegnap est 17-22.30ig, majd 23.30-fél5ig, 5-fél 8ig alvás volt!!!Úgy kipihentem magam, hogy ma fürdőt és hálószobát is ki tudtam takarítani.
Noémi ma úgy bekakilt, hogy fürödni kellett. Ilyet még nem láttam:hasa egészen a nyakáig, háta, sőt még a keze egészen a válláig kakis volt! Ezt hogy a csudába hozta össze 5 perc alatt, nem tudom. Kisasszony meg mosolygott.:)

Köszönöm mindenkinek az erőt és a tanácsokat! Most megpróbálok kicsit figyelmesebb lenni, ha ez nem elég, letojom az egészet....

Kép
moffli82

És egy kép, amiért érdemes élni, és amiből erőt lehet meríteni a fáradt napokon:
Kép Ha jó a kedvem...

és a kis mosoly:
Kép kacaj

Kép
moffli82

Mérleg: tegnap beraktam az új elemet, s rögtön kitört nálam a szopikrízis- asszem, a mérést feladom egy időre. Annyi nyugtatott csak meg, hogy a múlt hét vasárnap óta már hízott 200g-t, azaz bármit is mutat a mérleg és a cickó szopi lopó fejőgépe, a gyerek valószínű nem éhezik. Vasárnapra elérhetjük a 4 kg-t :)

Erika: Zsófi gyönyörű szép, hol vannak itt pöttyök?

Éjszaka: azt hiszem, én csinálom a legnagyobb őrültséget. A helyzet az, hogy este 10 után szinte használhatatlan vagyok, 11 felé már tuti összeomlok. Így mostanában este 8-kor vagy legkésőbb 9-kor lerakom Violát aludni- aztán ébredjen, amikor akar. Általában hajnal 1 és 2 között teszi, inkább csak iszik egy kicsit (10 perc), s alszik is vissza. Furcsa módon ez kevésbé visel meg, mintha 11-ig kéne őriznem Őnagyságát. Utána 4 és 5 között ébred valamikor, majd 7 és 8 között már a reggeli jön. Nem tudom, hogy ebből hogy lesz valaha is rendesen átaludt éjszaka. Nem bánnám, ha mondjuk este fél kilenctől aludna reggel 6-ig... Jelenleg van egy hosszabb alvási periódus, utána pedig 3 óránként követel valamit. A védőnő szerint nem gond, mert ő még túl kicsi (súlyban) ahhoz, hogy végigaludja az éjszakát, vagy hosszabb alvási periódusai legyenek... :cry:

Mágnes: Hmm, belőled se lesz az Avent reklámembere :D

Batkata: Jól sikerült a látogatás? Mit szóltak a hugihoz?

Moffli: Jajj, de cuki képek- és jó a kakis sztori :D

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Én is újra! Megjöttünk Apával a kimenőből, Anyu-nagyszülők felügyeltek! Hát nem mondom, így ki lehet bírni :lol: Moziban voltunk, megnméztük a Papírkutyák című új magyart, fetrengtem a röhögéstől. :lol: Martin meg betermelt egy adag mirelit tejcsit :lol: Irtó jót dumcsizott a Nagyiékkal és mint aki jól végezte dolgát, édesen alszik! Hát, ennyire hiányoztak a szülei :lol:

Csöre: lebuktáááááááááááááááááááááááál!!!! :lol: De legalább hetente mérted, nem kajánként! :wink: :oops: Igen,látom Mesinél is meg Zazánál is eléggé hullámzó volt a hízás! Bár Zaza alsó határaival kiegyeznék :wink: :oops:

Katuska: Boldog 1 hónapot Petrának!!!!Apát irigylem, síelt is?? :shock: Titeket meg sajnállak egyedül, én biztos K.O. lennék Apa nélkül :oops:

Zitocs: gratula Viola hízásához!!!

Moffli: olyan édes kis husis Noémi! Ne akard,hogy kevesebbet egyen!!! Hadd fejlődjön! (Az én fiam is ugye beles,csak hogy miért nem ragad meg belőle több rajta? Na jó, nem panaszkodom -- akkora lett, hogy szinte alig fér rá a mérlegre, mert a lába úgy lelóg róla,hogy azzal szinte megtartja a súlya egy részét a pelenkázón! :shock: )

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok

maszatmanó:köszi az infót, me espumisan cseppekkel kezdjük a pocifájás csökkentését...bár igazából nem hiszek semmiféle megoldásban...csak az idő elmúlása fog segíteni.....

gyongyike

kata:sajnos a védőnő már jelezte, hogy ez túl sok. Dokinő is már múltkor, a havi 1 kilóra mondta , hogy majd megnézzük mennyit hízik ebben a hónapban. De mit csináljak? Már 3 óránként eszik, csak a zűrösebb napokon 2,5 óránként d.u. :cry:

Kiderült, hogy a paraffin olajra allergiás. Mit használjak helyette?
És köldöksérve is van. Elmúlik magától? Csak 2 hét múlva megyünk dokihoz.

Kép
moffli82

Huh, mi is megvagyunk.
Egy hét alatt 150 grammot híztunk, ami jó. Ennél sűrűbben nem mérjük.

Tej: egy kisebb krízis után most megint elég estére egy mell, fogalmam sincs mit csinálok másképp. Mindegy, örülök neki.

Pöttyök: nekünk is vannak, de nem csinálok velük semmit, doki azt mondta, hogy majd elmúlnak.

Csipő UH: nekem hétfőn kell időpontot kérnem a Budai gyerekkórházba, múlt héten azt mondták,hogy a márc 23-a hét már betelt és hétfőn adnak időpontokat a köv. hétre. Így nem hat hetesen lesz a szűrés, de ez van.

Képek: gyönyörűek a babák, nagyon szépen fejlődnek!

Éjszaka: mi három óránként kelünk, és van, hogy két órán át nem alszik vissza. Ilyenkor igen üde vagyok egy óra alvás után. Ezért járnak a nagyik mindennap hozzám, és délután őrzik, dajkálják a lánykát, amíg alszom egy órát.

Kimenő: ma eljutottam férjemmel a dm-be, és a kenguruba, vettünk zenélő forgót és játszószőnyeget. Úgy élveztem, mint egy háromnapos welnesshétvégét :) Nagyi őrizte a gyereket.

Báránybőr: Nagyi hozott egy báránybőrt. Ti írtátok, hogy ezen jobban alszik? Én raktam rá egy pelenkát, mert gondolom nem lehet mosni...

Cseresznyemag párna: vettünk a dm-be, úgy tűnik jó lesz a kis hasának. Ti kiveszitek miután elaludt rajta? Vagy hagyjátok? Én hason ráfektetem (a légzésfigyelős kiságyban), aztán aludt rajta....

Kép
gombócmakka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?