A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Agi:Az a fekete csik a pocin azt a celt szolgalja,hogy a baba konnyebben megtalalja az utat a cicikhez.Ezt ertsd ugy,hogy a babak az elejen csak foltokat latnak...ezert sotetedik be a mell is,hogy az anya feher boren ratalaljon az elelmet ado cicire.Ez persze manapsag mar csak egy maradvany,de eredetileg ezert alakult ki a linea negra.Azeletben maradast segitette elo a szuletes utan...utat mutatott a picinek!

Kép
Kép
ancsurti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:27-kor.

KépKép

KépKép
boo

Breki!

A született feleségekben Susanéknek pont olyan babakocsijuk (hordozójuk) volt, mint nektek :D ! És a múltkor a kardiológián is láttam olyat, ezek szerint népszerű :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

ancsurti! :)

Én is megnézhetem a képeket...? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nellike! :)

Formás poci. :wink:

katy76! :)

Ezek nem túl jó hírek. :( Vigyázz magadra, ahogy csak tudsz, nehogy te is kidőlj! Kitartás!!!!! :wink:

kicsidodi! :)

Na, EZÉRT mondta Apa, hogy vigyél pénzt. Tudta, hogy ez lesz... :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Képet kérhetnénk...? :roll: :wink: :wink: :wink: :wink:

Ezt ismeri valamelyikőtök?

http://www.libri.hu/hu/konyvek/tankonyvek_segedkonyvek/altalanos_iskolai_tankonyv/en_te_o

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Gabi1!

Teljesen megértelek, én sem tudnék sosem ilyen végleges megoldásokhoz nyúlni... :roll:

Csíkok!

Nekem eleve van a belső combomon meg pár a csípőmön, de az halvány. Most kenem, mert nekem amúgy is száraz a bőröm, szóval nem lepődnék meg ha ennek ellenére kijönnének. Ha nem lesz, akkor :D és az olajra fogom majd. Dm-es Babylove olaj. Eleinte nem ilyet akartam, hanem krémet, csak elnéztem vásárláskor. Itthon vettem csak észre. Most már nem bánom, jobban hidratál. Dodi! Nekem reggelre már csont száraz, pedig este tocsog amikor bekenem. :roll:

Breki!

Én sem szeretnék lemaradni, boldog szülinapot! :) (csak tudnám, hogy honnan tudta mindenki...lemaradtam valamiről, csak megyek birka módjára a tömeg után... :lol:

Csibe!

Nem mondod, hogy szőke vagy? :shock: Eddig jól becsaptál ám minket a barna hajú képeddel! :wink: Poci szép! Nelli neked is, és hűmekkora! :lol:

Boo!

Lehet, hogy én leszek a munka hőse és nyomom május végéig. :P Addig muszáj lenne, s ha bírom még tovább egy picit...

Katy!

Sajnálom a férjed, elhiszem, hogy milyen nehéz lehet most nektek. Kitartás!!!

Erről a linea negra-ról nem is tudtam, hogy miért van. De most is tanultam valamit... :D

Ancsurti!

Jó képek! :wink: Pörszing már nincs? :wink:

Elteszem magam holnapra, sziasztok!

Kép
Kép
tabati

Nellike,
A csizmahúzásnak is megvan a technikája. Semmit ne próbálj a hasad felé húzni, ne hajoljál, az már nem megy. :wink: Az ízületek viszont gyárilag lazulnak, úgyhogy törökülés formában simán feljön még a zokni, cipő.

Sillia,
Sokkal költséghatékonyabb, ha párod nem kísér fel Pestre a dokihoz. :lol: Micsoda lelkes apuka. Én abban is csak reménykedek, hogy a szülésnél időben bent lesz. :twisted:

Csibe,
Látszik, teljesen beleszőkültél ebbe a babavárásba :D Legalábbis az avatar egy pindurkát mintha sötétebb lenne. :lol:

Boo,
A szex nálunk változott bébi után. :wink: Védekeztünk. 8)
Én dologzom és fogok is végig. 8) Ha itthon is és nem is teljes óraszámban, bár néha elérem a kötelezőt.

Ancsurti,
Jó képek. :) Most nagyban irigykedek, mert NE (=Nati előtt) még nagy utazgató voltam, de ez befuccsolt. :(
Ha a linea negrának lenne köze a szopihoz, akkor inkább Y alakja lenne, nem? A köldökig tart, odáig a baba nem tud egyedül feljutni, csak a cicihez, ha már a pocidon van.

007,
A görögöknél van névnap. Ha jól tudom, a görög keleti vallás hagyományai miatt van nálunk is. Nem az orthodoxra gondolok itt.
Nekem vicces volt az hogy feljött, mert nemrég kérdezte egy tanítvány, hogy mondják angolul. Egy jó darabig azt hitte, viccelek, amikor mondtam, hogy sehogy. :wink:
A könyvnek csak a borítóját ismerem, egy régi darab, de kinyitva még nem volt hozzá szerencsém. (Könyvtárban is dolgoztam. 8) )

Kép KépKép
lorca

Ancsurti, boo: köszi az infókat :D Ezek tényleg logikus magyarázatok, bár én arra is gondoltam, ha egy tükröt rakok a vonalra, akkor kiderül, hogy teljesen szimmetrikus vagyok- e vagy sem... :lol: Szerintem mondjuk nem teljesen, majd azért kipróbálom :) ha már ott az a vonal... :lol:

Kép
agi125r

Koszi a kep dicsereteket!

Nellike nagyon formas a pocid am!!!

Na jo 007-es,megnezheted :wink: !A hazunkat meg a kep jobb oldalanak a kozepenel kell keresni....azt hiszem :oops: Szolj ha megvan,en nem talalom!
En,Te,O,Mi,Ti,Ok imadtam kiskoromban....itt is lattam a magyar konyvesboltban :lol: Ha errol van szo..nem neztem meg a linket.

Boo:Mondtam,varlak szeretettel!Azert majd a melegebb idoszakot javaslom...ugy majus fele,vagy augusztus kornyeke :wink: !Gratula az uh-hoz!Szepen novekedtek Ti is!

Katy:Na ratok jar a rud rendesen..kitartast es jobbulast!!!

Lorca:A feny az nekem is jol jon am,de igy eleg nehez mozdulni a folyamatos fajdalmas hidegben....

Dodi:Akkor mar nincs sok hianyzo dolog a berendezesbol...majd fotozd le nekunk a bababirodalmat!!!

Na paaaa!Lassan keszulok a suliba!

Kép
Kép
ancsurti

Tabati;De van testekszerem..miert ne volna?Azert mert anya leszek? :wink: Sot a szamban is van...Itt meg mar egyeltalan nem akadnak ki az emberek..itt sok fiatalnak van... otthon meg hat eleg gyepes az eszjaras...nem ettol leszek tobb,vagy kevesebbb...ez csak ekszer...mint masnak a sok gyuru.(nekem is volt am ezustben egy par regebben)Es hat dekorativ dekorator :wink: Plane amikor derekig ero piros hajam volt :shock: :shock: :shock: :shock: !

Na szep almokat Nektek gyerekek!!!

Kép
Kép
ancsurti

lorca! :)

"törökülés formában simán feljön még a zokni, cipő. " :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :? :? :? :? :?

"Ha a linea negrának lenne köze a szopihoz, akkor inkább Y alakja lenne, nem? "
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"A görögöknél van névnap. Ha jól tudom, a görög keleti vallás hagyományai miatt van nálunk is. Nem az orthodoxra gondolok itt. "
Biztos én vagyok itt a hülye, de hol van nálunk hagyománya a görögkeleti vallásnak (Pláne nem értem a nem ortodoxot... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: ) :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :?: :?:

A könyv tényleg régi darab - az én egyik kedvencem volt. :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: Manónak is szeretném majd odaadni. Szerintem sokat segített a hejesírásomban. :D

Kép
Kép
200907?

8) !

Tök vicces, ahogy ébren tudod tartani az érdelklődést magad iránt (mármint a kiléted iránt) :twisted: :lol: :lol: ! Én már nem is firtatom ki fia-borja vagy... :roll: :twisted: ! Tök sokan vannak itt, akikről alig tudni valamit, de mivel nem hívják rá fel a figyelmet, nem is foglalkozunk velünk, téged mégis mindig mindenki le akar nyomzni :lol: :lol: :lol: !

Én büszke vagyok rád Bondlány, csak így tovább :mrgreen: ! Tényleg :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

agi125r! :)

Azért ne nézd szabásmintának és ess neki az ollóval!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Piros hajas képet is kérünk! :wink: :lol: :lol:

Szerintem ennek azért nem mindenki örül... :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

Lorca:A linea negra kialakulasarol ezt olvastam egyszer,es szamomra megfelelo a magyarazat,mert a koldoktol mar latja az oriasi sotetbarnara szinezodott mellbimbokat!!!Az hogy kepes-e ra az mas kerdes egyedul,de anno nem ez volt a lenyeges...regebben eletben kellett maradni valahogy...es ezt nem feltetlenul 50 eves visszatekintesre ertelmezzuk...hanem amikor meg csak halasztunk,vadasztunk...es a sarba pottyantottuk a gyerekeinket...azert manapsag azt sem minden gyermek elne tul....se egyedul,se segitseggel....

Kép
Kép
ancsurti

007:Na majd keresek de nem hinnem hogy be tudom szkennelni...plane nem szinesben...de talan hoztam magammal olyan kepet is...de regi kenoreklamban benne vagyok :wink:

En nem vagyok olyan kivancsi alkat...szoval felolem barki is lehet Bond...es barmit ki is nyomozhat...de tetszik,mert poen!

Kép
Kép
ancsurti

Tabati!

Eredetileg én sem tudtam, hogy Breki-nap van, csak beálltam a "nyájhoz" :lol: ! Sillia volt a kirobbantó, de hogy ő honnan tudta... Mindenesetre mázli, hogy Breki is megerősítette, és nem égtünk be :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

ancsurti, csak a te kedvedért :wink: :

Kép

Kép
Kép
200907?

Na ez az!!! :wink: !

Breki irta egy par napja hogy ma van a szulinapja...Sillanak is nemsokara :wink: !

Kép
Kép
ancsurti

Kapaszkodj meg: breki76 maga írta a hétvégén, tulajdon két kezével, kódolatlanul. :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na, akkor már ketten szeretjük. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.03.03 23:18-kor.

Kép
Kép
200907?

8) !

Ha az érdeklődés hiányára gondolsz, szerintem nincs igazad, mert a kinek mi a neve, foglalkozása, kora...stb. körkérdésekre mindenki válaszol(t), aki szeretett volna, aki pedig nem, az szépen csendben maradt és nyilván örül neki, hogy nem fírtatjuk. (mint pl. Breki az elején megmondta, hogy a baba neve titok, így nem is igyekeztünk kitalálni :wink: ).
Ezt senkire nézve sem (téged is beleértve) bántásból írtam, és sztem nem is vette senki annak :wink: !

Csak megjegyeztem, mert vicces :lol: :lol: :lol: !

Te mostanában nem szeretsz engem :evil: ! Gonosz, kötözködős Bond :evil: :cry: :cry: :cry: !

:lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kicsidodi 2009.03.03 23:23-kor.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Meg a Gogos Gunar Gedeon...Ablak zsiraf....Kerdezz felelek....Moso Masa mosodaja....retrosztajl :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ancsurti

Jóvanna, nem voltam a hétvégén :roll: .....

Ancsurti!

Gazdag Erzsi : Mesebolt :D
Én imádtam, vettünk is a Tökinek egy sajátot, mert az enyém is megvan még, de már elég rongyos :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Mostanában...? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én arra gondoltam, hogy néha már nekem tűnik úgy, hogy minden velem van tele.... :roll: :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops:

IGENIGENIGENIGENNNNNNNNNNNNNNNNNNNN!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Brumi - sorozat, Rémusz bácsi meséi...?

Kép
Kép
200907?

Imadtam ezeket gyerekkoromban...sokat is olvastam...es meg jo tanulo is voltam...bar lehet a pirszingrol mas jon le(na ne vedd magadra Tabati kerlek...csak hat az emberek sokszor a kulso alapjan itelnek)Hala istennek ez velem nem tortent meg ugy,hogy ezt tudatositottak volna,vagy akadalyt jelentett volna barhol is...

Na lepnem kene tenyleg,mert borzaszto a kulsom jelenleg...meg arcot kell varazsolni a fejemre...!Elkesek a sulibol!!!

Kép
Kép
ancsurti

Dodi,007!!!Basszus gyerekkorom kedvencei...Es talan ezeket be is tudom itt szerezni...lattam parat az antikvariumban...azert gyerek is ismerje ezeket itt a nagy kanadaban!

Kép
Kép
ancsurti

Ja, emiatt ne aggódj, akit nem érdekel az ugrik... :wink:
Mi lenne velünk nélküled?!?!

Én pl. megtudtam, hogy az F5=frissítés :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

007:En imadom a stilusodat!Csak igy tovabb :wink: !Max.te hamarabb oregszel mint mi kevesbe kivancsiskodok...

Kép
Kép
ancsurti

Menjél ancsurti, nekem is már rég Apa mellett kéne domborodnom a paplan alatt. :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: Szerezz be minnél többet ezekből a könyvekből! :wink:

Hé, lányok! A végén még fan klubot alapítotok... :shock: :shock: :shock: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Búcsúzóul egy kis esti mese (avagy ízelítő) Rémusz bácsitól :wink: :D :D :

MIÉRT KELLETT MEGMOSAKODNIA A RÓKÁNAK

Egyik nap a Kisfiú egy tányér mézes süteménnyel állított be Rémusz bácsihoz.

- Anya küldi.

- Nini, mézes sütemény! - kiáltott fel az öreg. - Ez a legkedvesebb csemegém, mindig is az volt. Úgy látszik, Anya még emlékszik rá.

- Anya - mondta a Kisfiú. - A kis Betty. Azt üzeni, hogy egyszer majd ő is eljön mesét hallgatni.

- Jöjjön mennél előbb. Aznap majd valami nagyon szépet mesélek.

- És ma nem mesélsz valami nagyon szépet? - kérdezte aggodalmasan a Kisfiú.

- Ma arról mesélek, hogy volt, mint volt, amikor a Nyúlnak éppen ilyen mézes süteményre támadt kedve, mint ez itt - felelte Rémusz bácsi. - Jó lesz?

- Jó - mondta a Kisfiú.

Egy napon, estefelé - lippiti-klippiti - Mezeiék háza felé tartott a Nyúl. Uzsonnára volt hivatalos a derék asszonysághoz és a kedves lányaihoz. Útközben megállt, felszegte az orrát, a levegőbe szimatolt.

"Mezeiné háza felől finom illatot hoz a szél - állapította meg. - Úgy látszik, mézes sütemény készül a számomra. Ez a legkedvesebb csemegém, mindig is az volt. Úgy látszik, Mezeiné még emlékszik rá. Sietek is, nehogy elkéssem."

Siettében azonban nem nézett a lába alá, úgyhogy megbotlott valamiben, majdhogy orra nem bukott.

Nézi, hogy mi az a valami, és látja, hogy nem más, mint Teknős apó. Jobban mondva csak a házát látta, mert az apó első ijedtségében hirtelen maga alá húzta fejét, farkát, négy lábát.

A Nyúl megkopogtatta a Teknős házának tetejét.

- Itthon vagy, apó? - kérdezte tréfásan (mert hiszen a Teknős sohasem hagyta el a házát). - Ha itthon vagy, dugd ki a fejed bizalommal. Én vagyok itt, jó barátod, a Nyúl.

Igaz: a Nyúl és a Teknős jó cimboraságban éltek, amióta csak ismerték egymást. De a Teknős már tapasztalt egyet-mást az életben, és ezért előbb csak óvatosan kandikált ki a páncélja alól. Hanem amikor meglátta, hogy csakugyan a Nyúl áll ott, nagyon megörült.

- Igazán te vagy az? - kiáltotta. - Megvallom, egy kicsit rám ijesztettél. Hová igyekszel ilyen sebbel-lobbal?

- Mezeiékhez tartok. Hát te?

- Csak úgy sétálgatok. Levegőzöm, nézelődök.

- Hát akkor gyere velem. Útközben elbeszélgetünk, már úgyis rég nem láttuk egymást.

Teknős apó szabódott, hogy így meg úgy: nem akar hívatlanul beállítani egy idegen házba, hiszen nem várja oda senki. Talán még terhükre is lenne.

- Mezeiné ilyenkor estefelé, munka után szívesen lát minden jó szándékú állatot - biztatta a Nyúl. - Az asszonyság is, a lányai is bizonyosan örülni fognak, hogy megismerkedhetnek veled.

- Nem tudom, illendő dolog-e - tépelődött az apó.

- Mézes sütemény lesz uzsonnára - felelte a Nyúl.

Erre aztán már nem habozott tovább a Teknős.

- Gyerünk! - mondta.

Sietett - amennyire tudott. A Nyúl meg lassan ment - amennyire tudott. Így aztán valahogyan nagy nehezen lépést tartottak.

Útközben volt idejük a beszélgetésre. Szó esett erről is, arról is.

A Nyúl elmondta a szurokbaba történetét, meg hogy hogyan nyergelte meg a Rókát, és hogyan fejte meg az irigy Tehenet.

A Teknős, nem elég, hogy lassan járt, ráadásul úgy támolygott, döcögött a nevetéstől, hogy kénytelen volt minduntalan meg-megállni.

De azért nagy sokára mégis eljutottak Mezeiék kapujához. A lányok viháncolva elébük futottak, és betessékelték őket a házba.

- Ez aztán kedves meglepetés! - örvendezett Mezeiné asszonyság. - Hogy egyszer végre Teknős apó is meglátogat bennünket! Tessék, foglaljanak helyet, érezzék jól magukat nálunk!

A Nyúl leült az egyik székre. De hová üljön a Teknős? Hiszen a legmagasabb székről sem éri fel az asztalt. (Pedig az asztalon már ott állt egy tányéron, magas halomban a vendégváró, finom mézes sütemény.)

Teknős apó bánatosan pislogott a földről a magasba.

Végül is a báránykisasszonykák előhoztak egy háromlábú, virágnak való állványt, és felsegítették rá Teknős apót. Onnan éppen elérte az asztalt.

- Tessék, vegyenek, ne kínáltassák magukat! - biztatta az asszonyság a vendégeit, s azok vettek is bőségesen.

Uzsonna közben erről is, arról is beszélgettek. Mezeiné megemlítette, hogy milyen jól festett a Nyúl a minap a Róka hátán. A lányok kacagtak, mintha csiklandozták volna őket. Mezeiné is nevetett, Teknős apó is.

A Nyúl pedig mosolyogva szivarra gyújtott, hátradőlt a székén és így szólt:

- Sajnos, tegnap úgy meghajszoltam szegény lovamat, hogy lesántult. Azt hiszem, eladom a vásáron.

Ezen megint jót nevettek valamennyien.

- Csak add el! - biztatta Teknős apó. - Hanem annyit mondok, valami távoli vásárra vidd, mert nekünk már elegünk van belőle.

- Csak nem követett el valamit a te rovásodra is? - kérdezte a Nyúl.

- Nagyon megbántott a múlt héten - felelte az apó. - Rám kiáltott az úton, mégpedig mindenki füle hallatára: "Hogy vagy, Büdösjankó?"

- Büdösjankó! - kiabálták a lányok, és nagyokat vihogtak. - Büdösjankó!

- Nincs ezen semmi nevetni való! - intette őket az anyjuk. - Felháborító, hogy egy ilyen jött-ment csirketolvaj (aki, mellesleg szólva, maga sem mondható valami jószagúnak) csúfnéven szólítson egy tiszteletre méltó, javakorabeli teknőst!

- Bizony, felháborító - bólogatott, kondor szivarfüstöt eregetve, a Nyúl. - A helyedben nem hagynám annyiban a dolgot.

- Nem is hagyom - felelte Teknős apó. - Csak még meg kell gondolnom, hogy mit tegyek.

Egyikük sem tudta, hogy a Róka (aki észrevétlenül nyomon követte a Teknőst és a Nyulat) már régóta ott áll a hátsó ajtónál, és a fülét a kulcslyukra szorítva hallgatózik.

Csak arra riadtak fel, hogy nyílik az ajtó, és a Róka betoppan a szobába.

- Jó estét, tisztelt társaság! - köszönt csúfondárosan a Róka. - Jó mulatságot kívánok, kedves hölgyeim!

Úgy látszik, nem volt kíváncsi, ki milyen szívesen viszonozza az üdvözlést, hanem egy hatalmas ugrással a Nyúlra vetette magát. És alighanem meg is fogja (mert a Nyúl még fel sem ocsúdhatott meglepetéséből), ha ugrás közben meg nem billenti azt a virágállványt, amelynek tetején Teknős apó üldögélt.

Az állvány feldőlt, és Teknős apó nagy koppanással a Róka fejére esett.

Kemény páncélja volt az apónak, és jókora súlya is. Neki magának nem történt baja, a Róka azonban úgy megszédült az ütéstől, hogy egy pillanatra behunyta a szemét.

Az az egy pillanat elég volt, hogy széjjelrebbenjen a társaság. Mezeiné és a lányok, asztalt, széket felborítva, kimenekültek a kertbe, Teknős apó pedig bemászott az ágy alá.

Hát a Nyúl? Az választotta a legfortélyosabb búvóhelyet.

Tudni kell, hogy valamikor szabad tűz égett a tűzhelyen, felette széles szájú füstfogó kémény nyílt. Hát ebbe a széles szájú füstfogó kéménybe kapaszkodott fel villámgyorsan a Nyúl.

Mire a Róka felnyitotta a szemét, és széjjelnézett, már senkit sem talált a szobában.

Sajgó feje búbját tapogatva ide kémlelt, oda kémlelt, ide szagolt, oda szagolt: hiába, mintha a föld nyelte volna el Mezeiné asszonyságot, a lányait és a vendégeket.

Már-már azon volt, hogy hazamenjen, amikor egyszer csak hatalmas prüsszentést hall valahonnan a magasból.

- Hápci-háhá!

"Varangyos béka legyen a nevem, ha ez nem a Nyúl!" - mondta magában.

Az prüsszentett csakugyan: a Nyúl. Alighanem a füst és a korom csiklandozta az orrát.

Vagy talán szándékosan prüsszentett, hogy a Róka felfedezze?

Az is kitelik tőle.

Annyi bizonyos, hogy a Róka visszafordult az ajtóból, még egyszer alaposan körülnézett a szobában, és felfedezte a széles szájú kéménynyílást.

- Megvagy! - kiáltotta. - Tudom már, hogy hová bújtál.

A Nyúl nem felelt.

- Nem mersz szólni, ugye? - ingerkedett a Róka. - Pedig ugyan hiába hallgatsz már. Csak a kéményben lehetsz, sehol másutt!

De a Nyúl erre sem válaszolt.

Most már egy kicsit elbizonytalanodott a Róka. Hátha nem is a kéményből hallatszott a prüsszentés. Bedugta a fejét a kémény száján, és szemét tágra nyitva, felfelé bámult.

Csak erre várt a Nyúl: egy marék kormot zúdított a Róka szemébe, szájába.

Csípte a Rókának a korom a szemét, torkát kegyetlenül. Nem is gondolt már semmi egyébre, csak arra, hogy minél hamarabb megmosakodhassék a folyóban. Köhögve, harákolva, vinnyogva, szemét törülgetve tapogatódzott ki a házból.

Mezeiné és a lányok pedig visszatértek a szobába, Teknős apó is kimászott az ágy alól.

Amíg a háziak sebtében rendbe tették a szobát, a Nyúl is leereszkedett a kéményből. Bundája, bajsza, de még az orra hegye is fekete volt a koromtól.

Mezeiné vizet, szappant, törülközőt kerített.

- Sajnálom, hogy ilyen felfordulást és szemetet okoztam - mentegetőzött a Nyúl, miközben megtisztálkodott -, de hát másképpen nemigen szabadulhattunk a Rókától.

- Szót sem érdemel - felelte a derék asszonyság. - A lányok majd összeseprik a kormot. Addig is üljünk vissza az asztalhoz, és együk meg a maradékot a nagy ijedségre.

Úgy is tettek, jó étvággyal elfogyasztották az egész halom mézes süteményt.

Amikor aztán Teknős apó és a Nyúl, megköszönve a szíves fogadtatást és a pompás uzsonnát, hazafelé indult, Mezeiné egészen a kertajtóig kísérte őket.

- Viszontlátásra! - búcsúzott tőlük. - Legyen máskor is szerencsém!

- Mit jelent az, hogy: legyen máskor is szerencsém? - kérdezte a Kisfiú.

- Azt jelenti, hogy: jöjjön el máskor is - magyarázta Rémusz bácsi. - Így mondják finoman.

Felállt és kinyitotta az ajtót.

- Viszontlátásra! - búcsúzott ő is finoman. - Legyen máskor is szerencsém!

- Lesz - mondta a Kisfiú.

Kép
Kép
200907?

Holnap nődoki néni. Remélem, nem felejtem el elhozni a vérvételes papíromat. Már pénteken kész volt, de eddig mindig kiment a fejemből. :?

Ancsurti,
A köldök-mellbimbó távolság megfelene, de nem ismeri fel akkor sem, ha az orra elé teszed. A szopit kiváltó iger az arc érintése, annak hatására fordul a megfelelő irányba. Vicces látni, ahogy vaksin keres a tátogó szájával. :) Vagy amikor szopi közben megsimogatják, beindul a reflex, kiköpi a cicit és keres. :lol:
A szülés után fel kell tenni a hasra, mert egyedül nem jut fel. Ha olyan alacsonyan lenne, hogy láthassa a vonalat, azt hiszem, simán lecsúszna. Onnan tud csak mászni, ahonnnan a lába meg tud támaszkodni. Ez nem változott, ma is képes rá egy átlagos újszülött.
Ha evolúciós távolságot nézünk, akkor meg nem is szültek hanyatt a nők, az újkori találmány, ahogy primitív népek ma sem. Inkább elbújdokolva, sötétben, mivel a szülés alatt teljesen kiszolgáltatott a nő, azaz nem láthatta a bébi.
Ez persze nem jelenti azt, hogy tudom, miért is van ott. :wink: De mintha a többi emlősállatnál is lenne.

Az F5 nekem is új volt :lol: Én mindig a júliusi babavárókra kattintok.

007,
Nekünk régi szovjet meséink vannak újra kiadott pélányban és Marék Veronika könyvek. 70-es évek, azt hiszem. Az Öreg néne őzikéjén kívül a többit én nem nagyon szerettem. :roll:
Görögkeleti vallás szép hazánk keleti részén elterjedt (Szabolcs-Szatmár tuti, ott sok a görögkeleti templom), kb Kr után 1000 körül alakult ki, de már kikoptak az emlékeim. :D Az orthodox görögkeleti pedig amit a pátriárka képvisel Görögországban a szép fehér szakállával. Vallási ismereteim elég gyérek. :oops: De ezt a kapcsolatot találtam csak a néjmdéj és a görögök között a mi vonatkozásunkban.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

moncsy

de jóóóóóó :D :D :D , még sosem ismertem senkit, aki pont akkor született , mint én.Ennél csak az lenne jobb, ha babócák is egy napon születnének.Hányadikára vagy kiírva?

agi

nekem is tök furcsa ez a "megfelezés", amúgy te tudod , hogy miért van ez? Én még nem olvastam utána.Jaj, közben olvastam, hogy ancsurti mit írt erre. Durva :shock: :shock: :shock: :shock:

ancsurti

ez komoly, tök jó, hogy ti itt ilyen felvilágosultak vagytok :shock: :shock: :shock: Ez nagyon érdekes , amit írtál, sosem jöttem volna rá, és köszi, mert már kezdtem én is kíváncsi lenni, hogy miért van ez.:roll: :roll: :roll:
igenigenigen, én is szerettem ezeket a könyveket és Manónak is szeretném ha meglennének

katy

ügyes vagy, hogy megpróbálod tartani magad párod előtt, szegény, nagyon sajnálom, de ha azt mondják, hogy napról-napra jobb, akkor kitartás. De tessék vigyázni magadra és NEM igegeskedhetsz!!! , de tudod te ezt, biztos tök nehéz. JOBBULÁST A GÁBORODNAK!!!!!

007

huh, ezt a mesét, aranyos, de mire elmondanám tutira elaludnék...ugye vannak rövidebbek is :oops: :oops: :oops:

Kép
ikoka7

dodi

képeket légyszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
ikoka7

Jó reggelt :)

Lorca

Valóban sokkal költséghatékonyabb lenne ha apa nem kísérne el. De: 22 évvel ezelőtt jártam utoljára Pesten egyedül. Igaz, akkoriban sokat, mert eredetileg százhalombattai vagyok.
Ám azóta csak annyiszor hogy két kezemen meg tudnám számolni, és mindig csak úgy, hogy autóval vitt valaki.
Tehát teljesen elveszett lennék, azt sem tudnám merre induljak és mivel.
Nem most van itt az ideje felfedezni a világot.
(na, most kiderült micsoda vidéki kislány vagyok)

Fel sem merült hogy apa ne kísérjen el és abban teljesen biztos vagyok hogy a szülésnél ott lesz mert nagyon nagyon ott akar lenni. Mindkét gyereke születését végignézte és azt mondta most is nagyon szeretne ott lenni.
Nekem ezzel kapcsolatban vannak fenntartásaim, nekem még nem volt apás szülésem régen ez nem volt divat.
Van köztetek olyan aki nincs teljesen meggyőződve arról hogy a szülés látványa az apának való? Ha körülnézünk az állatvilágban és a természeti népeknél, mindenhol különvonulnak szülés idejére a nőstények asszonyok, hímeknek férfiaknak ott nincs helye.
Természetesen ott lehet majd apa ha ennyire szeretné, végülis már tudja mit fog látni..
Vendég

Szép jó reggelt kismamik!
ikoka!
igyekszem minden kívánságotokat teljesíteni :roll: :roll: :roll: :roll:
és nem volt nagy dolog egy újabb táblát csinálni...

Tabati!
sajnálom a félrevezetést,nem szándékos.annyi az egész,hogy pont
prüntyőke
megfoganása előtt lettem félig szőke(párom kérése volt)...
de már nem is bánom,mert eléggé hülyén néztem volna ki lenőtt hajjal,hisz nekem az eredeti hajszínem is szőkés...
de szülés után újra barna leszek szerintem.
eléggé sűrűn szoktam váltogatni a hajam színét...

Ancsurti!
kepmeretezo.hu-val csináltam,de nekem nagyon homályosnak tűnik.
de sikerült behoznom a képméretezőt otthonról és így remélem ma már
szebb táblákat rakhatok fel...

Nellike!
szépen növekszik Zsombi és Zsófi!nagyon csini vagy!!

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok!

Ma is szép borult reggelre virradtunk. :evil: Én három napja alig tudok felkelni, pedig ma kivételesen rendesen aludtam az éjjel, nem fájt a szeméremcsontom és nem ugattak a kutyák sem.

Ancsurti!

:lol: Mielőtt még túl konzervatívnak tartanál... :lol: Csak az avatar képeden nem látom, hogy ott lennének, azért kérdeztem. Amúgy az orromba nekem is kívánkozik egy már régóta, de valahogy mégsem tudom rávenni magam. Talán azért, mert hirtelen nagy változás lenne, és nehogy azt higgyék a környezetemben, hogy most élem második lázadó korszakomat. :lol:
Én csak azt nem értem, akinek a köldökében van várandósan. Szóval nem veszi ki, amikor babát vár. :shock: Nagyon veszélyesnek tűnik... én tuti nem merném...

És azt én sem szeretem ha valakit a külső alapján ítélnek meg. Volt egy növendékem régebben, aki punk volt. Úgy is öltözött, csak épp a haja volt leengedve, de alatta kopasz volt két oldalon, mondta, hogy csak bulikra állítják fel neki. :lol: Mindegy, komolyzenét tanult, orvosnak készült és nagyon jó tanuló volt, mégis a tanárai alázták meg a legjobban. Fájt a feje és elment a tanáriba, hogy fájdalomcsillapítót kérjen. Erre olyan célzásokat kapott, hogy persze tuti hiánya van azért kell a gyógyszer, szóval kábítószeresnek lett beállítva, pedig még a cigit sem próbálta ki soha. :roll:

Sillia!

Bennem is felmerült a napokban, hogy apa nélkül szülni, de csak azért, mert míg vajúdok addig (ahogy én magamat ismerem) tuti nem tud segíteni (bár a jelenléte biztos jól fog esni), mert én szeretem inkább egyedül viselni az ilyen fizikai fájdalmakat. És ha ezt kérném tőle, akkor tuti nem sértődne meg. Szóval remélem nem fog nagyon unatkozni, míg vajúdok. :lol:

Kép
Kép
tabati

Csibe!

Szerintem jobban áll a szőke, csak meglepődtem. :D :lol: Amúgy én is félrevezető vagyok ha úgy vesszük, mert nekem meg a képen összefogott állapotban van a hajam, pedig amúgy ki szokott lenni engedve általában, ami nagy változás, mert göndör. De asszem már én is raktam fel régebben egy "eredeti" képet. :lol:

Kép
Kép
tabati

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Köszike,te vagy az első aki ezt mondja :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok!

Elöször is ami tegnap kimaradt,és bocsi érte!
Minimanó!
Hatalmas gratula a kis hercegnöhöz!
Na és mi lesz a neve? Tudjátok már?

Ikoka!
Az én kiírt idöpontom júli 1.,na de bármi lehet,de azt gondolom,vagyis remélem mivel 3.baba hamarabb kibújik!
De ahogy néztem a vonalzódat,simán születhetnek 1 napon a babáink! :lol: :lol: :lol:

Dodi!
Fotókat kérünk! :lol: :lol: :lol:
20140328174041

Képzeljétek (nekem ez új volt :oops: ) egy ismerősöm kamasz lánya begörcsölt és elvitték gyerek nőgyógyászhoz, aki végbélen keresztül vizsgálta. :shock: Merthogy még szűz és ilyenkor így vizsgálnak. Nem is tudom....biztos így kell, de ha én visszagondolok a kamaszkoromra, akkor talán még megalázóbbnak érezném... Ja! És az istennek sem találtak nő gyereknőgyógyászt, pedig szerintem ez is fontos lenne, hogy ilyenkor még nő legyen nem? Az ő lelküknek, meg szégyenlősségüknek....aztán ezekből a lányokból lesz az, aki nem jár el rákszűrésre... Vagy lehet, hogy túlreagálom a dolgot? Ez az ismerős lány nem akart beszélni a vizsgálatról, pedig amúgy mindent megoszt az anyjával. Ja! És valószínűleg "csak" annyi (volt) a probléma vele, hogy középidőben ovulációkor görcsöl be ennyire. Anyukája bevallása szerint ő is így szenvedett.

Kép
Kép
tabati

A melltartó és a bugyi beszélgetnek:
mt: egy kis kikapcsolódásravágyom...
b: ne már ! engem tegnap is emiatt toltak le!
Vendég

Tabati!
pedig ez tényleg így van sajnos.a duna plazaval szembe van egy kórház,
asszem a madarász.ott én úgy tudom van női gyereknőgyógyász...

sillia!
nagyon tetszett a vicc...

Kép
Kép
csibe83

Anitja, Moncsy nagyon jók a képek.
Nellike nem semmi ennyi végtagot. De biztos nagy élmény lehet amikor mozognak. És szép nagy pocakod van. Kíváncsi vagyok mekkora lesz majd később Tök jó Csini vagy.

Niki gratula a fiúcskához.

Minimanó neked meg a kislányhoz, én is lányra tippeltem nálad.

Ancsurti -14? Jaj az nem semmi, nem csodálom hogy fázol. Én annyira utálom a telet hogy azt elmondani sem tudom. Már olyan jó lenne ha tavasz lenne. De hát ma is borongós idő van és esik az eső. Tegnap pedig eldugdostuk a virághagymákat. Már alig várom hogy kibújjanak.
És nagyon szép pocakod van neked is, csini vagy.

Katy nem lehet egyszerű neked. Párodnak jobbulást kívánok, neked meg kitartást.

Dodi te aztán nem semmi vagy. Jól bevásároltál Ügyes vagy Csinálsz róla képet?

Sillia magából a szülésből nem sokat lát, hisz a fejednél kell állnia, max ha kukucskálni akar. De hidd el, hogy nem fog megundorodni vagy ilyesmi, főleg hogy már átélte és tudja milyen fantasztikus érzés amikor kibújik és ő is láthatja. Az én párom igazán nem bírj az ilyen látványt, de azt mondta hogy sosem hagyná ki egyszer sem. Annyira nagy élmény volt neki is. A harmadiknál már kukucskált és ő bíztatott hogy ő már látja a hosszú fekete haját. Na és nagyon nagy segítség főleg lelkiekben, hogy ott van veled. Hidd el nem fogod megbánni.

Tabati szerintem ez nem igaz hogy nem tud segíteni. Nekem nagyon segített egy részt a jelenléte, másrészt amikor még nem fájt annyira akkor beszélgettünk és telt az idő. Harmad részt mikor már annyira fájt akkor az ő kezét szorongattam, meg ő volt az aki a derekamat hátamat végig masszírozta ami nagyon jól esett. Én ezt jobban eltudom viselni tőle,mint mondjuk a szülésznő masszíroz, annak ellenére hogy van fogadott szülésznőm. És a dokim is masszírozott, de akkor is nagyon sokat segített a párom.

Moncsy én is azt hittem, aztán pont a harmadikat hordtam túl 5 nappal.Már most is készülök erre. Szerintem július 4 vagy 7, vagy június 27 lesz az időpont, vagy ezek előtt 1 nappal.
Nálunk minden gyerek ünnepnapnál született. Betti karácsony után 1 nappal. Norbi május 1 előtt egy nappal és Réka meg Március 15.-én. Most pedig a július 4 anyu szülinapja, 7 apué, és a június 27 meg a tesóm fiának a szülinapja. Kíváncsi vagyok hogy melyik időpontot választja majd.

Én éjjel olyan hülyeséget álmodtam. Álmomban elkezdtem vérezni és bementem a kórházba, bent tartottak ugyan de senki nem foglalkoztak velem. De közben meg éreztem hogy mozog. Szóval tök rossz volt.

Beszéltem a szülésznővel is március 16.-án megyek a terheléses cukorra és akkor délutánra meg lesz az eredmény is, és úgy este meg megyek a dokihoz.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

gabi

apa a fia születésekor bizony kukucskált, ugyanis nem hitte el hogy OTT kifér a baba :)

csibe

nagyon ügyi vagy ezekkel a táblákkal, csoda hogy ennyi infoból össze tudod gereblyézni az egészet :)

Megettem egy egész hatalmas grapefruitot. Nagyon jólesett, de lehet hogy most megint szűz lettem :shock:
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:28-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:29-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:29-kor.

KépKép

KépKép
boo

boo fiúknál gyakori de lányoknál is előszokott fordulni. És igen nagyon sok esetben még a terhesség alatt elmúlik. Ezért az uh-okon figyelemmel kell kísérni hogy nő a tágulat, vagy kisebb lesz és elmúlik vagy épp nem változik semmit.
Ha megmarad, ha nem, akkor is szoktak szülés után egy hasi uh-ot csinálni a kicsinek, és megnézik ott is. Ha megmaradt, akkor utána bizonyos időközönként kell járni uh-ra ellenőrzésre a kicsivel, szintén azért hogy változik e méret jó vagy rossz irányba. Nekem az unokatesóm kislányának van, akinek nem múlt el egyáltalán, de nincs vele semmi teendő csak évente járnak ellenőrzésre az urológiára. Illetve figyelni kell hogy ha lehet kevesebb betegséget kapjon el mert nekik hamarabb lesz húgyuti fertőzésük. De a legtöbbjüknek elmúlik mire megszületik.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Köszi Boo!
én is jobban szeretem a barnát.lehet,hogy azért is,mert sokáig szőke...
aztán jött a mindenféle melír,aztán a padlizsán,aztán az eredeti melírral
és utána a barna egyre barnább árnyalata és nagyon szerettem,
amíg párom be nem nyögte,hogy khmm mi lenne,ha szőke lennél???
ugyanis ő barnán ismert csak...
de szülés után valózsinű visszatérek a barnára...

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:30-kor.

KépKép

KépKép
boo

Szép jónapot mindenkinek! :)

lorca!

"A szülés után fel kell tenni a hasra, mert egyedül nem jut fel. Ha olyan alacsonyan lenne, hogy láthassa a vonalat, azt hiszem, simán lecsúszna. Onnan tud csak mászni, ahonnnan a lába meg tud támaszkodni. Ez nem változott, ma is képes rá egy átlagos újszülött. "
Ezért jó, ha az ember kengurunak születik. Nem kell ennyit szerencsétlenkednie (legalábbis ezzel :roll: ) :lol: :lol: :lol: :lol:

Lehet, hogy ma vallástörténet napot tartunk? :roll:
Nálam a görögkeleti (vagy más néven görögkatolikus) egyenlő az ortodox-szal. :roll: :oops: :shock: A fehér szakállás pátriárkával, ikonosztázzal meg mindennel. (Bár most, hogy írom beugrik, hogy a zsidók között is vannak az úgynevezett ortodox zsidók, akik elég keményvonalasak és van köztük is "megengedőbb" irányzat akiknek nem jut eszembe a nevük :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :x Az előbbieket mindenki ismeri a jellegzetes hosszú fekete köpenyükről, kalapjukról, hosszú pajesszall és szakállal)
Ezek szerint az ortodox ugyanúgy nem egyenlő a görögkeletivel, mint ahogyan a keresztény sem a katolikussal...? :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
(Szabolcson kívűl még Borsodban is elég sok görögkeleti van)

ikoka7!
Mindegyik mese ilyen hosszú kábé. :roll: Ettől vannak sokkal jobbak (csak hirtelenjében ezt találtam a Neten), például az emlegetett történet a Nyúlról és szurokbabáról.
Egy kis "történelem":

http://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%A9musz_b%C3%A1csi_mes%C3%A9i

sillia!

A jó házasságra sosincs garancia, de a zokosok azt mondják, hogy ha mindkét fél valóban szeretné az apás szülést és egyikük számára sem kényszer, akkor általában egy nagy pluszt ad a feleknek. Másképp viszonyulnak később egymáshoz, a kapcsolatukhoz, a babához, mindenhez.
Ha úgy érzed, hogy téged inkább zavarna, akkor bátran mondd meg neki. Mindenképpen beszéljétek meg. (De azért tartsd kéznél, hátha... :wink: :lol: :lol: )

csibe83!

Én is inkább a szőkére szavazok. A barna olyan komoly hozzád. Nem csibés. :wink:

tabati!

Egész picike kis orrpirszingek is vannak, néha még én is zavarba jövök, hogy most tényleg van-e ott valami vagy csak az én szemem káprázik. Egy orrtyű nem akkora durranás szerintem, hogy mindenki ilyen fejet vágjon: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
A köldököt abszolút nem zavarja terhesség alatt, nem áll bele vagy ilyesmi. Jól elvannak egymással. :wink:

Ha Apa nem is csinál semmit, amíg te vajúdsz, hidd el már az is jó, hogy látod. Egy hajszálnyival kevésbé érzed talán magad elveszettnek, kiszolgáltatottnak.

Nem tudom mennyire lenne fontos egy gyereknőgyógyásznál, hogy nő legyen, de szerintem örülnek, ha egyáltalán találnak valakit erre a munkára (is). :roll: :roll: :roll: :?

boo!

Ezek a kis lukak általában 1 éves korra teljesen eltűnnek maguktól. kicsidodi biztos tud neked egy-két dolgot mondani majd. Nyugi! :wink:

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?