A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

zazzy: nálunk is hasonló gond volt. Én minden áron Virágot szerettem volna, de Apa hallani se akart róla, mert a Gáspár családnak is így hívják a lányát. Így most Eszter lesz, bár tucatnyi híres embernek ez a neve

Kép

Kép
pgyöngyi

rszg: biztos van valami a levegőben,mert nekem is keményedik a hasam és Lili is extra anyás ma

Kép

Kép
pgyöngyi

sziasztok!

Lívia is nagyon nyűgös ma :? Az éjszakánk is marha rossz volt. éjféltől 3 ig fent volt, aludt két órát aztán megint reggel 8 ig ébren volt. Most próbál aludni de csomószor felsír. :?

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Papillont most repesztették! Mindjárt baba lesz!!!!!!!!!!! ++++++++++++++++++++

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

hűha, mennek a drukkok!!!
De hát miért, és hogyan? :shock: :shock: :shock:

HAJRÁ PAPILLON!!!

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Hú hajrá Papillon++++++++++++

Megjöttem a védőnőtől, nagyon kedves volt, annyi mindent elmond, amit nem értek, kielemezte nekem a 38 hetes UH lapomat is, elmondta, mit vizsgálnak a köldökzsinór áramlásnál, a lepény érettségét, azért jól esik, hogy ilyen is van, nemcsak átmennek az emberen..

Bea, Maja

Kép
bea1978

Papillon-hír: ma szülök, délután vagy este. már nem engednek haza. burokrepesztés lesz.

Mennek a drukkok Kati itt is!!!!!! +++++++++++++++++++++

KépKép
KépKép
adryn

Na megyek sütök egy lekváros pitét, később visszakuksizok Papillon drukkra+++++++++++++
Papillon nemsokára babázol!
:D :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

elkéstem hehe :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Papillon, én is drukkolok Nektek.
Szép, hogy ilyen sokáig húzta, ahhoz képest, hogy milyen rossz leletei voltak!

Én bezzeg nem szülök :) :twisted:
Most nem is baj, mert épp ma vitték apóst kórházba szívritmus zavarral :(

Kép

Kép
gabka77

épp tegnap beszéltem Katival (Papillon) és mondta, hogy már úgy szülne... hát így teljesüljön minden kívánsága :D :D :D

KépKép
KépKép
adryn

Gabka: jobbulást apósodnak!

KépKép
KépKép
adryn

papillon: megy a drukk tőlem is.
Tud valaki bővebbet? Miért kellett burkot repeszteni?

Kép

Kép
pgyöngyi

Köszi Adryn

Mégsem jó nap ez a péntek 13 :(
gabka77

Most jut eszembe, Papillon azt mondta egyszerre szülünk :) (tényleg miért repesztették?)
Akkor most rohanjak én is kórházba? :)
De akkor Gyöngyi, Neked is indulni kell :)

A végén tényleg én leszek az utolsó.
Azt mondta a szülésznőm, hogy az nst alapján még nem csomagol a gyerek. Igaz, hogy egy darab fájásom nem volt nála megint :(
Úgyhogy jövő hét péntekre van nála újra időpontom :(
gabka77

Reméljük Papillonnak jó lesz.... nálunk egyelőre eddig "csak" a varrógép csődölt be ma... :shock: most próbál anya életet lehelni bele...

KépKép
KépKép
adryn

Gabka: az nst-s fájás nem jelent semmit. Barátnőmnek szülése előtti nap délután néztek nst-t egy fikarcnyi icipici fájása sem volt.. erre hajnal 3-kor elfolyt a magzatvize... szóval tegyél magad alá gumilepedőt :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Köszi Adryn, most először vagyok úgy, hogy most nem szeretnék szülni, mert a gyereket nem tudom anyóson kívül másra bizni. vagy apa nélkül szülök :(
gabka77

gabka, ismétlem, nekem elfolyt magzatvíznél se látott fájást a gép (pedig én éreztem). És a gyereket is ébreszteni kellett, mert ő sem csomagolt, mégis ott volt 6 óra múlva a karomban :wink:

Babázók, ti miben vagytok egész nap?
Én bevallom, eddig hálóingben hédereltem :oops: Maradnék is annál, mert hát sose tudni, mikor fekszem vissza, de úgy érzem, hogy "nem így illik"... Jön a postás, folyton köntösben lát, a franc se tudja, mit kellene tenni.
Most felvettem egy melegítőt és egy pólót, de hogy fogok így szoptatni? :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Hű micsoda váratlan hír!
Hajrá Papillon!!!!+++++++++++++++++++++++++++++++++++
Én is úgy megajándékoztam volna Larával a férjem ma :D Végülis éjfélig még van idő :lol:
A férjem lassan türelmetlenebb, mint én :lol: egész délután itt győzködte, hogy bújjon már ki! :wink: Olyan jó érzés, hogy ennyire várja :D

Kép
Kép
zazzy

Nemlajos, tudom, hogy ezek nem jelentenek semmit, de most jó lenne, ha legalább a hétvégi "nemszülés" bejönne. :)

(asszem már én is írtam, hogy annó, pénteken voltam dokinál, közölte, hogy hétvégén nem szülünk, mert teljesen zárt a méhszájam és fájást sem mutat a ctg. erre hajnalban elfolyt a vizem és a fájások is csak órák múlva kezdődtek, amik a gép és a dokik szerint gyengék voltak)

Pólót fel kell húzni :)
Én pólóban és naciban voltam, állítólag az állandó hálóingezés nem tesz jót sem a hangulatnak, sem a párkapcsolatnak :)
gabka77

én pólóban és melegítőben vagyok itthon. de nem a kikopott térdű nadrágos, elslamposodott anyukát adom elő :lol: pólóból kihúzom a kezem azon az oldalon ahol épp fiatalúr enni fog, szopis melltartó lekapcs, és ehet a poronty :D ha meg aludni támad kedvem, csak ledobom a ruháimat és beugrom az ágyba :lol:

KépKép
KépKép
adryn

senkinél sincs újabb Papillonhír? én csak lesem a telómat de semmi nyú... :roll:

KépKép
KépKép
adryn

hajrá Papillon!!!! nagyon drukkolok!!!!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Rólunk:

ma itt volt Fanni velem a kórházban egész nap!
ma már nagyon jó hangulata volt, megnyugodott, hogy itt vagyok, nem vesztem el. aztán bejött a barátnőm látogatóba, és feldobta a témát, hogy bármikor mehet oda hozzájuk, ha van kedve, csak szóljon, és lecsapott rá, hogy ok, akkor az most van. úgyhogy elment csavarogni. én nekiálltam fejni, anyukám most Máténál, aztán jön Ati és megyek én is be hozzá.
helyzet változatlan vele, már nem nagyon altatják, úgyhogy ébredezik sokszor, szegényke állítólag ki akarja venni a csöveket az orrából... még nem merték levenni a gépről, mert ha alszik, akkor még nem teljesen stabil, de ha ébren van, akkor nagyon jól csinálja egyedül! de hamarosan leveszik.
tényleg nagyon bizakodóak vagyunk, hogy minden rendben lesz! néha persze kicsit elfáradunk a nagy bizakodásban, én pl. ma du. kicsit elkámpicsorodtam, de az alaphelyzet rózsaszín már!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Elértem a dokinőmet, mától rendel újra (szóval nem a megbeszélt 9-étől), mondtam, hogy nem tudom, hallotta-e, de megszültem, mondta, hogy nem hallotta, gratulál, és vár a 6 hetes kontrollra. Meg se kérdezte, hogy hogy vagyok...
Asszem, akkor találkozunk utoljára :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

csibb, csak ismételni tudom magam: rengeteget gondolok Rátok!!! Máté nagyon erős kicsi baba, kívánom, hogy minél hamarabb magadhoz ölelhesd!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nemlajos, gonosz vagy!
Biztos azért nem kérdezte, mert azt hallotta már, hogy jól vagy, csak azt nem hogy megszültél :wink:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

sziasztok!
bocsi ha spártai rövidségű vagyok mindig..hoszzúak a nappalok és az éjszakák...
hasfájós babára tipp? az édesköménytea, alkaron rongatás, hajszáritozáson kívűl?
fahéjat ehetk? mákot? túrót? sajtot?
valamint hogy ne cserélje fel a napllat és az éjt? nappal egész nap alszik.éjjel 4-5 ször kér enni. 1,5 órán belül. a doki szerint nem lehet éhes ujra. mivel sajna nem szopttatom,. hanem lefejt tejci cumiból, igy tudom , mennyi eszik, 70et. azután tényleg nem lehet éhes.de mivel bőg, gyorsan megetetem, h a férjem tudjon aludni, mert már majdnme idegroncs:S és minden tiszteletem az övé, h bír dolgozni nappal...én nem bírnék..
tippek taapsztalt és ujdönsült anyuktól?
köszi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

ööö... én csak kilogikázom, hogy ha másfél óránként eszik, pedig nem is éhes, éppen EZÉRT lehet hasfájós. Ne adj neki enni, hanem hurcold a seggét, vagy fektesd a mellkasodra, hátha ott megnyugszik.

Nekem is Döme eleinte felcserélte az éjt a nappallal, egy nagymamás nap elég volt a cserére, nem hagyta békén, a gyerek úgy kimerült, hogy azóta gyakorlatilag végigalussza az éjszakákat :roll:
Szóval szerintem próbáld nappal zaklatni.

Hja, meg a sűrű éjszakára nekem egyszer az jött be, hogy magam mellé vettem az ágyba, ott beájult.

Bocs, ha nem tudtam újat/okosat mondani, ez 13 nap tapasztalata még csak :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

maprt :lol: :lol: :lol:

sőt: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Jaj annyira be vagyok pörögve, ha szül vki. Megy a drukk ezerrel, nem is tudok másra gondolni. :roll:
Csibb örülök, hogy megsimózhattad a kissrácot. Remélem nemsokára otthonról tudsz írni nekünk, és egy rossz emlék lesz csak az egész, amit hamar feledtet a kis bajnok majd.
Nemlajos én melegítőben, pólóban nyomom, de tudok szopiztatni, felkapom a felsőt, és cuppanunk. Nagyon sajnálom a kiütést. Hallottam már ilyenről. Nagyon kellemetlen. :?
Gabka kitartás! Előbb utóbb te is babázol. Már tuti nincs sok senkinek. :wink: Pocakosok türelem, simózzátok a kis gömybölydedet amíg lehet. Tehtuinak megvannak a számok. Miért nem üzen? :?: :?: :?:
Csajok én tejcsárda vagyok. Már mellőzök minden homeopátiát, de napi 2 dl-t le kell fejnem hogy egyáltalán beférjen a cici a kis csőrikébe. Éjjel a betétem is átázott. Kata továbbra is a nyugalom, sosem sír (kivéve egy eperevős esetemet :oops: ). Csendes, nyugodt baba. Éjjel 1x kelt. 8-kor vacsi, 2-kor ráadás, és 6:30 reggel. Csak fejnem kellett éjjel is, mert tucsogott az ágy. Ma dupla betéttel fekszem le. :twisted:
Dnéni kint volt, minden ok. Szerinte ha 10 perc alatt benyomunk 60-80 g-okat, akkor aludhat 3-4-5 órát is nyugodtan. Boti segít mindenben. Imád fejni, nyomkodhatja a gépet közben :lol: , és pelusozni is segít.
Vica nem semmi te is hogy szültél. Nagyon ügyik vagytok. Úgy látszik szombaton gyorsan jöttek a babák. :lol:
Katka kitartás. Csak belejön Peti ezzel a csöves dologgal. Nekem azt mondta a dokinő, hogy 2-3 hetes korukban megugranak majd. Szval reméljük nemsokára rákattan jobban a szopira. 80 percen át, az tényleg nagy idő. Kitartás! Annyira jó anya vagy. Más már rég nem próbálkozna. Peti nagyon szerencsés. :wink:
Rszg köszi a táblát. Ha gondolod dobd vissza ha nincs kedved csinálni. Azt nézem, már nem sok, és lassan vége is a táblavezetésnek. :lol:
Bea én sem vagyok kívánós, de eszek rendesen. Pedig örülnöm kéne, hogy nem híztam túl sokat, és nem maradt fent sok. Vagyis 7 kiló sok, de sztem ezt könnyen ledobom még szopi közben is lemegy magától. A bőröd hagyd békén mert a kezedre csapunk. :wink: El fog múlni minden tényleg. Talán tényleg lejjebb van a pocid. :wink: Mellesleg nekem nem szállt le megint. 8)
Adryn iszonyat husi combija van Niconak! Tündéri! :P :P
Katka köszi a köldökös hsz-t. Én annyira utálom. Remélem hamar feladja és pottyan.
Pulcsi elmúltatok 2 hetesek, infacol. Nem szívódik fel semmi a babában, de segít neki. Illetve van egy dm-es jó kis pocakmasszírozó krém. Sokaknak bejött.
Bocsi de ennyire volt időm. Holnap van Zsolti szülinapja. Tegnap még elugrottam egy kis pluszt vásárolni a megvett könyv mellé, és lesz buli a házunkkal szembeni pub-ban, elintéztem ma. :lol: A sitterünk eljön egy órára, és leugrok én is egy félre, ha pont úgy alakul. :roll: Szval holnap kimozdulok incifincit.
Magzatvizes, tejcis estét, kinek mit! Ha van hír Papillonról ugrok én is! :wink: :wink: :wink: :wink:
Reggeli puszi:
Kép

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Bocsit kértem, hogy csak röviden, pedig foglalom az oldalt. :oops: :idea:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kuklika, de édesek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

kukli, nagyon aranyosak! Én is hasonló korkülönbséget szeretnék (már a következőn jár az agyam :oops: :roll: )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos nem mehetsz máshoz 6 hetesre?
Nem semmi milyen hamar képes az ember a következőre gondolni. Sztem 7-8 hó múlva kicsit átgondolod, aztán újra megjön a kedved. :lol: :arrow:
Köszi a skacok nevében. Tényleg azok. Kire ütöttek???? :roll: :roll: :lol: :lol:
Fiúk jól elmentek. Katus alszik, én megfürödtem (mikortól ülhetek kádba? már alig vérezgetek). Kezdek uncsizni. A lakás kész. Írajtok vmit!!!!
kuklika
Budapest VIII. kerület

kukli, én úgy tudom, 6 hétig tilos a fürdés, a benti állapotok miatt...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hát mennék én máshoz, de kihez? Senki nem fogadna szívesen kontrollra, meg nincs is dokiötletem.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Papillon hajrá!!! :) Lehet hogy már babázik :D

Csibb kitartás, drukkolok nektek!!!

Kukli te sem vagy semmi, még szülinapi partyt is megszervezel :) és még be is tudsz ugrani, ez tök jó :D
Kata nagyon jó alvó, irigykedem. Nimród tegnap éjszaka nagyon lefárasztott :? 1,5-2 óránkánt enni akart. Fáj is nagyon az egyik cicim, ami már a kórházban sebes lett :( úgyhogy most egy napig ebből csak fejek és a másikból kap enni. Ezt anno Bulcsúnál is el kellett játszanom. Kukli te milyen mellszívót használsz?
Akinek volt gátmetszése annak még fáj? mert én még eléggé érzem :? pedig úgy emlékeztem hogy ilyenkor már jobb volt. Na meg még mindig vannak görcseim szoptatás közben.

Na lépek mert Nimród a bal kezemben jobb kézzel meg pötyögök :D és eléggé elzsibadtam... na meg lassan kezdődik az esti műszak.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Kukli: nagyon édesek együtt :D
de hogy én milyen ideges vok Papillon miatt.... :?

Csibb: tök jó hogy már nem altatják Mátét és Vele lehettél!

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok,

Bevalllom én fürdök kádban. Nekem nagyon jól esik. Gátsebem meg nincs. A méhemig meg úgysem ér a fürdővíz... :oops: Tudom, hogy nem szabadna, de nekem kell az a 20 perc nyugi és béke, hogy bírjam.... :oops:

Pulcsi: Először is nyugodj meg. Jó anyuka vagy és mindent megteszel, ami tőled tellik. Ha nyugodt vaqy, akkor a baba is nyugodtabb lesz.
Néhány ötlet:
- Infacolt lehet adni és akkor tud böfizni a gyerek. Etetés előtt kell beadni.... Szerintem ez lehet a gond nálatok. Nehezen böfizik.
Próbálj meg etetés után 15-20 percet is böfizetetni. És ha utána felsír, akkor mindig böfi pozícióba vedd fel. Lehet, hogy maradt bent böfi... Ez általában 5 percen belül kijön, addig sétálj vele...
- 2 etetés között teljen el legalább 2 óra. Húzd az időt. Tudom, hogy nem könnyű. Ha még nem használtok cumit, akkor be lehet vezetni. Hidd el, nyugodt órákat lehet vele nyerni. Más miatt is sírhat a baba, nem csak az éhség:
- Böfi feszíti a pocit
- Fázik/melege van
- Tele a pelus
- Nem jön a kaki (erre a lábait érdemes tortáztatni (bicikli), az segíthet)
Szóval előbb teszteld le a többit és csak utána adj enni, ha nem telt el 2,5 - 3 óra az utolsó etetés óta.
- lehet kapni fürdető vödröt. Egyik barátnőmnek ez jött be. Ebben megnyugszik a hasfájos baba, ha kólikás, mivel felhúzott lábbal van benne
- éjszaka legyen sötét, csak minimális fény, ne beszélj a babához, persze vedd fel, ha sír....
- nappal próbáld lefárasztani, hogy éjszaka legyen az alvás
Nekem ennyi jutott eszembe. Nálunk Ágica volt pocifájos, de az infacol megoldotta.

Pappilon: Nagyon szuper! Hamarosan a karjaidban lesz! Megy a drukk! Ügyes legyél! ++++++++++++++++++++++++++3

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Nemlajos, én a választott dokim helyettesénél szültem a lányomat, ügyeletes orvosnál a fiamat, és hozzájuk is mentem vissza kontrollra.
Neked nem mondta, akinél szültél, hogy akkor találkozunk 6 hét múlva?

Zsu
Kép
Kép
*juji*

Csibb: Nagyon-nagy sok erőt kívánok! Remélem a tejcsid már indulgat. Fejjél amennyit bírsz! +++++++++++++++++++

Katka

katka22

Sziasztok!

Itt vagyok még 2in 1 :lol:
Köszönöm a hiányolást. Még nem szültem meg, de ha meg lesz a baba mindenképpen szólok Kukli száma meg van. :wink:

NAGY GRATULA ERPÉNEK ÉS CSIBBNEK!!!!

Csibb gondolok rátok!!! Biztos minden rendben lesz!! Jó hogy így állsz a dolgokhoz. Erős kisfiad van!!!!

Nagyon aranyosak a babáitok. Mind egytől egyig gyönyörűűűűűűűűűűű!!!!!

Bocs hogy ilyen rövid vagyok most mentek el a barátnőim, még megpróbálok később jelentkezni.

banokla

Nincs még hír Papillonról? :P

Kuklika, édes a két tesó együtt, olyan jó nézni, hogy így szereti Boti. Jó szülinapozást! Nemrég szültél és már partiképes is vagy :wink: Majd tegyél fel egy csini fotót azért magadról is :D

Csibb, jó hogy megint jelentkeztél a hírekkel, ott nincs látogatási tilalom? :o :o :o Nálunk még vagy két hét. Jókor szülök én is..
Akkor hamarosan lekerül a gépről Máté? Az jó hír ugye, ha már csak alvásnál van rá nagyobb szükség? Jaj úgy szorítok neki, de érzem, hogy erős baba, márcsak ahogy így mondod is! Mikor lesz az operáció? Utána már túllesztek mindenen, könnyebb lesz minden, ahogy írod, már most megnyugatóbb a helyzet. Továbbra is drukk. Remélem sikerült neki fejni :wink:

Gabka, sajnálom apóst, jobbulást neki.

Pulcsi hasfájásra Rszg teáját próbáltad?, aszem 220 vagy 221 oldal. Tornáztasd is a kis lábát olyankor(Kamillánk is hasfájós volt)

Még közbe írt Katka is hsz-t és erről a vödrös fürdetésről eszembe jutott ez a kép, bár már lehet felraktam, duci Kamilla a lavorban :D Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978

vica: nekem a gátsebem már egyáltalán nem fáj (nincs is), de ez ugye 13 nap...
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem a 7. nap volt a legbrutálisabb, mert akkor már nagyon-nagyon viszketett, a betéttől már megőrültem. Utána minden nap egyre jobb lett.
Ma már úgy szappanozom, mintha nem is szültem volna :wink:
De az első hét csak langyos víz...

juji, nekem az ügyeletes orvos semmit se mondott (illetve mintha azt, hogy holnap találkozunk, de nem), gondolom, tudta, hogy van orvosom.
Ha meg most bejelentkeznék hozzá kontrollra, illene adnom neki pénzt is, nem? :oops:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos, szerintem ebből ne csinálj lelkiismereti problémát, ha nem magánrendelésre mész, a hat hetes kontrollért nem kell fizetned, ha szimpatikusabb az ügyeletes orvos, az más kérdés, ha inkább továbbra is hozzá szeretnél járni, mert megtetszett a hozzádállása, akkor el tudsz menni 6 hetes kontrollra, és a vizsgálat végén megkérdezed, hogy van-e valahol magánrendelése, mert szívesen járnál hozzá a jövőben. Szerintem, de nem szeretnék okoskodni :oops: , ez a te döntésed. A másik orvosról, inkább nem fejtem ki a véleményem, aki nem kérdezett rá, hogy hogy vagy, és nem tudtad elérni sem szülés előtt soha, sem szülés után.

Na megkommenteltem az alvó egyhetesedet(nagyon cukin alszik, szép baba), tetszik a blog :D :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

köhi :oops:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

:D

jaj néha úgy babáznék már :P

Bea, Maja

Kép
bea1978

hát nézd, ha meglesz, se lesz könnyebb, én néha úgy felébreszteném... :oops: 8) :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?