A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Sziasztok!
Adryn!
Nagyon szépek vagytok! :D És te sem panaszkodhatsz, rajtad sem látszik ám, hogy most szültél, és nem is akármilyen maratonban! :D

Nemlajos!
Döme tényleg valami cukipofa! :D És tényleg olyan Dömés! :D

Csatlakozom én is, korlátlan mennyiségben várjuk a babafotókat!!!Olyan jó gyönyörködni bennük!

Gabka!
Igen, én már nagyon szülnék... :roll: De kezdem elfogadni, hogy Lara valószínűleg egyáltalán nem akar hamarabb jönni.Ma volt a 2. nst-m, egyenesebb lett a görbém, mint a múlt héten :( Még a 20-ast se érte el egyszer se.Doki szerint ez 37.héten tökjó! :?
Férjemnek 13-án van a névnapja, olyan jó kis ajándék lenne, de nincs sok esélyem.De mondom, mostmár nem is görcsölök ezen, felkészültem arra, hogy a márciust még 2in1 húzzuk ki...

Bea!
Szerintem mindenképp beszélgess a dokiddal a szülésről, én is megbíztam benne maximálisan előtte is, de mégiscsak jó tudni, hogy mire számíthat az ember, hogy zajlik az egész, mi van ha nincs semmi gond, mi van, ha történik valami, túlhordásnál mi van, ilyenek.

Kép
Kép
zazzy

Hanyadik laptetőm az utóbbi időben...Jelent valamit??? :lol:

Kép
Kép
zazzy

Bea: vaspótlásra a legjobb a szezámmag, csodákra képes, sima naturból napi 2-3 ek! Pluszban lehet még ferrocompot enni, az egy vaskészítmény, de csupa természetes dologból, almából van kisajtolva. Én ezeket szedtem, jó vérszegény voltam, és rendbe jött.

Nemlajos: nagyon szép Döme baba!!! Tényleg!

Adryn: nagyon édesek vagytok, szegény Nicon látszik, h megküzdött a kinti létért, de irtó hamar rendbe jötettek!!! Büszke mami és papi!!! Tök jó :oops:

Gabka: te kapsz kaja jegyet? Én már nem :cry: Nemsoká te is szülsz, túl sok a "jel" :wink: Levinek szorítunk, h ne legyen beteg!

Wicca: hány éves a meccsre járó fiad??? :shock:

Marq: remélem rendbe jön a cicód, és minden okés lesz! Drukkolunk! :P

Csibb: a sex nem segít neked, szülésmegindításban? :wink:

Timiban: köszi a részletes leírást. Azért ezeket már nagyjából tudtam, csak azt nem értem nálunk mér csak a szivet nézik, mozgásjelző nélkül :shock: flowt nekem régóta csinálnak, 29 héttől, mert preeclampsiam volt :x a keményedésre meg annyit mond a doki, h örüljek neki, könnyű szülésem lesz. (Mert szinte egész nap kemény)

RSZG: kitartás, lesz neked még sok tejed, amilyen kitartó vagy :P
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára papillon 2009.03.05 10:29-kor.

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Vica:. jobbulást nektek!

Én bármikor szülök szívesen, kivéve 13-át, rossz emlékek vannak nekünk péntek 13-áról, ráadásul, az ex férjem Krisztián, akkor van a névnapja :shock: :?

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Papillon, csak azért kapok még, mert én még február 23-ig szabin voltam, de betegácsiban már nem jár :(
Mondjuk az a 6500 Ft nem olyan nagy pénz.

A 13-át én is szívesen kihagyom, bár nem vagyok különösebben babonás :)

Kép

Kép
gabka77

Sziasztok!

Rszg, én végig két ciciből szoptattam, nekem egyből esélytelen volt jóllakatni Samut... Rátettem az egyikre, azt kiszívta, majd jött a másik, ebből is hamizott, de általában nem szívta ki teljesen (bár előfordult), és a következő szopit ez utóbbival kezdtem. Nagyon-nagyon ritkán fordult elő, hogy egy cici elég volt neki - no, én sem voltam egy tejcsárda. És az első 6 hétben-2 hónapban nagyon sokáig tartott egy-egy szopi, átlag egy órát (de volt hogy tovább is), csak ezt követően kezdett 20-30 perc alatt jól lakni.
Miért mentek Pécsre?

Timi, most nagyon okos lettem a CTG-NST témában :) Köszi. És ha ráérsz egy kicsit még majd: mitől lehet ödémás a baba a pocimban? Persze ez elég orvosi kérdés, de hátha van tipped. Lehet pü-ben is. Szerencsére a doki szerint már visszahúzodott, de azért kiváncsi vagyok. Próbáltam rákeresni a neten, túl sok okosságot nem találtam, illetve a Rh- és Rh + összeférhetetlenséget, de ezt ugye kizárták.
Már volt többször téma, csak mindig elfelejtettem írni: nálunk mindig egy-két nap alatt megvan az ellenanyagszűrés eredménye, a kórházban helyben van egy vérellátó + labor, ott csinálják.

Samuval ma megnéztük a kiszemelt ovit, nagyon szimpi volt. Innen OFF, csak az olvassa, akit érdekel az oviválasztás téma :)
Ez egy kézműves ovi szép udvarral, tornateremmel, felújítva. Nagyon sokat kreatívkodnak a gyerekek: gyönygyfűzés, bábkészítés, agyagozás, nemezelés, szövés-fonás, stb. Emellett minden csoportnak van egy egyéni profilja, pl. van Montessori csoport, német (két)nyelvű csoport, és ami nekem nagyon szimpi, az ún. Reggio pedagógiát folytató csoport, ide elég intenzíven bevonják a szülőket is. Itt pl. van a csoportszobában homokozó, vizezős medence, tartanak állatokat (pl. aranyhörcsög), stb. 4-5 éves kortól viszik a gyerekeket úszásra és korcsolyázni is.
Ja, a látogatás után Samu közölte, hogy a bölcsi nem jó, az ovi tetszik, és ő már óvodás :) Vezetőnő szimpi volt, beszélgetett Samuval is, és mondta, hogy nem baj, ha nem vagyunk körzetesek, sok gyerek jön a körzeten kívülről. Sajnos elég nagyok a csoportlétszámok: 25-30 fős általában egy-egy csoport.
Ezt most elküldöm, és nemsokára töltök fel Samu farsangi fotókat, már ezer éve megígértem.

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Vica, jobbulást a családnak! Sajnálom, hogy a lányod visszaesett...

Papillon, jó hogy mondod a szezámmagot, azt imádom.

Zazzy, azért neked még van néhény heted, bár elhiszem, h a kezed miatt rossz a közérzeted.

És két fotót találtam a bölcsis farsangról a gépen, sajnos nem is túl jók, mivel inkább videokat készítettünk, de most nincs türelmem kivágni a képeket.

Samu mackó
Kép

Micimackó nagyon komoly
Kép

erpé

Sziasztok!

Remélem nem hatagszotok meg, ha beteszem, amit találtam a neten. Jót mosolyogtam rajat, és rá kellett jönnöm mennyire igaz. Akinek van már nagyobb gyereke, az tudja. Egy kis ízelítő azoknak, akiknek még kezdők. :D ;)

Mindaz, amit nem tudsz addig, amíg nincs egy 6-12 hónapos csemetéd

- ha a gyerek elalszik végre, akkor a postás csenget. De kétszer!!
- a törlőkendő pont akkor fogy ki, amikor a babád nyakig kakis, és a vízszolgáltatás előreláthatólag 14 óráig szünetel
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben
- napi négyszer átöltöztetni nem is sok
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik
- a legjobb játék a pillepalack. Minden más pénzkidobás
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed, egy reklámszatyorba sem férne be
- mindenen a bevarró címke a legérdekesebb
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a WC-re is követ négykézláb
- amíg a gyerek iszik a cumisüvegből, már lila fejjel és lélegzet visszatartva nézve őt rá kell döbbenned, hogy ő tovább bírja 1 levegővel, mint te
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lyukasszon a mellbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered
- a baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát
- a baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- a körömvágást altatásban kéne végezni. Olyan, mint futó vadra lőni...
- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábán
- a baba tojik rá, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább
- az etetőtálcára csöppent főzelék sorsa a tenyérrel szétcsapkodás
- bármilyen földre ejtett morzsa vagy kajamaradék a szájában köt ki
- többé nem kell mosni a papucsod talpát, van, aki tisztára nyalja
- a nagyszülőkhöz érkezve te már a kocsiban láthatatlanná válsz számukra
- lehet égnek álló seggel aludni
- igenis meg lehet enni egy 3 fogásos vacsorát 4, 5 perc alatt
- csak addig néz a fényképezőbe, amíg nem nyúlsz az exponálás gombhoz. 32 képből 1 sikeres
- a " de én ezt így csináltam " mondat egy idő után kiváltja belőled a nagyigyilkos indulatokat
- ha bevásárlás után cipekedsz az emeletre, karodon gyerek, töködön is csomag lóg, akkor leejti a cumiját
- a spejz úgy néz ki, mint egy bébiétel depó.

banokla

Adryn: nagyon jól néztek ki!!

Nemlajos: nagyon cuki Döme. Milyen szép formás pofija van.

Vica: jobbulást az egész családnak!!

Erpé: aranyos a micimackód!!

Csibb, Wicca kitartás!!

Marq: sajnálom, hogy így jártál a cickóddal. Nekem is ilyen volt, de már a kórházba:( Kitartás. Én sokat kentem és bimbóvédővel szoptattam.

banokla

Hol van ma mindenki?
Csak nem babaesőt okoz az eső?
Csak rám nem hat? :)

Megyek rápihenek a holnapi napra, meg a múlt éjszakára :)
gabka77

Tényleg nem nagy ma a forgalom... :roll: Babaeső? :wink:
Nekem most mondta egy csaj az nst-n, hogy jövő héten telihold lesz, hátha sok baba kibújik.Ő 17-re van kiírva, de már ő is nagyon babázna.
El is felejtettem az előbb, hogy negatív lett a kókuszom :wink: meg baci és gomba sincs :D
Tényleg minden oké, és Lara is úgy tűnik, marha jól érzi magát odabenn :D
Lányunk ma hazajött a suliból, rosszul lett, hányt, falfehér volt(reggel még semmi baja nem volt :shock: )de nemcsak ő, hanem a fél osztály.Mi lehet ez?

Ez az eső elmehetne már a fenébe!Tavaszt akarok!!!

Kép
Kép
zazzy

Nálunk csak sima eső esik....nem baba!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Erpé, nagyon ari Samu mackó!!!! :)

Du-n megyek kismamatornára, más újság nincs.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Zazzy, biztos a fosós-hányós vírus az!!!!!!!!!!!
De jó, h nincs bacid, gombád, kókuszod!!! :)

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok, :)

Nálunk csendesen tellik a nap. Csak fejek és fejek.... kezdem átérezni szegény fejős tehenek életét... :lol: :lol: :lol:
Azért még nem adtam fel, mindig cicire teszem. De ma 10 mili volt a csúcs, amit sikerült enni ciciből. Azt hiszem hallgatok Banlokára és abbahagyom a mérést....

Erpé: Aranyos a Samu Micimacinak! :)

Adryn: Nico nagyon aranyos! Jó babázást Neked! :)

Gabka: Igen, én pennicilint kaptam.

Zazzy: Hogy van a zsibbadásod?

Vica: Nagyon sajnálom a rengeteg betegséget. Írtó nehéz lehet ez így a végén....

Katka

katka22

Erpé!
Tökjó, hogy tetszett az ovi!És főleg, hogy Samunak is! :D Jelmez aranyos!

Katka!
Zsibbadás ugyanúgy van.Kedd óta kicsit durvább, mint előtte, de azóta ugyanolyan.Ez van.Lassan megszokom.Éjszaka rossz inkább, akkor kifejezetten fáj.
De tegnap pl. azt mondta a védőnő, hogy ó, ha ilyen jó a vérnyomásom(120/70)akkor nem is lehet durva az a zsibbadás!Köszi!Hadd érezzem már én! :evil: És még jó, hogy nincs mellé magas vérnyomás, mert akkor már rég a kórházban dekkolnék...

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!
egyelőre rám sincs hatással ez az idő!!! :roll:

Papillon
pont tegnap mondtam apának, hogy segíthetne rajtam, de ő már nagy pocakkal nem meri csinálni. jól elmosolyogtunk a témán, mondtam neki, hogy jó, én sem gondoltam olyan komolyan, mert minden mozdulatba bele akarok halni, akkor elképzelem magam, mint szexbomba az ágyban... :lol: még alvás előtt mondta, hogy ha gondolom, akkor felülemelkedik ezen, de mondtam, hogy ne erőltessük, majd jön magától.

Adryn
Nico még mindig gyönyörű, és te is nagyon jól nézel ki!
és irígy vagyok!!! :twisted:

Erpé
Micimackód tündéri! :D

Wicca
mi volt ma???

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

sziasztok

LÁNYOK NE MÉRJÉTEK ÁLLANDÓAN AZOKAT A BABÁKAT. már írtam egyszer, de úgy látszik nem hatásos :) Tudom miről beszélek, én ebbe csavarodtam és depiztem bele. Ne járjatok Ti is így, iszonyú függőség és baromi nehéz abbahagyni (mint egy szerencsejáték)
Bízzatok a babátokban. Nem mindig csak evésre akarja Ő a cicit használni, fontos neki az a meghitség és kontaktus, amit a cicivel elér.
marq: sajnos a sebes cicivel nem tudom mit lehetne csinálni, nálam szerencsére ez nem volt, de a lányok úgy látom adtak tippeket.

tejserkentőnek ki lehet próbálni még a lucernacsírát vagy a kecserutafűből teafőzetet.

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok,

Adryn: nagyon cíííííííííípek vagytok!!!!! és Csibbhez hasonlóan én is nagyon nagyon irigy vagyok!!!!!!! :wink:

Papillon: az én drága meccsre járó fiam április 11-én lesz 12 éves :D!!

Képezljétek NEM FÁÁÁÁÁÁJT!!!!!!!!!!! :D azt mondta az asszisztensnő, hogy akkor fáj ha zárt a méhszáj! kellemetlen volt, de nem fájt :D!!! ettől függetlenül akkor sem örülök neki, h két naponta meg kell csinálni ... a dokimmal konzultáva egyre inkább a jövő péntek az esélyes dátum, úgyhogy én rááltam erre az időpontra :lol: !

Szép napot!
Vica
wicca

Csibb: mi tegnap összebújtunk apával, hátha .... :oops: :oops: :lol:

Szép napot!
Vica
wicca

AZ ANYATEJ EGYIK LEGNAGYOBB ELLENSÉGE A MÉRLEG!!!!!! olvastam is és a védőnőm is ezt mondta!!Tényleg ne mérjétek sűrűn!!!

Szép napot!
Vica
wicca

Erpé: ez az ovi nagyon jól hangzik!!! és így, h nem a körzetbe való Samu, nem kell valami pluszt fizetni? elvileg úgy van, hogy csak akkor tudják őt felvenni, ha a körzetből nem töltötték fel a létszámot, nem? nagyon édi Samumaci!!! :D

Szép napot!
Vica
wicca

nah, mindjárt tele is írom az oldalt egymagam :D!!!

Szép napot!
Vica
wicca

wicca: köszi a megerősítést :D

Kép

Kép
pgyöngyi

ezt ugyan nem próbáltam még, de a leírás elég hatásosnak írja

http://www.bioszallito.hu/Motherlove-mo ... rmek-11256

egyébként itt nagyon jó kis dolgok vannak és házhoz viszik :wink:

Kép

Kép
pgyöngyi

Erpé Azért mentünk Pécsre, mert Máténak gyengék a nyak- és törzsizmai, és megmutatta a gyógytornász, milyen gyakorlatokat kell vele minden nap csinálnom. Szegényt úgy sajnáltam! Végigsyrta az egészet. Remélem itthon belejön majd és hamar megerősödik. Minden nap, minden szopi elött 3-szor 3 perces gyakorlatokat kell csinálnunk. Szegény jól elfárad benne, majd nem lesz ereje szopizni. Így is keveset szopizik.

Pgyöngyi Én nem mérem Mátét, tegnap a gyerekorvos mérte és kevesebb volt a súlya, mint amikor megszületett :(

Wicca Látom, mindent bevetsz :)

Kép

Kép
rszg

Helló!
Mi is próbáltuk anno a sex témát. Biztos van alapja, de nekünk semmit nem ért. Igaz én nem sexbomba voltam az ágyban, hanem sexbálna.
Mérleget én si utáltam. Nekem megvetette a dokinő. Még el sem mentünk érte. Szerencsére én nem váltam rabjává. Kh-ban sem mértem. Azt az elvet tűztem ki, ha éhes a gyerek, eszik. Kaja van, kész. Persze koránt sem biztos, hogy most is minden rendben lesz. Meg sokkal érzékenyebb is vagyok. Akkor még könyörtelen anya voltam. Kh-ban akartak tápit adni, de megtiltottam. Azt mondta, ha éhhalál fenyeget, akkor…. Asszem nem vagyok normális. Ez van.
Erpé klassz lehet az ovi. Jó, hogy Samunak is ennyire tetszik. Végre vhol nem elijeszteni akarják az embert.
Wicca örülök, hogy nem fájt. Jövő pénteket lőttétek be? Nem semmi ez a nyugalom. Jó hozzáállás! 12 éves nagyfiú. Lassan beindul a csajozás.
Timi köszi. Így értem miért van szükség nst-re, ha így nézik a baba viselkedését, és ebből következtetnek a lepényre. Tök érdekes.
Vica jobbulást mindenkinek! Tényleg jó lenne ha Nimród egészségbe érkezne.
Nekem fája fejem. Elég nyüzsi napunk volt, Boti most alszik. Összebújtunk kicsit, imádom mikor lecsukva a szeme, totál nyugi az egész, és csak a lélegzetét érzem. Annyira szép és békés az egész. Jesszus kicsit érzékeny vagyok mostanában.
Megyek is nézek vmi vad dolgot. Manófotókat és beszámolókat továbbra is várunk.
Folyik a tejem pár napja megint..... :evil:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

No, teszek fel egy-két fotót, ha már erre jártam (igyekszem majd, de itt van anyu, és hát leköt, mert a gyerek mellett még csak-csak ellennék, de anyu feszt unatkozik 8) )
Adrynnak, tencsinek, pulcsinak hatalmas gratula!!!
És hát irigykedem Adrynra, hogy mennyire jól viselte a hosszú megpróbáltatást, hiába, számít, hogy milyen a hozott anyag.
No, akkor fotók:
anyával:
Kép

mintha vigyorogna
Kép

elszánt alvás:
Kép

szemes jószág:
Kép
nemlajos

Jesszus Nemlajos! Ezt a fiút meg kell zabálni!!!!!!!!! Annyira husi kis pofjia van!!!!!!!!!! :) :) :)

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

nemlajos: öröm ide benézni :D olyan szép ez a kis tökike :)

rszg:és mihez képest volt kevesebb a súllya? a kórházi méréshez?(ja közben látom is) Digitális mérleg van a dokinál? Csak mert simán csalnak ám azok. Nálam volt, hogy 30 perces szopi után 70 g-al kevesebb volt a gyerek :) , de ezt már valaki más is írta. "Ha van mindennap kaki és 4-5 pisis pelus, akkor szerintem nincs gond" (egy nagyon kedves ismerősöm szlogenje ez, aki eléggé ott van a szoptatás témában, egyetértek vele :) )
Tornáztatást sajnálom, meddig kell csinálni?

Kép

Kép
pgyöngyi

Lányok, mennyi ruhát visztek a babának a kórházba? Ez még nincs pepakolva, mert vacilálok nagyon miből hányat

Kép

Kép
pgyöngyi

rszg: mennyivel volt kisebb egyébként a babád? Hosszra nem nőt?

Kép

Kép
pgyöngyi

gyöngyi, ha nem adnak a kórházba, akkor a szülésre első ruha (body, hosszúujjú rugi, sapi, ezek lehetnek szebbek, mert ugye fotózás :wink: ), aztán minden napra egy body és egy rugi, valamint mondjuk két tartalék mindenből, hátha bukik, vagy bármi.
Jaj, de jó tapasztaltnak lenni :roll: 8) :lol:
nemlajos

Nálunk csak kórházi ruhába lehet :( Szóval nekünk majd csak hazamenős kell.

Nemlajos!
Tündéri husi baba!
Látod, látod, hamarabb lettél tapasztalt, mint gondoltad volna! :wink: Irigy vagyok ... :roll:

Kép
Kép
zazzy

Nálunk is adnak réklit+angol pólyát, de mivel baba-mamás szobában leszek, lehet vinni ruhát.
nemlajos köszi :)

Kép

Kép
pgyöngyi

pgyöngyi: amit nemlajos írt, sztem reális! én nem tom, mert nálunk adnak a gyereknek majd ruhát!

Döme baba nagyon husika :D!!!!!!! édibédi!!

Kukli. a jövő péntek már tényleg a vége, ezért inkább lőttük be azt, mint bármelyik másik napot, igaz én már próbáltam a dokival alkudozni, h akkor had legyen már 15-e !!! apósom nagyon örülne neki!! :lol: :lol: ebbe viszont már nem akart belemenni ... szval legkésőbb 13-a péntek :D! kedden kibőgtem és túltettem magam a kezdeti nehézségeken, azóta próbálom pozitívan felfogni :lol: !

Szép napot!
Vica
wicca

ma tényleg nem túl aktív a topik :( ... holvagytok?

Szép napot!
Vica
wicca

Sziasztok!

Nemlajos, nagyon édes a fiad, tök jók ezek a fotók!

Gyöngyi, nálunk is kórházi cuccban lesz a gyerek, csak a hazajövetelhez kell majd ruha.

Wicca, igen, elsőbbséget élveznek a körzetes gyerekek, de a vezetőnő szerint azzal nem töltik fel a létszámot évek óta (nem minden körzetes gyerek szülője választja ezt az ovit), így jöhetnek mindig körzeten kívüliek is. Plusz pénzt nem kérnek ezért, mivel ugyanaz a kerület, ahol lakunk, azaz a fenntartó önkormányzat ugyanaz...
És köszi a Samu-Micimackó dicséreteket, bár tényleg nem a legjobban sikerült fotók...

Kukli, fejfájást sajnálom. És milyen volt a három gyerek együtt?

Rszg, sajnálom, hogy Máté nem szereti a tornagyakorlatokat, de végülis alkalmanként 3 perc nem sok, még akkor sem, ha naponta többször kell ezt csinálnotok. És az a fontos, h megerősödjön. Tényleg, a hossza nem változott? És van még ideje nekiindulni a hízásnak, ne parázz, az nem tesz jót a tejcsinek!

Holnap reggel megyek dokihoz, újabb UH.

erpé

érdekes, h hiába frissítettem, megint nem láttam a két uccsó hsz-t ...

Szép napot!
Vica
wicca

most nem tudom eldönteni, hogy most vagyunk túl inaktívak, vagy az elmúlt napokban/hetekben voltunk túl aktívak :)

Döme nagyon cukika, igazi kis pasi :)

Aki szülni akar tegyen fel pocakfotót :)

Vasárnap vagy hétfőn is is fogok feltenni :)

Holnap is próbáljatok inaktívak maradni, mert csak este tudok majd jönni. :)

Azért tessék bejelentkezni még, hogy a többiek ne aggódjanak :)

Kép

Kép
gabka77

Rszg: Szerintem az nem baj, hogy egy baba 2 hetesen még nincs a születési súlyánál. Inkább az a baj, ha már volt és azóta esett a súlya. De szerintem a 2 cicis szopizás jó gondolat, kínáld meg a másik ciciddel is és akkor jól be tud lakni. És tedd gyakran mellre, hogy növelhesse a tej mennyiséget. Szerintem nagyon ügyesek vagytok és biztos menni fog.

Ma sokat beszélgettem a védőnővel. Ő azt mondja, hogy a nagy súlyú babák 80%-a lusta és nem akar szopizni. És ha a Peti 20 grammot ki tud enni, akkor igen is tud szopizni, csak lusti. Szerinte néhány hét és szopni fog, kivéve, ha úgy dönt, hogy a cumisüveg kényelmesebb.... :?

Katka

katka22

Tencsiék jól vannak, szombaton mennek haza. Dávid legszívesebben egész nap cicin lenne, indul is a tejci.
Erpé várunk a holnapi hírekkel Gyerkők ma szégyenlősek voltak egymás előtt Boti kivételével, aki mindenkit ismert. Többiek visszafogottan játszottak. De aranyosak voltak. Fejem csak jobban fáj, és émelygek is. Ezek a hüle frontok. Tuti attól van.
Wicca ez azt jelenti jövő péntek indítás? Te raktál fel pocifotót? Örülök, hogy kedden átestél a holtponton. Ha jönne egy kis depi véletlen, itt vagyunk, tudod.
Rszg sztem se aggódj. Attól nem lesz se több tejci, és többet sem fog enni Máté. Bízz benne, meg fog nőni súlyra, hosszra, mindenre. Ti nem csináltok fürcsis képet?
Gyöngyi nálunk csak kh-i ruha lehet. Ha Kata akkora amekkorának saccolják, talán még Petiruhában is lehet.
Ha Botit megtöröltem sztem ledőlök, bár be van ígérve egy nagy lábmasszsás.
Katka Peti bele fog lendülni. Biztos vagyok benne! :):):)
Magzatvizes jóét! (hátha bejön vkinek, mint Adrynak) Aki szülni akar így köszönjön el.
:wink:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Na jó, szülésindítónak berakom nektek az utolsó pocakfotót, vízfolyás után, indulás előtt, már kabátban :wink:
Kép
nemlajos

hja, és csibb, köszönöm a szopis-leírást, mentettem! Nagyon jól jött. Én is így gondolom, Döme tudja, hogy mit akar, és amíg nem jelzi, hogy baj van (bárhogyis), addig nincs is!
nemlajos

Kukli, akkor az elköszönésed alapján szülni akarsz ma éjjel?
Ha ez is bejön, akkor hétfőn én is alkalmazom ezt :)

Lassan én is vizszintbe helyezem magam, mert a múlt hajnali müsortól cseppet álmosak vagyunk.
Ágyból még belenézek a Fábryba.

Katka, szerintem nem mond hülyeséget a védőnőd, nekem is ez a gondolat jutott eszembe, csak nem akartam okoskodni.

Rszg, a két cicis szopizást szokták is javasolni, nagyon ügyesek vagytok!
Később lehet járni Dévényi féle tornára is, nekünk az jött be nagyon.

Kép

Kép
gabka77

sziasztok

na megpróbálom leírni maratoni szüléstörténetemet. Ami hiába volt hosszú és fájdalmas, mégis szép emlékként maradt meg bennem (kivéve a Nico születése előtti 2-3 órát de ezt majd meglátjátok miért)

naszóval
március 1-én kb hajnal 1.30-kor (jó kis apuval történő összebújást követően :D) elég erős fájásaim kezdtek lenni, de még rendszertelenül. kb 15 perccel később elfolyt a magzatvizem (egy része, ma megszámoltam 11 fürdőlepedőt vizeztem össze még utána :shock: ) az első remegés ezután kezdődött.. olyan megmagyarázhatatlan és nem kontrollálható remegés amit apu azzal magyarázott hogy a testem sokkhatás alá került és nem tudja mi történik vele.. hmm nemtom.. mindenesetre akkor komolyabban elkezdtük figyelni az időt.. azt mondta orvos, szülésznő hogy a kórházat akkor hívjuk ha a magzatvíz nem áttetsző, vagy büdös, zöldes, vagy ha 5 perces fájásaim vannak. szóval órafigyelés.. aludni így nem tudott egyikünk sem, mert mikor én görnyedtem csak megböktem aput, ő nézte időt. miután a fájások 2 órán keresztül 4 és 6 percenként váltották egymást úgy döntöttünk hívjuk a kórházat. szülésznő a vonal másik végén, kérdezi mi történt hogy vagyok stb. hangomból megállapítja hogy még nincsenek erős fájásaim, tehát maradjunk még otthon picit. vegyek be fájdalomcsillapítót, meg zuhizzak le meleg vízzel és próbáljak meg pihizni. ok. na mondom ha ezek még nem erős fájások akkor még csak ezután jön majd a nyakleves :? fájdalomcsillapító, zuhi, aztán próbáltunk pihizni, de mondanom sem kell nem sok sikerrel. kb 2 óra egyre erősödő fájás után újrahívtuk a kórházat, másik szülésznő vette fel, sokkal megértőbb volt, mondta hogy ha szeretnék akkor nyugodtan bemehetek, de még ő is úgy hallja a hangomból hogy nem elég erősek a fájások, és hogy jobb otthon megszokott környezetben vajúdni. Ebben egyetértettem vele, sétálgattam, betettem egy adag mosást, de kiteregetni már nem volt erőm utána. azt mondtam mic-nek csináld meg, és hívd a kórházat mert nem bírom tovább itthon. ekkor nyomás kórház, 8 körül értünk be. vizsgálat. méhszáj 2 centi :( próbált kézzel tágítani a csaj.. nekem nem volt kellemetlen, lehet kíméletesen csinálta.. nemtom. rátett ctg-re utána, kb 5perces fájásokat mutatott a gép, babó szívverése ok volt, szóval hazaküldött. ugyanúgy a fájdalomcsillapítót meg a meleg zuhit ajánlotta, meg hogy próbáljak meg aludni.. (a hülye..) na mind1.. hazajöttünk.. de mint ahogy írtam is egy rövid idő után egymást kezdték érni a fájások, és elkezdtem remegni egész testemben megint. hívtuk kórházat, hogy márpedig mi megint bemegyünk és felejtsék el hogy hazajövünk. szóval .. kórház, vizsgálat, 3 centi a méhszáj :? ctg, minden ok. beöntés, wc, zuhi, aztán várjuk az újabb szülésznőt mert épp műszakváltás volt. (megjegyzem szerencsére, mert ez a picsa nem volt szimpi) aztán az új szülésznővel (halálian aranyos, kedves. segítőkész, szerencsére ő maradt velünk végig) elmentünk a szülőszobára ott ctg rám, meleg párna hasamra, kérdezte segít e, akupunktúra a derékfájásomra. aztán megvizsgál, délután 5-kor még mindig csak 4 ujjnyira tágultam, akkor felajánlotta a morfeint, hogy tudjak kicsit pihenni, mert látta rajtam hogy nagyon fáradt vagyok. úgyhogy elmentünk a szobánkba, megrendeltük a vacsinkat (menükártyás rendelés időre :D)aztán beadta a szurit, amitől nem múlt el a fájdalom de valahogy tompább lett úgyhogy tudtunk aludni kb 2 órát. aztán kaja, és hívtuk a szülésznőt.

csajok folyt köv, mert ezt is reggeltől írom.. ma elég nyűgi napja van Niconak

KépKép
KépKép
adryn

Nemlajos: nagyon cuki Döme!!!

Voltunk dokinál. Minden rendben. Méhszáj zárt. Két hét múlva kell mennem, ha addig nem indul meg a szülés. Nem kell mennem nst-re sem. Azt mondta minden rendben, de ha bármi van menjünk azonnal. Fájásokat nem mutatot a gép. Jó ötletet adtatok. Sokat kérdeztem a dokitól a szülésről. Szépen sorba végig mentünk a folyamaton. Ha március 22-ig nem szülök meg, akkor be kell feküdnöm. Sima szülésnél 6 napot kell benn maradni. :cry: Egy kicsit soknak tűnik.
Amúgy nálunk is kórházi ruha van anyukának és a babának is.

banokla

Sziasztok!

Túl vagyok a mai napon hálisten, és még mindig egyben vagyunk :) Délelőtt nagyon rosszul voltam, aztán délutánra jobb lett, meg jött anyukám segíteni este. Szegény Pannának 39,2 fokos láza volt du. :( , de szerencsére lefekvésre lement 38-ra. Érdekes hogy a Panadol egyáltalán nem használt neki, sőt miután bevette du. feljebb ment neki a láza és csak a Nurofen válik be nála :roll:

Rszg szerintem is próbáld meg a két ciciből a szoptatást, én mindkét gyerkőcnél így csináltam, csak azt kellett megjegyeznem, hogy melyikből evett másodszorra, mert ugye abból kellett a következő etetést kezdeni. Erre te is figyelj :wink:
Katka érdekes amit a védőnő mondott hogy a nagy súlyú babák lusták én mindig úgy tudtam hogy pont inkább a kis súlyúak :roll: na mindegy remélem belejön Peti az evésbe.

Erpé Samu nagyon aranyos a jelmezben :) Ő választotta, hogy Micimackó akar lenni? Nálatok is minden kislány királylány vagy tündér volt? mert nálunk ez volt tavaly is meg idén is a menő :D a mi nagy bánatunkra, hiába próbáltuk Pannát valami másra rábeszélni.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Szép estét, és jó éjt majd mindenkinek.

Erpé, Samu nagyon aranyos mackó volt.

Nemlajos, Döme milyen husi, aranyos.

Banokla, jó volt a poén, amit felraktál, Murhpy-s 8) igaz...

Gyengusz vagyok :x :x mintha végelgyengülésem lenne, olyan rossz ez néha, így kezdődött, amikor felírták a Maltofert, azóta ritkább, de szerintem még mindig szar a vérképem, lehetne rajta még mit javítani. ez nem az én napom, holnap hátha jobb lesz!
Jobbulást annak, aki szintén gyenge, vagy beteg.

Babások, ti erősödtetek terhesség után valamennyire, vagy időbe telik?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!

Köszönöm a szoptatással kapcs. tanácsokat, együttérzést. Hanna a bimbóvédőt elutasítja teljesen, cumisüveget is ki akarja tolni a nyelvével, úgy kell nyomogatni többször is, hogy elfogadja, mert azért enni kell...Fejek, ahányszor csak tudok, de nincs rá elég időm, Luca most itthon van, és sokkal több foglalkozást igényel, érzékenyebb is. Szóval így nem könnyű, visszament babába némileg, és ha nem babázom vele is, sír. :shock: Ez mind a fejéstől veszi el az időt. :cry: Holnap próbálom a More Milk kapszulát, áll. csodákat tesz.
Nem értem egyébként, mitől sebesedtem ki, szerintem Hanna jól volt mellre téve, Lucával nem volt ilyen gond, mindegy.

Adryn: gratulálok Nicohoz!!! És nagyon szép vagy a fotón, nem látszik a gyötrelem. :D

Katka: nem volt időm visszaolvasni, de mi baj nálad Petivel/szopival?

Rszg: biztosan sikerül növelni a tej mennyiségét, hiszen az elején is tök sokat tudtál fejni!!!

Erpé: ez az ovi nagyon jól hangzik! Akkor ide íratod Samut? Le vagyok maradva, milyen ödémás baba???

nemlajos: jók a fotók! Döme nagyon formás!

Már nem tudom, kinek s mit akartam írni, hulla vagyok, megyek még fejni-jó kis program :roll:.
Ja! Nekem Hanna belekakilt a magzatvízbe, dokim azt mondta, ezért szültem gyorsan, mert ilyenkor az anyai szervezet a kedvezőtlen közegből minél hamarabb ki akarja juttatni a babát. Érdekes.

Jó éjt.

marq
Kép
Kép
marqueza

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?