A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Ja, még annyit a témához, hogy van, akinek pont azért lesz később fitymaszűkülete, mert húzogatás közben berepedt a bőr és ez később hegesedéshez vezetett. (És itt most nem kell feltétlenül látványos dologra gondolni, állítólag egészen pici, szabad szemmel nem is látható vérzések illetve repedések is vezethetnek ilyen eredményre)
Szóval, ez szerintem megint az a kategória, hogy ki hogyan gondolja jónak. :?

Kép
Kép
200907?

Tabati!

Én 4 kilónál tartok ami épp az ideális, de nem azért mert ilyen nagyszerű vagyok, hanem, mert a fiam egyszerűen olyan, mint egy
schaffhausen (valószínüleg az a küldetése, hogy rendszert hozzon a kelekótya kis életünkbe :D ). Mindig mindent akkor és úgy csinál, ahogy a nagykönyvben meg van írva, már védőnő is szóvátette :D !

Szóval én utánanéztem és ezt írják:
1. trimeszter: max. fél kiló/hó
2. trimeszter: 30 deka-fél kiló/hét (a fél kiló az alapból soványakra értendő, szóval nekem 30 deka :lol: )
3. trimeszter: fél kiló/hét (de az utolsó 2-3 hétben már nem jellemző hízás!)

Ez összesen 10-14 kiló, ami reális szerintem :D ! Mi most eszerint min. 2, max. 5,5 kilónál kéne hogy járjunk, szóval a 6 kilóval nincs gond (az édes üdítő amúgyis egészségtelen :twisted: ).

Ez persze nem Szentírás, és emberből vagyunk, de ezért irányadó lehet!

Nekem tényleg mázlim van (eddig és persze továbbra is :wink: ) a Kisnyúllal, mert csak annyit etet meg velem, amennyit kell :D ! Nekem végem lenne, mint a botnak, ha kívánós lennék, a már említett önuralomhiány miatt :lol: :lol: ! (Bár múlt héten ölni tudtam volna főtt kukoricáért mogyorófagyival! Ez már kívánósság lehet?! :lol: :lol: Csak a lustaságom megint győzőtt a vágyaim felett, szóval kb. ettem mirelitmálnát :lol: )

Bond!

Anyu álláspontját nem tudom, de majd megkérdezem, viszont azt tudom, hogy anyósom nem húzogatta a fiúknak, és férjemnek fitymaszűkülete is lett, amit magának szakított fel 11 évesen :shock: :shock: ! Még szerencse, hogy nem lett belőle baj, és tökéletesen működik :lol: :lol: ! Én úgy tudom, kicsit azért meg kell mozgatni rajta a bőrt, de nem kell huzigálni, csak amennyire magától enged! Ha 3-4 éves korig nem jön föl, akkor érdemes megnézetni!

Pagika!

Gratulálok!!!! :D
Ráhangolódásképp :D :
Kép

Amúgy az egypetéjűek nem csak azonos neműek lehetnek :shock: ?

KépKép

KépKép
kicsidodi

orsi777! :)

Ha jó kezekben van a nővéred, akkor nemsokára már virulni fog! :wink:

Kutyunak megy a drukk délutánra! :wink:

kicsidodi! :)

Már előre sajnállak, hogy mennyi mindennel megtaláljuk majd szegény anyukádat... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Én úgy tudom, kicsit azért meg kell mozgatni rajta a bőrt, de nem kell huzigálni, csak amennyire magától enged! "
Ezt ő elintézi magának sk. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(Közöm szálse Apa férfiasságához, de neki nem vették észre annak idején, senki nem foglalkozott vele? :shock: :roll: :roll: :roll: :roll: )

Halvány biológia órai emlékeim szerint két petéjű ikrek esetében 2 petesejt termékenyül meg egyszerre. Egypetéjűnél viszont elkezd a már megtermékenyített petesejt kettéosztódni. És mivel a gyerek neme már a fogantatás pillanatában eldől, ezért a kettéosztódott sejtekből az azonos génállomány miatt ugyanolyan nemű babák születnek. (Ha pedig esetleg nem tökéletesen megy végbe a ketté osztódás, akkor sziámi ikrek születnek. Ők is mindig azonos neműek)

Kép
Kép
200907?

pagika! :)

Ha 1028%, hogy mindannyian lányok, akkor felesleges fiú neveken törni a fejeteket.
Nálam is először megkérdezte a szülésznő, hogy mi lesz a lány név, mondtam, hogy nincsen, mert tuti fiú. Aztán miután ezt háromszor is eljátszottuk mondtam neki, hogy láttam a golyóit, megmérték, hogy milyen hosszú a fütyije, úgyhogy higgye csak el nekem, hogy nincsen szükség lánynévre. Ezen a ponton megadta magát. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Bond!

Na igen, anyósom sajnos nem egy mintapéldány, ami az anyaságot illeti :x ! A legrosszabb az, hogy ő viszont ezt hiszi magáról, és hírdeti is milyen nagyszerű anya :shock: :evil: :evil: ! Néha idegbajt kapok tőle, a fiúk viszont már megszokták, ráhagyják, kinevetik, és igyekeznek nem példát venni róla!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Egypetéjű ikrek:
apum barátnőjének van egy ikertestvére és fiú és én úgy tudom,hogy
ők egypetéjűek.szóval sztem lehetnek különböző neműek :oops: :oops: :oops: ...

Kép
Kép
csibe83

Az egypetéjű ikrek teljesen azonos genetikai állománnyal rendelkeznek, mivel az egyetlen petesejt és az egyetlen sperma összeolvadása után váltak szét nem sokkal, a sziámi ikrek kicsit később próbálkoznak a szétválással, akkor már nem tudnak teljesen külön válni. Nem lehetnek különböző neműek.

007,
Az amniocentézis után meg pláne nem kell extra nevet keresni. :lol:

Orsi,
Milyen jó a nővérke hozzáállása. :? Bírom, amikor ilyen segítőkészek és ennyire értenek a munkájukhoz. Ha egy laikus mond ilyent, az ok, de neki arról papírja van, hogy ért hozzá. :x

Fütyi:
A legtöbb gyerekorvos húzigapárti, a legtöbb urulógus a hagyd békén elvet vallja. Ebben nincs egyező álláspont. Mi nem huzigálunk, mert Szabi nem hagyja.

Na, mennem kell egy kicsit dolgozni...

Kép KépKép
lorca

lorca! :)

"Az amniocentézis után meg pláne nem kell extra nevet keresni"
Hacsak el nem keverték a papírokat... :roll: :roll: :roll: :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Az ilyen csecsemős(!!!) nővérek tényleg jó fejek. :evil: :evil: :evil: Ha segíteni nem tud, akkor legalább hülyeséget ne beszéljen...

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Fütykös: nálunk 1 éves kor után mondta dokinéni, hogy óvatosan fürcsikor minden este kicsit húzzuk le, így Martinnál 1,5 évesen le lehetett húzni, de még most sem felnőttesen, Norbinál az egyik oldal tök le van tapadva, így még van 1-1,5 évünk próbálkozni, 6 éves kora előtt a sebész lerendezi.
Az úgy törénik normál esetben -barátaink most voltak- hogy bekenik Lidokainnal, becsomagolják és fél óra múlva erőteljesen lehúzzák. A doki szerint nem fáj a kisfiú másképpen nyilatkozott. 2 nap pihi otthon és utána napi huzi fürcsinél.
Másik eset a már berepedt heges változat - szintén barátok- vagy körülmetélés vagy csillag alakban felvágás.
Azt hiszem érdemes az időre bízni és nem erőltetni.

Előtej: tudomásom szerint TILOS a cicit nyomkodni, mert méhösszehúzódásokat okozhat terhesen. Szülés után pontosan emiatt KÖTELEZŐ babát/babákat rendszeresen sűrűn mellre tenni, lehet, hogy nem túl erősen, de biztos, hogy fogja szívni, ami elősegíti a tej beindulását és a méh összehúzódását. Ekkor még nem szopik csak lenyalogatja apár csepp értékes kolosztrumot, mint írtátok.
Nehogy valaki amiatt ne tegye mellre, mert úgysincs még tej - én is ezt csináltam- így persze később is lett. Nem túl aktív a felvilágosítás a nővérkék részéről. A csaszisoknál is beindul csak 1 nappal később.

Nevek, nálunk eddig csak születés után kérdeztek, akkor meg már célzottan vezeték, keresztnév.

Ikrek: a szomszéd utcában laknak 2-es és 3-as ikres lányok is. Egy kicsit az furi a 3-as családban, hogy csak teljesen egyforma ruháik vannak a lányoknak és mindig egyformában járnak, pedig csak 2 egypetéjű. De olyan szinten, hogy cipő is tök egyforma. Ez persze úgy nem megy, hogy bemennek a boltba és megvesznek 3 egyszínű egyméretű cipőt, hanem rendelni kell és körbetelefonálni az ország többi üzletét. Ezzel inkább csak feltűnősködni lehet, de nekem ez nem tetszene, mert minden gyerek külön egyéniség és óhatatlanul kifolyhat kaki, leeheti spenóttal, lebukhatja valamelyik a ruháját és legközelebb azt a másik veszi fel?
Tény, hogy így nem kell válogatni, de ezért 3 évesen már jár a külön szerkó-szerintem.
Szóval Pagika, én is gratulálok és többé nem panaszkodom a fiú zokni pározást illetően, nálunk legalább van 1-2 méret eltérés, de nálatok minden azonos méretű lesz. Egy darbig követhető, de aztán, mikor már sok ruha van és szezonváltáskor.... talán a lányok jobban odafigyelnek, hogy melyik kié, mert nálunk aztán nem érdekli őket max este észreveszem, hogy egész nap a talpa alatt vagy a bokáján volt a zokni sarka.
Na megyek, mert csend van.

Éva

KépKépKép
agmano

Pagika a tej nem indul be rögtön szülés után, legalább is ritka. Általában 2 –nappal szokott utána. De az előtej már szülés után rögtön van. És persze nem minden baba tud rögtön szopizni, de megpróbálni meg lehet, és nagyrészüknek sikerül is.
Egyébként meg a tej akkor indul be a leghamarabb ha a cici stimulálva van, tehát a lehető leggyakrabban kell mellre tenni. Ha kell fél óránként. Ettől beindul a tej. És a mennyiség is ettől fog gyarapodni. Az egy nagy tévhit hogy sűrűn szopik a gyerek ezért kevés a tejem. Pont fordítva működik, minél többször mellre van téve annál több tej fog termelődni. És ez kell ahhoz is hogy hamarabb beinduljon. És igen császárnál még lassabb ez a folyamat, ott éppen ezért még jobban igaz az hogy amint lehet és amilyen sűrűn csak tegyük mellre a picit. Nem beszélve róla hogy a szopizás alatt a méh is összehúzódik és zsugorodik vissza az eredeti helyére amihez neki 6 hétre van szüksége. De nagyon fontos, hogy ez megtörténjen.
Tabati megmutatják hogy hol kell elvágni. De egyáltalán nem kötelező a párodnak elvágni. Elsőnél az enyém sem vágta el. Csak a második és harmadiknál. Ha meg nem sikerül elsőre majd sikerül másodszorra. Ez nem fáj neki.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Én ma voltam meginta kenguruban, eredetileg csak nézelődni, de nem bírtam ki vettem még két rugit, egyik olyan amihez van egy kis kardigán is. Abban szeretném majd haza hozni, meg kis sapi is volt hozzá.

Ma voltam fodrásznál, de annyira szakadt a z eső hogy a kapucnit a fejemre húztam, na szépen le is lapította, semminem látszik belőle.
Aztán meg be kellett mennem a főiskolára kérvényt leadnom, hogy halasztok. De én azt nem tudtam hogy akkora urak hogy csütörtökön nincs fogadás. Ajtó nyitva én bementem. Erre elkezdett velem kiabálni az egyik nő hogy menjek ki mert ma zárva vannak, mondom neki hogy csak egy levelet hoztam ennyit szeretnék leadni nincs vele teendő, de őt nem érdekli fogalma sincs miről van szó majd menjek vissza. Mondtam hogy én nem fogok egy levél miatt Halásztelekről pocakosan bemenni. És a másik kolléganője tud róla mert hozzá tartozom és neki hoztam, na ki is jött a másik és persze ő elfogadta a papírt. Hát hogy lehet valaki ekkora bunkó. Hiába nagy az isten állatkertje. Az embernek totál elmegy a kedve az ilyen emberek miatt a tanulástól.

Kép

gabi1

Kép

Kép

gabi1

Sziasztok!

Megjártuk a "Nagy Falut" :D

Kezemben a papír, kisbabám egészséges és a kromoszómavizsgálat szerint is kisfiú! :lol: :lol: :lol: :lol:

Most egyenlőre ennyi, mert eléggé elfáradtam, este majd elolvasom a mai napi termést :)
Vendég

Jaj, Sillia, nagyon-nagyon orulok, egesz nap gondoltam Rad, es irni ugyan nem volt idom, de csekkoltam a topikot allandoan!!!
Szivbol orulok Nektek!!!!! :D :D :D
Vendég

sillia nagyon örülök neki hogy minden rendben van.

Kép

gabi1

Sziasztok!

Csibe!

jó lett a tábla, köszi! :)

minimano!

Neked ki a dokid? Miért lesz programozott császár? Nincs kizárva, hogy talizzunk! :D Vagy lorca, 07, már valaki csak ott lesz. Az sem kizárt, hogy mindannyian egyszerre! :lol: :lol: Lorca, 07 és Nektek ki a dokitok??

Gabi!

Nagyon édesek a ruhák! Irigykedem!! Na de ha nálunk is minden rendben lesz, akkor mi is veszegetünk most már ezt-azt. :)

Sillia!

Gratulálok!!! Biztosan nagy kő esett le a szívedről! Már jó lenne nekünk is túllenni ezen! Nektek mit mondtak erről a két hétről? Vagy két hét múlva, vagy két héten belül telóznak ha baj van? Vagy ez hogy van? Nekem ilyet nem mondtak...nekünk szerdán reggel volt 2 hete, hogy levették a magzatvizet. De mégis izgulok nagyon!

Ikrek: a mi keresztfiaink ikrek, most febr 10én voltak 3 évesek, és karamellbabák, olyan szépek!!! :D fiúk, de ők kétpetéjűek!

f.nikici

Sillia!

Óriási gartula :D :D :D !
A tálblázatban láttam valami meglepőt: úgy tudtam ez a harmadik babád lesz, de látok ott egy Bercit is :roll: ! Ő a párod kisfia :oops: ? Nem vagyok képben... :D

Juhuuu, juhuu, holnap 4D :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

07

Köszi a drukkot, de ma nem tudtuk elvinni a kutyit dokihoz, majd holnap.

Minimano+Sillia

Gratulálok a jó eredményhez!!!

Kép
Kép
orsi777

Gratula Sillia!
Vendég

Ha nem baj, megmutatom a kutyikat, ezek a képek kb. 2 hetesek. Kép Öcsi Kép Ez meg Huncut, Őt találtuk, foxi keverék

Kép
Kép
orsi777

Sillia!

Nagyon-nagyon örülök....de én annyira biztos voltam benne komolyan!!!! Hatalmas Gratula a Kukishoz!! Illetve Lócihoz :lol: :lol: !!!

Tickerplayground.com
breki76

Apának azt mondták a telefonba hogy azért muszály személyesen felmenni mert kontroll UH-t csinálnak. Mano írta hogy neki ilyen nem volt és akik előttem kijöttek ők is mondták hogy nekik sem, így aztán meg sem lepődtem amikor egyszerűen a kezembe nyomták a papírt. Persze nem bírtam ki és megkérdeztem hogy is van ez akkor. Azt a választ kaptam hogy képzeljem el mi munka lenne ennyi eredményt kipostázni, fel kell menni érte és kész!
( nem tudom mennyivel kisebb munka ennyi emberrel időpontot egyeztetni majd személyesen beszélni a MÁV kórházból is tudnak postázni)
De a lényeg, hogy kezemben a papír :)

Nikici

nekem azt mondták két héten belül szólnak ha gond van. Úgyhogy 007-el együtt lehet megnyugodni :wink:

dodi

Berci és Emi apa gyerekei :)
Vendég

Áááá, capisci :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok! :lol:

minimano, sillia: gratulálok a jó eredményhez! :lol:

pagika: neked meg a három kislányhoz! Apa szavazati kisebbségben lesz :lol:

most csak ennyit akartam, mennem kell papírmunkát befejezni :cry:

Kép
agi125r

sillia!

Értem, hát tényleg jó lenne, ha így lenne!! De Te akkor már hamarabb tudtad az eredményt? Felhívtad őket telón?

f.nikici

nikici

én nem tudtam az eredményt, csak gondoltam hogy minden rendben ha egyszer nem telefonáltak.
Azt meg hogy fiúcska, elég egyértelműen megmutatta 4d-n :)
Vendég

sillia ja értem, azt hittem az eredmény miatt telefonáltatok nekik (hogy írtad hogy a párod telózott)! Mi kislányunk is nagyon egyértelműen megmutatta magát. :)

f.nikici

nikici

csak azért telefonált apa, hátha mégse kell felutazni azért a papírért... Az eredmény miatt nem kérdezősködtünk, gondolom nekik is tele van a hócipőjük az ezért telefonálókkal.

én most aludni fogok mert alig tudom nyitvatartani a szemem.
Jó éjt mindenkinek :)
Vendég

Sillia, szuper hírek! Gartula a jó eredményekhez!! :)

Gabi, nagyon aranyosak az új szerzemények! Jaj, milyen jó is lenne ilyen helyes kis rózsaszín rucikat vásárolgatni!

Lányok vki tervez venni vmilyen hordozókendőt? Én mindenképpen szeretnék egyet, mert ha a két sráccal útra kelek szerintem nagy segítség lesz. Bár van a babakocsinkon testvérfellépő, de igazából nem fűzök hozzá nagy reményt, h a nagyobbik rá lehet majd "szögezni".
Volt egy chicco kengurum Barnával, viszont az nem igazán jött be, tovább is adtam rajta.. Most nagyon szemezek ezzel, egyik ismerősömnek van, és nagyon dícséri. http://www.babaslings.hu/
De még ez a másik opció: http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... t&catId=14

Hallottatok már vmit róluk, vagy esetleg vki már használta már?

Szép estét Mindenkinek! :)
o.heni

Sillia, Minimanó! Nagyon örülök, hogy minden rendben, gratulálok!

Kicsidodi: igen, az egypetéjűek csak azonos neműek lehetnek, valamit nem jól írtam? Mert úgy volt, hogy az egypetéjűek közül csak az egyiküket láttuk, és ő kislány, ezért egyértelmű, hogy a másikuk is az. És múlt héten is voltunk uh-n, akkor is az egyikőjüket sikerült meglesni, akkor is kislányt láttunk.
Örülök hogy iminden rendben van mindenkivel.
Gabi, hát akkor előtej, de a lényeg, hogy tej, sőt az előtej még jobb, ahogy írtad is. De az akkor is igaz, hogy császárnál nehezebben indul be, nem? Főleg a programozottnál. 200907, tényleg adnak császár után oxitocint? Miért?

Kép
pagika

pagika! :)

Az oxitocint általában infúzióban szokták adni, amíg az intenzíven vagy műtét után. Egyrészt azért, hogy így segítség a méh összehúzódását, másrészt pedig, hogy hamarabb elinduljon a tej.

Mikor kell befeküdnöd, tudod már?

Kép
Kép
200907?

Nemrég mondom a férjemnek:
Mi lenne, ha a mai napról neveznénk el a gyereket?
Err ő:
Csütörtök :?: :shock: :shock: :?: :shock: :shock:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Persze én a mai névnapra gondoltam, csak rosszul fejeztem ki magam, ő meg már fáradt volt, szóval jól összehoztuk, de pusztultam a röhögéstől! Látni kellett volna a fejét!!! :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Pagika,
Császárosok oxitocint szuriban is szoktak kapni.

Heni,
Először egy noname hordozóm volt, abban Natit fél évesen (9 kg) már nem bírtam.
Kendőm is van, nagyon szeretem, bár mindig jó csomóan bámultak, amikor monduk egy Tescoban előkaptam és magamracsomagoltam Szabit.
Ami még nagy kedvenc, a BabyBjörn
http://www.brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?productid=197830&pageno=3&whid=25
Ezeket lehet újszülött kortól hordani és ezt apa is hajlandó volt hordani. Ismerősi körben (elég széles :lol: ) az Ergo hordozók nyertek kiütéssel.
http://www.happy-baby.hu/product_info.php?cPath=142&products_id=531&osCsid=84d7f66fdc8d6ae68a190df48ea0d1b1
Jó súlyban van Barnabás. :lol:
A keresztcsontom nekem Nati szülése után fájt iszonyatosan, a nem egészen 4 kg-os bébit sem bírtam felemelni. :?

Sillia,
Mi munka lenne kipostázni?! A jó édes.. :evil:

Nikici,
Dr Berkes Enikő a dokim. Szültem már Dr Bőze Tamásnál is, az akkori szülésznőm nincs már a klinikán. Ki a te dokid?

Gabi,
Kenguru Gold? Kedvenc márkám. :D
Amikor tanulmányi osztályon jártam (Szabival) én nagyon kidüllesztettem a pocimat és mindig előreengedtek. Legyen már valahol előny, hogy terhesek vagyunk. :lol:
Natasám kedvenc barátnője is Halásztelken lakik. :D

Agmano,
Jobbulást mindenkinek a családban!!!
Nati és barátnője nagyon pici korától együtt voltak. Képesek voltak rá, hogy egy pár cipőn összevesszenek. Ha mindkettőnek egy ballábas került a kezébe, akkor csak az volt a tuti játék. Ha valahogy az egyik kézbe vette a másikat, a bal repült és az visított, amelyiknél pont nem volt a jobb lábas. :twisted: Meg tudom azért érteni, hogy egyforma dolgokat akarnak a szülők. 3 évesen viszont tényleg már túlzásnak tartom. Én is vettem olyan unisex ruhákat két méretben, amit Nati és Szabi is felvehet, de valahogy soha nincsenek egyszerre felvehető állapotban. :roll:
Ikrekre én biztos csak egy szekrényt tartanék, az egyszerűség kedvéért. :oops:

007,
Doktor ismerős amnio után váltig reménykedett, hogy talán fia lesz. Ő is azt mondta, hogy az uh-n tévedhetnek, az eredményt meg elkeverhetik. A remény hal meg utoljára. :lol:
Részemről szülhetünk együtt, ha neked is jó a június. :wink: Nagyon nem szeretnék még júliusban is terhes lenni. 8)
Tény, hogy terhesen egy csomó új pontot fedeztem fel a testemen, amiről előtte el nem tudtam volna képzelni, hogy fájhat vagy köze lehet a terhességhez. :twisted: Ha lehet, megmaradnék boldog tudatlanságomban az olyan pontokkal kapcsolatban, ami még eddig nem fájt. :lol:
[quote]m írta:i lenne, ha valaki már most nekiállna fejni
Pont az, ami a szoptató anyukáknál. Szépen beindulna a tejtermelés. :wink: Nekem Nati és Szabi közötti két szopimentes hónapban nem állt le a tejtermelés. Az előtej egy kicsit felhigulna a normál tejben. Ezért van az, hogy a szoptatott nagynak hasmenése lehet, mivel a kolosztrum egyik fontos feladata, hogy mielőbb kiürítse a meconiumot bébikénk beleiből.
Sőt, ha egy nem terhes nő elkezd fejni, neki is nagy valószínűséggel beindul a tejtermelés, pusztán az ingerek hatására. Nem olyan intenzitással, mint terhesen, mert a tejmirigyek növekedéséhez kellenek a terhes hormonok, de így akár egy örökbefogadó anya is képes szoptatni.

Tej beindulása:
Senki se várjon a szoptatással arra, hogy beinduljon!!! A szülés után közvetlenül biztos nem fog, de az a minimális mennyiség is nagyon fontos. Natival úgy jöttünk el a klinikáról, hogy NEM volt mérhető mennyiség, amit akár egyszer is szopott volna, tehát nálam a 4 nap folyamatos szopi után sem indult be. Ennek ellenére két hónaposan már 7 kg volt, pedig még csak vizet sem kapott plusszban.

Moncsy,
Én akkor értem el majdnem a 66 kg-ot, amikor hónapokig fogyiztam. :lol: Persze függ a magasságodtól, de én biztos nem aggódnék még 150 centisen sem. Valahogy az aggódógomb nem működik súllyal kapcsolatban nálam. Annál inkább egy csomó másban. :twisted:

Kép KépKép
lorca

agmano! :)

"bekenik Lidokainnal, becsomagolják és fél óra múlva erőteljesen lehúzzák. A doki szerint nem fáj a kisfiú másképpen nyilatkozott."
:shock: :shock: :shock: :shock: Szegényke. :( :( :(

gabi1! :)

Nagy az Isten állatkerjte, de hála az Égnek nem sűrűn van niytva. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: Hülye emberekkel nem érdemes foglalkozni...

sillia! :)

Csak ennyit mondanék: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :wink:

Részemről nem izgulok az eredmény miatt, de azért majd az lesz a tuti, ha a papír már a kezemben lesz. :roll:
Szerintem egyszerűn spórolásból nem postázzák ki, tetemes költség lenne. Én őszintén szólva jobban örülök, hogy személyesen nyomják a kezembe, ultra gáz lenne, ha elkavarodna a postán... (Mondjuk tény, hogy könnyen jár a szám, mert csak felülök a villamosra vagy a metróra és már ott is vagyok fél órán belül, kényelmesen. 200 km-ről már nem biztos, hogy ugyanígy vélekednék... :roll: :roll: :roll: :roll: )

f.nikici! :)

Én a Rigó dokihoz járok.

kicsidodi! :)

Ez aztán a "párbeszéd". Tényleg érdemes volt végigseggelni azt a két napos kommunikációs tréninget. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

lorca! :)

Július 6-ra vagyok kiírva és köszönöm, imádok terhes lenni. Nem sietnék szülni, ha nem muszáj... :roll: :lol: :lol: :lol: Hugira és a dokira bízom - én sehol nem vagyok hozzájuk képest. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Mi munka lenne kipostázni?! A jó édes.. "
Ahhoz is ember kéne, aki vagy CSAK ezzel foglalkozik vagy pedig más munkája mellett látja el. Neki is kell fizetést adni illetve az egyéb munkáit is el kell végeznie, és azt sem összecsapva...
Egyszer-egyszer lehet, hogy beleférne, de mindenki úgy lenne vele, hogy "deazénesetembenkivételesennemlehetneemert"...
(Egy ilyen papírt minimum ajánlottként kéne feladni, 275.-Ft.-ért)
Szóval, sokban lenne.

Tisztán elméletileg!!!
Azt tudom, hogy a szoptatás méhösszehúzádásokat okozhat, de az ebben az időben még nem okozna komoly problémát (gondolom én... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: ). Ha most valaki nekiállna fejni (mondjuk 1-1,5 hónapig) azon felbuzdulva, hogy van előteje, akkor azt akár oda is adhatná, ha megszületik a baba. Nem? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Illetve, ha abbahagyná, akkor "visszaváltozna" előtejjé? Nem hinném. De akkor szülés után a baba már nem előtejet, hanem igazit kapna. Az milyen lenne neki?

Kép
Kép
200907?

007,
A négyes teszt eredményét, amint kész volt, e-mail-en küldték. Vizsgálat ára: 19e, teljesen önköltséges.
Az amnio legutolsó eredménye is befut 2 hét alatt. Vizsgálat ktg: 140e (info tőletek)
Tavaly 99.200 gyerek született, ennek a számnak a töredéke az elvégzett amnio, ami szétoszlik több kórház között. Nem tudom, mennyi lehet, talán 100-ból 1-2-4? Az itteni átlagot nem szabad mérvadónak tekinteni. :wink: Tudom, hogy túlterhelt sok eü-s, meg nem kell még plusz egy meló, de ez nem akkora fáradtság szerintem, ha napi szinten nézzük, semmiképpen nem akkora, hogy erre külön ember kéne. Amúgy is gépben van az eredmény, annyi kéne, hogy egy primitív programot írjon valaki : eredményt erre a a címre is küldeni, majd a sor végén ENTER. Akinek nincs e-mail címe, az még ennél is sokkal kevesebb, nekik mehet a levél, vagy a bocsi, akkor fáradjon be. :roll: Nekem ez egy kicsit olyan maradiság és tesze-toszaság, hogy felráncigálnak azért, hogy annyit mondjanak, OK. Pláne, hogy egy hónapig kell várni amikor fele annyi idő is elég lenne.

Elméletben. :lol:
Be lehetne indítani a tejtermelést. Az oxitocinra akkor reagál a méh, ha fel van rá készülve, vagy valami hibásan működik. Amikor egy túlhordást akarnak beindítani, sokszor hiába nyomják tele szegény kismamát brutál adagokkal, semmi nem történik. Tehát normál esetben nem okoz gondot.
Prolactin termeléssel lehetnek gondok, ami a hatékony tejtermelést biztosítaná. A terhesség vmelyik hormonja gátolja a termelődését, így csak egy csomó melóval lehetne csak tejet fakasztani. Van, akinél még egy menstruáció is szinte leállítja a tejtermelést, hormonálisan azért vissza van fogva. Max elméletben tudom elképzelni, hogy azt a napi 1,5 litert, ami szükéges, ki lehetne csalogatni.
A szülés utáni kolostrumban biztos benne van minden jó, akár kávéskanálnyi, akár több a tej, mert akkor is megváltozik a minősége, hogy folyamatos a szopi. Ha több, akkor gondolom max kicsit higítva. A baba gyomra, ahogy Gabi is írta, cseresznyényi, de sok cseresznye sokra megy és nagyon is képlékeny. Szabi ha jól emlékszem 3 naposan szopizott 80 ml-t, ami azért már igencsak méretes cseresznye.

Kép KépKép
lorca

Jó reggelt Kismamik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sillia!
NAGY-NAGY GRATULÁCIÓ AZ EREMDÉNYÉRT :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nikici!
Nekem eddig 2 császárom volt és ezért lesz a 3. is az (az előző csaszim is nemrég volt 2008. márc. végén). Az én dokim Dr. Sziller István.

Én nem az együtt szülésre gondoltam, bocsi, hanem arra, hogy talán együtt leszünk a kórházban pár napot :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
minimano74

Szép jó reggelt kismamik!
nagy-nagy gratula sillia az eredményhez!!!
akkor most már szabad shoppingolni a picurnak :lol: :lol: :lol:

hívott a védőnőm...hétfőn mehetek hozzá...nincs bajom vele csak hát
nem látom értelmét,hogy ott töltök fél órát és arról beszélgetünk,
hogy mit érzek és hogy vagyok.ezt bárkivel meg tudom beszélni.
de ha kell hát kell...

Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

pirossal jelöltem a mostanság következő szülinapot vagy névnapot.
és még mindig várom a privit a dátumokkal...

Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

007

ez itt egy szavazat a mese folytatására :)
Vendég

Sziasztok!

lorca!

ez nálam kicsit bonyolultabb. :D Eddig ide jártam dokihoz Szolnokra, igaz a szülésre még nem kértem fel, de mindig magán úton voltam nála. Azonban mostani csalódások után úgy döntöttünk, hogy felmegyünk SOTE I-re. A genetikushoz (Dr. Papp Csaba) is magán úton jutottunk fel, ő mondta, hogy Szolnokról is vannak kismamái, és kérdezte, hogy én hol szeretnék szülni...még mondtam nem tudom, de most ezen még nem is gondolkodtam, és erre azt mondta, hogy na jól van Nikolett, akkor majd visszatérünk rá ha megvan az amnio eredménye...mindenféleképpen szeretnék ha elvállalna, majd 16-án kiderül, de ha nem, akkor Dr. Csabay még akit meg szeretnék keresni, egy ismerősöm ajánlotta.

Különben nem csodálom, hogy innen Szolnokról menekülnek az emberek, ha leírnám, hogy velünk mik történtek mostanában itt, mindenki elrettenne. Csalódtunk éppen eleget, így úgy döntöttünk, hogy nem itt szeretnék szülni!

Most megyek bevásárolni a piacra, most reggeliztem meg amíg visszaolvasgattam, előtte meg megjártam az Interspar-t. Utána főzök, apa dél körül hazajön, és fél kettőig itthon lesz.

szép napot Mindenkinek! 8)

f.nikici

Sziasztok!
Mindenkinek gratulálok a jó eredményhez!
Csibe köszi az új táblákat! :lol: :lol:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

sziasztok!
ti mennyit híztatok mostanság?

Kép

Sziasztok! :)

Azt én sem állítom, hogy ez a legmodernebb megoldás. :roll: :roll: :roll: :roll: De továbbra is fenntartom, hogy bizony költséges lenne. (Mondjuk arra nézvést is lennének ötleteim, hogy hol lehetne még megfogni egy kis pénzt, de nem értek hozzá, nem tudom mi, miért van pont úgy, ahogy...) És ameddig ilyen a magyar egészségügy helyzete addig én annak is örülök, hogy van a kézmosóban folyadék, hogy rendszeresen csekkolják és takarítják a mosdókat, a Várandós Ambulancián kulturáltan lehet WC-re menni, a csecsemőknek biztosítanak minden kencét és a pelust, amíg bent vannak és egyebek.
Előbb-utóbb majd ez is megszűnik, hogy személyesen kell feljönni.
(Az érdekesség kedvéért: nekem sem mondta senki, hogy lenne még egy ultrahang kontollként. Én is csak a többiektől veszem. :roll: Telefonba kamuzni csúnya dolog, úgyhogy jóindulaúan feltételezem, hogy egy-két esetben mégis csak csinálnak, ha esetleg szükség van rá. De ezek után nem is számítok rá)

csibe83! :)

Velem normálisan foglalkozik a védőnő, de őszintén szólva én sem látom sok értemét ilyen szintű orvosi ellátás mellett. :roll: :roll: :roll: :roll: Persze mindenütt mások az orvosok és a védőnők is. Az egyetlen dolog, amit nyújtani egy orvossal szemben az az, hogy elvileg ő el tud igazítani szociális kérdésekben is, családvédelmi támogatást tud nyújtani, ha lelki problémáid vannak hozzá fordulhatsz és hasonlók.

Akkor már 3 voks van a mese mellett. Ha még jön 4, akkor felteszem. :wink:

Neked mi volt a benyomásod a SOTE-ról?

Kép
Kép
200907?

Voltam kicsit shoppingolni :oops: :oops: :oops: .
most inkább magamat kényeztettem...mivel a képen is látható,amit felraktam,
hogy milyen sápadtka lettem mióta prüntyi van és nem járok szolizni,
ezért emgleptem magam egy arc szolival :oops: :oops: :oops: ...
és hihetetlenül boldog voltam,hogy találtam pár felsőt is tavazsra,nyárra...

007!
velem is normálisan foglalkozik.csak hát nincs semi problémém és ezért
bánom,hogy havonta járnom kell hozzá...

Kép
Kép
csibe83

csibe83! :)

Ettől nagyobb bánatod sose legyen! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Pagika!
3 csajszi, de szuper! Akkor kicsit legalább felzárkóztak a lányok a topikban :wink:

Ancsurti!
Nyákszívással csak annyi a bajunk, hogy megszületik a bébi, szegény azt sem tudja mi történik vele és akkor még elkezdik macerálni, ahelyett, hogy az anyjának odaadnák. Plusz elég durva sztem, hogy egy "kilóméter" hosszú csövet ledugdosnak egy ilyen csöppnek. Szörnyű látni és ha nincs gond, tök felesleges.

Orsi!
Kutyiddal mi van? Mi volt a dokinál?

Kuki huzogatás: én is hallottam mindkét verziót, úgyhogy én Marcinál az aranyközéputat választottam és azt csinálom, hogy fürdéskor amikor megmosom neki, akkor kicsit meghúzom neki, de egyébként nem huzogatom. Viszont ő már 20 hós és semmi változást nem látok a születéséhez képest a kukiján.

Sillia!
Én is nagyon örülök, hogy minden rendben van kismanóddal. Akkor mostmár tényleg csak a nyugodt, békés várakozás van hátra :wink:

Kép
Kép
Kép
szonibaba

007

Én a SOTE I.-ből csak a genetikai tanácsadás ajtaja előtti folyosórészt ismerem. Ja, és az ott található koedukált WC-t.
Az ellátás semiivel sem jobb vagy rosszabb mint bármelyik váróteremben. A nővérek nem túl kedvesek sőt néha kifejezettem gorombák és idegesek. Megjegyzem: ilyen tömegnyomor és forgalom mellett én is az lennék...
Az egészben csak azért csalódtam egy picit, mert valamiért azt gondoltam egy amnio azért elég különleges dolog ahhoz hogy külön figyelmet szenteljenek a személyemnek. Végülis nem egy fogtömésre ülve várakozik ott az ember. És nem számítottam arra hogy ez is futószalag szerűen megy.
Tisztában vagyok az egészségügy helyzetével, de azért ha arra gondolok hogy életem során már mennyi pénzt kifizettem TB járulékként akkor egy picit sérelmesnek érzem hogy továbbra is csak drága magánrendelésen kaphatok külön figyelmet.
Az igaz, hogy az amniot fizette a TB de annál az összegnél én már sokkal többet kifizettem összeségében és miután nem vagyok beteges alig vettem igénybe belőle valamit.
Azt is tudom, hogy a befizett pénz az már nem a sajátom, hanem abból gyógyítják pl. a sok nyugdíjast is.
Ergo: józan ésszel és reálisan tudom hogy nincs igazam, mégis bosszant picit a dolog.
Vendég

Megértelek és igazad van. De sajnos ez van. :?

Kép
Kép
200907?

pagika

gratula a kiscsajokhoz, azt hiszem te mostantól mindig csupa rózsaszínben látod majd a világot :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?