A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Hugic, köszi a tippet, ma megpróbálom :)

Bogi, az adószámot készítik csak automatikusan (babakötvény miatt), de a kártyát csak kérésre állítják ki, be kell adni érte egy nyomtatványt a Petneházy utcában. Legalábbis nekünk így mondták, már meg is igényeltük.

Andus, de jó, hogy jöttél :) gyönyörű, édi a kisfiad :D
Adri a mai napig köhög néha szopi közben, ha megemelem a fejét kicsit, hamar abbahagyja.

Elif, ébresztésre jó lehet még a keljfeljancsi-módszer: a két alkarodra fekteted, és nem túl gyorsan függőleges-vízszintes váltakozva. Nekem volt, hogy bejött (volt hogy nem). Amúgy ha bealszik szopi közben, én hagynám. Adri pl képes négy (!!!) perc alatt 100 grammot enni. Szóval lehet, hogy szimplán Efe is turbóporszívóval rendelkezik :)
Nagyon szép a kisfiad!!! :D

Gabi, tejcsi tuti, hogy nincs??? Csak mert kb három-negyedik héten már nekem se volt kemény, meg feszes a mellem, hanem puha, de tejcsi ugyanúgy van benne. Próbálj meg fejni (de ha az első két percben nem jön semmi, ne add fel) szerintem, meg tedd rá gyakran a picit. Meg szerintem csinálj egy tesztet............

KépKép

KépKép
stelly

stelly: köszi a tippet, kipróbáljuk. Hát igen, ha normálisan szopcsizik, akkor ő is tud elég gyorsan végezni. De amikor álomkór van, akkor 2-3 szívás és alvás, kipróbáltam ha hagyom, kb. 10-15 perc múlva ébred és örjöngve keresi a cicit. :shock: És ez megy újra és újra.
Szerencsére nappal teljesen rendben vagyunk, most is szépen evett (mondjuk hasfájós hiszti után :(), félre sem nyelt, éljen :D, megette mindkét cicit szépen, előtte kapott Infacolt, és ki sem köpte, rottyantott is, egy hang nélkül átpelenkáztam, plusz átöltöztettem mert sikerült maga alá pisilnie :), elaludt a karomban fórumozás közben és most a kiságyában durmol. Ilyen egy ideális etetés. :D

Kihasználom, hogy most először nyugi van és itthon van a notebook is. :p
Ilyen csini tudok lenni én is. :) A cumit majd még elhagyjuk csajozás előtt azért... 8)
Kép Jó lett rám a kardigán. :D
Kép Cumitolvaaaaaaaaajjjjjjjj! :)
Kép Hol vannak a csajok??? :D

Kép
Kép
elif

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 18:50-kor.
Vendég

Zsuzsi, kozmetikushoz úgy mentem, hogy aludt a picur, jól volt lakva, gyors időpontegyeztetés, egy óra múlva mehettem, addig meg tudtam, hogy még nem lesz éhes. Előre egyeztetett időpont??? hahaha.

Nagyon vagány hapsi Efe :)

Gabi, ne szontyolodj el, vissza fogjátok azt hozni!!! Igyál sokat, sz@rd le a házimunkát, feküdj le aludni, és tedd cicire a picurt, amilyen gyakran csak lehet. És ha nagyon éhes, tudsz táppal pótolni. Ne add fel!!! Meg főleg fel a fejjel!

KépKép

KépKép
stelly

Stelly: mi a Kreisz Géza utcában voltunk és az információnál a csaj mondta hogy automatikus, meg is nézte hogy már kész a miénk, csak a postázás nagyon lassú, ezért ő is tanácsolta hogy álljunk sorban igazolásért, de ahhoz nem volt kedvünk. Szóval akkor fogalmam sincs hogy mi van :shock:

Kép
budabo

Sziasztok!

Talán még emlékeztek rám :D .

Továbbra is gyönyörűek a babók!

Gabi: maradj ágyban egész nap Szoni babával, minden nyikkanásra tedd mellre. Legyen nálad innivaló és a kaja ügyben szolgáltasd ki magad. A tápszert is csinálja meg a párod, csak wc-re kelj fel a gyerek mellől.
kreiszi

Bogi: a Kreisz én vagyok, az Kresz Géza :D
kreiszi

Na megvolt a fodrász, újra emberi alakot öltöttem! :lol:
Bencus is jól viselkedett, bár nekem nagyon hiányzott, és végig azon járt az agyam vajon mit csinálhat! :lol:

Bogi, akkor felhívjuk őket hétfőn, mert kéne az az igazolás! :?

Gabi: Én is úgy tudom, hogy simán teherbe lehet esni szoptatás alatt is, szóval nem árt ha csinálsz egy tesztet! :roll:
Ja, és amit Eszter is írt, már nekem se kemény a cici, mégis jön a tejci! :D

Elif: Méghogy Efe csúnya? :shock: Gyönyörűséges kisfiú! :lol:

Adókártya: Nekünk is azt mondták hogy automatikusan postázzák! :roll:
zsu83

Kreiszi: :D

Zsu: kíváncsi leszek mit mondanak. Mi is majd akarjuk a babakötvényt csinálni.
Amúgy ha mi elmegyünk én is 30 percenként haza telcsizek, hogy mit csinál cseppem.

zetibebi: ma ismét hason alva hatalmasat kakilt Füge. Lehet hogy nincs összefüggés, de idáig mindig hasonalva jött össze magától a kaki.

Kép
budabo

Bogi nekünk háton fekve is megy a rotty :P :D (persze csak ami Olit illeti, szegény Zéti küszködik)

Elif jó hogy jöttél, Efe nagyon jóképű és rokonszenves fiatalember :D Elkezdtem a kardit de Olivér nem várta meg hogy kész legyen :)

Gabi egyetértek Kreiszivel, pihi, tojj le minden mást és ciciltess fél óránként, vissza fog jönni a tej! És főleg nyugi!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Pandus a tápszerrel én is így csinálom/csinátam, néha előfordul hogy pótolok Olivérnek tápszerrel, és olyankor szigorúan kivárok annyi órát amennyit kell, ha hamarabb nyűgi akkor karon séta, max egy kicsivel hozom előrébb a következő kaját, sokkal nem mert akkor megfájdul a hasa és a napirend is nagyon borul. Zétivel is ugyanígy csináltam, ő is kapott tápszert.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Nagyon aranyosak a babák :D
Vissza olvasni teljesen nem tudtam,képtelenség :lol: de azért követem az eseményeket,amennyire tudom és az időm engedi!megnyugodva olvasom,hogy a kaka nálatok sem mindig az igazi!a szélcsőtől én eddig féltem,de ha tényleg jó azt hiszem én is kipróbálom!mert náunk is nehézkesen jön a kaki! :(
az alvással csatlakozom,nálunk is anya kezében alvás jön be a legjobban Hannácskának :) de kipróbálom ezt a bemelegített takarót,jó ötletnek tűnik :D

babanyúl:fel a fejjel,fejd csak rendesen a tejcsit ne add fel,barinőmnek is így volt és párnap múlva helyre állt :D

amúgy az esti alvásnál nálunk bevállt úgynézki,hogy ugyan arra a zenére fürcsizünk,eszünk és alszunk!pánsípos cd. nagyon bejön a kicsilánynak :D

phpBB: Kép
andrea17

babanyúl:még esetleg van homeopátiás bogyesz,talán az is rá segíthet!Rosszat nem test az tuti

andrea17

Sziasztok!

Lusta vagyok, nem jövök és lemaradok... Képeket viszont hoztam:

Kép

Kép
Szerintetek ezt hogy csinálta? :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Bogi, aggódik az anyai szívünk! :wink: :)

Andrea 17: Örülök hogy írtál! :)

Dina: Nagyon édes Csenge baba! :lol:

Most raktam le Bencust, eddig harcolt az alvás ellen! :?
zsu83

Zsu én még harcolok, azt játsszuk hogy elalszik, leteszem, pár perc és felsír, felveszem, elalszik, és ezt elölről :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Alex 13:00 óta alszik :D . Jót tett neki a levegőzés.
kreiszi

Sziasztok!

Gyors bekukk a fürcsi előtt.

Kreiszi, Elif és Andrea 17, jó h jelentkeztetek.
Nagyon szépek a babák :)

A védőnéni keddre javasolta az első sétát, de mivel ma csodálatosan sütött a nap, és nem fújt szél, felhívtam és megkérdeztem ki vihetem-e? Kivittük őt végre, első alkalommal. Először ordított, utálja a sapekot. Majd elfogadta a cumit és békésen naofürdőztette az arcát, kb. 10 percig. Teszek majd fel képet. Hát, tündéri volt.

Gabi - remélem, mielőbb visszajön a tejed, jó tanácsot már nem adok, mert én is csak ugyanazokat tudom mondani. Esetleg még: laktoherb, napi 3x vagy / és urtica urens homeos bogyó. Drukkolok. A terhességet illetően is csak ugyanazt tudom mondani
:?

Fodrász, kozmetikus? :roll: ezek olyanok, mint a kádfürdő meg a szex :oops: :shock: Pedig baromira rámférne (mind a négy :wink: ) Holnap jön kiscsaládom köszönteni, én meg egy szál melegítőben figyelek... a hajam semmilyen, arcom sápadt.... alig várom :) a társaságot várom nagyon, csak jó lenne kicsit jobban kinézni :)

Na megyek fürdetni lányok, mert a papi már elkészítette a fürdővizet, és bedurrantotta a szaunát :) aztán majd jövök egy-két képpel :)

KépKép
hugic

Az ígért képek:

Kép az első levegőzés az udvaron - azóta alszom :)

Kép vagány vagyok :)

Kép így tartom magam!

És tényleg nem én tartom, csak ott a kezem! Hihetetlenül emelgeti a fejét! Nagyon kis erős. A levegőzés óta alszik, fel sem lehet ébreszteni, így a mai fürcsi elmarad - pedig a víz már kész. Nincs szívem felkelteni!

KépKép
hugic

Sziasztok!

Nálunk tegnap volt az eddigi mélypont, délután már én is sírtam, szóval együttérzek mindenkivel, akinek már volt hasonló. A Kicsi egész álló nap 10-20 perceknél hosszabban nem aludt... :? Sem kint a levegőn, sem bent babakocsiban, sem az ágyában, sem a mi ágyunkban, semnem rámkötve, se hason, se háton... :( Lehet, hogy a front volt, vagy mittudomén. Persze egyedül voltam vele, és délután már az idegkimerültség határán. :? Az a rossz, hogy ez olyan odavissza működik. Ha Ő rosszul van, én is, de ha én feszült vagyok, akkor Ő is az lesz. Ördögi kör. :evil: Estére totálisan be voltak gyógyulva a szemei és nehezen, csak nagy vigysztalások közepette aludt el. Én pedig nem emlékszem, hogy mikor voltam utoljára ilyan fáradt. :oops:
Éjjel viszont 3-kor és 6-kor kelt enni és utána még picit pihentünk. :D Ma pedig délelőtt aludt a babakocsiban kint, aztán Anyukámnál a teraszon több, mint 4 órát... Álomgyerek volt. Ki érti ezt?

Mindjárt reagálok is...

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Hugic: Marci nagyon édes! Olyan hosszú haja van, mint a mi Marcinknak :)

Gabi: Tejügyben azt ajánlom, amit a többiek, ha szeretnél homós infót, csak szólj, és more milk tablettát próbáltad?
Egyéb: Egyszer történt meg??? Hát csak nem! :roll: Azért ez elég nagy pech lenne, én azért nem hiszem, de jobb, ha veszel azért egy tesztet...

Kreiszi: Alexről új kép?

Orsi: A horrorfejésekért fogadd külön elismerésemet! (Én már csak egyszer szoktam 20-30 percet, de nagyon nem szeretem! :? )

Andrea17: Tőled is várjuk a képeket! :D

b79Andi: Használt a homeós kúra?

Efe gyönyörűséges, ez a komoly pofi! :D Zabálnivaló!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Hugic, pelusos trükk bejött ma!!! Köszönöm!!! :D Adri három órát aludt délelőtt az ágyában :D
Innen már "csak egy lépés" az, hogy ott is aludjon el :lol: :lol: :lol: (bár az éjjeli szopi után már többször is volt, hogy elaludt az ágyában akkor is, ha ébren tettem le - ez nappal nem működik sehogy se eddig)

adókártya: akkor valószínűleg nekünk mondtak téves infot :) mindenesetre annyiért jó volt elmenni, hogy van egy igazolásunk az adószámáról.

Kreiszi, nocsak, jó, hogy itt vagy te is :D szép lassan azért mindenki felbukkan :)

Zsu, dettó. Végig a kozminál azon gondolkodtam, hogy na vajon sír-e, persze végig aludt, míg haza nem értem. :D

Dina, a negyedik képen (fürdős kukucskálós) nagyon hasonlít rád Csenge! Kiságyban mászás úgy látom, nálatok is porondon; méghogy nem tudnak még mászni :roll: :lol:

Hugic, Marci nagyon édes :)
Milyen jól áll a kisfiúknak a farmer :D valami ennivalóak ezekben a vagány kis rucikban :D

KépKép

KépKép
stelly

1 hónapos 1 hetes 1 napos 1 órás a kislányom :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Zetibebi: Tegnap még vissza akartam jönni, többek között azért, hogy Olinak boldog hófordulót kívánjak, csak már teljesen ki voltam fáradva... Szóval, így utólag. :D

Andus: Mindkét Gyermeked csudaszép! A Kicsi hihetelenül emlékeztet az Apukájára. :D

Stelly: És a pelust az ágyban alá rakod?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Zétivera, sikerült megnyerned a harcot? :wink:

Hugic, nagyon édes Marci! :lol:

Julcsi, sajnálom a tegnapi rossz napot! :cry Tudom mit éreztél, voltam már én is ilyen helyzetben! :?
zsu83

Sziasztok lányok!!!!

Köszi szépen mindenkinek, hogy szépnek találjátok a két kis porontyomat. Igazság szerint roppant büszke is vagyok rájuk :lol:

De mind gyönyörűek a topicunk babái, hihetetlen, komolyan, egytől-egyig szépségesek!!!!

Zétike most végre 10-kor elaludt, de azt hiszem meg lesz ennek a böjtje, remélem nem éjjel 1-2-kor kel vele órákat sétálgatnom.
Nagyon nehezen alszik el, csak főleg kézben és cicin.... és abban a pillanatban, ahogy beteszem a kiságyba, felébred és bőg-... Száva detto ugyanez volt. Jól rá is szokott a velünk alvásra.

Éjjel mi mindketten bealszunk szopizás közben. Ciki, de fogalmam nincs, hogy ilyenkor meddig eszik, én az első 5 percben beájulok... Aztán mikor felébredek egy idő után, látom, hogy Zéti is édesdeden durmol mellettem. Ilyenkor már erőm sincs, hogy betegyem a kiságyba, holt kómában alszunk tovább.
Szávával ez szintén így volt.
Oldalt alszik a babó, így ha bukna, kijön. De szerencsére nagyon keveset bukik.

Aki már túl van a 6 héten... lécci mondjátok meg nekem, hogy ez a tisztulás, vérzés kb mennyi ideig tart? erre már totál nem emlékszem....

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Hugic Marci nagyon erős! :D Oli is hasonlóan tartja, néha én teszem le hogy nehogy megerőltesse :D

Julcsi köszönjük! :wink: Kár azért a rossz napért, nekünk is volt mostanában pár ilyen nehogy kimaradjunk a szórásból. Ha legalább utólag lehetne tudni mi volt a bajuk...van hogy nekünk se derül ki még utána sem.

Zsu a tegnapi az egy vesztett csata volt, mindig csak pár percet aludt, neki úgy tűnik elég volt hogy kipihenje magát, az én fenekemnek arra sem volt elég hogy az ágyig vagy egy székig eljusson :roll: hát van ez így. De az éjjel megint tűrhető volt, azért kellett sétálni is de a kajákkal betartotta a 3 órát szinte percre, úgy néz ki megint visszaáll a kis gyomra az igény szerint három órázásra. :wink:

Andus gyere gyakrabban, hiányzol!
A folyás napra pontosan négy hétig tartott, péntek 13-tól péntek 13-ig :lol: még picit pecsétel de már jelentéktelen. Zvel kicsit tovább tartott, vele majdnem a hat hetes kontrollig.
Az éjszakáitok kísértetiesen hasonlítanak a mieinkre :wink:

Ez a takarós trükk...ha hamarabb ismerem... :D most így tettem le, és már vagy 5 perce csend van a kiságyban, már ennyiért is megérte :D

Nem tudom írtam-e, Zétit tegnap felborította apósom ... kutyája és a járdába ütötte a száját, a felső ajka hát hogyismondjam, csúnya :evil: :cry: anyósom állítja hogy nem sírt a balesetkor, a következő mondatából kiderül hogy MÁR nem sír, először csak annyit mondott hogy felborult a motorral, aztán az is kiderül hogy az a ... kutya borította fel... grrr :evil: eddig sem szívleltem azt a ... kutyát, hát most az imáimba foglaltam a nevét :evil: jó sokára fog begyógyulni Z szája mert egyrészt jókora a seb, másrészt rossz helyen van a gyógyulás szempontjából, a felső ajka akármit eszik-iszik mindig ázik, meg ahogy beszél és nevet húzódik, hát a kutyuska helyében remélném hogy meggyógyul hamar és sebhely nélkül. Nem agresszív a kutya hanem 10 éves és kissé figyelmetlen, azért borította fel, csak simán elment Zéti mellett (állítólag). Bár ez sosem fog kiderülni. De ha kiderül hogy nem csak simán elment Z mellett hanem szándékosan borította fel esküszöm hívok egy állatorvost. Jó, most a düh beszél belőlem, úgysem teszek semmit a kutya ellen, mégcsak megemlíteni sem fogom nekik hogy mennyire haragszok mert semmi értelme, úgysem történik semmi. :?

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Hú mekkora hazafi vagyok, most jutott eszembe ahogy ránéztem a dátumra hogy ma ünnep van :oops: :lol: el is felejtettem :oops:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Kép a jószág grrr

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Jó reggelt!

andus70:nekem 5hétig tartott,de 2hétig volt csak kicsi vérzés utána ilyen barnás folyás csak és az is épphogy!!

Köszönöm bemelegített takarós tippet bevállt:)

Kép Kép Kép

Pár kép:) majd még jövök többel is!!

andrea17

Andi szépek vagytok! :D

Ezt figyeljétek, visszaütött a trükközés: levettem a pólómat, leterítettem a kiságyban, elringattam Olivért, ráfektettem a pólómra hogy majd jaj de jó lesz neki rajta aludni, hát ahogy leraktam őrülten keresni kezdte a fejével a cicit, és mikor rájött hogy átverés hangosan reklamálni kezdett! :D Biztos megérezte a tej illatát a pólón! Úgyhogy maradok a sima bemelegített kistakarónál, nem trükközök a pólómmal :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Julcsi, igen, annyiban változtattam a módszeren (mivel Adri hason alszik), hogy vállamra-mellkasomra pelus, arra Adri, és mikor már úgy látom, nyugodtan alszik, leteszem, a pelussal együtt. Most is így alszik már majdnem egy órája az ágyában :D ugyan eléggé meggyűrődött alatta a pelus, de nem akartam azzal zaklatni, hogy kiegyengetem. Végülis rajtam még göröngyösebb a "talaj" :)

Andus, nekem pénteken lesz hat hete, és már alig van valami folyásom. Az első hét volt elég vacak, a második egy fokkal jobb, a harmadik-negyedik hét mint a menzeszem utolsó napjai, azóta elég a tisztasági betét, már csak kicsit pecsételget, azt is szinte színtelenül.

Egyelőre nem akarom nagyon elkiabálni, de nagyon halkan örvendezek kicsit: három napja szinte teljesen ugyanaz a programunk! Kb ugyanakkor vannak a kajálások, meg ébrenlétek, meg alvások :) na jó, persze kicsit befolyásolom a dolgok alakulását, de úgy néz ki, működik :D kezd derengeni a kisasszony "használati útmutatója" :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Jó reggelt!
Tudom hogy már volt téma, de nincs időm vissza lapozgatni...
Szóval pihenőszék!
Akinek van és van ideje írni, tapasztalat milyen? Tetszik a babáknak? Melyiket érdemes? Helpppppp

Kép
budabo

Zsu83: Örülök, hogy sikerült fodrászhoz eljutnod! Nekem sem ártana elmennem... csak a pesztrálást kell megoldanom... :lol:

Babanyul: Reméljük, hogy nem a kis tesó jön és azért ment el a tejed... egyébként teherbe lehet esni akár szülés után 1 hónappal is... :oops: a barátnőm így szült novemberben egy babát, hogy azt hitte hogy szoptatás alatt nem lehet terhes és nem rögtön szülés után...

Zetibebi: Szegény Zétény... jobbulást neki!nálunk is volt ilyen, hogy a lányomra anyósomék vigyáztak annó és felszakadt a szája... annyira mérges voltam rájuk, hogy így bízzam rájuk a lányomat, hogy összetöri magát... :twisted:

Stelly: ezek szerint Adri már nem nyűgös és már nem fáj a hasa?

Kép

Kép

Kép
millye

Millye, szerencsére hasfájást egy ideje nem tapasztaltam, nyügi meg csak azon a két nagyon szeles napon volt a hét elején :) a csüt-pént-szombat elég jól sikerült :) az alvások ugyan nagyrészt rajtam zajlottak, de tegnap óta erre is van orvosság :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Bogi nekünk egy tök egyszerű pihiszék van, semmi játék rajta, viszont választásnál azt néztem, hogy kicsit öblösebb legyen, ne olyan lapos. A konyhában van általában az asztalon, de a fürdőszobában is abba teszem le, ott a mosógép tetejére. Mi szeretjük :) használtan vettem a teszveszen 5ezerért, nem ruháztam be rá, úgysem sokáig használja.

Millye bizony dühöngök, de inkább a kutyára vagyok dühös, rájuk azért mert nem figyelnek arra a buta kutyára, meg mert anyósom mellébeszél hogy nem is sírt Zéti meg hasonlók...ne értsetek félre, szeretem az állatokat, főleg a kutyákat, de ezt az egy példány melegebb helyre kívánom. :evil:

Stelly szuper hogy alakul a napirend! :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!
Tegnap leesett a köldökcsonkunk :lol:
Köszi a választ mindenkinek folyogatás ügyben!

Képzeljétek, reggel úgy megíjesztett Zéti... Éjjel 1-kor kelt, odavettem szopizni, persze a szokásos beájulós téma volt részemről :oops:
Hajnalban megint kapott cicit és aludtunk.. .Aztán reggel 8-kor arra ébredtem, hogy nyög a gyerek, mint amikor a kakát nyomja, de sokáig.. meg mindenféle zörgő hangokat ad ki.
Rendesen bepánikoltam, hogy mi ez. Azóta is többször nyög, de volt is mindig egy kis rotyi a pelusban.. arra gondoltam, hogy tegnap ettem egy kis tejfölös csirkepörköltet, már pár kanál uborkasaláát, lehet, hogy ez kínozza a pociját?
Lehet, hogy eddig is zörgött a gyerek, csak nem vettem észre? Na, kezdem a paraanyuságot..... :oops:

Csináltam egy heti babanapirend táblázatot, amibe írni akarom, hogy mikor evett, mikor aludt, hátha ennek a tanulmányozásából ki tudok majd alakítani egy napirendet.
Feltöltöttem a dokumentumok közé, ha tetszik, és van kedvetek irogatni, használjátok nyugodtan.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Szépségesek a képek! :D

Hugic: a farmeros srácoknak bandázniuk kéne, mekkora jó lenne már... :D

Zetibebi: bevált a sudokrém a kiütésekre Oli arcán?

Apóca tegnap hozott még 2 csomag 1-es pelust :D, én meg azt vártam hogy a felbontott elfogyjon és akkor jöhet a 2-es... Mehetünk visszacserélni.

Jajj, eszembe jutott amit kérdezni akartam: Aki jár méretésre, hogyan mérik a babát? Ruhában, kajcsi után, előtt, pelus tiszta, teli? Én itthon méricskézek csak, a védőnő t.jik ránk, szóval jó lenne tudni... Köszi előre is! :)

Köszöni Efe a bókokat, mindenkit pusziltat. :wink:

Kép
Kép
elif

Elif a krém bevált ;)

Mérés: csupaszon, pelus nélkül, egy vászonpelenkát kell vinned, arra teszik rá a mérlegen a babát. Az mindegy mikor evett, úgyis nehéz lenne időzíteni.

Az én farmeros srácom mindjárt ébred, a tej is belőtt úgyhogy megyek :) amíg aludt kitakarítottam a fürdőszobáááát!!!! :D :D :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Stelly: De jó, hogy már nem hasfájós Adri! Nálunk sajnos lehet, hogy az én álombabám hasfájós lesz mert pár napja nyűgösebb... bár éjszaka csak enni kel fel... de napközben többször erőlködik... már próbálom az édesköményteát kisebb nagyobb sikerrel mert eddig csak a cicit fogadta el... :oops: bár most 2 órája alszik... :lol:

Zetibebi: Én is szeretem a kutyákat, de a gyerekem fontosabb mint a kutyáink... és teljesen megértem, hogy fel vagy háborodva mert lehet, hogy most "csak" a szája repedt fel, de lehetett volna nagyobb gond is... ha bárki is vigyáz a gyerekedre az a minimum, hogy tényleg vigyázzon rá mert a baj másodpercek alatt is megtörténik! Amikor a fiad ott van anyósodéknál akkor zárják el a kutyát és nem lesz legközelebb ilyen baleset. :?

Kép

Kép

Kép
millye

Andus, tejföl lehet a ludas pocak-gondokban. Nekünk elég érzékenynek bizonyul Adri pocakja, de amióta csak nagyon kevés tejterméket eszem (pár szelet sajt, vagy nagyon kevés tejes-tejfölös kaja), meg gyümölcsléből max 2×1,5 dl-t egy nap, meg semennyi banánt, azóta nem tapasztaltam olyan komoly hasfájásokat mint az első két-három hétben.

Babanapirend: nekünk is ez a kialakulófélben levő rendszer annak köszönhető, hogy jegyzetelek a második héttől, hogy mikor mit csinálunk. Megjelöltem, hogy melyek voltak a normálisnak mondható, és melyek a horror napok. A normálisnak mondhatóaknál egész jó kis hasonlóságokat fedeztem fel, abból összeraktam egy "ideális" napot, és most igyekszem minden nap az ideális felé terelgetni az eseményeket. Persze ehhez kell, hogy Adri együttműködjön, mert ha nagyon nyüszi, akkor a fejemre is állhatok, akkor se az lesz, amit én szeretnék... de szerintem neki is kényelmesebb, hogy reggelre, meg estére van egy sorozat esemény, amik mindig ugyanúgy követik egymást, délután hasonló időpontban megyünk mindig sétálni, stb... biztos ér valamit, hogy tudja, mire számítson. A vendégeket is mindig kb ugyanarra az időpontra hívom. Persze lehet, hogy ez kicsit erőltetett, de így kezelhetőnek érzem a dolgokat, és hajat mosni is van időm :D

KépKép

KépKép
stelly

Millye, miből adod neki a teát? A medelának van újszülött-itató pohara (kb 200 HUF, nem egy komoly beruházás), Adri abból nagyon édin lefetyel :) (abból kapja a konakionos tejcsit) édeskömény teát én most iszom reggel is meg este is egy-egy bögrével, elvileg átmegy a tejcsibe. Nem tudom, hogy ettől, vagy a többi kajatípus elhagyásától jöttek rendbe a dolgok, de így most nagyjából OK. (Mondjuk van, hogy nagyon nyögve kakil, de jön neki.)

KépKép

KépKép
stelly

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 18:53-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.27 14:51-kor.
Vendég

Stelly: nincs itatós poharunk, de veszek... most cumisüveggel próbálkozunk, de nagyon nem teszik neki...

Kép

Kép

Kép
millye

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 18:53-kor.
Vendég

Sziasztok!

Ma nálunk is csak kézben alvós nap van! Ahogy lerakom az ágyba üvölt! :? Most átadtam Apának! :)
Ráadásul sétálni se tudunk menni, esik az eső! :cry:

Andus, nekem 2és fél hétig tartott a vérzés, de az utolsó másfél hét már nagyon gyenge volt, csak vérezgetttem, utána pedig sárgás folyásom volt kb. 1 hétig! :roll:

Zétivera: Szegény Zéti! Nagyon sajnálom! :cry: Csúnya kutya! :x

Andrea 17, Gabi: Nagyon édesek a babák! :lol:

Eszter: Szuper, hogy kezd beállni a napirendetek! :wink:

Bogi: Bencusnak tetszik nagyon a pihenőszék, tök jól elvan benne fél órákat, ilyenkor tudok mellette tenni-venni! Ma kipróbáltuk a játszószőnyeget is, az is nagyon bejött a Babának! :D

Elif: Mi fürdés előtt szoktuk mérni Bencust, ruhátlanul, pelus nélkül!
zsu83

Gabi, szabad kérdezni, mit dolgozol? Látom a quadot, ha ilyenek között nő majd fel Szonja, vagány kiscsaj lesz, az tuti :D kispasik, rettegjetek :D
Tejcsi-ügy: örülök, hogy kezd rendeződni, és hogy nem adod fel :) hogy hiszel benne, már fél siker :)

Pelus-trükk olyannyira beválik, hogy apával igazi, másfél órás vasárnapi ebédet tartottunk, mivel a kisasszony engedélyezte nekünk - három és fél órája alszik az ágyában! :!:
Tomi most azon nevet, hogy Adri úgy szereti a pelust, mint anyát :lol: na azért remélem, engem egy picivel jobban :lol:
Zsu, kipróbáltad te is, úgy se marad ágyban Bencus?

KépKép

KépKép
stelly

Olivér is alszik most kicsit de nemsokára megint kaja, beállt a barométer a kis pocakjában a 2,5-3 órára.

Kutyuskát sajnos nem lehet elzárni mert szobakutya, nincs hova, lakásuk van anyósoméknak. :evil: Apósom akkor sem zárná el ha lenne hova mert a gyereknek jót tesz a kutya, a lelkének is meg az immunrendszerének is, ami igaz, de az ajkának sajnos nem tett jót :? Kutyuskának még egy apró húzása van és utána ha anyósom látni akarja az unokákat neki kell majd jönnie mihozzánk.

Gjéti megnéztem Z kiskönyvét, és ő 2 hónapos+1 hetes korában volt 4,5 kg, annyi mint az én Olim négy hetesen. Ezt azért mondom hogy ne aggódj, a súly nem sok mindent jelent, Zéti nagyon erős baba volt, ugyanígy tartotta a fejét meg mindenét mint a dagi öccse, nagyon figyelmes, élénk baba volt hatalmasra tárt szemekkel, és most is nagyon erős kiskölyök. A súlynál egyedül annyi a lényeg, hogy ha görbére felrajzoljuk akkor egyenletesen íveljen felfelé, ne legyen visszaesés. Zéti kb 3-4 hónapos volt mire elérte az átlagsúlyt és kikerekedett. Szóval ne aggódj! :wink:

Nálunk csodásan süt a nap, voltunk is kint! :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok! Van 2 percem, alig érek rá, vissza se tok olvasni... :(
Képeket néztem, édesek a babák!
babanyul! Jól nyomja a csemete :):)

Végre sikerült a vigyort lekapni:
Kép
Gondoltam ezt mindenképp megmutatom nektek!

Aztán kezdhetünk gondolkodni a babás talin!!!!Úgy repül az idő! Migyá 3-4 hónaposak lesznek a csemeték!

Na lépek is, mert eteés idő! Vinci végre kezd beállni egy 2-4 óráig terjedő szünettartásra...:) Egész kiszámítható...éjjel egyszer alszik 5 órát, már kevesebbet sír, és dumál a zenélőforgóhoz..... :)
és vidáman ébred reggel!!!!! És kinn a levegőn a teraszon alszik 3 órát minden nap! Azalatt sikerül főzni :) nemhogy aludhatnék :(

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?