A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Gegi & Zsófi szenzációsak!!!! Nagyon édesek!

Lotti gyönyörűséges!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Gica! Én még nem kuksiztam meg a csemetéket, de majd mindjárt, remélem megtalálom a jelszót.
Bizony, bizony nagyon megérzik a gyerekek a frontokat. Meg hát akármi is lehetett.

Vindo! Jó utat! Mi is éppen ki akartunk menni, amikor láttam, hogy esik. Jött ma védőnő. Még nem állandó, csak helyettes, de jót beszélgettünk. :lol: Kis fiatal, aranyoska volt. Amikor kikisértük, akkor láttam az esőt. Bercó nincs jó formában, a reggeli alvása nemt tartott hosszan, most meg jó sokáig tartott, mire álomba szenderült, de most egészen békésen alszik. Remélem nem fog egész nap esni!

Kaqk! Már éppen hiányolni akartalak. Oksi, majd összehozzuk. Már alig várom a szép napokat, úgy mennék játszótérre is Bercóval.
Milyen autót szeretnétek? Újat v. használtat? Én a hasznaltauto.hu-n nézegettem. Úgy láttam, hogy pl. Borsodban sokkal olcsóbbak az autók, mi is onnan hoztuk, megérte elmenni érte. Bár az enyém igazán öregecske, meg viszonylag olcsó is. De legalább az enyém és teszi a dolgát. Imáááádom.
Tali időpontjában én megyek Bp-re, csak éppen tanulni. :x
Angyallány élvezi az itthoni életet?
Puszi: M
dmaggie

Mi délelőtt nekiindultunk a barátnőmékkel a kislányának szülinapi ajándékot venni (9-én lesz 1 éves :)), aztán úgy eleredt az eső, de folytattuk az utat. Igaz, ott bénáztam az esernyővel, mert a babakocsit elég nehéz 1 kézzel irányítani... :? Végülis könyvet kapott, oda is adtam! :) Feljöttek még játszani, Szelinek ez a Kánaán. Kérdeztem is tőle, hogy hozzak minden napra társaságot? :lol: Holnap a barátnőm vigyáz rájuk, míg én izzadok az infrában... :roll: :D Anyu nem ér rá holnap. Szerintem nem lesz gond, ez lesz az első ilyen alkalom! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Anitja!

Gratulálok csodatündemény Natihoz!

Gegi, Lotti!

Nagyon sokat nőttetek már!!!! Nagyon édesek vagytok!

Teszek fel néhány képet a debreceni pihinkről:

Kép Kép Kép Kép Kép

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Kép Kép

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Napsugarast :)

Mi volt Veletek csajok? Mindenkit magával ragadott aza "csodálatos" idő?

Változatosságképp Míra is tegnap reggelre betaknyosodott és itthon maradt :) Szellemi szabadfoglalkozás volt :efstettek :) Bálintnak még a szája körül is fekete volt annyira alkotott :)
majd rakok fel képet csak nem tudom áttölteni a telefonomról a képeket :evil:

Mesi!
édesek :) Mintha az enyémeket látnám :) csaak pár hónap különbséggel :) Zsófi füle teljesen helyrejött?

Sense!
de édes :) ne má h. már Lotti is 1 hónapos :shock:

Regi!
volt baba mamam hastánc múltkor? s elmentetek?

Gica!
megjegyzem :) s mostmár Zsuzskának hosszabb haja van? Talin össze ne keverjük Őket :wink:

:arrow: mert Bömbike már lerámolt mindent lés engem akar :) Bezzeg a nővére most nem jó 8) :wink:

KépKép
viranka

Jó reggelt!

Vera! A múltkor nem mentünk be, valahogy szeretnék is menni hastáncra meg nem is... :roll: De úgy döntöttem, ma végre megnézzük. Aztán meglátom, Szeli mennyire van el ott, hátha eljátszik a babákkal (asszem vele egyidős nem lesz, csak kisebbek :?), vagy táncol a zenére! :D

Hörcsög! Boldog szülinapot! :)

Marci nagyon helyes! :)

Tényleg nagyon eltűntetek... :roll:
Nyílt nálunk egy sportcentrum, és hétvégén ingyenes lesz a játszóház. Ha minden igaz, szombaton megnézzük! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Vindo jó pihenést

Regi biztos jó lesz a játszóház.
barátnőd boldogult a két kicsivel?

Hörcsög boldog születésnapot

Anikó jók a képek nagyon

Viranka jobbulást Mirának.

Grétike is beteg :( Reggel hőemelkedése volt. Most már a homloka melegsége alapján tuti láz de még nem akarom megmérni.
Kókadozik jobbra-balra.
A nóziját már kétszer kellet kiszívni :(

Tali
Eddig a 28.-a a nyerő. 11-en értek rá aznap.
Kérlek jelezzetek még ki jönne. A jövőhéten intézném a foglalást, mert másképp lecsúszunk róla.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Marica cica nemcsak járt hanem jár most is úszásra.
Úszni még nem tud, de hihetetlenül szereti a vizet.
Lételeme. Ha szombat reggel felkel már tudja hamarosan megyünk.
Csak erős indokkal hagyjuk ki az uszodát.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok,

Hát mi jól eltűntünk:(, bocsánat, nagyjából olvastam.

Ami megmaradt

Móni, remélem már sokkal jobban vagy, teljesen veled voltam, minden jól fog alakulni.

Sense, Emese, édesek a babócák, szépek vagytok mindannyian, és hát kitartást kívánok a kétgyerek léthez:)
Remélem hamarosan én is megtudom milyen is az, no még nincs babó, csak lassan elkezdjük a családbővítést:)

Marica, de jó, h jelentkeztél, remélem meg lesz az erdedménye a dolognak.

Betegeskedőknek jobbulást!
Az összes kép gyönyörű!

Regi, nagyon jól állsz, ügyes vagy, a költözés is izgis lesz.

Viranka, hogy te milyen ügyes vagy, ha én ilyen ruhát tudnék varrni, óh egész nap varrnék, de én olyan béna vagyok, pont azt mondtam a férjemnek, hogy ha a gyerek óvodás lesz mi lesz vele farsangkor:)

Heni, Nyerkit, ti mindjárt szültök:)

Niki, gratuláloooooook

Anitja, gyönyörű lány Nati:)

Miléna, minden rendben lesz

Hú, biztos sokat kihagytam, sorry

Tali, nekünk jó, mindkettő, bár akkor lesz az unokatesók 1 éves szülinapja, de az úgyis vasárnap, pont március 25-én lesznek 1 évesek, még nem tudom, hogy előtte vagy utána tartjuk.

Rólunk, röviden:
Szóval mi jól vagyunk, én fogyózom, de annyira lelassult, bár a nadrágjaimon már látszik, és mivel mindennap tornázom, sztem kezd átalakulni. Azért még mindig "duci" vagyok, csak legalább nem annyira:)
Robesz jól van, megkapta a 18 hós oltást is, 4 hónapja oltásokra járunk.
A ringatót élvezi, bár az elején szégyenlősködik, nem akar bejönni, de azátn élvez. Ugyenez van idegen helyen, kíváncsi leszek a tali, sztem ott is ez lesz. Hát elég anyás, de ha felódodik akkor már jó.
Itthon jobban elfogadja az idegenekt, ha új a hely is és az emberek is, akkor nehezebb.

Amúgy mi is kerítést csinálunk, ebédlő asztalt vettünk, jövünk-megyünk.

Most ennyi, remélem gyakrabban jövök

Puszi mindenkinek!!!!

[/b]

Kép
Kép
nektarin

Móni!
Megnéztem az uszis képeket. Nagyon aranyos Grétacica az usziban. Nagyon ügyesek vagytok, hogy ilyen rendszeresen tudtok járni uszizni.
Jobbulást Grétikének!
Pontosan hol lesz majd a tali, és mennyibe kerül, Apukák is bejöhetnek, vagy ők vhol kint eltöltik az időt? Tudod én eddig nem voltam, nem tudom, milyen szokás alakult ki.

Anikó!
Úgy látom jól éreztétek magatokat a fürdőben!

Regi!
Hajrá hastánc! :)

Viranka!
Szellemi szabadfoglalkozás! :lol:
Mindkettőjüknek hosszabb a haja azóta.. :)

Puszi Mindenkinek
Gica

Kép
gica1

ITT A TAVASZ!!!!!! :D

LMóni! Az ma lesz! ;) De szerintem ellesznek, Szeli imádja a barátnőmet és viszont! :) Kíváncsian várom én is! :)
Köszi a tali szervezését, megdumálom Apával, mert a barátnőm férje aznap dolgozik... :( Pedig az 100% lett volna... :?
De Te is jössz, ugye??????? Tényleg, kik mennek/jönnek?
Grétinek jobbulást! +++++

Voltunk a hastáncon, hát az elején meg is ijedtem, mert Szelike unatkozott. 4-en voltunk, de a másik 3 baba még kicsi, fekvő bébi, úgyhogy Szelinek nem volt játszótársa. Ráadásul a hülye fejemmel nem vittem játékot... :oops: De találtunk egy nagy dobozzal, meg színes ceruzákat is, Szeli pár percig elvolt velük, aztán úgy döntött, hogy érdekesebb a táskámat kipakolni, meg a kulcsomat belepróbálni a zárba! :) Ezzel el is volt 1 órát. A végére meg alig akart onnan eljönni... :lol:
Szóval lehet, hogy megyünk máskor is! :)
Nekem nagyon jól esett, ahhoz képest egész jól tudtam tekerni a derekamat, hogy ilyen sokat kihagytam! :)
Viszont a tükörben láttam (hasam kint), hogy bizony van még mit leadni... ;)
8-án lesz 2 hónapja, hogy fogyózok, aznap beírom, hogy állok! :)

Gica! Nagyon helyesek a gyerekek! Szívesen megnézném őket élőben is! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Csajok! Gyűjtöm a telefonszámokat, úgyhogy aki még nem küldte el nekem, légyszi!!! Aztán még a tali előtt elküldöm a gmail-re!!! 8)

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Hűű, nagyon rosszul voltam tegnap, iszonyatosan görcsöltem :(

Ma már jobb valamivel.. Zsófi alszik, megyek mellé pihenni.

Ja, és egy mai pocifotó, betöltöttük a 31. hetet :lol:

Kép
Vendég

Gica!
Fleur Apuka is ott volt,Miléna Apa is :) jöhet Ő is :)

s a képek :) minőségét ne nézzétek :) telefonnal csináltam :)
kezdetek :)
Kép
Kép Kép
ezt közelebbről is meg kell vizsgálni
Kép
Kép
Kép Kép
a művész úr :) még a haja is fekete festékes volt 8) :?
Kép

KépKép
viranka

Panndi!
ha nem tudnám h. várandós vagy :lol:
pihenj :wink: Fruzsinak még bent van a helye :)

Regi!
tök jó lehetett :) én pilatesre szeretnék eljutni van a közelben,de vagy bazi nagy hó volt,vagy beteg volt vmelyikünk :evil: de keddet kitűztem és menni akarok :)

Tali:(szerintem ,ha vkit kihagytam bocsi :oops: )
L.Móni
Nektarin
Meryke
Ágica
Fleur
Sense
Mesi
MMarica
Miléna
Gica
Regi
Viranka

KépKép
viranka

Sziasztok Mammik!

Emese! Nagyon cuki Gegi Zsófival!

Sense! Lotti mennyire hasonlít Botira :shock: döbbenet... Nagyon helyes kislány!

Anikó! Biztos jó lehetett, milyen nagyfiú már Marci!

Panndi pihenni tudsz? Van segítséged?
Szép a pocid!

Gica! Én egyenlőre nem tudom megnézni a Kicsiket, mert nem megy a jelszó, meg a felhasználónév a gmailen. El tudod küldeni esetleg, nagyon kíváncsi vagyok Rájuk.

Tali: Nekünk a 28. nem jó, mert Anyukám dolgozik (Ő vinne el)

Viranka! Úristen, ehhez kötél idegzet kellett :shock:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Mi is megyünk a talira!!!:-) Remélem nem jön közbe senki...bár kicsit fura lesz mert nem mi még csak Maggie vel és Bercóval találkoztunk...ők meg nem jönnek..:-(

Még van egy két pakolni való..Emma nyűgös...ma műr itt alszunk anyuéknál..emma az új szobájában...délben már itt aludt..egész jól.:-)

Ma 1.5 éves Emma! hogy telik az idő! Ja és Máté is!!
Tegnap voltunk apával 11 éve együtt!!

Panndi:szép kis pocika! :-)

Viranka: a képek...hát ..:-) :-) :-) Báló kis művész!

Regi: hastánc : de jó..Szeli milyen ügyesen lekötötte magát!

KépKép
kaqk
Debrecen

Panndi! Tényleg, van segítséged? Én nem tudnék Zsozsi mellett csak feküdni. Ami meg a pocidat illeti.... :shock: Nálatok nem Apa hordja ki Fruzsit? :lol: Mert a Te pocidban maximum egy narancs van. :lol:
Zsófi mit szól Hugihoz? Mondogatod neki hogy ott van a pociban?
Zsozsinál nagyon sokat számított, hogy mondogattam. A végén már magától megölelte Gegit (a pocimat), és a cumiját is be akarta nyomni neki.

Amúgy mi most jutottunk el odáig, hogy Zsozsi etetné, itatná Gegit, plusz mindenféléket dugdosna a szemébe, szájába szeretetből. :lol: Úgyhogy figyelni kell ezerrel.

Viranka! Lekopogom, Zsozsinak most rendben van a füle. Hó végén (egy hónap csúszásssal) megyünk a 18 hós oltásra, plusz kapja a Prevenart. Gegit jövő héten oltják. És kezdődik a menet: hasi, és koponya UH, rotavírus és meningiciccos elleni oltás... :D

És a kis Picassóid...
Éljen a Tesco-s body. Zsozsin most pont ez a zöld van.

Sense! Eszméletlen, Lotti teljesen Botond, csak lányban! Nagyon szép Kiscsajod van! És gyógyuljatok! Nagyon nehéz betegen két gyerekkel... :( :lol: 8)

Kaqk! De jó, hogy veletek is találkozunk! Két éve :!: babanetezünk, de még mindig van, akivel nem találkoztam. :D

Kétgyerekes lét:

Gyerekeket felpakoltam, Gegi a babakocsiban, Zsozsi gyalog, és irány a séta.
Anyuval múltkor Zsozsi ment egy nagy kört, így én is elindultam, hátha bírja végig. Nem bírta. :? A felénél kéredzkedik fel. Mondókázok, éneklek, bevetek mindent, semmi nem használ, vigyem. Cipelem a 13 kilós gyereket, plusz tolom a másikat.
Leteszem, hogy jöjjön. Nem akar.
Élelmes anyuka mit csinál?
Gegit felnyomtam a babakocsiban (a feje kinyomta a babakocsi oldalát, ami csak egy vászon vagy mi), a lábát széttettem, és előre ültettem Zsozsit. Nem tette a lábát a lábtartóra, a levegőben egyensúlyozott. A kezét a háta mögé kellett tenni, ott kellett kapaszkodnia, mert ott volt fogás. A babakocsi nyikorgott, én meg hegynek fel toltam a két csemetét, közben mondogattam Zsozsinak, hogy kapaszkodj vazze, nehogy leessél.
:lol:
Edzésnek nem volt rossz.
Gegi meg tűrte, hogy ott üljön. Egyébként eszméletlen mennyit tűr. Zsozsi ráfekszik, nekiesik, megrúgja véletlenül.... Ma pl. a pihenőszékben feküdt, és Zsozsi rápakolt egy csomó játékot, alig látszott ki alóla. :)

Regi! De jó lehetett ez a hastánc. :) Régebben tettél fel magadról képet, a hastáncos ruci nagyon jól állt! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Tessék Gegi, játsszál!

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Van segítség, minden nap jön valaki délelőtt Zsófihoz, aztán ebéd, aztán alszik két-három órát, aztán apáig kihúzzuk valahogy ketten :)

Mondogatja, hogy Fruzsi, ha eszik, dugdos a pólóm alá is falatokat, meg sokszor felmászik mellém az ágyra, felhúzza a pólómat, és simogatja meg puszilgatja a hasam :) A múltkor vettünk pár ruhát Fruzsinak, mind Zsófi választotta :) Meg hozza Fruzsi szekrényébéől a ruhákat, és mondja, hogy Fruzsié. Jaa, meg a legvicesebb, tegnap kiöntött valamit, kérdezte tőle Apa, hogy ki öntötte ki, ő meg mondta, hogy Fruzsi :lol:

Jaa, amúgy az ilyen pocis megjegyzés nem zavar, csak az olyan, hogy jajj, ekkora csak a hasam, biztos nem kap a baba elég kaját, stb :shock: Okosak az emberek...
Vendég

Mesi: csúcs szupi élelmes anyuka vagy! Ezt meg néztem volna..:-)

Panndi: nem sok van már hátra ..Kitartás!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó, Lányok!

Betegeskedőknek (babáknak és családtagoknak) mielőbbi jobbulást! (Há, engem is letepert a nátha sajnos, remélem, nem terjed tovább, mert nagyon remélem, hogy rekordot döntünk Ádival, ugyanis már 5 hónapja nem volt -- a fogzáson kívül -- semmi baja! El tudjátok hinni az előzmények ismeretében???)

Viranka: mi is mennénk a talira, ha 28-án lesz!
Csúcs Báló és Míra a képeken! Ilyen ehető festéket hol lehet kapni, vennék én is a gyereknek! ;-)

Mesi: imádom a közös Gegi-Zsozsi-képeket! Látszik, hogy edződnöm kell még a "Zsozsi ráfekszik Gegire" látványhoz, bár sok ismerősöm mesélt ilyesmiket, szóval harcedzett kell, hogy legyen egy 2. gyerek már újszülöttként is! :lol:

Sense: Lottibabó egy csoda! (Hm, ez a kéztartás és arckifejezés nagyon ismerős!)

Anikó: Marcika nagyon helyes kislegény, és egyáltalán nem 1,5 évesnek látszik!

Helyzet: nagyjából oké, csak aggódom a munka, majdani lakásvásárlás (a válság és a mi hitelfelvételünk) miatt, meg hogy mi lesz a bölcsivel, tehát a szokásos. Meg sokx úgy érzem, nem bírom így tovább, vagy otthagyom a munkát, vagy Ádit azonnal beadom napközbenre valahová, mert nem tudok egy fenékkel ennyi lovat megülni. Aztán valahogy továbblendül a dolog. Eddig még.

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Próbálok visszaolvasni, iszonyat pocsék hetem volt.

Képek nagyon szuperek, mindenkié kivétel nélkül.

Panndi vigyázz magadra! Én is ha nem tudnám mi van a pocidban... :D

Zéti is fogzik ismét. Szemfogai egyszerre most törnek át. Elég ébredezős éjszakáink voltak a héten. :( Ez az idő sem kedvez, én depisebb vagyok tőle és be vagyunk zárva itthon. Most is esik. :evil:

A héten még zajlottak a javítgatások a lakásban. Már az udvar is egész jó, remélem lassan megkapunk minden papírt és számlát. Nem bírom a bizonytalanságot.

Tali: Párom 28.-án ügyeletes. Nagyon szeretném ha menni tudnánk. Úgyhogy befizetem a részünket, de csak azon a héten tudok majd valamikor biztosat. Hét közepe felé tudja meg, hogy mikor van munka hétvégén. Ha szerencsénk lesz az a pár óra megoldható.

Próbálok még jönni, puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Irina! Nem lehet könnyű Neked! A munkád ne hagyd ott, hiszen álmaid állása. :) Talán Ádit kellene bölcsibe adni, legalább sok érdekes dologgal fog találkozni, és nem lesz olyan nyügimanó. :) Zsozsi sem olyan hisztimanci, ha valami program van.

Kaqk! NE is mondd. Két ilyen kicsivel az ember elég sok mindenre képes.
Pl. Zsozsi pelenkázása, közben Gegi a pihiszékben, és én lábbal ringatom a széket, mert kezd sírni.
Gegi szopizik, közben Zsozsinak rajzolok.
Konyhában Zsozsi székben, eszik + etetem, erre Gegi megunja az ülcsit, üvölt, csak a szopi nyugtatja meg. Szóval bal kézzel etetés, jobb kézben Gegi, szoptatás.
Főzés befejezése Gegivel a kézben, plusz Zsozsi terelgetése a konyhában.

És ma annyira jó dolog történt.
Ugye ők imádják egymást.
Zsozsit pelenkázom, Gegi sír ezerrel, hergeli magát. Pelenkázás kész, Zsozsi odamegy Gegihez, a fejét a pocijára hajtja, erre Gegi hangos hüppögések közepette megnyugszik. Zsozsi még egy puszit is ad neki, majd megy be az ágyba. Olyan édik voltak!

Amúgy nem csak azt kell megszokni, hogy a nagyobb ráfekszik a kicsire (Irina), hanem a véletlen baleseteket... Bár ezeket nem lehet megszokni. :)
Mikor Zsozsi véletlenül belerúg Gegibe, vagy a fejére ejti az iszijét...
Legtöbb esetben Gegi ezeket fel sem veszi. Ez a Kistesók sorsa. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Éééés, Gegi elmúlt éjjel este f10-től reggel f6-ig aludt. Csak el ne kiabáljam. (Remélem elkiabálom, hogy elkiabáltam). 8)

Most már tényleg nem teszek fel ennyi képet, de ezeket muszáj :oops:

Kép Kép

Zsozsinak is a szemfogai fájdogálnak. Már mind a négy kint van úgy 90%-ban, de állandóan túr a szájában szegénykém, és piros is az ínye.

Ez a szeles idő.... Délelőtt kimentünk sétálni, jött anyu is. Gegi védve volt, de szegény Zsozsinak csak úgy potyogtak a könnyei a széltől.
Most már gyöhetne a tavaty!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

90%-ban, de állandóan = 90%-ban, és állandóan

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Rettenetesen fúj a szél... :evil:
Szelit átvittem Anyuhoz, én meg most utoljára kitakarítom ezt a lakást! ;) Aztán szerintem dobozolok. Meg sütök palacsintát Apának meg Szelinek, mert Szeli nem ette a túrót magában, nem akarom kidobni... :roll:

Fogyi: Ma 2 hónapja fogyózok, és -10 kilónál tartok! :) Még 2 kiló, hogy visszatérjek a terhesség előtti állapotomhoz! :D
Az utóbbi napokban elég nehezen bírtam (holnap mensi)... :?

Panndi! Szép pici pocid van! :) Hogy miket tudnak Neked mondani??? :shock: Totál nem azon múlik, mekkora a hasad... :roll: Pláne, hogy Zsófinál sem volt nagyobb! ;) Meg se halld! :)

Vera! Én nem biztos, hogy vállalkoztam volna erre a festékezésre... :oops: :)
Pilates jó lehet, én jógára jártam, de ezt még nem próbáltam ki. :) Remélem, eljutsz!!!!

Na, megyek a dolgomra, a többit majd olvasom... :arrow:

Kép

Kép
regcsiken14

még itt vagyok... :oops:

Mesi! Nagyon édesek lehetnek!!! :)
Én azt hittem, Zsozsi már egyedül eszik... :roll: Mutattál egy fotót, ahol ette kanállal a joghurtot. :shock:
Szeli már jó ideje egyedül tud enni, tök mindegy, mi az, csak akkor kell gyorsan cselekednem, ha jóllakott, mert akkor keni szét a kaját az asztalon, vagy dobálja lefelé... :shock: :lol:

Panndi! Nagyon aranyos Zsófi, kis huncut, már most rákeni Fruszira a rosszalkodást! :lol:

Szeli a barátnőm kislányát babusgatja mindig! :)
Ja, LMóni! Jól elvoltak a barátnőmmel, míg én elmentem infraszaunázni. Bár szegény Dórinak fájt nagyon a foga, így kúpot kellett adni. Szelike meg vigasztalta, simogatta a fejét, mikor sírt... :) Éééédes! :) És mindig öltözteti, adná rá a sapkát, mikor készülődnek haza, hozza az overálját, és teríti le a földre, ahogy látta, a múltkor meg is akarta emelni, hogy akkor beleteszi... :lol: Kis gondoskodó! :) (Dóri holnap lesz 1 éves, még kúszik, meg most kezdett el kapaszkodva felállni. Ezt csak azért írom, hogy el tudjátok képzelni a szitut!)
És abszolút tűrik egymást. Pl. a múltkor Dóri kivette Szeli szájából a cumit, Szeli egy hang nélkül visszaszerzi, és visszateszi a szájába, és ezt még vagy 10x. Vagy Dóri véletlenül rácsap Szeli fejére, neki meg se kottyan. Szeli átesik Dórin, Dóri szinte észre se veszi... úgy elvannak! :lol:

Minden betegeskedőnek jobbulást!!! +++++

Irina! Hát nem könnyű a helyzeted... :roll: Asszem nekem is sok lenne.
Bölcsi szerintem is jót tesz most már a gyerekeknek, ennyi idős korban! Szeli teljesen fel van pörögve, ha társaságba megyünk! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Mesi: Annyira helyes kis srácc Gegi..a második képtől olvadozok!!:-)
Regi: Aranyosak a gyerkőcök együtt

Mi ma reggel végre eljutottunk templomba Emmával együtt meg nagyival. annyira jól érezet magát nézelődött sétálgatott..ismerkedett...mondjuk terhesen is szerettett templomban lenni..az éneklést az én hangulatomat érezte...ott olyanokat rugkapált........

KépKép
kaqk
Debrecen

Lányok, hazajöttünk 8) 8) 8)

Majd visszaolvasok valamikor, bár látom, nem íratok sokat. De holnaptól itt vagyok, és megnöveljük a hozzászólások számát :wink:

Itthon minden rendben ment, a kutya túlélte, a halak úgyszintén, de a csigák úgy elszaporodtak az akváriumban, hogy fél óráig szedegettem őket... 4 napot hagytam ki.

A kiskaput persze nyitva felejtettük négy napra :roll:

Rugó jól viselkedett, csak a mai nap volt nyűgés, gondolom, megunta. Voltunk Hanga unokatesónál Egerben, az is jól sikerült :D
Voltak azért érdekesebb dolgok, majd leírom :D

A lényeg, hogy itthon vagyunk.

Anikó, Rugó is ebben a medencében tombolt este kilencig :D

MOst megyek, V.

Kép
vindolanda

Vindo!
Welcome :wink:
Kaqk!
Téged pedig Isten Hozott!
Anikó!
Marci irtó sokat változott! Alig ismertem meg.
Emese!
Hát mintha csak rólunk írtál volna "véletlen balesetek" ügyben.

Botond olyan, mint a ciklon. Ágyakra fel, polcokról le. Szekrényre fel, székekről le. Mindezt olyan sebességgel, hogy általában követni sem bírom. Aztán ha Lotti épp ott van, ahol ő közlekedik, akkor van, hogy megrúgja, ráesik stb. Közben a szeretgetés sem egyszerű. Amikor ráfekszik akkor azt teljes testtel teszi. Nem is értem, hogy Lotti hogy kap levegőt. Persze nem hagyom sokáig rajta! :lol: Egy pillanatra sem lehet egyedül hagyni vele. Ha vécére megyek, valaki jön velem...
folyt köööööööööö

Ildikó
KépKépKép
sense4

kimerül az elem a billentyűzetemben. :evil:

Mesélek egy kicsit: ;)

Lottiról: Kiderült hogy, Lotti baba nem is hasfájós. Egyszerűen csak borzasztó hangosan tudatja, hogy nem tesztik neki valami. Ha felhergeli magát, akkor csak a cici nyugtatja meg. Úgyhogy szó sincs rendszeres szoptataásról vagy esetleg 4é-ről. Igény szerint szopizik, kb 2és fél óránként. Igazi ölbebaba. Letehetetlen. 8) Odabújva szemlélődik és odabújva alszik. :lol: Ha leteszem, kipattan a szeme és ordít... (Viranka, sztem megváltás lesz az erszény :roll: )
Nagyon gyorsan felidegeli magát, ilyenkor alig vesz levegőt. Néha azt hiszem, hogy megfullad! :shock: :shock: Ilyeneket Botond nem csinált, így szokatlan.
Tegnap egész nap úton voltunk. Szerencsére az utazást / járkálást nagyon jól tűri. És még indulás előtt megajándákozott az első mosollyal. Majd elolvadtam :oops:
Pár napja kezd elnézelődni, így már vannak pillanatok, amikor ébren nem csak sír, hanem édes hangokat ad ki.
Botond egyre jobban hozzászokik a tesóhoz. Ha Lotti sír, akkor borzasztó gyászos képet vág, és jelzi, hogy nagyon sajnálja őt. :lol: Pelenkázáskor ő adja oda a pelust, etetés előtt pedig leteríti az ágyra a textilpelenkát. Már nem ébred fel mindig, ha Lotti éjszaka felsír.
Továbbra is négyen alszunk egy ágyban. :shock: Nagyon érdekes, de akkor is kb egyszerre ébrednek fel, amikor külön szobában vannak, és nem hallják egymást. Biztosan van vmi láthatatlan kapocs a két gyerek között.
A legdurvább, amikor hajnalban már Balázs elmegy dolgozni. Akkortájt mindkét gyerek elég aktív, és tuti fenn vannak. PL Lotti evés után van és épp elalvóban van a hasamon. Botond felébred, kéri a teáját. Lottival a hasamon odakúszok érte... Botond is oda akar bújni elaludni. Befészkeli magát a vállamra... Lottinak sssssss-zek hogy elaudjon, koözben Botondot símogatom. Minkettőjük feje a mellemen... :lol:
Én néha elég sötéten látom a helyzetet. Egy picit egyszerbbre számítottam. Anyum irtó sokat segít, és Balázs is. (Csak rajta töltöm ki azösszes fáradtságból adódó feszültségemet. :oops: )
Péntekre 4 óra kimenőt kértem magamnak. Itthon akartam lenni egyedül. Családom lement anyumhoz. Én pakolásztam, ordíttattam a zenét (az új kedvencem a volbeat zenekar 8) ) És rendbetettem magam szőr ügyileg. A 4,. óra végére újra embernek (nőnek) éreztem magam. Sokat segített, és a sötét felhők is elmúltak. Rá kellett jönnöm, hogy ki kell kapcsolódnom, méghozzá lelkiismertfurdalás nélkül. Oda fogok erre figyelni.
Tegnap voltunk Apósomnál. Nem túl gyakran vagyunk nála, kb havonta kétszer. Ezt csak azért mondom, mert annyira nem ismerős terep ez Botondnak. Szóltam neki, hogy menjen ki a konyhába és a hűtőből hozza be nekem a náplyit. És basszus behozta. :shock: :lol: Egyszerűen MINDENT ért.

Na jó sokat írtam és teljesen összevissza. Bocsi.
Most megyek, vasalok Apának inget és öltönyt.
Pussz

Ildikó
KépKépKép
sense4

na jövök még képekkel:
Kép gyere lotti, megvigasztallak
Kép :)
Kép vigyázz kacsa! befókuszáltaltalak! :P
Kép beájulva a nagyapján

Ildikó
KépKépKép
sense4

Jó reggelt!

Akkor beszámolok gyorsan a hazaútról. Jókat ettünk és kevésbé jókat aludtunk :wink: Rugó különösen :wink: Bár aznap, mikor hazamentünk, este kilenckor már kidőlt, de a többi éjszaka nem sikerült valami fényesre.

Motozást hallok bentről (fél nyolckor felébredt), így összeszedem az érdekesebb mondatokat, hátha másra nem marad időm.

- Elszörnyülködve, értetlen-lekicsinylő nevetéssel: Két éves koráig akarsz szoptatni???
- Nem gondolsz arra a gyerekre, hogy bölcsődébe akarod adni? (miután mondtam, hogy ha állásom lesz, akkor szeptembertől három napra Rugó üzemi bölcsibe menne)
- győzködés, hogy az orrszívó nem egy ördögi szerkezet
- és győzködés, hogy a sógornőm nem zizzent, mikor 19 hónapos gyermekének még tápszert is ad este és reggel.

Ezt leszámítva nem volt gáz, pedig Rugót néha nagyon megrángattuk (pl. ébredés anyáéknál, látogatás a nagymamánál, ebéd anyóséknál, alvás anyáéknál, este Egerben majd hazaút). Szóval csak utolsó nap sokallt be szegényke.

De két napba kell belepréselni mindent, és persze mindenhol el kell tölteni egy kis időt.

Elhatároztam, véget vetek a múlt héten folytatott lazsálásnak. Belehúzok az angolba, a kreszbe, megírok egy, a levegőben lógó publikációt...

Ma be kell menni a postára felvenni a csp-t, és Rugónak már tavaszi cipőt kellene keríteni 22-es méretben. A téli cipője alig megy a lábára, meg már meleg is van.

Rugó megérkezett, mennem kell :arrow:

Később reagálok mindenre :!: Sense, nagyon aranyos képek :!:

Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Még nem olvastam, csak a képeket néztem, Zsozsi ölemben. Mondom neki, Ő Lotti, Ő meg Botond.

Erre: Totti, Totti, Totti, Bo.
:lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Na, rakok fel pár képet, aztán megyünk dolgunkra.

Rugó a kólásüveget nyalogatja...
Kép Kép
Kép Kép

Zokni :wink:

Kép
vindolanda

Sense: mélyen megértelek, én az ennél jóval kevésbé intenzív éjszakákat sem bírom. De hogy a gyerekeid milyen gyönyörűek!!!!!!!!

Gremese, Regi: az a gond, hogy így menet közben nem fogják Ádit bevenni, max. egy magánbölcsibe, az meg nem a mi közalkalmazotti keresetünkhöz van szabva.

Vindo: Rugó, üveg, zokni - :-)) Tündéri ez a kisfiú! :-)
nem semmi hülyeségmennyiséget kellett elviselned... nálunk a védőnő vág kicsit sajnálkozó képet, amikor meg merem említeni, hogy Ádi 2 évesen bölcsibe megy. Hát mondjuk nem tudom, hány olyan család van, ahol az apuka sok százezret keres és nem probléma otthon maradni (plusz az anyuka akar is, mert ez ugye vmiért mindig mellékes szokott lenni, mármint az, hogy az anyuka esetleg elhivatott, és amúgy sem túl szerencsés hosszú évekre kiesnie a munkából).
Szoptatás... őszintén szólva, gőzöm sincs, mi lesz az éjszakákkal, ha már nem lesz szopi, átlag 2-szer kelek éjjel szoptatni, és csak úgy alszik vissza Ádi (mondja erre a védőnő, hogy hát esetleg a cumi éjjelre, ha van, vagy víz -- nem akarom elkeseríteni, de ezektől az én gyerekem ugyan vissza nem alszik)...
Még valami: Vindo, becsülöm, hogy ekkora dolgokra vállalkozol Rugóval. Nekem a tavalyi nyaralásféléből is azért lett elegem, amiért a szilveszterből, mert ezek a barátnőm(ék)nél zajlanak, ahol az egész ottlét azzal telik, hogy Ádit hajkurászom, hogy ezt ne, azt ne, ott vigyázz, itt vigyázz... ráadásul enyém gyerek nem alszik túl jól (az övé persze általában kifogástalanul), plusz nehezen viseli az új helyzeteket, úgyhogy nekem inkább tortúra a dolog, nem buli vagy pihenés (a szilvesztert annak idején írtam nektek). Engem nem az zavar, hogy Ádi ilyen, hanem a kontraszt, meg az, hogy Ádi ilyensége -- úgy érzem -- ott nincs tekintetbe véve (l. becsörtetés az éjjel közepén a könnyen ébredő gyerekemhez). Úgyhogy már minden ilyen helyzetet kerülök, de nem tudok mindig mindent jó érvvel lemondani, előbb vagy utóbb ki fog derülni, hogy miért nem akarok menni...

Kép
Kép
irina

Sziasztok!!

Vindo!Szia! Szóval túléltétek a hétvégét :D :D :D !Nagyon édes a kólanyalogató Rugó :D
Értetlen, lekicsinylő nevetés: :D húúú, hányszor volt/van/lesz benne részem :? :D
Én is épp teganp vettem Botinak átmeneti cipőcskét a Sebastiano üzletben, s már csak 2 pár volt abból, amit néztem, s 50%os engedmény volt rá :D
Sense!Jaj, de gyönyörű Lotti!!És Botond milyen odaadóan nézi...meg kell zabálni :D !
Nagyon szívesen olvasom a soraidat, ilyenkor mindig kicsit magamra is gondolok, gyűjtöm a tapasztalatokat, infókat :D :D ...
Teljesen egyetértek Veled! Igen, ki KELL kapcsolódni, időt szánni magunkra, kiszakadni pár órára a megszokott kerékvágásból. Mert ebbe bizony bele lehet fáradni, ettől nem rossz anyuka valaki. Kicsit "önzőnek" kell lennünk pár órára, mert ez a Babáknak is jót tesz szerintem. Mármint hogy egy feltöltődött anyukát kapnak pár óra elteltével :wink:
kispocc

Halihó!

Megvagyok én is! :lol: Jó sűrű lett a hétvégénk. Tegnap este még mielőtt Bercót álomba ciciztettem volna, már lezuhiztam én is, aztán onnan már egyenes volt az út álomországba. Ami mondjuk nem tartott sokáig. Bercó uis még nem gyógyult meg, bár már azt hittem, de nagyon csúnyán köhög, ami zavarja az alvásban. Ma gyorsan elmentünk (kocsival :lol: ) a dokibácsihoz. Szerencsére nem vészes a dolog, kicsit másfajta köptető, köh.csillapító kell. Remélem hamar rendbe fog jönni, nem kell majd megint orvoshoz vinnem.
Pénteken megleptük Momót a mh-en. :lol: Van néhány könyve, amire nekem most szükségem van, így fogtam Bercót, beültünk a kocsiba és elmentünk érte. Persze meglátogattuk a kollégákat, a gyerekeket is. Ez így kb. 2-3 órás program. Mivel vittem Momónak ebédet, ettünk, majd elraboltuk és elvittük a kedvenc üzletébe. Olyan jó kis napot töltöttünk együtt, tök szupi volt. Aztán meg ugye készülődtem, maratoni vasalás, pakolás, stb. Szombaton suli, majd az állomásról egyenesen Nánásra mentünk, keresztapám 70. szülinapját megünnepelni. Már akkor is jó fáradt voltam, mivel hajnali négy óta fent voltam. Éjjel n.12-kor mentem ki fogat mosni, aztán jöhetett volna az alvás, ha nem Bercót figyelgetem egész éjszaka. Szegénykém tegnap sem tudott igazán pihenni. Azért ma éjszaka legalább aludtam valamennyit, ez kicsit helyre tett.

Vindo! Én is megkaptam az egyik kollégámtól, hogy mit képzelek én, miért szoptatok még mindig?! Reméli, hogy mire kétéves lesz, már nem fogom, mert annak már semmi értelme, a gyereknek nincs rá szüksége, meg az én szervezetem sem akarja már. :twisted: Meghallgattam, aztán annyi. Egyszer Albert is megkóstoltatta Bercóval a kólát, azóta..... :twisted: Elég egy kólafüggő a családba.

Sense, Gremese!
Őrületesek a fotók. A gyerekek egyszerűen tüneményesek. Ahogyan imádják a nagyok a kicsiket. Nagyon jó olvasni a soraitokat. Gegit már megszoktuk, hogy nagyobbnak néz ki, de Lotti sem marad ám ki a sorból.

Anikó! Marci is nagyon édes. No, meg Te is nagyon jól nézel ám ki. Járkáltatok a városban is? Hogy tetszett Debrecen?

Viranka! Nagy művészek lesznek ezek a gyerekek. Én egyelőre olyan filcet szeretnék venni, ami kimosható. Na, akkor, ha a gyerek összefirkál vele valamit, akkor eltüntethető a ruhából, kárpitról. Egyszerűen ki v. le kell mosni és kész.

Pannadi! Nekem egyszerűen csoda vagy! Hogy csinálod? Én irigykedem rendesen. Bezzeg engem meg terhesnek néztek pénteken. Mondtam, hogy szimplán kövér vagyok. :shock: :cry:

Kispocc! Botondot is meg tudnám ám zabálni!

Most hirtelen ennyit, majd még igyekszem jönni, most dolgozom kicsit.
Pusszancs: M
dmaggie

Irina! Én is így. :lol: Mondjuk felőlem oszthatják az észt, én úgyis azt csinálom, ami a gyereknek jó.
dmaggie

Na, ideértem végre.

A bevásárló körút után Rugó elálmosodott, és a dolog nem tűrt halasztást. Aztán ennem kellett, most meg gyorsan irkálok kicsit, aztán :arrow:

Sense - gratulálunk Lottinak az első mosolyhoz :D :D :D
(Rugó első mosolya az autósülésnek szólt, nem nekem vagy az apjának. Beletettük, mikor öt hetes volt, megringattuk kicsit, és ez váltotta ki.)
Szerintem Balázs megérti, ha rajta töltöd ki a mérgedet.
Én is szoktam ilyet, de aztán volt már olyan, hogy megmagyaráztam szegény Gábornak, hogy különben kivel veszekedjek, ha nem vele. Rugóval?

Szőr-ügy :D

Irina - védőnő :evil: :evil: Elhivatott anyák :?: Ugyan, olyanok nincsenek is :wink:
Az éjszakák nálunk is dettó így zajlanak. Cumi soha nem kellett Rugónak, ha meg adnék neki vizet, hát, nem hiszem, hogy nagy sikert aratnék vele :wink: De hogy Gábor felébredne, az tuti...

Nyaralás - esetleg hármasban a nyáron?

Maggie - jó kis napod volt :D Akkor már nagyon megy a vezetés :D Nem is vagy kövér :!:

És akkor még két kimaradt gyöngyszem:
- lelkesen újságolom, hogy elkezdtem a vezetést, meg már csak az angol van. Erre - aztán remélem, beszélsz is a gyerekkel, mert nehogy azért ne beszéljen, mert nem foglalkozol vele a sok teendőd miatt (ez telefonos gyűjtés eredménye egy héttel ezelőttről). Mert a hatodik szomszédban a 21 hónapos gyerek már mondja az első szótagokat :evil:

És persze nálunk is nyerő az, hogy hihetetlen, hogy nem alszik magától el. Bezzeg Gábor, akire rácsukták az ajtót, majd rendszeresen átmentek két házzal arrébb, ott dolgoztak, és csak órák múlva nyitottak rá, akkor meg ott játszadozott a kiságyban csendben :!: Ezt már nem is kommentálom.

Most már megyek, mert elillan az a kevéske időm :arrow:

Kép
vindolanda

Maggie: Bercódnak jobbulást, Neked minél édesebb sok pihenést! Nem lerobbanni!!!

Vindo: áááááááááááááááááááááááááááááá :x
Nyaralás: belém látsz, épp ezt tervezzük: hármasban el a Balcsira, és aztán jó indok lesz arra, hogy miért nem megyünk máshová, hogy nincs több szabi (bár nekem a nyár szabad, úgyhogy én még mindig nem vagyok levédve -- talán majd azzal, hogy épp nyáron akarok vezetni tanulni...).

Ja, és képzeljétek, rájöttem, hogy részben honnan ered ez a ne szoptass ám sokáig marhaság. Egy világ dőlt össze bennem: VEKERDY Tamás pszichológus írta le az egyik könyvében (és nem mellesleg a Nők Lapjában, amelyik a legolvasottabb hetilap ugye): hogy a sokáig tartó szoptatás szorongásos tüneteket okozhat (majd kiírom egyszer szó szerint is ide, de most a mhelyemen vagyok). Tervezem is, hogy írok a Kismamának, hogy ezt kommentálják már.
Ehhez képest Feldmár meg azt mondja, hogy a szoptatás segít a gyereknek a születés traumáját mind jobban feldolgozni (egyesülés -- elválás sok százszor, ezerszer)...

Kép
Kép
irina

Sense! Kitartás, tényleg nem lehet könnyű kettővel... :roll: És elhiszem, hogy fáradt vagy, de ez még sokat fog változni. Lotti elkezdi majd felfedezni a világot, és pikk-pakk úgy eljátszanak majd, hogy észre sem veszed! :)
Jók ezek az egyedül töltött idők!!! Kell is, az ember szinte kicserélődik! 8)
Tüneményesek! :D

Jaj, Vindo! A szokásos hülyeségek... Meg se halld!!!! ;)
Nekem egyik nap a szomszéd néni szólt be, hogy „talán már el kéne venni attól a gyerektől a cumit, nem?”... :evil: NEM! :lol:
kólásüveg: :lol:

Irina! Bölcsi: :(
Én nem is tudom, hogy nálunk van-e magánbölcsi... :roll:
Szerintem ezek a gyerekek (Szeli legalábbis 1000%) már megértek a bölcsire, a társaságra, úgyhogy ne sajnálkozzon senki!!! :evil:
Meg egyébként is, szerintem ez az átlagos, hogy anyuka a gyerkőc 2 éves korában visszamegy dolgozni, mert kell a pénz, hiányzik a munka (bár én spec elvagyok itthon, de de megértem azt, aki szeretne dolgozni, barátnőm is 1,5 évesen adja be Dórit, és nincs ezzel semmi gond, ő így látja jónak)... stb. Mi van ezen megvetnivaló??? Tiszta hülyék az emberek...
Szerintem keress egy másik barátnőd, akivel valóban kikapcsolódhatsz, és tekintettel van Ádóra is... ;)

ezt most elküldöm, mert várható az ébredés...

Kép

Kép
regcsiken14

Maggie! Éjszaka, köhögés: :(
Na, ilyen filc nekem is kéne! ;)

Délelőtt voltunk Ringatón, 2x annyian voltunk, mint szoktunk, Szelinek asszem kicsit sok volt, de elvolt, csak nem volt most olyan aktív.
És már olyan ügyesen szólít minket: Anya, Apa, Mama (nem csak "any" mindenki... :lol:)! :D
Vasárnap vittem Anyuhoz, és csak ilyenkor megyünk azon az útvonalon, és már tudta, hova megyünk, elkezdte mondogatni, hogy Mama, Mama, Mama... :D
Szokott mondókázni is: "séta, séta, csüccs", "inta, aata, csüccs" (ez a hinta palinta... zsupsz akar lenni) ... :lol: Most már mondja azt is, hogy baba. És nem csak kakinál, hanem pukinál is mondja, hogy "ka" és mutogat a pelenkájára! :lol: Mondja azt is, hogy hapci, mikor tüsszent valamelyikünk. Az "iggen" továbbra is nagyon megy. Főleg, ha szeretne valamit, akkor már mondja is, pedig még fel sem tettük a kérdést... :lol:
Egyébként mindig megnevettet! :) Imádom!

Kép

Kép
regcsiken14

Irina, akartam kérdezni, hogy mi a helyzet Veled pontosan munka-fronton? :arrow: :arrow: És milyen szerződésed van? Meghatározhatatlan idejű?

Regina, már éppen keresni akartalak :D Hogy álltok a felújítással? Volt most valamilyen munka-fázis?

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Vindo nem semmi hétvégéd lehetett
bírom én is az okoskodókat
Rugó nagyon vagány

Sense szépek a gyerkőcök nagyon, le sem tagadhatnál egymást.
Kikapcsolódni meg néha kell

Maggie jobbulást Bercónak
Néha azért próbálj meg pihenni.
A vezetésben meg lassan profi leszel.

Regi Szelike ügyesen meg fogja szokni a nagyobb csapat gyereket is :)

Irina na gondolkozz azon, mi lesz ha abbamarad a szopi.
Minden jól fog alakulni hidd el.
A nyaraláshoz meg hajrá :)

Heni merre vagy?

Kispocc én is megvettem már a tavaszi cipőjét csincikének :)

Tali
Akik eddig jeleztek:
Sense
Emese
Viranka
Ágica
Meryke
Marica
Irina
Regi
Miléna?
Gica
Kaqk
Nektarin
Én
28.-a még mindig a befutó
Hörcsög, Fleur, Heni? Ti esetleg jöttök?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Silka te is eltüntél

Na meg Dotildi milyen a munka?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, megkérdezhetem, hogy hány órakor szokott lenni a tali?

Csak ha sikerülne feljutni, az alvással hogyan is állnánk... Rugó két órát ébren a kocsiban :roll: Na, az nem leányálom :lol: :lol:

Kép
vindolanda

Vindo 10-13-ig szokott általában lenni.
Hazafelé már aludna biztos :wink:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?