A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Csöre!
letöltöttem ezt a programot, de nem bírom megtalálni, hogy tudom a kicsinyítés megcsinálni.
gerike

Gerike: felső sorban rákattintassz arra, hogy "image", azon belül kiválasztod azt, hogy "resize/resample", azon belül: "set new size" a két érték közül (width és height) a nagyobbik maximum 600 pixels lehet... (azt válaszd ki, hogy pixelben mérjen).

Csöre
csöre74

Még annyit tennék hozzá Kriszti nagyon alapos leírásához, hogy az is utalhat a lázra, ha a gyerek szokatlanul sokat alszik, vagy ha pirosodik a szeme fehérje... (bár lehet, hogy utóbbit írta Kriszti is), vagy ha nem érdekli semmi, bámul fásultan a nagyvilágba. De a legtutibb, ha a saját fejeddel a kis fejéhez érsz.
Lázmérés: figyeljetek rá, hogy a popsiban, szájban és hónaljban mért hőfok nem azonos! (bocs, ha evidencia)

Csöre
csöre74

Sziasztok!
Jelentem, fiam pubertálódik.... Reggelre egy brutál drabális nagy pattanás nőtt az állán... :?

Zitocs:
örülök, hogy bejött a tippem :) Ha patival együtt is elfogadtok, mi udvarolunk :) Csak gyűjtsétek a hozományt! :wink:

Ma ismét nekikezdtem a tejszaporításnak, nem kell főznöm egy hétig, mosogatnom sem, Nagyim tömi belém a vizet, főzia madártejet, almalevest, és folyton ágyba akar dugni, nehogy elapadjak.. Olyan jó, kicsit engem is kényeztetnek... :)

Tegnap összebújtunk Apával is, 11 hónapja nem tettük ezt...
Annával amennyire fájt, most annyira nem :wink: :oops:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! ez jó hír, hogy rendben megy az "apaprojekt" :) mi még csak olyan tinisen bújtunk össze mert még nem telt le a hat hét.

Petrának a könyökhajlatában lett tegnap egy ilyen nagy ragya. Egy halom cucc jött ki belőle...itt a tavasz, rügyeznek a fák és a babák.
katuska79

Mágnes: Biankán is voltak már!!!! A dokinő azt mondta, ez teljesen természetes.
Összebújás: jó, hogy felhoztad, nem én akartam kezdeni a témát. :-) Tegnap mi is összebújtunk, de nekem nagyon fájt, amit nem értek, merthogy engem ugyebár császároztak. Remélem javulni fog a helyzet...

Kép
jandrea

Jandrea, dettó császár, dettó fájt. Az ember lánya kijön a gyakorlatból... :oops: :oops: :oops:
kisbogacs

Kisbogacs: :-) na nem mintha örülnék neki, hogy nálatok is ez van, de azért megnyugodtam, hogy nem velem van a baj. Bár már az orvosi vizsgálaton is feltűnt, hogy nem stimmel valami... de biztos, mondta volna a doki, ha szerinte sem... :oops:

Kép
jandrea

Kriszti, sajnálom a lázat. Remélem, hamar elmúlik.

Összebújás: nekem is fájt, de nem adjuk fel. Doki is mondta, hogy erre számítsak. Azért az meglepő, hogy a császár után is hasonlóak a tüneteitek :shock:

Kép
petne

Sziasztok!

Mire a párom fölért már egy másik disznónk is megellet neki 15 malaca született. Sajnos mind a két alomból döglött meg. :(
De ez sajnos mindig benne van a pakliban, hiszen vagy véletlenül ráfekszik az anya disznó vagy esetleg életképtelen, mert olyan pici.
Nagyon édik a pici malacok, várható még 2 anya ellése. :D

katuska79!
A kismalacokat 6 hetes korukban leválasztjuk az anyjuktól és utána eladásra kerülnek.
Amelyik olyan pici amit nem tudnánk eladni azt magunknak megtartjuk és föl hizlaljuk.
De hízót nem adunk el.

A Joel szájában észre vettem apró fehér pontokat vettem rá gyorsan ecsetelőt, hogy minél előbb elmúljon neki.
Én még nem tudtam elmenni a 6 hetes kontrollra mivel múlthéten szombaton megjött a mensim. :) :(
És még nem igazán akart teljesen elmúlni, normális ez?
Már biztos megint sokat hízott mert már alig bírom el őt a kocsiüléssel együtt.
Majd hétfőn lehet, hogy leviszem a védőnőhöz és leméretem, hogy mennyit hízott.

Délelőtt amilyen pocsék idő volt, most tiszta tavasz van nálunk megint.
Most éppen alszik a Joel, de ha felébred akkor megyünk egyet sétálni. Bár a nagyobb két fiam alig várják, hogy itthon legyenek, leteszik a táskájukat és első útjuk, hogy bejöjjenek a szobánkba, hogy a tesót esetleg kivihetik-e sétálni.
:D
Nagyon szeretik a tesójukat.
A páromnak is van az első házasságából egy fia és egy lánya ők is nagyon szeretik a Joelt, és a két fiammal is jól elvannak.
Amúgy a volt feleségével a páromnak és nekem is nagyon jó a viszonyunk.

manocskak

CSajok, az összebújás Annámnál nekem nagyon fájt.. A dokim azt mondta, ne várjunk nagy csodát, olyan vagyok most belülről,mint egy 60 éves öregasszony... Elég sokéig elhúzódott a fájdalom, de egyre tompult, pár hónap kellett, hogy visszazökkenjünk..

Agybajt kapok!!! Reggel óta fúrnak, kalapálnak, kopácsolnak, mint kierült, elkezdték a vízórákat cserélni... Nem kellene ilyenkor értesíteni a lakókat??? Bence reggel óta összesen másfél órát aludt! Ráadásul keverném neki a tápot etetés előtt, nincs víz! Lementem, hogy ugyan meddig nem lesz, erre ők fapofával közölték, még minimum 2 óra, de ők becsöngettek mindenkihez.. Hozzánk nem! Erre leáll velem vitatkozni, hogy hozzánk is becsengetett!! :evil: Azt mondta végül, hogy akkor szerez vizet nekem. Én meg nem mondtam neki, hogy van szénsavmentes vizem, és meg tudom oldani a tápoztatást, hagytam, hadd rohangáljon nekem víz után.. Szemét vagyok? :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes, vízóracsere :(
Mágnes, szénsavmentes víz :lol: :lol: :lol:
kisbogacs

csöre
most meg valami file típus nem jó azt írja ki, azt hol tudom átállítani???
gerike

Geri, küldd át e-mail-en, és megcsinálom. Priviben elküldtem az e-mail címem.
kisbogacs

mi szerencsésen megúsztuk az oltás utáni lázat!
És ma sem volt extra nyűgösség

Zille a délutáni és a kora esti alvását csak a mellkasomon volt hajlandó eltölteni, amint leraktam a kiságyba felébredt, eddig ilyet nem csinált. aminek egyrészt örülök, mert milyen jó anyán másrészt remélem ebből azért nem csinál rendszert. :shock:

Katuska újszülött kori vérvételről nem jött vissza semmi, mennyi az átfutási ideje?

Kisbogacs, remélem nem baj ha beleolvastam a blogodba, és nekem anno a védőnő mondta, hogyha fekve szoptatok, akkor magam felé kell fordítani az egész testét, lehet hogy mostmár kényelmetlen neki, bár akkor eddig miért nem volt, az új meg tényleg szokatlan.

Dévény torna, én tegnap rákérdeztem, mert Zille szerintem kicsit féloldalas, az egyik kezét sokszor kinyújtja ha kitámaszt, és a decemberi topikban én is olvastam, hogy ez nem feltétlenül jó és kezelni kell, de a doki meg a védőnő azt mondta, hogy nem baj. Na akkor most legyen okos az ember.
Ja és olvasom, hogy az egyik Dévényes azt tanácsolja, hogy mindig hason, a másik, meg hogy sosem. :shock: :shock:

vonalzót hogyan kell készíteni?

Luca Kép azért apa kezében is el tudok szundítani
lucus16

Geri: látom Kriszti beelőzött :)
Fájltípus: a mentésnél azt állítsd be, hogy JPG/JPEG, akkor nem lesz gond :wink:

Luca: vonalzó: rákattintassz arra a vonalzóra, amelyik típus tetszik itt a fentiek közül, az elvisz a vonalzókészítő honlapra... ott elkészíted a vonalzót, a végén e-mailben, vagy egyes típusoknál magán a honlapon megad egy linket, amit az aláírásodba kell illeszteni (lap tetején a "segédletek" legördülőre kattintassz, ott lesz majd a profil, azon belül aláírás)
Micsoda bealvás :D nagyon helyes Zille

Na, elköszönök, nyöszög a csajszi :) Jó éjt!

Csöre
csöre74

Kisbogacs!
Átküldtem a képeket! Mégegyszer köszi a segítséget és Neked is Csöre!
gerike

Luca, dehogy baj, azért publikus :) Azóta rájöttünk, mi okozta Ági étvágytalanságát: az újrainduló ciklusom.

Geri, visszaküldtem, most jónak kell lennie minden paraméternek!
kisbogacs

Csöre: amúgy igazad volt a forgó játékkal, lecsekkoltam, és alulról tényleg szinte semmit nem látni a bohócokból... csak oldalról érdekes.

Lázmérés: Csöre, nekem ez nem evidens :( Melyik érték a jó, melyik a legmagasabb? Tudásmenedzsment, légyszi!!!!

Mágnes: Éljen a kényeztetés!!! :) Hozomány? Hóóó, az nem lesz egyszerű, egy kislányát féltő apával kell majd megküzdeni a jelentkezőknek, akiket 3 próba elé állítunk majd :D

Manócskák: a decemberi topikot szoktam még olvasni, és ott mindenki azt mondja, hogy ezek az első mensik nem szokványosak, és hosszabbak, mint a normális. Nekem meg tök fordítva volt- már ha az mensi volt, amit én annak gondoltam- 1-2 nap alatt pikk-pakk vége lett, mintha sose lett volna. :shock:

Lucus: édes ez a beájulós kép! Hmm, szóval Dévényéknél sincs összhang- gondolom ezért is mondta Mágnes, amit mondott...

Kisbogács: nálunk a mensi megjövetele pont ellentétesen hatott- ekkor ette meg Viola élete eddigi legnagyobb kajaadagját. De a ti esetetek jellemzőbb!

No, a tegnap előtti önálló elalvásból ma éjjel nem lett semmi... :( Bár valószínűleg mi izgattuk fel. Amíg fodrászhoz mentem idegen helyen volt, és közben ráadásul megkínálta a nagyi kiolvasztott tejcsivel. Már pár napja tanítgatjuk Manót cumisüvegből táplálkozni, és eddig nem volt semmi gond. Most meg lenyelt egy korty kiolvasztott tejet, kiköpte, s azóta sikítófrászt (szó szoros értelmében! :shock: ) kap a cumisüvegtől- bármilyen tej van benne. Mi a fenének pazarlom a hűtőkapacitást és a pénzemet tejcsifagyasztókra, ha ez lesz belőle? Ráadásul mire főzeléket enne, ezt a tejet már ki kell dobni... Manó pedig utálja megint a cumisüveget- cumisüvegszopi-sztrájk!

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Szia maszatmanó76!

Köszi az infót.
Már tegnap estére hála istennek elmúlt. Így talán jövőhéten megyek a dokihoz kontrollra.
Bár remélem az nem baj, hogy tegnap már együtt voltunk a párommal. :oops:
Végül is óvatosak voltunk, mert ugyan szeretnénk még egy babát ami reméljük kislány lesz, de nem most majd később.
Majd ha a Joel egy kicsit nagyobb lesz.

Ma is hála Istenek nyugis éjszakánk volt.
Bár tegnap este voltunk gyülibe és egy kicsit későn értünk haza.
De azért a 3 óránkénti evést betartotta. A hasa már úgy néz ki, hogy nem fáj.
Meddig kell adni szerintetek a szirupot amit a hasfájására vettünk?
Egy hét elég vagy tovább?
Ma eljön hozzánk a páromnak a lánya is, biztos egy kicsit el lesz kényeztetve ennyi gyerektől.
Móni

manocskak

Csajok! akkor bemutatom a kislányomat Nektek ( Köszi Kriszti a segítséget :). )
Lea baba Kép Kép Kép

Mindenkit puszilunk csajszikat és srácokat egyaránt, minden babóca annyira csoda szép!!!!!
gerike

gerike:Édes csajszi :) A szeme már barna??? :)

Megjártuk a piacot két gyerekkel,testvérkocsival. Tök jó, mindenkit elsöpörtünk az útból a nagy batár kocsival :) Annámat felruháztuk, du. meg megyünk a Brendonba Bencének vásárolni, végre kimozdulok!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Gerike! Nagyon szép!

Ti tudtátok, hogy kell adókártyát igényelni különben megbírságolnak? Visszaküldték a MÁKtól a gázártám papírt mert nincs rajta a gyerekek adószáma. Nem semmi, hogy megszületünk és az apeh máris igényt tart ránk....nehogy eltitkolt jövedelme legyen ám valamelyik babának!
katuska79

Katuska, nem kell igényelni.
A 2005. évi CLXXIV. tv. alapján az adóigazolványt az adóhatóság hivatalból állítja ki és küldi meg a szülőknek. (Az életkezdési támogatásra való jogosultság érvényesítése miatt).
Ki akar megbírságolni?
kisbogacs

A szomszéd csajt akarták...meg kellett igényelnie, van külön babáknak szóló igénylőlap az APEH honlapján. Egyébként ez érdekes mert más is mondta, hogy megkapta már pár hetesen, Máté meg még mindig nem...mindenesetre én sem fogok ezért egy lépést sem tenni....majd ha felszólítanak vagy küldenek hozzá űrlapot akkor megkérem. A MÁK meg elmehet a fenébe! szerintem direkt küldték vissza a támogatási kérelmünket...küldhetem vissza ugyanúgy, viszont ezt a törvényt kinyomtatom nekik és hozzácsatolom! Köszi Kriszti!
katuska79

bemásolom:

5. § (1) Az életkezdési támogatásra való jogosultság érvényesítéséhez - a 2005. december 31. napja után született gyermekekre vonatkozóan

a) a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartását kezelő központi szerv a naptári hónapban nyilvántartásba vett gyermekekről a gyermek adóazonosító jelének megállapítása céljából az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvényben előírt adatokról, azok naptári hónapban rögzített változásairól, valamint a kiutaló e törvény szerinti kötelezettségeinek teljesítése - így különösen a kincstári letéti Start-számlán lévő követelés áthelyezése, az állami támogatás kiutalása - céljából szükséges adatokról havonta, a naptári hónap utolsó napját követő 5 munkanapon belül elektronikus úton adatot szolgáltat az állami adóhatóság részére,

b) az állami adóhatóság a gyermek adóazonosító jelét és természetes azonosító adatait, azok változásait az a) pont szerinti adatszolgáltatását követő 5 munkanapon belül elektronikus úton adja át a kiutaló részére, továbbá az adóigazolványt hivatalból kiállítja és megküldi a szülőnek, valamint a kiutaló részére 5 munkanapon belül elektronikus úton továbbítja az e törvény szerinti kötelezettségeinek teljesítéséhez szükséges adatokat.

ha jól értelmezem akkor ezek szerint az anyakönyvi hivatalnak meg kellett volna küldenie az adatokat az apehnak, az apeh meg a kincstárnak az adószámot, nekünk meg a kártyát. Mármint akkor amikor a Start számláról átutalják a pénzt az életkezdéshez 18 évesen.
katuska79

Megtaláltam!

amit a mák kiküld a babakötvény megnyitásáról, azon a levélen van az adószám!
katuska79

köszönjük szépen a dícséreteket!
Mágnes!
Igen a szeme már barna :), akárcsak anyáé!!
gerike

Manocskak: grat a malacokhoz!

Máténak gratula a cumi elhagyásához!

Csöre: jó, hogy jobban vagy

Kriszti, sajnálom a lázat!

Altatás: nagyon változó, vam hogy elalszik, ha lerakom, van, hogy akkor jön a hiszti, van, hogy nem tetszik neki hason, pedig mindig hason alszik. Akkor bepróbálom oldalt, de az oldallal meg az a gond, hogy 45 perc után felriad.

Kép
gombócmakka

Gerike: nagyon édes Lea baba!

Mágnes: Hajrá kimozdulás! Brendon- kísértések háza...

Manócskák: szerintem a hasfájás elleni szert próbáld lassan csökkenteni, elhagyni. A babó egyre nagyobb, az a legjobb, ha minden rásegítő szer nélkül tanul meg jól emészteni... ha látod, hogy megint hasfájás probléma van, add újra. Nincs egyébként megszabva, hogy meddig kaphatja az Infacolt-

Adókártya: mi automatikusan megkaptuk az adókártyát, és utána jött a babakötvényes levél- nem tettünk érte semmit.

Gombócmakka: oldalról nem fordul a hátára? Annamária háton sosem alszik? Viola eleinte mindig oldalt aludt, aztán magától átszokott a háton alvásra. Hason életében egyszer aludt el...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

maszatmanó76!
Köszi az infót.
Már csak most adtam neki fürdés után és vacsi elött.
Kíváncsi leszek, hogy meddig fog és hogy milyen lesz az esténk.

Adókártyát én még nem is kaptam a Joelnek, de még a két nagy fiamnak sincsen.
A MÁK-tól kérdeztem a babakötvényről, annyit mondtak, hogy ott van és csak akkor küldik más számlára, ha én találok esetleg egy bankot ahová átkérem.
Tudtok nekem ebben segíteni, hogy melyikhez lenne érdemes átvinni? Vagy esetleg hagyjam a MÁK-nál, hogy ott kamatozzon a Joelnek?

Gerike!
Nagyon szép a kisbabád igazi vasgyúró.
Mennyivel született?

gombócmakka!
Köszi,de még várható 2 anyától.
Ja és még ott vannak a kecskék és a birkánk is aki még elleni fog azt hiszem 1 hónapon belül.

manocskak

Csöre köszi a vonalzó készítést

Zitocs, néhány napja én is bepróbálkoztam lefejt mélyhűtött tejjel és folyamatosan köpködte kifelé, de az aznapi sima hűtőset meg simán megitta, ennyire más íze lesz ezek szerint a mélyhűtöttnek. :?

Kép

Kép
lucus16

Sziasztok!

Érdekes ez az adókártya dolog. Mi sem tettünk érte egy lépést sem, automatikusan megküldték. Csodálkoztam is. Aztán a babakötvényes tájékoztató anyagban benne is van, hogy az APEH automatikusan küldi. Szóval nem nagyon értem ezt a bírságolás dolgot.

Ma voltunk kiruccanni vidéken a szüleimnél. Ott volt a 2 éves unokaöcsém, aki hihetetlen szeretettel közeledett Julcsi felé. Simogatta, puszilgatta. Tündérek voltak együtt.

Kép
petne

Sziasztok!

Újra jelentkezem, olyan sokat írtatok pár nep alatt, hogy reménytelen visszaolvasnom.

De úgy látom új babókat és anyukájukat is üdvözölhetek itt rögtön :D Tök jó, hogy még mindíg gyarapszunk. :D

Apahét csodálatos volt. Szerintem kimondottan jó volt, hogy nem rögtön szülés után vette ki az apaszabit. (akkor amúgy is sok segítségem volt) Most sokkal jobban tudtak már ismerkedni egymással, és Zsófi igazi kis töndérke volt egész héten. (na ezt lekopogom, remélem így is marad)

Összebújás téma, nálunk még nem volt semmi több a tiniszerelemnél. :oops: Múlt héten voltam 6 hetes kontrollon, és pont előtte 2 nappal kezdtem el vérezgetni, ami egészen a mai napig eltartott.(fogalmam sincs mi volt, már azon gondolkoztam, hogy vissza kell mennem a dokimhoz, mert ez egyáltalán nem rendes menses volt, hanem valami extra, minimális vérzéssel. Egy tisztaságibetét elég volt. És ahhoz is elég, hogy ne lehessen semmit sem kezdenünk egymással) Dokibácsim akkortól adott nekünk zöld jelzést, amint a vérzés elmúlt. Hát nagyon úgy tűnik, hogy elmúlt. Férjem egyébként tűkön ül már. Én nem kevésbé, bár mikor a dokim megvizsgált, és egyáltalán nem mondhattam kellemesnek, akkor azért beparáztam, hogy nem lesz egyszerű az újrakezdés.

Ma lemértem lánykámat, 60 cm, és 4170gr. Törekszünk fölfelé. Bár szerintem mi a topik legkisebb lánya címért vívjuk a harcot. Nem izgatom magam, kicsi lányom kiegyensúélyozott, mosolygós, jól alszik szép a bőre, és amúgy meg egyenletesen hízik. Pár napja egyáltalán nem parázom azon, hogy ha hamarabb kér enni. Akkor hamarabb kap. Én kéznél vagyok, szóval minden a helyén.

Mágnes, hajrá, tejcsinálásra fel!! Örülök, hogy van segítséged. Amit még javasolni tudok a more milk plus tbl. kívül, az a homeos bogyó. Nekem szerintem bejött. Még mindíg nem fejek sokkal többett, mint előtte, de Zsófi 5 órákata alszik éjszaka, és úgy vettem észre, hogy nyugodtabb lett. Feltételezem jobban tele a bendő. Ez hozza azt is, hogy többett bukik, de nem érdekel, a feleslegnek valahol ki kell jönnie.

Bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredtem, hétfőn jövök megint.

Jó éjt nektek

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok!

Vagyok én is, de csak tegnap kötötték be a netet, apa meg lecsapott a gépre... Persze nem baj, mert amúgy nagyon sokat segít Milán körül, szóval le a kalappal előtte, nagyon nagy mázlista vagyok :D
Múlthét végén lezavartam egy mellgyulladást, azt hittem becajok, de időben elkaptam, fejtem, borogattam, masszíroztam, és két nap alatt kijöttem belőle, pedig volt láz is... Azóta napi 4-5-ször fejek, mert kicsi fiam még mindig nem szívja ki a megfelelő mennyiséget.

Gyorsan dobok pár friss képet Milánról, aztán beírom a szüléstörténetemet. Tegnap voltunk a 6 hetesen, 1 hónap múlva kontroll, mert nem stimmelnek odalent a dolgok... :? Gáz, vagy nem gáz, de mostmár nagyon érik bennem, hogy a további gyerkőcöket császárral szülném.

Na, a képek:
nézelődöm:
Kép

kismackó:
Kép

ne vakuzzál már!!!!
Kép

biga.csiga

Adókártya téma: lányok, nem tudom mikortól hatályos a fent említett jogszabály vonatkozó része. (Az, hogy 2005-ös maga a törvény, semmit nem jelent, bármikor módosíthatták.) Lehet, hogy Máté vagy Dávid és Gergő, ill. a többi nagyobb gyerek születése idejében még más szabályozás volt érvényben, s így nekik még igényelni kell. Ennek azért nézzetek utána!
kisbogacs

Biga.csiga, jó hogy újra itt! Az odalentet sajnálom :( Milánnak milyen édes-komoly nagybabás arca van már! Ha nem zavarja hogy idősebb a csaj, jöhet a lányomhoz udvarolni :D
kisbogacs

Manocskak!
Lea nem volt kis baba 4100 g és 54 cm paraméterekkel látta meg e csodálatos világot:) ma mérlegeltünk pont fürcsi előtt 4900 g jelenleg a versenysúlyunk.

biga.csiga
Gyönyörű legény Milán baba!
gerike

Manocskak: figyi, ebben a problémás helyzetben én lehet, hogy inkább az állambácsinál hagynám a kötvényt, a baba pénzét- ki tudja, melyik bankkal mi lesz, a MÁK talán biztosabb, legalábbis utoljára fog bedőlni...

Petne: édesek lehettek- az unokatesók együtt, jó, hogy szeretik egymást!

Lucus: ti fogtok még próbálkozni a mélyhűtött tejjel? Én most teljesen csalódott vagyok, de nem akarom feladni, de azt se akarom, hogy megutálja a cumisüveget emiatt.

Erika: a te pici lányod azért 8 nappal fiatalabb az én Violámnál, így ha picit nagyobb a súlyunk, akkor nem fair az összehasonlítás :) Egy hete mi még nem voltunk 4 kg-sak, és 60cm-vel Zsófi tuti nyulánkabb, mint Viola :D Zsófi olyan topmodell alkat lehet az adatok alapján :D :D 8)

Biga.csiga: a fülessapkás képet megzabálom, és tényleg, nagyon okos, intelligens tekintete van Milánnak! A problémákat sajnálom!

Adókártya: egyetértek Krisztivel, annyit hozzátéve, hogy elvileg a drága közigazgatásnak felvilágosítást kell adnia a jogainkról, az ügyintézés módjáról- az http://www.apeh.hu/kapcsolat honlapon van egy csomó telefonszám, ahol tuti adnak felvilágosítást, hogy most akkor miért kap az egyik bébi adókártyát, a másik meg miért nem.

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Szóval szüléstörténet:

Január 22-én olyan "hajnali" negyed 5 körül ébredtem, hogy olyan furcsán fáj a derekam, és olyan görcsölgetésszerű is volt. Próbáltam aludni, mert nem nagyon tudtam eldönteni, hogy mi van... Ez a derékből kiinduló, aztán a hasba átmenő fájás teljesen rendszertelenül jött, ezért végül eldöntöttem, hogy beülök a kádba. Apa édesdeden aludt, ezért még nem zargattam. A kádban is jött 3 fájás, de bátran hajat mostam, gondoltam ne egy csapzott anyu várja Milánt :D Hajszárítás közben is jött egy fájás, de hosszú percek teltek el a fájások között, és nem voltak a fájások sem hosszúak, ezért még benyomtam egy zsömlét joghurttal miközben a tv-ben néztem az Austral Opent, aztán jött egy nagyobb fájás, így eldöntöttem megcsörgetem anyumat, hogy jól érzem-e, hogy ezek a fájások már AZOK. Közben ébreszettem apát, hogy lehet indulunk... :lol:
Anyum mondta, hogy valószínűleg szülni fogok, szóval hívjam a szülésznőt, meg a dokit. A doki persze ki volt kapcsolva, a szülésznőmet elértem, mondtam hogy volt olyan fájás, amik között 5 perc volt, de volt negyed óra is. Mondta, hogy induljunk el, ő akkor nem megy haza (épp ügyeletes volt éjjel). Elindultunk, a kocsiban mindössze két fájás volt az egyikek között tizenakárhány perc volt, a másik között 7. A kocsiban viccesen megjegyzetm apának, hogy szerintem két ujjnyira nyitva vagyok, apa mondta, hogy az nem lehet, hiszen a legutóbbi vizsgálaton még alig egy szűk ujjbegynyi voltam. Beértünk feltettek a CTG-re persze pont akkor jöttem ki egy fájásból. 28 (!!!) perc múlva jött a következő, aztán 7 perc múlva egy másik. Az ügyeletes szülésznő, mondta is (nem mintha kérdeztem volna), hogy minek jöttünk be, még az is lehet, hogy hazaküldenek ilyen rendszertelen fájásokkal, hacsak nem vagyok két ujjnyira nyitva. Dokim is bent volt már, így megvizsgált, teljesen meglepődött, amikor kiderült, hogy ilyen rendszertelen fájásokkal két ujjnyira nyitva vagyok, teljesen puha odabent minden, és burok feszül rendesen, Milán buksija pedig startra készen. Fájások még nem voltak erősek (pedig én azt hittem), de doki közölte, amíg mosolygok, addig még nem vészes. Hát igaza lett :D
Csúcsforgalom volt a szülészeten, de szülésznőm mondta zuhanyozzak, kaptam szép rucit is, aztán kaptam beöntést, de előtte a szülésznő is megvizsgált, kaptam szülőszobát, meg oxitocint, mert ilyen rendszertelen fájásokkal nem lehetett szülni... A fájások szépen beálltak, de én utáltam feküdni, ezért labdáztam.
Dokim kérdezte is, hogy kell-e eda, mondtam, hogy jó az nekem? A doki mondta, hogy neki jó, de hogy nekem azt nem tudja. Mondtam egyelőre nem kérek elvagyok még. A fájások szépen bedurvultak, és amikor már edát akartam, megvizsgáltak, és mondták, hogy mindjárt szülünk, mivel 4 ujjnyira nyitva voltam és méhszáj 1-1,5 centi volt csak, így nincs eda. Hát ennyit erről...

Azt tudom, hogy a végén már kissé nyüszi voltam, semmi nem volt jó, mondta is a szülésznő, hogy ez jó jel, mert azt jelenti mindjárt vége. Valahogy ösztönösen lélegeztem, így uraltam a fájásokat, apa meg is kérdezte, hogy ezt mások is így bírják-e, mire a szülésznő mondta neki, hogy dehogy mások ilyenkor már ordítanak, rajtam meg nem is látszik, hogy fájna. (Pedig dehogynem, azt hittem leszakad a derekam, és a combjaimba ezer kést döfnének, úgy cirka 170-es fájásaim voltak, apa nézte, én nem mertem, mert csak idegesített volna).
Három óra elmúlt amikor elkezdődtek a tolófájások, kb. 5-ik fájásra lett meg Milán, és az első kettőnél a doki rásegített, de mondta, hogy a vége az enyém. Az utolsó előtti fájás nem akart jönni, ezért a doki megnyomkodta a méhem tetejét, és az utolsónál is ez kellett, mert teljesen leálltak a fájások, miközben Milán buksijának a teteje már ott figyelt a kijáratban, én meg azt hittem szétszakadok. De aztán megszületett Ő, és rögtön elkapta a szülésznő csövét, amivel leszívta a nyákot, és nem akarta visszaadni az én csepp fiam :) A kis kezét a feje mellett hozta, annyira sietett hozzánk! Apa elvágta a köldökzsinórt, aztán rámtették Milánt, és a doki vagy 3-szori nyomásra kinyomta a méhlepényt, a szülésznő meg segített húzni. Aztán szépen rendbe tették kisfiúnkat, és megkapta Apa. A doki meg megnézte mi újság odabent, és hát szépen elszörnyülködött, én meg néztem, hogy mi a gond, mert nem tetszett a doki képe. A méhnyakon volt egy kis szakadás, de az nem volt vészes, gyorsan öszevarrta, a fekete leves utána jött, mert kiderült, hogy a hüvelyem bal oldalán 10-12 centi hosszan (egészen a boltozatig, vagy meddig) leszakadt a hámréteg. Nem vérzett, amin nagyon csodálkoztak, de örültek, mert akkor komolyabb bajok is lehettek volna. A doki elkezdte visszavarrni, de kiderült, hogy olyan vékony a hámrétegem, hogy maga a cérna is átszakítja, így megszenvedett vele keményen, rólam nem is beszélve. Több, mint egy órán keresztül varrt, aztán jött a gát varrása is, és végül megnézte, hogy mi újság végbélnél, de kiderült, hogy átlyukadt... :? Kiderült, hogy varrni kell ott is, de ahhoz amit a hüvelyben visszavarrt, annak egy részét vissza kellett bontani, de azt már nem vállaltam érzéstelenítéssel, mert így is majd becajtam, szóval bealtattak, így gyorsan végeztek.
Apa még varrás közben megkérdezte a dokit, hogy ez mennyiben zavarja be a későbbi szüléseket, de a doki mondta, hogy semmiben, majd legközelebb is visszavarrja. (Hát ez a válasz, annyira nem jött be, de ha így áll a dolog nagyon valószínű, hogy mindig szakadni fogok...)
A felépülés szörnyű volt, mert 3 aranyerem is volt, amiből az egyik túlnyúlt a fenékpofákon, így ülni hetekig nem tudtam rendesen. Az aranyerekből egy még megvan, de már nem okoz semmi problémát, a gátseb sem, viszont valami fájdigál a bal oldalon odalent, és feszített, és nyilalgatott többször, nem jó ülni hosszútávon, és állni sem.
Tegnap megkaptam a választ a dokinál a bajomra :( Volt a nagyobb kacsa is, hogy a doki jobban lássa mi újság, és volt manuális vizsgálat is :shock: A lényeg, hogy borsó nagyságú gumók vannak a hüvelyem bal oldalán végig, ami valószínűleg a másodlagos sebgyógyulásból fakad. A doki elmagyarázta, hogy miért van, és hogy a varrt heg az nem is látszódik, de hogy ezek ott vannak az nem szerencsés. Elképzelhető, hogy endometrózis is lehet, de ez nem valószínű, mert vérzés hál isten nincsen. A lényeg, hogy 1 hónap múlva kontroll, ha ott vannak még, akkor két lehetőség: ecsetelés, vagy vágás, mivel hosszan vannak, az utóbbit nem javasolja a doki. (Ha esetleg endometrózisom van, akkor égetés.)
Ezek után erősen gondolkodom az újabb hüvelyi szülésen, ha ennyire könnyen szakadok, akkor nem hazárdíroznék. (Egy urulógus ismerős szerint mázlim van, mert könnyen inkontinencia is lehet az ilyen szülések után, minél többször szakadok annál valószínűbb a pisi gond...És ő egyből mondta, hogy legközelebb császár!)
Apával összebújás nem volt, és ha a bogyók miatt fáj, akkor a doki nem is javasolja... Mensi nem tudom mikor lesz, de megkaptam a recit a fogamzásgátlóra, ami miatt a doki szerint vszínű csak pecsételések lesznek, nem normális ciklusok.

Jó hosszú lettem, bocsi!

biga.csiga

Kisbogacs: megyünk udvarolni, hát persze!!! ;)

gerike, maszatmanó: Köszönjük a bókokat átadom az én gyönyörű, komoly nagyfiamnak! :) Igen sokat vigyorog is már, de azt egyszerűen nem lehet lefotózni, nagyon szemfüles, és rögtön komoly arcra vált.
Most éppen a kiságyban figyelget, tele a pocak, és ilyenkor úgy 10-11 óra között alszik be.

Látom kincstáros téma volt. Nekünk is megjött a papír az adószámmal, most én is eldondolkodtam, hogy hagyom a kincstárban a babakötvényt, de nem tudom, másik az otp lenne, mivel azt is támogatja az állmabácsi, ha gáz van :roll:

Na, megyek visszanézem, micsoda fotók kerültek fel, mert irtózatosan le vagyok maradva... :oops:

biga.csiga

Biga.csiga: Ba...szus, nem semmi történet!! :shock: Ezek a szakadások RÉMESEN hangzanak!! :shock: Milyen érdekes, hogy van, hogy az ember teljesen ügyes, tehetséges a terhesség-szülés bizonyos aspektusaiban, és teljesen peches a másikban! Remélem, gyorsan helyrejössz, és jövendő babák esetében sikerül olyan megoldást találni, ami neked és nekik is a lehető legjobb lesz!

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Halihó!

Gyors bekukk,visszaolvasni esélytelen :oops: Valahogy annyira elmókázunk napok óta Martinnal,hogy a gépet sem kapcsoltam be :oops:
Csodásak a babák,mindenki!!!! :D

Kriszti: sajnálom a lázat!!! Már előre rettegek, mikor hétfőhöz egy hétre mi is megyünk szurira! Ági baba kezére pedig nagyon is számot tartunk mi is! :D Egy kis nyúlfaknyi előny esetleg, hogy egy napra voltak kiírva Martinnal? :lol:

Biga csiga: szüléstörténeted nem semmi!!!! Én a császár után azt mondtam, hogy jó,jó, baromi car volt, azért kibírható,de nem választanám.....hát,ezek után,amit írtál,elbizonytalanodtam.... :oops:

Összebújás: hát, a napokbban megtörtént...amennyire vágytam, hogy leteljen a 6 hét,azért nem erre számítottam, fájt, pedig császáros voltam ugyebár! Persze, Apa mindent megtett, úgyhogy azért nem marad rossz emlék :oops: :wink:

Igyekszem azért majd jönni :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Biga.Csiga, a gyomrom is összeszorult a varrásos rész olvasásánál. Szegénykém :cry: :cry:
kisbogacs

Kata, Martinnak nem kellenek ilyesfajta előnyök, hisz amúgy is olvadunk tőle!
kisbogacs

biga.csiga!
Nem semmi ami szülés után átéltél.
Milán baba nagyon szép kisfiú, és remélem minden rendben lesz veled is.
Vigyázz azért nagyon magadra és remélem hamar begyógyulnak a sebeid.
Nem is gondoltam volna, hogy ilyen is előfordul, hát most ahogy a történetedet olvastam ki kerekedett a szemem rendesen.
De én tényleg csak a legjobbakat kívánom neked és a családodnak.

gerike!
Nagyon szép súllyal és hosszal született Lea.
Amikor én a Joelt szültem akkor egy kisfiú volt aki kb. ilyen súllyal született, ő az anyuka első babája, de nem akart enni rendesen mielőtt haza mehetett volna előtte való nap mérték állandóan a kisfiút, hogy mennyit szopik.
Mert csak 10 grammokat evett ami nagyon kevés egy 3 napos babának.
Bár az anyukának is érdekes természete volt 2 nappal előbb szült mint én.
De borzalmas volt amit az anyuka csinált (nem a babával), alig nyikkant meg a fia máris fölkapcsolta a nagy villanyt alig tudtunk tőle aludni, szólni nem mertünk neki, mert mint írtam fura természete volt és lehet, hogy megsértődött volna, ha merünk neki szólni.
Amikor kiengedték őket a kórházból fellélegeztünk a szobatársammal.
Ez nem rossz indulatból írtam hanem elég kellemetlen volt így pihenni éjjel.

Ma éjjel nyugi volt nálunk este evett 1/2 9-kor, 3/4 1-kor és csak 5-kor kelt föl utána, remélem most már egész éjszakát is át fogja aludni nemsokára.
Móni

manocskak

sziasztok,

picit eltűntem, de élünk, virulunk :lol: Látom Ti is :wink:
Csak ezt az oldalt futottam át...
Lea, Zille és Milán babák is tündériek!!!!!!!!!!!

Biga.csiga, durva ez a szülés utáni dolog...sajnálom :(
Egyébként endo sajna lehet vérzés nélkül is, ez egy nagyon szemét betegség, drukkolok nagyon,hogy ne az legyen
Kriston tornát nem próbáltad? Nekem sokat segített a lenti dolgok rendberakásában :wink: ha gondolod, megvan dvd-n :wink:

Aranyérre ami nekem úgy tűnik, bejött, az a Weleda gátmasszázsolaj. A kenőcsnek (Sperti) a szagától is rosszul vagyok már...Ezzel kenem a gátsebemet is, és most már egyre kevésbé kemény a heg és nem is fáj (kivéve ma, kell nekem tangában parádézni) :oops: .

Katuska, gratula Petrának az átforduláshoz! Nem semmi ügyes a kiscsaj :lol: Ja és Máténak is a cuminélküli élethez :lol:

Manócskák, nagyon ügyes Joel az alvással! Levente is ügyi volt, ma éjjel aludt egyben 8-at aztán még 3-mat

Összebújás: nálunk szerencsére Apa türelmes volt, megvárta, míg én adok zöld utat :wink: A múlt hétig fájt a gátsebem, addig nem sok kedvem lett volna hozzá. Most már viszont jó volt...nagyon :wink:

Adókártya: nekünk nem kellett semmit intézni, küldték postán...
Babakötvény: én nem nyúlok hozzá, jó ott, ahol van. Pont pénteken kaptuk meg a levelet, hogy megnyitották.

Kisbogács, hogy van Ági? A láz meddig tartott? Mi holnap kapjuk a szurikat :( Ja a blogodban Peter néven sikerült kommentelnem :oops: :roll:

Kép
vickybabe

Biga.CSiga! amiylen szép volt és gyors a szülésed oylan borzalom a vége....úgy látszik a szalutálós babák kicsit rndeznek odalent. Remélem idővel helyre jön minden és ne keseredj el mert még azoknak is időbe telik regenerálódni akiknél semmi extra probléma nem merült fel!
Próbáld ki azt a kúpot amit én is kaptam! Pont ilyen sebek gyógyítására jó! Cikatridina!

Mátét meg elneveztük Manga szeműnek:) Ahogy néz a nagy barna szemével mereven...tök oyaln, mint a MAnga rajzfilmek merengő szeműi.
katuska79

vickybabe!
Örülök, hogy itt vagy.
Most bezzeg nem alszik a Joel hívogat olyanokat lehet kivenni tőle, hogy "hej".
De azért a forgó-zenélő macikkal egész jól el van.

Remélem a mai estém is hasonló lesz.

katuska79!
A mi fiunkat mi Csibészkének neveztük el, mert néha olyan csibész módjára viselkedik. :D
A párom a Rumcájsz és én pedig a Manka. :D :D

manocskak

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?