A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Sziasztok Lányok!

Mamacsibe, Erpé és Csibb hatalmas gratula nektek. Sok boldogságot és rengeteg tejcit!

Csibb, tőlem is megy a drukk, biztosan minden rendben lesz, már az is nagyon megnyugtató, hogy ilyen hamar észrevették a problémát és már tesznek is arról, hogy helyretegyék azokat az ereket.

Minden baba gyönyörűséges és látom, hogy mindenhol zajlik az élet.

Kukli, nem semmi a szüléstörténet, te is aztán lerendezted
szépen. :wink:

Vica, gyönyörű a három gyerkőc és asszem nálatok sem lesz semmi probléma!! Olyan jó látni, ahogy örülnek a kistesónak. Elképsztő, hogy ebben a pár napban mennyit fejlődtek. Hihetetlen okosak, pillanatok alatt elkezdtek együtt játszani, imádják Dávidot, segítenek mindenben. Ahogy felsír kérik, hogy tegyem az ölükbe. Szóval nagyon nagyon élvezem a 3 gyerekes anyuka létet. Tudom, hogy lesznek még nagyon nehéz helyzetek, de majdcsak megoldjuk azokat is!!!!!! Dávid egy tünemény, rengeteget eszik, szerencsére tejci van bőven. Még a kemény cickókat is úgy bekapja és kiüríti, hogy csak na!!! Nagyon erős legényke. Ő is szeret hason feküdni, egyre többet nézelődik és most már beálltunk a órás evésre, sőt fürdés után és a hajnali evés után általában 3-3,5 órát alszik. Mérleget végülis nem szereztünk be, majd a védőnő méregeti.
Gyerekek a héten még itthon vannak, jövő héttől leszek kettesben Dáviddal. Már alig várom, hogy kimehessek vele sétálni egyet.

Vica és akit még érdekel, az Alexandrán az Anna, Peti és Gergő könyvek most 40%-os kedvezménnyel kaphatók. Mi gyorsan meg is rendeltünk 3-at.

Marq, jobbulást Lucának. Nálunk is megy a takonykór, de szerencsére semmi egyéb gond nincs eddig. Kopp-kopp-kopp

Kép
Kép
Kép
tencsi

Tapasztalt anyukák!
Ha nem alszik a baba, de nem is sír, hanem csak nézelődik a kiságyban, mi a jobb? Ha hagyom, hogy "csak legyen", vagy ha addig míg nem alszik el, foglalkozom vele, beszélek hozzá, "játszunk".

Kép

Kép
rszg

Csibb: Lélekben Veletek vagyunk és nagyon szorítunk mindanynian Mátéért! Örölök nagyon, hogy ilyen erős legény és stabil az állapota. Szegénynek nagyon nehéz kezdés jut, de biztos meg fog vele küzdeni az orvosok segítségével és hamarosan együtt mehettek haza! ++++++++++++++++++++++++++

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

nagy gratula Erpének Kata Évához :D :D :D nagyon ügyesek vagytok!!!

Csibb: örülök hogy "csak" az egyszerűbb műtétre lesz szükség, és hogy tényleg olyan erős legényke ez a pici fiú mint a mamája :) várunk nagyon a további fejleményekkel. rengeteget gondolok rátok!

Kukli:
apu szerint máris mehetek bikinizni a beach-re :oops: :lol:

Tehuti: fogadjunk hogy sunyiban Te is megszültél... és hagysz minket itt izgulni :lol: :lol:

Tencsi: örülök hogy ilyen jól megvan a 3 gyerek együtt! olyan aranyosak lehetnek mikor kérik babót az ölükbe :D

KépKép
KépKép
adryn

Rszg: kérdésedre válaszolva (bár én nem vagyok tapasztalt anyuka, egyszerűen csak logikusan elgondolva) én nappal a nézelődésnél jelen vagyok, és beszélgetek hozzá, viszont éjszaka lámpaoltás van, nem nézelődés. néha picit reklamál, olyankor a sötétben beszélek hozzá pár szót, de hadd szokja hogy éjszaka csucsu van nem játék ;)

KépKép
KépKép
adryn

Teszek fel 1-2 új fotót Mátéról. De ha túl sok vagyok/vagyunk, akkor szóljatok ám! :oops:

A rég ígért fürcsis képek :oops: A fürdés elején visítok, de aztán megnyugszom és élvezem a meleg vizet :P

Kép

Kép

Kép

És így ébredezek Anya kezében szopi előtt
Kép

És végül ilyen okos fejjel szopizok :)
Kép

Kép

Kép
rszg

Csibb továbbra is csak rátok gondolunk! +++++
Erpének hatalmas gratula Kata babához!
Örülök, hogy minden szépen, gyorsan alakult. Jó kezdet. :wink:
Rszg na erre én is várom a választ. Kata reggel a rossz éccaka után 3 órát nézelődött. Tulajdonképpen csak ágyban nem akart lenni. Aztán miután jól betejcsizett, elnyomták az álommanók. Én hagyom csak úgy nézelődni néha (km. igaz 4 és fél napos még csak). Hadd fedezze fel egyedül is a környezetét.
Adryn nekem legalább egy év mire így fogok kinézni. Bár most 4-5 kilóval kevesebbet híztam. :roll:
Tencsi örülök, hogy ennyire klappol minden. Bizony nagy segítségek már ezek a lurkók. :wink:
Ma Boti is nyugisabb talán. Bár aludni nem akar.... :roll:
Várom a védőnőt. Sztem csak akkor fog csengetni, ha Boti elaludt... :twisted: (jah és dokinéni bocsi de tegnap elfelejtett jönni. Csak épp alvásidőre ígérte. Mi is pihizhettünk volna, erre itt ültünk habtákban. :twisted: )

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Rszg milyen komoly fiú arca van Máténak néha! Tünemény! Apa meg milyen ügyes!!!!!! :lol:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Adryn Éjszaka én sem beszélek hozzá, gondoltam, tanulja meg időben, hogy éjszaka aludni kell. Eddig nem nézelődött, ma kezdte el. Ezért kérdeztem. Nálunk meg éjszaka nem marad meg a kiságyban, már nem is próbálkoztam, szopi után rögtön mellém tettem, és 3 és fél órát aludt. Teljesen nyugodtan, egy felsírás sem volt. Ami a kiságyban éjszaka mindig van. A védőnőm szerint nagy neki a kiságy, és ezért nem alszik benne. De ez hülyeség! Akkor a nagyágyban miért alszik egyedül?! És a kiságyában most miért szundikál békésen?!

Kép

Kép

Kép

Kép
rszg

Még egy kérdésem van :)
Azt mondják, nem szabad K-betűs kajákat enni. Oké, káposztát nem eszem, de pl. a krumplitól mi baja lehet a babáknak? Az nem hasfájasztós. Na ez most jó szó lett :roll:
Szóval? Ti mit nem esztek? A káposzta, bab, lencse-n kívül.

Kukli Igen, Apa nagyon ügyesen fürdet. De tegnap szegénynek kicsordult a könnye. Máté fürdés után nagyon-nagyon sírt és Ő annyira sajnálta, hogy megjelent egy könnycsepp a szemében. Aztán miután felöltöztettem és szopiztunk, mutattam Apának, hogy a kis fejét óvatosan kell mosni (meg persze mindenét), mert még nem csontosodott be a koponyája. És megsimogattattam vel ott, ahol puha. Szegény erre meg azt hitte, túl durván mosta meg a kis fejét, és azért sírt annyira. Én meg próbáltam meggyőzni, hogy nem azért sírt. De tényleg nem, csak szegényem már nagyon éhes volt. Aztán Apa csak úgy nyugodott meg, hogy Mátét a pocakján aludt el, Ő meg csak simogatta meg puszilgatta közben. Nagyon édesek együtt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rszg 2009.03.12 11:22-kor.

Kép

Kép
rszg

jó reggelt!
erpének hatalmas gratula, ez tényleg gyors volt, és ezek a méretek!!! :shock:

A mi éjszakánk most csodásan telt (biztos a felújítás - hehe, új építésű ház felújítása :?: :!: - miatt), 10-kor bealudt a fürcsis szopi után, aztán 3-kor, majd 9 után ébredt!!! :shock: :twisted:

Most meg nyüsszög az ágyában, én ilyenkor hagyom nézelődni, amíg nem sír, addig nem nagyon zargatom, szokja meg, hogy nem mindig ugrok, ha zajong.
Egyébként nekem az jött be, hogy hiába ájul be mellen, ha aztán a kiságyba rakva felébred, és tömi az öklét a szájába, visszateszem mellre. Így van, hogy egy óra a szopi, de legalább tuti az alvás a végén :wink:

csibbnek továbbra is megy a drukk, remélem, ilyen jó hírekkel jön ez után is!

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

rszg, a krumpli az burgonya :lol: :lol: :lol:
Én mindent eszek, amit eddig, kivéve a szénsavas itókáimat :cry:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos Ez igaz, csak azért kérdeztem, mert tegnap (már nem tudom hol) olvastam, hogy nem szabad krumplit sem enni. Akkor ez tényleg hülyeség! KÖSZI!!! Fennáll a terhesség alatti jelszó: Ami a mamának jó az a babának is? :roll:

Kép

Kép
rszg

nemtom, én ettem csomószor már sült krumplit, de mondom, hogy én nem tudok párhuzamot vonni a megevett dolgok, és a gyerek órákkal későbbi viselkedése között. Egyszerűen nem így működök, magamról se tudom, hogy mi hajt meg, mi csinál szelet, stb... :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Erpé, gratulálok Kata Évához, mindkettőtöknek jó egészséget. Ügyes szülés volt, majd meséld el!

Rszg, nagyon arik a fürcsis képek, meg a szopizós is. Én attól félek nem fogom merni fürdetni :oops:

Kuklika, megnéztem a Kata Nina kontra Boti videót, ők is édesek :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

rszg, a krumpli az első kaják között van, amit a baba majd ehet. sőt a fözelékeket is azzal kell süríteni, nem rántással (lisztérzékenység kialakulása végett is).
Nem tudom hol olvastad, de a krumpli (azaz burgonya :) ) az egyik legkevésbbé alergizáló zöldség (tudtommal). nem puffaszt.
Ha valaki hány, vagy megy a hasa, akkor nálunk mindig a sósvízben főtt krumpli volt, keksz és tea után :)

Kép

Kép
gabka77

Ja és cukik a képek.
És büszke lehetsz apára. Nálunk senki nem mert a gyerekhez nyúlni, szóval fél éves koráig csak én fürdettem :)
gabka77

Rszg, szerintem pár dolog kivételével, amit terhesség alatt tényleg nem ajánlanak enni-inni, nem jó ha egy szoptatós kismama megkíván valamit és megvonja magától, és ezt tapasztaltabbtól tudom, mert neki is ajánlották, hogy pl sok tejet iszik, próbáltak találgatni mitől hasfájós a baba, de ez nem így van, vannak ilyen típusú babák, és vannak akik, nem hasfájósak. A kólika kb 3 hónapig tart maximum, én úgy tudom.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Viszont erről a receptről még nem hallottam, tök jó, hogy feltetted.

Úgy érzem, már szinte mindenki megszült, csak én nem :oops: :oops: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Tegnap már nem tudtam visszajelentkezni :(.
Csibbre és Mátéra nagyon sokat gondolok, drukkolunk nekik! nem lesz semmi baj, stram kiskölyök Máté!!!!

Erpé
: Hatalmas gratula Katához!!!! Szép súllyal született ő is! Sok boldogságot!! Puszik

Szép napot!
Vica
wicca

Rszg: Változó, hogy a babák pocakja mennyire érzékeny. A 'K' betűsök meg zöldségekre értendő, mint káposzta, karalábé, karfiol... Még gyanús minden amú puffaszt: Borsó, bab stb....
Szénsavas nagyon nem ajánlott..., meg a kávé sem. Tehéntejet csak módjával, mert allergizálhat.
Óvatosan szerintem mindent meg lehet próbálni.... Aztán figyelni, hogy fáj-e pocak....
Ha meg pocakfájós a baba, akkor sokat sír és felhúzza a lábait. Görcsös az egész baba. Ilyenkor az érdemes meggondolni, hogy 2 etetés között 2 óra eltelt-e. Fájhat attól, hogy félig emésztett tejre ráeszi a következőt. Illetve, hogy az előző nap miket ettél. Lehet, hogy ott van a bűnös.
Ha kialakul napirend, akkor érdemes arra szoktatni a babát, hogy valamelyik szopi után letenni egy kicsit, amikor más dolgokat csinálsz meg. De szerintem ez első gyereknél ritka, mert az anya ráér és úgyis foglalkozik vele....
Nagy ágyban alvás. Hát Máté erre rákapott. Nem lehet, hogy este hideg van és a vastag paplanban jól tud kuckózni? Főként, ha anya is melegít? Én ebben a kérdésben szigorú vagyok és éjszaka csak a kiságy jöhet szóba, de hát mindenki másképp csinálja. A lényeg, hogy Nektek is jó legyen és el tudjátok fogadni, hogy veletek alszik...

Ezek a bölcsességek jutottak eszembe, de nem biztos ám, hogy igazam van.... :oops:

Katka

katka22

Bea, én sem szültem még meg, de ha más is beelőz még ..... :twisted:
Most már én jövök! :)

Egyetértek Katkávak, mindent ki lehet próbálni. Pl a puffasztóssága ellenére én ehettem Levi szoptatásakor fokhagymát, de a káposztát majdnem 1 évesen sem türte a pocakja.

Azt kell tudni még, hogy amit eszel az 4 óra múlva jelenik meg a tejcsiben és 24 óráig, egyre csökkenő koncentrációban ott is marad

Kép

Kép
gabka77

Mi is nagyon szorítunk Csibbéknek, hogy mielőbb láthassa Mátét és hogy minden a lehető legjobban alakuljon. ++++
Erpének gratulálok Katához.

Szülésznőtől kapott tanácsok szoptatás alatt mit együnk, mint kerüljünk:
puffasztókkal vigyázni: bab, zöldbab, borsó, káposzta
sok zöldséget kell enni, könnyű kajákat
nagyon sokat kell inni: kb. 3,5 liter (ebbe beleszámít minden folyadék, leves, gyümitea, ásványvíz)
kevés tejtermék ajánlott: max. napi 1/2 l tej
kerülni: aprómagvas gyümik: eper, málna, ribizli, szeder (nem tudom hogy fogom kibírni eper, meg málna nélkül :( )
kerülni: túl fűszeres kajákat
és rengeteget kell pihenni (hát igen , ez gondolom könnyen kivitelezhető két szopi között )

KépKép
edina6

sziasztok megint,

bocsánat, hogy "bepofátlankodom", de Wiccám miatt mostanában rendszeres olvasótok lettem :D

Rszg, ebből a pocakfájás elleni teából mennyit ajánlott meginni egy nap? Szívesen kipróbálnám.
Krumplit egyél bátran, karfiolt meg káposztát inkább ne, mert attól szélgörcsei lesznek a picinek. Nálunk még a banán a főpocakellenség, de ez minden babánál más.

KépKép

KépKép
stelly

Gabka Köszi akrumplis hsz-t! Meg a többit is. Nálunk ugye kénytelen volt Apa fürdetni a kezem miatt, most meg ha akarnám sem fürdethetném, már úgy szereti csinálni.

Erpé Nem is tudom, gratuláltam-e már, de inkább kétszer, mint egyszer sem! Nagy-nagy gratula, és jó sok tejcit!

Bea Ne félj, imádni fogod fürdetni a babádat, és minden jön majd magától :) Ügyes leszel! Tuti!
A teareceptet meg nagyon szívesen tettem fel, nekem tényleg bevált. Minden nap iszom kb. 1 litert belőle. Én (mivel annyira nem ízlik) úgy szoktam inni, hogy Apa minden reggel főz gyümölcsteát, és vagy azzal iszom (2/3 1/3 részben) vagy mézzel. És így még finom is. És legalább nem csak vizet iszom állandóan. Azt megunnám.

Katka Éjszaka próbáltam a kiságyban altatni, de folyamatosan sír. Amint kiveszem, abbahagyja. Talán, ha már nem kel fel éjszaka, akkor megmarad a saját kis ágyában. Máté nem köztünk alszik, mert én éjszaka másik szobában vagyok vele, Apa meg a miénkben. Külön töltjük az éjszakákat :cry: , hogy Ő tudjon pihenni, mert ha nem alussza ki magát, tuti a gyerekeken tölti le a suliban. És az senkinek nem lenne jó. A nagyágyas fotó, egyébként ma reggel készült, és Máté ma aludt ott először. Hideg nincs a lakásban, mert éjszaka is min. 21 fok van. És neki is van vastagabb takarója, éjszaka azzal takarom be. Nem tudom mi lehet az oka. Az nem lehet, hogy túl kemény neki a kiságya?
A zöldbab is puffaszt? :shock: Ezt nem tudtam.
És Máténak mindig fel vannak húzva a kis lábai.

Stelly Ez a tea inkább tejserkentő. Nekem azt mondta a barátnőm, akitől a receptet kaptam (Ő egyébként természetgyógyász barátjától kapta), hogy a kecskeruta (ami benne van) jó a pocakfájásra is. Egyébként napi 1 liter az ajánlott.
[/b]

Kép

Kép
rszg

csibb: gratulálok és szorítok nektek nagyon

Erpé: hát ez gyors volt, ügyik vagytok. Statisztika szerint holnap én jövök :D

Gabka: még én is egyben, ráadásul tegnao mondta a dokim, hogy teljesen éretlen a méhszájam, én tuti túl fogom hordani

rszg: én is ezt a teát ittamés nekem jó volt

megyek,mert le kéne rakni a lányomat aludni

Kép

Kép
pgyöngyi

ERPÉ!HATALMAS GRATULA!SOK BOLDOGSÁGOT,EGÉSZSÉGET ÉS TEJCSIT KÍVÁNOK!PUSZI
Kép

Csibb kisfiának nagyon drukkolok,még így ismeretlenül is!Jó kezekben van,mennek a +++++++++++++energiák nekik!
Kép

Szép napot mindenkinek!

Üdv.
Timi
timiban

Pgyöngyi, milyen staisztika szerint jössz most Te?
És én mikor jövök?
Nekem a kisfiammal mondta azt a doki pénteken, hogy nem szülünk még hétvégén, mert zárt és éretlen a méhszájam.
Erre szombat hajnalban elfolyt a magzatvíz. A "kicsi" fiam 38hét+2 napra jött ki.
Pedig azt mondják a fiúk a lustábbak :)

Kép

Kép
gabka77

Sziasztok,

Gabka, Pgyöngyi: Most már ti jöttök, ne aggódjatok. Tudom, hogy a vége egyenesen pocsék, de hipp-hopp és már a kezetekben is lesz a kismanótok.... 8)
Bea: Ne aggódj a fürdetés miatt. A kórházban majd kérd meg, hogy mutassák meg, hogy hogyan csinálják és gondolom keresztlányod fürcsizését is láttad már... Szerintem az a trükkje, hogy a babának legyen biztonság érzete. Ha van, aki segít, akkor adja oda a babának az ujját, amit foghat és legyen meleg a fürdőszobában, mert fáznak ám ruha nálkül vizesen. Mi mindig külön hősugárzóval bemelegítjük, hogy ne fázzon.

Rszg: Máté még nagyon picurka (életkorra értem) és 1 hetet nélküled volt. lehet, hogy van valami rossz élmény mondjuk a sötéttel kapcsolatban és ilyenkor kell a testmeleged vagy valami ilyesmi. Szerintem fontosabb, hogy éjszaka tudjál pihenni és legyen tejed...., mint hogy kiságyba szoktasd... :roll:

Katka

katka22

Lassan kellene egy táblázat, hogy lássuk hogyan is állunk :)
gabka77

Katka, igen ott kukkoltam, lestem Decemberben a keresztlányom fürdetését(amúgy kiderült, hogy a negyedik gyereknek nem biztos, hogy én leszek a keresztanyja, mivel keresztapát nem tudok biztosítani :lol: , na de mindegy, akkor is ugyanúgy szeretem a kiscsajt) csak én mindig attól félek, hogy jaj nehogy majd a köldökhöz érjen, meg hogy fogom alkoholozni ott stb... :roll:

Gabka, neked már tényleg szülnöd kell... :wink: már nagyon kész vagy te is :lol: :lol: Tessék minden este magzatvíz elfolyós jóéjszakát kívánni!

Nekem is annyi ismerősöm megszült 37 hét körül, és tényleg azt mondják a lányok hamarabb jönnek, Kamilla babánk is 2 és fél héttel érkezett hamarabb, de tegnap pl pont olyannal futottam össze, aki végighordta és kislány, hát nem lehet ezt kiszámolni, csak arra lennék kíváncsi, hogy hogy dönti el a baba, hogy most szeretnék megérkezni :D ?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Voltam Máténál! olyan édi! tiszta apja! simogattam a kis kezét, meg beszéltem hozzá kicsit. persze aludt, mert altatják, de már egyre kevésbé, és lassan le is veszik a gépről. pont jöttek masszírozni a tüdejét gyógytornászok, hogy levehessék.
persze pityeregtem is felette kicsit, de olyan jólesett...
még infúziót kap, aztán babavizet, és ha lenne tejem holnapra, akkor már vihetném neki! jó lenne! kaptam üveget, amibe vihetem.

nagyon köszönöm mindenkinek a drukkokat, nagyon jólesnek!!!!

Erpé
nagyon nagy gratula!!!!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

"Szívfejlődési rendellenességek - a nagy artériák áthelyeződése

A nagy artériák áthelyeződéséről beszélünk, ha a szívben felcserélődik az aorta és a tüdőartéria csatlakozási helye.
A tüdőartéria oxigénben szegény vért szállít a jobb kamrából a tüdőkbe, az aorta pedig oxigénben dús vért visz a bal kamrából a test többi részéhez. A nagy artériák áthelyeződése esetén a test felől visszajutó oxigénben szegény vér a jobb kamrából az aortába áramlik, amely az oxigénben szegény vért a tüdőket megkerülve juttatja vissza a testbe. Az újszülöttnek megfelelő mennyiségű oxigénben gazdag vére van, de ez a vér főleg a tüdőkbe jut vissza, és nem a test egyéb részeihez áramlik.

Ilyen rendellenességgel születő újszülöttek túlélik a születést, mert a jobb és a bal pitvar között a születéskor rendszerint kis nyílás (forámen ovále) van. Ez lehetővé teszi kis mennyiségű a tüdőből érkező oxigenizált vér átjutását a bal pitvarból a jobb pitvarba, majd innen a jobb kamrába és az aortába, így a csecsemő életben maradásához elegendő mennyiségű oxigén juthat a szervezethez." EZT A NYILÁST TUDTA MÁTÉ NYITVA TARTANI.

"A diagnózist általában közvetlenül a születés után felállítják fizikális vizsgálat, röntgenfelvétel, elektrokardiográfia és echokardiográfia alapján. Általában a sebészeti beavatkozást az első néhány életnapon elvégzik. A műtét során az aortát és a tüdőartériát a megfelelő kamrákhoz kapcsolják és a szívet ellátó koszorúereket a normális viszonyok kialakítása után beültetik az aortába. A sebészeti beavatkozás előtt a csecsemők egy részének prosztaglandin, például alprosztadil, adása szükséges a duktusz arteriózusz nyitvatartásához. Egyeseknél szükség lehet a pitvarok közötti nyílás megnagyobbítására ballonvégű katéterrel, hogy így több oxigénben gazdag vér érje el az aortát." EZT A PITVAR MEGNYITÁST VÉGEZTÉK EL TEGNAP ÉJSZAKA, MERT A KIS NYÍLÁS NEM VOLT ELÉGSÉGES.

bemásoltam nektek is, hogy normálisan is le legyen írva, hogy mi is a baja Máténak

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

csibb: veled vagyunk

Gabka: statisztika: Samu és a Lili lányom között 1 nap a különbség, ebből kifolyólag gondoltam, hogy ezt az 1 napot a második gyereknél is betarthatnánk :) . Egyébként benne vagyok egy közös szülésbe 8) , Te mikorra is szeretnéd? :)

Kép

Kép
pgyöngyi

csibb, annyit gondolok Rátok! Sok erőt és kitartást!!!

Nálam tejügyben fejlemény: ma szopi után (igaz, egy órával, mert sétáltunk egy nagyot hármasban a kutyával) 100ml-ert fejtem!!!:o Az eddigi alig 20-ak után!!!

Van ennek vajon ahhoz köze, hogy tegnap anyám hazament...?
:twisted:

Anyukák, mi újság köldökcsonk ügyileg? nekem ma csodálkozott rá a dokinő, hogy még nem esett le. Sajna rosszul csinálom, nem húzom meg eléggé esténként, de hát olyan sok lába van Dömének, meg ez nem kétkezes mutatvány...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hú, csibb, ez baromi bonyolult nekem. És hogy derül az ilyen ki? Mert röntgenfelvétel, elektrokardiográfia és echokardiográfia nincs minden babánál :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: nekünk is megvan még a köldökcsonk. és majd magától eldönti mikor akar leesni. én nem húzogatom meg erőszakolom. itt Dániában pl nem ajánlják még az alkoholos mosogatást sem csak akkor hogyha be van gyulladva. csak hagyni kell és mikor eljött az ideje a peluson fogod egyszercsak találni.

Csibb: Látod hogy milyen ügyesen nyitvatartotta a pici nyílást a Máté! Most már sokkal könnyebb helyzetben van (ha lehet ezt így mondani), jó kezekben van, és segítenek a pici szívének helyesen működni !!! nagyon nagyon drukkolok!!!!

KépKép
KépKép
adryn

Csibb, jó hogy bemásoltad így részletesen és köszi, hogy így beszámolsz róla nekünk is, nagyon erős vagy! Így ahogy olvasom, Máté is az, de nem csoda, hogy elpityeredtél, sőt! Nagyon jól, pozitívan állsz hozzá, hogy Mátét egyenlőre vizsgálgatják, és operálják majd. Ha tudsz vigyél a kis drágának tejecskét, hisz akkor még nem evett a kis picúr, de biztosan érzi a pozitív energiákat és minden rendben lesz. Így ahogy olvasom, biztos nem jó, hogy ilyen hamar már át kell esni egy műtéten, de kezelhető, és hála Istennek, ahogy írtad a kevésbé komplikáltabb eljárásra lesz szükség, hogy helyre hozzák ezt a rendelleneséget, addig is ne szomorkodj nagyon sokat, próbálj pozitív lenni++++

Nemlajos, Na ettől félek én is, köldökcsonk :? :?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Csibb, mennek a drukkok Máténak!
Tök jó, hogy viszonylag egyszerüen meg tudják gyógyítani!

Gyöngyi: 18-a lenne az időpont, 10-én szerettem volna szülni, de erről lemaradtam és kíváncsi vagyok, mikorra szánja rá magát a kiscsaj.
Te hol is fogsz szülni?

nemlajos: a nyugalom az egyik legjobb tejserkentő módszer :)
a köldökcsonk miatt meg ne hagyd magad paráztatni, nekünk is két hét után esett le. de az tény, hogy általában jobban félünk tőle, mint kellene. Nyugodtan ki lehet finoman húzni és alaposan körbetörölni. Nem fáj a babáknak, max kellemetlen és hideg az alkoholos vatta.

Na megyek gyúrok fánktésztát, ezt rendelték a fiúk vacsira. Aztán megyek Leviért
gabka77

fánk!!! (nyelvlógatós szmájli)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!
Én sem tudtam már tegnap jönni, és ma is csak most értem ide, extranyűgös nap után.

Csibb!
Rengeteget gondoltam én is rátok, és alig vártam, hogy jöhessek, és jó hírt olvassak!Minden rendben lesz!Remélem Máté is érzi ezt a rengeteg sok pozitív energiát!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Erpé!
Gratulálok!Na ez a tempó nem semmi volt! :D De jó!Irigykedem picit, nem baj? :lol: Alig várom a fotókat!

Tegnap a munkahelyemen nőnapoztam, már csak kimozdulás szempontjából is jó volt, el is határoztam, hogy igenis mozogni fogok, itthon kuksolok, nem megyek sehova, ettől a nulla mozgástól tényleg soha nem fog Lara elindulni.
Ma volt a 3.NST-m, doki szerint tökéletes(elvileg 60-as fájások(vagy mik)is vannak rajta, de én nem éreztem semmit :shock: Méhszáj tök zárt, koponya még fent van, nem illeszkedett be, szóval ugyanott vagyunk...
Utána még voltunk vásárolgatni a férjemmel, kész lettem.Eddig is fájt a szeméremcsontom ugye, de inkább pont pihenőhelyzetben, most meg alig tudtam menni, hasam is keményedgetett, szóval jó ez a mozgás, csak nagyon nehéz :lol:
Alig aludtam éjszaka valamit(rám biztos hatással volt a telihold, ha már Larára nem)hulla voltam, muszáj volt picit lefeküdni, mikor hazaértünk.

Kép
Kép
zazzy

hát, a mozgásban lehet valami, így utólag belegondolva :wink:

Viszont ez a magzatvízfolyás tök fura, hogy mitől indul el, mitől reped meg a burok, mert Dömét pl. ébreszteni kellett, hogy hahó, szülünk, én se akartam még, szóval, hogy akkor ki kezdte? 8) :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos, küldjek Neked fánkot? :)

Kukli vagy Rszg, akpunk új táblát? :)

Tészta meggyúrva, kelhet, megyek Leviért.
gabka77

Csibb: nagyon nagyon drukkolunk nektek!!! Veletek vagyunk lélekben és küldjük a sok pozitív energiát!!!! Próbálj megnyugodni, és akkor a tejcivel sem lesz baj... (tom, könnyű ezt mondani :x )

nemlajos: Na ez a vízelfolyás tényleg érdekes, senki em tudja megmondani mért történik... :?: :shock: azért segített is anyukád? :wink:

és még én sem szülök, csak mindig nagyon nagyon lent érzem mozogni Lizit, kivi vok megvizsgál-e holnap a doki!!! Beígérte, h 1 héttel korábban szülök, az pedig 18! GABKA!!! Mi szülünk együtt!!!:wink:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Rszg, köszi :) (én meg az édeskömény miatt gondoltam, mert az is jó a pocakra)

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Volt egy kis időm visszaolvasni (na persze nem mindent :? ).

Csibb én is nagyon drukkolok hogy minden rendben legyen Mátéval!!

Erpé nagy gratula a kiscsajhoz!!!!

Tencsi köszi az infot az Alexandrás akciókról, húsvétra úgy is gondoltam venni egy-kettőt. :)

Gyors leírom a mi szülésünket:
Múlt szombaton jó sokáig pihiztem, egészen 9 óráig aludtam (lehet már érezte a szervezetem hogy rá kell pihenni az estére :D ), szóval délelőtt már volt egy-két jóslófájásom, aztán délben még elmentem egyet a Tescoba vásárolni néhány apróságot, muszáj volt kimozdulnom, mert egész héten szinte ki se tettem a lábam otthonról. Na ott már elég erős fájásaim voltak, de csak egy-kettő. Hazamentem, megebédeltem, és amíg a gyerkőcök aludtak addig én is elaludtam. Aztán felébredtem 4 körül és szép lassan jöttek a fájások, 5 körül szóltunk a férjem testvérének hogy menjen el anyukámért gyorsan. Ekkor már olyan 5 percesek voltak a fájások, főleg miután lezuhanyoztam... 6 órához közeledve már annyira sűrűek voltak a fájások hogy igazából nem is néztem az időt..., anyuék még sehol... én már cipőben kabátban csücsültem az ajtóban rajtra készen :)
Aztán befutottak anyuék... gyors instrukciók a gyerekek ellátásához, gyógyszerbeadás, fürdetési szertartás stb... férjem egy egész oldalt írt melyik gyereknek milyen gyógyszert kell adni :D
6 órakor végre elindultunk, 6:10-kor már a kórházban voltunk... megvizsgáltak, 4 ujjnyira voltam nyitva. Nem kaptam beöntést sem hanem egyből a szülőágyra kellett feküdnöm ott borotváltak meg... közben befutott a dokim is... olyan 6:25 körül burokrepesztés volt és 6:45-kor megvolt Nimród :) Nagyon gyorsan történt minden, olyan 4-5 fájásra lett meg Nimród, sajna vágni kellett mert arccal előre jött és a szívhangja is igen leesett mert kétszer rajta volt a nyakán a köldökzsinór.
Szóval aki még nem szült annak ilyen gyors szülést kívánok :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

papillon, segített hát, mosott, takarított, szóval jó, hogy itt volt :wink:
Nektek is megmutatom a kiütéseimet, mást úgyse tudok vele tenni :? Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

no, úgy látom, sok kíváncsi baba jön ezen a topicon arccal előre... :shock:
Ez tényleg gyors volt, vica :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

elnézést a betolakodásért, de szoktam drukkolni a babákhoz nektek (kis nosztalgia..)

Nemlajoshoz jöttem:
Ezek a kiütések milyen testrészeden vannaK Nem tudom beazonosítani, de kísértetiesen hasonlít az én kiütéseikmre, szülés óta ezzel küzdök, nekem a hasamon vannak. (mellesleg fiacskám is arccal előre érkezett, lehet ,hogy ezért van ugyanolyan kiütésünk? :wink: )

Kép
Kép
Kép
mágnes

kedves mágnes!
Üdv itt, kukkoló! :wink:
Nekem is a hasamon, valamint a combom külső fenti (ez látható a képen), és belső, térd melletti részen, valamint a könyökön, de az pici.
Aszongyák, lehet az oxicotintól, én most rákérfeztem a gyerekorvostól, mire ő: kell még szednie? (...)
Nem bakker, nem szedem, termelem!!!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?