A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Minden kedves Ildikónak:

Kép

Homeós bogyók:

Én kaptam egy listát, hogy nekem mit kell szedni. De ez egyénre szabott, és lehet, hogy másnak másra van szüksége. Ezért jó, ha az embernek olyan orvosa van, aki ismeri.
Ha kéri valaki konkrétan, akkor természetesen leírom. Nekem van benne vizesedésre is és vérnyomáscsökkentésre is bogyó.
És csak a szülésig kell szedni. Szülés alatt már én sem szeretnék ezzel foglalkozni, és ő is azt mondta (tapasztalat, 3 gyerek után), hogy lesz más dolgom is. (Pl vércukorra és vérnyomásra figyelni.)
Vendég

Sziasztok!

Jaj, de aranyosak vagytok, köszönöm szépen a névnapi jókívánságokat!

Többi Ildi: Én is sok-sok boldog névnapot kívánok :)

Épp a homeós listám miatt túrom a lakást, mert sikerült valahová elkeverni, így aztán hiába szereztem be a bogyókat, nem tudom hogy kell szedni. Remélem meglesz és nem kell újat kérnem a védőnőtől :)

Tegnap elég sokat keményedett a hasam, és már sehogy nem jó, mintha szét akarna szakítani Janka. Talán ha kiszednék 1-2 bordát, jobbat érezném magam :) Olyan a pocakom, mint egy domborzati térkép: itt egy kisebb, ott egy nagyobb dudor. Azért hiányozni fog, a kis mocorgó.

Kép

Kép
sildi83

Én is köszönöm szépen a névnapi köszöntéseket és szintén sok boldog névnapot kívánok a topic leggyakoribb nevű kismamáinak!! :lol: :lol: :lol:

Még én is akartam valamit, de úgy látszik engem is elért a kismama amnézia :shock: :shock: :lol: :lol:

Kép

Kép
tasin

Demetnik, aranyos lehetett azért az a pici kutyus...én is azért adtam oda unokatesóméknak a menhelyről a gyógyulásra hozzámkerült kutyust, mert szegényke egyedül egész nap otthon a lakásban...igy meg a kislány nyaggatja minden nap, és persze egész kigömbölyödött már a kis véznaság, mert persze mindig jut neki is főzés előtt, közben, után :lol:

Megyek haza, mert kiderült, hogy apa a kulcsát az irodaházban hagyta, én meg reggel bezártam az ajtót! :roll: igy legalább tudom hol van :lol: :lol: :lol:

Kép
tünemény

Ildikóinknak boldog névnapot!!!

Képzeljtétek, akkorát estem délelőtt, mint egy ólajtó. Cipekedés közben megbotlottam, és egy pillanat alatt elvesztettem az egyensúlyomat, de szerencsére 4kézlábra érkeztem. Minden végtagom fáj és sántítok, de fő, h Barnusban nem tettem kárt!!!

Még azt akartam mesélni, h rájöttem Barnusnak 12én kéne születnie. A férjem 77-ben született, egy 15-i napon. Emma 2007-ben, és 5-én (10 nappal hamarabb). Mivel én 79-es vagyok 22-ei, Barnni meg ugye 2009-es lesz, a családi sorminta alapján a 12-e jön! Kicsit korainak találom ugyan, de meglátjuk! Remélem ki tudjátok bogozni... :roll:

Tena: én nem a legnagyobbat vettem, hanem az egyel kisebbet- talán extrának hívják. Nálunk a gyógyszertárban lehet darabra is venni. Kérdezzetek rá Ti is- már aki még nem vett.

Tünemény, mi a gond a papírokkal, ha nem vagyok túl indiszkrét. Mert hát még van egy bő hónap, mi az amit nem tudtok elintézni, h meglegyen az apasági? :roll:
Durva ez a 3000 ft-os ctg. Én is magába járok, de ezt a kórházban csinálják majd, ingyen! Látom Tasinnál is így van, nem semmi!

Demetnik, jó kis zűrös reggeled volt! Azért hosszú még a nap, tessék vigyázni magatokra!!!!!

Lányok, akinek jó a csütörtök- tudtok valami jó helyet (ha a westendbe szeretnétek, felőlem az is jó, csak gondoltam keevsebb a baci, ahol kevesebben vannak :roll: ) a városban?

Zsu
svs

Sziasztok!

Mielött ezt is elfelejtem,minden Ildikónak csudaszép névnapot kivánok!

Nagyon szépek az új szerzemények,a szobák is,meg a babók is!

Kikocska,örülök,hogy ti is jobban vagytok,talán jön a tavasz,kevesebb lesz a nyavaja...

Cat,hogy álltok bútorilag,meg autóilag?

Én pénteken megyek majd dokihoz,kiváncsi vagyok mit mond,most néztem,hogy sikerült jól elszámolnunk magunkat.Amikor utoljára találkoztunk,szrinte a harmincadik hétben voltam,akkor azt beszéltük a 35-ben találkozunk,én kiszámoltam az öt hetet,és bejelentkeztem.De akárhogy számolom kicsit már túl szaladtam!Most vagy tényleg akkor számolt rosszul,vagy olyan szintre vittem a terhességi amnéziámat,hogy kiesett ez a majdnem két hét... :shock: :lol:
Furi,mert anno Botival napra pontosan tudtam mindig,hogy hol járunk,most meg,ha nincs a babanet,meg a vonalzó lehet elfelejtek bemenni a kórházba szülni... :oops:
Bár ez sem teljesen igaz igy,mert pont tegnap mondtam apának,hogy bár én mindkét babavárásos állapotomat,nagyon szerettem,szeretem,de mostmár ennek várom a végét.Nagyon neh
éz vagyok már magamnak,már álló helyzetben is fújtatok,mint egy gözmozdony,ráadásul az én gézengúz fiam ki is használja,hogy nem vagyok egy villám,minden öltözésnél,peluscserénél három kört fut akció közben,ami addig amig nem kell idöre mennünk vhova még csak hagyján,de ha sietünk az összes hajam égnek áll,mire végzünk(pedig a hátam közepéig ér...) :roll:
Na mindegy,panaszáradat befejezve...
Inkább kisfiam tegnap esti kúltúrestjéböl kis idézet:
Egyik kedvenc verse,tegnap elmondta apjának:
Este van este van,ki-ki nyogalomban
Feketén bólingat az eperfa lombja
Zúg az éji bogár...
aztán nagyon beüti magát és elhallgat... :D
(eredeti:zúg az éji bogár neki megy a falnak,nagyot koppan azután elhallgat)
Talán igy leirva nem annyira mókás,de mi kb fél óráig nem tudtuk abbahagyni a nevetést...

Ja,még azt szerettem volna kérni,küldjetek egy kis pozitiv energiát nekünk,eddig ennél a csapatnál olyan jól bejött!Lehet,hogy sikerülne vennünk házikót....Bar nagyon nagy fejszébe vágnánk a fejszénket,de azt hiszem nagyon szeretném... :D
Csak hát mikor vegyünk fel hitelt,ha nem most a válság közepén... :lol: :lol: :roll: :roll:

Befejezem,megyek pizzát sütni...
Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
gizu

Zsu vigyázz magatokra!!! Kell neked cipekedni! Remélem nem fáj (nagyon) :( Ez a dátumos logika jó! Barnuson múlik, bejön-e, igy könnyű lenne észben tartani a szülinapokat! :D

Az én papirom gázos, mert anno angliában volt egy házasság, meg válás, és ezek nem lettek jelentve itthon (jó 8éve végbement mindkettő). Szóval le kellene fordittatni a papirokat, beadni őket, és azután intézni az apaságit. Nem tudom, jobb-e most már 'hallgatni róla', és nem csinálni semmit ezzel, vagy gond lenne-e később belőle. :? :?

Apával megint összekaptunk, mondta, hogy szüljek már meg, hogy ne legyek ilyen hülye! Hazamentem, ordit a tv, rumli van, összekaptunk hogy nem takaritott ki egy kicsit, vagy mosogatott el valamit.

Gizu szoritok, hogy sikerüljön a ház!!! Azért jól nézzétek meg, a hiteles dolgokat!!! Vagy most pont a válság miatt lenne jó vétel, mert azt tudom, hogy alkudni MOST lehet igazán!

TENA: tényleg kell majd?? nem elég egy legnagyobb betét? Mert tegnap unokatesóm mondta, hogy olyan lesz, mint egy nagyon erős mensis vérzés :? hát én nem tudom, csak mondta, hogy szerinte felesleges, mert a tena vizeletdolgokra van :?

Kép
tünemény

Nektek van olyan, hogy olyan, mintha kilyukadna a gyomrotok, meg hányinger is van, de szúr irtóra, na reggel is ez volt, meg most is, meg azt hiszem tegnap is ez jött rám. Luca feküdhet valamimen?? :shock: :?

na elutaltuk a fizukat :D végre egy kis jó is! itt volt a Román iroda főnöke (ő is japán) és megijedt mikor meglátott, hogy meg fogok szülni, akkora a hasam! :lol:

Kép
tünemény

Ildikóknak boldog névnapot!

Zsu! minek cipekedsz? vigyázz magatokra.

Nekem ezt a homeos listát adták, és mondták még, hogy a mentolos dolgokat hanyagolni kell mert semlegesíti a bogyókat.

Szülésfelkészítés

Az alább ismertetett gyógyszer kombináció alkalmas arra, hogy segíti, hogy a méhszáj könnyebben felpuhuljon, így téve könnyebbé a tágulást, a gyorsabb kitolási szakot, és eredményesebbé tegyék a fájástevékenységet. Segítenek megelőzni a túlhordást, szülés utáni vérzési és lepényi rendellenességeket, és a gyermekágyi depressziót.
Használatuk a 30-ik terhességi hét után javasolt a szülés beindulásáig:

Javasolt szedés
minden reggel:Caulophyllum Ch 15 1*5 globulus
1. este: Pulsatilla Ch 15 1*5 globulus
2. este Arnica montana Ch 15 1*5 globulus
3. este Sepia Ch 15 1*5 globulus
4. este Cimicifuga Ch 15 1*5 globulus

majd újra az első nap

Fekvési rendellenesség/farfekvés, harántfekvés stb./ esetén kiegészíteni hetente 1*5 globulus Pulsatilla Ch 200, és Caulophyllum Ch 30 hetente 2*5 globulus

A szüléshez beszerezendő gyógyszerek listája:

Arnica montana Ch 200 és Ch 30
Belladonna Ch 30
Chamomilla Ch 30
Caulophylum Ch 200 és Ch 30
Cimicifuga Ch 30
Gelsemium Ch 30
Hypericum Ch 15
Kalium carbonicum Ch 30
Pulsatilla Ch 200 és Ch 30
Secale Ch 30
Sabina Ch 30
Staphisagria Ch 30

remélem segítettem

Kép
Kép
gaba_30

Na, Anyával tettünk még egy kört a bababoltban, megvettük a kis overállt, amiben majd hazahozzuk Jankát. Naggyon aranyos :) Aztán hazafelé keríteni kellett egy nyilvános wc-t, mert elkezdte babrálni a hólyagomat. Egy rövid ideig olyan furcsán fájt az alhasam is, de utána elmúlt. Szörnyű, hogy kifáradtam egy kis sétától. Le is heveredek egy cseppet azt hiszem.

Szép estét Nektek!

Kép

Kép
sildi83

Szeretnék én is minden Ildikónak nagyon boldogságos névnapot kívánni!

Kép

dharma

Zsu!

Vigyázz magatokra!
Pihenj egy kicsit többet pár napig!

Gizu!

Hitelt felvenni most jó. Pár év múlva nagyon jól jártok majd vele.
Most pedig sokkal jobban tudtok kalkulálni, mint aki már egy-két éve felvette.

Ha kell jó ügyvéd az szerződéshez, szólj, és megadom a férjem elérhetőségét. Nagyon sok későbbi idegeskedéstől és esetleges pereskedéstől kímélitek meg magatokat, ha már most odafigyeltek rá, és esetleg egy kicsit többet költötök rá. Én csak tudom, ilyen perekből élünk. :D
Vendég

Sziasztok Lányok!

Nemrég jöttünk haza a szülésznőtől!Nagyon aranys volt,szóval megfogadtuk.Megmutatta szülőszobákat,beszélgettünk,edott egy papírt amin rajta van,hogy melyik homeos bogyót mikor és mennyit kell szednem.Azt mondta,hogy már most a 36.hétben elkezdhetem,meg a málnalevél teát is és a gátmasszázst is.Ezek beszerzése már a holnapi napra marad :(
Viszont ezeken kívül azt hiszem minden meglett a pakkomba.Megvettem a páromnak a "műtős" rucit is.Persze mondjuk még olyanok hiányoznak,mint ásv.víz,szőlőcukor,müzliszelet,stb...De ezeken kívül meg van minden és holnap vagy holnap után be is pakolom a táskába,hogy végre a férjecském is megnyugodjon. :)
Elméletileg még mennénk a hordozóért is,de még mindig nem telefonáltak,hogy itt vannak vele Pesten.Szóval egy picit kezdek morci lenni,mert úúúúgy beleéltem magam,hogy ma már az is meglesz!!!!!!!

Zsu!!Tessék magatokra vigyázni!!És már ne cipekedj!!

Tena:nálunk nem lehetett darabra venni,csak 30 db-os kiszerelésben.És végül én is csak a normált vettem meg,nem pedig az extrát,mert a gyógyszerész csaj meggyőzött,hogy elég a normál is.Ja és vettem hálós bugyit is,bár abból csak két darabot,mivel pikk-pakk megszárad.

Kép
demetnik

Anyum mindig a sarkamban van, h segíthessen, de én sokszor direkt nem szólok neki, mert már tisztára gyereknek érzem magam. :oops: :roll: Nem volt olyan vészes a cucc, amit cipeltem, de pont elég volt arra, h elveszítsem miatta az egyensúlyomat.
De azt hiszem igazatok van, tanulok az esetből és mostantól jobban vigyázok majd!

Csajok, gondolkodik valaki vízben vajúdásról, szülésről? A Jánosban ugye van rá lehetőség, de nem tudom, h a dokim hogy áll hozzá a kérdéshez illetve mik a tapasztalatai. Engem nagyon izgat a dolog, szívesen kipróbálnám, ha ő is benne van, csak zavar néhány apróság. Pl.
1. én ott úszkálok tejesen meztelenül vagy vihetek mondjuk fürdőruhafelsőt??
2. ha bejön vki megvizsgálni, akkor kimászom, megtörülközöm, felmászok az ágyra, ők meg ezt végigasszisztálják??
3. vajon nem gusztustalan a véres vízben leledzeni (bocs)? stb. stb...
Mit gondoltok?

Demetnik, jó, h szimpi a szülésznő. De mi van olyankor, ha pont műszakban van amúgy is? Veled marad és helyette behívnak mást?

Ildi, muti az overállt!

Tünemény, hűha ez tényleg bonyolultnak hangzik! Nem irigyellek, de azért előbb- utóbb csak el kéne intézni, nem?

Zsu
svs

Na, felkukkantottam még a Született feleségek előtt.

Íme az overáll: (elég idióta fejet vágok, ne azt nézzétek :D )

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Volt rózsaszín is, de inkább ezt választottam, hogy jó legyen az esetleges öcsikének is.

Kép

Kép
sildi83

Végre meglett a hordozó is!!!!!!Annyira örülök :D Nagyon elfáradtam ma!De meglett minden,amit terveztem mára és ez a lényeg!

Zsu!Azt mondták,hogy olyankor behívnak egy másik szülésznőt,ha én igénylem,hogy az enyém végig mellettem legyen!Hát remélem,hogy ez valóban így működik.
Egyébként itt a Szt Imrében is lehet vízben vajúdni,mert van egy klassz alternatív szülőszobájuk,amiben van egy hatalmas kád.Engem is érdekel ez a vízben vajúdás dolog!Remélem,ki tudom majd próbálni.
Az első két kérdésed nekem még eszembe sem jutott,viszont a harmadikat már egy előadáson megkérdezte egy kismama.Ott akkor azt a választ kapta,hogy vérezni a vajúdás alatt nem vérzel,tehát a víz tiszta marad.

Sildi!Nagyon klassz az overáll!És te sem vágsz idióta fejet a képen :)

Lányok!Málnalevél teát gyógyszertárban lehet venni?És a homeos bogyókat?Ugyanis itt nálunk a lakótelepi gyógyszertárban még nem is hallottak a málnalevél teáról,helyette mályva teát akartak adni,ami állítólag vmi fogyasztó tea :shock: Biztos nem volt egyértelmű számukra,hogy én nem fogyni akarok,készülök,hanem szülni szeretnék majd :lol:
Lehet,hogy abban a patikában kellett volna érdeklődnöm,ahol a Tenás dolgokat is megvettem :? Na mindegy!

Kép
demetnik

Sziasztok!ű

Ildik!
Nagyon sok Boldog Névnapott kívánok Nektek!

Zsu!
Te jó ég nagyon vigyázz magadra. Engem is nagyon érdekelt a vízben vajúdás..., de sotén nincs. Kérdéseid nagyon jó csak nem tudok rá válaszokat. Szerintem ezt vagy a szülésznővel vagy a dokival megbeszélheted....

Huh! Nem tudom mit akartam még.... :-(

Addig leírom nálunk mi van. Nem alaptalanok a görcseim.... :-( Ma voltam ctg-én és elég erős méhösszehúzodásokat mutatott. Pénteken már mennem is kell dokihoz. Szülésznővel taliztam és egyre csak azt mondta tényleg készüljek össze amivel csak tudok mert ilyen méh "munkával" nagyon hamar baba lesz. Kérdeztem mit jelent nagyábból azt mondta bármikor jöhet..... Mondjuk majd pénteken a doki ha megvizsgál akkor még többet tudunk, de azért ez nagyon feldúlt ma. Annyira mondták, hogy már el se hittem erre meg.... vagy 100 mondta, hopgy legyen megcsinálva a csomag és hogy sürübben kell megvizsgálni, mert ha kinyilok gyorsan a szülésnél fogunk járnii..... Na lényegében ennyi.
Az egyetlen pozítivum az volt, hogy kicsit féltem nem-e én élem meg túl inteziven a görcsöket, de ezek alátámasztották, hogy nem....
Az én csomim kész. képzeljétek egy táskába belefért minden nem tudom hogy csináltam :shock: babának is mindene meg van. Holnap kimosom a dolgait és még péntek elött kivasalom. Kicsit tartot tőle ha nyíltam is befektett. Pedig nem akarok....... :cry:

na mennek nagyon hosszú nap volt.
ppuszi mindenkienk

Kép

Kép
sziszike22

Én is köszönöm a köszöntéseket :)
és kívánok is az összes többi Ildinek szintén sok boldogságot :)

Zsu, én olvasgattam ilyeneket, meg beszélgettünk róla a másik fórumon, (most ugye nem nagyon foglalkozom vele) és olyanok vannak, hogy inkább vajúdni szeretnek a kádban, szülni van, ahol nem is engedik, és kevesen vállalkoznak rá orvosok között is. egyszer olvastam egy képekkel kísért otthonszülést ahol kádban született a babó. nekem azért rémisztő volt :) mondjuk az otthonszülés amúgy is. úgy tudom, hogy ezek azért kicsit speckóbb kádak, amik szülőszobán vannak, de lehet, hogy rosszul emlékszem, és simák... viszont nagyban felgyorsítja a folyamatokat, és kevésbé bír fájdalmas lenni, mert az anya saját súlyával nem kell annyit foglalkozni szegény anyának :) vajúdás alatt meg mintha még nem lenne annyi vér, nem? és szerintem erre is vonatkozik, hogy úgy vagy öltözve, ahogy jól esik, nem?
egyébként a barátnőim azt mondták, hogy a másodiknál a szülés gyorsabb, de kb ugyanannyi a fájdalom, csak rövidebb időre van besürítve :) szóval kevesebb, de intenzívebb a dolog. lehet, nem is lesz időd a kádba beülni :)
és jaj az esés :(

egyébként voltam ma dokinál, március 27, most már valszeg fixen. pénteken megyek még uh-ra, meg az anesztezológussal találkozni. azért ez megnyugtató. viszont kicsit megijedtem, mert elég szétszórt volt ma a doki, remélem 27-én nem lesz az :) nem hozta el a leletemet a kórházból, meg sem nézte, elfelejtette levenni a kenetet, úgy kellett szólnom neki, meg volt még valami, de én is feledékeny vagyok :D

Dementik, éljen a szülésznő!

gizu, boti :) és hajrá ház! és alkudjatok ;) és nekem is teher már ez az édes teher, szóval veled vagyok!!! az első baba várását nem lehet megismételni, egészen különleges dolog, varázsa van, ami visszahozhatatlan. Nekem talán a legnehezebb volt rékával, de mégis nagyon szép emlék.

na, elég volt a napból, muszáj mennem. fáj a hátam :) de változatos. én is keresem azt a fránya császáros listát, valszeg archívban van a leveleim között, és nem tuodm, hogy kell kibontani. a zuram kell hozzá...
na, jóéjt!

kikocska

Köszi csajok mindenkinek a köszöntést!És viszont minden Ildinek!

Tünemény te mindenáron megakarsz szülni időnap előtt.....

Na nézem a született feleségeket,képtelen vok reagálni.Jó pihit mindenkinek!

kocska

Dematnik a homeós bogyókat gyógyszertárban lehet megvenni, legalábbis én ott vettem!

Mindenkinek szép álmokat kívánok!

Kép
Kép
gaba_30

na, nem az e-mailjeimből, de ugyanezeket kaptam homeos dokitól:
Lehet tervezett, illetve akkutan eldöntött császármetszésről beszélni. Tervezett beavatkozásnál homeopátiásan is fel lehet készülni a műtétre.
ARNICA 15 CH a műtét előtt 1x5 golyó, utána naponta 2x5 golyó (asszem két hétig) A sebgyógyulás serkentésére és a vérzés csillapítására.
GELSEMIUM 15 CH a megelőző napokon, este 1x5 golyó Csillapítja az izgatottságérzést, csökkenti a belső remegés érzését, az izgalmi hasmenést.
IGNATIA AMARA 15 CH a műtét reggelén 1x5 golyó Az izgalom szapora, heves szívdobogást vált ki, a beteg sóhajtozik, a torokban gombócérzés lép fel.
OPIUM 9 CH este 1x5 golyó A műtét után, ha nem indul be a bélmozgás, nincs székelési inger.
STAPHYSAGRIA 30 CH napi 2x5 golyó A gátmetszés vagy császármetszés sebgyógyulását serkenti, javítja, és fájdalomcsillapító hatású.
a hegre, hogy szép legyen graphite kell, annak majd megnézem az adagolását meg a higítását, azt lehet később is kezdeni egyébként, hónapokkal a műtét után is. egyébként rékánál az antikeloid nevű krémet használtam, az is nagyon jó volt! nagyon gyorsan vékony, szépen kifehéredett hegem maradt, alig látszik tényleg, pedig már kétszer vágták végig... a legfontosabb ezekből a staphysagria és az arnica.

és még a mellszívóról akartam mondani, már régebben, hogy én úgy vittem be, hogy a férjem fertőtlenítette ki, és egy vasalt pelusba csomagolva hozta be, hogy tényleg steril legyen. első nap úgysem kell. aztán persze maradt bent a kórházban a sima mosogatás, jó forró vízben. mondjuk a szobatársam babája itta meg, nekünk nem kellett, és mondta, hogy ne öntsem már ki.

kikocska

na, megnéztem a készletemet, és rájöttem, hogy az én papíromon még más is volt:

Graphites ch 9 napi 1*5 golyó a kelodiok megelőzésére, felszívódására

CHINA RUBRA 9 CH
9 CH napi 3-4x5 golyó. Folyadék- és vérvesztést követően kialakuló bágyadtság, erőtlenség, elesettség kezelésére.

FERRUM METALLICUM 9 CH
9 CH napi 1-2x5 golyó. A vérveszteség miatt kialakult vashiány kezelésére. A táplálékkal vagy az egyébként gyógyszeresen bevitt vas felszívódását segíti elő.

kikocska

Sziszike sok-sok +++++++++++++++++++ Neked és ha esetleg, netalán Te lennél az első sem lesz semmi gond!!! :wink:

Kisvirágról még mindíg semmi hír? Nem írt valakinek?

Zsu itt Kistarcsán is minden szobában van kád és én be is szeretnék menni. Ezen a meztelenes dolgon már én is gondolkoztam,de rájöttem,h akkor pont nem ez fog érdekelni sztem. Másik dolog,h vigyél oda is köpenyt és ha bemennek,h megvizsgáljanak,akkor csak kapd azt magadra.

Kikocska már Te is jó közel vagy, kíváncsi is leszek ki indítja be a lavinát.... :)

dharma

Sziasztok :)

Sziszike: tarts ki még egy kicsit, sok-sok ++ energia Neked!

Engem is nagyon érdekelne a kádban szülés, de sajnos itt ilyenre egyáltalán nincs lehetőség. Az egyetlen alternatív eszköz a labda, de abból is csak egy van.

Ma estétől végre itthon van az orvosom, azt hiszem el is kezdem a málnalevél teát.
Demetnik: én egy gyógynövény boltban vettem, a homeós bogyókat pedig a gyógyszertárban.

Nem tudom Janka meddig bírja még a szűk helyet, de nagyon fájdalmas már néha, amilyeneket rúg. A hasam is egyre többet keményedik, pedig még el sem hagytam teljesen a magnéziumot. Remélem, ha már ki akarna bújni, akkor is minden rendben lenne.

Kép

Kép
sildi83

Sildi!

Nyugi, már minden rendben lenne.

Orvosoddal mit beszéltél meg? Mikor megy be a szülésre hozzád? Már rögtön az elején?
Vendég

Cat: Azt mondta, hogy ha úgy érzem, hogy indulni kell, hívjam fel, hogy meg tudjon nyugtatni, aztán a kórházban az ügyeletes megvizsgál és ha úgy látják, hogy szülés lesz, akkor ők értesítik az orvost és ő csak akkor jön be. Nagyon meg vagyok elégedve vele, nagyon kedves. Vannak ellenkező tapasztalatok is vele kapcsolatban, de nekem nincs okom a panaszra.

Kép

Kép
sildi83

Jó reggelt!

Éljen a tegnapi született feleségek végre!!!! :lol: :lol: :lol:

Nálunk van alternatív vajúdó szoba

Kép

Kép

Kép

Itt se engedik a vízben szülést már én is kérdeztem mikor volt a szülőszoba látogatás.

Este olyan furcsa fájásaim voltak.Olyan jó belenyílalos a nunimnál.Tök beparáztam mert délután meg egy kis hasmenés is volt.
:? :?

Csajok azt álmodtam, hogy Tisa megszült és küldött nekünk babás képeket!!!De úgy látszik Sziszike várományos erre a címre. :shock: :shock:

Sildi: aranyos az overáll.Nekünk nincs én kocsikabátokat szereztem be.Annyira hideg nem lesz már meg van jó vastag kistakarónk és a mózeskosár is jó meleg puha.

Na most muszáj elsétálnom a függönyökért amiket varrattam.

Kép

Kép
gabka7926

Hello lányok!

Látom, többünknél is felmerült a kádas dolog! Úgyis majd ott és akkor fog kiderülni, de én sem vetem el a gondolatot. Persze a dokinak is partnernek kell lennie, majd ha találkozunk, megkérdezem tőle. Nem tudom, valahogy zavar a teljes meztelenség gondolata, pedig már szültem egyet, de akkor azért mégsem voltam teljesen pucér.

Kikocska, jó lenne, ha Te lennél az első babás, mert ez azt is jelentené, h Virág, Sziszike, Eda és mindenki aki nyiladozik ügyesen összezárta a lábát, ameddig kell!!
Tényleg, altatnak vagy Edát kapsz majd? (Lehet, h pont egy hónap lesz a bébijeink közül, ugyanis én is 27-re vagyok kiírva. :wink: )

Gabka, jól néz ki a szoba, szinte kedve van kipróbálni az ember lányának!

Gizu, a házhoz mennek a drukkok!!!!!!!! Mikor dől el a dolog?

Ildi, szép az overáll és igen, hátha tesóbaba fiú lesz majd!!!
És Te is jól nézel ki!

Demetnik, gyógyszertárakban lehet homeos dolgokat meg málnalevél teát is kapni.
De ezek szerint nem mindenhol?! :roll:

Zsu
svs

Sildi!

Remélem nálatok tényleg minden rendben lesz!
Annyit nem hibázhat a doki, már csak statisztikailag sem. És én is ismerek olyanokat akik nála szültek teljesen problémammentesen. Te is az utóbbiak közül leszel egy.
Vendég

Sziasztok!

Sziszike rendben lesz minden! Nagyon szoritok, de még jópár napot próbáljon benttölteni a kispicur!!! Nemsoká babázhatsz!

A kádas vajúdás szerintem jó lehet, nem tudom milyen egy vajúdás, de azt igen, hogy nekem az aranyér műtét után rengeteget kellett zuhanyozni, ezt a dokik is mondták, és sokat segitett, meg nem is fájt akkor! Gondolom azért a fájdalomcsillapitó hatása ilyenkor is jól jönne! Azt hiszem a Szent Imrében voltunk a felkészitőn, ott néztünk körbe, és a szülésznő mondta, hogy ez dokifüggő, hogy úgymond elfogad-e alternativ dolgokat is, vagy a hagyományok hive, mert direkt rákérdeztem. (mondjuk kifogtam egy bunkó, vagy igen fáradt szülésznőt, aki elég gyorsan le akart minket rázni, pedig a kórház nagyon szimpatikus lett volna)

Demetnik de jó, hogy csak megjött a hordozó is! És jól sikerült a napod is! :D Ezen a mályvateán jót nevettem! :D milyen a hordozó??

ezek a homeos bogyók jók lehetnek.

döntöttem egyébként: ügyeletesnél fogok szülni, ha rendes lesz, kap egy kis pénzt. Ha meg összekaszabol, akkor beperelem :lol: de hát csak nem végeznek hentesmunkát, gondolom. Meg majd megyek körzetorvoshoz (ingyen) a további vizsgálatokra, ő majd úgyis a mávba utal be vizsgálatokra. Tegnap zuhany alatt végiggondoltam ezt is.

Apa megint folytatja a jó dolgokat. Ugye összekaptunk, erre ő délután csavargott, és nem vette fel a telefont, utána felvette, mondta, hogy az ivóban van. elmentem: előtte 1bonbonmeggy 1sör 1cola (rendelt még egy bonbonmeggyeset is). mondta, mennyire megbántottam, és bánatában eljött ide. utána elment focizni. hazajött, szólt, hogy elmegy pajtással Esztegomba valami kocsit elvinni, utána megnézi a meccset és éjfélre itthon lesz. Hát mondtam menjen. (nem mondta, hogy csak azért megy el, hogy még ezzel is bosszantson) hazajött fél2kor, persze a haverkának vett kaját a kis hiteleire szánt 16ezerből, és maradt kb11.meg is dicsértem, egész este nem aludtunk utána. beszéltünk, hogy ő mennyire szeret, hogy ha felmérgesitem, nem érdekli a pénz. Qrva fáradt vagyok, irtó rossz kedvvel, és legszivesebben felhivnám a kis haverját (aki reggel nem vette fel a telefonját) hogy adja már neki vissza a pénzét, vagy legalább etesse ő, és hogy nálunk gyerek jön, és igy is mélyen vagyunk, de tudja, hogy Ő még a gyerekénél is fontosabb a kis pajtása számára. (csak nem ilyen finoman mondtam volna, hanem első felindulásból ami a számon kijön)

most úgy érzem, ha elindulna a szülés, inkább unokatesómat hivnám... jó, mi? ne nem panaszkodok, állandóan én sirok itt, de legalább mindenki helyett!

ne haragudjatok

Kép
tünemény

Tünemény!
Én nem is tudom mit mondjak neked! Oké hogy szeret és utólag mindig megbánja, de azért ez nagyon felelőtlen viselkedés valakitől aki heteken belül apa lesz!
Valahogy csak rendet kéne raknod a fejében, hoyg ne cselekedjen hirtelen felindulásból! Ez cseppet sem felelősségteljes viselkedés!
És így hoyg támaszkodj rá később!?

sziszike ez nagyon izgalmas... remélem minden rendeben megy!

De furi hoyg itt is indulnak mindjárt kifelé a manók!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!!
Kikocska!Március 27??Az mindjárt itt van!De jó :D

És lassan te is bármikor szülhetsz Sildi! :D Olyan izgalmas!
Kíváncsi vagyok,ki lesz az első.... :)

Gabka!Már kezdtem érted aggódni,mert olyan régen jelentkeztél már be!De remélem,ez annak a jele,hogy sokat pihensz :)

Tünemény!Majd rakok fel képet a hordozóról.Szerintünk nagyon aranyos.Tegnap este még azt próbálgattuk,hogy hogyan kell rögzíteni az autóban...Hát még ügyesednünk kell ebben az ügyben :? Meg hát az autónk is elég öreg és icipici,de legalább van :?
Sajnálom,hogy ilyen gondjaid vannak a pároddal!És szerintem panaszkodj nyugodtan,mert sokkal jobb,ha az ember "kibeszéli" magából,mint hogy magadban rágódsz a dolgokon.Az a picinek sem tesz jót.Szóval szerintem itt bármikor kiöntheted a lelked!!

Kép
demetnik

Sziasztok!

Én is itt vagyok, csak read-only voltam, annyi minden után kellett rohangászni. Ma végre megvolt az utsó vérvétel is, elég szadizmus ennyi idős nagy hassal behívni éhgyomorra :(

Kád a félegyházi kórházban is van a vajúdószobában, és nagyon pártolják a használatát, a jó meleg víz lazítja az izmokat és a fájdalmat is csökkenti. Vérzés olyankor még nem nagyon lehet, azt mondják. Én majd kapok benti hálóinget a szülésre, hogy ne a saját szottyosodjon, sztem viszek be egy nagy türcsit, hálóing le, be a vízbe, aztán, ha ki akarok jönni, csak megtörlöm magam és hálóing fel. De az előkészítőben van a WC mellett zuhanyzó is, azt is lehet bármikor használni, ha úgy tetszik. Bordásfal meg nagy lasztik is vannak, meg egy rendes szülőágy (ami nem tud elázni) mellett még egy sima heverő, hogy a kísérő is tudjon kicsit pihenni, ha nagyon elhúzódik.

Képzeljétek, én is nagyon megszívtam a táppénzzel. Januártól van egy új rendelet, ami szerint aki táppénzre kerül nálunk, az nem kap egy pótlékot, ez jó havi 15ezer Ft. Ez is épp elég lenne, de mivel a papírjaim nem jöttek sehogy a pesti Honvédból, így ezt is utalták, és csak most szóltak, hogy mi van, és hogy ezt majd levonják. 3 hónap volt, hogy a papírom megérkezzen! Emiatt le fognak vonni 45ezer Ft-ot a kövi fizetésemből, pont a szülős hónapban! Grrrrr. Pedig próbálkoztam, hogy nyilatkozok, hogy ne utalják, de sajnos ezt nem lehet. Hát most majd nem költök asszem semmire :( :( :(

Mind1, majd megoldjuk ezt is, legalább ma végre megjött a babaerszény, amit már nagyon vártam, tényleg nagyon klasszul néz ki és kényelmesnek tűnik, a babának is, nekem is. Mielőtt kimostam, belepróbáltam egy macskát, alig éreztem a súlyát, csak aztán nagyon tiltakozott :D :D :D Kár, hogy nem volt idő lefényképezni.

Néha engem is nagyon kínoz a fájdalom, szinte mindig a bal oldalon fáj, hirtelen és nagyon erősen, szeméremcsont, keresztcsont, farokcsont, ezen a környéken valahol. A baba feje búbja van azon az oldalon, lehet, hogy ideget is tud vele nyomni. Végül is már elég súlyos egyéniség hozzá. Más tekintetben viszont jól vagyok, derékfájás csak enyhén, gyomrom nem kínoz savval, fejem sem fáj, és kis megszakításokkal 6-7 órát tuti alszom. Néha rá is tudok pótolni napközben. Azt viszont már többen mondták, hogy pakoljak össze előre, mert nagyon hirtelen lecsúszott a hasam. Nem aggódok, már csak egy kis vasalás híja van a teljességnek. Aztán majd meglátjuk, menyire jönnek be a jóslatok. Az első megmozdulástól számított időpont is korábbit mond.
Nah, megyek, kimosódott a csodás babaerszény

:D

icamica

Szió Mindenkinek!

Icamica! Mi ez a táppénzes dolog? Nem értem... Hogyhogy nem eü. szabin vagy, mint szerz. katona???

Sziszi! Nem semmi! Azért még 1-2 hét jól jönne a Babónak! De ha jönni akkar, akkor majd mennek a drukkok!

Kiváncsi vagyok én is, hogy ki lesz az első Babázó?! Vajon ki fog megelőzni engem????

Tünemény! Én már inkább nem is kommentálom a helyzeteket Nálatok! :oops:

Kép
Kép
tisa

sziasztok.

tünemény:

sajnálom hogy neked is ilyen kis éretlenke pasi jutott.egy jótanács,addig ne menj bele a 2. ba míg be nem nő a buksija.

enyim uram is megint kiakasztott............nem maradt semmi a fizujából mert elpiszmogta előttem hogy nem fizette be az illetéket a telke utánn,mikor apja lemondott a haszonélvezetről.akkor úgy volt anyós odaadja neki az összeget és részletben fisszafizetjük ahogy tudjuk.na erre most levonta a drága apeh :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: és még jövő hónapban is fognak vonni valamennyit.nagyon örülök.......

de legalább a tavasz itt van,csicseregnek a madarak,süt a nap,jó az idő is.délutánn picit le is megyek sétálni,fagyiba folytom a bánatom.......

ildi:

mostmár nyugodtan jöhet Janka baba.36.-hét utánn már semmi gond nem lehet,persze minnél többet van még benn annál jobb a kis tüdejének,de ha megszületne sem lenne semmi baja már.

kikocska:

27.-e?azzal én is kiegyeznék.de miért ilyen koránn?

kádban vajúdás:

biztos jó dolog,ellazít,fájdalmat csillapít,jobban lehet helyezkedni.....
itt is van rá lehetőség,én is megakarom a dokim kérdezni.
de ha minden igaz csak ép burokkal engedik,nekem meg hajól tudom burokrepesztés lessz az elején.....szóval...ja.na mindegy.

Kép
Kép
ettike

MÁV-OS CSAJSZIK! Ma lesz szülésfelkészítő 18 órától. Tegnap a Párom is telefonált és azt mondták, hogy lesz, én meg ma reggel voltam CTG-n és ott is ki volt írva a nagy táblára.
Én bizotos megyek, mert már itt van a sarkamban a szülés ideje.
És ma délelőtt elkezdem fájogatni, görcsölgetni az alhasamban, ami jól átsugárzódott a deréktájékomra is. És lassan a hangulatom is egyre pocsékabb, kezdek behisztizni tök felesleges dolgokon. Úgyhogy már figyelgetem magam. Kitudja, Léna mit tervez! :lol:

A mai CTG-men már voltak 50 és 60-as fájások... :roll:
Holnap megyek dokibácsihoz, megnéz és meglátjuk mit mond... :roll:

ZSU! HOLNAP LESZ AKKOR TALI? ÉS HOL? ÉN NAGYON SZÍVESEN BENNE LENNÉK! A múltkor a Westendben a Miró kávézóban voltunk - nekünk akkor tetszett -, csak kéne foglalni helyet, hogy bizotos ami bizots legyen. Én mostanában a Liszten nem jártam, így nem tudom, hogy melyik lenne a megfelelő. De szerintem a vírus már lement, nem hiszem, hogy gond lenne beülni bárhova.

Jaaa, és óvatosan lépkedj! Nem kell hogy sokkolj minket, főleg nem a családodat!

Gizu! Hajrá új lakás! (Csak óvatosan és körültekintően - ahogy Cat is írta!!!!)

Én elkezdem szedni az Arnicat meg a Caulophyllum thalictroidest, mindegyikből napi 1X 5 golyócskát. És iszogatom a málnalevél teát - már amikor eszembe jut :lol: .

Kép
Kép
tisa

Tünemény, sajna én sem tudok semmi okosat mondani már!! :roll:

Tisa, én is benne vagyok, tőlem a Miroba is mehetünk, ki foglalt a múltkor?
Egyelőre azt hiszem 4en reagáltunk kb: Annaszuszi, Tisa, Bogi, Zsu

Nekem úgy rémlik, h a gép által mutatott fájások erőssége attól is függ, h milyen szorosan tesik fel az övet- legalábbis nekem annó azt mondták. :roll:

Zsu
svs

Tisa!

Eü. szabi, persze, csak már én is táppénzt mondok, mint itt mindenki. Ha jól tudom, januártól a honv. pótlék nem jár az eü.szabisoknak, de annyira, hogy részarányosan levonják a néhány napos után is :( Hát ebbe a csapbába estem én bele.

Szülőkád: hááát, csak a vajúdás idejére van itt nálunk is, mert ugye lehet burokrepesztés, meg ugye ott a gátmetszés is, ezek kizárják a vizet.

icamica

Icamica! :shock:
A honvédelmi pótlék, az más néven a rendfokozati pótlék!!!!
Azt nem vonhatják le/meg.
Az az alapilletményed egyik része. (A másik meg a beo. illetmény) Nem kevered véletlenül a szolg.i időpótlékkal???

Kép
Kép
tisa

Zsu! A múltkor Padri foglalta le a helyet, de ő már nagyon régen járt sajna felénk...
Ha tényleg lesz tali, akkor én szívesen lefoglalom ma a helyet a szüléstanfolyam után, de azt csak este lesz és este tudom megírni nektek pontosan.
Mikor talizzunk? Hány órakkor??? Elvileg egyikünk sem dolgozik már... Nekem csak a 3-f5 közti idő nem jó, mert akkor járom meg a dokibácsimat. De előtte, utána bmikor jó volna. :D

Kép
Kép
tisa

Az tök jó volna, ha lefoglalnád, aztán majd jön aki jön, nem? Reméljük minél többen :!:
Megteszed?
Nekem jobb lenne a f5 után, akkor a férjem lenne Emmával, nem anyum.

Zsu
svs

Jó, de akkor mégis hány órára foglaljam 5? n6? f6?
Most nézem a honlapjukat, van rajta telefonszám. Nem is kell bemennem, elég lesz felhívnom őket. De ehhez tudnom kell, hogy hány órára kérjem :D .

Kép
Kép
tisa

tisa- meg mindenki
a ctg-n az a fájás igazi, aminek szép tevepúp formája van, tehát van neki olyan szélessége (időtartama), ami tart. aminek csúcsos a teteje, az nem. ki lettem okosítva még rékánál, a szülésznőm mondta. :) ha keményedik az ember nst közben, az is ilyen csúcsos lesz, nem tevepúp szerű. nekem a sima rugdosástól is mentek fel 60-70-ig a csúcsok, ha oda rúg, ahol a ctg tappancsa van rögzítve, mert ott összehúzódik a méh.

most más nem megy, teljesen kivagyok, ruhákat válogattam egész eddig, még enni is elfelejtettem, de legalább össze van készítve a börzére az eladó holmi, csak felárazva nincsen, de a barátnőm úgyis tudja, mit mennyiért kell adni.

ja, azért 27, mert két császár után a harmadiknál már nem akarják megvárni, hogy meginduljon, azt mondta a doki, március végéig ki akarja szedni mindenképpen. úgyhogy ezt választottuk. pénteken találkozom az anesztessel, utána kiderül, hogy rá tudom-e beszélni az altatásra, vagy valami gerincközelivel lesz. én is szívesen leszek első, még előbb is, azért jobb, ha nem program a császár, bár biztos van kockázata, de a csemetének meg a program a rosszabb, sokan elfelejtenenk levegőt venni :(

icamica, ha gyorsak vagytok, hamar megérkezik az egyszeri anyasági, az 67ezer, vagy mennyi, talán kisegít...

na, megyek, tényleg nagyon rossz ülni.

kikocska

Kikocska!

Köszi az infót, bár nem igazán értem ezt az egészet. :D Szerintem másról beszéltünk, de van egy szép nagy tevepúpom :lol: . Na majd holnap a dokibácsimtól megkérdem, mik ezek a kriksz-krakszok :lol: . Bár a csajszi azt mondta (aki csinálta), hogy hibátlan. A vérnyomim meg 118/ 76. :D És a tegnap esti haskörfogatom meg 110. :D

Jaaaa, és mindig elfelejtettem leírni Neked, de szerintem csodásan hangzik az első választás: BOZSÓ MIHÁLY BULCSÚ. Amint elolvastam, tudtam, hogy ez az. Ez a nyerő! Nekünk legalábbis ez tetszik itthon. :lol: Remélem nem változtattátok meg!!!!

Kép
Kép
tisa

Nemtom, mit vontak meg, mert nekem is csak szóltak a pénzügyről, hogy baj lesz belőle. De a szolg idő utáni tuti nincs havi 15ezer
:(

Mivel a hónap második felére vagyok kiírva, így a szülés utáni pénzek sajnos mind túl soká érkeznek majd. Mind1, legalább majd májusban jobban el leszünk már eresztve, erre az időre meg rakunk félre pénzmagot. Szerencsére nem kell már szinte semmit venni, csak majd amit a gyerekorvos felír, az meg megy az egészségkártyámra. Most jó, hogy ennyire előre terveztem.

Sajnos tali nekem megint nem jó, messze is vagyok, meg jönnek is hozzánk. Majd ha meggyerekesedünk, talán összejön :D

icamica

Sziasztok!
Nekem is jó a holnapi tali!
Csak mondjátok a végleges helyet időt! :)

Máv-ba megyek én is Köszi Tisa a választ én is felhívtam őket! Kiváncsi vagyok hogy miket mondanak!

Na most megyek pussz mindenkinek!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

5 körül jó nektek, lányok?
most mennem kell, felkelt a kiscsaj...

Zsu
svs

Icamica!
:?: :?: :?: :?:
Azért kérdezd ezt meg a személyügyisetektől is..Meg én körbejárnám a helyedben ezt az egészet. Még egyszer megkérdezném a pénzügyiseket is, és mondják meg annak az utasításnak/rendeletnkek/belső intézkedésnek a számát, ami alapján ők nem fizetnek. :?
Nekem ez így nem kerek! És nem is hallottam ilyenről! Pedig egy hete voltam benn a melóhelyen.

Kép
Kép
tisa

Tali: Lefoglaltam az asztalt!
Holnap (csütörtök) délután 5 órától. A WestEnd-ben a Fashion Miró étterembe/kávézóba. Az első emeleten van. A nevemre foglaltattam, de mondtam hogy kismamiknak lesz. :lol: A kávézó elé a nagy fotelekbe kértem a helyet :lol: . Nem is értem miért? :lol: Jó lesz így, Csajok?

Kép
Kép
tisa

És persze mindenkit szívesen látunk-várunk! Gyertek minél többen! :lol: Lehet enni-inni, nagyon finomakat! :lol: :lol:

Kép
Kép
tisa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: