A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Hali Csajok!

Én is jelen, csak hétvégén itthon volt Apa és nem volt erőm géphez jönni.

Csodaszépek a babák! :)

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Sziasztok!

Babakötvény: úgy látom, jól utána kell néznem ennek a dolognak, hogy a végén ne járjon rosszul Julcsi, de ha jól értelmezem az általatok írtakat, akkor talán az állambácsinál van a legjobb helyen

Fordulás: valószínűleg nálunk is véletlen lehetett, mert azóta jelét sem mutatja a szándéknak, hogy megismételné

Fogacskák: nem vettem még észre, de megnézem. Én valahogy azt hittem, hogy az még odébb van :oops:

Babák nagyon édesek!

5 hetes baba: nekem is kísértetiesen hasonlít az eset a múltkorira. (Amúgy meg 1 percre sem hagyom egyedül az 5 hetes babát, nem még negyed órára)

Kép
petne

Lucus! Bocsánat, de Téged még nem üdvözöltelek! Szóval: ISten hozott! :D

Katuska: enyimek is szeretnek vagdosni, reszelni, aprítani, ilyenkor kb. 1 órával korábban kezdem az előkészületeket... :)

Csöre: igen , én is így vagyok, csak most több célja is volt a nagymama-segítségnek: apósom halálát így talán könnyebben heveri ki, annyira lefogyott, mint a madár, itt meg rákényszerítettük, hogy egyen, igyon, legyen társasága (ez voltam én...). Szegényke ő is lefáradt, de hát aki unokázni megy, másra ne számítson...
Plusz probléma, hogy a sógornőmék válni készülnek, s a sógorom nincs a helyzet magaslatán sem agyilag, sem neveltetésileg, sem sehogy, egyszóval vadbarom... Úgyhogy egyebet nem hallottam, hogy szegény Györgyi így, szegény Györgyi úgy... Csöppet sem fárasztott le... :evil:
Ráadásul a drágám motyog, alig hallom mit mond, viszont nem hall rendesen, így este, mikor Borcsa már síkideg a sok infótól, üvölt a Joshi Barat, amitől én frászt kapok, s Borcsa is. (És akkor csodálkozott, miért nem lehet megnyugtatni...)
Amúgy aranyos nagyon, szeret engem is, én is szeretm, csak hát hosszú távon nem egyszerű a dolog...
Szívem szerint én is megoldottam volna a babázást egyedül, emlegettem is, hogy ne aggódjon, megoldjuk, de hát a párom helyett azért én csak nem akartam dönteni, végülis most ő gürizik itthon is és a dolgozóban is...
A nagyokért csak Gáborom tud menni, s ha őneki ügyelet van, akkor nincs mese, meg kell kérni nagymamát, úgyhogy rendesen sarokba voltam szorítva...
Jövő héttől úgy néz ki, nekem kell vinnem őket, mert lehet, hogy nagymama nem tud feljönni, ráadásul reggel. Julcsitól függ minden, ha nem készül el időben, isten bizony mezítláb és bugyiban fog jönni... Nagyon hisztis anya leszek, nem beszélve Marciról... Szóval ettől parázok, de apával megbeszéltük, ha nem megy a szántás, kéri, hogy hadd ne legyen délelőttös...
Ráadásul oltásra is megyünk, szóval nagyon fincsi lesz... :)
A héten akarok tartani egy főpróbát reggeli ügymenet ügyiben, kíváncsi vagyok, mit fog Julcsa művelni... Nem lesz egyszerű a dolog. :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

jandrea!
Azaz érdekes a disznóknál, hogy a malacok burokban születnek meg és szépen megszárad rajtuk és ahogy mászkálnak úgy szépen le is esik róluk.
Olyan kis helyesek. Rögtön mászkálnak és keresik az anyja cicijét, de addig úgymond nem ad tejet amíg az összes kismalac meg nem született.
Érdekes dolog.

batkata!
Én amikor mentem intézni a dolgomat vagy vásárolni megyünk mihelyst kiérünk a levegőre elalszik és nem is ébred föl amíg teszem a dolgom.
A levegő elnyomja őket, meg pláne ha a babakocsi rázza feneküket vagy éppen a kocsi, ha azzal mentek.

Szia Lucus!
Csatlakozom amit batkata írt ISTEN HOZOTT köztünk!

Fordulás:
Én azt vettem észre a Joelen, hogy emelgeti oldalra a fenekét amikor hason van.

Kíváncsi leszek azért a végén mi lesz azzal az 5 hetes babával előkerül-e. Bár addigra már nem 5 hetes lesz. Remélem azért élve megtalálják őt és nem adják vissza a szüleinek, inkább kerüljön egy olyan családhoz akinek nem lehet saját babája ők legalább szeretetben felnevelik majd.

manocskak

Lucus, gyermekem, és én is jelöltünk:))

Képzeljétek, tegnap átaludt egy etetést, vagy ezt már írtam, a fene sem tudja. A lényeg, hogy fél 11 után du 5-kor evett.

És még mi történt, férjecském nőknapja alkalmából megszervezte, hogy elmenjünk moziba. (nem volt nehéz, mert még mindíg anyósoméknál lakunk, de már látom a végét a házfelújításnak)
A lényeg, hogy esti etetés után bébiőr oda anyósomnak, mi pedig balra el.
Azért izgultam, hogy mi lesz, ha felébred, Mörfi szerint fel kellett volna. 3-4 napja az esti alvását úgy intézi, hogy amikor leteszem, akkor 5 órá lehúz egyben. Amikor hazajöttünk még aludt, és rá fél órára kelt. Szóval nem hiányoztam szerencsére. :D
A getto milliomost néztük meg. Nézzétek meg ha tudjátok, nem hiába kapta meg azt a 100 oszkárt.

5 hetes baba: azért nem tartjátok furcsának, hogy 5 hét alatt az az egy fénykép készült róla, amit képernyővédőnek tettek fel? Az is jól beöltöztetve, bárki gyereke lehetne akár. Nekünk 5 hetes korára rengeteg képünk volt.

Fordulás, még nem vettem észre hajlandóságot rá. Viszont a mellkasomon gyönyörűen kinyomja magát. Ha simán leteszem hasra még nem, gondolom onnan még nehéz.

Kép
Kép
cs_erika

OTP - nálunk is feketelistán van! Egyszer a férjem 200 ft-ról kapott felszolítólevelet, amit aztán be is fizetett nekik 1 Ft-okban-! :lol:

Biga.csiga! De jó, hogy ilyen sok tejed van! Fejni nekem is kell, mert a fiatalur egyáltalán nem hajlandó cicizni, viszont napi 4 alkalommal max. 125-140-et tudok fejni. Az igény pedig 180-200.
Neked milyen mellszívód van és hány perc alatt végzel?

Vércsoporttal kapcsolatban! Nekem is mindkét gyereknél megnézték, pedig a férjem is és én is negatívak vagyunk. Annak egyébként nincs jelentősége, hogy a babáknál megnézike, mert bárkinek, ha vért kell adni akkor frissen elvégzik, sőt, amikor én gyakorlatoztam még a bekötött vérrel is megnézték, hogy nem csapja-e ki. Bármilyen vérvétel alkalmával meg tudják ezt is nézni, csak a háziorvosnak szólni kell, hogy ez is szerepeljen a beutalón.

Peni! Popsikrém! :D :D :D
Használjátok ti is! :lol:

Krisz, Erzsébet! Nagyon édesek a gyerkőcök! Az az udvarlós kép tök jó! A kiscsaj simizi, jol elcsavarta a fejét már most!

Csöre! Sajnálom a nyűglődéses estét! Én megértem, amit érzel, mert sokszor én is hasonlóan érzek!
Persze hogy mi rontjuk el a gyerekeket, hiszen mi vagyunk velük! Ők többnyire se nem rontják, se nem javítják!

Batkata! Kérünk Marcis-Borcsás képet! Én még Julcsit sem láttam. Ne rémisztgess, hogy a gyerekek még 6 évesen is hisztiznek. Eddig abban reménykedtem, hogy 3 éves korukra kinövik!

Katuska! Ügyes fiad van! Répát reszelni nem könnyű!
Ez a hiszti nálunk is megy, ráadásul benyalt valami virust is Levente (mindent a szájába vesz - nem is értem, kisebb volt nem rágott így mindent mint most) 3 napig minden kijött belőle, ma van az első nap, hogy semmi nem jött vissza (remélem így is marad), és egész nap semmi nem jó. Hihetetlen, hogy milyen erőszakosak tudnak lenni, az ember meg tehetetlen velük szemben. Én amikor már érzem, hogy agyoncsapnám gyorsan berakom a szobájába és rázárom az ajtót. :lol:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Csajok nem tudom mi van ma a lányommal, 1 óra 20 percenként kér enni. Már 6x ettünk reggel óta. :shock: :shock:
kisbogacs

kisbogacs!
Lehet, hogy ez az időjárás tesz be neki nem?

isarenikő!
Azért nézik meg a babág vércsoportját, mert ha ő pozitívos lett volna akkor kaptál volna anti-d.
Egyébként minden esetben megnézik a vércsoportot az újszülötteknél.
Nálunk az a helyzet, hogy én A negatív vagyok a párom 0 pozitív (ő rendszeres véradó)
a Joel mind kettőnktől kapott, mert ő 0 negatívos lett.
Meg is jegyezte a védőnő, hogy ritka vércsoportja van.

manocskak

manocskak!
Ezt én is tudom, csak amikor időre kell menni úgy, hogy egyszerre két gyereket öltöztetsz, előtte reggelit adsz mindháromnak (a kicsinek tejet, a többinek normál tápot...), a legnagyobat még ellenőrzöd, hogy tesicucc, meg minden ott van-e, s miközben kéred őket, hogy húzzák a cipellőket, vegyék a kabátot-sapkát-sálat, aközben a kicsit dugod bele a zsákba, miközben szegényke szeretne büfizni..., s akkor még neken nincs is cipő a lábadon, akkor egy kicsit necces a dolog.
Ráadásul nem babakocsival megyünk, s nem is olyan közelre, oda-vissza az út min. 1 óra a járművekre vaó várakozással, ovis beadással, iskolai puszi-puszival együtt...
A BKV cseppet sem híres a bababarát járművekről, hogy az utasok segítőkészségéről ne is beszéljek, s a metróban "szerencsénkre" sem a Nagyvárad téren, sem az Ecseri útnál, sem pedig a Pöttyös utcánál nincs mozgólépcső. A császár miatt nem emelhetek, és nem is emelek, úgyhogy marad a mei tai, ami önmagában jó, ha kint nem zuhog az eső és nem süvölt.a szél. Ez még egy jó kis rizikófaktor, mert Borcsa érzékeny a szélre... Az eső az még csak-csak, mert szerencsére feltalálták az esernyőt, de a szél...
De hát nyilván ki fog alakulni a dolog, biztosan menni fog, csak egy kissé paramami vagyok a reggelek miatt, mert a szokásos hisztiket már ismerem... Julcsában tömény féltékenység lakozik, s a kis lükém képes és felhasználja ellenem a dolgot, s nem fogja észerevnni, saját magával is kőkeményen kitol.

Nyilván egy kis okos előrelátás - optimális esetben mindeki részéről, meg az eheti főpróba segíti az ügymenet kialakulását, de hát csak parázik az ember, hogy hogy tudja rendesen kivitelezni a "Nagy Kalandot" :)

No mindegy, egy kicsit sok(kkk) voltam... :shock: Majd beszámolok a jövő héten, mit alkottunk... ;)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Kisbogács! Az én fiam még csak egyszer evett ma, azaz 2-szer, ha az éjszakait is beleszámolom!
Nekem olyan tündéri gyerekem van! Eszik, alszik, játszik üzemmódban van már 1 hete! Olyan kis drága!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Hibajegyzék:
legnagyobat = legnagyobbat
neken = neked
vaó = való
észerevnni = észrevenni
:shock: :?

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata, hibajegyzék :lol:

Enikő, vonjunk átlagot és lesz két átlagos gyerekünk! Ági ma éhenkórász és nyűgös. :D
kisbogacs

Batkata! Teljesen helytálló a parázásod! Két gyerekkel sem könnyű elindulni, és ez gondolom a gyerekek számának növekedésével arányosan csak nehezebb lesz!
BKV és kedves utasok! :twisted: :twisted:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Hibajegyzék! Nekem nézzétek el légyszi, hogy nem javítok, tudom időnként sok hibám van, de visszaolvasni sincs időm nemhogy kijavítani! :oops:

Kisbogács! Csak akkor megyek bele az összevonásba, hogyha a tejet is átlagoljuk! :lol: Akkor legyen, elfogadok egy kis nyügösséget! :lol:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

isarenikő!
naná, hogy elnézzük, én legalábbis igen.
Jómagam könyvtároskisasszony volnék, így imádok mindenféle katalógust, jegyzéket és egyéb "fontos" listát gyártani, így a hibajegyzéket is kényszeresen csatolom a "műveimhez"... :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Enikő :D
kisbogacs

Kriszti: Saci is nyűgös, és cicin lógna egész nap :? nem néztem, milyen gyakran eszik... most is cicizik. Nem tudom, hogy a szél-e, vagy a hasa, foga, torka, milye, de nagyon nyöszke :( ma összesen ha 1/2 órára tudtam letenni :(

Batkata: hááát, igen, azt nem tudom, mit csinálnék, ha reggelente nekem kéne vinni őket :roll: Zaza is egy katasztrófa... úgy kell kiudvarolni az ágyból, evés közben ösztökélni folyamatosan, fogmosáskor ellenőrizni, mert pancsol, öltözéskor meg elnézelődik, és a világ dolgain elmélkedik (szó szerint).
Anyós: igen, így érthetőbb, gondolom, neki így biztosan jobb, ha lefoglalja magát. Hát, kitartás.

Vércsoport: világos, hogy ha szükség van rá, ellenőrzik, de azért nyugodtabb lennék, ha Mesiét is tudnám. A másik kettőé egyforma, és olyan, mint Apusé. Én a sajátomat 25 évesen tudtam meg, és volt egy kis családi feszültség, mert két pozitív szülőtől sikerült negatívként születni... szerencsére hamar kiderült, hogy nem vagyok genetikai csoda, ez teljesen természetes :)
Viszont így a családban - hacsak Mesié nem - senkinek sincs olyan vcs-ja, mint nekem. Ne legyen rá szükség :) :wink:

Csöre
csöre74

Csöre!
Nem akarjuk összehozni Julcsit Zazával? Tutira megértenék egymást, de hogy éhen halnának, az is tuti.
Ő is ilyen "virágoskertbe néző" alkat, megőszülök minden reggel, mire kibányászom őt az ágyból. Ilyenkor még én is kifejlett házisárkánynak érzem magam, nemcsak a családom... :)

Bori: ma teljesen ki van ütve, alszik, mint a bunda, előtte meg nagyokat nézelődött, "segített" kiporszívózni, nevetgélt, evett, dumált, nyöszögött, aztán elaludt. Elfáradt, mert odatettem neki az egyik Pöttyös Panni könyvet, s elég sokat nézte. A pöttyök biztosan hipnotizálták, s lehet, hogy Panni is tetszett neki... :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Na, most dícsértem meg a kiscsajt, erre felsírt, de olyan keservesen, hogy csak na! Megyek, megnézem, mi bántja a lelkét vagy a pocakját :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata: Mi lenne abból a párosból? :roll: :lol: :lol: :lol: Szerintem is éhen halnának :D

Csöre
csöre74

Elaltattam nyuszit hason fekve!!
annyira nyügi volt, gondoltam már mindegy neki fekhet akár hason is ha az ölemben is sír :roll: :roll: :roll:
hát letettem.
hát rákezdett...
én meg dudolásztam...
aztán egyszer csak én nyertem :shock:
és most megyek és felveszem a világ legtürelmesebb anyuja díjat :lol: :lol: :lol:
kisbogacs

Kisbogács!
Gratula nektek! :)
Enyim kiscsaj éhes volt, most tisztába teszem... :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

batkata!
Bocsi ezt nem tudtam, hogy téged császároztak.
Igen így már megértem a helyzetedet.
Valóban nem egyszerű megoldani ezeket a dolgokat, hogy mindenkit időbe oda vigyél ahova kell és még te is elintézd a dolgodat.
Jó lenne, ha valaki ilyenkor tudna segíteni, legalább annyit, hogy az oviba vagy a suliba elvigye valamelyik csemetét.

Amikor egyedül voltam a fiaimmal, akkor én hiába laktam anyukámmal őrá nem számíthattam.
Állandó éjszakásként dolgoztam egy éjjel-nappali közértben, reggel amikor végeztem, siettem haza, hogy a fiukat elvigyem suliba (Budára, amikor még Pesten laktam), aztán mire hazaértem aludtam egy keveset (de ezt szó szerint) mentem vissza a fiukért a suliba, és ha éppen aznap este megint kellett mennem dolgozni akkor azzal a kevés alvással mentem vissza este. Ezt majdnem 1 évig csináltam így.
Amikor a párommal megismerkedtem és oda költöztünk hozzá 2 hétig csak ezeket a kialvatlan éjszakákat pótoltam be.
De hála Istennek a párom nem neheztelt rám ez miatt, sőt inkább hagyott minél többet pihenni.

manocskak

Batkata! Pöttyös PAnni :lol: :lol: :lol: tényleg jól hipnotizálhat.

A gyerekekkel elindulni bárhová kész aerobik edzés. Már ami a leizzadás és kifáradás részét illeti. AMikor délutánonként megyünk ki mindig csodálkoznak, hogy én hamarabb vagoyk kész a két gyerekkel, mint Ők egyel. Naná! Mert ha egyet felöltöztetek akkor a másikat villámgyorsan kell. MAgamat meg kutyafuttában mert olyankor Máté már kint van a kapuban, Petra meg az ajtó előtt. Általában kint az ablakban szoktam gyorsan egy pillantást vetni a tükörképemre, hogy vajon nem vagyok-e nagyon kócos.

Épp most jöttünk be de Máté máris nyikorog, hogy ki akar menni. Ennek a gyereknek tökmindegy esik-e vagy fúj, hogy 40 fok vagy -20 van odakint. Ki is küldöm az apjához gyalulni.
katuska79

Enikő! nemsokára mehetünk megint játszóházba. Már alig várom, mert Máté nagyon unja már magát.

Jut eszembe mikor van az ovis beíratás? Megpróbálom jövő januárra beíratni Mátét hátha sikerülne legalább fél napra leadni....
katuska79

Mennyit írtok Csajok. :shock:
Én totál lemaradtam.

Kép
hanna30

katuska79!
Nekem is megszokta a Joel, hogy kiviszem egy nap többször őt sétálni, de, ha esik az eső akkor nem tudom őt kivinni.

Úgy szakadt most itt nálunk az eső, egy pillanat alatt, úgy nézett ki, hogy szép idő lesz. De aztán még sem az lett.
Remélem holnap jobb lesz.

Most délután nyűgős nekem a Joel szerintem az idő miatt.

manocskak

Manocskak!
Igazság szerint addig van baj, amíg elindulunk, mert a 24-es villamos nagyon közel van hozzánk, azzal 2 megálló a Nagyvárad tér, onnan ismét 2 megálló az Ecseri, onnan pedig 5 perc séta a suli, 8 perc az ovi. Marcit csak be szoktuk dobni az ajtón, Julcsival viszont fel fogok menni a csoportba, s minimális segítséget fog kapni, addig Borcsát meg szétszedik az óvónénik és a gyerekek. Hadd szokja, ő is lesz majd ovis... :oops:
Borcsa ha éhes lesz, ott tud enni, onnan meg irány haza édeskettesben...
Apa délután összeszedi őket, mi meg Borcsával itthon kipihizzük a fáradalmakat.

Asszem az egésznek ott van elrejtve az ő titka, hogy nekem min. 5.30-kor fel kell kelnem, hogy magamat rendbetegyem, elkészítsem a reggelit a nagyoknak, kihalásszam Julcsi nénit az ágyból, s odaparancsoljam a reggelihez. A szendvicseeket előző este MEG KELL CSINÁLNOM...
Ha 6:45-kor nekiállunk öltözködni, 7:10-re az összes hisztivel, Borcsi szopizásával és meleg ruhába való belegyömöszkölésével, a babahordóba való bepasszírozásával el tudunk készülni...
Onnan már "csak" kb. 25-35 perc az út BKV-tól függően. :)

Lányok! Szerintetek miért gondolom én azt, hogy tényleg le fogok fogyni? ;)
Katuska! Én is mindig tornagyakorlatokhoz hasonlítottam a gyerekeim öltöztetését, nekem is folyt a víz a hátamon, mert ugye az ember lánya először felöltözik, mert ha már beleimádkozta az amúgy ordító gyerekét a meleg cuccba, minél hamarabb kint szeretné tudni az ordításban megizzadt gyerekét. Úgyhogy olyankor már nincsen idő kabátgombolásra, cipőfűző megkötésre, frizura- és ne adj' isten smink-igazításra... Ergo inkább ő melegszik, izzad, senyved a meleg cuccban, mint a kölke... :)

Na nemsokára itt a siserehad, kotyvasztok addig valami levest, mert ma nem ettem rendesen. A főzési időt elalukáltam, csak "port szívózni" volt időm.
Asszem a szokásos krumpli-répa-egy kis tészta levest fogom bevetni, ha nem ízlik nekik, megeszem én, jó lesz az Borcsának is! :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata! engem is a por szivat :)

Móni! mi most a rend kedvéért még esőben is kint voltunk. Legalább kipróbáltam az esővédőt a babakocsin. Jól szuperál:)

Erika! ez nekem is eszembe jutott, hoyg miért csak egy kép van a babáról???? Egy idős Petrával és nekünk is vagy 100 képünk van róla...

Máté állandóan piszkálja a hugát. Már megőrjít mert amikor alszik akkor tuti megpiszkálja. :evil: Szegény lány már oyaln kis strapabíró. Zokszó nélkül tűri ahogy Máté bepaszírozza a cumit a szájába közben rátehénkedik, megkócolja a haját, belenyúl a fülébe szájába szemébe, "megringatja" a hordozóban vagy szopi közben húzza a lábát, hogy Ő szeretné dajkálni. Néha közelharcot vívok kaja közben Mátéval, hogy most jobb ha az én kezemben van a lány. Egy másodpercre nem lehet őket kettesben hagyni mert Máté rögtön megszeretgeti. MAjd milyen ciki lesz ha nagykorában elmesélem neki, hogy szájon csókolgatta a tesóját :oops:
katuska79

Hanna: háááát, lehet, nem is érdemes visszaolvasni :) mi van veletek?

Batkata: hát, sokszor Zazát is gyorsabb öltöztetni, mint hagyni, hogy öltözzön :? aztán a 30 kilóját cincálja az ember jobbra-balra :?

Móni: hát, szerencse, hogy Joel jól bírja a kintlétet... Saci, amíg el nem alszik, addig üvölt :? mint most is, pedig bent vagyunk... ma nincs jó napja :? :(

Csöre
csöre74

Hát lányok én ma megkaptam a Joeltől.
Úgy be volt kakilva és amikor kicsomagoltam olyan adagot nyomott, hogy mindjárt nem csak a ruhailag kellett átöltöztetnem,hanem még a pelenkázót is át kellett húznom.
És ezek után egy akkora nagyot mosolygott az arcomba. :D :D

manocskak

Batkata: Üdv újra itt, már hiányoztál! :) EZ a sokgyerkőcös lét nagy kihívás!

Krisz: a csajozós kép nagyon ott van!!! :D

Erzsébet: Igen, ez a csíkosmanó dizájn nagyon király!!

Hééé, mennyi termés, mennyi jó sztori... bár lehet, hogy némelyiket megélni nem volt olyan kellemes... ENikő meg Kriszti meg már gyereket átlagol... :lol:

Katuska, Csöre: KITARTÁS!

Hasonfekvés: aki amiatt aggódik, hogy a bébije nem szereti- Viola az élő példa, hogy ez egyik pillanatról a másikra megváltozhat. Leánykám most valahogy ráérzett az ízére- kimondottan szereti gyakorolni, emelgeti a fejét, próbál kúszni (meg néha élvezi, hogy könnyebb az alatta levő pelust vagy a kis öklét így rágni). VISZONT: sikerült most hason úgy bekakilni, hogy a gyerek a mellkasáig úszott -szó szerint- benne, és még a pelusban is maradt. Elkezdett üvölteni, nem értettem, miért- aztán amikor megfogtam, rájöttem... éljen a hasonfekvés :roll: :oops: :D

Védőnéni:
volt ma, kedves volt meg minden- de megkérdezte, hogy nézegeti-e már Viola az öklét... én meg őt nézegettem, hogy ez egy 2 hónaposnál még kicsit korai... majd egy hónap múlva térjünk rá vissza.

Szerdán védőoltás, beadják neki a Rota-t is- ahogy anno a sztorikat olvastam, inkább kértem neki (állambácsi épp fizetett, így kb. el is költöttem az összeget a gyógyszertárban). A dokinéni felírta a receptet, és elmondta, hogy "Nagyon jól lehet ismerkedni majd az oltás előtt más anyukákkal, és lehet cserélni". Mikor megjegyeztem, hogy a gyerekemet inkább megtartanám, a dokinéni ártatlan arccal közölte, hogy ő az információcserére gondolt :D :D

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Manocskák: látom, a kakis sztorik a mai nap fénypontját jelentik :D

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Zitocs nem én küldtem tegnapra a tejcsi krízistt!!! :oops: :oops:
Remélem mára minden rendben!

Én ma két ciciből etettem, így kibírta 3-4 órát is és aludt is 2 órákat, nem úgy mint tegnap amikor csak egy-egy órát.

Lányok ilyenkor amikor két cici van a másodikból le kell fejni a tejcit, ha azt nem szívja ki mind?

És aki fej, Ti mindig sterilizáltok?

Kisbogács
köszi a tanácsot, néha szoktam szellőztetni, csak félek, hogy megfázik.
Illetve én eddig sem cseréltem éjszaka, :oops: :oops: :oops: de eddig nem volt baj. Eddig kétszer kelt Zille, két napja viszont 11-től 1/2 6-6-ig alvás volt, meglátjuk lesz-e ebből rendszer. Jó lenne.

Kakis sztori:
Kajci idő lévén kicsomagoltam drágámat, látom jól betermelt, kakis pelus kidob (alatta ott figyel az új by suttogó ) és még jó hogy ott figyelt, mert jött még egy kicsi a friss pelusra, mondom de jó hogy ott volt, új pelus kidob de és itt hibáztam! legújabb még nem volt alatta Zille meg sugárban nyomott még egy utolsót :D :D Ő is öltözött át meg én is, de szőnyeget nem tudom átöltöztetni!:shock:

Kép

Kép
lucus16

Csöre! Jobban vagy??? Hársfa tea jó volt?
Ma voltunk csípő uh-on. Ennyi történt velünk.

Katuska! Megzabálom Mátét. :)

Kép
hanna30

Kakis sztorik :lol: :lol: Luca, nekünk volt olyan, hogy zsinórban 4-szer csomagoltam újra, mert csorgott még egy kicsi :wink:

Csajok, oda jutottam, hogy magamra kötöttem Sacit :shock: sajnos a fekvős pózokat nem tűri, a Barti-féléhez meg nem ér be a kendő, így kénytelen vagyok ültetni, de fél kézzel támasztom a poppert, így remélem, nem árt neki... de marad egy egész kezem, és egy viszonylag szabadon mozgó testem a mindenféléhez :D most békésen csicsikál :) de jó is így :D Viszont sajnos egész nap nyűgös volt :( melegnek nem érzem, enni eszik, végülis, látható oka nincs a nyűginek :( remélem, nem beteg. Telihold van :( lehet, az is hat rá, meg a nagy szél...
Batkata: Borcsát hogy rakod a mei tai-ba? Kilóg a lábacska, vagy bent figyel? Találtam még egy magyar gyártót, nagyon szépek a munkái :) csak még nem jöttem rá, hogy kell rendelni :?

Na, megyek, legyártom a vacsit. A gyerekek közben meg szétszedik a nappalit :? miért kaptak saját szobát?!

Zitocs: hozzánk már nem jár a védőnéni :roll: pedig nem bántottam, becsszó :)

Csöre
csöre74

Csöre, ne aggódj, biztos, hogy semmi baja nem volt ma az ok nélküli nyüszin kívül. Vagyis neki biztos volt oka. Nálunk is nyüszi volt, nem sokat aludt ma.
Most evett, és úgy beájult, hogy szerintem ebből ma este nem lesz fürcsi.

Kép
Kép
cs_erika

Erika: köszi a nyugtatást, remélem, tényleg "oknélkül" az ok.

Hanna: köszi, sokkal jobban vagyok. Nem 100%, de azért jobb.
Mi volt az UH-on?

Csöre
csöre74

Jó éjt! Elteszem a gyerekeket, és magam is.

Csöre
csöre74

Csöre! Sajnálom a magadra kötést, hogy nyűgi Saci baba.

Én azon aggódom, nem-e szedett ma O. össze valamit a rendelőben.
Mióta hazajöttünk alszik, 7-kor felébredt. Cici sem kellett neki. :cry:
Majd visszaaludt. Nem értem. :(

A kakis sztorihoz nem is merek hozzászólni, mert a díj a miénk lenne az tuti. Olyan sztori. :oops: :oops: :oops:

Kép
hanna30

Hanna, MESÉLJ!

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Lucus: ha én két ciciből adom, akkor csak az elsőt, az eredetit fejem le (rögtön be is bizonyosodik, hogy volt-e értelme átrakni a másikra, mert ha jön belőle, akkor nem nagyon...), a másikat hagyom töltődni. És igen, én mindig sterilizálok- bár lehet, hogy többé nem, ha a fagyi-tej nem nyerő...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Zitocs! Biztos tudni akarod???

Szóval...
Bekentem O. arcát. Ilyenkor a hordozóba teszem, hogy jól beszívódjon a krém mind a két oldalon.
A hordozóba teszek 2 rétegben összehajtogatott pelust.
Na... O. egy lendülettel elintézett mindent. Átázott a pelus, body, rugi, textil pelus, hordozó.
Nyertem?

:oops:

Kép
hanna30

:D :D :D :D :D Kaki díjas alakítás!!! :lol:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Csöre: bent van a bábója, csak 3 hónapos kortól ajánlják a láblógatást.
Szerintem nagyon jó a csípőjüknek, ha rendesen vannak beleszuszakolva, a gerincüket is rendesen tartja.
Asszem ilyen kis korban csak alvós állapotban szeretik, utána már meg tudják jobban tartani magukat, s tudnak figyelni, nézelődni...

Jaj, képzeljétek, ma énekelt Borikám. Majd' megzabáltam, olyan kis husi volt.
Erre felbuzdultam, s jelentkeztünk a MűPá-ba Rigató foglalkozásra. Szerencsénk volt, most szerdán megyünk, de más alkalmakra várólistán vagyunk. Csak azért tudunk elmenni, mert üres lett az egyik hely... Nem gondoltam volna, hogy ennyire nagy az érdeklődés.

Na megyek, rí a lyányom, s a nagyok nem tudnak aludni tőle.
Úgy tűnik, holnap leszek legközelebb, asszem így is eléggé betöltöttem az oldalt... :oops:
Jó éjszakát Nektek és a Babócáknak...
Kép Aludni jó :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Jó reggelt!

Gyönyörű babákat láttam!!!!!!

Üdv az újabb kismamáknak!!!

Krisz: kiderült már, hogy miért kaptál teljes fizut? Nálam az volt a helyzet, hogy előbb utalták a januári fizetést, mint ahogy a papírjaim beérkeztek. Így ezt vissza kell fizetnem, de már elutalták helyesen is! Szerintem Nálad is ez a helyzet!

Lányok! Van valakinél menetrendszerűen érkező sírás??? Nálunk délután fél 5-től vígasztalhatatlanul sír!!! Aztán 7 körül lenyugszik, de én addigra kikészülök, hogy nem tudok rajta segíteni. Van valakinek ellenszere???
magdolnasz

Sziasztok!

Magdolnasz: múltkor bementem, újra elküldtük a papírokat. Hiányosak voltak. De nem én kevertem el őket, az tuti. Én mindent leadtam a gazdaságisnak, csak hát.... Nekem azt mondta a főnök, hogy annyival kevesebbet fognak jövő hónapban utalni, amennyivel többet kaptam most.

Magdolna: sírás: nálunk csak egyszer volt ilyen vigasztalhatatlan, akkor nagyon meg is ijedtem. Pár oldallal előrébb írtam is, hogy ez most hétvégén volt. Be is vittem az ügyeletre. A hasa volt. Lehet, hogy Nórinak is. Tekereg, feszíti magát?

Átfordulás: próbálkozik a kiscsávó rendesen. Van benne erő, de még nem tudja rendesen megvetni a lábát.

Tegnap voltam a 6 hetes kontrollon. Minden oké. Nem is fájt a vizsgálat, csak már marhára unom a matatást. Most egy ideig tájára se megyek a dokinak.
Azaliát írt fel, és felhívta a figyelmemet, hogy mindig azonos időben szedjem be, mert amúgy nem hatékony. Talán már szemet szúrt neki a szétszórtságom???? Azt mondta állítsam be a telefon emlékeztetőjébe. Meg, hogy 1 hónapig nem véd. Kata, Kriszti, ti nem 2 hetet említettetek? Vigyázzatok, nehogy még ne hasson!

krisz78

Krisz: nem tudom, hogy a hasa-e, mert adtunk már neki infacolt, espumisant és nem változott semmi. Rázendít, aztán elhallgat (nem tudom mitől), aztán megint sírás, megint csend. Azt szokta szeretni, ha hajszárítózom a hasát, de csak egy ideig azt is.
magdolnasz

Jó hajnalt.

Tegnapi nyüszis napunk után érkezett egy nyüszis éjjel.
Esti nem fürdéses beájulás után fél 12-kor kelt fel. (na ez is azért 4 és fél óra) Akkor átöltztettem hálózsákba, kajáltatás. Akor szépen be is aludt, de ahogy letettem az ágyba elkezdett nyüglődni, fordítás hátra, szemek tárva nyita immáron. Cumi be. Utána 2-3- percenként jelzett, hogy ő még ébren van, valahogy 1 óra múlva sikerült is vissza altatni sok simivel, mert a cumi nem kellett neki. Utána kelés 3-kor, utána szörnyűbb volt, a következő kajáig nyüglődött. 6-kor kitettem hozzánk az ágyba(saját ágy ellenes vagyok éjjel, nehogy megszokja, mert az nekünk nem jó, pedig nekem is jobb lett volna, h nem kell percenként ugrálni)
Azóta pedig alszik. Valszeg anyaillat van, és megnyugtatja, vagy a fene sem tudja.

És képzeljétek el, oldaláról a hasára fordult. Persze lendületből, de ilyet eddig még nem csinált, pedig elég sűrűn van az oldalán.

Kép
Kép
cs_erika

[quote="krisz78"]S írta:krisz78ziasztok!
Azaliát írt fel, és felhívta a figyelmemet, hogy mindig azonos időben szedjem be, mert amúgy nem hatékony. Talán már szemet szúrt neki a szétszórtságom???? Azt mondta állítsam be a telefon emlékeztetőjébe. Meg, hogy 1 hónapig nem véd. Kata, Kriszti, ti nem 2 hetet említettetek? Vigyázzatok, nehogy még ne hasson!

Krisz, nekem 3 hetet mondott a doki. De amilyen sűrűn összebújunk mostanában, azt sem tudom van-e értelme szednem bármit...
De jó hogy mondod ezt az azonos időben szedést, akkor erre figyelnem kell. Eddig össze-vissza kapdostam be, ahogy jött.

Menetrendszerinti hasfájás: tippem sincs :(
kisbogacs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?