A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Zitocs! nyugi menni fog simán minden fordulás, kúszás mászás! Máténál én is pont ezen aggódtam állandóan mert még öltözésnél mikor hátul kellett gombolni és egy picit hasra tettem már akkor úgy sírt meg erőlködött, hogy egy pillanatra sem feküdt hasra. Aztán mikor megtanult magától forogni onnantól kezdve simán aludt hason is mert tudta ha kényelmetlen bármikor megfordulhat. HA nem szereti nem kell erőltetni, néha meg kell próbálni ugyan. MAjd ha nagyobb és erősebb lesz és könnyebben tartja a fejét akkor egyre több időt fog hason kibírni!

Igen Petra tényleg így merengett az apja vállán negyed órát az este.

Hurrá hurrá Máté elaludt most is cumi nélkül és még csak nem is hiányolta!!! Ha megtalálom a lakásban az elkallódott cumikat, akkor mennek a tűzbe!!!! R.I.P. cumik!!!!!

Hanna! Igen nagyon hasonlít, csak finomabbak a vonásai...persze mert lány. De természetre is hasonlít, ugyan olyan kis mormota.

Krisz! a csíkos ruci a legaranyosabb rajtuk! Olyanok, mint a méhecskék benne.
katuska79

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1236255442.0832.jpg[/img] Na gyere játsszuk le!

[/img] Kép Nappalija.. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Zitocs:
dörzsöljétek meg jó alaposan, nem kell megijedni, hogy valószínűleg a feldörzsölt koszmó a hajában lebeg majd, de ez reggelre kimegy a hajából szépen.. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

MÁgnes, nagyon édes Beni baba! Nem látom jól, milyen színű a haja?
kisbogacs

Kriszti: Saci dettó ugyanez: éjjel-nappal hason alszik, ha háton teszem le, akkor felébred, de "játszani" nem tudom hasra letenni :roll: ha mégis, akkor kepeszt, nyöszörög és rágja azt, amin fekszik... (amit Zitocs pelusszopogatásnak hív :D)

Katuska: gratula a cumimentes léthez :) Mesinek lassabban ment :)

Koszmó: én az olaj-kefe-fürdetés közben kefe módszert alkalmazom, szerintem javul.

Lányok, köszi a jókívánságokat, azt hiszem, kezd a dolog jobb lenni. Láz nincs sem nekem, sem Sacinak, azt hiszem, nem kapta el...
Azért iszonyat mérges vagyok, hogy lett volna egy nap, amikor simán el tudom intézni az ügyeimet, és senkinek sem kell miattunk szabit kivenni, erre meg lebetegszem :evil:

A Lány felfedezte a "méhecskét", illetve azt, hogy eléri, és mozog, ha megüti a zenélő forgón, és percek óta azt pofozza :D és közben bájosan magyaráz, hogy "á gúúúú" :D néha szigorúan ránéz, és kiabál egy "eőőőő"-t.

Csöre
csöre74

[quote="csöre74"]
írta:
csöre74A Lány felfedezte a "méhecskét", illetve azt, hogy eléri, és mozog, ha megüti a zenélő forgón, és percek óta azt pofozza :D és közben bájosan magyaráz, hogy "á gúúúú" :D néha szigorúan ránéz, és kiabál egy "eőőőő"-t.

Most már nem fogom tovább kibírni, kell nekünk is egy zenélő forgó! Rábeszélem a páromat hogy vegyünk egyet... 8)
kisbogacs

Mágnes: édes Beni, és szuper a nappali. Sacié ilyen:
Kép
(a fiús ruha az "ellenség" megtévesztése :D több fiús van, mint léányos :))

Csöre
csöre74

Kriszti: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Kriszti:
egyenlőre vörös a lelkem.. :) Hogy fog szidni, ha ez így marad..... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: szerintem tök jó szín a vörös, nekem mindig is tetszett... csak gondolj bele, hány nő festeti vörösre a haját, és még csak a közelébe sem érnek a természetesnek :roll: :lol: pasinál meg kifejezetten dögös tud lenni :lol: :wink:

Csöre
csöre74

Csöre:
Naja.. én is vörös vagyok, tőlem örökölte, mindig is utáltam.. :)
kislányban el is tudtam volna képzelni, sőt Annánál meg voltam győződve arról, hogy ő vörös hajú lesz.. Erre feketén született... :) Az öccse meg megérkezett vörösen.. :) De annyira pasis, hogy megzabálom :)
A szemszan mikortül kezd változni? Mert Annával nem volt ilyen gondom, ő eleve barna szemmel született

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: a szemszín akár 5 éves korig is változhat. Egyik ismerősünk kisfiának akkor barnult be. Úgyhogy egyelőre Saci szemkéküléséből sem vonok le messzemenő következtetéseket. Viszont Zaza is vörös hajjal született, most sötétszőke.

Csöre
csöre74

Szemszín: oviban még zöldszemű voltam. Aztán egyszercsak barnás-seszínű lett.
kisbogacs

Csöre: jobbulást!

Maszatmanó: irigy-irigy az alvás miatt! Nálunk most itt van nagyi, így ketten próbáljuk az altatást, de napközben továbbra is csak a babakocsiban hajlandó aludni az úrfi :cry: Nálunk a Babe rendberakta a kis fejbőrét, nincs pikkely, bár ma mondta doktornéni, hogy olajoznom kellene fürcsi előtt.

Katuska: cukorfalat Petra :D RIP cumik!!!

Mágnes: Bálint ma a doktornénit pisilte le :D A képeken nagyon szépek a gyerkőcök!

Kriszti: ébrenlét alatt pedig minél többet kell hasra tenni, hogy erősödjenek a kis izmaik! Bálint elég jól viseli, csak annyira vehemensen emelgeti a kis fejét, hogy hamar elfárad :oops:

Na, túlestünk az oltáson, egész jól viselte, rövid sírás után csak hüppögött egy kicsit a vállamon. Viszont vérvételre kell mennünk, mert még mindig sárga a Drágám :cry: Pedig sokat eszik, a hasi UH-n is minden rendben volt. Ez mitől lehet??? Meddig nem kóros a sárgaság?? Viszont 2 hónap alatt több, mint 2 kg-t hízott: 4930 gr :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Álommanó megint elért minket.
Kép
katuska79

Kisbogács: az ötlet jó- de most derült ki, hogy míg a cici 130-ra van kalibrálva, Manó simán megeszik 170-et (HOVA fér bele?!)... szóval nem tudok pazarolni :cry:

Szemszín:
én ovis koromig kékszemű voltam, ezt fényképfelvételek bizonyítják, utána viszont bezöldült (olyan kékeszöld lett, de inkább zöld, mint kék). Viola szerintem csont nélkül Apuja kakaópor barna szemét örökölte...

Mágnes: nagyon bejön nekünk ez a vörös hajú kispasi :D

Katuska: köszi a biztatást!!! Remélem, így lesz!

Baba ügyességi feladatok: A decemberi topik mamái közül sokan valamiféle gyógytornára hurcolják a babókat, nem is tudom, hogy ott ez hogy indult (Mágnes, te emlékszel?)

Csöre: örülök, hogy jobban érzed magad, azért csak vigyázz, gyógyulgass!

Játszószőnyeg: fú ez nagyon komoly- nekünk még csak egy egyszerűsített verzió van, amolyan állvány, amiről csörgő izék lógnak, ágyra lehet tenni, Viola imádja- de valamilyen sátoros ünnepre beszerzek neki egy ilyen szőnyeg-izét.

Forgójáték: nekünk bohócok keringenek, és közben Brahms Altatódala csilingel. Violát már nem lehet tisztába tenni, csak ha folyamatosan csörgetjük neki azt az izét. Az ágyból nem nézi, csak a pelenkázóról, mert akkor van a fejecskéje egy szintben a bohócokkal.

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Katuska: Petra úgy alszik, mint egy kisangyal!!! Nagyon szép a csajszi!

Bálintanyu: :cry: a sárgaság miatt! Fú, és még oltás is- szegény Bálintmanó! Viszont az tényleg szép fejlődés 2 kg 2 hónap alatt!

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Zitocs, akkor nincs tippem.

Petra álomszép!

Ágnesem elkezdett álmában beszélni.

Edit, sárgaság :(
kisbogacs

Lány itt szunnyad a kezemben, mozdulni sem hagy... még jó, hogy egyik kezem szabad... amikor nem simizem :roll:

Zitocs: gyógytorna? Mit gyógyít? Tömegesen betegek a decemberi babák? :shock:
forgó: Hogy állnak a bohócok? Lehet, az ágyból csak a talpukat látja. Az nem olyan izgi. Nekünk a régi (amit Zaza leamortizált) olyan volt, de amit Saci kapott kölcsön, azon hassal lefelé van az elefánt és a cica.
Játszóállvány: izé, én sem vettem, kaptuk kölcsön... ha vennék, az nem méregdrága FP lenne... :roll: de mivel van...

Edit: sajnálom a sárgaságot :( remélem, semmi komoly
hű, 2 kg az nem semmi! :)

Csöre
csöre74

Állapotfelmérésre viszik Dévényes gyógytornászhoz a babákat..
Én egy kicsit ódzkodok az ilyen állapotfelméréstől... Mivel fizetős, naná, hogy talál valamit... :? Szerintem...
Mi is jártunk Annával Dévény tornára, de nála már én észrevettem, hogy nem stimmel valami, így jutottunk el oda..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Értem, Mágnes. Hát szerintem egy tapasztalt gyerekdoki meg tudja mondani, ha nem stimmel valami, és gyógytorna szükséges. Meg Anya sas szeme :wink:

Petra tényleg csodaszép :) ja, akkor nálatok van az álommanó? :lol: Minket elkerül.

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Bocsi, hogy ilyen ritkán vagyok fönn.
Nem győzőm olvasni amiket eddig írtatok.
Már elkezdődött az ellés a disznónál, délután 1/2 4-kor már volt 2 kismalac.
Most ment föl a párom, hogy mennyi lett. Kíváncsian várom a fejleményeket.

Remélem a szirup használni fog a Joelnek a hasfájására.
Majd még az este kiderül, hogy milyen lesz.

A Joelnek is tettünk föl olyan zenélős forgós macis játékot, ha esetleg nem zenél akkor magyaráz a maciknak, olyan édes.
Amikor zenél és leáll akkor nekiáll balhézni, hogy lejárt és húzzátok föl még egyszer.
A nagy fiamat hordom a Nev. Tan.-ba vittük a picurt is, most édesdeden alszik még.
De nemsokára fürdés és tovább alvás.

manocskak

Sziasztok!

Nagyon helyes Bálint és Petra.

Nekünk jövő héten kell menni oltásra, előre félek tőle. Remélem, jól viseli majd Julcsi.

Látom, többen is küszködünk a koszmóval.

Játszószőnyeg: én is gondolkodom, hogy be kéne szerezni egyet.

Kép
petne

Jó estét!

Nálunk csütörtökön lesz az oltás nap :cry: . Előre utálom!!!
Soma mindig belázasodott meg bedagadt az oltás helye....már előre kínlódok, hogy lesz ez most a picinél......
Majd túlleszünk ezen is.......

A védőőnő a héten újra kiakasztott már el sem mesélem.............dráma a csaj :roll: :roll: .

Édesek a picik a képeken!!!

KépKép
peni

Peni: ne aggódj, nem egyformák a gyerekek... Mesi is több alkalommal belázasodott, bedagadt, Zaza egyáltalán nem, de hisztis volt, és Saci is "csak" hisztis. A 2. hós oltásnál amúgy is ritka a láz.

Móni: megy a drukk az elléshez :) hű, akkor zajlanak az események :D

Jó éjt Lányok!

Csöre
csöre74

Csöre remélem igazad lesz és az enyém is "Csak" hisztis lesz.....majd beszámolok róla.....
Jó, hogy már túlvaggytok raja!

KépKép
peni

Mágnes: köszi a pontosítást- én csak kapkodtam a fejem, ahogy beleolvastam abba a topicba, és már azon gondolkodtam, hogy felelőtlen anya vagyok, ha nem keresem fel azonnal a csodagyógytornászokat...

Manócskák: Hajrá kismalacok!

Oltás: nekünk a jövő héten kell időpontot kérni. Kicsit parázok, mert bár az eddigi szurikat és oltásokat (BCG, PKU stb.) sírás nélkül viselte Manó, most már rájött, hogy lehet kellemetlen dolgok ellen tiltakozni, sőt hangosan... :roll: Mindegy, szurkolok Mindannyiótoknak is!

Koszmó: na, ma ledörzsöltem fürdés után fejét frottír törcsivel. Kíváncsi leszek a holnapi eredményre. Olajozást hanyagolom, amíg nem szerzek parafin olajat, ami állítólag jobb lehet. Hajrá Babe sampon!

A hatalmas lakmározás után Viola nem bír magához térni- most elájult, úgy alszik. Szerintem nem lesz tartós... :roll:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Jó estét!

Nekünk jövő hét kedden lesz az oltás és a doktornéni házhoz jön! Már előre félek hogyan fogja viselni, lehet hogy én rosszabbul :?

A mellgyulladást sikerült megúszni, Katuska köszönöm a tippeket!
Nagyon édes Petra babád és gratula az átforduláshoz :)

sahli

Csajok! 37,8 hónaljban mérve. Adjak már neki kúpot?
kisbogacs

Kriszti:
Adjál felet, éjszaka feljebb mehet..Szegényke... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

ide is eljutottam, de annyit írtatok, hogy visszaolvasni még nem tudtam!

Katuska Petra nagyon szép és milyen édesen alszik (Ja és a nővéremet is Petrának hívják :)

Ma megkaptuk a két hós oltást, és olyan jól tűrte Zille, büszke voltam rá, kicsit sírt mikor megszúrták, de a kezemben egyből megnyugodott, és nézelődött tovább.

Nem híztunk túl sokat, 260/2hét, de sebaj, a kobakunk viszont nőtt, úgyhogy bizti okosak leszünk! :lol: Már eleve nagy kobakkal születtünk, ezért lett végül császár a szülésem, mert kisasszony a bordáim közt kívánt utat töri magának!

Tejallergia: ilyen kicsi korban nem csinálnak tesztet ??? mondta a dokinő, diéta egyelőre marad. :(

Enikő: ma egyszer sikerült elaltatnom popsiütögetéssel :)

Na megpróbálok visszaolvasni.

Ja és légzésfigyelő statisztikához, már nálunk is bejelzett sajnos egyszer, remélem, több nem lesz. :?

Luca
lucus16

Sziasztok!

Elköszönök. A hétvégére elutazunk. Most pakolok. A babakocsi elfoglalja a csomagtartót. Hát.... lehet, hogy kicsi lesz a kocsi. Főleg visszafele, mikor felpakolnak bennünket mindenféle hazaival.

krisz78

Sziasztok!

Képzeljétek Zéténykém tegnap este 9 órától aludt ma reggel 7-ig! Nyikkanás nélkül......ilyet még sosem csinált! Ennyit nem aludtam ezer éve bár kipihentnek most sem érzem magam, inkább úgy mint akin átment az úthenger :roll: :wink: !

KépKép
peni

krisz78!

Balesetektől és problémamentes utat kívánok nektek.

Az egyik disznónknak 12 kismalaca született tegnap.
Bár ebből kettőért egy kicsit aggódunk, mert az egyik elég pici lett a másikra meg azt mondta a párom, hogy egy kicsit hideg.
Most ment föl hozzájuk, hogy adjon nekik egy kis vitamint.
Remélem az a kettővel sem lesz semmi gond.
Bár a pakliban mindig benne van sajnos, hogy egy-két malac nem marad meg.

Az éjszakánk elég jól telt most az utóbbi két éjjel amióta adom neki a szirupot a hasfájására.
Bár a 3 óránkénti evést még most is betartja, napközben képes 4-4,5 órát is aludni két etetés között.
Mi 18.-án megyünk a 2 hónapos szurira, remélem minden oké lesz.
Megyek, mert föl kelt a Joel és éhes, majd ma remélem többször tudok jönni hozzátok beszélgetni.
Móni.

manocskak

KRISZTI: mi van Ágival? MIért lázas???

KépKép
peni

szuri: bizony az anyukákat jobban megviseli, mint a babákat....tényleg elég rossz látvány főleg mikor már nagyobbak és erővel tiltakoznak, visítanak kétségbe esve...de mellékhatása igen ritkán szokott lenni ezeknek az oltásoknak. Egy kis láz előfordulhat, legtöbben a 15 hós oltásnál mutattak reakciót. Máé is csak attól lett lázas és begyulladt a szeme.

Móni! Aranyosak lehetnek a kismalacok:) eladjátok őket majd most vagy süldő korban? Vagy felhízlaljátok őket?

Peni! szuper alvás! hú de jó!!!!

Krisz! Mi is mindig így járunk...mint a vándorcirkusz úgy jövünkk haza. Én magamnak már nem is szoktam pakolni semmit így is annyia cucc mindig. Mert ugye a gyereknek sokkal több ruha kell mindig.

Luca! az újszülöttkori anyagcsere teszten nézik! galaktóz értéket néznek! Nekünk emiatt mennünk kellett új vérvételre. Ha a családban van allergiás akkor a hajlam öröklődik úgyhogy alapból vigyázni kell.

Sahli! örülök, hogy elmúlt a baj! Most meg nekem van időnként erős szúró fájdalom az egyik mellemben akkor ha teljesen üres. Nem oylan fájdalom mint amikor beindul a tej hanem olyan oldalról belenyilalló.

Mágnes! tegnap olyan jót nevettem a pelenkázós sztoridon! Néha tényleg olyan szerencsétlen tud lenni az ember:)

AZt hiszem bátran kijelenthetem, hogy Máté cumimentes! Egyszer sem kérte és Petrától sem veszi el! Úgy örülök mert már úgy utáltam azt a műanyagot a szájában! Ráadásul biztos vagyok benne, hogy az is késleltette a beszédfejlődését. Azóta egyfolytában magyaráz, énekel halandzsául.

Elkezdtem saját magam rehabilitációját. Persze csak óvatosan mert eléggé puha macska lettem....De minden reggel megcsinálok pár torna gyakorlatot főleg hasizomra és fenékre. Haláli ahogy közben Máté utánoz így elég szórakoztató a dolog.

És ennek örömére eszünk is egy kis szalonnát friss ropogós kenyérrel és lilahagymával:)
katuska79

Jó reggelt!

Mágnes, nagyon köszi, így jártunk el, nem lett nagyobb a baj!

Peni
, Ágnesem tegnap kapta meg a 2 hónapos oltását. A hatása azért még ma is megvan, az elmúlt másfél órában harmadjára altatom. Nagyon nyűgös, és szinte gyulladt-karikás a szeme :(

Katuska, gratulálok a cumimentességhez! Akartam kommentelni nálad, de nem vagyok regisztrált :?

Móni, grat a kis jövevényekhez, remélem a két gyengécskével is minden rendben!

Krisz
, jó utat!
kisbogacs

Jó reggelt!!!!

Olyan édesek a babák!!!! Katuska: jó kis husis Petra is!!!
Mágnes: olyan ritka manapság a vörös hajú gyerek! Szerintem nagyon édesek!!!

Kisbogacs: hogy van Ági-baba??? Ugye nem ment fel jobban a láza??? Nekem azt mondta a védőnő, hogyha 38,5 fölé megy a pici láza, akkor hívjam ki az ügyeletet. Remélem minden rendben veletek!!!

Manocskak: gratula a kismalacokhoz!!!

Peni: ez igen!!!! 10 órát aludt a kis Zétény??????? Azt hiszem, ez eddig a topic csúcsa!!!!

Krisz: jó utat és jó pihenést kívánok nektek!!!! Majd gyere élmény beszámolóra!!!
A babakocsival nekünk is gondunk lesz, ha valahova megyünk majd, mert nekünk is elfoglalja a csomagtartót. De muszáj volt nagykerekes babakocsit venni, mert itt nálunk elég rosszak az utak. Valamit valamiért....

Sahli: örülök, hogy megúsztad a mellgyulladást!!!

Mellgyulladás: ha ezt valaki meg tudja fejteni.... már a múltkor észrevettem, hogy nekem akkor csomósodik be a cicim, ha fejem. Most kipróbáltam, és a múlt heti gyulladás óta nem fejem. Most nem tudom, hogy tényleg emiatt van-e, de azóta nincs gondom a csomókkal (kop-kop, lekopogom). Mondjuk én sokmindenben visszafelé működök. :-) Lehet, hogy rosszul masszírozom???? Túlságosan megnyomkodom??? Nem értem....

Képzeljétek!!! Tegnap fél 10-kor elaludt Bianka a párom ölében (fél 9-kor evett), ez minden este megtörténik, de tegnap letettem a kiságyba és nem ébredt fel!!! Hogy ez a kiscsaj mindig tud meglepetéseket okozni.... :-) A következő ébredése 2 óra körül volt.

Tegnap voltam a 6 hetes nőgyógyászati vizsgálaton. Minden rendben van. Megcsinálta a rákszűrést is a doki. Írt fel tablettát, azt mondta, ha nincs ellene semmilyen elvi kifogásom, ő ezt ajánlja. Felírta fél évre előre, úgyhogy csak fél év múlva kell mennem újra.

Szép napot mindenkinek!!!

Kép
jandrea

Kisbogacs: örülök, hogy minden rendben!!!!

Katuska: gratula Máténak a cumi-mentességhez!!!!
Egyébként hihetetlen, milyen hirtelen le tudnak szokni róla. A hugom elég sokáig cumizott. Átjött a szomszéd néni és közölte vele, hogy ő akkor ezt most elviszi. És ennyi volt, belenyugodott, nem kellett többé a cumi. :-)
Húú.. a kis fitness-anyuka. :-) Nekem még eszembe sem jutott... :oops:

Kép
jandrea

Sziasztok Lányok!
Már jó rég jártam erre, sajnos nem volt netünk, mivel épitkezés, költözés stb.Időközben megszületett Lea kislányom 4100 g és 54 cm- jelenleg 4900g. Majd lesz időm rakok fel képet.
Kérem a segítségeteket!
Tápszeresek vagyunk ( sajnos ) nem lett tejcit belázasodtam és ez minden megoldott :( .
Most emeltem az adagját két napja mivel most öthetes. Előtte azért sokat fent volt, most viszont úgy veszem észre, hogy sokkal többet alszik, nyugtassatok meg, hogy nincs semmi baja...
köszi!
gerike

Kisbogács!
Milyen tünete volt, amiből észrevetted, hogy lázas, és valami nem ok?
gerike

Szia Gerike!!! A te kislányod is szép súllyal született!!! :-)
Szerintem ne aggódj!!!! Ahogy itt a topikban is látom, nagyon változó, hogy mennyit alszanak a babák. Az én kislányom is, van, hogy egész nap összesen alszik vagy 2 órát, van, hogy szinte végigalussza a napot (ez azért elég ritkán szokott előfordulni). Szerintem az emelt kaja-adag miatt is aludhat többet. Legalábbis az én kislányom is jobban és többet alszik, ha több kaját sikerült betermelnie. Szóval nyugi.... nincs semmi baja!!!

Kép
jandrea

Gerike! Gratulálok a kislányodhoz! Képeket!!!!

Szerintem sincs semmi baj,a több kajától többet alszanak. De olyan sokminden befolyásolja ezt, hogy kár ezen aggódni. AKár még az időjárás is! Lehet egy pár nap és újra kis kakukk madár lesz aztán megint kis mormota. Az én lányom ezt csinálja. Egyik nap ébren van sokat, másnap szinte egész nap alszik és csak enni és fürdeni ébred fel. Ennek ellenére az éjszakát is majdnem végig alussza.

Andrea! hááát remélem nem csak múló állapot nálam ez a legyünk fittek életérzés:) mindig tudok ám találni én is kibúvót, hogy aznap ép miért nem csináltam egy térdhajlítást sem:)
katuska79

Gerike: Üdv! Egyetértek Jandreával, az emelt kajaadag aluszékonyságot okoz- gondold el, te is elálmosodsz, ha több kaját kell megemészteni, a vér elvonódik az agyból a pocakba. Emellett, ha olvasod pl. a Suttogót, mint szakirodalmat, abból az derül ki, hogy a babóknak RENGETEGET kéne aludnia, az lenne a normális (pl. szopi után max 10 perc ébrenlét, majd szunya a következő szopiig)

Mágnes: Köszi a koszmó tippet! Az alaposabb dörzsölés segített, most gyönyörű Viola fejecskéje és haja is- várjuk az udvarlókat ( :wink: )

Kisbogács: csatlakozom a kérdéshez- miből látszott, hogy lázas Ági? Jobban vagytok már?

Lucus: Ügyes volt Zille!

Légzésfigyelő statisztika: Lányok, tényleg az van, hogy eddig nem voltak riasztások (az első nap után), most pedig többeknél előfordult? Tényleg lehet, hogy van valami ebben a "probléma 7-8 hetes kor körül kezdődik" dologban? :shock:

Peni: mesélj, hogy érted el ezt a csodát? GRATULA!!!

Katuska: lilahagyma és szalonna- nyami (fittness és szalonna :lol: )! Éljen a Cumimentes Máté!!! Azért csak óvatosan a testmozgással (bár irigyellek, de nagyon), nehogy jöjjön a tejcsi krízis...

Manócskák: Gratula a kismalacokhoz!

Sahli: örülök, hogy elmúlt a baj!

Cumi: ma megint azon rágódom, hogy Violát csak rá kéne szoktatni... most azt vette a fejébe, hogy éjszaka a kiságy pöttyös rácsvédőjét próbálja szopogatni, hogy nyugtassa magát. Kardomba dőlök! A gyerekem kvázi a falat rágja... kínjában. Közben meg alszik :shock:

Altatás: bakker, éjszaka csak egy rövid büfiztetés után leraktam simán, és lássatok csodát, nem volt hiszti, simán elaludt egyedül. Eddig órák hosszat szorongattam a karomban! Lehet, hogy utálta, és csak a kedvemért viselte el, és azért aludt el olyan nehezen?!

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

hát csajok köszike megnyugattatok! Raknék képeket, de mindegyik nagy ide a fenébe:(
gerike

Kriszti: sajnálom a lázasodást, remélem, ha,ar túl lesz rajta Ági baba. Sajnos benne van a pakilban, hogy belázasodnak tőle :( Az is normális, hogy ma még nyűgösebb.

Gerike: üdv újra itt! Az alvás miatt ne aggódj, ez teljesen változó. Lehet, hogy az idő, lehet, hogy a több kaja nyomja el. Van, hogy Saci is végigalussza a napot :)

Andrea: hát, a mellszívó nem tudja olyan alaposan kitakarítani a cicit, mint a baba, simán lehet, hogy pangó tej maradt bent :roll:

Katuska: nagyszerű, hogy Máté letette a cumit :)

Apropó, cumi: Saci nem cumizik, mert, bár én nem elleneztem, ő igen... :roll: na, megtalálta a hüvelykujját :roll: :? édes, ahogy elcuppog rajta nyitott szájjal, de nem igazán örülök neki... remélem, nem szokik rá.

Móni: gratula a malackákhoz! Remélem, a kettő is megmarad :)

Krisz: jó utat!

Alvás: na, tegnap elég rossz esténk volt, de mi voltunk a bénák :( mármint Apus meg én. Másfél órán keresztül játszottuk, hogy gyerek altat, letesz, 20 perc múlva sír, felvesz, altat, letesz... közben volt egy kaki is, ok... de utána megint futottunk pár kört... a végén már rogytam a fáradtságtól, letettem a pelenkázóra, ahol egy mésodperc alatt bealudt HÁTON. Soha nem aludt eddig háton :roll: ezért eszünkbe sem jutott úgy letenni :oops: felemeltem, betettem a kiságyba, és, bár felébredt, utána magától elaludt HÁTON. 11-kor. 5-ig aludt. Hm... Igazán eszünkbe juthatott volna előbb is :oops: Remélem, hamar megtanul forgolódni, és megoldja magának a dolgot :)
Utána 5-kor még ebren volt, amikor betettem a kiságyba. Először a hátára, az nem tetszett, utána hasra, úgy magától elaludt. Mi a fenének ráztuk eddig a sejhaját, ha magától is elalszik?! :shock: :? :oops: :lol:

Csöre
csöre74

Gerike: ha van photo editorod, azzal le lehet csökkenteni, ha nincs, akkor az irfanview letölthető ingyenesen, abban is van ilyen funkció (biztos más programban is, én ezeket használtam)

Csöre
csöre74

Zitocs! ezen jót nevettem:) rágja a falat :lol: :lol: :lol: :lol:

Akkor nem csak nálunk válik be a nem ringatom hanem leteszem az ágyba altatási módszer. Szerintem nem kényelmes nekik mindig kézben elaludni és lehet melegük is van közben! Én már csak akkor ringatom altatom kézben napközben ha baba dajkálhatnékom támad:)
katuska79

Zitocs, Katuska: látom hasonlóak az altatási "problémáink" :lol: :lol: :lol:
Zitocs: Violával még a rágási gondok is :lol: :lol: Saci a feje alatt lévő pelenkát rágja, de a rácsvédővel is bepróbálkozott már :lol: most az utazóágyban pihen, itt még a kistakarót is szokta, ami alatta van :D

Csöre
csöre74

Huhh lányok, szörnyen nehéz napunk van ma, keveset leszek és nem fogok tudni mindenre reagálni.

Láz és egyéb tünetek (Ágibaba tolmácsolásában)
  • vigasztalhatatlan nyűgösség
  • nehezebb elaltatni, éberebben és kevesebbet alszik, mindenre felriad
  • közvetlenül evés után is rosszkedvű, vagy csak alig néhány percig tart a jókedv
  • átlagosnál érzékenyebben reagál a zajokra: máskor megszokott hangoktól (ajtó, stb.) megijed, összerezzen
  • ha kicsit meg is nyugszik, azonnal újra kezdődik a nyügi akár csak attól, hogy másképp tartod a kezedben
  • nem kötik le a kedvenc játékok (sem a tárgyak, sem azok a játék-tevékenységek, amiket máskor nagyon szeret)
  • összebújva vagy ölben tartva a hőmérséklet emelkedést villámgyorsan észre lehet venni
  • meleg/forró a homloka ha megcsókolod (a "kézzel megfogom a fejét" teszt nem jó)

Természetesen mivel oltás miatt vagyunk nyügik, számítottunk a lázra, így amint picit melegedni éreztük, mértük a hőmérsékletét előbb félóránként, majd mikor nagyon felszaladt, 10-15 percenként.

Mindezeket a tüneteket ma is produkáljuk, bár ma nem mentünk még hálisten 37,2 fölé.
kisbogacs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?