A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Pandus: A tápszerre átállástól megválzothat a kakijának az állaga! Ne aggódj, biztosan csak erről van szó.
Az én Bogyóm nem hízott ennyit egy hónap alatt... Nem baj, amíg gyarapszik, jókedvű és van 2-3 kakis pelenka egy nap, én nem aggódom. Klüönbözőe a gyerekek. Az én Babóm szerintem vékonyabb alkatú lesz, most legalábbis úgy néz ki. Viszont nyúlik, mint a bolondgomba. Nem csoda, Apját nézve... :D

Andrea17: Jó, hogy írtál, annak is örülünk, ha néha belejelentkezel! :) Cuki a Kishölgy!

Stelly: Rajtunk is pattanások vannak, bár szerintem olyan kiütésszerűek. Anyatejjel kenegetem, javul.

Zetibebi: Olinak milyen kis tokája van! Haláli! :lol:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok.
Lenne egy kérdésem:

-A cappuccino okozhat hasfájást a babánál?Nem tudom lehet e összefüggése a hasfájásal.Petra esténként nagyon hasfájós.Én meg napi 3-4 cappucinot ittam eddig.

Szoptatás:
-Nálunk kész krimi a szoptatás.Jobb mellből teljesen oké a szoptatás..szopi párnával is megy.De a bal :shock: az rémület.Szopi párnán nem megy(de nem tudom mért,pedig ugyan ugy csinálom mint a jobbal)Fekve én szenvedek,nem jó sehogy(de ez a póz maradt a Petra igy tud enni.)

Zsu83:
Én nem csak fekve aludtam be szoptatás alatt.Egyszer ülve is. :oops: :oops: (ezért keztem el Cappucinot inni hátha az ébrentart)
Stelly:
Pattanások rajtunk is voltak...a védőnő azt ajánlotta óvatosan töröljem meg gézlappal hogy a sárga gyuladás jöjjön le róla.1-2 napon belül el is múlt. :P

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Kicsit izgulok hogy még nem volt lemérve Oli, holnapra sikerült randit kérni a védőnőtől, reggel felpakolom a karavánt és nekivágunk a tanácsadónak.

Megint összejött az egyszerre alvás, méghozzá ebben a pózban: :D Kép Kép méghogy toka! ezeket a pofikat nézzétek :D (6 órás Olivér)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zsancy én is iszok kapuccsínót, bár én csak egyet, de nem fáj tőle a hasa. Bár nagyon másak a babák, lehet hogy Petrát zavarja...vagy lehet hogy te erősebben iszod mint én.

Pattanás van nekünk is dögivel, a legdurvább akkor volt mikor a kórházban fürcsi után úgy hozták vissza Olivért hogy az arcán folyt a tápszer, letöröltem, és a helyén kis időn belül tüzes piros pöttyök jöttek ki grrr. Vagy három nap alatt múltak el.

Úgy néz ki sikerült letörölgetnek a lepedéket a kis nyelvéről, lehet hogy csak tejlerakódás volt? Azért pucolom neki bóraxszal ész nélkül, ártani nem árt.

Nah ledöglök, ki kell használni a csendet, bár tuti amint az arcom a párnát éri Olinak eszébe jut valami program :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Huhh, ZetiVera, ezt a képet valami baba-szépségversenyre nem küldöd be??? :D Annyira gyönyörűek, így ketten, elolvad tőlök az ember, komolyan... :oops:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Tök véletlenül alakult így a kép, nagyon csúcs lett :D Köszi a dícséretet :D

Oli azóta persze karban gunnyaszt. Túl szép volt hogy igaz legyen :?

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Panna: Szerintem ne aggódj a súly miatt, Bence kb. 800 g-ot hízott, és a doktornénink szerint ez tökéletes! :D
A kaki pedig biztos a tápszer miatt változott meg!

Zsancy: Akkor már biztos nagyon fáradt voltál, ha bealudtál ülve!
Bár már velem is előfordult, hogy leesett a fejem, mert annyira fáradt voltam! Néha attól félek, nehogy kiejtsem a kezemből Bencust, ha esetleg bealudnék! :roll:
kapucsínót én is iszom, nem vettem észre Bencén, hogy utána fájna a pocija! :roll:

Zétivera, annyira édesek együtt a fiúk! :lol:

Az előbb szopizott Bencus, és már alszik is! :)
Nem is mondtam, a héten én is elkezdtem kaját rendelni, férjem bent eszik melóhelyen, én pedig a Teletáltól rendelek! Nagyon fincsi a kajájuk! :P :D
zsu83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 18:32-kor.
Vendég

Köszi csajok...
Lehet az itteni kapuccinó másabb mint az otthoni... :shock: vagy túl sokat iszok...na de meglátjuk..most leálltam vele,ha igy is fáj akkor nem a kappuccino a bünös.
Barackbeföttöl?Mert azt is eszem minden nap. :wink:

Zsu83:
Akkor aludtam el ülve mikor szülés után haza jöttünk...akkor még nem voltam hozzászokva az esti partykhoz.Én is félek mindig hogy nehogy elaludjak és elejtsem a Petrát.Ezért mindig bekapcsolom a tv-és azt nézem...eddig bevált,hogy ne aludjak el. :wink:

zsancy

stelly: olvastam a hsz-t, gondoltam szegény te, jól megszívtad az idővel. Milyen mázlink van, hogy itt hétágra süt a nap... Na elindultunk, és az utunk legtávolabbi pontján elkapott a jégeső. Gyorsan elindultunk haza, majd 3 perc múlva elállt, na én akkor nem tojok be, megyünk tovább. Na 10 perc múlva szakadt az eső...
És mire hazaértünk, újra süt a nap! Asszem Murphy játszik velem!! :D

Jaaaj, zetivera! Az a kép egyszerűen zseniális! Jók a lurkók és persze nagyon fotogének!! :lol:

A gyerekem multifunkciós! Szopik, közben alszik és csuklik. Vagy csuklás közben szopik és alszik?? :lol:

ladmon

Ááááá és mindezek mellé berottyantott!!!
:lol: :lol: :lol:

Én meg alig bírom visszatartani a röhögésemet....

ladmon

sziasztok!

Szüléstörténetem:

Pénteken 27.én 11:30 ra nstre kellett még menni ,de itt mint mindig aludt a drágám,mivel nem volt fogadott dokim igy az ügyeletesnek kellett megmutatni az nst papírt mert már túlhordtunk.
Dokira kb 1 órát vártunk....aki megnézte és este 7re vissza rendelt kontróll nstre és kért 1 uht..Uh szerint a babánál minden rendben rendesen van vize..a méreteit ugyanakkorának mérték mint a 35 héten kicsit csodálkoztunk is!!!!
Doki szerint minden rendben ..megvizsgált...itt jött a meglepetés az addigi bő 1 ujjnyi zárt méhszáj lett!!!
Nem is aggódtam rajta...párom ideges lett az esti beutazás miatt.
Hazafelé még megfűztem,hogy be kellene vásárolni....meg még elintéztünk 1-2 dolgot..Közben felhívtam a szülésznőmet elmondtam neki mi történt...arra kért ne aggódjak...kifaggatott a baba mozgásról...majd azt kérdezte tudok -e ma délütán aludni pihenni.Mondtam neki,hogy megoldható...Erre azt mondta nem lenne jó ha tovább várnánk...túlhordás...hétvége...inkább szüljünk meg.Viccesen mondtam neki ,hogy mi is azt szeretnénk...Ehez hozzátartozik ,hogy szerdán az Ő tanácsára össze kellett bújunk apával...apa kételkedett meg hát a tilalom meg a pocak meg mi lesz ha ...mire a szülésznőt visszahívtam és megkértem,hogy mondja el neki miért "kell"összebújni mert szegénykém nem mer.Irulva pirulva este meg erőszakoltam apát.Eredménye nem lett.
Szóval a szülésznő előállt a bábakoktéllal este készítsem el és igyam meg 4 óra múlva ha érettek vagyunk a szülésre beindítja ha nem akkor csak egy tisztulás lesz tőle.De mindenképpen értesítsem ha megittam.De a lelkünkre kötötte ,hogyha rendeződött 10 perceseim leszenk azonnal induljunk a kórházba és persze szóljunk neki is azonnal!!!
Este visszamentünk a kontroll nstre.Minden rendben volt baba jól mozog(1 tábla milkát majszolgattam a kocsiba jövet ).Doki kérdeszte meg-e vizsgáljon mondtam délben megtették bő 1 ujjnyiból zárt lettem nem szeretném ha tovább keserítene .Jót nevetett,majd halkan megjegyezte nem is érti minek kellett bemennem.
Hazamentünk ,gyerekeket lefektettük a nagylányomnak mondtuk mi lesz éjjel ha ébresztjük Ő nagyon örült..Én kicsit féltem apa kiváncsi volt meg persze jókat mulatott magában sőt időnként hangosan is...Drága emberem vizuális fajta elképzelte ,hogy este ráülök a wc-re és kitudja mikor tudom otthagyni....Édes!!De igy szeretem!!
Szal megittam a bábakoktélt 21:10 kor...hát még egyszer nem vállalnám be..de lement..bent is maradt...Letusoltam...és mint aki jól végezte a dolgát lefeküdtem aludni....majd 11kor sprint a wc-re.Itt kicsit elkenődve?!de mégis nyugodtan feküdtem vissza mondván naaa akkor nem szülünk ebből csak egy jó kis tisztulás lett.
DE 11:30 kor valami olyasmit éreztem mintha...és 5 perc múlva megint...és még 2sze 5 perces volt...éééés jöttek a 2 percesek!!!!
DE nem akartam hinni a az időnek igy megkértem a páromat mérje az időt..2 percenként jöttek és 1 percig tartottak a fájások....párom mondta hívjuk a szülésznőt mert menni kell .Én nem akartam menni mert még nem éreztem az igazinak fájt jött elmúlt.Majd háromnegyed 1 kor nem volt apelláta apa hívta a szülésznőt aki totál kiakadt ,hogy 2 percesekkel még otthon vagyunk.. de mondta a párom ,hogy ez szinte így kezdődött.Na gyors öltözés...kocsi beindít ...indulás...az autóban szinte folyamatos fájásaim voltak...volt hogy a fájás tovább tartott mint ahogy jönnie kellett volna...Kicsit megilyedtem ,hogy az m7 es szülünk!!De beértünk a portás aludt...mi felmentünk Vera várt (1:40 volt )minket..kabát le, gyors vetkőzés......Szegény párom mint a málhás szamár az ajtóban várt mikor melyik táska vagy bőrönd kell..
Vera közölte jeszus bőőő 2 ujjnyi.Gyors nst-re rakott...apa nem jöhetett velem sírtam...a szülőágyon nst-re kötve apa nélkül és fáj és fáj és nincs ott a keze....nembirooooom..Telefonon hívtam fel,hogy legalább a hangját halljam ami segített kicsit.Majd jött az esti doki megvizsgált nincs mese burkot repesztünk2:10 volt!!!Kértem ,hogy apát várjuk meg még bejön szeretném ,hogy itt legyen..de senkisem hallotta meg már nyomták is fel a lábam és megrepesztették a burkot és jött a meglepetés...nincs víz!!!!!!!!
felnyomták a babám fejét hátha annyira passzol(itt megkérdezte a doki mekkorának mérték a babát a dél uh nál 3670g!!!),hogy nem engedi kifolyni..naa így jött de nagyon kevés és hála az tiszta de igy is mindketten furán néztek egymásra(déli uh átlagos magzat víz)....következő meglepetés az nst fájás alatt elhalkult!!Tudtam ,hogy ez nem jó szóltam a Verának Babám szívhangja fájások alatt leesett 60-70 re.De itt megint kikellett mennem a wc-re...+ kértem hogy tusolhassak.Nagy nehezem végeztem megpillantottam apát!! Ő hozta a türcsimet stb...olyan jó érzés volt...Szóltak vissza az ágyra mert nst-vel figyelni kell a szívhangot kértem a szülésznőmet,hogy had üljek labdára...megengedték apa terített neki lepedőt nekem addig alá kellett írni a papírokat 2:30 volt.
Vera megkért mielőtt feltesz nst-re megvizsgálna..másszak az ágyra...4 ujjnyi...nézett rám szülnünk kell!!
Nem is tudom mikor és hogyan került oda a doki de a bal lábamat Ő tolta fel a másikat a szülésznő és csak nyomni-nyomni kellett ...aztán arra kértek ,hogy mindig aki szól annak az utasítását kövessem...mivel nemvolt elsimulva a méhszáj azon kellett átpréselnem a fejecskét...volt mikor nagyon nagyot kellett nyomni volt mikor elkellett sóhajtani ...De apa kezét foghattam szoríthattam ...ott állt mellettem és olyan sok erőt adott amikor ránéztem...aztán a sokadik elsóhajtás után mondtam nem bírom nyomnom kell azt mondták a baba érdekében NEEE...kéztartással jön!!(A kis superman!!)söt a nyakára csúnyán rá van tekeredve a köldök zsinór.Nagy erőt vettem magamon és csak pihegtem nem nyomtam..aztán jött a kérés nyomni-nyomni..apa szegény annyira izgult ,hogy a fejemet visszafelé nyomta az ágyra a doki észrevette és szolt neki hogy inkább azzal segít,ha felfelé segít.
És ekkor jött a megkönnyebűlés...kicsusszant...de olyan kék volt és nincs hangja nem sír....pánikba estem mikor szóltak hogy készüljek mert kapom pocakra de még ott is masszírozták...és végre 2:41 kor felsírt!!!!!!!Megszületett :Lengyel Zoltán Koppány
Itt halkan megsúgta a doktor és a szülésznő is ,hogyha nem a 4ik baba lett volna akkor tuti nem szülhettem volna meg Császár lett volna...Nagyon ott voltak a toppon szuperül összedolgoztak.CSak még mindig az a bánatom ,hogy apa nem lehetett bent az elején.
De így is szép és igazán viharos szülés volt.Végig csinálnám még egyszer ugyanezt a szülést!!

Bocsánat lányok ,hogy ilyen hosszú lett...

Kezdünk összeszokni,beindult rendesen a tejcsi is,az éjszakáink jók 2x kell enni kopp-kopp.
Délutánonként 1 szer nagyon sír a poci fáj de kapja az infakolt.
A z ithoni ritmust is fel kellene venni de még nem nagyon tudom összehangolni...segítségem 0.
Ezért bocsi ha ritkán jövök.

Zsuzsi köszi a köszöntést Zolika nevében is!!

Kép
zümis

Ladmon: azért a multifunkciót volt kitől tanulni, ha Te meg szopi közben írogatsz... :lol: :lol: :lol: :lol:

ezt muszáj...
vettem egy zenélő hordozóra akasztható játékot... ezt a vigyort kapta....

Kép

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Sziasztok!

Hugic: nem gondoltál arra, hogy anyatejet adj másoknak?

Pelus: nálunk a Pampers jön be

Szoptatás: Medela, small bimbóvédővel. Már a csecsemősök ajánlottak, enélkül nem is tudnék szoptatni.

Hasfájás: Mecsek baby tea bevált eddig:) (azóta éjjel 5 és fél órát alszik:)))

Üdv.Andabella

Kép
Kép
andabella

vonalzó próba

Kép
Kép
andabella

amy: Ja, igazad lehet.... :D
Édespofa a kis vigyorgósod! :D

zümis: És felszívódott az a valami, amit az UH mutatott? Vagy ezen már túlvagytok csak lemaradtam??

ladmon

Amy, Vendi tündéri ezzel a mosollyal :D

Ladmon, sajnálom, hogy ti is így jártatok, Murphy jóarc, mi? :lol:

Adrienn ma megint egész nap csak rajtam alszik, ha egyáltalán hajlandó, de kb egész nap max három órát aludt eddig fél hét óta :( hiába magyarázom neki, hogy nem kéne egy óránál többet egyhuzamban ébren lennie, nem hallgat rám... Ha leteszem az ágyba ébren, begurul, és ordít, ha meg hurcolászom, akkor is marha nehéz elaltatni, de ha sikerül, és leteszem, tíz perc múlva bőg. Próbáltam kevesebb/több takaróval, hátha, eredmény ugyanaz. Próbáltam többször ciciztetni, hogy talán éhes, de csak szórakozik vele. Ááááááááá padlón vagyok, és még messze a nap vége... már volt wc-be zárkózva dühöngés is :oops: na megyek, megint megpróbálom letenni, olyan cukin alszik a kezemben, hátha most ott marad mondjuk egy órácskát, mosogatnom kéne...

KépKép

KépKép
stelly

ladmon:
Még én nem írtam bocsi :oops: :oops:

:oops: A kórházban nem tudták megnézni így a gyermekorvos a elintézte,hogy hazamenetel napján a klinikáknál fogadjanak minket soron kívül. Ezúton is hála neki.
Szal ott megnézték és ez egy hemangioma.(érdaganat)ami hamar felszívodik szinte nyom nélkül max pár mész pötty marad utána .Kontroll uh -kra azért szükség lesz.DE hála nincs nagy baj.a 35 heti uh-n 1cmx1cm volt de a mostani mérésnél 5x7mm .Szal igaz az a része ,hogy felszívodik.

_Tudjátok,ha a 21 héten vagy a 29 en megmondták volna,hogy ez az akkor nem parázom végig a babavárást.
ZSónak is van igaz nem szerven hanem a hasán kb 20 ft nagyságú de elmondtak rólla mindent és járunk kyro kezelésre és nincs para ,Ő is együtt tud vele élni.
DE Zolikámnak mivel szerven van nem kell kezelésre járni.
Megpróbáltam minél érthetőbben leírni de ha valakinek kérdése van még szívesen válaszolok

Kép
zümis

Hurrááá :) megszületett barátnőm kisfia, Bálint :) 3800 gr és 57 cm, szép férfias méretek :)

másik hurrááá: hazajött Apa, és most nála van a bőgőmasina :)

KépKép

KépKép
stelly

Amy: Nagyon édes Vendi! :lol:

Eszter: Nem vagy egyedül 2és fél órán át hurcolásztam Bencust mire elaludt, ugyanazt csinálta mint Adri! :?

Zümis: Örülök, hogy minden ok Zolikával! :lol:
zsu83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 18:33-kor.
Vendég

Stelly, gratula a bnődnek. :D

Vera, annyira édesek a fiaid együtt. :lol: De külön-külön is ám :!:

Oli szájacskáján is vannak néha piros pöttyök, állítólag azért,
mert nagyon tömi a cumit... :D

Zsu, köszi a jókívánságot, Oli hallgatott rád, ma már megint
angyalka volt. :)

Julcsi, jól emlékszem, h Olim után Marcibogyesz volt a legkisebb súlyú baba? Nálatok most mennyit mutat a mérleg? :)

Kép

Kép
gjéti

Ladmon: :lol: :lol: :lol:
Komolyan szoptatsz és gépelsz egyszerre???? :lol:

Gabi: Don't worry, nem vagy egyedül, ma vettem észre, hogy a Gyermekem füle szőrös... Mondtam is neki, hogy Apádra hasonlítasz. :wink:

Stelly: Kendő??? Úgy legalább tudsz csinálni ezt-azt otthon, amíg Adri alszik... Jobb lesz ez idővel, ne aggódj.

Zsancy: Én sem hallottam ilyesmit a kappucsinóról... Max éberebb lesz tőle a Baba.

Az én Gyermekem ma álomgyerek, alszik, MOSOLYOG, eszik és kommunikál az Apukájával. Nyögdécsel neki, annyira éééédes! :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Gjéti: A másik Marci, Marcell, de ő Hugic kisfia. :)
Az én Marcim 3860 grammal született.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Barátnőm nevében is köszi, és megmutatom milyen kis tüneményt hozott világra:
Kép

Julcsi, van is kendőm, de még nem volt érkezésem megtanulni magamra kötni :? remélem, most hétvégén lesz rá idő...

Gabi, Adrinak is szőrös a füle, meg kicsit a popsi fölött a háta. Idővel ki fog kopni, én is pamacsos füllel születtem (apu mókusfülűnek hívott emiatt kiskoromban), és már nem olyan (pedig a fülem nem gyantázom :lol:).

Zsu, együttérzek :) Adrit már sikerült eltunkolni :)

KépKép

KépKép
stelly

Boci, leszel a barátom?
Kép

meg egyet az én kis szépségemről is :) csak hogy igazságos legyen :)

KépKép

KépKép
stelly

Stelly: Adri gyönyörűséges és barátnődnek nagy gratula Bálinthoz!

Ezt muszáj feltennem... Bogyesz ma délelőtt fél órán keresztül megbabonázottan bámulta a csupasz falat. :lol: Azt hiszem nem kell sok pénzt költeni a jövőben fejlesztő játékokra. :wink:

Kép

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Gabi: Bencus fülén is van szőr! :oops: Remélem ki fog hullani! Apa azt mondta, ha nem hullik ki hamarosan, akkor ő leszedi neki! :D Na persze csak viccelt! :wink:

Eszter: Bencust is nagy nehezen sikerült leszerelni! Hú, remélem holnap jobb napja lesz! :roll:
Gratulálok a barátnődnek! :D
De aranyos, ahogy figyel Adri baba! :lol:

Julcsi: Nagyon aranyos Bogyesz is! :lol:

Na megyek pihizni amíg lehet, mert ez a délután teljesen padlóra vágott! :?
zsu83

Vendi nagyon jópofa ahogy mosolyog! :D

Stelly, Zsu, volt ma valami a levegőben, nálunk estére olyan cirkusz volt...mindkét fiú koncertezett. Én is nyűgi voltam anyósom miatt (elvitt minket a gyerekorvoshoz és megkaptam a szokásos "jótanács"-adagot :evil: ). Rá kellett jönnöm mennyire átveszik a kölkök a hangulatunkat, apa is nyűgi volt de ő a fáradtságtól. Akkor aludt el mindkét fiú mikor nekem sikerült lehiggadni (apának nem sikerült, ő lefeküdt aludni). Stelly a dühöngős dolog nem ciki, sőt irigyellek érte, nekem nagyon nehezen megy a levezetés, befelé fojtós típus vagyok ami megnehezíti az életem :roll: pedig milyen jó lenne néha egyet dühöngeni :twisted:

Stelly gratula a barátnődnek, tényleg szép méretek!

Babanyúl, nálunk mindkét fiúnak van/volt pihe, Zétinek pár hós korára szépen eltűnt mindenhonnan, ezért nyugodt vagyok hogy Olinak is el fog. Ne aggódj te sem :)

Julcsi én is tudok bármit csinálni+gépelni egyszerre, hála a laptopnak :D nem is tudom mi lenne már velem nélküle! :D

Bogyesz is nagyon édi!!! :D Olyan jókat találnak ki ezek a babák! :D Oli is szokta a plafont bámulni!

Köszi mindenkinek a dícséreteket a fiúkra!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

A dühöngésről jut eszembe, holnap jön anyósom "segíteni"! :evil: Minden energiámra szükségem lesz...Istenem milyen könnyű egy nap a két kicsivel, és milyen nehéz az anyósommal...

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Szörnyű napunk volt. Megkeresett a főnim, h dolgozzak, mert nagyon sok a meló. Mire én boldogan elvállaltam az én tündéri kisfiam mellett. Amint letettem a telót, azonnal elkezdett sírni Kismazsolám. 2,5 órán keresztül sírt, vörös volt, lila volt és hányt megállás nélkül. Amit megevett azt vagy kibukta, vagy kihányta. Így felhívtam a dokit, aki adott neki hányáscsillapító szurit - na az nekem is fájt! Nekem kellett lefogni az kicsikém térdeit, hogy nehogy felhúzza szuriadás közben. Szrönyű volt. Addig is sírt, de amint megkapta a szurit a ház falai is beleremegtek. Mondanom sem kell, h én is sírtam vele együtt. Főleg mivel addigra totál ki is borultam. Mivel nálunk ilyen még nem volt, ez volt az első alkalom. Tulképp eddig alig sírt, inkább csak sírdogált. Kaptunk beutalót is, ha továbbra is hányna, akkor irány a kórház, remélem erre nem lesz szükség. Most megvolt a vacsi, elvileg fekszik. A fürcsi ma kimaradt.

Andabella:
nem gondoltam rá, mert annyi azért nincs. Kb. 2 dl van egy nap - illetve lehetne több, ha nem csak reggel és este szívnám le, de nekem erre nincs energiám. A szopizás is nálunk kb 25-30 perc, utána kb ugyanennyi lenne a szívás. Napközben elvagyok, mert a 3 óránkénti szopizással nem duzzad annyira a mellem. Az éjszakák húzósak, de kibírom így hogy este jó puhára szívom. Remélhetőleg hamarosan többet fog enni, és akkor nekem sem duzzad majd annyira. Az a helyzet, hogy ezt az időt olyan sok másra tudom elhasználni, hogy nekem nem éri meg. Kb 1 hét alatt tudnék összegyűjteni kb. 1 l tejet, és nekem az az 1800 ft nem ér ennyit. A fagyasztóba meg majd bepasszírozom vhogy. A vizsgálatokról meg nem is beszélve, amiket meg kellene csinálni hozzá, hogy adhassak....

Gjéti - az én Marcim lett a legkisebb súlyú végül. 2690 grammal született, terminuson túl. De emiatt nem aggódom. A hétvégén jön a mérleg, majd akkor nézem, mennyiket eszik, de én már most látom rajta a fejlődést, meg a ruhái is kezdenek jobban állni rajta.

Volt ma szellőztetés, bundazsákban, 2 sapkában az ágyon fekve, mivel 2 hetesek vagyunk. Illetve megkapta az első csepp vigantolt is.

Gabi - nekem is pihés Marci, az újszülöttek általában azok. A füle, karja, combja is. A haja is ki fog kopni, csakúgy mint ezek a pihék. Szal no para.

Hajni és Stelly
- köszi a "hónaljamalácsapom" pózt, nagyon bejött.

Andus hívott ma, neki sem akart egész nap aludni Zétény. Úgy tűnik ez egy ilyen nap volt. Mondjuk nem csodálkozom, ebben az időjárásban. Hol fúj, esik, eső, jég, süt a nap.... Én is nehezen bírom.

Remélek egy nyugodt éjszakát magunknak (bocsánat h önző vok, a mai du. kikészített) és mindenkinek!
Jó éjt lányok.

KépKép
hugic

Hú Hugic jobbulást nektek! Olvasni is szörnyű volt, szegény kicsi bébi! Meg persze szegény Te is, kitartást és sok energiát!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 18:34-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 18:34-kor.
Vendég

Sziasztok!

Hát így alakult az éjszakánk: Este 8-kor evés, utána nagy nehezen alvás, éjszaka 1-kor kelt legközelebb enni! De nem akart visszaaludni Bencus, 3-ig bulizott! Na de most jön még a java, 2 körül betrottyantott a kezembe, na akkor peluscsere! Igen ám, de a kaka java csak most jött, a hálóingemre és a padlóra! Gondolhatjátok, kész voltam teljesen! :evil: :cry:
Most volt az a pont nálam, amikor rendesen kiborultam! Erre 4-kor megint felébredt, 5 perc szopi utána bealvás, 7-kor kelt újra!

Zétibébi: Sok erőt az anyós naphoz!

Hugic: Nagyon sajnálom a kisfiadat! Reméljük semmi komoly, csak egyszeri eset volt! Ma jól van már ugye?

Gabi: Kísértetiesen hasonlít az éjszakánk! :?
zsu83

Csatlakozom lányok a nyűgi éjszakához.
02:20-kor evett, utána képtelen volt elaludni. 1,5 órán keresztül vagy nyöszörgött vagy sírt és erőlködött. Adtam neki espumisant. Nagy nehezen elaludt. Reggel nézem a pelust cserére.... full
Azon gondolkodom, h kaja előtt adom neki legközelebb az espumisant, hátha gyorsabban túl vagyunk a rotyogáson. Olyan vörös fejjel tud kínlódni szegénykém, úgy sajnálom ilyenkor. Vhogy meg kellene gyorsítani h ne szenvedjen ennyit :(

Köszi Zsu, egyelőre alszik a reggeli tejci után. Hamarosan jön a kövi etetés. Remélem, ma sokkal jobban lesz.

KépKép
hugic

Julcsi :lol: :lol: :lol: Marci bájos, ahogy falat néz :D

Tegnap: miután írtam, továbbra is nyöszörgés, nyafi, sírás-rívás, aztán este még volt egy egész órás olyan ordítás, amilyet még sose hallottam Adritól, majdnem belefulladt, úgy sírt, s sehogy nem lehetett megvigasztalni, mindent bevetettem. Aztán szerintem elfáradt, elaludt húsz percre, újra felébredt, de akkor már elfogadta a cicit, kicsit nyugiszopizott (nem igazán evett, csak nyammogott rajta), és elaludt. Ez volt fél kilenc körül - reggel háromnegyed ötkor kelt legközelebb!!! Ez volt a kiengesztelés az egész napos őrületért :D Úgyhogy újult energiával vágok bele az új napba. Ééééééés tádám: rámjött a régi farmerom!!! Két hete még nem tudtam begombolni! Nem mondom, hogy kényelmes, mert eléggé feszes, de rajtam van :D

Sajnálom lányok, hogy olvasom, nálatok az éjszaka is hogy telt, ez rémes :( remélem, legalább most napközben kialusszák magukat a picik, és talán tudtok ti is pihenni!
Senkinek nem kívánom ugyan, de azért megnyugtató olvasni, hogy más is kiborul egy nagyobb hiszti után - én tegnap gyakorlatilag álomba sírtam magam :(

Gabi, fotók :cry: de legalább a gmailesek megvannak!!! Mondjuk hallottam olyat, hogy elszállt vinyóról is hozzáértő vissza tud állítani adatokat, nem nézel utána neten? Hátha...

KépKép

KépKép
stelly

Stelly, Hugic, Zsu, Gabi, Zetibebi: Mindenkivel totál együttérzek, ma már jobban vannak a Picúrok? Főleg Marci, Hugic, az elég rosszul hangzott, amit leírtál... Mit mondott az orvos, miért?

Nálunk is volt hajnalban buli... :x Hasfájás, nyugtalanság, berotyi majd szélcső.... Végre alszik, remélem még egy ideig és kialussza a dolgot. (Doktor néni szerint pedig ne igyak kávét, úgyhogy mindjárt elalszom itt a gép előtt. :o Merthogy ettől lehet nyugtalan délelőtt a Bogyó... Mondjuk reggel 6-kor nem ettől volt...) Engem előre kárpótolt a Kicsi a tegnapi nappal.
Bíztasson Benneteket Lányok a tudat, hogy Tesóm szerint minden könnyebb a 6. héttől és a 3. hónaptól méginkább. :) Szóval már nincs olyan sok hátra... :D
Viszont én mióta a Baba megszületett, pillanatok alatt, nagyjából bármilyen helyzetben mély álomba tudok merülni... Ki kell használni minden időt! :lol:

És Stelly, rám is rámmegy a régi gatyám... :lol: Az a rejtély, hogy akkor hol van rajtam az a kb. 8 kiló??? Melleimen nem lehet az összes. :oops:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi: Hááát, ööö, izé... Én azt hittem más is így csinálja... :D
Fél kézzel, amit csak lehet! De látom Zétivera is szokott szopi közben nyomulni...

Na nekünk kéne szőr!! Még a szemöldökünk is hiányzik! Mi lesz így a modellkarrierünkkel??? :lol:

Mivel már mostanra leszakad a karom (pedig még dekoránvan!), most hagyom bömböldézni... Csak rájön egyszer hogy máshol is lehet élni, mint a nyakamban! Ilyenkor semmi nem használ, csak, ha felveszem...

ladmon

Eszter, 4 óra után én is álomba sírtam magam, egyszerűen nem bírtam abbahagyni a sírást! :cry:
Holnap délután jön anyum, kicsit besegít a háztartásba, már nagyon várom! Férjem péntektől itthon lesz, jövőhét csütörtökig! :)
Most viszont csak este 7-re ér haza minden nap a fürdetésre, addig egyedül kell tartanom a frontot! :(

Farmer: Már én is fel tudom húzni a cipzárt, de még azért feszes, de majd belefogyok! :wink:

Julcsi, én is mindjárt elalszok a gépnél, de meg kell várnom az ebédet, mindjárt hozza a futár!
Akkor vajon kapucsínót se szabad inni!? :roll:
zsu83

Julcsi - a doki azt mondta h az újszülöttek nagyon tünetszegények, így nem igazán lehet kideríteni kh nélkül h mi a baja.Ezért adott hányáscsillapító szurit neki és hagyott itt beutalót ha tovább hányna, akkor menjünk khba. Egyelőre nincs több hányás :) most édesdeden alszik, olyannyira, h már ébresztenem kellene a 3 órás evésre, de nincs szívem, a tegnap és az éjszaka után. És kicsit félek, h mi lesz a kaja után.
A reggeli után is a hasamon hagytam elaludni, mert úgy érzem, most megérdemel ennyi kényeztetést. Remélem, nem rontom el.....

KépKép
hugic

Kávé - koffeinmenteset iszom.
Olyan placebos. Én régen kvbzi (bocs) voltam, így nehezen állnám meg, h ezt sem iszom. Sztem nem árt neki, mert a reggelek, délelőttök általában jók.
A déli etetéstől jönnek nálunk a problémák, vagy az egyel későbbinél.

KépKép
hugic

Köszi csajok a segítséget,de lehet nálunk a kappuccino túl erös volt,mert tegnap egész nap egy kortyot se ittam :shock: és igy nem is fájta pici lányom hasa :lol:

Alvás:

Hajnal 2kor etetés,onnantól kezdve 5ig csak nézet nagy szemekkel az én angyalkám,és mosolygot.Meg persze "nézte" velem együtt a tv-t.Én szemeim majd leragadtak.

Nagyon édesek a babák!Oli,Bogyesz,Adri baba gyönyörüséges.

Én Petra babymet a zenélö forgostól mindig elalszik,nem nagyon nézegeti.Ha a játszószönyegre rakom akkor meg inkább mást néz.Pl a vörös függönyünket,tv-t ajtót.De azt amit kéne nem.Vagyis néha néha rájuk pillant de nagy érdeklödést nem mutat.Ez baj lehet csajok vagy még túl picike.Kérlek nyugtasatok meg mert,én nem birom idegileg.Annyira félek hogy talaán baj van...
A védönö meg az orvos teljesen egészségesnek állapitóta meg a Petrát.De akkor az én babóm miért ilyen lusti? :cry: :cry:

zsancy

Pár kép az én drágámról! Kép [/attachments/1236764512.0543.jpg[/img] Kép Kép

zsancy

Zsu83: Én nem kockáztatok és ezért nem iszok sem kávét sem kapucsínót... nagyon hiányzik... érdekes terhesség alatt nem hiányzott, de most hogy éjszaka is fel kell kelni így nagyon meginnék egy egy finom tejszínhabos kávét... de nem teszem mert nem szeretném, ha valami gond lenne a babával ez miatt...

Babanyul: Sajnálom a gép dolgot! Én ezért szoktam másik vincseszterre is rámenteni és a gépen is úgy van, hogy nem a rendszer részére rakom fel hanem egy másik partíciót csinálok és arra teszem fel a fontos dolgokat. Egyébként ha még nem formáztátok le a vincsesztert akkor még visszahozhatóak a képek egy másik rendszervincseszter segítségével!

Zetibebi: Milyen édesen alszanak a fiaid :lol:

Stelly: Adri gyönyörű baba nem győzök vele betelni! :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

millye: Én is így voltam a kávéval: terhesen nem hiányzott, de mostanra már igen. Most 3in1-et iszok, azt is Ricorét, ami csökkentett koffeintartalmú. Így legalább pszichésen kávézom. Én is aggódtam, de inkább a koffein miatt, de nem látom, hogy okozna bármi gondot az alvókájában.

És erről jut eszembe, mi már voltunk ám családi programon hármasban. Bibibiii...
Elmentünk kávézni a kedvenc kávézónkba szombaton! Persze megérkezéskor az addig alvó édesbogár üvölteni kezdett, gyorsan szóltunk is, hogy inkább akkor elvitelre kérnénk a cuccot. Aztán mire kész lett elhallgatott és így romantikusban elkávézgattunk. Persze útra készen.... Király volt! :D

ladmon

Ja és Zsancy: Mi már nagy "öregek" vagyunk, de mi sem bukunk a zenélő forgóra! Egyszer mintha már észrevette volna... Amúgy semmi... Majd egyszer!!

ladmon

Nálunk sajna folytatódik a tegnapi nap.... :( nagyon el vagyok keseredve :cry:

Zsancy - a baba még picike, h azt nézze amit elé raknak. sztem ők még ilyenkor a bambulós időszakban vannak. légy türelemmel és az meg tuti h semmi baja sincsen, emiatt ne aggódj

KépKép
hugic

Zsancy: Nagyon édes Petra baba!!!! :lol:
Zenélő forgó még nálunk se köti le Bencust! A pihenőszékébe szokta nézni a színes mintát! :D

Millye: Én is félek, nehogy baja legyen tőle Bencusnak, de néha lecsúszik egy-egy kapucsínó, különben bealudnék napközbe! :?

Hugic: Nagyon sajnálom! :cry: Most be kell menni a kórházba? :cry:
zsu83

Hugic: nagyon sajnálom a babádat a hányás miatt és a szuri miatt is! Remélem hamar rendbe jön és nem kell bevinni a kórházba! Nálunk is bukik a fiam 2 napja amióta adom neki a vitamint (D és K) legalábbis ezzel hozom összefüggésbe... én is aggódom, hogy ne legyen komolyabb baja... :cry:

Ladmon: Irigyellek a romantikus kávézás miatt na és főleg a kávézás miatt... mi évek óta Ricorét iszunk és hébe-hóba Davidof kávét (nem 3 az egybent) , de azt sem mertem eddig bevállalni... :oops:

Kép

Kép

Kép
millye

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?