A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Sziasztok%

Kriszti: sajnálom a vihart apával........sajnos van ilyen. VIgasztaljon a tudat hogy lányod született akiből értelmes nő lesz mint mi :wink: . Nekem két fiam van........két pasi egyed :lol: :oops: . Mi lesz belőlük felnőtt korukra........jobb nem végiggondolni...........

tejkrízis nálunk már nincs mert egy csepp tejem sincsen majd 2 hete, fejem csinálook mndent néha 1 cseppet ki tudok erőszakolni..........szép kis történet mi? :roll:

KépKép
peni

Sziasztok!

Nem tűntem el csak elég zűrös napjaim voltak.
Nem győzőm visszaolvasni amiket eddig írtatok. A párom úgy nézett ki, hogy kezd jobban lenni erre hétvégén megint szarul lett.
Hétfőn mentünk vissza kontrollra vele a hallás vizsgálaton azt mondták, hogy még rosszabb lett az eredménye mint az első volt.
Most jövőhéten megyünk MRI vizsgálatra remélem ott nem találnak semmi komoly problémát nála.
Ma reggel egy szomorú hírt kaptam a családomtól a sógornőm édesapja sajnos tegnap este otthon meghalt. (nagyon beteg volt rákos lett).

BCG oltás:
A Joelnek kifakadt az oltás de már nagyon szép a helye neki.

Szerencsére elég sok tejem van, így megnyugodtam, hogy nem kell pótlást adnom neki. Egy kicsit megijedtem, hogy kevés a tejem, de amikor most voltunk tanácsadáson és lemérték a Joelt megnyugodtam.
Másfél hónap alatt majdnem 2 kilót hízott.
Pár napja elég nyűgős éjjel szerintem fáj a hasa neki.
Holnap jön hozzánk a védőnő, ma jött volna de szólt, hogy nem jön, mert beteg lett a kislánya és orvoshoz kell vinnie.

Mind a két Nagy fiam hála Istennek meggyógyultak és hétfőn már mehettek iskolába.
Amúgy minden rendben van velünk.
Mivel elég sokat mászkálunk mostanában, így elég kevés időt tudok a gép előtt lenni.
A héten kezdődnek az állatainknál is ellés sorozat.
Először a disznók aztán szép sorban a többi állat kecskék és a birkánk.
Ahogy elnézzük a kecskéket lesz amelyiknek két gidája is lesz.

Majd ahogy tudok jövök azért és próbálok bekapcsolódni a beszélgetésekbe.
Móni.

manocskak

Sziasztok!

Kisbogács, sajnálom a veszekedést, remélem, időközben már ki is békültetek.

Csöre, jobbulást. Nagyon helyesek a gyerekeid.

Manócskák, örülök a jó híreknek.

Olajozás: és minden fürdetés előtt szoktam masszírozni vele, különös tekintettel a hajlatokra. Julcsi élvezi nagyon. Pár napja megjelent a fején olyan koszmó szerűség, amit bővebben olajozok, és fürdés közben pedig kefével simogatjuk. Látszólag lejön, de aztán megint előjön. Meddig kell kenegetni és kefélgetni, hogy végleg elmúljon? Azt tudjátok, hogy mi is okozza a koszmót?

Kép
petne

Mi is megjöttünk.
Biankával is minden rendben van.

Kriszti: azért elég futószalag-szerűen ment a vizsgálat, nem???
Azért remélem, kiszűrték volna, ha baj van.
A baba 4 hónapos korában kell visszamenni. :-) 4-5 hétten előtte kell kérni időpontot!!!! És a Görgey Arthúr u.-ba kell majd menni!!!! És nem kell beutaló!!
Ádi is gyönyörű baba ám!!!! A vizsgálaton is aludt??? :-) Azért én a helyedben azért megmutatnám Ádit még valakinek. Bár nem hinném, hogy a krém árthat neki...

Kép
jandrea

petne:
hát koszmó ügyben az olajozásra nem tudok mit mondani. Igazság szerint nekem az nem vált be, semmit sem ért, ráadásul én félek kefélgetni a fejecskéjét a kutacs miatt.
Már javasoltam krisznek is, nekik is bevált a Babé sampon. 2 mosás után teljesen elmúlt, pedig kompletten az egész fején volt . Megmosod, megdörzsölöd törölközővel, és kész is

Lányom Red Hot Chilli Peppers fun lett :) Itt rázza, állandóan ezt kell hallgatnunk :)
Közben Apa porszívózik, Beni meg lesi a nővérét.. Tiszta idill :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Andi: örülök, hogy Bianka is rendben! Szerintem máshol is ilyen futószalag vizsgálat van. Azért az uh csak mutatta volna, ha valami nem oké. Különben tegnap a fizetős koponya uh sem volt ennél alaposabb.

Igen, Ádám végig aludt. Amikor a lábát tekergették, nyüszített párat, jó nagyokat durrantott, aztán alvás. Bianka is nyugodtan tűrte?
Nem is tudtam, hogy ti is újpestiek vagytok.

Koszmó: az olaj nekünk se ért semmit, csak ápolatlannak nézett ki tőle a gyerek. A Babe tényleg jó. Oké, drága, de 2 napja használjuk, és alig van valami a fején. Úgyhogy hálás vagyok a tippért Mágnesnek! :D

krisz78

Koszmó: nálatok tényleg ennyire bejött a Babe? Mi is kétszer használtuk eddig, de én inkább most már romlást látok- ha nem olajozom be reggel, akkor a Babe-s hajmosás után borzalmas a fejbőre- száraz, de erősen letapadt koszmóval borított :( Ha utána még egyszer beolajozom, akkor viszont eltűnik- vagy legalábbis nem látszik...

Manocskak: :cry: a haláleset miatt... és hogy a párod megint rosszabbul van- legalább a nagyobbakról jó híreket hozol!

Katuska: Nem mondod, hogy ilyen maratoni szopit valaki végicsinált?! :shock: :shock: Bevallom, én viccnek szántam...

Peni: :cry: háát, ez is egy vége lehet a tejkrízisnek :cry: De ne aggódj, ha mégse jön vissza- Zétény a legcikisebb, legérzékenyebb, legtörékenyebb, leginfluenzásabb időszakon már túl van, és akkor volt tejed, tudtad neki biztosítani a legjobbat. Most már nem lesz baj- és a totál tápszeres babók is szépen felnőnek ma már.

Altatás: én nem merem lerakni az ágyba, pláne éjszaka. Mindig jön egy újabb büfi, jóval a büfiztetés után is, és akkor totál felébred, és én járok rosszabbul. Inkább megvárom a mélyalvást, s akkor már tudja valahogy kezelni a dolgot. Ha magától alszik el az ágyban, az persze más tészta :)

Ekcéma: mi is arra gyanakodtunk Manónál, annyira rémes és száraz volt a bőre... de aztán helyrejött a gyógyszertári testápolótól- szerintem érdemes megpróbálni a szteroidos krém helyett!

A múltkori képözönön felbuzdulva vettem csíkos rugit, és hoztam csíkos rugis képeket!

Kép Nagyi válláról csalfa pillantás...

Kép Anyu kezében tekergek...

Kép A keresztbe csíkos nem slankít...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Halihó!

Katuska! Remélem, már otthon van apa.
Képet majd kérünk!

Csöre! Jobban vagy már? Mi 7.-én megyünk vissza a dokihoz.

Jandrea! Krisz! Örülök, hogy jó lett az uh.

Manocskak! Jó hír, hogy jobban vagytok.

Mágnes! Édesek lehetnek.

Csajok! O. köhög. Na, jóóóó, nem túlzok, 2x köhögött.
Paramami.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Zitocs! Gyönyörű Viola! Megy hozzátok is O. :)

Kép
hanna30

Hanna: én még nem számoltam, hányszor köhögött Saci... ne légy paramami! Lehet, hogy csak félrenyelt, vagy száraz a levegő.

Zitocs: édes a kis csíkosmanó :D

Krisz, Andi, örülök, hogy jó csípőeredmény :)

Móni: örülök, hgy a fiúk meggyógyultak, párodnak további kitartást és gyógyulást!

Peni: tejcsi :(

Csöre
csöre74

Csöre jobbulást!

Kisbogács: drukkolok, hogy kibéküljetek

Manócskak: jobbulást a párodnak, és sok sikert az elléshez. Honnan látod, hogy két gida lesz?

Maszatmanó: nagyon édesek ezek a csíkos képek!

Olajozás
: aha, mivel szép a bőrünk, ezért nem mondták, hogy olajozzunk. Csak akkor olajoztam, amikor még hámlott. De fürdetés után. Jó, hogy nem lett semmi baja:(

Tejcsikrízisek:
jó, hogy én nem mérem mennyit eszik, így nem tudok emiatt is aggódni. Drukkolok mindenkinek, akinél van. Ha este kevesebb tejem van, akkor másnap igyekszem többet figyelni. Mivel semmilyen napirendünk nincs, így tényleg bármikor ehet sűrűbben, ha akar.

Légzésfigyelő: ma éjjel riasztott be, de csak kicsit, tehát, nem villogott utána a piros fény, csak hármat négyet csippant. Bízom benne, hogy csak a lapok voltak rossz helyen, rohantam, a gyerek nagyon a szélén feküdt az ágynál, a rácsnál.

Altatás: de jó, hogy írjátok, hogy másnak se alszik el egyedül. Nekem még cicin se alszik el. Vagyis elalszik öt perce!!!, majd röhögve nézelődik. Vállon, ringatva altatom, vagy a kiságyban cumival, hátát simogatva. Mindkét módszer legalább 20 perc. Ez mindig feldob éjjel....

Kép
gombócmakka

Krisz: végig nyugodt volt. De sikerült összepisilnie magát az uh alatt. :-) A következő babánál már figyelt a dokinő, visszahajtotta a babára a pelust. Szerencsére amúgy sem egy sírós baba. Még szerencse, mert ha nagy ritkán sír, akkor aztán elkelne egy füldugó. :-)
Nem újpestiek vagyunk, hanem újpalotaiak. De úgy tudom még a XIII. kerületből is Újpestre járnak.

Maszatmanó: gyönyörű Viola-baba!

Kép
jandrea

Hanna: Bianka is szokott köhécselni, pedig nálunk még csak nem is száraz a levegő. És tüsszögni is szokott. Olyan édesen!!! :-)

Bianka ma nevetett először hangosan! Kétszer is egymás után. Azt hittem, megzabálom!!!!!

Kép
jandrea

Sziasztok!

Petne:sajnálom a tejkrízist.:( Remélem javul a helyzet!

Kisbogacs:sajnálom az összezördülést. Ugye sikerült megbeszélni?

Csöre:örülök, hogy gyerkőcöd is sokat aludt. Neked pedig jobbulást!

Jandrea, maszatmanó::ti is alakultok alvás terén!:)

BCG oltás:manónak tegnap kifakadt.:( Védőnő azt mondta nem kell vele semmit csinálni. Igaz ez, mert elég gusztustalan. Én letöröltem gézzel, ami kijött.:s

hanna:sajnálom a légzésfigyelő miatti futást. Kezdetben nálunk is beriasztott néha, később éjjel pedig az előjelzés. Leizzadtam én is 1 másodperc alatt.
Tetszik az új vonalzód!

Sahli:tegnap előtt vettem észre:nekem is a bal mellemen, a felső részén bevörösödött egy nagy foltban, és ha megnyomom fáj, Nekem sincs csomó.:S Használt ellene vmi?

Mágnes:nálunk egyszerre csinálnak uh-t és vizsgálatot.

Krisz:sajnálom az ödémát, de nyugi! El fog múlni.

Bálintanyu:huh,nem semmi történet! Én már a durranástól szívrohamot kaptam volna.

Manocskák:sajnálom a párodat. Remélem megtalálják az okát és végre teljesen meggyógyítják!
Szupi, hogy a fiúk meggyógyultak!

Maszatmanó:édi képek Violáról.

Csípő:örülök, hogy mindenkinél minden ok!

Manóm éjszaka is csak 1szer kelt, 4kor, 10 percre. Meg tudnám szokni.:D
Ma viszont tuti megszívom. 3 hét után ma, a friss levegőn bealudt, és 3.5 órás csicsi után már felébresztettem, mert akkor nem alszik éjjel.
Szombatra 12-re megyek fodrászhoz!!!!Ha párom mégsem jönne haza, arra az esetre is bebiztosítottam magam. Egyik barátunk és barátnője, akik minden 7végén meglátogatnak vigyáznak pirinyóra. Ők azok, akikre rá is merem bízni babót. És ők vigyáznának szomb. d.u. Csöppre, ha hazajön párom. Így a meglepi vacsi is bebiztosítva.:D Már csak lelkileg kell megerősödnöm, hogy el tudjam Noémit engedni.

( Bocsi a smile-kért, de wordbe írom a hsz-t, miközben olvasok, így nem felejtem el, mit akartam írni)

Kép
moffli82

Hanna: már rég óta akartam írni, hogy Olivér tiszta apja!!!!!! Egyszerűen hihetetlen a hasonlóság!!!! Mások még nem mondták???

Kép
jandrea

Moffli: drukkolok, hogy szombaton minden rendben legyen!!!!

Kép
jandrea

Köszönjük a bókokat!

Csöre: szépek vagytok nagyon- olyan komolyan, felelősségteljesen néznek a gyerkőcök! :D Csíkosmanó :lol: :lol: - és ez eszembe se jutott :lol: :lol:

Kata: na látod, hajrá!

Hanna: ne parázz!! Nem lehet, hogy csak félrenyelt?

Moffli: drukkolok a szombathoz!!!!

Jandrea: *irigy-irigy* Hangosan nevetett?! :o De édes lehetett! :) Pont ma beszélgettünk az anyósommal, hogy ez mikortól várható- mi Violából mosolyt is alig tudunk kicsikarni, borzasztó komoly kis hölgy. :?

Edit: Bakker, azt hittem, hogy azok a labdák elpusztíthatatlanok! Nem csodálom, hogy megijedtél!

Légzésfigyelő: no ez az, ami bizonyítja, hogy valami nem stimmel a beállításokkal- statisztikailag ugyanis lehetetlen, hogy egy ekkora kis populációban, mint a mi topikunk ilyen sok babánál bekövetkezzen a dolog, hacsak nem rossz a beállítás (mondom én, aki amúgy csapnivaló volt valószínűségszámításból). De inkább téves riasztás legyen, minthogy bekövetkezzen a baj!

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Jut eszembe még... Katuska, ha Enikő nem tudna segíteni, javaslom, nyomozd le, hogy ki a fő-fő nagyfőnök, és egyenesen neki címezz egy igen dörgedelmes levelet. Az ilyen melókat uis rendszerint a szakmai titkár kapja meg a Führertől, azzal az instrukcióval, hogy "Azonnal és mindenképp intézze el" (ezt személyes tapasztalatból mondom. :roll: ) A jó szakmai titkár pedig meg fogja neked találni a TB ellenőrök vezetőjét, és rendesen rádörrent- elég jó eséllyel még történni is fog valami ...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Csöre! Értettem!

Gombócmakka! Nekem, O., ahogy leteszem, már alszik is. :wink:

Jandrea! Igen, tudom, mindenki ezt mondja. Szerintem klónozták a Kaáliban.

És egy mai fotó:
Kép

Kép
hanna30

Maszatmanó! Nem nyelt félre. Na, mindegy, nem aggódok, de ha holnap is köhög, beszélek a dokival. :oops:
Majd jön a mosoly Violánál is. Nyugi!!!
O. is dumál, hangosan nevet. :)

Kép
hanna30

Jó reggelt!

Kép
hanna30

Sziasztok!

KÉpzeljétek tegnap este Lencsilány kétszer is átfordult a hasáról a hátára fürdés után. Persze utána nem mutatta meg többet így azt hittem véletlen volt. De ma reggel újra megismételte, fel is vettem videóra, délután ha alszanak és lesz időm feltöltöm valahova és megmutatom. Kihasználta a kis drága, hogy fejnehéz még. Addig emelte a fejét míg elbillent oldalra onnan meg egy kis lábbal rásegítés és már meg is volt. Máté 5 hónaposan fordult át először....nemhiába mondják, hogy a csajok ügyesebbek:)

Móni! mindenképp készíts képeket majd a kis állatokról! Oylan édesek amikor még olyan picik! Nálunk nem lesz többet malac....anyáék levágták az utolsó két mangalicát.

Ja és majdnem felgyulladt szüleim háza. Éppen füstölték a sonkákat amikor kigyulladt a füstölő és lángot kapott a melléképület teteje. A szomszéd épp kint volt a teraszon és Ő vette észre a lángokat. Gyorsan ráverte az ablakot anyáékra. Szaladtak oltani de hát semmit nem ért, kihívták a tűzoltókat és eloltották. Nagy mázli volt, hogy időben észrevették!
katuska79

Jó reggelt Csajok!

Kicsit szétszórt vagyok, így mindenre nem tudok reagálni, amire akarok... :oops: Nem bírom legyőzni ezt a vacak náthát, szegény manóm meg mindig visszakapja tőlem. :( Már tutti nem Pötyi a bűnös, most ugyanis neki semmi baja, Ádim meg rosszabodik. :cry:

Hanna! Köhög még Olivér? Nagyon cuki kis fokhagyma popója van!!! :lol:
Irigykedem a dumálós babákra, tudom nem illik összehasonlítani, de Pötyim ilyenkor már sokkal "közlékenyebb" volt, sok minden lekötötte, bámészkodott. Ádi meg egy olyan kis lassú, mormota típus. Mosolyt már én is láttam, de hosszabb ideig semmi nem köti le, elfárad hamar. :roll:

Enikő! Használt a csepp? El sem hiszem hogy odaért... lehet, hogy tényleg csak átvilágították nem-e arzént küldözgetek... :lol: Mosndj valamit, mert ha a barátnőm, akitől kaptam kérdezi, akkor MIT MONDOK MAJD NEKI? mi nem is használtuk... :oops:

Csajok, a fürdésnél nem hőmérséklettel van baj, mert mondom fürdeni már szeret, amióta vettünk olyan biztonsági ülőkét. Hanem előtte és utána... :shock: De csak este... nappal nincs ellenvetése az öltözködéssel. :roll:

Tejkrízis: Csajok, most itt magamat is beleérthetem, mert én is paráztam az ellátással kapcsolatban, DE KOMOLYAN MOST MÁR NE FOGLALKOZZUNK EZZEL ENNYIT, mert úgy érzem csak "paráztatjuk" egymást, azzal, hogy kinek mennyire hízik a gyereke, mennyit eszik, stb. Minden gyerek más, még egy családon belül is, láthatjátok, hátmég egy országon belül... :lol: Van olyan felnőtt is, aki zabálhat amennyit akar, nem fog hízni és van aki ránéz egy csokira és felugrik rá 2 kg. Pötyiről is úgy véltem régebben, hogy a levegőből táplákozik, mert soha nem evett 100g felett és mégis szépen hízogazott. De mindig az alsó értékeket súrolta... szartam rá, mert láttam, hogy nem éhezik, nincs ki a bordája, stb... Most Ádi meg az ellenkezője. Én megmondom őszintén kiborultam, amikor először kellett pótlást adnom egy este, meg két cicit elővenni... Aztán rájöttem nem lesz ettől még végveszély ha egyszer-egyszer kap pótlást (nem beszélve arról, hogy sok energiám elmegy a parázásra), azóta letojom, hogy mennyi mellből etetek és kell-e pótlás. Na bakker azóta nem kellett pótlás, noha van most is hogy elég egy mell és kell a kettő is. Szóval arra akarok ezzel rámutatni, hogy minden fejben dől el. :roll:
Mérni még azért mérek, mert az én pasim rém lassú és komótos és soha nem tudom mennyit eszik, mert elengedni a cicit, nézelődik mint aki jóllakott. Ha megmérem ilyenkor csak olyan 80-90 körül van benne, na ilyenkor tudom, hogy vissza kell még tenni egy kis büfi-nézelődés után, mert különben fél óra múlva éhes lesz.

Zitocs, Te írtad az ideális állapotokat, sok tejre? Halálra röhögtem magam... nagyon igaz... :lol: :lol: :lol:

Alvás: Nálunk nagyon bejön, hogy ha látom ásítozik, akkor először bebugyolálom, magamhoz ölelem, elkezdek dúdolni neki, paskolom a popsiját. Mikor látom, hogy a távolba mered, meg laposakat pislog, akkor leteszem hasra. MÉg egy pár percig paskolom a popsiját és a suttogóból is ismert s-s-sss susoságssal duruzsolok neki pár percig. Néha azonnal elalszik, susogás nélkül is, inkább már du. kell egy kis segítség. Próbáljátok ki!
Nálunk az együttalvással van baj, szegény manóm a nappaliban alszik momentán, ha Pötyit már letettük aludni. :? :(

Napsütéses márciusi napot mindenkinek!

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

BArtika! nagyon igazad van! ez az egész tejcsi dolog tényleg csak arra jó, hogy akinek kevesebbet eszik a babája az ideggörcsöt kapjon.
Mi holnap megyünk először mérésre...halvány gőzöm sincs mekkora lehet, hogy egy egy kajálásra mennyit eszik...de ha mérném sem enne sem többet sem kevesebbet. Így nem is idegesítem magam azzal, hogy jaj most csak 90-et vagy már 180-at evett, hogy ma már 800ml-t evett vagy még csak 500-at. Semmit nem számít! Vannak babák akik hiába esznek meg egy kajálásra akár 200ml-t is akkor sem fognak hízni és vannak akik 80 ml-től is szépen gyarapodnak mert mindenki máshogy dolgozza fel raktározza a tápanyagot és az anyuka teje sem egyforma! VAn akinek kicsit hígabb, abból többet is megeszik egy baba. Van akinek meg kicsit zsírosabb, így abból kevesebb is elég.
katuska79

HAjaj mi lesz itt később amikor majd jönnek a fogacskák meg amikor már mindent esznek és lesznek oylan napok mikor napokra fényevőkké válnak....max egy túrórudival elvannak egy egész napig :)
katuska79

Katuska! Nagyon ügyes Petra! Hihetetlen, de a csajok ügyesebbek és életképesebbek, mint a pasik.
Várom a videót. Kép készült a csini ruhában?

Bartika! Sajnálom, hogy betegek vagytok. :(
O. azóta nem köhögött.

Csöre! Jobban vagy?

Kriszti! Szent a béke?

Szopi téma: mi csak kölcsönöztük a mérleget, de én sem méregetem. Felesleges. Ha van pisis, kakis pelus, nem lehet gond.

Mutatok valamit:
http://www.indavideo.hu/video/Oliver_boldog

Kép
hanna30

Halihó!

Megvagyunk mi is... Sacim kis nyugi ma... itt figyel a kezemben... ja, persze csak kézben nyugi :? bár végülis elvolt összesen vagy negyed órát különböző forgók alatt...
Ja, bealudt közben :) akkor ezért nem volt el :roll:

Hanna: a kis teste is milyen pasis Olivérnek :) hihetetlen :)

Hangos nevetés: na, ilyenünk még nem volt. Olyan volt, ami közben magyarázott (hóóóó gúúúú most a szókészlete :))... sőt, egyre többet magyarázik.

Katuska: gratula a forgolódáshoz. Igen, ez azért elég korai még :D

Csajok, harapnak a gyerekeitek szopi közben? Saci pár napja rákapott... kicsit korai még a fogzás :roll: rögtön elveszem tőle, és nem is tiltakozik, de vajon mitől jött ez rá?

Na, megyek, megnézem a karajom.

Csöre
csöre74

Hanna: sajnos nem :( rosszabbul... nem tudom, a holnapi naphoz hogy lesz erőm :( (délelőtt Saci csípőszűrés, délután doktornéni)

Moffli: ügyesen megszervezted a hétvégét, megy a drukk :)

Csöre
csöre74

Csöre! Örülök, hogy nyugis Saci.
O. is harap, de ő morog is hozzá. :oops: Én is elveszem tőle.
Szerintem közel volt a kórházhoz az állatkert, ott tanulták. :lol: :lol: :lol:

Kép
hanna30

Halihó!
Alig merem kimondani, de rendeződnek az ájszakáink... Már egy hete alig van pocakfájás, van, hogy egyáltalán nincs, de ha elő is jön, akkor max. fél óra... :) Bence viszont az 5-6 óráai szopi után úgy dönt, hogy mostmár eleget aludt, és hiába teszem vissza az ágyába, attól kezdve unatkozik... Ahogy kiveszem, magam mellé teszem az ágyba, abbahagyja a nyafogást, nézegeti az ablakot, és dumál... :)

harapás:
beni kezdettől fogva vehemens (a kórházban is megmondták, hogy vehemens természetű), így cincálja, üt, vág, morog, csíp.... Ennek ellenére úúgy szeretem, amikor szopizik, olyan jókat tudok rajta mosolyogni, ahogy harcol a kajáért...:)

hangos nevetés: 3 napja volt benne részem... Hajnal 5-kor kómásan ültem az ágyban, Bence a karomban, hátha még vissza tudnám altati.. Majd' eldőltem ,annyire fáradt voltam, a szemem két csík, a fiam pedig hangosan kiröhögött... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Hanna: Tök jó a videó! :D Tényleg tiszta apja a fiú!
Katuska: Te jó ég! Még jó, hogy nem lett nagy baj a tűzből!

Ádám arca ma reggelre határozottan jobban néz ki. :D
mérleg: kezdetben én mértem minden evéskor, mert kíváncsi voltam mennyi a tejem. Tudjátok, nekem problémák voltak az elején. Aztán beletörődtem, hogy nappal van, jóllakik vele Ádám, este meg pótlunk. Azóta kevesebbet mérem. Tegnap a hivatalos mérésen 5,1 kg-ot mért a védőnő. Haspók.

Katuska: hát igen, a csajok mindent hamarabb csinálnak!

Két kép: az első, az ún "veszett róka nézés" A férjem szerint én nézek így, ha mérges vagyok. Én vagyok a nagy veszett róka, Ádám a kicsi [img]
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 4.6987.jpg[/img] . :D

Ez pedig: hiszti után (az overáll felvétele mindig hisztibe csap át)
Kép

krisz78

Na szóval újra: ez a veszett róka nézés:

Kép

krisz78

Sziasztok!

Zitocs, nagyon gyönyörű Viola!!

Julcsi újabb adag ruhát nőtt ki, így nekünk is aktuális egy újabb beszerző körút.

Képzeljétek, ma délelőtt fél 9 és 10 között 3x öltöztünk át. Kétszer úgy telerakta a pelust, hogy még a háta is tiszta kaki volt (első alkalommal még a válla is!!!!), harmadszor pedig bukott egy nagyot. Jó móka volt újabbnál újabb ruhákban látni a gyereket.

Julcsi is szokott köhögni egyet-kettőt, aztán semmi. Sőt tüsszögni naponta többször is. Ahogy írtátok, ez lehet sok minden miatt, úgyhogy nem is aggódom egyelőre, Hanna, Te sem parázz, amíg nincs más baj.

Hanna, nagyon cuki Olivér ezen a fotón (is).

Katuska, nem semmi, hogy miket csinál Petra :shock: !! Csak tátom a számat/szememet :lol: .
Sajnálom a szüleidnél a tüzet, de azért szerencse, hogy nagyobb baj nem történt.

Bartika, tök igazad van a tejkrízissel kapcsolatban. De azért rosszul esik, amikor egyik napról a másikra nem vagyok elég :oops: .

Csöre, jobbulást!

Hangos nevetés: nekünk sem volt még :cry:

Kép
petne

Krisz, nagyon cuki Ádám!!

Kép
petne

Sziasztok!

Katuska: gratula az átforduláshoz!!!! Nagyon ügyes baba Petra!
A tűzeset nem semmi!!!! Még szerencse, hogy nem lett nagyobb baj.

Hanna: édes Olivér!!!! Olyan édes hangjuk van!!!

Bartika, Csöre: sajnálom a betegeskedést!!!!

Bartika: igazad van, nem stresszelünk!!!!

Krisz: irtó édes ez a nézés!!!! Érdekes... az overáll felvételénél nálunk is megy a hiszti. Utálja!!! Na meg a sapkát is!!! Örülök, hogy szebb Ádi bőre!!!

Este: megint produkálta Bianka a 6 órás alvást nagy-nagy örömömre. Az esti elalvás viszont megint nem ment könnyedén. Csak mellettem volt hajlandó elaludni, úgy csempésztem vissza a kiságyba. Tudom, nem egy jó módszer, de amikor már nagyon fáradt vagyok, bánom is én, hogy hogy alszik el, csak tegye. :oops:

Kép
jandrea

Boldog hófordulót Milánnak, Bálintnak és Zillének! :lol: :lol: :lol: :lol:
lucus16

Hanna: áááá, nem az én husim szagát érezni még Bp-en is :oops: :roll: :lol: szerencsére maga a hús nem égett szét :)
(egyébként holnap én BKV-zni fogok... nincs Apus :()

Katuska: sajnálom a tűzesetet, szerencse, hogy a szomszéd résen volt...

Mágnes: hááát, nem tudom, mit kezdenék Sacival, ha 5 után nem hagyna aludni :shock: édes lehetett, ahogy kinevetett :D

Krisz: hú, Ádám is nagyon szigorúan tud nézni :D

Andrea: na, a mi esténkről be sem számolok... Apus közölte, hogy ezt a gyerekünket is elkényesztettem :oops:

Csöre
csöre74

Hanna: édes Olivér a videón :D Hát, ilyen nálunk még nem volt, de remélem nemsokára lesz :roll:

Katuska:
ez a tűzdolog nem semmi! Még jó, hogy nem lett semmi komolyabb baj! És gratula a forgolódáshoz, az azért nem semmi ilyen idős korban!

Csöre: továbbra is jobbulást!

Mágnes: nálunk is hasonlóak az éjszakák. Nem is tudom eldönteni, ennek örüljek-e, mert nekem a reggel öt óra még nagyon korai, igaz, előtte viszont nyugodtan pihenhetek.. azt hiszem, mégiscsak jó ez így :D

Krisz: édes Ádámka! Ilyen veszett róka nézésem nekem is van :)

Petne: ennyi öltözködést... Modell lesz a kiscsajból :D

Lucus: köszi a hóforduló-gratulációt! Bizony, már vannak 2 hónapos babák is a fórumon. Zillének és Milánnak is gratula!

Rólunk:
Hát az altatás még mindig kínkeserves nálunk, közel egy órás esti program :evil: Mostanában már Apa is besegít, féltávon felvált. Én is eddig a suttogós módszert próbáltam (ssss az ütögetéssel, bár a bugyolálást kihagyom, mert szegény gyerek majd megsül úgy betekerve egy plédbe :cry: ), egyelőre nem mondhatom, hogy túl sikeres, de azért még adok egy kis időt Suttogónak...
Holnap megyünk oltásra, drukkoljatok, hogy jól viselje Bálint. Ráadásul még sose volt az orvosi rendelőben, eddig mindig jött doktornéni... remélem minden ok lesz

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Sziasztok,

gyors füstjelek rólunk:

- kibékültünk, párom "gondolkodtam, mindenben igazad van" felkiáltással jött haza tegnap este
- voltunk csípőszúrésen ma (Karolina úti ortopéd Klinika) minden rendben van, de azért kell menni UH-ra és kontrollra is rám való tekintettel (engem beszíjaztak 30 éve)

Visszaolvasni később, szalad a lakás...

Remélem mindenki jól van!
kisbogacs

Csöre: érdekes... a férjem szerint én is elkényesztettem Biankát. Azt mondta, most már késő... :-)

Bálintanyu: a bugyolálás nálunk sem jött be. Nem a meleg miatt, hanem egyszerűen utálja!!!! Szó szerint nyüglődik benne. A susog-ütöget módszert én is próbáltam, de a kiságyban valahogy nem működik. Az a baj, hogy ahogy behajolok a kiságyba kb. 5 perc után majd leszakad a derekam, úgyhogy feladom. Ölben meg susogás nélkül is megnyugszik.

Kép
jandrea

Mágnes! Édes lehet Bence dumálása. :)

Krisz! Nagyon édes Ádám. O. sem szeret öltözni. Pasik. :lol:

Petne! Jó vásárlást. :wink: Szép nagy lehet már Julcsi is.
O. most növi ki a 62-es ruhákat.

Jandrea! Sajnálom, hogy nem megy könnyen az esti alvás. :(

Csöre! Örülök, hogy a husi megmaradt. Kimentem a teraszra, de nem érzem az illatát. :lol: :lol: :lol:
Csodaszép hangja van Sacinak! Megzabálom!!!!!!
(én nem merek BKV-zni. Nem vagyok a toppon még)

Edit! Bálint is kacagni fog hamarosan. Holnapra szorítok az oltáshoz!

Kriszti! Örülök, hogy minden oké Ági babával.
Szuper, hogy apával is rendeződtek a dolgok. :wink:

Na, elhúzok mosogatni.. brrrrrrrrrrrrr

Kép
hanna30

Kisbogacs: örülök, hogy kibékültetek. Mondjuk én azon is csodálkoztam, hogy összevesztetek. Olyan "álompárnak" tűntök. :-)

Kép
jandrea

Enikő! ment a privi! sajnos itt már többről van szó,mintholmi kis táppénzről. Olyan kavart csinált a két munkáltatóm, hogy most az van, hogy vissza kell fizetnem a gyedet! Leírom a történetet hátha tud valami okosságot mondani!
katuska79

Hali!

Kisbogács:
örülök a békülésnek!

Katuska: vérfagyasztó történet! A tűztől nagyon félek! Gratula az átforduláshoz. Nálunk Viola tudta régebben, de most, hogy nagyobb a súlya, mintha ritkábban sikerülne- lehet, hogy túl gyorsan gyarapszunk :shock:

Altatás: hát, napközben nincs altatás, és Manó szépen el is alszik magától, amikor úgy gondolja- akár a kiságyban, akár a játékai között. Önállóan játszik, és amikor elfárad, akkor alszik egy kicsit. No este ezt nem merem hagyni- s próbálom altatni. Ölben, mivel a kajálás után mindig jönnek a büfik, és akkor felriad. Kb. 1 óra a szopi kezdetétől, és bealszik este 9 körül.

Jandrea: a bugyolálás nálunk is mumus- asszem ott szúrtuk el, hogy a kis kezeit konzekvensen mindig szabadon hagytuk, hadd matasson felkiáltással- no, most már ha picit is korlátozzuk, jön az üvöltés.

Krisz:
BORZASZTÓ CUKI NÉZÉS - imádom, megzabálom!!! :lol:

Petne: Divatbemutató, mi? Van az a sorozat, hogy "Topmodell leszek" :wink:

Csöre: Viola is harap, sőt, a végén húzza, cincálja a cickót- és még el se tudom venni tőle, mert mindig akkor mutatja be a cincálást, amikor már befejezte a kajálást. Jól megrágja, megráncigálja majd kiköpi- és azonnal felveszi az elégedett manófej arcot... :roll:

Hanna: jöhet Olivér udvarolni! Nagyon jó pasi!!!!!!

Hallásvizsgálat:
Gratuláljatok, átmentünk! :) Viola a bal fülére normálisan hall (15-ös érték), a jobb fülére meg már azt is meghallja, amit nem kéne (24-es érték) Hívtam is Apát azonnal, hogy no, ha titkolózni akarunk, akkor azt csak a gyerektől balra lehet megtenni...

Ma éjjel nagyon szívtam... minden tökéletesen indult, 9-kor elaludt, hajnal 2-kor kért inni, s egy extragyors szopi után fél órán belül újra aludt. Eltelt kb. 30 perc, s hallottam, hogy betermelte a kakimanót a bugyorba- no, dörzsöltem a tenyerem, hogy innen nem hallok a gyerekről reggel 6-7-ig, minden OK. De nem... folytatódott a motozkálás és nyögés. Gondoltam megnézem- feloltom az éjjeli lámpát és a kiságyból két fekete szem és egy boldog mosoly néz vissza rám- továbbá egy nyakig kakis rugi... Innen már nehéz volt nyerni... ő játszani akart, én azt akartam, hogy aludjon. A Suttogós módszerek nem váltak be...1 óra harc és üvöltés után raktam le újra... de aztán legalább sokáig aludt. :roll:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Katuska! Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél. Vasárnap megyek anyóshoz, ha az neked nem késő kinyomtatnám és elvinném neki! Esetleg küldj még telefonszámokat pontos cégneveet, hogy kivel lehet beszélni ezügyben kapcsolatbn.
Nekem az összes papiromat ő intézte, nálunk is szemétkedtek volna, aztán beszólt: látom ide is el kell jönnünk ellenőrizni" és már minden rendben is ment.
Remélem neked is tud segíteni!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok én is vagyok ám csak alig jutok géphez, Nelli baba hasfájós, most az Espumisant próbáljuk ami úgy néz ki hat de tegnap is volt egy jó kis ordítós esténk :x most alszik végre de egyébként mostmár azért kezdünk beállni mikor is van nappal és éjszaka :D dobok fel képet aztán visszaolvasok :D :D Kép kis családom
erzsebet0312

Szia gombócmakka!

Bocsi, hogy csak most válaszolok,de zűrös éjszakán mentem át éjjel és a nappalom sem volt valami fényes.
Onnan tudjuk vagy sejtjük, hogy két gida lesz, mert elég nagy már a hasa a kecskéinknek, és volt már olyan kecskénk akinek első ellésre lettek "iker" gidái.
Nekik is van még egy pár hét az ellésig és elég nagy a hasuk.
Végül is innen tudjuk.

Szia katuska79!
Ha tudok akkor teszek föl képeket, bár az elején az anyadisznók eléggé agresszívak és csak óvatosan lehet hozzájuk oda menni.
De ígérem, ha lesz rá módom és lehetőségem teszek föl képeket.

Úgy néz ki, hogy Joel babám has fájós. Ma vettem neki Infacol szirupot, remélem használ majd neki.
Ezt ajánlotta a gyógyszerésznő.
Egyébként a helyzet változatlan a párommal.
Köszönöm mindenkinek a jó kívánságokat.
Örülök, hogy azért mindenki jól van.
Móni.

manocskak

Visszaolvasgattam... Vigyázat, hosszú leszek!

Barti, Csöre, szegénykéim, jobbulást!

Mellszívóégetés :(

Zitocs
, az ideális tejcsigyártáson nagyon jót nevettem!!! Mi azt meg szoktuk valósítani belőle, hogy miközben fekszem Manó mellett, Apa hozza a szörpit szívószállal, és össznépi-szopizunk :D

[quote="Zitocs"]H írta:Zitocsa utána még egyszer beolajozom, akkor viszont eltűnik- vagy legalábbis nem látszik...

Nem akarok vészmadár lenni, de a koszmó lerakódás lévén attól hogy valamit rákenünk és nem látszik, még ott van... kivéve persze ha olajozás után le is dörzsölöd
Csíkos képek: zabálnivaló kis angyal!

Jandrea, grat a 6 órás alváshoz! Cicifeszülés: igen, eleinte gáz... De ha a gyerkőc tartósan rááll a nagy alvásra, főként ha mindig azonos napszakban, azt hamar megtanulja a cici is.

Álompárosdi: köszi :D Ez volt az első olyan veszekedésünk, ahol nem tudtunk kibékülni azonnal, sőt haraggal mentünk aludni. Tudom hogy lesz még ilyen, de akkor is borzasztó volt. Mintha kihúzták volna alólam a talajt.

MÁgnes
, Tigáz :( Az ortopédiai klinikára mi is 18-án megyünk, reggel 9-re UH-ra! Ti hányra mentek?

BCG oltás: én még semmi elváltozást nem vettem észre :( vagy én vagyok ennyire figyelmetlen? Ma megnézem fürdetésnél alaposabban...

Hanna, légzésfigyelő: huhh szegényem, én is leőszültem volna! De lényeg hogy semmi baj!

[quote="katuska79"]
írta:
katuska79Ha egy etetésnél vagy egy egész nap kevesebb a tej az még messze nem tejkrízis! Ha ezen rágódtok egyfolytában akkor még rosszabb! HA kevesebb a tej akkor sűrűbben kell szoptatni és legközelebb már lesz tej újra! De iylenkor tilos mérni mennyit evett mert a rövid szopikból keveset eszik és csak megy a felesleges aggódás.

Petra ma éjjel pont ezt csinálta. Este kevesebbet tudott csak enni így éjszaka sokat fent volt és evett. Kicsit hullának érzem magam de tudom, hogy helre áll a termelés majd. Ha nem ma akkor holnap. Legfeljebb ma is rajtam lóg óránként.

Katuska, tök igazad van! Munkáltatód :( Tűz :( :( :(
Viszont az átfordulásért nagyon irigy vagyok!

Ekcéma: sógórnőm lányának a legdurvább csecsemőkori verzió van, de ők is kinövik és tünetmentesek. Az egyetlen nehézség, hogy a gyerek 3 éves koráig nem ehet bizonyos ételeket (citrusfélék, olajosmagvak, paradicsom), és időnként járnak kontrollra. és Krisz: nem szúrtál el semmit!!!

Veszett róka nézés :d :d :D

Edit
: fittlabda: jesszus, én folyton azon ringatom Ágnest! :shock: :shock: :shock:

Manócskák: sajnálom a rossz híreket :cry:

Moffli: irigy-irigy a fodrász miatt!

Erzsébet, de jó hogy előkerültél! :) Nagyon szépek vagytok!
kisbogacs

Nyuszi pancsol:
Kép
kisbogacs

Peni, most vettem csak észre a tej-állapotot... Nagyon sajnálom! :cry: :cry: :cry:
kisbogacs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?