A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Pécsiek jelentkezzetek!

Bea!
Nagyon eltaláltad, hogy kire gondoltam! (A vezetéknevét nem tudom - rövid hajú Timi - így hívtuk). Mikor eldőlt, hogy megindítják a szülésemet, azon drukkoltam, hogy ne ő legyen éjjelre beosztva, mert állítólag még borotválni sem tud, nem hogy beöntést adni! Egyszer begörcsöltem, nagyon fájt az oldalam. Az ügyeletes orvos azt hitte a vesémmel van valami és mondta a Timinek, hogy kellene katéterrel steril vizeletet venni. Na erre Ő hozta a legvastagabb csövet - szórakozott már vagy 5 perce erre megkérdezte, hogy "nem a hüvelyedbe ment a cső?". Ekkor azt hittem elájulok, mert már annyira fájt mindenem. Mondtam is neki, hogy most rögtön hagyja abba!
Gyerekágy: Anyuka! - szörnyű! Rajtam a hideg futkosott mikor megszólítottak - főleg a hangsúly miatt. Pedig olyan szép szó! Hát igen az az osztály maga a rémálom. Mondjuk engem kikészítettek az intenzíven 4 nap alatt amíg ott voltam. Életem talán legrosszabb napjai voltak, pedig műtöttek párszor. Mindig azt mondtam magamban ki kel bírnom, mert vár a kisfiam! 4 nap alatt összesen 10 percet ha láttam. Senkinek sem jutott eszébe, hogy esetleg meg lehetne próbálni a szopizást!
Én is csináltattam 3D-t - tökre olyan volt az Ákos mikor megszületett!
A többi gyermekeidet, hogy hívják? Olyan sok mindenre kíváncsi lennék, hogy hogyan lehet 3 picivel megoldani mikor én eggyel is nehezen tudom! Le a kalappal elötted!

Judit!
Már megakartam kérdezni, hogy mit jelent a gyermekfelügyelő! Pontosan hol dolgozol - ha nem titok? Remélem már jó idő lesz és akkor jöhet a tali! Mennyi gyermek lesz egy rakáson! Kisfiadnak nem bizti, hogy társaság lesz az enyém,de szívesen beszélgetnék veled a homeopátiáról. Nagyon érdekel a téma, nem szeretnék gyógyszereket adni neki. Kíváncsi vagyok ki a háziorvosotok mert éppen váltáson gondolkozom.

Bocs, hogy hosszú lettem, de alszik a prücsök és most volt időm (meg a párom is ideengedett).
Szti
beszti71

sZIASZTOK!

aZT,HOGY A RÖVIDHAJU tIMI VOLT,NEM VOLT NEHÉZ KITALÁLNI! nEKEM ELÉG KORÁN, HUSZON EGYNÉHÁNY HETESEN MEGCSINÁLTÁK A CUKORTERHELÉST,ÉS AZ ÉJSZAKÁS PONT A ATIMI VOLT.uGYE ILYENKOR az éjszakás vesz vért.Nekem egy hétig fájt az ujjam! Rá két hétre egy másik csajnak is ő csinálta,és a felét elfelejtette megcsinálni,másnap kezdhette előről.Mondjuk én sokat beszélgettem vele/viszonylag/és elmondta,hogy neki ez csak munka,és miért akarnak a nők gyereket,neki nem kellene,és ha nem lenne ennyi terhes,neki sem lenne ennyi munkája.Volt olyan, hogy a társalgoban néztük közösen a Tv-t, erre jött ő fogta és elkapcsolta,hogy ő mást akar nézni.Akinek ilyenkor problémája volt az biztos hogy rácseszet!A másik Timi,az Ibolya A judit aranyos volt,a Főnövér meg szerencsére csak délelött dolgozott.Bár pár honap után beszélgettem vele is és tök normális volt!

Judit!
Ha jön a joidő ősszejöhetünk,majd megbeszéljük!
Mondjuk én egyenlőre még a spárhoz sem mernék velük egyedül elindulni,de ha megoldhato a részetekről akkor nálunk találkozhatnánk,vagy legalább itt a ház mögött,odáig le tudunk menni egyedül! De azt akármikor,akár hétvégén is!

Bea
barany

Beatrix! Eszti!
Hétfőn érkezünk Pestről és rögtön jövök is dolgozni, akkor délután jelentkezni fogok.
Bea! Nem baj, ha csak a ház mögé tudtok lejönni, mi mobilabbak vagyunk, ezért az én részemről találkozhatunk ott, ahol neked jó.
Eszti!
Gyermekotthonban dolgozom, ahol olyan gyerekek élnek, akiknek nevelését a szüleik körülményeik miatt nem tudják, illetve nem akarják biztosítani.
Nagyon nehéz munka, sokszor kibukok, mindenesetre nem unalmas.
24 órát dolgozom , 48-at otthon vagyok, ebben benne van hétvége, ünnepnap, ha éppen rám esik a szolgálat.
Minden az én dolgom, ami adódik a gyerekekkel, tehát egy személyben vagyok nevelő, pszichológus, szakácsnő, takarítónő stb.
A gyermekorvosunk nem pécsi, hanem Kozármislenybe járunk.
Egyébként rokon, de ha nem lenne az, akkor is hozzá vinném a fiamat, mert imádja a gyerekeket, nagyon jó orvos, tájékoztat mindenről, és figyeli az orvostudomány legújabb vívmányait.
Egyébként csak akkor ad antibiotikumot, ha muszáj, tehát ha úgy látja, hogy vírus, akkor inkább természetes szereket javasol.
Tulajdonképpen Kozármisleny igen közel van Kertvároshoz.
Egyszóval én imádom őt, és akárhova viszem a fiam egyéb szakrendelésre, ha a beutalón látják a nevét, rögtön elkezdenek róla áradozni.
Mára ennyi, jelentkezni fogok.
Judit
szabonehjudit

Sziasztok!

Örülök, hogy beindult a topik. Mi ugyan kicsit messzebb lakunk, de aránylag mobilak vagyunk.
A chaten is megjelenik időnként 1-2 pécsi anyuka, közülük is vannak többen kertvárosiak.
Leslek titeket mindig, hogy mit írtok. Majd csatlakozunk a megbeszélt időhöz, ha tudunk.
Judit: jó nektek, hogy ilyen jó dokitok van.

Dandy
dandy

sziasztok!

Holnap Babaruhabörze lesz. Akar valaki jönni? Én 8-9 között megyek kocsival. 4-en elférnek még mellettem.

dandy
dandy

sziasztok!

Holnap Babaruhabörze lesz. Akar valaki jönni? Én 8-9 között megyek kocsival. 4-en elférnek még mellettem.

dandy
dandy

bocsi, Martin besegített a küldésbeKép)
dandy

Judit:
Gondoltam, hogy valami ilyesmi a foglalkozásod. Szerintem nagyon szép, hogy ilyen munkád van. Azt hiszem engem nagyon megviselne lelkileg. Csak egészséges gyerekek vannak, vagy sérültek is? Amíg dolgozol apuka van a gyerkőccel? Orvos: nem véletlenül Dr. Örkényi? A gyerekkorházban dolgozik, azt hiszem ott van neki körzete. (Én a gyekekkorházban dolgozom irodában és mikor gond van az Ákossal akkor beviszem hozzá). Nagyon jó lenne ha így tudnék bízni a saját orvosunkban. Talán egy pár hónap és vissza jön az eredeti dokink (elment szülni) - bár Őt sem ismerem igazán 2 hónapig jártunk hozzá.

Bea:
Mi is eltudunk menni felétek - elvan a kisfiam a babakocsiban. Már nagyon várom a jó időt - unom ezt a bezártságot.

Dandy:
Most nem megyek börzére - úgy gondolom mindenünk megvan. Talán a júniusira. Sapka kellet volna egyedül, de holnap nekem kell főznöm (mint minden nap) és sajna de nem tudok elmenni. Azért köszi.
A gőzgombócról annyit, hogy nekem nagyon macerásnak tűnt! Azt hiszem várok vele még egy pár évet mire neki állok! Viszont vettem muffinsütőt és már sütöttem 2 adagot! Egy csokist meg egy "béliszest".
Milyen cseten?- hol

Szti
beszti71

Szia Eszti!

itt a babaneten van cset. A főoldalról lehet megnyitni, ill. innen is a jobb felső sarokból.
Én is azt gondoltam, hogy macerás a gőzgombóc, de nem volt az.
Nekem még nincs muffinsütőm. Te milyent vettél, hool, és mennyiért?

Dandy
dandy

Na sziasztok!

Ha összejövünk jol kitudjuk majd dumálni a patologiát is.Azt hiszem,témában nem lesz hiány!

Szti! Ma nem is írtál nekünk!Jol vagytok?Egyszer azért elárulhatnád a keresztneved,mert ez az Szti annyira személytelen! Persze csak,ha nem titok!

Dandy! A telefonom él,ami ott meg van adva,de tényleg a férjemnek adtam,mert nekem van még egy huszasom is,és nemrég köttetük be a matávot,így nekem nem kell annyi.A huszasom kb 5 éve megvan,ezt mindenki ismeri.Ha telefonon kapcsolatba akarsz lépni velem,akkor küld el az e-mail vagy freemail címedet és oda elküldöm neked! Az én e-mail címem beatrix72@axelero.hu,vagy biabettibrigi@freemail.hu !
barany

Dandy! te hol szültél?
barany

Szia Beatrix!

Én a Megyeiben szültem.
Az e-mail címem itt is bent van a profilomban.Kép)
Oldalt a nevemre kattintva megtalálod a profilom.
Azért ide is leírom: andy30x@hotmail.com

Dandy
dandy

Sziasztok!

Ezt el kell, hogy újságoljam: Ákos átfordult a hasára!!!! Már mindenki azzal nyúzott, hogy ez bizony nagy baj, hogy még nem forog. De az én kisfiam elöbb ülni akart, és aztán forgolódni! Most meg azon kiabál egész nap, hogy nem tud visszafordulni, mert hát ugye utál hason feküdni. Szerintem ezért is nem próbálkozott eddig olyan lelkesen. Ma éjjeli műsor: 2 kor felébredt és nem tudott visszaaludni! 1/4 5-ig az ölemben volt: simogatott, lóbálta a lábát, beszélgetett - de aludni azt nem akart! Ti ilyenkor mit csináltok? Illetve azt szeretném még kérdezni ha náthásak vagy betegek vagytok mit csináltok, hogy ne kapja el a picúr? Ákosnál ez még elég nehéz mert még mindig szopizik. Szóval gondban vagyok! Nagyon nem szeretném, hogy beteg legyen!

Telefonszám csere: bodai@freemail.hu Engem is érdekel!

Dandy: találtál valamit a börzén? Még jó, hogy nem mondtam, hogy elmegyek veled, mert elég pocsékul éreztem - érzem magam! Fáj az egész arcüregem.Muffinsütő: most van leárazva a spar-interspar-ban 1200 Ft. Ez elég jó ár , mert ált. 2000 körül szokott lenni.

eSzti
beszti71

Sziasztok!
Latom egesz jo kis tarsasag kerekedett itt! Kép

Eszti
Gratula Akos forgasahoz Kép Szerintem pont mivel meg szopizik, nem kell aggodnod a fertozes miatt, hiszen a benned levo ellenanyag is atjut a szervezetebe a tejcivel egyutt.

Dandy
Voltam borzezni, megint vettem csomo mindent...pedig nem akartam....nem lattalak. Most valahogy nekem ugy tunt,hogy sok szep ruha volt es mindehol lehetet alkudni Kép

Lanyok
Jar valaki vegul Orkeny dokihoz? Epp hozza keszulunk atmenni. Meg nem talalkoztam vele,erdekelne a velemenyetek, ha ismeri esetleg valaki.

Kép
Norka
norkini

Sziasztok!

Eszti!
Ügyi Ákos!
Martin még nem éjszakázott. Dorkánál viszont előfordult kiskorában, hogy felébredt éjjel és nem tudott mindjárt visszaaludni. Mi éjszakai hangulatot próbáltunk ilyenkor teremteni, sötét v. épp egy pici fény, feküdni, minél kevesebbet beszélni, nem játszani.
Nátha ellen véd az anyatej, de amellett te rakhatsz fel orr-száj kendőt szoptatáshoz. És sokszor kell szellőztetni. Jobbulást!!
Köszi a muffinsütő forrást! Tényleg jó ára van. Szilikonos a muffinsütő?

Martinnak vettem 2 játékot, Dorkának meg egy tavaszi dzsekit a börzén.

Norka!
Láttalak a börzén, éppen nyári sapit válogattál.

Dandy
dandy

Norka!

Még nem volt az üzid fent, amikor elkezdtem írni.Kép
Én nem ismerem az Örkény dr.-t, csak a lányát. De mindkettőről csak dícséretet hallottam.

Dandy
dandy

Sziasztok!!

Elküldtem a telszámom e-mailben!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az Ákika/nem tudom becézitek-e így,ha nem bocs!/nagyon ügyes!!!Az én nagylányom már ment is egyedül,mikor megtanult felülni!Persze felkapaszkodva felállt,de felülni simán nem tudott! Szerintem,ha egészséges egy gyerek,hagyni kell hogy olyan sorrendbe tanuljon meg mindent,ahogyan ő akarja!A gond akkor lenne,ha nem akarna semmit csinélni.Szerintem ne eröltesd a dolgokat,hagyd kibontakozni őt egyedül,és ne erőltesd.A felnöttek sem egyformák!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De ez csak az én véleményem!

Többet majd holnao de. irok,mikor végre mindenki elmegy iskolába és dolgozni,és én is ideférek a géphez időben!!!!!!!!!!!!!!!!

Sziasztok!

Bea
barany

Sziasztok!
Az én kisfiam megint éjszakai bagoly volt: 3-1/2 5-ig volt fent! Beteg is vagyok+még ez kóma - KÉSZ, VÉGEM VAN!

Norkini: Én Dr Ökényi Máriát ismerem aki a Gyermekkórházban a csecsemő osztályon főorvos. Ha jól tudom Kozárban van neki még körzete is. Őróla csak jót tudok mondani - nagyon alapos és kedves a gyerekekhez. (Úgy tudom van más Örkényi nevű orvos is.)

Dandy: az én muffin formám fémből van - szilioknt én még nem láttam, de azt is nagyon dícsérik. Ákoshoz mikor felkelek éjjel akkor egy kicsit szopizik kék lámpafény mellett(nagyon gyenge), majd lekapcsolom és sötétben ülök vele némán és csak simogatom. Régebben ez bejött, de két napja így ülünk a sötétben 2 órát! Remélem csak a foga. Tegnap nem sírt, de ma éjjel már sírdogált is. Hát nem szeretnék minden éjjel így üldögélni.Sajna jól elrontottam: a kiságyban nem alszik el egyedül (csak ha nagggyon álmos és csak szopi után) mindig igy kézben kell elaltatni.

Bea: én is úgy gondolom, hogy nem kell semmit sem erőltetni. Csak nevettem azon a dokin aki azt mondta nekem, hogy lehet, hogy el kell vinni egy fejlesztő kp.-ba ha még sokáig nem fordul át. Ez volt egy hónapja. Most aztán rohangálhatok, hogy fordítsam vissza, mert a hasonfekvés az fájdalmas dolog ám - mindig nekiáll sírni. Amíg ezt írtam 5x keltem fel hozzá.

Tudtok egy jó fodrászt itt kertiben? Én eddig a Luluba jártam, de hát szoptatás mellett a városba bejárni! Jó lenne itt találni valakit. Csak vágatni szeretnék az anyósom vállalja a festést.

Sziasztok
Eszti
beszti71

Szia Eszti!

NEm akarlak elkeseríteni, de nálunk, ha kiesett a ritmusból Dorka, akor az eltartott pár napig.

Fodrászt sajnos nem ismerek, én is szeretnék egy jót!

Dandy
dandy

Sziasztok!

Dandy
Jaja, vettem kettot is! Kép Meg par rucit... Kép

Lanyok
En Örkény Rudolfra gondoltam. Akkor ezekszerint ot nem ismeritek ugye?
Norka
norkini

Norka!

Örkény Rudolf az Örkény Mária apukája, és hasonló kvalitás is, ahogy hallottam.

Dandy
dandy

Sziasztok!

Én sem ismerem az Örkényit,mert én a klinikán szültem.

Ne izgulj Eszti,én most éjjel nem aludtam,mert a kicsi lányaim ott aludtak a franciaágyban,és azokat huztam mindig beljem,hogy le ne essenek!Na persze helyem sem volt!
Pedig a férjem csinált már nekik franciakiságyat,de tegnap valami nagyon erős front lehetett,és ilyenkor egy kicsit dinkák.

Azt mondják,hogy a Krisztina téren van egy fodrászcsaj aki nagyon ügyes,azt hiszem moninak hívják. Az éva utcába ne menjetek a picur fodrászatba,mert én elmentem tavaly nyáron egy kicsit vágatni és festetni,aztán jol el is cseszték.Majdnem derékig ért a hajam,mondtam a csajnak,hogy picit vágjon le belöle és tépett legyen.Meg is mutattam neki a mintát,a lányomnak akkor olyan haja volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tudjátok mi lett belöle? Épp hogy vállig érő egyenes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Azota győzöm növeszteni. A hajfestésről ne is beszéljünk.Mutaatak katalogust,hogy válasszam ki a szint,ez idáig oké is volt.Mikor mutattam,hogy melyik szín legyen akkor mentek el festéket venni!Persze nem fogta be rendessen!

Jön a jóidő!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sziasztok! Bea
barany

Sziasztok!

Dandy
Koszi Kép

Bea
Orkeny doki gyermekorvos Kép
Eva utcaban laktunk regebben, a fodraszat tenyleg katasztrofa. A szorid magaert beszel...
Tenyleg, egyutt alszanak egyebkent a csajszik?

Norka
norkini

Sziasztok!

Na úgy néz ki, hogy túléltem! Mára egy kicsit jobban vagyok - elkapott valami fránya vírus. Azt mondják nátha vírus járja mostanában a környéket. Na mind1. Apa hozta haza - a múlt héten Ő nyomta az ágyat most meg én. Ráadásul nekem ráment az arcüregemre (10 évvel ezelött megengedtem, hogy felszúrják - 7x) úgyhogy nagyon kellett vigyáznom, hogy ne lázasodjak be. Picúr még jól van, de nem akarom elkiabálni.

Bea: nem ismerlek személyesen, de hihetetlen mennyi erőt tudsz adni nekem. Mindig arra gondoltam mikor ilyen betegen nem volt türelmem Ákoshoz (van is most lelkiismeretfurdalásom), hogy Neked 3x több erő kell (vagy inkább 5x?).
Nálad, hogy ment a hozzátáplálás (gondolom tápszerhez)? Ákos mostanában megint nem akarja elfogadni a főzeléket és ráadásul a cici sem kell neki. Megint teljesen tanácstalan vagyok. A múlt hónapban is csinált ilyet. Van, hogy abszolút nem ebédel.

Még jó, hogy írtatok a Picúr fodrászatról - azt szemeltem ki. Azt hiszem lemondok róla.

Norkini: nem is tudok rólad semmit. Írsz egy kicsit magadról? Az előzményekből kiderült, hogy van egy csemetéd és, hogy ismered Dandyt. Persze csak akkor, ha nem titok.

Judit: merre vagy?

Eszti
beszti71

Szia Szti!

Örülök, hogy kicsit jobban vagy!
És örülök, hogy írtál, féltem, hogy megint kihal a topik.
Ákos evése miatt ne aggódj, nem fog éhen halni, ha éhes enni fog.
1-2 hete kihagytam 2 napot a hozzátáplálásban, mert Martin nem akarta nyitni a száját, nem akart enni. Na utána 2 napig, naponta megevett 1-1 barackot, de azóta ugyanaz a helyzet, mint előtte. Eszik 5-6 kanállal és kész.
Szerintem a gyerekek számának növekedésével nem kell több türelem.
Norkát itt ismertem meg a neten. Akkor még pocakos volt. Itt a topikban is olvasgathatsz róluk, és a "friss babákban" is, ha érdekel. De biztos fog ő is mesélni magukról.

Dandy
dandy

ESzti

Nem irigyellek ezzel a virussal Kép Az a lenyeg,hogy gyogyulgatsz Kép Picur fodraszatot meg tenyleg keruld el joooo messzire Kép

Magamrol- Fuvolista agyok, most epp GYED-en. 14 honapos lesz lassan a kiscsajom, es Dandyvel mar parszor osszefutottunk borzeken. Kép Nem is tudom miota, mar eleg hosszu ideje irogattunk itt egymasnak a Babaneten. Regebben mi is kertvarosban laktunk,de eladtak a lakast ahol alberletben voltunk es kb. 1 eve a belvarosban lakunk. Nagyon elvezem,hogy nem kell buszozni es a Kozter itt van 3 percre, ott voltunk mar parszor jatszon. Kerdezz, ha valami meg erdekel, igy hirtelen nem jut eszembe mas... Kép
Kép
Norka
norkini

Dandy
Megint 1x-rre irtunk Kép

Ja Eszti itt talalsz kepeket is rolunk ha nagyon raersz, nezd majd meg
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=77
N
norkini

Szia Norki!
megnéztem a képeket - csuda aranyosak! Fuvolistaként dolgoztál? Gondolom ez olyan zenekarosdi. Nem valami sokat értek hozzá. Hát nem lehet valami leányálom albérletben lakni. Akarom kérdezni - jól láttam aképeken, hogy egy tigris volt a falra festve? Ha igen akkor ki csinálta? Úgy birom az ilyeneket. Bár nem hiszem, hogy kerülne a falunkra ilyesmi, mert apa nagyon klassz gyerekszobát festett. Jó színes!
Na megyek mert fől az ebéd! 4 napi pizza evés után (apa csak rendelt, nem hogy főzött volna, pedig tud!) valami normálisra vágytam.
Eszti
beszti71

Sziasztok!

Eszti!

Én hála istennek csak egyettlen nap voltam eddig beteg,nemrégen.
A lányoknak kissebb megfázásai vannak,hála istennek,egyszer voltak csak nagyon betegek.
Ez tavaly márciusban történt,akkor voltak kb olyan idösek,mint most Ákos.A férjem hétig hollandiában volt,a lányok meg beleestek egy virusos hasmenésbe.Akkor ez járvány volt.A környék összes gyereke korházban volt,már mint aki elkapta,én meg itt voltam egyedül.Egy csomag/db/pelenka nem volt elég egy napra.Öket is be akarták utalni korházba,csak én nem engedtem.Itthon grammra pontosan mindent írnom kellett,hogy menn
yit isz
nak
,külön mind ahárom.Táblázatokat vezettem,volt hogy csak kanállal ment beléjük a folyadék,de ki kellett tartani.Ez két és fél hétig tartott.Mikor tuljutottunk rajta,azt mondta a gyerekorvos,hogy nem hitte volna el,hogy nekem sikerül,mikor az egyes babák korházba vannak.Már a végén sooldatot itattam velük.Anyukám a második héttöl lejött reggel,hazament aludt egyet,és este jött vissza.Hát az nehéz volt,de mindent ki lehet bírni a gyerekért!Én csak magam melett tudtam biztonságba őket,és ez erőt adott.

Mi honapos korig tápszereztünk,utánna anyatejet kaptak,és közbe mendent.Hozzám nem járt,jár a védönö,de ez engem nem is zavar.Én a nagyoknál már sok mindent megtapasztaltam,és ugy is a saját fejem után mennék.Ja bocs,mikor honaposak voltak egyszer feljött a védönö!

Látom mindenkinek ilyen jo véleménye van a picur fodrászatról! Milyen jol jártam volna ha annak idején engem is felvilágosít valaki!

Nálunk micimacko,malacka nyuszi,éstigris van a falra festve,egy barátnöm csinálta.

Sziasztok!Bea
barany

Kép

Eszti
Jol lattad Kép Baratnom festett a flara Tigrist, Malackat es Fulest.Nagyon jol sikerultek.Uuuuugy sajnaltam otthagyni mikor koltoztunk Kép

Bea
Ez a hasmeneses sztori eleg horror.Nagyon eros vagy,hogy tartottad a frontot Kép Azert el sem tudom kepzelni, milyen lehet 3 gyerkoccel egyszerre.

Voltunk ma sokatsokat setalni Kép Nagyon jo ido volt. Jazi raszokott az orditasra...Ha valami nem tetszik fogja magat es leuvolti a kalapom Kép Hihetetlen...neha nem hiszem el,hogy ez az en csondes anygyal kiscsajom ilyen vehemens. Kép
Ma leleptek du. Apaval jatszoterre.Olyan jo volt 1 ora nyugi!Igaz ezalatt szinte vegig takaritottam,de akkor is!
Lanyok volt mar valaki a Mondszertani bolcsi jatszohazaban? Milyen? Mi Mezoszelibe voltunk, de a neni nem annyira volt szimpatikus.
Norka
norkini

Sziasztok!

Beatrix: nagyon tisztellek, amiért képes voltál otthon ápolni, gyógyítani az ikreket a hasmenésükkor. De meg is értelek, hogy nem engedted őket kórházba. Szerintem azért nem jár hozzátok védőnő, mert nem tudna mit mondani.Kép

Szti: remélem már meggyógyultatok! Vettem muffinsütőt, és már 2x sütöttem is. ElfogyottKép)

Norka: nem voltunk még a Módszertaniban, de még lehet, hogy megyünk.Kép Viszont volt ott ismerősöm és dícsérte.

Martin elkezdett április 1-én forogni! Hajrá! Kép)

Dandy
dandy

Dandy
Forgashoz Gratula!!! Kép

Lehet,hogy a heten elnezunk a Modszertaniba, kivancsi lennek milyen. Ugysem mondanak tul jo idot, jatszoterre nem nagyon tudunk lemenni esoben.
Norka
norkini

Sziasztok!
Gratulálok az összes forgós babának!
És Beának is, hogy ilyen ügyes 3 gyermekkel, mikor én még az egy fiammal is nagyon nehezen bírok.
Egyébként híreim vannak, azt hiszem nem igez már, ami a profilomban van. A tesó már nem csak tervben van, az az érzésem határozottan.
A múltkor azt írtam, hogy a héten ráérnék találkozni veletek, de borult minden, ugyanis árultam a lakásunkat, amit most foglalóztak le, és mi is le tudtunk foglalózni egy nagyon szép lakást. Így most folyton ügyvédhez kell járni, ráadásul a banki kölcsönhöz egész halom papírt kell kitölteni. Emellet jelen állapotpmban a cukromat is meg kell nézetnem, ami egy napomat szinte elveszi.
Ezért sajna ez a hét nem jó, de tényleg jó lenne majd valamit megbeszélni. Talán a jövő hét.
Helló!
Judit
szabonehjudit

Nincs is a profilomban a tervbe vett tesó, pedig úgy emlékeztem.
szabonehjudit

Szia Judit!

Drukkolok, hogy igaz legyen a megérzésed. És gratula a bébihez!!!
Alapjában cukorbeteg vagy, vagy a terhességed alatt volt magas cukorértéked?

Dandy
dandy

Sziasztok!

Judit!
Tyuhuuu Kép A picihez meg nem merek elore gtatullni,majd ha teszteltel, de nagggyon jo hir ez igy hetfo este! Kép Na es a lakas?! Hat ez is nagy dolog!

Kepzeljetek: Voltunk ma Örkény doktor bácsinal. Eleg sokat kellett varni, de ahhoz kepest,hogy 4ig rendel, 3/4 5kor jottunk ki a rendelobol. Alaposan megvizsgalta a kiscsajszit, es eddig nagyon szimpatikusnak tunik. Kép Egyebkent nem tudom mitol, de Jazi tegnap, tegnapelott par orara belazasodott, aztan elmult neki. Azert vittem el. Most kohog...csak, hogy ne unatkozzunk Kép
Nalatok ,hogy telt a szupi idoben a 7vege?
Norka
norkini

Sziasztok!
Végre idejutottam a géphez! Egész hétvégén mind a 2 nap vendégsereg volt nálunk - ráadásul kajára (ugyanis öregedtem 1-én egy évet) úgyhogy rendesen kipurcantam. Szerencsére apu főzött fini szarvas pörit - ezzel nem volt gond, csakhát sokan voltak és egy kicsit ettől nyügi volt Ákosom.

Judit: nagyon drukkolok, hogy igaz legyen a megérzés! Én nagyon imádtam terhesnek lenni - sajnáltam is a végén a nagy pocimat, hogy már nincsen (de azért nagyon örültem a kicsi fiamnak). Kertvárosban maradtok, vagy máshol találtatok lakást? Akkor gondolom most már nem sokáig fogsz dolgozni - nem is tudsz majd netezni? Megkérdezhetem, hogy mennyi idős vagy?

Norki: Ákosnál is vannak olyan napok mikor hőemelkedése 37,5 van, aztán elmúlik. Kivi lennék, hogy mitől van ez. A mi dokink erre azt reagálta, hogy alapban magas a hője, ne foglalkozzunk vele! Jó mi? Nem valami nagyon bízok benne, de hát azért járunk hozzá mert nagyon közel van és mi nem vagyunk valami mobilisak (nem tudok vezetni). Jó lenne itt környéken dokit találni aki a homeopátiához is ért.

Dandy: Gratula a muffinokhoz! Nálunk is mindig elfogy. A hugom kisfia azt mondta: "nem kérek belőle mert nagyon ronda", aztán mikor a tesója elkezdte enni Ő is bevágott belőle 2 db-t "de azért nagyon ízletes".

Bea: nem tudom, hogy én végig tudtam volna csinálni. Amilyen parás vagyok én bizti rohantam volna a kórházba. Lehet, hogy változtatnom kellene a gondolkodásomon! Rögtön megijedek, ha köhhint, vagy egy kicsi hőemelkedése van!
Ki a védőnőd? És hogy érted el, hogy nem jár hozzád? Engem halálra idegesít!

Na megyek, mert felébredt a csirkefogó!
Eszti
beszti71

Sziasztok!

Norka: örülök, hogy szimpi volt az Örkény doki. Majd mesélj még róla, ha lesznek újabb tapasztalataid.

Szti: Boldog Szülinapot!
Martinnak is volt régebben spontán hőemelkedése, lehet, hogy mostanában is volt, de már rég nem méregetem a hőjét. Szerintem ne foglalkozz vele.

Martinon tegnap igen csúnya csalánkiütés jött ki, de nem tudom, hogy mitől.Kép Ma meg egész nap nyafi volt, pedig nem jellemző rá. Igaz, nem is tudott úgy aludni, mint ahogy megszokta, sűrű volt a program.

Dandy
dandy

Szia Dandy!
Ákoson is ált. mindig van kiütés - nekem azt mondták, hogy meleg kiütés. A nyakánál háton és a tokáján van. Ha hidegebb az idő mindig elszokott múlni. Azért ha nem múlik el nézesd meg orvossal, mert mostanában elég sok helyen bárányhimlő járvány volt.
Szia Eszti
beszti71

Szti!

Másnapra elmúlt,ill. még aznap Calcimusc után. De voltunk is tanácsadáson tegnap. Ez nem meleg kiütés volt, volt már olyanja is Martinnak, ő si érzékeny a melegre. Martin 8 kg és 71 cm, fél kg-t hízott most 1 hónap alatt, pedig már megkóstolni se akarja ami a kanálon van.Kép Pedig azt nagyon nézi amit mi eszünk.

Dandy
dandy

Sziasztok!
Ajanlotta valakinek mar a dokia a fluorid tablettat? Eddig nekunk nem mondtak(olvastam rola,de sajat doki nem mondta,hogy kellene), most Örkény doki ajánlgatta.De a patikus lebeszelt rola Kép Szoval meg nem vettem. Mit tudtok a pecsi vizrol fluor teren?
Norka
norkini

Dandy: Ez igen! Kivi leszek Áki mikor éri el ezeket a méreteket! Sajna Ő sem akar nagyon enni (mindig ezt szajkózom, gondolom unod eléggé), de azt hiszem megvan miért. Tegnap elött éjjel (5x keltünk) áttört az első fogacska. Ma éjjel (4x keltünk+1 óra ébrenlét) ha jól láttam (nem igazán engedi megnézni) megvan a második is! Szóval beindult a kisfiam: oda-vissza pörög, fogak - hamarosan mászni fog? Nálatok hogyan nézett ki a melegkiütés? Apró piros folt és a közepén egy kicsi sárga pötty? El is felejtettem kérdezni: milyen muffint sütöttél?

Norki: én nem is hallottam erről a tablettáról! Miért ajánlotta? Mi "Pi" vizet iszunk, a csapvízről megvan a véleményem szennyezettség terén.

Bea: mi van veletek? remélem nem kerültetek bele ebbe a járványba!

Szti
beszti71

Sziasztok!

Ne izguljatok ,mi makk egészségesek vagyunk,csak minden összejött.
Volt a jo idő a mult héten,és lent voltunk délután.Sikerült a lányomat az egyik nap illetve két nap befognom,szonbaton a férjemet is,és sétáltunk.Vasárnap csak este jöttünk haza,voltunk anyos pajtáséknál.Kicsit dumcsiztam ott a szomszédokkal,ö meg vigyázott a lányokkal.
Kedden voltunk a regioba a kicsiknek játékért,meg a media martba.Szerdán reggel megint mentem a media martba,mert vettem egy laptopot,délután meg elmentünk feltelepítetni,így csak este 9-re értünk haza.
Hát elment az idő!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hogy hogy hívják a védönöt,arrol halvány dunctom nincs,azt hiszem a keresztneve Joli.

A melegkiütést napközben többször hintőporozzátok,és akkor nem viszket a picinek.
Mondjuk volt olyan nálunk is,hogy a nagylány még ovis volt és kipöttyösödött.Nem mulott,illetve sötétben elmult,napon elöjött és ez gyanus volt.Elvittem az orvoshoz,helyettesítés volt,közölték hogy allergia adtak gyogyszert,mehet oviba.Ezután még kétszer visszavittem,persze ugyan azt mondták,mire visszaért a dokink szabirol és elküldött torokleoltásra.A lányom három hétig szedte az allergiagyogyszert,mire elmult a kiütés magátol,visszajött az eredmény és kiderült,hogy skarlátos volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Judit! Szorítok neked!

Majd még írok!

Bea
barany

Helló!
szabonehjudit

Sziasztok!
Bocsi, de hétfőn kétszer is beírtam egy egész regényt, ami egyszercsak eltűnt a képernyőről, nem sikerült elküldenem, ezért hellózok.
Eszti!
Az én kisfiamnak is sokszor volt hőemelkedése.
Most hogy már meg tudja mondani, ha fáj valami, ilyenkor mindig panaszkodik a torkára.
Szóval lehet, hogy fáj Ákos torka is, csak még nem tud szólni.
A hőemelkedéstől sose félj, ha beteg, az gyógyítja leghatékonyabban.
Egyébként nekem már megvolt a teszt, pozitív.
Meg van mindenféle kellemetlen tünet is.
Internetezni tudok még egy darabig, mert szeretnék még egy pár hónapot dolgozni, kb.júniusig.
Sajna itt a munkahelyemen titkolnom kell, mert éjszakai műszakban nem alkalmazhatnak, ha szólok.
Annyira az elején vagyok, hogy ne így legyen, de bármi történhet.
Egyébként szeretnék otthonra is gépet, és netet.
A cukorbetegségtől nagyon félek, mert nem akarok visszamenni a Klinikára, a Megyeiben akarok szülni.
Megnézettem most a cukromat és rendben van, de rögtön diétára fogtak, úgyhogy nem elég, hogy 2-3 hete nem dohányzom, most még koplalhatok is.
De ha ezt megúszom cukor nélkül, akkor el fogom kérni tőletek a muffinreceptet, és meg fodok enni belőle egy vödörrel.
A lakáscsere már szinte biztos, hogy összejön, már csak a bankon múlik.
Kertvárosiak maradunk, csak egy kicsit szebb környékre költözünk (cseréptetősök) és nagyobb lakásba.
Sajnos most a köv. hetekbe nem tudok veletek találkozni, mert egyfolytában rohangálok a papírok után, de talán egy két-három hét múlva rendbe tudok tenni mindent.
Sziasztok!
Judit
szabonehjudit

Sziasztok!

Szti! Grat a fogacskákhoz. És igen, úgy néznek ki a melegkiütések, ahogy leírtad. És ahogy Bea írta, legjobb rá a hintőpor.
Először almás-fahéjas muffint, 2x kakaós muffint sütöttem.
Martin se hajlandó enni, de szopizik rendesen, mint a súlygyarapodásán is látszik.

Norka: Én Dorkának adtam Fluort 10hónapos korától, 3 éves koráig. Pécsen és környékén alacsony a fluortartalma a víznek. Nekünk is elfelejtette ajánlani a dr-nőnk, de mikor rákérdeztem, mondta, hogy jó lenne. Mostmár rendesen és naponta többször mos Dorka fogkrémmel fogat, ezért hagytuk abba a tbl.-t,de egyébként 6 éves korig ajálják.

Beatrix: örülök, hogy jól vagytok. Biztos jó volt egy kicsit kikapcsolódni.

Judit: ellendrukkolok a cukornak. És drukk a lakáscseréhez. Vigyázz ne hajtsd túl magad. És gondold meg az éjszakázást, hogy megéri-e a babával szemben. Ja, ha mégis lenne cukorgond, szerintem a megyeiben is tudják kezelni valamilyen szinten.

Dandy
dandy

Judit
Vigyazz magadra Kép Csak mertekkel a hajtast. Tudom konnyu mondani...

Dandy
Koszi a fluoros valaszt. Valoszinu akkor beszerezzuk mi is.
Ne aggodj,hogy Martin meg csak szopizik szerintem. Tudod a "Friss"-ben van az a mondas,hogy szopizni csak par honapig fog meg, "emberi" kajcsira pedig lesz meg egy egesz elete! Kép

Nem tudjatok a vedononek meddig kell havonta kijarni latogatni? A mi vedononk eddig jott havonta, mindig elore bejelentkezett.De mar lassan 3 honapja elveszett.Na nem mintha bannam, sot!!! Kép
Norka
norkini

Minden kicsinek és nagynak kellemes ünnepeket kivánok!

Bea
barany

Sziasztok!

Én is kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!

Norka! hozánk 1 éves korig járt havonta a védőnő, de utána is megjelent időnként.

Dandy
dandy

Sziasztok!
Először is kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek és a gyerekeknek is!
A hajtás valóban nem tesz jót, de éjszaka a munkahelyemen is alszom, és Gergőnél szinte azonnal táppénzre menetem, és majdnem beleőrültem az unalomba.
Egyébként minden nyitva áll előttem, ha úgy érzem, hogy nem bírom, akkor bármikor elmehetek.
Sajna most is dolgozom, itt nincs ünnepnap, vasárnap, semmi.
Norka!
Én a fluortablettáról egy kertvárosi fogorvosnőt kérdeztem meg, és ő nem ajánlotta.
Szerinte elegendő, ha a kisgyerek naponta kétszer fogat mos fluortartalmú fogkrémmel( mi Gabit használunk).
Azt mondta, hogy a túl sok fluortól valóban szép fehérek lesznek a fogak, de nagyon törékenyek és hajlamosak a szuvasodásra.
Ez az ő ellenvéleménye, én nem tudom mi az igazság, mindenesetre a doktornőnk sem említette soha.
Én nem adok a fiamnak.
Judit
szabonehjudit

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?