ancsurti!
Először is nagyon meg vagy dícsérve, hogy hajnal fél ötkor (azaz fél tízkor, ha jól számolom) igenis leültél a gép elé és azonnal tudosítottál a kis Henrikről!
Gratula nektek!

Jól lehet látni mindent a képeken és ha majd a film is megérkezik, akkor aztán végképp kiélhetitek magatokat.
A narancsból kiindulva annak árnyalataiban illetve ahhoz hasonló színekben gondolkodtam, de csokibarna álmomban sem jutott volna eszembe.

Nem ütik egymást?

(Ez most csak költői kérdés volt, mert ha te mondod, akkor elhiszem

) Én olyan "vak" vagyok ilyen dolgokban.
o.heni!
Köszi neked is!
A kütyü hordást önként és dalolva vállaltam, mivel egy kísérlethez kell, amit a magas vérnyomással kapcsolatban végez az egyik doki a Klinikán. Csakhogy én a kontroll csoportba tartoznék, tehát akiknek normális a vérnyomásuk. Én vónék az összehasonlítási alap. (Szegény magas vérnyomásosok...

)
sillia!
"Rólad álmodtam. Álmomban felraktál ide egy képet, egy fotelszerűségben ültél, öledben Manócskával. Fül alá vagy max. vállig érő szőkés haj és az arcodat is láttam. És azt is tudtam mit dolgozol de arra már sajnos nem emlékszem."
Szegény te...!

Ha valaki rontást küldött rád, akkor gyorsan hárítsd el valamivel, különben legszívesebben boo-val cserélnél még egy ilyen álom után.
breki76!
Lehet, hogy lecsúsztál a műsorról, de nem maradtál le semmiről.

Arról volt szó csak, hogy Amerikában Obama az állami intézmények számára is legálissá tette az őssejt kutatást. Egy magyar szakértőt megkérdeztek, hogy jó-e ez nekünk magyaroknak. Mire a válasz az volt, hogy közvetlenül nem érint minket, de mivel Amerika élen jár az őssejt kutatás terén sokat jelent ez az intézkedés. Ennyi.
minimano74!
"07, örülök, hogy jó lett az eredmény nagyon ügyi vagy hogy kikérted és nem kell még egy hétig várnod. Gratulálok a kislányhoz Pedig ott a genetikán nem valami kedvesek a nővérkék "
Őszintén? Én is büszke vagyok magamra.

Én nem tapasztaltam semmi extrát a viselkedésükkel kapcsolatban, igaz cukrászdába se hívtak meg.

De ha gorombák lettek volna, akkor is bepróbálkoztam volna, mondván veszteni valóm nincs. Ilyenekkel nem lehet eltántorítani.
csibe83!
Neked is kösz!
gabi1!
Kösz'ke!
"Mosolygás, hát azért nem szoktam mosolyogni a képeken, mert a pocakosokat nagyrészt én csinálom"
Ééééééééés...?
Nekem anno semmit nem mondott, hogy 56-os meg 62-es ruhák.

Mindig csak néztem és bólogattam, hogy: ahaaa.

Aztán mikor megszületett Manó akkor láttam, hogy mekkora volt rá az egyetlen 56-os rucink. Na, azóta tudom, hogy ez a 2 legkisebb méret a babaruhákból. (Ha valakinek nagyon pici babája születik, alaposan fel kell kötnie a gatyáját, hogy valahol 50-eset tudjon venni. Most természetesen nem arra gondolok, amikor esetleg a kórházban van inkubátorban, hanem otthon, egészségesen)
tabati!
Hát, bízom benne, hogy nem egy 20 kilós böröndöt fognak a nyakamba akasztani.

Ami élből beugrott az a fürdés, hogy akkor mi van. Alvással szerintem nem lesz gond. Majd meglátjuk...
lidike!
Köszönöm!
Hepi némdéj tu jú!!!
Nekünk is volt ilyen rugdalózónk, viszont már jó ideje a szekrényben lóg. Olyan fura látni, hogy Manó valamikor belefért.

(Azt már eldöntöttem múltkor, hogy ugyanabban a szettben fogjuk hazahozni Hugit a kórházból, mint őt. Micimackó uniszex.

)
norka81!
Remélhetőleg, továbbra is bejön majd a védőnő.
gabi83!
Köszi!
Tessék pihenni akkor, légy jó kislány! (A legjobb módja, hogy keresek egy kényelmes pozíciót az ágyikóban, magadhoz öleled a laptopodat és Babanetezel.

) Így legközelebbre már tuti jó helyen lesz a lepényed.
A cisztára nem tudok mit mondani, de az ilyen kis tágulatok a vesén vagy a szíven nem annyira ritkák, és döntően szépen elmúlnak maguktól, minden következmény nélkül. No para!
Az őssejt levételhez a szerződést a 30-34. hétig kell megkötni. Szükség van még anyai vérből történő szűrővizsgálatokra, egyszer szülés előtt, egyszer pedig utána. Ezt meg lehet tenni szerződéskötéskor is, de ha felmutatsz valamit, hogy ezek már folyamatban vannak (még ha nincs is meg az eredményük), akkor úgy is meg lehet kötni a szerződést. (Amit alapból néznek a terhesség során azt nem kell megismételni -szifilisz és hepatitisz "B"-, de amiket viszont nem néznek azt meg kell csináltatni. Ha nem a céggel végezeted, akkor az ÁNTSZ helyileg illetékes laborjában tudod megcsináltatni. Mindez természetesen plusz pénzbe kerül -emlékeim szerint nagyjából egy árban vannak-, függetlenül attól, hogy kivel csináltatod

)
kicsidodi!
Árnyékban is elkél egy könnyű sapi illetve naptej, ugyanis a felhők is átengedik a napsugárzás 90%(!)-át.
"Szerintem tényleg nagyon jó támpont az, hogy plusz egy réteg... Nekem tök normális a hőérzetem, így nem hiszem hogy gond lenne!"
Nálunk is az a szitu, mint lorcá-éknál, hogy én már attól is fázok néha, ha azt nézem Apán mennyi cucc van, ő meg köszöni szépen, nem fázik.

Szóval, mihez képest még egy réteg...
"Mikor még újpesten laktunk szereztem egy büntető csomagot (mikulászacsi, tudjátok), kivettem a büntetőcetlit, és helyette beleraktam egy szerelmes üzit a Ricsinek, és gondosan kitettem a szélvédőre ! Nagyon tetszett neki! Nemrég szóba is hozta, hogy csinálhatnék megint ilyesmiket !"
Mármint parkolhatnál tilosban, vagy mi?
Ne kövezz meg, de én nem bírnék egy ágyban aludni bármilyen állattal (kivéve, ha plüssből van és nem liheg az arcomba.

). Mi több, még a hálószobába sem engedném be...
"Anyamnézia "
"Na, azóval vettünk neki nagyon fasza új wc-ülőkét az IKEA-ban, de mivel nem cseszegeti vele senki (az csak az Ő wc-je), sose lenne kicserélve ! Voltam olyan drága, hogy kicseréltem az ülőkét a szép új, fa ülőkére"
Ez nagyon eredeti meglepi!

(Azokat a kis bizbaszokat kell egyszerre elmozdítani a tér összes irányába.

)
lorca!
" A reggeli puszi is elmaradt, helyette 2x lehányt. Éljen a tavasz.
"
Azt hiszem te nyertél a "Kinek volt a legszarabb a reggele?" kategóriában.

Gyógyuljatok meg minnél gyorsabban!
"Az biztos, hogy a delfines szülést kihagynám. Nekik kb 10+ m mély víz kell, nekem meg vajúdás közben valami szilárd a lábam alatt. Nehezen összeegyeztethető. "
Már miért? Ráállsz egy delfin hátára és kész.

Ők elindulnak, de meg bekerülsz a Rekordok Könyvébe, mint az első kismama, akik delfinekkel víziselve szült.

(A köldökzsinórt pedig egy arra járó cápa harapta el, és a gyereket igenis gólya vitte a partra.

)
"Az "apára hasonlít" az egy biológiailag kódolt üzenet. (Lévén az anya az biztos) "
Ami világban!? Már az se...
Én egyetlen plusz oltást sem adattam be Manónak. Nem mintha elvi problémáim lennének vele (és nyilván azt sem szeretném, hogy beteg legyen), de én inkább az immunrendszerre "gyúrok".
Az őssejtek hatékony felhasználásának én nem időbeli, hanem testsúlybeli korlátairól tudok.

Ezt most nem tudom pontosan megmondani (

), de úgy nagyjából 12-15 éves kornak megfelelő súlyig lehet őket a LEGhatékonyabban felhasználni.
"
"A kórházban láttam, hogy tárolta az egyik cég. Cuki kartondobozban állt az asztalon hajnaltól késő délutánig."
Nem tudom, hogy mit láttál illeve mit rejtett a kartondoboz, de a levett köldökzsinórvérnek külön kis táskába csomagolt hűtődobozkája van. Jó indulatúan (vagy naívan

) feltételezem, hogy ez volt a kartondobozban...
"Az álldogáló fütyit is bele szoktam csomagolni a pelusba."
Basszus, hát nem szkanderozni akarok én...!
"Ami miatt tényleg főnyeremény volt, hogy kikerültük a védőnős mérést. Ott havonta kellett volna csuprira vetkőztetni és szerencsétlenkedni a huzatos váróban."

Mondjuk nálunk is a folyóson van a mérleg, de mindig ruciban mérik őket. (Az más kérdés, hogy akkor meg többet mutat...

)
"Idézet:
A 4D "csak" babamozi.
Egyáltalán nem. Komoly diagnosztikai értéke van, de csak olyan orvos kezében, aki ért hozzá. A nem szakorvos által végzett vizsgálat az, ami nem sokat ér, csak egy színes fénykép. A nyitott gerinc és hasonlók sokkal jobban kijönnek rajta, mint egy hagyományos 3D-s uh-n. "

Bocs, de erről azt hiszem nehéz lesz meggyőznöd...
"A kamaszok sokkal kevésbé okoznak nekem gondot, mint egy féléves bébi. Többnyire jobban tudom kezelni őket, mint a szülők, éles helyzetben is. A kamaszkor csupán a második dackorszak. Az elsőt is kicseleztem, bízok magamban. "
Ámen!
"Összetett szerveket, mint a vese, nem tudnak még őssejtből előállítani."
Ez így igaz, de számomra a hangsúly a
mégen van.
tímea83!
"Egy kismama írt h megnőtt a szexuális vágya,és most jobban kíván magának egy nőt mint valaha!"
Ez a recept durván jól hangzik.
breki76!
Nem esküszöm meg rá, de talán a pneumococcus elleni oltást szeretnék kötelezővé tenni.
"Egyik boltban mondta a tulajdonosnő, hogy ne vegyek mérleget...látni fogom, hogy fejlődik. Ha kiüríti a melleket tuti. Ha meg tápszeres lenne, akkor meg csak látom, hogy mennyit evett a cumisüvegből"
Ez így igaz. Csak ha a kismama úgy jár, mint én, hogy egyfolytában azzal cseszegetik, hogy a gyerek kevesebbet eszik, mint kéne, és tessék minnél több tejet termelni (egész nap mást se csináltam

), és mindig számon kérik, rajta, hogy hány ml-t szopizott, akkor muszáj minden egyes kajáztatás után lemérnie.

(Az senkit nem zavart, hogy a gyerek jól fejlődik és egészséges. Kilógott a táblázatból, mert amikor más már 100 ml-ket evett alkalmanként, ő még csak 20-akat evett. Egy-másfél órán át...)
"Alvás...hát pont ezt beszéltük, hogy igaz velünk egy szobában lesz 1 évig tuti, de biztos sokszor odatesszük majd magunkhoz, meg magamra is!"
Bocs, hogy már megint belevau (

), de így lehet könnyen kitolni mindegyikőtökkel. Ha megszokja, hogy veletek egy ágyban alszik, marha nehéz dolgotok lesz később, ha rá szeretnétek szoktatni a rendes, saját ágyban, egyedül történő alvásra.
Mi is egy szobában vagyunk, de a kezdetektől fogva külön ágyban alszik Manó. Amikor pici volt, akkor általában kézben altattuk el, később pedig az esti szopi alatt bealudt és úgy tettük le a kiságyába. Most pedig még fent van, de megérti, hogy most odabújás van a kispárnához és szépen elalszik. (Van olyan szakember, aki még azt sem tartja jó ötletnek, hogy a baba kézben elaltatva kerüljön be a kiságyba, mert amikor felébred hirtelen egyedül találja magát és azt hiszi becsapták. És ez később alvászavarokhoz vezethet

Mindenki döntse el maga...)
orsi777!
Köszi oda is!
Manó születése előtt egyszer sem jött ki hozzánk a védőnő, utána is csak azt hiszem háromszor.
Gratula Elzához!
"A dokim mondta, hogy addig csináltassam meg a cukorterheléses vérvételt, de mondta, hogy nem kell semmi cukros löttyöt innom, sem zsemlét enni, azt mondta, hogy reggelizzek meg, azt egyek amit szoktam, utána egy órával vegyék le a véremet. Ennyi. "

Én nem értek hozzá, de szerintem ugyanannál a kismamánál 3 különböző eredményt mutatna a szirupos, a zsemlés és ez a verzió is.

Az is más, ha minden reggel toroskáposztát nyomatok, meg ha egy szelet müzlis kekszet.
Szép estét nektek mára, jól ünnepeljétek meg a nászt!
"A hajfestéshez a hozzászólásokat köszönöm. Eredménye: tegnap vettem hajfestéket."
Nekem is van szobakerékpárom, mégsem használom...
pagika!
"Sziasztok!
Na, hát mit is akartam írni, nem tudom....
Akkor sziasztok!"

Ezzel tied a "Nap hozzászólása" díj!
"De sokszor hallom én is, hogy nem tudnak mit csinálni az őssejttel, nem segít, vagy ha igen, akkor mehetnek Kínába, és fizethetnek több milliót, és akkor sem sikerül, ezt még eljátszák 4-5-ször, és talán segít valamit"
A kínai "csoda doktorok" közösségi sejtbankokból származó őssejteket használnak. Magyarán akárkiét adják oda. És sokszor pont azért marad el a gyógyulás, mert az őssejteknek is meg kell felelni bizonyos egyezési kritiriumoknak, ami a saját felhasználás esetében 100%-os, hozzátartozóknál már valamennyivel kevesebb és vadidegenknél meg még alacsonyabb. (Hasonlóan működik, mint a csontvelő átültetésnél)
Egy biztos: jó biznisz...
(Ikres kedvezményt nem tartom lehúzásnak, hiszen "csak" családtagokéról van szó, nem pedig saját őssejtekről. Az viszont érdekes kérdés, hogy egypetéjű ikreknél mi a helyzet, hiszen ők genetikailag azonosak.

)
"én az Elza Odettre szavazok."
Kis cseles...
Ezeken a linkeken azért akadt egy-két zőccség...

A legegyszerűbb, ha ellátogatsz a Sejtbanknak és a Krio-nak a weboldalára és letöltöd onnan a szerződésmintákat. Abban minden részlet benne van. Előre tudod, hogy mit írsz alá, bőven van időd átgondolni a "mivanakkorha" jellegű kérdéseket. Jó böngészést!
Kb. 2 óra volt.
moncsy.78!
Köszönöm neked is!
"Viszont most az elsö vérvételre ami a 9.héten volt arra kellett a zsemle meg a tej,és 1 óra múlva szúrtak! "
Minek...???
Minden gond nélkül igénybe veheted apukád egészségpénztári számláját. Csak majd arra kell odafigyelni, hogy milyen adatokat tüntettek fel. A legtutibb, ha megérdeklődöd náluk és akkor mindent tudni fogsz.

A hozzászólást 7 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.03.10 17:26-kor.