Új privát üzeneted érkezett!

Kosz Nevtelen. Ugy legyen.

EAA.
Névtelen
 


Az az igazság, hogy én szerettem a szexet, nekem alapvetõen nem ezzel volt a bajom, inkább az igényeink tértek el, meg a méreteink. Neki lejjebb, nekem feljebb kellett vennem az igényt (vagyis próbálni ráhangolódni) - ahogy gyakoroltuk, úgy idomultam hozzá, és mindig más volt, ami jól esett - de ez mindig kiderült, hogy mikor mi - és ma már szinte mindig egyszerre sikerül!
Van remény, de neki szerintem dokira is szüksége lehet, mert görcsöl a tudattól, hogy együtt legyetek, menekül elõle, pedig Te igényelnéd. Ez hosszútávon félõ, hogy akármennyire is szereted, konfliktust fog okozni!
De biztosan van gyógymód, mert jók az alapok, csak lehet, hogy tényleg nem alul, hanem felül kell meggyógyítani a párodat! Ez ma már szerintem nem ciki.
Névtelen
 


Bocsi, Mira voltam...
Névtelen
 

 
 

EAA!

Hajrá!

Ez egy kis hasznos olvasni és kipróbálni való:
[url=http://www.vitalitas.hu/ismerettar/erzekipm/erzeki2bev.htm" TARGET="_top]http://www.vitalitas.hu/ismerettar/erzekipm/erzeki2bev.htm[/url]
Bár ha nincs otthon internet, könnyebb úgy kipróbálni, ha megszerzitek a könyvet.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
 
 


EAA

Ezt neked talaltam. Kulonosen jol eset hogy hulyenek neztel hogy ezzel kapcsolatba beteg lettem.

Egy szinten hasonlo bajokkal kuzdo csalad notagja.

[url=http://www.hazipatika.com/services/articles?aid=20020827111706" TARGET="_top]http://www.hazipatika.com/services/articles?aid=20020827111706[/url]

Szexuális zavarokra visszavezethetõ betegségek


A szülész-nõgyógyász orvoshoz gyakran fordulnak betegek olyan panaszokkal, amelyeknek testi okai egyértelmûen megállapíthatók, azonban kialakulásukban az érzelmi életnek – és ezen belül a szexuális élet zavarainak – szerepe van, illetve a nõgyógyászati megbetegedés következtében a szexuális élet zavart szenved. Ebbe a betegségcsoportba tartozó kórképek közül talán legjelentõsebbek az ún. fájdalom szindrómák, illetve az orgazmus zavarai.

A gát és a hüvely izmainak görcsös állapota, a vaginizmus, a hüvelybemenet funkcionális szûkülete lehetetlenné teszi a beteg által is kívánt együttlétet. A vaginizmusban szenvedõ nõ klitorális szinten orgazmus elérésére is képes lehet, azonban a közösülés kísérlete azonnal, sõt annak elképzelése, felidézése is elõhívja a tüneteket. A vaginizmus hátterében leggyakrabban elõforduló pszichés tényezõk az esetleges szexuális trauma gyermek- vagy serdülõkorban, a nemi szerv sérülése, vagy fájdalmas vizsgálat (pl. katéterezés, beöntés stb.) gyermekkorban, a nemi aktust vagy a férfiak szexuális viselkedését durvának, agresszívnek feltüntetõ nevelés, a fogamzás kívánása közösülés nélkül, vagy a szüzesség elvesztésétõl és a fogamzástól való beteges félelem, illetve a nemi érintkezéstõl való beteges idegenkedés lehetnek.

A pszichés tényezõk feltárásától és rendezésétõl, sok esetben tehát pszichoterápiától várható a tünet megszûnése.

A diszpareunia (fájdalmas közösülés) diagnózisát akkor használjuk, amikor a közösülés fájdalmas. A pareunos szó jelentése: együtt feküdni, együtt aludni. A fájdalmas közösülés testi (anatómiai) okai lehetnek: a hüvely szûkülete, hüvelygyulladás, gátrepedés vagy gátvarrás utáni hegesedések, kismedencei ciszta, a változás korában ösztrogén hiánya következtében kialakuló hüvelyfal-sorvadás, nedvesedés-csökkenés.

A fájdalmas közösülés azonban lehet pszichoszomatikus megbetegedés is, ilyen esetekben lelki okok húzódnak meg a háttérben: az elõjáték mellõzése, partnerkapcsolati konfliktus (nem szexuális szinten), nem kellõ hõfokú érzelmi kapcsolat a nõ részérõl, félelem a közösülés során az énfeladástól, énvesztéstõl, bûntudat a szexuális élet miatt, illetve a terhességtõl való félelem.

Gyakori panasz az állandó és gyakorta semmilyen gyógyszeres vagy egyéb kezelésre nem reagáló alhasi fájdalom. A pszichiátria a rejtett depressziós formák közé sorolja ezt a az állapotot, amikor a tünet elsõdlegesen nem a hangulati élet nyomottságában, az aktivitás- és teljesítménycsökkenésben, hanem szervre vagy szervrendszerre lokalizált fájdalomban nyilvánul meg.

A beteg a hangulati, aktivitásbeli és teljesítménybeli hanyatlásáért a fájdalmat, mint elsõdleges tünetet jelöli meg. A fájdalomnak azonban anatómiai okai nincsenek vagy a tünethez képest szegényesek. A tünetegyüttes általában szerteágazó: fájdalmas menstruáció, menzesz elõtti feszültség, fokozott hüvelyi váladékozás, deréktáji és kismedencei fájdalmak, szexuális késztetés csökkenése vagy a fájdalom erõsödése a szexuális aktust követõen elõfordulhat.

A gazdag panaszanyagot gyakran egészítik ki egyéb tünetek: fejfájás, fáradékonyság, ingerlékenység, hangulati labilitás stb. A gazdag tünetegyüttes a depresszió speciális formája. Javulás elsõsorban depresszió elleni gyógyszeres kezeléstõl várható.

A szexuális élet zavarai közül kiemelkedõ fontosságúak a beteljesülés – az orgazmus – zavarai. Az orgazmus hiányában szenvedõ vagy orgazmust csak nagyon ritkán átélõ nõk anatómiailag egészségesek, a szexuális vágy, a szexuális izgalom valamilyen fokát átélik. Gyakran álomban vagy önkielégítésben, sõt nem egy esetben petting hatására orgazmust érnek el. Panaszuk elsõsorban a közösülési helyzetre vonatkozik. Az átmeneti orgazmusképtelenség leggyakoribb okai lehetnek: a házasságon kívüli nemi kapcsolat (bûntudat), a rendszeresen zavaró külsõ körülmények (gyermek, szülõ, szálloda stb.), fogamzásgátlás hiánya (félelem a nem kívánt terhességtõl), tartós fizikai, szellemi és érzelmi megterhelés, illetve súrlódás a partnerkapcsolatban. Testi okok lehetnek bizonyos hormonális megbetegedések, agydaganatok, bizonyos pszichiátriai, illetve neurológiai betegségek, egyes gyógyszerek mellékhatása, illetve tartós drog- és alkoholfogyasztás késõi hatása.

Még napjainkban is gyakran tesznek különbséget hüvelyi, illetve csikló eredetû orgazmus között, ez utóbbit mintegy "alacsonyabb rendûként" beállítva. Ez a megkülönböztetés számos szorongás, elégedetlenség és bûntudat forrása lehet.

Kétségtelen tény, hogy az egyén "szexuális evolúciója" során elõször többnyire a klitorális orgazmussal ismerkedik meg (önkielégítés, petting révén), és bizonyos esetekben ennek rögzülése a késõbbiekben, a közösülések során is megfigyelhetõ. Ez a jelenség nem tekintendõ kórosnak. Problémát két esetben okozhat csak: ha a partner a nemi együttlétek során nem tesz semmit a klitorális orgazmus elõsegítése céljából, illetve ha az illetõ nõnek emiatt bármiféle szorongása vagy bûntudata támad. Lényeges megemlíteni, hogy kellõ odafigyeléssel, és megfelelõ, jól együttmûködõ partner segítségével a rögzült csikló szintû orgazmus-készség hüvelyi készséggé fejleszthetõ.

VIII.évf./5.szám
Névtelen
 


Kedves "Egy szinten hasonlo bajokkal kuzdo csalad notagja"

Sajnalom, ha megbantottalak, es koszonom a levelet.

EAA.
Névtelen
 


Most vagyok 6-7 hetes terhes, már van egy négyéves kisfiam. Mióta babát várok, egyszerûen nem tudok a szexre gondolni. Nem a tartalma, a kivitelezése miatt, hanem mert hulla fáradt vagyok, mindig émelygek és állandóank aluszékony vagyok. Nagyon szeretem a párom, õ is szeret, szinte minden éjszaka vannak vele kéjálmaim, de ébren szinte képtelen vagyok a szexre. Kép Nem akarok megváltozni negatív irányba!!! Mit tegyek? (Az elõzõ gyereknél is nehéz volt, nem is gondoltam a szexre..)

Saci
 


Kedves Saci! Gondolom sovany vigasz, de en is total igy voltam. Pedig normal körülmenyek között nagyon szeretem a szexet, de a terhesseg alatt abszolut el lettem volna nelküle. Eppen ezert, mint te faradtsag, emelyges stb... Alig varjam hogy leteljen a terhesseg. Hozzateszem elsö terhessegemnel nem igy voltam, ott a szoptatas alatt nem akartam. Most epp forditva, amint kibujt a baba, pedig ugy kivantam megint a ferjem mint meg soha. Hogy mit lehet ellene tenni nem tudom, szerintem ezek a hormonok, amik igy szabalyoznak bennünket.
Névtelen
 


Saci változott valamit a helyzet?

P Gabi
Névtelen
 


A tanácsotokat szeretném kérni. 32 éves vagyok, és imádom a férjem. A szexet azonban egyáltalán nem kívánom, pedig régen abszolút más volt a helyzet. A férjem még mindig kívánatosnak tart, és nincs is gond az Õ libidójával, de engem még egy szexfilm is hidegen hagy. Mivel utódot szeretnénk, ezért egy párszor egy hónapban együtt vagyunk, de iszonyú fájdalommal jár az aktus. Egyszerûen nem értem, mert évekkel ezelõtt bármikor tudtam vele szerelmeskedni, és a szerelmem nem múlt el iránta. Pár éve volt egy súlyos depreszióm, de már jól vagyok. Ez még mindig lehet annak a hatása, vagy valami komoly szervi bajom van??? Aki tud segíteni, kérem, írjon!

köszi, Enci
Névtelen
 


Csak tippem van: az iszonyú fájdalom nem azért van, mert nem kívánod a férjed és száraz vagy aktus közben?
Névtelen
 


Enci, szerintem ezzel el kell menned orvoshoz. Az iszonyu fajdalom egyaltalan nem normalis es biztos, hogy a felelem az iszonyu fajdalomtol teljesen kioli beloled a vagyat is.

Ha kiderul, hogy nincs szervi bajod, az nagyon jo es akkor lehet mas praktikakhoz folyamodni.
norcsa
Himesháza
 
 


Köszönöm, hogy írtatok.
Igen, sajnos nem kívánom a szexet, két évig(!) nem volt a szó szoros értelemben vett közösülés nálunk, és két év után elõször próbáltuk "igaziból". Azóta egyszer volt olyan, hogy nem fájt. Ez alkalom elõtt is és után is csak a fájdalom. Hogy akkor miért nem fájt, azt nem tudom...
Pedig imádom a férjem, de mint írtam, több mint két évig szenvedtem súlyos depresszióban. Ekkor ment el a kedvem a szerelmi együttlétektõl.
El fogok menni egy kivizsgálásra, de nagyon félek!

Enci
Névtelen
 


Szerintem egy pszichológushoz menj el inkább, mert általában lelki okai lehetnek annak ha száraz valaki.
Talán sikerül kiderjteni mi is áll a probléma mögött amin vagy lehet segíteni vagy nem. De 90%-ban mûködik

Móni
Névtelen
 


Mi a helyzet fordított esetben? Ha a férjem nem olyan lelkes? Nagyon hiányzik, hogy fizikailag szinte semmi jelét nem adja a szeretetének, pedig tudom, hogy érez. Csak én ilyen egyszerû lélek vagyok, meg bizonyíték kell... Tudom, hogy már sokszor, sok helyen volt errõl szó, bár csak most tévedtem ide. Meg nem is nagyon beszéltem még senkivel errõl, ezért kicsit zavarban is vagyok. Bella
Bella
 


Bella, a szeretet sokféleképen lehet kimutatni. Van aki örökké ölelgeti a társát, van aki nem képes rá. De nem azt jelenti hogy nem szereti.

Nagyon keveset írtál magatokról, pedig érdekes a téma. Kíváncsi lennék pl. a férjed szüleire. Ha ott is ridegebb az apja az anyjához, akkor lehet hogy ezt szokta meg, ezt látta, ezt tartja természetesnek. Mindenki viszi magával a családmodellt, még akkor is ha nem akarja.
Azt sem írtad hogy ez már kezdetektõl probléma, vagy csak mostanában.
Mit értesz az alatt hogy fizikailag semmi jele, de tudod hogy érez.

Nem vagy egyszerû lélek, mindegyikünknek szüksége van a szeretetre. Nagyon sok embernek meg kell mondani hogy szeretjük, vagy meg kell mutatni úgy, hogy megértsék, másként nem veszik észre. De ez nem hiba vagy bûn!!! Emiatt ne legyél zavarba.

írjál többet magatokról ha gondolod, akkor könyebb lenne segíteni.


Lévai Nikolett
Névtelen
 


Kedves Nikolett!

Szóval néhány szó magunkról: Az apukája sem az a babusgatós fajta, bár nem ismertem, ugye, ifjú éveiben, hetven felé meg már furcsa is lenne, ha a szeretetét így mutatná ki. Náluk inkább "csak" érzi az ember, hogy minden nagyon oké.
Ami a kezdeteket illeti: a kapcsolat elején nyilván többet tesz az ember a másikért, most úgy gondolom, õ is így volt vele. Mindig is tudtam, hogy én többet gondolok a gyengédségre, ebben a kedves pillantástól a vad szexig minden benne van.
Tudom, hogy érez, mert ha objektív vagyok, és mondogatom magamnak, hogy õ ilyen, akkor érzem a kedvességét, de sokszor nagyon hiányzik egy kis romantika.
Pedig nem lenne szabad itt panaszkodnom, mert nála segítõkészebb embert, türelmesebb apát még nem hordott hátán a föld. Csak mintha a férjem elveszett volna valahol...
Most aztán már jó sokat írtam, talán túlzottan is. De jó elmondani valakinek.

Bella
bella
 


Mûködik még ez a topic?
Komolyan érdekel, hogy mások mivel varázsolják el a férjüket öt év + két gyerek + 8 kg után/mellett. Vagy az ember elégedjen meg a szülõszereppel? Biztos az a baj, hogy más höfokon égünk /vagy parázslunk vagy mi.../, de jó lenne, ha lenne valami ötletetek, hogyan lehet hasonlóbb hullámhosszra hozni magunkat. Vagy ez másoknál nem probléma, ti szerencsések?

Még mindig az egyre bánatosabb Bella
bella
 


Sziasztok

Tudtok valamit a gésa golyóról? Szerintetek használhat szülés után, a hüvely rugalmasságának vissza állitásában vagy csak izgató eszközként jó? Szerintetek milyen méret belőle ami jó? A 2 vagy a 3 vagy a 3,5 cm átméröjű?

KivancsiKacsa
KivancsiKacsa
 


Használhat. Erősítheti és rugalmasabbá teheti a hüvely falát, ahogy írtad. KépAz axel.hu szexológusa szerint minél kisebb, annál jobb. Kép Most én is kérdezek. Hol lehet kapni?

Virág
Virág
 


Az intimshop-okban nézd meg, én legalábbis onnan rendeltem a Net-en.

http://www.intimposta.hu/

Itt a Segédeszközökön belül a Kiegészítők között vannak.
Névtelen
 


De most néztem meg, minden intimshopban van több fajta is. Kép
Névtelen
 


Virag

Itt szemezek vele http://www.webaruhaz.hu/main.php?CID=73&sess=db7f61c95137c6914db0e29d6d61d296275 d9a313eb7ea908999c63afea1803a

ha nem megy a felso link akkor
http://www.webaruhaz.hu/xxxshop es itt oldalt a menubol.
Nevtelen te milyet hasznalsz,szerinted melyik jo az altalad ajanlot oldalon? Eleg keves info van egy-egy golyorol, meretet se talatam peldaul.

KivancsiKacsa
KivancsiKacsa
 


Köszi. Kép
Virág
 


Nekem sima, kemény, két darabos ezüst színű van, 3 cm-es, de ezt is csak onnan tudom, hogy odatettem az előbb egy vonalzóhoz. Kép A célnak szerintem tökéletesen megfelel, de lehet, hogy másmilyen még jobb lenne. Sajna nem tudom, mert nem próbáltam másfajtát. De azért ezzel is meg vagyok elégedve. Kép
Névtelen
 


Virag

Milyen lesz neked?

Nevtelen
Ezek szerint a 3 cm is siman lehet hasznalni. Bevallom mikor 3,5 cm legolcsobbat megneztem vonalzon hogy az mekkora akkor nagynak talaltam. Aztan elkezdtem gondolkodni hogy a legdragabb az fele akkora meretu csak es ettol kezdve elbizonytalanodtam melyik is volna hasznalhato nekem. Nezelodok meg egy picit. Elarulod neked intimshoposok kozul melyik van meg? Engem zavar hogy ott nem irjak kulon ki a golyok mereteit. Csak ara es cikkszama szerepel.
Mennyi ido utan vettel eszre valtozast? Vagy nem szules utani sajat magad rendbehozasa miat vetted?

KivancsiKacsa
KivancsiKacsa
 


KiváncsiKacsa!

Én voltam egy intimtorna 2 napos tréningen, amit Kriston Andrea vezetett. Ő nagyon ellenezte a golyókat, sőt a tampont is. Ezt ő anatómiailag elmagyarázta (persze nem tudom tökéletesen visszaadni), de abban valami olyasmi az érv, hogy a hüvely falát kinyomja és az erek sínylik meg a dolgot, valamint a kötőszöveteket nyomja el, ami lassú visszafejlődéshez vezet. Ez pedig azt jelenti, hogy még ha az izom fejlődik is, a kötőszövetek egyengülnek, ami pont ott az hüvelyben nagyon komoly szerepet játszik a tartásban.
Én javaslom, hogy menjetek el egy ilyen tréningre, vagy vegyétek meg a videokazettát. Én nagyon hasznosnak találtam (pedig elég kritikus vagyok), sőt még azt is mondhatom, hogy én érzem a torna hatását.

Sok sikert,

ZSófi
(ajánlom: www.intimtorna.hu-t)
 


Zsofi

Koszonom az informaciot.

Tanfolyam eselytelen, nem volna aki vigyazzna egyszerre ennyit gyerekeimre. Sot annyipenzem se hiszem hogy volna egy tanfolyamra. Negyedevente 1-2 alkalom 1-2 ora is elegge sok szervezest igenyel.

Kazetta nincs meg, de van egy nagyon regi Kriston Andrea konyvem, most nem talalom, de azt hiszem ott olvastam elosszor ilyen eszkozokrol. Abba a konyvebe meg ajanlotta. Ezt a konyvet en valamikor 92 kornyeken olvastam. Lehet azota valtozott nezetei.

KivancsiKacsa
KivancsiKacsa
 


KivancsiKacsa!

Szerintem irj Kristonnak emailt (bár erre nem biztos, hogy felel - én egyszer 2 hónapig vártam rá...), de van mobil száma is, ott hagyhatsz üzenetet.

Zsófi

UI: VAn heti 1* is tréning valamikor este, össz 2 óra/alkalom.
 


Nekem pozitív élményeim vannak a golyókról, bár sosem volt olyan gondom, hogy kitágultam volna a szüléstől, vagy nem elég izmos a hüvelyem. (Tampont meg 14 éves korom óta használok, mert sosem szerettem a betétet.) De a jót is lehet még jobbá tenni, ezért rendeltem meg a golyókat kb. másfél éve. A hatás viszonylag hamar jelentkezett nálam, és a férjem is észrevette. (Csak a hüvelyizmok mozgatásával el tudom juttatni a csúcsra, ami azért nem rossz szerintem.) De amúgy szerintem nagyon jók csak örömszerzésre is, vagy a házasélet színesebbé tételére. Legalábbis nekünk bejött.

KíváncsiKacsa!

Nekem onnan a Gésa-golyó ezüst színű van,770781-es számú. Mivel nem tudtam, jó lesz-e, nem akartam túl sokat áldozni rá.
Névtelen
 


Nevtelen

Jol hangzik, sot az ara is tetszetosebb Kép

KivancsiKacsa
KivancsiKacsa
 


Kedves EEA!

Bár nem olvastam el végig a topicot, és az sem biztos, hogy bárki reagál majd a bejegyzésemre, de nagyon egy cipőben járunk (bár lehet, hogy a Te gondjaid már megoldódtak).

Én 5 éve és 4 hónapja ismerem a férjem, 1 éve és 4 hónapja vagyunk házasok, és van egy 2 hónapos kislányunk. A mi gondjaink sem a terhesség alatt kezdődtek, hanem már a legelején talán.
Férjem aznap vált el, amikor megismerkedtünk. Az előző házasságából nincs gyerkőc, nem is akart egy jó darabig, és a volt feleségével jóban vagyunk, aranyos lány.
A férjem szerint túl hamar jött neki az új kapcsolat, de aztán már annyira belemásztunk, hogy nem szakítottunk, pedig meg kellett volna tenni. Legkésőbb akkor, amikor rájöttem, hogy megcsal. Aztán azután ez többször előfordult, legutóbb a terhességem alatt. Pedig a kapcsolatunkban ha más nem is, a szex az nagyon működött, és a lelki életünk is rendben volt, gyakorlati problémák voltak: pl.: fogyjak le, takarítsak rendesebben. Ez a kettő. Én csak a hűség kérdésében vártam volna el változást.
A sors úgy hozta, hogy veszélyeztetett terhes voltam, és eleinte tiltott volt a szex, aztán meg már én nem kívántam a hormonjaim miatt. Persze más módon kielégítettem őt, ami egy darabig elég is volt neki, aztán úgy látszik, hogy már nem.
Én közben 16 kilót fogytam a terhesség alatt (diétáznom kellett), és a szülés után ez nagyon meglátszik rajtam, tehát ez a része majdnem rendeződött. Csakhogy én még mindig nem úgy kívánom a szexet, ahogy ő, és álatlában ha igen, és összebújunk, akkor a kislányunk szól bele a dologba.
Hülyeség, de ilyenkor lelkifurdalásom van a gyerek miatt, mert a férjemen látom, hogy olyan pofákat vág.
Sajnos odáig fajult a dolog, hogy válni akar, mert ő nem akar olyan kapcsolatban élni, ahol nem működik a szex. Pedig én is szeretném, nekem is hiányzik, de a gyerek miatt egyenlőre még nem működik a dolog, de ő már elveszítette a türelmét.
Én ezt meg is érteném, ha nem lenne egy gyönyörű kisbabánk, akiért mindent elkövetek. Ráadásul azt mondja, hogy én nem vagyok most beszámítható, és ha el akarok menni, a gyerek nála marad.
Nem tudom, hogy tudnánk ebből kilábalni.

SEGÍTSÉG!

FB.

KépKép

KépKép
 


Kedves Bogi!Bocsi hogy beleszólok az életedbe?Kép de nem lehetséges hogy a férjed nem érett még mindig meg a gyermekvállalásra és megkockáztatnám hogy még a házasságra sem?Kép Azt olvasom a soraidból hogy te mindent megteszel a kapcsolatotokért és valyon ő miért nem tesz semmit???Képazt azért igazán megérthetné hogy egy kéthónapos baba mellett nem igazán a szex a legfontosabb egy anyuka életében ....persze vannak kivételek de nem értem hogy ez miért probléma??Bogi!hadd mondjam el neked hogy ez nálunk hogyan működik?!mindhárom terhességem alatt veszélyeztetett voltam ilyen olyan oknál fogva fel sem merült bennünk az hogy a másik megcsalja...nálunk is tilos volt a szex ezt is megoldottuk...a szexuális életünk is megoldódott minden szülésem után...természetesen nem mondom hogy mindennap egyszerű volt de némi humorérzékkel azért el lehet simitani a dolgokat ...és a másik hogy ha egy férfi azt mondja neked egy kéthónapos baba mellett hogy te nem vagy beszámitható mert nem az ő igényei szerint történnek a dolgok akkor sajna de nem sok reményt látok arra hogy megváltozzon ....és a pici baba nála maradjon egy olyan ember mellett akit csak a saját maga érdeke vezérel ez abszurd...bocsi az őszinteségenért de nagyon felháborodtam...irj ha gondolod üdv.vera
Kelemenné Vera
 


Szia Vera!

Köszi az észrevételt. Hát igen, nagyon elgondolkoztam én is a kapcsolatunkon. És bár tegnap bebizonyosodott, hogy a férjem nagyon könnyen kezelhető, ha megkapja amit akar, én biztos vagyok benne, hogy alapvető változtatásokra van szükség. Érdekes amit mondassz, hogy a házasságra sem érett meg a férjem, de belegondolva van benne valami, pedig nem az első házassága, és nem olyan fiatal. (Ő 36 én 27) Ideje lenne, hogy benőjön a feje lágya.
Majd meglátjuk mi lesz.
Ma már nem látom olyan sötéten a dolgokat.
Tegnap, mikor hazajött, az egész délutánt velünk töltötte, és Lilivel foglalkozott. Ráérzett, hogy milyen jó érzés, amikor csak az ő kezében nyugszik meg a baba, és ízelítőt kapott az egész napomból is, mert tegnap Lili (sajnos) nem megszokott módon nagyon nyűgös volt. Ez annak köszönhető, hogy nem kakilt, és nem is fogadta el a cicit. Aztán este egy kis kamillatea megoldotta a problémát.
Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
 


Szia Bogi!Örömmel olvastalak ...jó voolt a délutánotok együtt de bocsi én egy kicsit borulátóbb vagyok a kelleténélKépkivánom neked hogy ez mindig igy legyen és ne csak ilyen kampányszerűen legyen jó vele az együtt töltött idő ...és ne csak akkor legyen könnyen kezelhető ha megkapja amit akar hanem akkor is ha te fáradt vagy a babóca nyűgös és egy kicsit káosz van otthon és pont az apuka segitsége kell.ene bizonyitsa be azt hogy nem csak az számit hogy ő megkapja amit akar Képez tudod mire hasonlit ?egy dacos háromévesre aki ha megkapja amit akar akkor talán szót fogad nekem...bocsi az őszinteségemért de igy gondolom...alapvetően ha megtudtok egyezni abban hogy miben kéne változtatni akkor sikerülhet a további életetek de ne feledd nem csak neked kell ezért tenni sok-sok erőt hozzá üdv.vera
Kelemenné Vera
 


Szia Bogi,

Nem. Nalunk sajnos semmi nem valtozott. Azota eltelt 1,5 ev. A parom meg mindig nem szereti a sexet. Nem is fogja. Hogy meddig megy(-het) igy, fogalmam sincs.
Valahol becsapva erzem magam. Mert a hazassag -vagy a gyerek elott- nem errol volt szo.

En persze legyek huseges, otthon meg semmi.
Nem tudjuk megoldani a problemat. Nem is fogjuk. Lehet, hogy kell egy tores ahhoz, hogy komolyan elgondolkodjon(-unk) rola.

Egyelore beletemetkezem a meloba. Sok-sok programot csinalok magamnak. Tobbnyire akkor van sex, ha besokalok es elkezdek bulizgatni. Olyankor feltekeny lesz, megijed es "megerolteti" magat.

Es a legjobban az bosszant, hogy ugye ez csak nekem problema. Neki ez a normalis allapot.

Lepni nem akarok vagy inkabb nem merek. Foleg a gyermekem miatt.

Ami kicsit vigasztal, hogy nem csak en vagyok igy. Van egy nalam sokkal rosszabb helyzetben levo baratom.

Ja!!! Es kozben lett egy komoly valtozas. Az egyuttletek alatt is el tud menni a parom. Mar nem faj neki egyaltalan, megsem hozta meg a kedvet a sexhez.

EAA.
eaa
 
 


Sziasztok!

28 hetes veszélyeztetett terhes vagyok. A szokásos, picit kinyílt méhszáj, picit megrövidült méhnyak meg minden ami kell.. A gondom az, hogy a terhesség előtt sem voltam egy fridzsider, de a babával járó hormonváltozások megtízszerezték a libidómat. Már a férjem puszta látványa is nagy hatással van rám, viszont a dokim letiltott a szexről... Én ezt nem bírom! Ti hogy viseltétek el? A férjem egy angyal... Nem talál meg 2 percenként azzal, hogy "Attól még nekem jó lehet...", sőt, mindent megtesz, hogy enyhítse a problémámat, de ezt csak úgy tudja megoldani, hogy ritkán érint meg, csókot nem is tudom mikor kaptam utoljára... Viszont nekem nagyon hiányzik legalább a gyöngédsége, ha már más nem lehet.... Nagyon hülye vagyok? Mit tegyek? Nem akarok Vele erről beszélni, mert félek azt hinné, hogy "nekem semmi sem jó", viszont az itthon fekvéstől és az érintés hiányától szépen lassan egyre magányosabb leszek.

Adjatok tanácsot! Lécci


Macsek!

Mitől tiltott el a doki?Az orgazmustól is,vagy csak a szextől?
Nem vagy hülye,sőt,megértem,mit érzel.Ha a szextől vagy eltiltva,attól talán még orgazmusod lehet-ezt tisztázd a dokival!Ezt a helyzetet biztosan meg tudjátok oldani a pároddal.Ha viszont mindkettőt mellőzni kell a kilenc hónap alatt,akkor sajnos nem tudok mit írni,csak annyit,hogy kitartás...

Azért írj,ha nagyon kivagy.

Kriszti.
 


"viszont a dokim letiltott a szexről..."

Úgy látom ez iszonyú stresszt jelent Neked. Ez nem jó. Pedig az orgazmus nagyon jótékony hatással lehet a méhre, a magzatra, meg persze mindenre.

Kérdezz meg más dokit is!
Oroszlan
 


Az orgazmus rövid méhnyaknál, nyitott méhszájnál beindíthatja a fájásokat, méhösszehúzódásokat, s így koraszülést okozhat, úgyhogy kénytelen leszel önmegtartóztatni magad.
Azt viszont nem értem, hogy miért ne lehetne odabújni a párodhoz, adott esetben az ő kedvére tenni úgy, hogy te most kimaradsz egy ideig a lényegből.
 
 


Sziasztok!

Bocsi,ha össze-vissza írok,de imént vallotta be a férjem,hogy azért nem kívánt meg eddig,mert nem jó a seggem,és ő akkor nem tud megkívánni.
Lényeg1:kislányunk három éves.Terhesség alatt egyáltalán nem volt szex,mert a párom nem akarta,nem kívánta.De az igazat soha nem mondta el.Csakhogy szülés után sem akart szeretkezni.És utána sem.Pontosabban két-három havonta.Ez van most.
Lényeg 2:totál kikészültem,mert nem értettem eddig a dolgot.most meg a valóság szinte villámcsapásként ért.Amit nem értek,hogy szülés után három hónappal ugyanannyi kiló voltam,mint a terhesség előtt.
Lényeg 3:ezek után már én sem akarom vele a szexet,az utóbbi egy évben elhidegültem tőle.Odáig jutottam,hogy megismerkedtem valakivel,akivel kiélhetném a vágyaimat.Nagyon hiányzik,de nem vagyok biztos benne,hogy jól esne mással.
Lényeg4:Egyébként mondja,hogy nagyon szeret,imád,nem akar válni.Én viszont nem tudok az ő elvárásainak eleget tenni.Lányok,őszintén,hülye vagyok,ha úgy érzem,hogy számomra nem az a legfontosabb,hogy minden nap a kalóriákat számoljam egy egész életen át?
Most vagyok 174cm magas,és52 kiló.Ha ettől jobban lefogyok,össze fogok esni.Nem tudok így tovább élni.
Tanácsoljatok valamit!Érdemes egy ilyen beállítottságú és igényű férfival leélni az életem?

Bocsi,ha túl zavaros voltam.De most nagyon kivagyok.három éve antidepresszánsokon élek,és mára elegem lett.Csak még mindig félek lépni a kislányom miatt.

MIT TEGYEK?
Kriszti.
 


Kriszti,

ne hülyéskedj, az én fogalmaim szerint már így is gebe vagy (bocsi Kép)! 174 centihez 52 kiló...hm... Sztem itt valami más van. Ha szeretnél még esélyt adni a házasságotoknak, én a helyedben elmennék a férjemmel párterápiára. Komolyan. Ez valami kifogásnak látszik. (És tudom, miről beszélsz, hasonló cipőben járok.)

Virág
 


Virág!

Köszönöm,hogy írtál.Igen,ma megyek a Pszichiáteremhez,akitől tanácsot fogok kérni,mert ebben az állapotban nem tudok értelmes döntést hozni.
Párom beleegyezett,hogy kérjek neki is egy időpontot egy beszélgetésre.minden tőlem telhetőt megteszek ezért.Csak az eszemmel tudom,hogy itt már nincs kiút.És valóban így érzem.
Sajnálom,és ami a legrosszabb,hogy mi lesz a kislányommal,mert ha elválok,elvehetik tőlem.Ugyanis én Németországban élek,és még nincs meg a végleges tartózkodásim.De tovább már nem bírom ezt a játékot csinálni,mert úgy érzem,beleroppantam.

További válaszok?Hol vagytok lányok,hol vagy ZoliApu?

Sajnos nehéz a helyzet,még Magyarországra sem vihetem magammal a lányomat,itt meg nem igazán beszélem a nyelvet.azt hiszem,óriási tévedésben éltem eddig.

Kérlek,írjatok még nekem!
Köszi.

Kriszti.
 


Kriszti!
Nagyon együttérzek Veled. Tanácsot nem igazán tudok adni, csak annyit, amit Virág is írt. És az utolsó hsz-od tükrében azt mondom, hogy a kislányod miatt ne kockáztass! Ha mindenképpen külön akarsz válni a férjedtől, előbb teremtsd meg annak a feltételeit, hogy a lányod Veled maradhasson.
Lehet, hogy most, a kezdeti "sokk" után kicsit sötétebben látod a helyzetet. Várd meg, hátha a terápia segíteni tud. Szerintem az jó jel, hogy a Párod hajlandó elmenni a dokihoz. Sok férfi ezt elutasítja.
Bocs, ha kéretlenül, mégis tanácsot osztok.
Kívánom, hogy minden úgy alakuljon, hogy Neked és a kislányodnak jó legyen.
Üdv. Beatrix
 


Beatrix!

Köszi,természetesen ezt fogom tenni.

Nem hiszem,hogy a terápia ezen segíteni fog.Nagyon úgy veszem észre,hogy a férjemnek mindig új nők kellenének.Ugyanez történt a volt kapcsolatában is,csak ott szerencsére nem volt gyerek.Egy év után megunta az ágyban a nőt,olyan indokkal,hogy "nem tetszett a papucsa",és másnál kereste a boldogságot.
Csakhogy én már többször is papucsot cseréltem az évek során,és mégis egyre rosszabb a helyzet.Bocs,ha kicsit ironikusan írtam most,de eléggé magam alatt vagyok.

Most készülök a dokihoz a kislányommal.
Este veszek egy kondibérletet-habár szerintem meg mások szerint nem kellene-,és beiratkozom újra egy nyelvtanfolyamra.Ennyit tudok most hirtelen tenni.
Nem is lenne hova mennem...

Köszi.
Kriszti.
 


Nem azért, hogy látatlanban diagnosztizáljak, de nincsenek a te férjednek potencia-zavarai, amiket mindig az aktuális nőre fog?
Mert akkor lehet akármilyen a te feneked...
(nem úgy értem, hogy tök impotens, csak messze alulteljesít a saját elvárásaihoz képest is)
 
 


Kriszti,
szerintem vegyél bérletet, iratkozz be! De ne a férjedért. Magadért. Hogy az önértékelésed ne egy ffitől függjön. Hogy csinos, vonzó, szerethető, kívánnivaló nőnek lásd magad. Hogy szeresd magad nagyon, és ne akarj tovább fogyni. (Mondja ezt egy 165 centis és 90 kilós nő, aki elfogadja és szereti a testét. Kép)

Virág
 


Rjuli!

Nem,nem voltak soha.Vagyis most már igen,amióta teherbe estem,volt,hogy megtörtént.De azelőtt igazi bika volt.És igencsak imádja a szexet.Olyasmit szeretne,ami nekem fáj.Úgyhogy az nem megy.
Na,ki érti ezt?

Most kaptunk egy beutalót andrológushoz-remélem jól írtam-,és ha nincs az egészségével baj,hát,akkor nincs sok választási lehetőség...

Virág!
Igen,pont így gondoltam én is.Köszi,kedves vagy.

Kriszti.
 


Bkriszti!
Ne haragudj, hogy ismeretlenül és kéretlenül hozzá szólók a problémádhoz, de mindenképpen el kell neked mondanom, hogy VELED NINCSEN SEMMI BAJ!!!! Már azokra gondolok, amit a férjed kifogásol. Én úgy gondolom, hogy azt érdemes végig gondolnod, hogy mi jó neked és a kislányodnak és a szerint kell cselekedned.Ha igazán szeretne téged, akkor az érdekelné, hogy neked mi a jó -és ez természetesen a szexre is vonatkozik - és mindent megtenne, hogy boldog légy. Az általad elmondottak alapján nem tűnik úgy, hogy tulságosan törné magát. Szóval biztosan nehéz és küzdelmes út áll előtted, de ne add fel, elég erős vagy ahhoz, hogy segíts a helyzeteden!!!
Minden jót !!!!! Zuzi
 
 


Szia Kriszti!
A hideg kiráz, ha ilyeneket olvasok. Nem tudom, mióta vagytok házasok, de ha már 3 éves a gyerkőc, akkor azért már nem ma történt a dolog. Micsoda indok az, hogy nem jó a feneked? Ez az egy, amitől a vágya függ? Ez nem normális dolog, én is úgy gondolom, és főleg nem vall szerető férfire. Az ember változik, a házasság elvileg a halálig szól, normális esetben ugye az öregkorig - ami valószínűsíthetően némi testi változással is jár - de az ő részéről is!
Lehet, hogy a terápia segít, de ha ő olyan típus, hogy mindig más nő kell neki, hogy a vágyait teljesítse, akkor mielőbb menekülni kell ebből a kapcsolatból. Te el tudod képzelni, hogy egy egészséges férfinak elég két-három havi szex?
Egy másik Kriszta
 

Vissza: Házasság, család

Jegyzetfüzet: