Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Már sokat gondolkoztam, hogy mikortól lenne érdemes a gyereket rendes rácsnélküli ágyba lerakni aludni. Ha valakinek van valami tapasztalata kérlek segítsetek.
A kisfiam most 15hónapos
Andy
 
 


Andy,
a legkisebbem úgy 1 évesen került heverőre, de mellé tettünk párnákat. Néha jól jött. KépKépKép

Virág
Virág
 


Andy! A mi fiunk 3 éves és kb fél éve alszik gyerekheverőn, amit 1 éve vettünk meg. Barátkozott vele és akkor szereltük szét a rácsos ágyat, amikor ő azt mondta, hogy már nem szeretne abban aludni. Nálunk a gyerek hozta meg a döntést. Kép
Beatrix
 

 
 

Andy: az én fiam 20 hónaposan került ki a rácsoságyból. nem volt semmi gond. Első pillanattól nagyon szerette az új ágyát.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Andy!
1,5-2 éves kor között nyugodtan elkezdheted a kiszoktatást a rácsos ágyból.
Nálunk a nagyfiamnál majdnem úgyanúgy történt mint Beatrixéknál. Betettük a kis ágyat, ami összecsukható, és ha kinyitom, akkor nagyon alacsony. Délutánonként azon aludt, este meg betettem a rácsos ágyába. Rázós volt a dolog, mert közben terhes voltam az öccsével, és anyukám itt problémázott, hogy mi lesz ha addigra mire jön a tesó nem szokik ki az ágyból. Először rossz helyre tettük a kiságyát, nem esett neki jól az ott alvás. Aztán hirtelen ötlettől vezérelve átrendeztük a szobát, és attól a naptól kezdve nem volt gond, és mondta, hogy neki már nem kell a rácsoságy, odaadja a tesójának.Kép Ekkor ő már elmúlt 2 éves.
A 2. fiam nagyon hamar kiszokott a kiságyból, mert 1,5 évesen már bölcsis volt, és ott rácsnélküli ágyba tették a 1,5 éveseket, így ő hamar kitúrta a bátyját a kiságyról, a bátyó meg kapott egy másik, nagyobb ágyat.Kép
A kislányunk, aki most 2,5 éves, alig 1,5 hónapja alszik kiságyon, bár a bölcsiben már ő is rács nélkülin aludt, de itthon még lakás átrendezés miatt csak most jött el az ideje. Első pillanattól kezdve nagyon szerette a kiságyát, és talán mondanom sem kell, hogy ez uaz a kiságy, amit a bátyók kaptak meg a rácsos ágyból való kiszokásukkor.KépKép

Én a Beánál attól féltem, hogy állandó mászkálás lesz az élet, és alvás helyett egymást fogjuk "szórakoztatni" az altatással. Első perctől kezdve tudja szerencsére, hogy mi a rend. Este sem jön ki, csak kiabál, mert szerinte még nincs vége a napnak. Az utóbbi napokban például állandóan keresztben alszik el az ágyon, sőt tegnap annyira mérges volt, hogy nem megyek be hozzá (mellette lévő szobában voltam, de este fél 10-kor már aludni kell(ene)), hogy mérgében álomba sírta magát 180 fokban elfordulva a párnától.

szerintem fokozatosan elkezdheted kiszoktatni, nem muszáj egyik napról a másikra.

Zsuzsa

 
 


Sziasztok!
Kisfiam első perctől gyűlölte a kiságyat. A rengeteg próbálkozást nem írom le, amik kudarcba fordultak, hogy rácsok közé rakjam le. Éjjel folyamatos ringatás, sétálgatás, stb.. Na szóval, amikor betöltötte a 10.hónapot: átrendeztem a gyerekszobát, bevittük az "örökölt" kanapét és kihúztuk. Körberaktam szivacsokkal és egy két nagypárnával, hogy le ne guruljon. És láss csodát: aznap éjjel végig aludtam, mert a fiú reggel boldogan ébredt fel és arra keltem, hogy lepakolta plüssöket az ágy tetejéről és azoknak magyarázott. Mindezt emberi időben: fél hétkor.
Két és fél hónapja tart ez az ideális állapot. Azóta apuka már tanítja lemászni a kanapéról, én pedig ha felsír éjszaka, akkor csak bebújok mellé és már nem is ciciztetem meg, hogy visszaaludjon. Csak egy picit mesélek vagy simizem.
Szóval bátran el lehet kezdeni a gyerekágyon való altatást. Viszont a kiságy szivacs jó szolgálatot tehet a földön, ha mégis lepottyanna. Ja, az én fiamat is egyszer a földön találtam meg reggel: édesdeden párnát ölelve aludt!

Kép
Kép
 


Sziasztok!

Az én fiam 19 hónaposan került át, mivel útban van a tesó és szerettük volna időben átszoktatni. Ő nagyon élvezi. Amúgy az ágynak van egy kerete, csak a végén nincs, ahol le tud szállni róla. Persze azért az elején én is odatettem elé a kiságynak a szivacsát. Kép
Szóval nekünk bejött, de igazából gyereke válogatja mikor érettek meg rá.

Bellana
 
 


Sziasztok!
Rég jártam a fórumon...Kép
Ami engem illet, tátott szájjal olvaslak Benneteket. Mi még nem mertük Trixikét normál gyerekágyba áttenni a rácsosból, bár nézegettem a boltban az ágyakat.
De! Trixike igen mozgékony, délutáni elalvása kis időt vesz igénybe, feláll, lepakolja a pelenkázórészről a plüsseit, beszélget, aztán alszik el. Mondjuk este nem szokott gond lenni, mert fáradtabb.
Mit csináljak, ha pl. délután kimászik belőle? Hiába van azon egy kis perem, szerintem simán kimegy rajta.
Szóval nekem ezek a dilemmáim, hogy mi van, ha magától kiszáll és nem akar ott maradni? Ilyenkor mit csináltok??
Nyáron lesz 2 éves.
 
 


Szia Ilusta!

A kérdés jó Kép
Az én fiam is nyáron lesz 2 éves. Kép Csak jön a tesó és nem akartuk, hogy ne szokjon át időben és azt gondolja a tesó miatt "kitettük" őt az ágyából.
Amit leírtál áz nálunk szóról szóra úgy van. Gond nélkül lemászik. Kép Este még hálózsákban is képes kitotyogni. Kép Nem nagyon tudunk tenni semmit, legfeljebb bennt maradunk vele, mese stb. Hát az önállósodás nem egy könnyű menet. Kép De már nem maradna meg zárt ágyban. (Anyósomékhoz ha megyünk ott utazóágya van, de már ordít és mászik ki, úgyhogy igencsak tetszik neki az önállóság. Kép)

Üdv: Bellana
 
 


Ilusta!
Egy próbát megér. A kisétálás meg sajnos nagyobb korban is meg lesz. Csak nagyob korban már jobban el tudod magyarázni, hogy miért kell ágyban maradnia.

A Bea most kezd próbálkozni a kijövetelekkel, de én, mint zord anya, határozottan, ellentmondást nem tűrő hangon visszaviszem az ágyához. Legújabb - kb 2 napja csinálja-, hogy éjjel fogja magát és kijön. Én uazzal a lendülettel visszakísérem a kiságyhoz, adok neki inni, és alszik tovább. Nem is emlékszik a dolgokra reggelre. Igaz, reggel korábban van az ébresztő, de ez van. Általában reggel 6-kor mellém fekszik, és 7-ig még alszik mellettem. Én már nem.Kép

Ja tegnap este a sötétben, csak tőlünk szűrödött át hozzá egy kis fény, kártyázott a lelkem. Én lefektettem fél 9-kor, és fél 10-kor még nagyon magyarázott, bementem hozzá, hát látom, hogy lelkesen fekszik az ágyán, és magyaráz a bátyjai kártyájának. Olyam röhögés jött rám, hogy kirohantam a szobából, és amikor elmúlt,csak akkor mentem vissza, és határozottan közöltem Beával, hogy itt az alvás ideje. Tudta zet a kis bestia is, csak nem akart még aludni.Kép

Zsuzsa

 
 


Sziasztok ! Az én kisfiam mivel soha nem aludt a kiságyban 8 hónaposan kapott egy nyitható kanapét, ami nyitott állapotban szivacsnyi szélességű volt, a párnákat a falhoz állítottam, a kiságyból a matracot pedig a nyitott kanapé mellé. Ez az ágy különben két személynek is elég kinyitva, én is elférek rajta ha ott alszom vele.
Monika
 
 


Sziasztok!

Az én 2 és fél éves kislányom is nagyon mozgékony, így a rácsos ágyból hamar ki tudott mászni, most hogy jön a kistesója és kicsi a szoba, kénytelenek voltunk egy merész megoldást választani. A nagylányom (2 és fél éves) galériaágyba került és alatta L alakban lesz a kistesó kiságya. Létrán lehet felmászni az ágyra, van korlátja, de mi azért külön hálót is szereltünk, ami a plafonig ér, így nem gurulhat le. Az ágya felett felszereltünk egy kislámpát, amit felkapcsolhat. Megbeszéltük vele, ha le akar mászni először kapcsolja fel a lámpát, majd szóljon hangosan nekünk, vagy ha akar, akkor másszon le a létrán, de a hálózsákból előtte másszon ki. Szerencsére megértette, eddig kisebb-nagyobb esésekkel, de működik a dolog. Az ágy alakítható, hatalmas, kislányom nagyon szereti és az új ágy óta nagyot fejlődött. (ld.:http://www.flexa.dk/d/index.htm)

Szóval szerintem leginkább a kisgyermek természetétől, alvási szokásától és értelmétől függ, hogy mikor hagyhatja el a rácsos ágyat.

Mindenkinek sok sikert!

Zsuzsi
 
 


Szasztok!
16 hónapos,igen aktív fiacskám kimászott a rácsos ágyból,ezzel jelezvén "kinőtte". Előtte már alvás problemáink voltak kb 1 hónapig,mint kiderült valsz. azért mert már nem volt neki kényelmes. Most az új ágy használata óta (1 hónapja) az alvási prb. megszűnt,imádja az ágyát,már egyedül is elalszik benne. Szerintem minden gyereknél más korban jön el az átszokás ideje,és ezt majd ő úgy is jelziKép
Citrom

Noémi
 
 


nálunk másfél évesek voltak a manók, most egy ráccsal zárjuk a szobájukat este, így látom mit művelnek és nem kergetőzünk órákat az alvás előtt
Harangozó
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó