A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Sziasztok!

Csak gyors bekukk. Képzeljétek nekiünk van egy fogunk!!!!!!!!!!!!!!!!

Este jövök, olvasok!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
gabi82

Gabi: de jó :lol: ugy látom hamar kibujnak ezek a fogacskák :lol:

Dalma:köszönjük :lol: hát ez durva :shock: szegény gyerek és akkor miért nem tápszert kap? :shock: mik vannak lisztleves :shock:

000kata

Én a kétségbeseett anyuka a következőt találtam elaltatással kapcsolatban:

"Nekem (és több barátomnak) bejött az amit az Aludj jól gyermekem tanácsol: (bár nem írtad mennyi idős a csemete)
Tedd le még úgy hogy nem alszik*. Kis rituálé: simi, takaró, cumi, plüssök stb. majd menj ki. Bömbi lesz. Menj vissza 3-6-9 (9-9-9-9) perc után. Semmiképpen ne vedd ki. 1-2 szó, hogy aludni kell, és megint ki.
Bámulni kell az órát, mert a 3 percet is egy órának érzed. A baba nem érzi elhagyva magát, hiszen bemész jelzed hogy ottvagy és nem mentél el.
Az első nap akár 50 perc bömbire és 5-6-7 bemenetlre is számítani lehet. Utána drasztikus csökkenés lesz: akár pár nap alatt el lehet jutni a 10-20 perchez, majd 1-2 perc brühi után aludni fog. Csak nagyon következetesen tartani kell az időt és nem szabad kivenni.
Ugyanez a teendő az éjszakai ébredésnél. Az első pár éjjel nagyon fárasztó, de megéri.
(*Azért nagyon fontos hogy úgy tedd le hogy nem alszik, mert pont azért ébred újra éjjel, mert nem abban a helyzetben találja magát - a karodban - ahol elaludt és ez megijeszti, zavarja. De ha az ágyában alszik el és megébred, akkor nem lepődik meg, hiszen ugyanabban a környezetben találja magát , ahol elaludt.)"

Kép
Kép
dalminha

Honey
Köszi a tippet! De miért lével kell kezdeni? Szerintem nyugodtan lehetne adni pürét is, abban legalább több kalória van és akkor hátha jobban alszik éjjel.

Kata
Én azért gondoltam, hogy adnék, mert akkor hátha többet visz be energiát és nem ébred fel éjjel enni.

Kri
Nálunk inkább kisebbnek nézik Fannit, de ez a súlya miatt van, ill hogy nem olyan pufi az arca.

Evi
Nem adom, fel az altatás dolgot, csak nem fogom annyira szigorúan venni. Valamikor egyszerűen nincs az új dolgokhoz kedve, nem fogékony és inkább ingerlékeny.
Álometetés nálunk nem jött be, nem evett semmit és volt olyan is, hogy ki sem tudtam váltani nála a szopóreflexet.

Ditta
De jó nektek! Én ha leteszem, hogy mellé feküdjek és úgy aludjunk el, akkor sír, nyűglődik.

Dalminha
Hát ez elég durva. Miért nem ad neki szalonnát elkaparva??? Ha már itt tartunk, nem? Irathatna fel neki tápit is, vagy szedhetne valami tejszaporítot.
Esték miatt ☹

Kép
Kép
nati80

valaki irta hogy van valahol gyermek mondokák,felrakjátok ujra? mert nem találom.Köszi

000kata

Nem tudom írtam e már ma, de Fanni reggel megint a cumi, nyuszi, puszika betakar és elalszik módon szunyált reggel. 1x bementem hozzá, mert ébredezett és akkor rátettem a kezem a vállára és így aludt 2 órát. Ja és közben fúrtak nálunk, mert villanyszerelés volt és arra nem ébredt fel. Most meg úgy alszik, hogy felöltöztettem overállba , jól bebugyoláltam mint mikor sétára indulunk és rányitottam az ablakot. Abba a pillanatban elaludt. Ezt fogom alkalmazni, ha nem tudok vele elmenni.

Kép
Kép
nati80

Nati: tök jo :lol: ügyesek vagytok :lol:

000kata

Na itt vagyok!

Melaszka, gyönyörű, amit csináltál. Én nem tudok így rajzolni... :(

Honey, én is gyümi lével kezdtem, de nem kellett. Bezzeg a pépes gyümi....

Jelenleg délelőtt kap bébidesszertet üvegeset, délután pedig behamizik 1 egész banánt. Almát nem eszi, mert bármennyire finomra reszelem érzi a darabokat. Vettem neki bébipapit, grízeset, de az se kell a grízdarabok miatt.. Marad az üveges+ a banán.

Sajnálom az alvás gondokat, remélem hamar megoldódik mindenkinek!!!!

Nati nekem is arra ébred fel mindig, hogy dörzsöli a szemét.

Mi esténk: 7-kor alvás 7-30ig. 8-kor fürdés. Vacsi 8:30. Utána villany le és berakom kettőnk közé. 9, legkésőbb 9:30 kor alszik. Reggel 7-8 körül kel. Felveszem át megint a mi ágyunkba és ott durmol 9:30-ig. Akkor persze már egyedül....

Lacikának van egy kis köldöksérve. Tud erről valaki valmit mondani?

Kép
Kép
gabi82

Dalma!!
Húúú, ez naggyon durva! :shock: :shock:
Ennek a nőnek van védőnője????
Akkor 3 hósan már jöhet a füstölt csülök, nem?? :lol: :lol:

Kép

Kép
ditta76

Ditta, igen, az a védőnője, mint nekünk. De nagyon aranyos és lelkes védőnő. Nem tud semmit erről. Nem akarom "beköpni". Javasoltam neki, hogy próbálja meg inkább a tápszert, de azt kihányta a baba, azért nem ad neki. Szerinte ez igenis tápláló, mert elvégre mi is kenyeret eszünk... :shock: :roll: A hajam is égnek állt...

Kép
Kép
dalminha

Dalma
:shock: :shock: jesszumpepi :shock: :shock: tuti bolond...

Anya
mi lett végül a vérvétel eredménye????

Sonny
elvesztél :cry: milyen a mai tai?? :P

Kép
katica_75

Évi
a minimanóban vettem a láncot, de van aki neten rendelte, csak óvatosan mert hamisítják, műanyaggal.De sztem ha van nagyobb bababolt a közeledben érdemes megnézni ott.

Dalma
jól összefoglalja a módszert az az idézet.A könyvben sztem tök röhejesek a nevek :lol: spanyol írta és repkednek benne a Pepito-k. :lol:

Kép
katica_75

Sziasztok!

Gabi!
Matyinak is volt pici köldöksérve, de visszahúzódott magától. Doki biztos meg tudja mondani, hogy kell-e vmit csinálni vele.

Kata!
Gyerekdalok, mondókák itt:
http://www.annaespeti.hu/ismert_gyerekdalok.htm
http://www.annaespeti.hu/versek.htm

Rólunk

Végre meggyógyultunk! Ma mentünk 4 hós kontrollra és oltásra.
Matyi 7150 g és 64 cm!
Viszont Bendi lehet, hogy már csak pár hétig jár bölibe. Ugyanis csak addig mehet ugyanúgy, mint a többiek, amíg tart a szülési szabadságom. Utána csak költségtérítéses lehet, ami kb 25-30e/hó :cry: Tök ki vagyok akadva miatta. Ráadásul Bendi nagyon igényli a bölit. Nagyon sokat fejlődött. Mondókázik, énekel. Félek, hogy én nem tudom ugyanezt megadni neki a Matyi mellett. Azt szerettem volna, hogy még májusban járjon. De úgy tűnik ez ugrik. Hozzáteszem, hogy több, mint 1 évvel a bölikezdés előtt irattam be. Matyit is már lassan várólistára kell tetetnem.

Ja és zajlik az élet azért. Megkértem páromat, hogy öntse ki a maradék levest, és képzeljétek! Levescsonttal együtt öntötte ki a wc-be! :shock: Persze eldugult a wc. És le kellett szedni. Tudom, hogy segíteni akart, de azért ennyi eszecskéje lehetett volna.

Matyi meg kb. 2 hete alig alszik. És persze én is miatta. Elalszik 9-10 között este. Aztán felkel 11-kor, 1-kor, 3-kor, 1/2 5-5 felé és végleg felkel 7 körül. Totál zombi vagyok már. Nem értem miért csinálja. Bár úgy tűnik, nekünk is jön a fogunk. Remélem jobb lesz már, mert már nagyon türelmetlen és kialvatlan vagyok.

Bocsi, ha hosszú voltam.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Eagleszem
Ez az alvászavar úgy tűnik mindenkinél megvan. Mi most kezdünk javulni. Lehet tényleg a fog, de lehet ez a hülye időjárás is.

Gabi
Nálatok elég jó az alvás. Érdekes, hogy Fanni ha közénkveszem nem alszik vissza.

Esténk:
8ra lefürdött és utána kaja. El is aludt, de f9kor ébren is volt, pedig végig a kezemben volt. Na de azért sikerült f10re elaltatni. 10kor bementünk aludni és hasra tettem le a kiságyban. Aludt 4.30ig!!! Utána kaja és vissza a kiságyba. 6kor kelt, és dumált ezerrel a drága. most is a kiságyban van és dologzik valamin nagyon, forog minden irányba. Egyszóval nagyon jót aludtam!

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

nekünk beállt az este,9-1/2 5ig alszik.ez nem rossz,de szeretném,ha 6-7ig aludna(semmi sem jó nekem :roll: ),ezért elkezdtem a suttogót alkalmazni,azaz 11kor álometetés,és bízunk benne,hogy nem kel fel 5kor.hát ma felkelt fél 4kor :roll: ,de beadtam cumit,és aludt is tovább 6ig,akkor 5perc szopizás után megint beájult,azóta alszik.ha ez megy jópár napon keresztül,akkor az álometetést kicsit előrébb hozom,majd el is hagyhatjuk.remélem bejön.

Dalma!

A csajszi azért próbált többfajta tápszert is,vagy csak egyszer kipróbálta,és el is döntötte,hogy hány.annak is lehet sok oka.nekem is nagyon sokat bukott Betti az első 2 hónapban.volt,hogy sugárban jött ki a tejcsi,akkor nekem is abba kellett volna hagynom a szopizást,mert kihányja?na mind1.én tuti nem adnék neki ilyen trutyit.szegény kisbaba.kiváncsi vagyok hány dologra lesz allergiás a későbbiekben.

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Nati,
örülök, hogy jót aludtál!
Én nem mondhatom el ugyanezt. Panna botrányos estéket produkál. Tudjátok mikor aludt el este? 00.18-kor. Amikor kezdődött a született feleségek akkor tettem le, és a fenti módszerrel próbálkoztam. Ekkor kezdett bőgni. Másfél óra bőgés után kivettem megszoptattam, mert már berekedt, aztán előlről kezdtük. A szopiba persze belealudt, és a kiságyban rögtön bömbölt. Ekkor már a türelmem legvégső határait boncolgatta a gyermek, aztán megint bömbi egy órát. Végül 3 óra bőgés után a kezemben aludt el. Utána 3 óránként fennt volt. Most mit csináljak???? Ringatgassam, vagy tanuljon meg egyedül elaludni? Vagy ne hagyjam nappal aludni? Mert simán alszik napi 3-4 órát. De ez elvileg nem sok egy 4 hónapos babánál, nem? Vagy meddig mehetek el? Sírjon 4 órát? :roll: :cry: :?
Eagleszem, Bendi már mehet oviba is áprilistól! nem akarod odavinni? Neki nem lesz nehéz beszokni, hisz bölcsis volt. Vagy csak ősszel akarod vinni? Lehet, hogy valóban unalmas lesz már neki otthon, hiszen tudja milyen jó a gyerekközösség. Aztán ki tudja... Lehet örül, hogy veletek lehet. Kornél már nagyon várja az ovit, bár csak novembertől mehet. Gratulálok segítőkész férjecskédhez! :)
Katica, én attól félek, hogy megszorítja a nyakát a lánccal. Vagy ez ilyen nyakra simulós? Vagy milyen?

Kép
Kép
dalminha

Honey, 2 decit belenyomott abba a pici, 3 kg-os babába. Én is hánynék, ha másfél liter tejet meg kellene innom. Komolyan mondom, rosszul érzem magam, hogy így "kínoznak" egy babát tőlem 20 méterre... :?

Kép
Kép
dalminha

2decit nekem most sem eszik meg.pedig már több,mint 4 hós
nem tudok mit mondani:elmebeteg

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Sziasztok!

Mi nekünk se volt valami jó az éjszakánk.
Ezt találtam altatással kapcsolatban:
http://www.hoxa.hu/?p1=cikk_lista&kat=125

http://alvas.kismamablog.hu/alomba-ringato-praktikak
Mi most az álomba ringató praktikákról olvasottak alapján alszunk.

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

Sziasztok.Kevin is elég nyügis esténként csak sir és nehezen alszik el,lehet ez az időjárás vagy a foguk.hát ki tudja?

Anikó: köszönöm: :lol:

most mennem kell mert megyünk a könyvelöhöz,majd jövök.

000kata

Anikó!
A Te Matyid és az én Katusom még mindig azonos súlycsoportban van :D :D :D .
Mi is tegnap voltunk oltáson, és a méreteink:
7150g és 66cm (az a 2 cm szerintem nem valós a mi esetünkben, mert elcsúszott mérés közben)

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Dalmi
Most csak gyorsan neked írok.
Napközben 3x alszanak még a picik és alkalmanként 2 órát. ha többet aludna fel kell ébreszteni, mert akkor éjjel nem fog. De ha nappal nem hagyod aludni éjjel tuti nem fog, mert annyira fáradt lesz. Nálunk ezt az éjszakát most úgy produkálta Fanni, hogy 3x aludt kb 2 órát. 8-10, 12.30-14.30, 16-18 és utána 9-9.30 körül aludt el.
Én eldöntöttem, hogy nem hagyom sírni, mert megszakad a szívem érte. De amíg nem sír a kiságyban max reklamálgat addig otthagyom.
Van már valéamiféle napirendetek? Lehet abban van baj, írd meg!

Kép
Kép
nati80

Dalma
adj email címet és elküldöm neked is az aludj jól gyermekemet hátha segít ha az egész könyvet olvasod nem csak ezt az idézetet.

Éjszakánk: katasztrófa!!! :( még jó h. írtam h. már milyen ügyes. Ébred 2.20kor 4ig fent volt, majd 6,30-kor újra kelt...tuti front van.

Anikó
apa tipikus PASI!!!
:lol:

Lányok
működik a könyvküldős játék! Tesóm kapja sorra a könyveket. :D nekem még kellene 2 vállalkozó. :)

Kép
katica_75

Katica
Hogy működik ez a könyvküldős? Veszek egy tetszőleges könyvet és elpostázom az első címre? Ha jól emlékszem ugye te elküldted nekem emailben ezt a levelet. Lehet megcsinálom, csak vennem kell akkor egy mesekönyvet.

Fanni most megint az overáll, ablak kinyit módon aludt el, bár odaálltam vele egy kicsit az ablakba, elaludt és letettem az ágyába. Már 1 órája alszik és nekem sikerült kitakarítanom ez alatt.

Kép
Kép
nati80

Nati, Katica, köszi, aranyosak vagytok, hogy próbáltok segíteni. együttes erővel csak menni fog. :)
Szóval Nati, van valamiféle napirendünk, és eléggé beállt már, próbálok kicsit csúsztatni, de nem nagyon akar a drága eltérni a megszokottól. Nem is nagyon tudnék én sem, mert egyeztetnünk kell Kornél jól megszokott napirendjével.
keltem délelőtt 9.15-körül, majd eszik, játszik picit, ezután 10.45-kor megyünk ki, ott még el nézeget a babakocsiban vagy a kendőben olyan 10 percet, majd elalszik, kb fél órát. Utána 12 körül bejövünk, szopi, gyors kajafőzés vagy melegítés, közben játszanak itt bennt, aztán eszünk Kornéllal, majd mennek aludni 1 fél 2 között. Alszik vagy fél órát, vagy kettőt. Ez nem tudom mitől függ. Ha felet, akkor utána egy órát fenntvan, majd szopi és utána alszik 2 órát. Ha rögtön sikerül a két óra, akkor fordítva, kelés után egy órával van a félórás szunya. Aztán 5 körül irány az udvar, itt nézegetés, majd kicsi szembecsukás. Este 7-7.30 ig alvás, 8 körül fürcsi, szopi, nézegetés hogy hancúrozik Kori az apjával, majd 9-fél 10 felé bealszik a kiságyban. ezután fél órával meg kezdődik az őrület. Szerinted hol rontom el? ha összeadjuk az alvásokat nem olyan sok ez, mert csak egyszer van nagy alvás, a többi 20-30 perc.
Katica, emilem: boldis.dalma@freemail.hu
Megköszönném ha elküldenéd!
Puszil mindenkit:
Dalma

Kép
Kép
dalminha

Katica, tőlem már elkérte a címemet egy ismerősöm könyvküldés céljából, de még mindig nem kaptam semmit. De benne vagyok!
privátban küldöm a címem (nem mintha titkos lenne) :)

Kép
Kép
dalminha

nkünk sem volt fényes éjszakánk, de most miattam :?
A frontot érezve olyan iszonyatosan nyilallt a csuklóm meg a bokám, hogy nem aludtam szinte semmit éjféltől.
A Manó éjfélkor kelt szopira aztán meg csak fél5-kor.
Visszaaludt, de olyan bömbivel ébredt 6-kor, hogy nem tudom mi lehetett vele.Produkált a pelusba egy olyan adagot, hogy még az én ágyneműmre is átázott :shock: :D Lehet a tegnapi répa-krumpli hajthatta meg?De 4 hótól írják.
Ma voltunk oltáson is, elég nyűgi most szegénykém :(
7350 gramm már.A hosszát nem mérték :)

Dalmi!
Ez a nő nem komplett :shock:

Mi az az álometetés? 8)
Vendég

A mostani éjszakák nekünk se valami jo.Elég nyügi kevi is én a fogára tudok gondolni.

melaszka: szép súllya van Marcellnak :lol:

Dalma: szerintem nem rontod el sehol. mit értesz azon hogy 10 után őrület???

000kata

Most nem olvasok vissza, mert apa fürdet és lassan mennem kell.
Nos a csípőjével minden ok, csak figyelni kell a tartására mikor kézben van.

Más SEGÍTSÉG!!!!! Csomó van a cicimben! Még nem fáj nagyon, de durva. Mit csináljak?

Kép
Kép
nati80

ja Dalma most látom az email címed, bocs a priit láttam előbb. Küldöm.

Nati
igen az, jópofa mert akinek én küldöm az már annak küldi akitől én kaptam, szóval nem egy ördöngőség. És a hugom tök boldog h. milyen jó könyvet kapni, és h. milyen aranyosak küldenek neki. :) én is akarok kapni... 8)

Cicit
masszírozd ki alaposan! esetleg fejd meg egy kicsit.

Kép
katica_75

Hát én jól megrémültem. Fürödtem jó meleg vízben és közben maszíroztam a cicim, utána meg Fanni jött és mivel 6 után kiürítette csak a csomót hagyta, így nem volt más benne és totál kiürítette, nyoma sincs a csomónak. Persze egy kicsit még fáj a nyomkodás, gyötrés miatt, de csomó az nincs.

katica
Köszi a tanácsot. fejéssel próbálkoztam még délután, de semmi nem jött még masszír után sem. Fanni ügyesebb volt.

Evés:
Ma vettem HIPP barack-alma kaját és délután ki is próbáltuk, de csak keveset adtam Fanninak. Elsőre mintha nem tetszett volna neki, de az apukája elterelte valszeg a figyelmét, mert mikor odébbállt már nagyon ette a kaját a lányka. Sőt mikor el akartam tenni szörnyű hisztibe kezdett, míg nem adtam neki újra. Egyszóval tetszett neki az ízvilág, így most kap minden nap pár falatkát.

Kép
Kép
nati80

sziasztok.

csomó nekem is van de nekem lehet tájog. nagyon kemény és dió és mogyoró közötti nagyságú

a lányom délelőtt még csak ezt csinálta
Kép

este meg már így találtam mikor beraktam
Kép

és ezt kreáltam ma
Kép
a kék Balué

harivera
Budapest XXI. kerület

Ja a BOROSTYÁNLÁNCOT kérdeztétek. Nem lapos hanem kis kerek gyöngyhöz hasonlóak.Egyenként vannak csomózva, tehát ha elszakad sem szalad le, csak max. egy, ha netán azt az 1et lenyelné sem lesz baja, de nem szakad el. :)

Lénánál újdonság h- hason teljesen kitolja magát, a tenyerén támaszkodik- emelgeti a fenekét. :shock: :lol: nem tudom mit akar de nagyon vicces. :lol:

Kép
katica_75

Katica
Hol vetted a láncot? vaqy rendelted? Mikor használjátok? Állandóan rajta van, vagy csak éjjel? Nyakába kell tenni?

Vera
Ügyi Iza!

Dalminha
Hát nekem egyértelmű a probléma. 20-30 perc alvás nem alvás. Ha elalszik 1,5-2 órát kell még aludnia egyhuzamban. Ha felébred 20 perc mulva akkor vissza kell altatni, nincs mese. És ebből kell 3.
vagyis ha 9 kor van ébresztő akkor 10.30-11körül kellene elaludnia és 12-13kor kelnie, akkor kaja és utána délután 1,5-2 órás ébrenlét után megint 1,5-2 órás alvás jön. És a legfontosabb szerintem, ha 8kor fürdés van akkor ne aludjon 7.30-ig. A fürdés elötti alvást legkésőbb 7ig be kell fejezni.
Ha változtatni akarsz mindig csak 10-15 perceket húzzál a napirenden egyszerre, mert addig az éhes gyerek figyelme is elterelhető egy darabig.
Gyorsan számolok neked , ha mi 9kor kelnénk mi van:
9 kaja
11 alvás
13 ébredés (lehet hamarabb) és kaja
15 alvás
17 ébredés (szintén lehet hamarabb) és kaja
18.30-19 alvás
19.30 fürdés
20 kaja és alvás

Mi korábban kelünk reggel, így nekünk az alvások kb 9-11, 13-15, 17-19. De volt már olyan is, hogy 8-10, 12-14, 16-18 és 19.30kor fürdés
3 napja ezek a variációk mennek és Fanni nagyon jól alszik.

Éjszakánk:
8ra lefürödtünk és jött a kaja. 9kor tettem le aludni hasra (nálunk most ez nagyon bejött) 2.30kor ébredt enni, kaja utána vissza hasra és 7.20kor ébredt fel. Olyan nagyon jót aludtam!!!

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Kissé lemaradtam, de családi és baráti programjaink voltak.

Látom az alvásgondok kerültek előtérbe. Mi csak a nappali alvásokkal küzdünk, mert nem akar... Szerinte ez butaság, mikor sokkal érdekesebb dolgokat is lehet csinálni, és ha fáradt, akkor is akarja, csak kiabál hozzá...
De nálunk nem jön be ez a fáradtság első jelére altatás, akkor jön egy min. félórás huzavona. Ha ezt a félórát a karomban nézelődéssel töltheti, akkor csak magam felé fordítom és alszik (csak az elmúlt két napban ezt nem félóráig, hanem kb 1óráig szerette volna, nekem meg kevés volt a türelmem ehhez)
Jah és újra utáljuk a babakocsit juhéééé :shock: :shock:

A kis huncutnak nyiladozik az akarata rendesen, az apja tegnap kijelentette, hogy szerinte lassan nevelni kellene, mert így elszalad a ló, mi meg csak loholhatunk utána. Ma meg mikor kijelentettem az épp kiabáló lányomnak, hogy najó akkor alvás, mit mond apa?! Jajj szegény, dehát ő még nézelődne :lol: :lol: :lol: (lesz még itt gond ezzel az apa-lánya szerelemmel....)

Dalmi és többiek kitartás!!!

Szép napot!

Kép
pipal

Sziasztok!

Mi is jót aludtunk az este. :D Most is alszunk. A mi napirendünk is kb. olyan, mint Nati nektek :D .
Képzeljétek este hason alszik Zsombi, és mikor reggel megébredt a hátán feküdt már. A kis huncut átfordult :lol: :lol: :lol: :lol: Gyorsan el is újságoltam a páromnak.

Szép napot mindenkinek
Kri

Kép
Kép
kri29

Melaszka!

Én csinálom az álometetést pár napja.csak annyit jelent,hogy pl. nekem Betti elalszik 9kor (ilyenkor már nem szokott felkelni csak 4-5között),és én kiveszem 11 kor,úgy hogy alszik,és megszoptatom és rakom is vissza,alszik tovább,nem ébred fel rár,max 1 pillanatra,de álmában eszik.nekem most úgy néz ki,bejön ez a módszer,mert most is 6kor kelt,de még ezután is rögtön visszaaludt 9ig.fél 11kor már megint aludt,még most is :lol:

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Kri!

Ügyi Zsombi!mi még csak 1szer fordultunk hasról hátra a múlt héten,azóta se.hanyatt pedig már nem sok kell.tegnap este már majdnem sikerült,segítettem neki picit,hasra is fordult,és most még a kezét is ki tudta húzni maga alól,ez eddig még nem sikerült.

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Katica!

Ugyanezt csinálta Betti is,csak úgy pucsított :lol: .szerintem kúszni akarnak,de tényleg röhejes volt.majd csinálok fotót!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

én most megint 2óránként fejek :cry: .alig van tejcsi,épp elég Bettinek,igaz tegnap már volt,hogy óránként ettünk 2ciciből.itt jön ki ha nem kel fel éjjel enni,alszik 7-8órát,és ha felkel is csak az egyikből,akkor nincs inger.és én is csak ideig-óráig bírom,hogy éjjel felkeljek fejni.de most megint muszáj pár napig.

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Honey
Nem semmi, hogy óránként esztek. Te nem próbáltad a more milk kapszulát? Nekem nagyon bejött és tényleg több tejem lett. Pl bal oldaliban eddig max 20ml volt amit le tudtam fejni, most reggel meg lefejtem 80ml-t. És a jobb oldaliban is több van. Szerintem egy próbát megérne, nem? És fejni sem kell.
Hogyan csinálod az álometetést? Nálunk Fanni egyáltalán nem eszik így, annyira sem tudom felébreszteni, hogy a szopóreflex beinduljon. Lehet cumisüvegből fogom legközelebb megpróbálni. Bár ha így alszik mint a napokban, akkor nekem ez is totál megfelel.

Forgás
Olyan ügyik ezek a gyerekek, egyik percről a másikra rájönnek hogy kell csinálni és onnantól meg nem állnak.

Pipal
Nálunk is van, hogy Fanni inkább ébren szeretne maradni, de látom hogy nagyon fáradt, akkor is le tudom dugni aludni, csak akkor több idő. Volt olyan, hogy 1 perc alatt elaludt, volt hogy fél óra.

Ma pl de. nem akart visszaaludni, így beletettem a mózesbe és irány séta, 1 perc múlva már aludt is és majd 2 órát aludt.

Evés
tegnap Fanni megkostólta első barack-alma ételét. Olyan nagyon bejön neki az evés, hogy mikor néhány kanál után abba akartam hagyni, olyan hisztit csinált, hogy adtam még neki egy kicsit. persze azonnal csend volt. Ma is kapott kb 1-2 evőkanálnyit össz. Szerintem ezzel nem ártok a kis emésztésének.

Kép
Kép
nati80

Na most jut eszembe, az evésről már írtam ide. Bocsika! :roll:

Kép
Kép
nati80

nati,
köszi a napirend leírást, de sajnos ha megfeszülök sem alszik többet. tegnap elaludt már 21.30-kor, és reggel kelt 8-kor. 10-kor mentünk ki aludni, de fél ó. után bömbi. fél órát nézelődött, és sikerült még fél órát aludnia. 13.30-kor leraktam, de 14.00-kor már fenn volt. most sikerült visszaaltatnom, de csak a kezemben van, mert mikor leraktam felkelt. most is fél kézzel pötyögök, azért nincs nagybetüm. :)
A probléma az, hogy nekem igazodni kell korihoz, és nem lehet az ő napirendjét nagyon változtatni. ő se volt egy nagy alvó, panka sem az... :roll:
izlett fanninak a gyümi? meg tudta enni elsőre a szilárdat? lehet mi is kipróbáljuk... :)

Kép
Kép
dalminha

Na, leraktam...
Bocs a kisbetüs nevekért Fanni! Tényleg, boldog névnapot neki!

Kép
Kép
dalminha

Jó reggelt!

én a kiborulás határán vagyok.tegnap is egész nap fejtem ,ciciztünk 2óránként.szegénynek alig jött szerintem valami.viszont nem sírt,nem hisztizett mikor levettem róla,hanem vigyorgott,dumált,aztán 1 óra játék után
mindíg elaludt.próbáltam,hogy amit lefejek odaadom cumiból,de nem kellett neki.ettől bezzeg üvöltött,ha a szájához raktam.ettől készülök ki,hogy mi a fenéért nem hajlandó cumizni :roll: próbáltam pohárból,kanállal,de nem ment.szerintetek éhezik,ha így elvan?
minden pelusaban volt pisi is.vettem more milk-et is,várom a hatását.éjjel nem fejtem,hanem kivettem 3óránként.fel se ébredt rá.szerencsére mikor megérzi a cicimet,rögtön tátog és cuppog,mint 1 kis halacska,olyan édes.

Tegnap én is elmentem a dm-be,vettem néhány konzervet.ha nem áll vissza 1-2 napon belül a tejcsi,akkor lehet megpróbálom neki a gyümiket én is.aztán a többit.

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Honey
Miből gondolod, hogy kevesebb a tejed? lehet csak ügyesebben szopik és hamarabb végez. Főleg ha elvan kaja után, akkor nem lehet éhes. Ha 2 óránként eteted, rá fog szokni és az nem lesz jó. Ha tejet akarsz szaporítani akkor tedd rá az egyik cicire amíg meg nem unja, majd a másikra és utána még 1x mindkettőre pár percre.
mennyiket tudtál lefejni kaja után?

Dalminha
Lehet Pannababa tényleg kevesebbet alszik, ez sem probléma. Lehet ő napközben elvan ennyivel. Ha felébred a félórás alvásból akkor nyűgös? Mert ha igen akkor viszont álmos még. Ha megnézed a tegnapi napunk látod miért rossza az éjszakai alvás szempontjából a kevés nappali alvás.

Tegnapi napunk nagyon zűrös volt. Fanni csak délelött aludt 2 órát utána csak 1-1 órát még délután, mert nagy volt a zaj nálunk. Így az éjszakánk is gáz volt. 8ra fürcsi, kaja és kezdődött a nyűglődés a cicin. Majd ringatás, cici, ringatás, kúp be, ringat, cici. Elaludt, de 15 perc és fent is volt. majd 12kor kelt enni, utána f5kor, 6kor. 6 után peluscsere és vissza az ágyba, 6.25kor elaludt a nyuszóval. Még alszik.

Kép
Kép
nati80

Nati!
onnan gondolom,hogy nincs elég,hogy kb.1 percig eszik,akkor rángatja,meg csapkod össze-vissza.akkor át másik cicire,és ugyanez.és többször váltogatom,de sokszor már be sem kapja,ha mégegyszer ua. a cicit adom.szopi után 10-15 perccel kb 20-40 ml tejcsit tudok fejni.de tegnap előtt este fél 9kor evett,aztán 11kor fejtem,az 2és fél óra,de csak 60 jött le :roll:
4napja meg még az esti evés után lefejtem 180at :roll: .aztán onnantól szinte alig van.és a mellem is egy nagy plöttyedt...lett.hát megpróbálok mindent,amit lehet.akkor nem lesz talán lelkiismeretfurdalásom.mert tegnap du.már bőgtem,hogy nincs elég,ő meg nem eszik cumiból,és éhen fog halni :cry: .persze tudom,hogy nem,de mégis kikészítem saját magam.

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Honey, sajnálom a tejcigondokat, remélem megoldódik hamar, és olyan formában, ahogy te szeretnéd.

Na én hogy jártam tegnap, lassan jobb ha nem jövök, mert Nat szerintem beleles, és ellesi a rosszalkodás különböző fajtáit.
Ugyanis tegnap este elaludt a szokásos f9kor, 9kor már ágyban volt. Nosza rajta esti fejés, erre felkelt és 11ig ment a kiabálás. Cicizett, nézelődött, cicizett, nézelődött, aztán beraktam a kiságyba "gondolkodni", akkor meg fél órán keresztül nézelődött és magyarázott valamit. Nem sírt csak magyarázott. Utána meg persze sírás, ki az ágyból, cici, bealszik, felveszem, nosza kiságy, erre felébred és sír. Na a lényeg, hogy 2órán keresztül játszottuk ezt mire elaludt. Én a végén már röhögtem :roll: :roll: :roll:
Ja és persze nem kelt 2órával később reggel mondanom se kell :lol: :lol: :lol:

És persze az én cicieim is kiürültek a tegnap esti sok cicizéstől, pedig most ürítettem ki 5aventos poharat, hogy frissítsem az állományt. De persze nem volt mivel este a végére... Ez a lány direkte csinálja :shock:

Kíváncsi leszek mit művel ma, olyan kis huncut lett az elmúlt napokban...

Többiek?

Kép
pipal

Honey, Próbállak megnyugtatni, de magamat ismerve hasonlóan reagálnék, pedig nem kellene. Lehet most hosszra gyúr, nem? Vagy nem ettél kevesebbet, esetleg többet idegeskedtél? Nálam ez mind hatással van a tejcimre. Nekem is volt úgy, (de ezt már írtam azt hiszem) hogy egyik nap még egyből evett 130-t, másnap kettőből alig tudtam 70-t összecsiholni ugyan abban az időpontban. Ez a tejtermelés nálam örök rejtély marad... :)
Figyu, éhen halni nem fog, az tuti. Már 2 gyereket felneveltél, és ők sem haltak éhen, gondolom nekik is vannak olyan napjaik, hogy nem akarnak enni, vagy csak pár falatot, vagy csak csokit akarnak... :) Én ezzel nyugtatom magam, ha nem eszik a picur.
Max adsz neki kis gyümit! Én is ezt fogom tenni hétvégén, de én nem konzervvel kezdem, hanem üvegreszelőn almát reszelek le. (úgyis túl sokat kakil) Aztán előveszem a mélyhűtött őszibarackot, utána már talán meg tud enni egy fél konzervet is.
Nati, tegnap visszaaltattam délelőtt és délután is a rövid alvása után, bár nem volt nyügi, látszólag elég volt neki, de amikor felvettük az alvópózt, már csukogatta a szemét.
tegnap volt az első nap, hogy Kornél nem aludt itthon. Eljött érte apukám, és elvitte Kapuvárra (50 km), ma meg megyünk utána. El is mentünk az árkádba vásárolgatni, és Panna nem aludt egy kukkot sem, majd kiesett a szemén, pedig alvásideje lett volna. Hazafelé az autóban elaludt, kb 10 percet, és itthon fürdés, szopi, alvás. Tök jó volt, 8-kor már aludt. Én hülye 10-kor kivettem a cumit, nehogy felébressze majd, ha kiesik és alákeveredik, de sajnos ezzel felébresztettem, így majd' egy órát ringattam utána... :?

Kép
Kép
dalminha

Pipal! Ez a kislány! Számítógépen olvasgat, az ágyában gondolkodik... :) Lassan iskolába irathatod...
Nálunk egyébként ma jó volt az elalvás és az éjjel is, nem bőgött szinte semmit. állítólag jön a jó idő, elmúlik a szél.

Kép
Kép
dalminha

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?