A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Jaj ezt a képet muszáj elküldenem nektek,hátha másnak is sikerül jókedvet ébreszteni vele: Kép
:lol: :lol: :lol: :lol:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

nagyon ari.
nekünk is voltak hörcsögeink régebben, de sajna a Nóci mellett már nem.. (féltem, hogy kibelezi)

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok!

Tegnap életemben kb. először sikerült turiban vásárolnom, sajnos nem igazán vagyok alkalmas a turkálásra. De tegnap elindultam egy bababörzére, ahová végül nem jutottam el, mert betévedtem egy angol turiba, ahol ráadásul kilóra lehetett vásárolni. 3600 Ft-ért vettem 4 db 56-os rövid ujjú bodyt, 6 db vékony, hosszú ujjú rugit, egy édi farmer kertésznacit, egy farmer kertészruhát, és egy világoskék kord A alakú ruhácskát. Meg vettem a páromnak három pólót, szerintem hordva se voltak soha, annyira szépek. Mindezt 3600-ért
Úgy örültem, mert én tipikusan az a vásárló vagyok, aki nagyon sok pénzt kiad egy-egy ruhadarabért, amit vagy másnap, vagy még aznap 75%-ra leértékelnek. :twisted:

Amúgy most a párom 3 napja tiszta nátha, 38 fokos láza van, szóval én nem tudom, hogy mi jöhet még, ami még jobban le tudja rontani az állapotát. Már nem is idegesítem magam rajta.

Képzeljétek, a nővérem pozitívat tesztelt szerdán, holnap megy dokihoz. Annyira nem tervezték, mert a lánya most egy éves, ráadásul építkeznek, nyáron költöznek, és elvileg meg akarták várni, hogy minden a helyén legyen, de így alakult.
Ha minden rendben lesz, akkor november elején szül ő is! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Így aztán persze mindent, amit oda akart nekünk adni, most meg kell vennünk... :roll: :roll: :roll:
Majd megoldjuk valahogy, csak ez is, hogy most egyedül én dolgozok (a párom természetesen nem kap táppénzt, mert nincs bejelentve), elvisz azért a félretett pénzünkből.
Azon is gondolkodtam, hogy esetleg használtan vegyünk babakocsit, mert találtam olyan oldalakat, ahol Ausztriából meg Németországból behozott babakocsikat árulnak, olyanokat, amik még nem voltak effektív használva, csak kiarakati darabok, vagy fotózáson, bemutatókon használták őket. És emiatt jóval a bolti ár alatt hozzájuk lehet jutni.

Légzésfigyelőt tuti használtan fogok venni, mert féláron hozzá lehet jutni, nem mindegy, miután úgyis csak az első hónapokban fogjuk használni.

Kép
katy76

Sziasztok!

Lorca!

Csak két egynemümk van :roll: :D ! De úgy kombináltam, hogy csak az egyikhez van fejvégő, viszont a másik is passzol hozzá színben. Ráadásul az feleannyi, meg ugye lejött a 25%, szóval így már sztem jó áruk volt :lol: !

Szonibaba!

Nekem két nevem van, Dorottya Fanni, és mindig, mindenhol használták (étsd: oviban, sulikban, munkahelyen, hivatalos papírokon kötelező!).
Erre nincs amúgy szabály, többnyire "használat közben" eldől melyiken nevezitek, én arról nem igazán hallottam még hogy mindkettő felváltva :shock: :lol: ! Én a Dorottyát (és számtalan becézését) használom, a Fannit egy tanárom használta, mert volt egy másik Dóri angolon, így engem Fannikázott :D ! De amúgy soha senki más!
Viszont olyat többet is ismerek, aki a második nevét használja, sőt legtöbbször a rövidülések is innen származnak (Kovács Mariann Aliz :arrow: Kovács M. Aliz).
Sztem ez így teljesen jó, hogy érdekes nevet adtok neki másodiknak, mert ez egyből beszédtéma lehet, ha ő viszont esetleg nem szereti, bemutatkoznia elég az első keresztnévvel. Azt viszont vegyétek számításba, hogy ezt a nevet ő soha nem adhatja le (csak hivatalos névváltoztatás keretein belül (pfff), és minden valószínűség szerint egyszer férjhezmegy, és egy alapbó hosszú név oltári kicseszés:
Pl. Kálainé Szigeti Lilien Bodza :evil: ! (Nem tudom mi lesz a vezetéknév).
Én most hasonlóképpen jártam, mert a Fannit házasságkötésre hivatkozva sem adhattam le (külön procedúra), viszont büszkén viselem a férjem nevét, és nem fogok egy "hülye" Fanni miatt leánynéven maradni! Szóval én eldöntöttem, lánynak nem adok két nevet emiatt, pedig eddig tényleg nem volt vele gondom, de most bár ne lenne :evil: !
Szóval azért ezeket gondoljátok át! :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Apa elvitte prüntyiket, hogy én itthon nyugisan tudjak tenni venni. Hát...eddig már egy csomót neteztem. :roll:

Dodi,
Mi itthonra egyik gyerekkel sem használunk ágyneműt, csak hálózsákot és takarót. Első lelkesedésemben vettem még egy vékony kis ágynemű szettet nyárra, de a párnáját soha, a takaróját meg csak a célra nem tudtam használni. :? Ahhoz nem kellett huzat, minden ment a mosógépbe.
Én megtartottam a lánynevemet. :lol: Soha nem gondoltam volna, mert utálom, hogy soha senki nem érti, hogy hogy hívnak - ritka és még msh torlódás is van, többnyire betűznöm kell. De amikor az anyakönyvvezető megkérdezte, olyan egyértelmű volt. 8)

Katy,
A bébirucikat azért kölcsönadhatja testvéred kb 74-ig, pont annyi késésben lesznek, hogy nálatok már feleslegesek legyenek.
Kocsit érdemes nézni angol honlapokon is, én is azokat vadászom éppen. Nem is kell használtnak lennie ahhoz, hogy olcsóbb legyen, nálunk brutál magasak az árak.
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110363432747
Remélem, a link sikerül. Ezt pl házhoz hozzák. Ł140 az 50e alatt van, kocsi, hordozó, lábzsák, esővédő.

Breki,
Alapvetően minden lehet rákkeltő. Emiatt nem kell aggódni, Sudocrem az egyik legáltalánosabban használt bolti popsikrém.
A kendő, ha pici babát akarok beletenni, akkor teljesen betakarja a babát, a lábacskájától a feje búbjáig, olyan, mintha egy szoros póló alá raknád, csak épp a popsi alatt keresztben van az anyag, amiből semmiképpen nem tud kiesni. Több kötési mód van, én csak egyet tudok, de teljesen elegendő. Próbáltam vízszintesen is, azt mindketten utáltuk, de függőlegesen teljesen ok. Vannak bátrak is, akik újszülöttet is fel tudnak rakni a hátukra, én irigylem őket, de az oroszlánszelidítőt sem akarom utánozni :lol: Mivel a teste minden porcikája rögzítve van, nem neki kell tartani. A súly pedig eloszlik.
A kenguruk valamelyest azért merevek, egy 3-4 kg-os bébi egy kicsit elvész bennük, később viszont n jó. A gyereket bármelyikben a kabát alá lehet gyömöszölni (én ezért férek még bele simán a télikabátomba :lol: ) Igy még az a gond sincs, hogy a gyerek elaludt és nem tudod eldönteni, hogy ha beugrottál vásárolni, akkor most megfőzd vagy inkább felébreszd, mint a babakocsis verzióban. Télen viszont már lesz olyan súlya a legtöbb babának, hogy oda jó hordozó kell, hogy ne kapj gerincsérvet egy óra után.
Ha Bp belváros felé jársz, szívesen megmutatom a kendő és a kenguruk használatát. Majd megint bevetem Brumi macit, pont újszülött méret. :wink:

007,
Manófül is a Sotén született? Natim igen. Ezért nekem már ez a második Sote köröm. :lol:
Sotén nekem sem kérték a kiskönyvet, amikor először mentem a Péterfybe Szabival, még el sem kértem a védőcsajcitól. Ott meg nem értette a doki, hogy hogy lehet anélkül élni terhesen. :lol:

Kép KépKép
lorca

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:51-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:52-kor.

KépKép

KépKép
boo

Lorca!
A ruhákat kölcsön tudja adni, de hordozót, pelenkázót, járókát, biztosan kell vennünk. Ez is legalább 70ezer forinttal több kiadás lesz.
Köszi a babakocsis tippet, körülnézek!

Kép
katy76

Boo!

Igen sajna vannak szomorú esetek, nekem is egy kolléganőmnek szülés előtt 2 nappal halt meg a Babó...de ilyenre gondolni sme szabad...Ráadásul csak azért fogok már egy hónappal előbb befeküdni, ha bármi gebasz van, akkor inkább megindítják a szülést!!! :wink:
Először ezért nem akartam én sem vásárolni, de rájöttem, hogy rengeteg dolog kell és ahhoz hogy jó áron vegyük meg, bizony utána kell járni, nézni!!! Így most kicsit félretettem a babonát!!!

Tickerplayground.com
breki76

Boo,
Szabinál használtam először kendőt. Nem teljesen újszülött korban, de csak azért nem, mert akkor még nem volt. 8) De még bőven nem tudta tartani a fejét, amikor már rohangáltam vele. Nati még nem volt 2 éves, neki kellett a kocsi, választásom se igen volt. :wink: Itthonra nem használtam, szerencsére babának elég nyugis volt, kaja-alvás-kaja-alvás, csak sétafikálásra. Jó fél évig nem kopott ki a táskámból, mert ha bbakocsiban volt, akkor is néha meggondolta magát és inkább cipeltem, mint hallgattam. :lol:
Letenni viszont annyira azért nem könnyű, ha már elaludt. A kenguruval könnyebb, ott ráhasalsz az ágyra, kicsatolod és kész, simán aludhat benne, a kendőből viszont csak ki kell hámozni. Végül ezért tértünk át a kengura, meg azt apa is hajlandó volt felvenni. A miénk nem rugalmas kendő, de az is teljesen ok. Vannak abból is gagyik, jóóóóó hosszú kell és olyan anyag, ami nem csúszós de mégis erős és kényelmes. A miénket az ismerős a Kismamától rendelte (Nandu), de van sokféle jó.
http://www.youtube.com/watch?v=44snbbszTps&feature=related
A méretből látható, hogy nyeklik-nyaklik, újszülött de ha már rögzítve van, akkor képtelen moccanni. Leejthetetlen. :lol: Kis gyakorlattal kb fél perc felvenni kendőt/gyereket. Van még 60 video, azt a kötésmódot, amit én használok nem sikerült hirtelenjében megtalálnom, de kb az, amit a csajci használ, csak a csomó van hátul.

Kép KépKép
lorca

Katy,
Iszonyat járókaellenes vagyok, nekem még a kölcsönbe adott járóka is pénzkidobás, mivel azért a benzint valakinek csak fizetni kell, nem beszélve az így okozott környezeti károkról. :lol:
Egy pelenkázó lap bőven elég volt nekünk.
http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?main_page=index&cPath=78_85
A pelenkázó komód nekem felesleges, ezt meg oda teszed, ahova akarod, akár a szőnyegre is, onnan meg nem tud leesni. :wink: Ha jársz egy Tescoban, ott élőben is vannak.

Boo,
[quote]d írta:e a döglött húst utálooooooooooooooooooom fogdosni
Élve több élvezet lenne? :lol: :lol: :twisted: :twisted:

Breki,
Egy hónappal előbb befeküdni?! :shock: :shock: :shock: Mi előtt pontosan? A babáknak 36-42 hét között valamikor illik megszületni. Az, hogy bent vagy a kórházban, egyébként sem védi meg. :( A szülés beindulását még órákkal a megszületés előtt sem feltétlenül tudják megállapítani.

Kép KépKép
lorca

Breki:"Ráadásul csak azért fogok már egy hónappal előbb befeküdni, ha bármi gebasz van, akkor inkább megindítják a szülést!!!"
Értem, hogy nálad van még egy rizikófactor. De tutira ezt akarod?
Garancia nincs benn egy szál se, viszont az az egy hónap!!!!
Én csak 9 napot húztam rá Nócival, amit kórházban töltöttem a 40. hét után. A többi kismama jött, szült, szoptatott, ment. Én meg vártam, vártam.... :? A 7. napon sirva könyörögtem a dokimnak, hogy csináljon már valamit!

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok

Nálunk megvolt a szülinapi buli tegnap, igaz hivatalosan ma van Rékának a szülinapja, de tegnap tartottuk, mivel az unokatestvérem tegnap tudott jönni.

Teszek képet is ha nem bánjátok.

Lorka a liszttartalmú ételekben a keményítő jobban és gyorsabban emeli a vércukrot. Ezért célszerűbb olyat enni ami rozstartalmú, nem feltétlenül barna, illetve a teljes kiölésű kenyerek. A zsömléből meg a vizes zsömlét.

Dodi én is voltam még a múlt héten a Kenguruban és én is vásároltam ott, már akkor is akciós volt. Egyet értek azzal hogy jó minőségűek, és annyira nem vészesen drágák, én minden új rugikat, bodykat ott vettem. És még majd szándékozom menni.

Szonibaba nekem is van az előző gyerekekről kengurus ruhák és nem volt ilyen gondom, olyannyira hogy már a 3. gyerekre adom rá. Nálunk az óvónő mondta hogy szeretik a tortát és meg is eszik a gyerekek. Gondolom az sem mindegy hogy az ember milyen tortát visz. Én mondjuk csak a Szamosban vásárolok süteményeket. És azt szeretik, szeretjük. Sosem marad belőle.

Nálunk mindegyik gyereknek két neve van.
Az oviban és az iskolában is megkérdezték hogy hogy szólíthatják a gyereket. A naplóban persze hivatalosan mindkét név szerepel. De a dolgozatokra csak azt írja rá amit használ.
Nálunk Betti a furcsább eset. Mert ő Barbara Bettina, de nekem sosem jött a számra hogy Barbara. Anyu miatt lett az az első neve. Így anyu Barbinak hívja. És mindenki más Bettinek. De hallgat mindkét névre. A többieknél viszont csak az első név van használva.

Reni szerintem nyugodtan elutazhattok főleg hogy kocsival mentek.

Receptek: nekem a gyerekdokink azt mondta hogy a szülés előtt majd pár héttel már odaadja, az én taj számomra simán kilehet váltani.

Ez a pecsétes dolog azért maradt meg mindenkiben vagy legalább is sokakban, mert amikor még én szültem az első kettő gyereket akkor kellett a védőnői 4 pecsét, az orvosi igazolás és a kiskönyvet is be kellett vinni magaddal ahhoz hogy megkapd a járandóságot. Aztán menetközben rájöttek, hogy a kiskönyv személyes adatokat tartalmaz amihez nincs joguk beleolvasni, ezért megszüntették, és kitalálták hogy csak az orvosi igazolás kell ami igazolja hogy a terhes gondozáson részt vettél.

Katy gratula a tesódnak
Légzésfigyelőt nekem sem kell vennem, mert az unokatesóm odaadja az övét. A mellszívót már vissza adta, de ahogy elnézem lehet hogy veszek másikat, eléggé használt már szegény. 10 éves. Mondjuk semmi baja, csak már megkopott a tejtartó része. Majd még meglátom. Bébi őrzőt azt mindenképpen szeretnék venni. Járóka egyiknél sem volt, most sem szándékozom. Nekem kb 3 hónapos korától mikor már többet mozgolódott leraktam a földre és ott tök jól elvolt. Leterítettem vastag plédet, oda kényelmesen mellé tudtam ülni, ő meg nagy helyen volt, keményen, és ott rugdalózhatott, foroghatott kedvére.
Pelenkázó szekrényünk lesz.

Babona: nem tudom de én úgy vagyok vele hogy ha valami gond van akkor az bizony nem azért van mert vásároltam dolgokat. Az meg van anélkül is. Így én simán megvettem a hordozót pl már 12. hét előtt. Akkor volt tök jó árban.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

gabi1

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 15:12-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:52-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Gabi, gyöngyörű a család! És jó nagy asztalotok is van. Ha így haladunk mi is lassan kinőjjük a 12 személyest.

Betegeknek jobbulást, már én is talán lassan kifelé vánszorgok a náthából.

Hordozókendő-kengurú: hát tippem sincs, most hogy alakul, mert mire már nem törékeny újszülött, jön a kabát szezon és akkor aztán egyik sem praktikus, max. áruházban - oda meg babakocsival vagy autós hordozóval megyek. Otthon bízzunk a legjobbakban és egyik sem kell.

Ovis torta: egy normál tortát szoktak felszeletelni hajszálvékony szeletekre és általában elfogy. Most új szokás, hogy csak aki az ebédet hozza hűtőkocsival, az hozhat tortát is. Így kiválasztom és otthagyom előző nap az árát. Még olcsóbb is és állítólag finom. Mindenki jól jár.

Breki, már ennyire konkrétan tervezitek a másodikat?! Mi 1 3/4 és 2 évesen kiszedtük őket a babakocsiból, van lábuk, tudnak gyalogolni. Na nem azt mondom, hogy időre odaértünk bárhová is, de azért elvoltunk. És a CAM babakocsink 2 gyerek után úgy nézett ki, mint az új. Simán eladtam. Megbízható, szép, kicsit (bazi) drága, de megérte.

Boo, biztos elfordult a pici és másfelé terebélyesedsz, nekem most lefelé rudgos, hozzá még köhögök is, minden este komplett átöltözés.....

Megyek, mert matatnak a hűtőben.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Érdekes irományra akadtam.Asszem elbújdokolok. Én már legalább 10 kilót híztam..

http://velvet.hu/poronty/2009/03/10/terhesek_miert_vagytok_godzillak#more956996
Vendég

Gabi,
Akkor a védőnői pecsét az volt, csak már megszűnt. Végre valamihez túl "fiatal" vagyok babás dolgokban. :lol:
Jó látni a három gyereket együtt. Azért nem török babérjaidra, nálam itt van a megállj. 8)

Czigka,
Ha valaki baba nélkül megy haza a kórházból, nem hinném, hogy lehet mélyebbre zuhanni. Mindegy, hogy készen várja-e a kiságy vagy sem.
Egy ideig azért gondolkodtam, hogy mi is lehet patentos vagy borítékos. :lol: Imádni fogod a választ. :wink: Kinek ez, kinek az. Mindegy. Nekünk van vagy száz bodynk, 56-104 méretben, mindenféle. Én inkább a minta és szín alapján vásárolok. Csak egy a tuti, garbós ne legyen. :twisted:
A csónak(?) nyakú, ha túl széles, lecsúszhat a vállán. A patentos meg elromolhat, kiszakadhat, vagy az az extra 5 mp öltöztetés az, ami végképp kiborítja a bébit.
Amit nem szabad alábecsülni, az a "fészekrakó ösztön". Mit fognak azok csinálni, akik már most beszereztek mindent? :lol:

Agmano,
Mi nagyon télen nem használunk babakocsit. :wink: Akkor a legjobb a kengu, szépen melegítjük egymást a kabát alatt.

Kép KépKép
lorca

Köszi mindenkinek a kétneves kérdésemre a válaszokat.

Boo!
Gratulálok a főzéshez, látod megy ez neked :wink: Múltkor sztem a bab volt a hibás.

Gabi!
Ovis tortával nekem nem volt tapasztalatom, hallgattam az óvónénire. Meg amúgy is volt szülinapi buli, ahova meghívtuk az összes ovistársat, akivel Szonji szokott játszani, ott tortáztak (bár maradt belőle).
Ízlésünk nagyon nem egyezik, mert nekem ahogy a Kenguru rucijai, úgy a Szamos cuki sütijei sem jönnek be :oops: Eddig akármikor vettünk, vhogy túl gellynek (ezt így kell írni?) találtam őket. Viszont van két bevállt cukink, ahol még sosem csalódtunk.

Bodykról jut még eszembe, hogy nekem ami még bejön az a Prince Oliver. Olyan édes mintákat tudnak kitalálni.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Agmano!
Úgy látszik ovi függő ez a torta dolog. Nálunk úgy kell csinálni, hogy viszed a tortát és a számlát is és csak aznapi számla lehet. Szóval jól meg van bonyolítva, mert a gyerekkel 9-ig kell beérni, a cukik meg sztem 10-nél hamarabb nem nyitnak. Így mehetsz kétszer. Nálatok ez a megoldás tök jó.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

szonibaba ízlések és pofonok. Mi is rengeteg cukit kipróbáltunk és állandóan kidobáltuk a tortákat. Mondjuk amiket a Szamosban szoktunk venni az csak a tejszínes csokitorta, az eszterházi, és a gyümölcsös túrótorta. Mi csak ezeket szoktuk, és szerintem finomak. De hát nem kell hogy egyforma legyen az ízlésünk. Az biztoas hogy ezekből nekünk sosem maradt meg belőle.

oviba nálunk is úgy van hogy vinni kell hozzá a számlát. én ezt úgy oldottam meg, hogy apa elvitte reggel a gyerekeket, péntekre tettem a szülinapot, mert akkor mindig ebéd után megyek értük, aztán 11-re elmentem a tortáért, elvittem az oviba, és utána amíg ők ebédeltek addig én elmentem a savoya parkba nézelődni, és fél 1-re visszamentem érte.

Holnap reggel gondoljatok rám, megyek terheléses cukor kontrollra.

Kép

gabi1

Boo:Írtad h vártok a 4d-vel h ne ufós pofit fénylépezzenek.Akkor az én babym duci lehet ha már 2d-sen ilyen pofit mutatott?! :lol: :lol: :lol: Kép

tímea83
Ajka

Sziasztok! :D

007: köszi az infót, csak azt nem értem, miért nem kell fizetni a tgyás után tb-t? Akkor nem is vagyok biztosított?? Vagy ezt érti valaki? :roll: A nyugdíj miatt annyira nem is aggódom, mert ha így haladunk, 100 év lesz a nyugdíjkorhatár, mire mi odaérnénk...

moncsy: szerdára terveztem a terheléses cukrot+ nőgyogyit, de a te tapasztalataid alapján a munkát már nem is nagyon kalkulálom mellé... :( Várakozás közben vizet lehet inni?

rommay: ne izgulj a súlyod miatt, én sem teszem :lol: Mostanában olyanokat mutat a mérleg, amilyet még életemben nem láttam :roll: De különösebben nem aggaszt, hiszen jött valamennyi nekem is a popómra, meg a cicimre, a többi talán mind a hasamon van, az meg nem gond, szülés után eltűnik hamar :lol: Most egyébként is az a fontos, hogy a babának mindene meglegyen /ezt a védőnő mondta, amikor mérés után kiakadtam, hogy hogy hízhattam ennyit /. Amíg nem hízunk nagyon durván, nincs is gond :lol:

ikoka: láttam a fütyit!!! :lol:

ancsurti: a növögetéssel nincs gond, Húsvétkor megyünk haza anyumékhoz, tutira rám sem fognak ismerni :lol: Mondjuk a telefonban már említettem párszor, hogy "iperedek" rendesen, meg hogy már +7 kg- nál tartok, de ők karikor láttak utoljára, akkor még szinte semmi sem volt. Biztos lesz nagy csodálkozás :lol: A pihi azért mindig megvan :D A munkát is úgy osztom be, hogy azért ne legyen megterhelő :lol: Úgysem csinálja meg helyettem senki, megvár az szépen :lol:

boo: gratulálok a névnapi menühöz! Viszont, ha a párod szakács, tényleg csak ritka alkalmakon kell megcsillantani a tehetséged :lol: - én sem állok neki autót szerelni ám! :lol:
Mi viszont mindketten babonásak vagyunk, úgyhogy egyinkőnk sem vásárol. Viszont anyukám már költekezik ezerrel. Azt mondta neki szabad, csak mi ne lássuk. Azért telefonon mindig elújságolja ám, hogy miket vett! :roll: Pedig már én is akarooook!

gabi1: Réka nagyon szép nagylány már! :D A gyertyás torta láttán jól összefutott a nyál a számban! :lol:

agmano: "Megyek, mert matatnak a hűtőben." :lol: :lol: :lol:

conversano: a hozzászólásokat olvasd, máris jobban érzed magad :lol: osztják rendesen :lol: Mondjuk meg is érdemli. Én sem gondolom, hogy rosszul néznék ki, de ezzel együtt tisztában vagyok vele, hogy nincs két egyforma terhesség, nincs két egyforma test. Van, aki végighányja a kilenc hónapot, van, aki egyszer sem hányt /mint én :lol: /. Van, aki hízik, ha akarja, ha nem, s van, aki alig kap magára valamit. Nem ítélem el egyik tábort sem, viszont azt igen, aki ilyen hülyeség miatt lenézi a másikat.

Egyébként a doki és a védőnő is azt mondta, hogy aki nem sportolt a terhesség előtt, az nehogy elkezdje most, azzal többet árt mint használ!

Kép
agi125r

Sziasztok!
Mi júli 18-ra várjuk második kislányunkat, Lottit.Bp-en lakunk.
Gabi
Vendég

Timi!

Fel tudod tenni nagyobb méretben azt a képet? Elképesztően aranyos :)
Vendég

Breki!

Akkor te a 36. héten beköltözöl? :) Mi is átbeszéltük ezt a dolgot, úgy voltam vele, ha ez a kórházi protokoll, én nem ellenkezem, de a dokim, kb. ilyen fejet vágott a kérdésre :shock: :x :x :x ! Szerinte ez ugyanolyan f@szság, mint a "Lantussal nem szülünk" (3 éve Magyarországon is engedélyezett terhességhez!!!), meg a "Valószínűleg császár"! Mondta, ha engem megnyugtat, vagy így kényelmesebb (a többszöri bejárás miatt), nyugodtan befekhetek, de szerinte teljesen szükségtelen, ha más nem indokolja!
Persze, ha neked ezt javasolták, teljesen megértem, én is az orvosomban bíznék (és bízok is :wink: )!
A császárra azt mondta, csak lustaság, mert ha nincs komplikáció, és a baba nem macrosom (kb. 4,5 felett) az égvilágon semmi sem indokolja a császárt, csak az orvosoknak így egyszerűbb, le van a gond (a legtöbben gyakorlatlanok ilyesmiben)! Mert ugye diabetológust nem biztosítanak a szülésünkhöz, és félnek a vércukoringadozástól, de nálam, ha én nem is leszek képben (bár erre csak lenne energiám), anyu ott lesz, hogy kézben tartsa a cukromat :wink: !
Amúgy ilyen szép értékek mellett, nem tartok tőle, hogy bármelyikünknél ez gondot okozna :wink: !
"Normoglikémás terhességben az egészséges újszülöttek születésének esélye megegyezik a nem diabeteszes anyák újszülöttjeinek esélyével!"
Én ehhez tartom magam, ezen felül pedig felesleges bármitől is tartani :wink: !!!! Csak pozitívan :D !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!

Nem a dokim azt mondta, hogy 38.hét. És a császárt csak végmegoldásnak szánja. Viszont a diabetológusom szerint jobb ha megfigyelnek (na meg most költözünk is...legalább Apának is több ideje marad ügyet intézni)!
Mondta a dokiim is, pont mikor ott voltunk Nála legutóbb, hogy előtte nap szült Nála egy diabos csak tök normál szüléssel!!!!
Én a Picúrra bízom, megbeszélünk mindent, hiszem, hogy Ő tudja bent, hogy hogyan lesz jobb mindkettőnknek és aszerint intézi a dolgokat!!!!! :lol: :lol: Már fél órája futball edzés van, úgyhogy megyek dumcsizok Vele kiscit!!!

Tickerplayground.com
breki76

Szép jó reggelt!

Conversano:Megpróbálhatom,de nem garantálok semmit. :wink: Kép
Talán ez vmivel nagyobb lesz...

tímea83
Ajka

Jujj kicsit megnyújtotta.

tímea83
Ajka

Sziasztok!

Most nem tudok annyit dumálni, mert semmi hangom nincs, ez az időjárás betett nekem úgy látszik! :P Na jó, ez a hét megint melós lesz...

Nagyon irigyellek titeket, hogy így tudtok vásárolgatni, meg ilyenekel foglalkozni már. Pénteken voltam egy kismamatalálkozón (egy másik topic) és ott is egy lánynak már egy egész ládányi cucca van babaruhákból, meg ott a kiságy bár még nnincs összeszerelve, légzésfigyelő, mellszívó stb. Nekem meg alig van még valami. :( Úgyhogy alig várom már a tavaszi szünetet, na akkor majd lesz időm és belendülök! :wink:

Timi!

Nekem ez a Rorschach (nem tudom jól írom e :oops: ) teszt sosem volt az erősségem, úgyhogy biztos nem azt látom amit ti. Már csak azért sem, mert nekem egy nagyon félelmetes arcot mutat, ami egyáltalán nem babaarc, nyitott szemekkel :shock: brrrr....félelmetes, olyan szellemarc vagy mi. De biztos ari lehet, ha én kilátnám belőle a lényeget. :lol: Vajon erre a pszichológusok mit mondanának? :lol:

Conversano!

Ha nem haragszol, el sem olvastam inkább a linket. :roll: Inkább nem stresszelem magam a súlyommal. :lol: Vettem teljes kiőrlésű kenyeret, mostanában azt eszem, megpróbálok odafigyelni, aztán majd meglátjuk. Sajnos a kisebb bűnöket nem tudom teljesen kikerülni, mert vendégségben muszáj ennem a finomabbnál finomabb sütikből, meg anyukám is csinál mindig ha megyünk, de azért igyekszem.

Szegény anyósom meg elég rosszul volt egyik este, úgyhogy megijedt és elment végre a dokihoz. Azóta még jobban meg van ijedve. :roll: magas a cukra , a vérnyomása, rossz az ekg-ja, szívtapaszt kapott meg egy rakat gyógyszert. Azóta minden nap dokihoz járkál. De legalább ő is odafigyel a kajálásra, úgyhogy együtt szenvedünk. :lol:

No, majd jövök valamikor, addig is jók legyetek! :wink:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Ha nem bánjátok ismét csatlakozom hozzátok, remélem most már lesz rá időm a picik mellett.

Mi harmadjára kislányt várunk, aminek nagyon örülünk.

Mindenki nagyon szépen növekszik, szóval gratulálok nektek is!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Sziasztok Kismamik :lol: :lol: :lol:
Megint jó sokat termeltetek :lol: :lol: :lol:
Én csütörtökön voltam védőnőnél nekem mért súlyt (még mindig csak 1 kg hiztam :wink: ) viszont a hasam nekem se nőt elvileg pedig sokkal nagyobbnak látszik. Most sikerült megtalálnia a szívhangot, jó volt hallani de hamar elmászott a drágám :wink: :lol: :lol: :lol:

Nekem is nagyon jó érzés hogy egésznap szinte ficánkol :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
minimano74

Holnap megyek a terheléses cukorra, már most rosszul vagyok, hogy este 8-tól nem ehetek semmit kb. reggel 10-ig :shock: biztos nehezen fogom kibirni. :wink:

Kép
Kép
minimano74

Szép jó reggelt kismamik!
Gabi!
megy a drukk mára.biztos nem lesz már magas a cukrod...

Mi is voltunk sétálgatni itt nálunk a hajógyári szigeten hétvégén,hisz
olyan szép idő volt 7végén.bár vasárnap délután eléggé beborult és esett
is.

máris dobok táblát...
klarka üdv köztünk ismét...ha szeretnél a táblába kerülni akkor majd küldj
nekem privit az adatokkal...

Kép
Kép
csibe83

akik ma mennek orvoshoz,azokat majd várjuk a hírekkel...

Kép
Kép
csibe83

200907?, ANcsurti

Köszi a bíztató szavakat, kicsit megnyugtattatok, mindenesetre 18 után már nincs evés...:)
ÓÓ, nem jó, hogy nem láttátok a kis arcát, no de majd máskor!!Legalább minden egyes csigolyája meg van :D Mi szerdán megyünk először,
apja már tükön ül..(lehet még mindig lányba reménykedik? :lol: :lol: )
Sajnos a névvel is küzdünk folyamatosan, pedig már lassan a lista végére érünk.. és eddig semmi se fogott meg minket úgy!!Nehéz..

Agmano
Szerencsés vagy, bár egész életemben ezt hallottam én is, tök nagy mákod van hogy nem tudsz hízni, s annyit ehetsz amennyit akarsz,
na tessék most megbosszulta magát a természet! :evil:

Lorca

Igen,én is arra az álláspontra jutottam, hogy nem érdekelnek a számok, s alapvetően, nem sokan veszik észre a +..meg párom már tiszta
hülyének tart, a paráim miatt, jahh bagoly mondja...
úgyhogy a mérleget egy kicsit hanyagolom, majd 2 hét után fogok leájulni róla :D

agi125r
Na ja, de honnan tudom, hogy mi a dúrva vagy nem? annyi minden t lehet olvasni... :?

Conversano
Elolvastam, s én is így gondolom. Gyakorlatilag én se hagyom el magam, és mégis..tuti átlépem majd a kezdeti súlyom 15-20% át.
Biztos hogy alkat, ha sose voltál hízékony, s mozgás, zaba ellenére is "többnél" jársz mint "kellene".
Szal cikk ide vagy oda, igaza van a csajnak, csak nem biztos, hogy mindenki alkalmas rá. JAa a másik meg sztem azért mártírkodni nem kell.. :?

Tabati,

Sztem nem is kell kikerülni a bűnöket, azt olvastam, hogy egyél ugyanúgy mint várandóságod előtt (már ha azt normálisan tetted:) :) )
Én mondom, csak a 18 utáni kaját fogom hanyagolni...(amit azelőtt soha, mivel nem kellett rá figyelnem)

Szonibaba,

De jó, hogy ti a két neven küzdötök nekünk meg még az az egy sincs meg :lol: :lol:
Szerdán 4D-re megyünk, március 26.-án meg labor...
Te bejelentkeztél? vagy honnan tudod, hogy akkora mész, neked mondta a Doki?
Szülésznővel mi a szitu?

KépKép

KépKép
ronmay

Tabati: :shock: :shock: :shock: :?

tímea83
Ajka

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:53-kor.

KépKép

KépKép
boo

Timi!

De mondom, én vagyok defektes tuti! :lol: Annak azért örülök, hogy a sajátomból felismertem egy babaformát, de anyósomnak az sem sikerült. :lol:

Kép
Kép
tabati

Boo!

Na ez a véletlen összejött szerintem sem úgy van ám, ugye Katy?

Kép
Kép
tabati

Breki!

Akkor a te orvosod is épelméjű, hála Istennek :D ! Wudiról meg tudtuk, hogy nagyon elővigyázatos, ezzel nincs is baj :wink: ! Persze, költözködés közepette amúgyis lehet hogy láb alatt lennél :wink: !
Én majd meglátom mennyire leszek betojva, de sztem ha nem lesz semmi, nem fekszem be előbb... Itthon, a tomboló nyár közepén, csak eltelik valahogy az idő (nyáron általában nagy nálunk a forgalom :lol: ), viszont bent meg csak azzal lennék elfoglalva, hogy kiimádkozzam magamból a gyereket :roll: :lol: :lol: :lol: !

Jaj, lányok már két napja úgy fáj a fejem, mint az állat :x ! Tegnap bevettem egy Algopyrint, se semmi :evil: ! Ma meg már úgy keltem, hogy bazira lüktet....Tuti az időjárás :x !
Pedig szombaton tök jót tollasoztunk apával, és ma is szeretnék :wink: ! (Bájos vagyok, ahogy az áthelyeződött súlypontommal röppenek a tollas után, és már nem lehajolok, hanem legugolok a labdáért, és nyögdécselek közben :lol: )!

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:53-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:54-kor.

KépKép

KépKép
boo

Annak ellenére h ilyen jól kivehető a kép a sógorom az első amit felfedezni vélt rajt az a baba lába.. :shock:
Szerencsére persze nincs rajt a lába.. :lol:
A párom Mamájának mikor megmutatta a 12.heti felvételt azt mondta h nagyobb ez a gyerek,nem is annyi idős.Ahhoz képest h akkor látott először UH képet.Kicsit úgy hangzott mint mikor a kisebbségieknél apuka a börtönbe vonul 5 évre aztán hogy-hogy nem mire szabadul ott várja egy két éves gyerek ami persze az övé.Ki másé. :lol: :lol:
Minket azért ez a veszély nem fenyeget... :lol: :lol: :lol:

tímea83
Ajka

boo , tabati

Mi sem terveztük a babát, az azonban igaz, hogy véletlenek nincsenek. Nekem nyáron le kellett venni a spirált, és utána csak óvszert használtunk. Nos, azon egyetlen alkalommal amikor ez elmaradt, megfogant Lóci :)
A vicc az, hogy utána még hetekig normálisan védekeztünk. Eső után köpönyeg :D
Tehát nem volt tervezett a baba DE! Ha annyira nagyon nem akartuk volna, akkor nyilvánvalóan jobban odafigyelünk, és még ezt a csepp esélyt sem adjuk meg.
Tehát a véletlen az ilyen. Kivéve talán a nagyon fiatalok akik még előbb cselekszenek mint gondolkoznak.
Vendég

Sillia!

Na én is így gondoltam! :wink: :lol: Én csak ebben az elszakadt az óvszer sztoriban nem hiszek. Ha elszakadt akkor nem síkosítottak eléggé, az megint az ő felelősségük. Gyógyszer mellett meg teherbe esni....hallottam sok ilyen sztorit, azt inkább elhiszem, de elég gáz... Szóval ha valaki tutira akar menni, akkor marad az óvszer és kész. Ja, spirál mellett is hallottam babát, az még rosszabb. Mert ha kiveszik a spirált az vetélést okozhat, ha meg benthagyják... :shock:

Kép
Kép
tabati

boo

Dalma combján is voltak kör alakú piros száraz viszkető foltok. A bőrgyógyász szerint:
1.ekcéma
2.gomba
3. bőrfertőzés
Így ebben a sorrendben. Negyedszer már nem mentünk vissza, egy negyedik diagnózisért és egy negyedik fajta krémért.

Elmentünk egy magánrendelésre, ahol ugyan csak annyit mondtak , hogy bármi is az, azért nem tud meggyógyulni mert annyira száraz a bőre. Viszont írtak fillérekért kapható gyógyszertári krémeket meg tusolóolajat. Pár nap után már látható volt az eredmény, kb. egy hónap után eltűntek a foltok. Pedig egyik sem gyógyszer volt, csupán bőrpuhítók és nedvességpótlók.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?