A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ról lemaradtunk, de 2009-ben tuti szülünk

Jó reggelt mindenkinek!!!

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Cat!

Talán azért van mert már csak max. 4 heted van??!! :wink: :)

Nócika!
Köszi!

Nállunk a férjem a nutellás paliért van oda-Hamza a lekvárosért-alper a csokisért. én meg a kapros tútúst szeretem :oops:

ezért ritkán sürök :lol: :lol: :lol:

Kép Kép Kép
asiye

neked is Zsu! :)

Kép Kép Kép
asiye

Szia Zsu, hogy vagy :?: :wink:

Kép
Kép
minimano74

Nemlajos!

Nem tudtam dönteni, így mindkettőt felteszem Neked névnapodra:

Kép Kép
Vendég

Mi tegnap palacsintát is ettünk. Anyukám sütötte. Teljes kiőrlésű lisztből és édesítővel. Én diabetikus lekvárral eszem, Beni pedig vagy csokikrémmel, vagy epres lekvárral.
Vendég

KÖszi Asiye! Már majdnem lebeszéltem magam a ch bobáról erre írod a finomabbnál finomabb palikat! No akkor a nyáltermelésem beindult most rendesen!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Mondjuk olyan kapros túróst még nem ettem, de bizti nem rossz! Nálunk a nutellás és a lekváros a menő! És kivi leszek, hogy a kis Yasemin melyiket fogja szeretni! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
nócika

Cat! Nemmmmáááááááááááá! Lustizni akartam ma! De látom mindeki azt akarja, hogy én ma palit süssek! Pedig iszonyatosan fáj a fejem! Bár lehet már éhes is vagyok! Kéne nézni valami reggelit! Csak semmit nem kivánok abbol ami lent van a hütiben! Lehet a cukrom a béka feneke alatt van!

Kép

Kép

Kép
nócika

Zsu!

Hogy vagy?

Már csak két nap, és újra mehetsz UH-ra. :D

Nócika!

Anyukám sajnos már hajnalban elment, mert ma már dolgozik.
Hétévégn pihenni szeretne, így sajnos akkor sem tud jönni. Bár szerintem erre még rá tudom beszélni. Be kellene fejezni végre itt a dolgokat, hogy ha megérkezik Marci, akkor már rendben legyen.

Beni pedig csütörtökön megy bölcsibe. Akkor tudok majd pihenni.
Vendég

Nócika!

Egyél három óránként! Nagyon fontos!
Sokkal rosszabb a ingadozó vércukorszint, mint a magas.
Vendég

Na mostanra olvastam el, hogy mit írtaotk.... nem semmi mennyiséget termeltetek tegnap óta :shock: :shock: :shock: :shock:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Nemlajos!
Nagyon bolodg névnapot kívánok én is!!!!!!

Nagyon szép babakocsikat néztetek, lányok!!!!!

Mi jól vagyunk, tegnap megcsináltattam az EKG-mat. A dokinő szerint nagyon jó. De értékelni majd a körzetisem fogja. Délután meg megyek hozzá.

A vérvételemben me volt két csillagosom:
Neutrofil 68.6 (46-66-ig jó)
Hematokrit 0.356 (0.360-0.460-ig jó)

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Cat!
NAgyon csinos vagy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ki gondolná, hogy hamarosan szülsz :shock: :shock: :shock: :shock:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Cat! most ettem már, már nem is fáj a fejem! Tudom, hogy 3 óránként kellene ennem, de ezt nem mindig tudom betartani! Mert nem vagyok éhes! csak a mai nap azért volt ez, mert ma még nem ettem! De már tul vagyok rajta! Érdekes és nem tudom miért van ez igy, de mikor jól vagyok lakva akkor szoktam még kivánni a kaját! Hiába érzem, hogy szétt pukkadok akkor is olyan mintha valaki azt sugalná, hogy egyél még!!! Na ez miért van igy nem tudom! de most rohanok mert jött a tesom, hogy megy postára! Megyek én is mert nekem is fel kell adni egy kis pénzt!

Kép

Kép

Kép
nócika

Zsu!

A határértékek normál esetre vannak megadva a papíron, és nem terhes nőknl. Lehet, hogy minden rendben. És csak alig tér el.
Szerintem egy kis vas nem fog ártani és lehet, hogy valami vírust elkaptál.

Csinos?
Amennyire egy 106 kilós hasán púpos teve csinos lehet. :D
De szerintem az a plusz 1-2 kiló víz. Jó lenne, ha sikerülne végre megvenni azt a homeós bogyót, amitől eltűnik.
Vendég

Na! Még nem hívott, de a reptér oldalán már 10 perce azt írták, hogy leszált a Milánói gép! :) :) :) al-hamdulillah!

Kép Kép Kép
asiye

Cat! Magyarul semmit nem híztál, sőt fogytál, mert ha megszülsz, nem leszel több 95-98 kilónál és akko viszont fogytál kb. 5 kilót a kezdő súlyodból! :) :) :) nem? :)

Kép Kép Kép
asiye

Lányok! Csak azt tudom tanácsolni mindenki tartsa be amit előírnnak neki. ha én is jobban odafigyeltem volna, akkor elkerülhető lett volna a transzfúzió :?
ugyhogy cukorra, hemogllobon szinter odafigyelni! :) :) :)

Kép Kép Kép
asiye

Cat!
Szerinem akkor is nagyon csinos vagy!!!!

A héten már szednem kell a vasra Ferro-Komp-ot. Napi egy szemet.

Én nagyon jól érzem itthon magamat. Igaz, hogy a házi munkával nagyon el vagyok maradva, illetve a felmosással csak, de bevallom, nem nagyon merek sokat hajlongani és emelni a felmosóvödröt. Viszont folyton ehetnékem van. És sajna meg is látszik rajtam. Apa már megjegyezte, hogy kerekedik az arcom és a pocakom :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Két kilót szedtem fel, úgyhogy most vészfék van. Pedig nagyon jól érzem magamamt. De hát gondolnom kell a babára is. Nem szabad ennyit ennem. Pedig nagyon k*ívánom!!!!

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Zsu!

Hidd el, ha nem lett volna gond a cukrommal, akkor én is folyton ettem volna.
Pontosabban most is eszek 3 óránként, de mindig azt, amit igazán szeretnék. Viszont diabetikusan is lehet fincsike csinálni.
Most például túrót kevertem össze diabetikus eper lekvárral. Nagyon fincsi, egészséges, és nincs benne annyi adalék és cukor, mint a kész krémtúrókban.

Asiye!

Akkor már hamarosan újra látod a férjed.

Én is remélem, hogy szülés után lemegy pár kiló rögtön.
Vendég

Cat!
Ezt én is szoktam csinálni. Énmég teszek bele tejfölt és almát vagy körtét is. NAgyon szeretjük.

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Zsu!

Ha még teszek bele mást is, akkor már túl sok a szénhidrát... Ilyen apróságok számítanak.
Vendég

Sziasztok!

meg jöttem a postáról! és vettem nutellát a palacsintához! Gondoltam veszek valami fincsike gyümölcs dzsemet, de valahogy most drágának találtam! Lehet a posta miatt volt?? Nem tudom, de mondjuk van itthon finom házi barack lekvárom amit még a tesom rakott el! az is finom! Ugyhogy most beágyazok és nekiállok a palinak!

Zsuzsu! Az szerintem nem a legjobb, ha már most plussz 2 kg-nál tartasz! Én mondjuk hálistennek még minusz 1 kg-nál tartok! aminek persze én nagyon örülök! Nekem a para az a jövő hét hétföi vérvételemből lesz amikor ugyanis vissza nézik az elmult 3 hónapot! És be kell valjam nem igen tartom ezt a fránya diétát! De csak nem lesz baj! Mert elötte sem tratottam mikor ehez a dokinénihez kerültem és ezzel a vizsgálattal inditott és jobb lett az eredményem mint gondoltam volna! Ugyhogy bizom benne, hogy nincs akkora a baj, mint én azt beképzelem!
Na és voltál tegnap hambizni????

Asiye! Te most biztosan apácskázol! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
nócika

Hazaértem én is végre.
Vizeletem rendben, vérnyomásom 100/65
Toxémia nincs. :D
Csak többet kell pihentetnem a lábaimat.
És kaptam rá fáslit.

Voltam patikában, varrónál..
Reggeliztem.
Most pici pihi, és irány debrecen.

Lilypie negyedik születésnapja tickers

Lilypie First Birthday tickers
picimami

Palacsinta téma.
Én kb. 2 liter tejből készítem.
50-60 darabot sütök.
Ha a tesóim, és apa rákapnak. Másodpercek alatt elfogy.
Ők is a nutelásat szeretik.
Én a lekvárosat, és a kapros túrósat.
De ha én sütöm, nem eszem belőle, max másnap. (ha marad)

picimami

NEMLAJOS!
NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK NEKED!!

picimami

Szia Pici! Örülök, hogy minden rendben! Mit varradsz magadnak?? Vagy a babonak csináltatsz valamit???

Ismeri valaki a Caulophyllum nevű homeos bogyot???? Szedte már valaki??? Állitolag nagyon jó, majd lehet én szedni fogom a 35. héttől!

Kép

Kép

Kép
nócika

Ugy látszik tényleg nincs olyan ember aki ne szeretné a palacsintát!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
nócika

Nócika!
Nem varratok. :oops:
Csak apa melegítőinek az allja, hosszú. És húzza maga után.
Azt adtam be elvágatni.

A homeos bogyók engem is érdekelnének.
Sok jót hallottam róla.
Könnyíti, gyosrítja a szülést

picimami

Nócika!

Én pénteken kezdem szedni. C5-t.
Nekem azt mondta a háziorvosom, hogy szülés előtt két héttel kell elkezdeni. Én ezért megvárom a pénteket.
És kellene még venni mellé Actea Racemosát iC9-t is.
És a vizesedésre a Kalium carbonicum C9 lenne jó, ha kapnék valahol.
Vendég

Nócika!

Sajnos nem apázok :cry: csak este :cry:

A főnöke ment elé a reptérre, és egyből bevitte az üzletbe meg a raktárba, mert egy csmó dolog van amit csak apa tud elintézni, és mikor hívott mondta hogy sajnos szerinte csak este tud jönni mert addig nem végez :( pedig úgy hiányzik

mindegy, akkor nekiállok sütni...
ha még emlékeztek régemn raktam fel azt a receptet ami hasonlít a kuglófra, és szinte mindegyikőtök megcsinálta és rakott róla képet is!!

na ezt csinálom Kép

a fiúk kérték, és apa is szereti! :)

Kép Kép Kép
asiye

Asyie!
Jó sütkérezést neked.
Gyorsan eltelik az idő, és este lesz.
Jön haza a párod.
Gyerekekről fotót, kapunk ma? :oops:

picimami

Sziasztok!
Köszönöm a névnapos dicséreteket! :oops:

Asiye, hogy a picsába (már bocs :twisted: ) csinálod, hogy ilyen csigavonalú lesz a kakaós rész benne? Én próbáltam csorgatni így, meg úgy, de csak összevissza lett belőle...

Törpiri, óránkénti jelentkezést várunk! :lol:

Cat, szép poci! :D Én még mindig nem tudom, hogy hány kg lettem szülés után, de azt se fogom már sose tudni, hogy mennyivel mentem be (az utolsó adat jan. 14-i, akkor voltam 86, de hát ugye utána kezdődött a szénhidratúra a tűzhely hiánya miatt... :? )

Pici, sajnálom, hogy apának el kell utaznia :cry:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Hú, Asiye!
Ez naggggyonjól néz ki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: [/url]

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Cat!
C5! De ha jól értesültem akkor ebből van többféle számozás is! Vagy rosszul lettem informálva?? És melyiket kell szedni szülés alatt azaz a vajudás alatt?? Ha ez tényleg igy van, hogy van belöle több is!
Az actea racemosa C9 az mire van?? Én nem értek egyáltalán a homeos bogyokhoz! Sosem szedtem még ilyeneket! Én ugy hallottam, hogy ezt a bogyot amit írtam azt málnalevéllel kell egybekötni! Nos akkor erről körbe kell kérdezzek, mert mint mondtam nem ismerem öket! DE jó, mert jó pap is holtig tanul! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Asiye! De rossz! És elég baj az, hogy nem volt veletek apácska és csak este megy haza! Mi az valami hajcsár apa fönöke???? De az a süti jól néz ki! Tetszik nekem! Én még nem láttam, de felrakhatnád nekem is a recijét! Lehet egyszer én is kiprobálom! Időm mint a tenger! És kakaos a közepe?? jujj! De jól néz ki!!!!!!!!!!!

Pici! akkor okosodjunk együtt a homeos bogyikról!!!! :D :D :D :D :D

Kép

Kép

Kép
nócika

Én ezt találtam.

Könnyebb szülés homeopátiával
Vida gi Számos homeopátiás szer létezik, ami megkönnyíti a szülés lefolyását, enyhíti a fájásokat, gyorsítja a tágulást, illetve segít a regenerálódásban, azt azonban már kevesebben tudják, mikor érdemes ezeket elkezdeni szedni, milyen adagolásban és meddig.

Miért jó a homeopátia a szülés segítésére? Orvosi megfigyelések szerint a homeopátiás szerek hatására a vajúdás ideje átlagosan (!) felére csökken, a fájások erősebbek és hatékonyabbak, ritkább az ún. fájásgyengeség és kevesebb a szövődmény.
A homeopátiás szereket előkészítésként a 36. héttől ajánlott szedni.

A 36. héttől a Caulophyllum C-30-at érdemes elkezdeni szedni, amelyből napi 3*3-at érdemes elszopogatni. Ez a szer a tágulást segíti elő, felpuhítja a méhszájat, csökkenti a túlhordás esélyét.

A vajúdás kezdetén a a Hypericum C-3o szedése javasolt, amelyből óránként 1 golyót vegyünk be, valamint az Arnica Montana C30-ból kell bevenni 5 golyócskát, ezzel a szülés közbeni vérzékenységet csökkentheted és a szülés alatti esetleges apró sérülések (pl. a méhnyakon) gyógyulását segíted elő.

A vajúdás alatt a Pulsatilla C-3o fogyasztása (félóránként 1 golyó) segíthet rendezni a rendszertelen fájásokat, és csillapítani a fájdalmakat, a Cicimfuga C-30 pedig fájásgyengeség esetén nyújthat segítséget (10-30 percenként 1 golyó), valamint ha a szülő nő kibírhatatlannak érzi a fájdalmakat.

A Gelsemium C-30 azoknak az anyukáknak a szere, akik szoronganak, félnek a szüléstől, és emiatt a vajúdás csak lassan halad, beindulnak, majd leállnak a fájások. A vajúdás alatt fél óránként 1 szem bevétele javasolt.

A kitolási szak elején újabb 1 adag Arnica Montana segítheti csökkenteni a vérzést és gyógyítani a sebeket.

A szülés után 2 órával újabb adag Arnica bevétele javasolt a sebgyógyulás elősegítésére.

Nagyon nehéz, elhúzódó szülések, komplikációk után (vákuum, fogó, nehéz kitolási szak stb.) érdemes a Bellis Perennis C-30 potenciál alkalmazása, melyből 5 napig napi 3*3 golyót vegyünk be.

Császármetszés esetén a műtét után 5 napig az Arnica szedése javasolt, ezzel csökkentve a műtéti szövődményeket, valamint a fejfájás csillapítására érdemes a Hypericum C-30-at és a Helleborus C-30-at szedni napi 3*3 golyós adagolásban (szükség esetén még további egy adag bevehető).

picimami

Nemlajos!
Jól vagy??
Döme manó, jól aludt?
Mesélj nekünk, milyen így szülés után?
Apa, boldog most nagyon??
Segít neked sokat??

Ja, és fotót szeretnék

picimami

picimami

Sziasztok

Hazaértem!!! Sehol semmi :cry:
Ahogy kijöttem a fiammal a rendelőből,mondtam Lilinek,hogy most már jöhet :wink:
Mondjuk megfigyeltem,hogy tegnap óta nem ficánkol annyit..lehet készülődik???? :lol: :lol:

Fiamnak megint megcsinálták az allergiavizsgálatot,hát még több mindenre allergiás mint eddig,ez azért is fura mert tünetei nincsenek,csak a parlagfűszezonba szenved egy kicsit... :shock:

Annyi mindent irtatok,nem is tudom hirtelen mire reagáljak...a palacsintát imádom és az a süti istenien néz ki...pláne CAT!!! :lol:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Nócika!

A háziorvosom homeopátiás orvos is. Nekem ő írta fel, hogy mit kell szerinte szedni.
Soha nem mindegy, hogy milyen hígítása a bogyóknek, ezt jelzi a c valamennyi. Egy adag mindig 5 golyócskát jelent.

Én nem tudom pontosan melyiket mire ajánlotta, de megbízom benne. Már 3 gyereket szült, és ezeket használta.

És ő a szülés alatt nem javasolt semmit. Úgyis annyi mindennel el van ott foglalva az ember. Én nem is szerettem volna.

Szóval a lista, amit tőle kaptam:

már most:
Apis mellifica (Apis) c30 naponta 1x5
Kalium carbonicum (Dikalii carbonas) c9 1x5 este (vizesedésre)
Atropa belladonna (Belladonna) c30 1x5 délben (vérnyomást csökkent, nekem kell)
Pulsatilla pratensis (Pulsatilla) c30 hetente1x10

36. héttől:
Caulophyllum thalictroides c5 naponta 2x5
Actea racemosa c9 naponta 2x5
Vendég

Törpiri!
Akkor még ma benn marad Lili baba?! :wink:
Örülök, hogy minden ok veled.

Mikre allrgiás a kisfiad?

picimami

De már nagyon sokféle listával találkoztam.
Ha válaszasz magadnak szülésznőt, lehet, hogy nki is van saját javaslata. Szokott.

Egyébként én EDA-val fogok szülni ismét, és elég lesz a cukromra és a vérnymsomra figyelni közben folyamatosan. Nem kellenek még akkor is a bogyók.
Vendég

Hát ma még minden lehet..még nincs vége a napnak :lol: :wink:

Soroljam???
Amire lehet majdnem mindenre...fű,fa,por,penészgomba,macskaszőr,parlagfű...

A macskaszőr azért érdekes,mert apjánál van macska és semmi baja nincs tőle :? :roll:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Törpiri!

Szülés előtt lelassulnak babák.

Lehet, hogy hamarosan megérkezik Lili? Olyan izgi. :)

Valami érdekes is van az allergének között, vagy csak csupa virágpor?
Vendég

Törpiri!

Én is allergiás voltam a macskaszőrre gyerekkoromban. Semmi bajom nem volt tőlük. Annyit tettünk meg, hogy ha beteg voltam, akkor nem mentem a közelükbe.

De én allergiás voltam a paradicsomra is, a tollra... Ezek elmúltak.

Vagy legalábbis fogalmam sincs már mire vagyok allergiás. Legalább 20 lve nem csináltattam allergia tesztet.
Vendég

Hát a parlagfű és a penészgomba volt a legerősebb....

Amikor végeztünk adtak is neki egyből gyógyszert meg kálciumot,mert szegény annyira vakarózott a teszt után..

Most mehetünk 1 év helyett 1/2 év múlva..

Azt mondja a doki,hogy amikor parlagfű szezon van akkorra időzitsük a nyaralást és tünjünk el a Kárpát medencéből...

Jó nem???Ripsz-ropsz elutazunk minden évben :lol:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Ádámnak most majdnem mindegyik piros lett...azt mondta az orvos,kár,hogy nem minegyik mert akkor tuja,hogy rossz a teszt... :shock: :shock:

Furcsállja,hogy nincsenek tünetei!!!

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Most nézem a gyerekem itthon hagyta a tolltartóját!!Ez akkora egyest fog kapni matekból miatta mint a ház!!!!
:!:
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :evil:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Törpiri!

Egyest, mert nincs tolltartója?
Mi köze a tárgyi tudásához annak, hogy elfelejti elvinni a ceruzáit?
Vendég

Csak egy percem van mert főzőcskézem, még el sem jutottam a sütiig.
Nemlajos! Amikor eljutok a sütéshez, megpróbálom lefotózni hogy hogy csorgatom bele a csokis részt! :) :)

Tudom, nem szeretsz fotózni, de azért rakhatnál Döme képet, ha van időd! :)

Kép Kép Kép
asiye

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?