Nemlajos! A kisfiadat megeszem!
Annyi mindent szerettem volna neked írni szopival kapcsolatban, de sosem jutok el odáig.
ugyhogy röviden, 2 fejezet a kisregényből:
-ha nehezen megy a szopi mert nagyon kemény a cici:
szóval eleve nem szabad megvárni hogy bekövesedjen, de ez előfordulhat, pláne éjszaka, ha jól alvó a gyermek. ekkor nehezen kapja be, nem tud rácuppani, és még mielőtt rendesen a szájába tudná venni, elindul a tejleadó reflex és spricc szana-szét a tejcsi.
erre az a ó megoldás ha a ciciből szoptatás előtt egy keveset(5-10 ml-t),lefejsz , épp csak annyit, hogy a mellbimbó körüli rész puha legyen. így egyből rá tud kapni és a reflex is csak akkor indul be mikor már cicin van a kicsi, és a lefejt tejcsit egy napig gyűjthetet hűtőben. majd a napi termést este lefagyaszthatod, későbbiekben, majd a főzelékeket ezzel higíthatod(6 hónapig lehet fagyasztani az anyatejet, így írd rá mikor raktad el)
-az igény szerinti szoptatásról:
lehet hogy most lesz aki megkövezne legszivesebben, de csak annyit , hogy van két fiam akiket igény szerint szoptattam és a mai napi alvási és étkezési gondjaik vannak

. a 7 hetes lányom akinél betartaom a 4(de minimum 3 órát), vagy átalussza az éjszakát vagy csak egyszer kel fel.(este fél10kor evet, és ma reggel fél 5ig aludt vele, majd visszaaludt 8-ig)
Ez egy modern felfogás épp úgy mint a napi rend fontossága. de aki ezeket élteti, az gondolt már arra, hogy ahol igény szerint van szopi, ott nem lehet napirend.
hiszen a lényeg, az evés össze-vissza megy
ezek csak az én tapasztalataim, én véleményem, nem kell rá adni, de gondoltam hátha segít valamit.
majd még van egy-két dolog amit szeretnék írni, de később
kérjük a mai Döme fotót

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asiye 2009.03.06 09:50-kor.