A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Sziasztok!

Peni nálunk ugyanez volt! Patrik kedden kapta az oltást és semmi baj nem volt utána úgy aludt mint a bunda! Szerda és főleg a csütrötök viszont nyügis-sírós volt. Ma eddig minden ok nagy mosolyok és a legújabb tudományunk a nyálbubifújás :D

Alvás: hétvégén már egyhuzamban aludtunk 6 órát éjszaka most azonban kis visszaeseés tapasztalható újra 3 óránként eszünk-kicsit fáradt vagyok!

sahli

Próbáltam jelölni a wiwn- lefagyott :(

sahli

Engem is jelölhettek!!! Nem titok, a nevem: Karácsonyné Jendrusák Andrea. Hát... engem biztosan megtaláltok!!!! Egyedül csak én rendelkezem ezzel a névvel!!! :-)

Mágnes: elfelejtettem írni előbb, hogy nekem az Aspirin vált be a legjobban.

Kép
jandrea

Ezeket nem bírom nem megmutatni.

Kép Nagyi ciripelt nekem

Kép Szorítok

Kép

Kép
lucus16

Huh, tegnap és tegnapelőtt csak olvasni tudtam, kezembe a gyerekkel, így még a korábbiakra reagálok (amire emlékszem), aztán gyorsan visszaolvasok.
Fülbevaló: nekünk nem lesz egyenlőre. Nekem is csak 6 évesen lett, nem volt vele gondom.

Alvás, altatás: még mindig 2-3 körül kell, majd 6-7 között. Este kb. 9 körül lehet lerakni. Elég nehezen. A probléma csak annyi, hogy éjszaka se megy könnyen az elálmosodás, a visszaalvás, tehát ébredéstől számítva két órát van ébren.

Babaúszás: mi nem megyünk, én paramami vagyok a fertőzések miatt, meg én annyira nem lelkesedem.

Ringató: elmélkedem valami hasonlón, ha majd egy kicsit nagyobb lesz

Etetőszék: mi a Stokkén gondolkodunk, csak baromi drága, viszont később használhatja rendes székként is

Kép
gombócmakka

Huh, végeztem,sajnálom a tejlázat, ha az!

Szerintetek a bukás meddig normális? Annamária ma iszonyú sokat bukott, a kanapéra is, mindenhova!

Súly: szülés után két kiló maradt rajtam, egy hét múlva már a fogantatás mínusz másfél kilónál jártam. Akkor elkezdtem enni, így a gyerek három hetes korára elértem a normál súlyomat.
Most már rajtam van kb. két kiló plusz.
Mondjuk zabálok is, és rengeteg édességet eszem, valószínű most pótolom be a terhesség alatti cukordiétát :shock:

Kép
gombócmakka

Gombócmakka: előfordul, hogy egyes napokon többet bukik a baba. Ha tartóz, azért beszélj a dokival, de ha csak alkalmi, akkor belefér.
A stokke nekem is tetszik, de nagyon drága... van hasonló konstrukció más gyártónak is kicsit olcsóbban, érdemes utána nézni.

Luca: nagyon édesen vigyorog Zille :D
(Enyém Lány ma nem volt hajlandó ellenni a Mamánál :cry: meg Apánál sem :cry: csak Anya... azért bármilyen jól esik, örülnék, ha nem így lenne)

Jó éjt!

Csöre
csöre74

hibajegyzék :lol: (Batkata nyomán :lol:): tartóz=tartós

Csöre
csöre74

Bukás: volt nálam és Csörénél is egy olyan nap, hogy a babó iszonyú sokat bukott- aztán abbahagyta. Én kihívtam a dokinénit, aki azzal "rázott le", hogy az előző napi káposzta kaja felfújta a babót, és az nem csak alul, hanem felül is jön vissza. Csöre ilyet nem tett, mégis volt nála is bukás... Másik topikból javaslat, hogy önts ki 100 ml vizet egy pelusra, és hasonlítsd össze a foltokat- látni fogod, hogy nagyon kis mennyiséget bukott vissza a babó. Ja, nálam nemcsak bukott, hanem lövelt a kis szájából egyszer-kétszer. De a közérzete végig jó volt, és utána ez normális max egy kis bukás/ kajára redukálódott.

Kenguru, Me Tai: Csajok, ti vesztek ilyesmit? Csatlakoznék Lucus által felvetett témához... Nagyon agyalok, s eddig csak kenguruban gondolkodtam, de kutatásaim azt mutatják, hogy arról igazán jót még senki nem mondott. Most a Me Tai a szerelmem, tényleg annyival jobb? Batkata? Tudom, hogy van egy oldal, ahol minden össze van hasonlítva mindennel, azt megtaláltam. Szeretném háton is vinni a Violát, és az is jó lenne, ha nem sülnénk meg benne nyáron... Mi a Ti véleményetek?

Cumi: ki vagyok akadva- az Avent-es sterilizáló kinyírta az Aventes cumit. Eddig alig csöpögött a cumiból, most meg ömlik a cumisüvegből a tej, a gyerek meg öklendezik tőle. Eddig szívni kellett, most meg folyik... Alig 3-4 nap használat után. :evil: :evil:

Mágnes: jobbulást!!!!!!!

Hé, helyesek a babák!!! Imádom a beájulós képeket!!!

Bakker, Viola esti szopi helyett bedobta az "iszonyú álmos vagyok, enni se akarok" figurát... milyen éjszakánk lesz???

Megyek, szétnézek az iwiw-en. Engem Zitocska néven lehet megtalálni...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Jandrea: megtaláltalak, bejelöltelek!

Többiek: hmm, csak a Nők Lapja 2009 januári babáit találom... de azok nem mi vagyunk...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Zitocs: én is mei tai-ban gondolkodom... nézd meg esetleg a mamami.hu-t, ott fórumoznak az ázsiai hordozókról, érdemes beleolvasni... a kenguru nekem nem jött be, tartani kell a pici hátát, amíg ő nem tartja, utána meg nehéz, rosszul oszlik a súly... vagy az én kengurum c@r :roll: (a régi)... de kendőzni sem nehéz, egész belejöttünk mi is Sacival :wink:

Csöre
csöre74

Zitocs: jelöltelek :wink:

Csöre
csöre74

Még közös ismerősünk is van :shock: :roll: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Téééleg!! Na ja, a MÁV-os delegáció :D Te meg a Tempusnál dolgozol? No, mielőtt leléptem volna babázni, nekem kellett volna a tempusos pályázatokkal foglalkozni (oktatási, szakképzési területen :P :D )

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok!

Vagyok én is, csak tovább tartott a rendrakási láz: mostam, főztem, takarítottam, így a hétvégére nem maradt semmi házimunka :-)

Batkata: édesek a ruhák! Mi újság matekverseny ügyben?

Csöre: nem semmi, tegnap micsoda túrát csináltatok Sacival! Én ilyen hosszú kimenőket még nem tettem Bálinttal, tegnap viszont elvittük délután bevásárolni, egész jól tűrte, már a pénztáraknál voltunk, amikor elkezdett nyügösködni.

Mágnes: jobbulást! Nekem is az Algopyrint mondta doki, hogy lehet szedni szoptatás mellett is.

Bigacsiga: Milán nagyon édes kicsi baba!!!

Bartika: ha csak nyöszörög, szerintem nem éhes. Bálintnál én már meg tudom különböztetni az „álmomban nyöszörgök egy kicsit, de mindjárt alszok” hangokat az „Anya gyere már, éhes vagyok” segélykiáltástól. Csak ez utóbbira kelek fel.

Katuska: édes az esti csendélet!

Batkata: nem is tudtam, hogy van 2009. januári babák az iwiw-en! Most bejelöltem :-)

Jandrea, Zitócs: : jelöltelek iwiw-en :-) Többieket majd holnap, most elpályázom aludni :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Jó reggelt!

Enyim gyerek épp hangosan nyöszörgött (értsd: kiabált) így reggel 7 felé- aztán visszaaludt :D No, ez most engem megzavarta, azt hittem, ébren van :roll:

Amúgy kár volt paráznom, a "nem eszem csak alszom" hozzáállással 7 órát lenyomott egyhuzamban :D Aztán bekakilt, kajált, felébredt- majd önállóan visszaaludt, de csak akkor, ha égve hagytam neki a lámpát, hogy pöttyöket nézzen. Ez már a második ilyen éjszaka. Szerintetek gáz, hogy a gyerek éjszaka pötttyöket néz (kvázi játszik), de ehhez társaságot nem igényel, de fényt igen? Egyedül elalvás OKÉ, de játék éjjel nem OKÉ...

Edit:
hééé, a hatékony kismama- a hétvégét végigunatkozza- gratula a házimunka-mentességhez! Én remélem, anyóséknál fogok takarítani (most ér véget náluk a házfelújítás, s akkor visszaköltöznek- kevesebb segítség, de több magánélet :D )

Kenguru és egyéb hordozók: hűű, Csöre, köszi az oldal tippet!!! Tegnap hirtelen felindulásból majdnem vettem egy lilputis Me Tait és egy liliputis hordozót :roll: Aztán észhez tértem... Egyrészt egy gyerek van egyenlőre, minek 2 hordozó, másrészt még várok, hátha találok még olyan oldalakat, véleményeket, amiket figyelembe lehet venni, harmadrészt hátha van valakinek pozitív tapasztalata a normál kengurukról is, hogy összezavarjon :D Egyébként új félelmem is van: mivel kicsi vagyok, és nadrágot se nagyon lehet kapni a méretemben (bakker, így szülés után, tágabb csípővel is le akart szinte esni rólam a 32-es méretű gatya tegnap a Pimkie-ben :cry: :cry: Ne röhögjetek, nem tudok mit hordani :cry: :cry: ), attól tartok, hogy a szuper övcsattos terpeszes kenguruk pont nagyok lesznek rám, és ha megveszem drága pénzen, nem tudom használni :roll:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Szép jó reggelt mindenkinek!

Nálunk a helyzet annyiban változott, hogy kezdünk egymással beszélni.
Nem tudom, hogy fel tudok-e ma jönni, mert beígértem a fiuknak a Szilvás gombócot ebédre.

Amúgy az este megint szupi volt addig aludt mint múltkor.
Este 1/2 8-kor fürdés evés és 1-kor kelt, majd 4-kor és 7-kor kelt föl.
Bár azóta még nem aludt, így kivitték a fiuk őt sétálni hátha elalszik.
Nagyon szépen süt kint a nap.

Nekem kengurum van itthon, de még nem próbáltam ki, mert vagy babakocsival visszük ki, vagy pedig autóval megyünk és akkor a kocsiülésben van.
De biztos lesz rá módom kihasználni a kengurut is.

maszatmanó76!
Egy ideig a Joel nekem úgy aludt, hogy a kis lámpára ráraktam egy színes huzatot és úgy hagytam fölkapcsolva neki a lámpát éjjel.
De aztán már egy hete úgy alszik, hogy nem kell a lámpa.

Az oltást amikor kaptátok még mindig a Germicid-c kúpot ajánlják?
Vagy esetleg van már valami új?
Mi szerdán kapjuk majd meg az oltást, de csak a kötelezőt.

manocskak

Jaj de sokat írtatok! Sosem érek a végére az olvasásnak!

Bartika, Mágnes! Az elején még én is frászban voltam, ha Milán nyöszörgött nehogy felébressze Leventét és mindig felkaptam, megpróbáltam betuszkolni a cicit a szájába. Volt, hogy sírt szegény, máskor meg hamar visszaaludt és alig evett valamit. De mostmár nyugisabb minden, Levente hozzászokott, pedig a gyerekszoba ajtó is nyitva van (Levente ragaszkodott hozzá, hogy nyitva hagyjam) mégsem ébred fel olyan könnyen és ha felébred is nagyon hamar visszaalszik.
Szerintem ha csak nyöszörög ne vegyétek fel, olyankor vagy a hasa fáj és álmában nyöszörög, vagy álmodik. Én nem veszem fel és így hamarabb megoldodik a probléma. És elértük már, hogy este 9 körül leteszem és 4-kor ébred.

Regina! Köszönöm szépen a kérdésed fiacskám jobban van. Szerda este óta nem hányt, sőt két napig széklete sem volt. Szegénykém ma nagyon kínlodott, hogy kakilni tudjon. Gondolom a szervezete a folyadékot mind elraktározta az előzményekből tanulva.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Katuska! Nagyon jó ez a kép! Nagyon édesek vagytok! Mit néztetek, amin a gyerkőcök így bealudtak?

Iwiw-en lécci engem is jelöljetek. Én elég hűlye vagyok az ottani kereséshez. Karda Enikő néven futok. Köszi.

Manócskák! Sajnálom a mosolyszünetet apával. Azóta remélem már rendeződött!

Mágnes! Remélem már jobban vagy!
A cikken teljesen ledöbbentem. Hogy lehet valaki ilyen beképzelt és buta?!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő:
hát nem, tejlázat el lehet felejteni, ez bizony vagy influenza, vagy jól megfáztam... Az utóbbiban reményekdem, mert étvágyam van, nem vagyok levert, csak a közérzetem rossz, mivel nagyon folyíik az orrom.... :evil:

Cikk:
Azért kiváncsi lennék, hogy mekkora babája született a nagy diétában??? :twisted:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Zille csodaszép! Ezt a mosolyt! Nagyi nagyon tud valamit!

Gombócmakka! Milyen a stokké szék? Tudsz képet mutatni?

Maszatmanó! Aventre én is ki vagyok bukva! Nekem minden cumisüvegből kifolyik a tej! Annyira meg kell szorítani, hogy a kezeim már nem bírják! Nagyon utálom! Soha többé nem vennék!

Mi tegnap voltunk csipőcsűrésen. Tornáztatnunk kell, mert kötöttek az izmai és 2 hónap múlva kontroll!

Mágnes! Sajnálom, hogy nem vagy jobban. Grefuitmagcseppet ismered? Én azzal szoktam kurálni magam ilyen esetben!
Cikk! Arra is kiváncsi lennék, hogy ő hová járt orvoshoz, mert ahová én jártam ott többnyire csinos, ápolt és boldog kismamák voltak! Na persze lehet, hogy nem 15 e Ft-os kismamarucikban voltak és ha többedik gyereket várták mint én is az is lehet nem jutottak el havonta fodrászhoz meg kozmetikushoz. Na mindegy, minden mondata a saját butaságát hirdeti.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Avent:
Na hát én azért nem vettem Aventes üveget, mert Annánál leírtam... Neki olyan volt, és 1-2 hónap után szépen sorban elrepedtek az üvegek a sterilezéstől... :twisted:

Ami nagyon szuper üveg még, az a MAM. Nagyon tuti, mert teljesen szét lehet szerelni, az alját is lecsavarni, így nagyon könnyen mosható. Plusz az etetőcumi része is nagyon jó. Dm-ben lehet kapni.

grapefriutmag csepp.. Hallottam már róla, de hol lehet ilyet beszerezni??? megint megy fel a lázam... :?

Ja! Képzeljétek, a fiam 1 hét alatt kinőtt egy kantáros nacit :shock: Múlt héten még teljesen jó volt rá, most pedig a bokája felett van! :shock:
Tegnap meg a nagy rosszullétemben elfelejtettem mikor evett, és meg voltam győződve róla, hogy jókor etetem. Csodálkoztam is ,hogy nem követeli a kaját, nem sír. Mint kiderült ,2 óra telt el két etetés között, de a fiam nem ellenkezett, beszlopálta a megszokott kis adagját... Kis sunyi :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! Én az ökonet-es grefuitmagcseppet használom, de úgy tudom van más is!
Ez az oldaluk, ha érdekel, ez nekünk nagyon bevált. Leventének is adom 1 éves korátol és szerintem segít!

http://www.okonet.hu/?s=bem

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő: jelöltelek iwiw-en. Nagyon édes képek vannak fenn a gyerekekről, Milánról az a kék rucis (aminek olyan "nyuszis" farkincája van) és az az utáni, ahol felemeli a kis ujjacskáját imádnivaló :D

Mágnes: továbbra is jobbulást. Nem semmi, hogyan gyarapodtok :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Enikő: jelöltelek iwiw-en. Nagyon édes képek vannak fenn a gyerekekről, Milánról az a kék rucis (aminek olyan "nyuszis" farkincája van) és az az utáni, ahol felemeli a kis ujjacskáját imádnivaló :D

Mágnes: továbbra is jobbulást. Nem semmi, hogyan gyarapodtok :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

bocsi, ez kétszer ment el :cry: Mentségemre, közben madártejet csinálok :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

sziasztok,

megint mennyit írtatok :lol: Itt gyönyörű idő van, most jöttünk meg a sétából 8) DÉlelőtt meg kimenőn voltam (Teszkóztam :lol: ), Apa vigyázott Levusra és tök jól elvoltak!

Lucus, Zille gyönyörű! Hogy elkaptátok a mosolyt!!!! :D Na hozzátok is megyünk majd udvarolni, az tuti :wink:

Peni, tavaszi babatali - jó ötlet!!!!!!!! Már úgy vártam a jó időt, a jövő héten is ilyen lesz állítólag! Lassan kezdhetjük szervezni :wink: :lol:

Mágnes, sajnálom a lázat...jobbulást!!!!!!!!!!!! Gyerkőceid tündériek, néztem a blogodban is a képeket!

Avent - nem is gondoltam volna...nekem minden Avent, egyelőre (kopp-kopp) bírja még mindegyik cuccom. Mondjuk most a cumisüvegeket beraktam a fagyasztóba, mert elfogytak a tejtároló poharaim, na kíváncsi leszek :roll:

Enikő, Levente jobban van már?

Hanna, Vicky válaszolt a leveledre? Mi van velük, miért nem jön? :roll:

Moffli, hogy sikerült a hétvége? Apával hogy álltok?

Zitocs, 32-es naci :shock: hány kiló vagy így szülés után? :roll:

Kata, muti majd képet a Vampiregang-os cuccokról! :wink:

Na mindjárt megyek jelölgetek én is iwiwen :wink:

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Na Nekiestem az IWIWNEK, nekiálltam bejelölni benneteket.....már akit megtaláltam :wink: .
Pallos Nikoletta néven vagyok az iwiwen (már csak azért is mert ez a nevem) úgyhogy az ott ÉN vagyok :lol: :lol: :lol: !

Sahli: sejtettem én hogy az oltás miatt olyan zizi szegény Zétényem. Tegnap is gáz volt de MA....pláne. Sír egész nap pedig nem szokott, olyan jófiú egyébként........
Szegényemet azért csak megviseli ez a hülye oltás :cry: . Állati nyűgös....
Utálom ezeket a dög oltásokat!

KépKép
peni

Enikő, Batkata, Zitocs, Ercsi, megvagytok :wink: :lol:

Peni, mindjárt téged is jelöllek!
Oltás: mi hétfőn kaptuk, kedd-szerda semmi baja nem volt, viszotn tegnapelőtt és tegnap nagyon nyűgös volt, főleg este. Sokkal többet is bukott és hasmenése volt, gondolom ez a rota miatt lehetett...

Tegnap voltunk ultrahangon és ortopédián vele. Minden rendben szerencsére, de amilyen ordítást leművelt az autóban, komolyan mondom azt hittem, elveszti az eszméletét, de minimum soha többet nem lesz hangja...mindehhez habzott a szája...áááááááá lefáradtam rendesen, még jó, hogy Apa is jött velünk, egyedül szerintem idegösszeomlok :roll:

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Visszaigazoltak Viki! Zétény is veszett nyűgös. Nem is sírt így összefüggően ennyit csak a születését követő 2-3 napban, azóta csak akkor volt ilyen bömbölés ha kajás volt. Most permanens bömbölés van ha kell ha nem.......remélem hamar túl leszünk rajta. Nem is eszik annyit....ettől persze gyakrabban éhes de az egész kajálás egy nagy nyüglődés....
Most megkapta a 2 hónapost....ripsz-ropsz itt van a 3 hónapos oltás is....nehogy jó legyen :roll: .

Kata: te BUdakeszin élsz? Ez most tudatosodott bennem....én meg Érden de minden másnap szinte BUdakeszin vagyok...igaz csak áthatjtok rajta ha megyek Budára....de sokat járok arra:-). Meg odajárok Aldizni :wink: .

KépKép
peni

Enikő! azt hiszem a Gálvölgyi só volt iylne szórakoztató :)

Itt is ragyogó idő volt. egész nap kint voltunk. Délután játszótereztünk aztán még itt a ház előtt is ment a móka. Petra az egészből mit sem sejtett, végig aludt.

Gyereknevelés:
Kép

Petrát ennyire érdekelte:

Kép
katuska79

Na csajok, én halmozottan szerencsétlen vagyok... Megjött :shock: Ugyan miért is ne jönne?? Nehogy már legyen még pár hónap nyugim ! Bezzeg, amikr inszemekre jártunk, folyton késett, vagy meg sem jött, nehogy már időben mehessünk beültire... :twisted:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Zitocs én még ezen is gondolkoznék hordozó ügyben, bár elég drága és ugye már van egy kengurum...

http://www.babaslings.hu/

Kép

Kép
lucus16

Sziasztok!

Megint tök jó képeket láttam, csodszép babákkal :D
Katuska: a beájulós istenkirály :lol:

Wiwen én is garázdálkodtam, ám :lol:
Januári babák 2009 a közös pont, jelöljétek, és egyszerűbben egymásra találunk ;)

Enikő: úgy fest a név kötelez csípő ügyben... Remélem segít a torna! Mi már jól viseljük a terpeszt pelust, dumálgat és vigyorog is, de azért még mindig átszellemül ha leveszük róla :roll: Örülök, hogy Levente jobban van! ;)

Csöre: most néztem wiwen az újabb képeket a gyerkőcökről. Gyönyörűek :D

batkata: te porontyaid is is gyönyörűek.
Három jerkőcnél már alap, hogy mindegyik csodszép?! :roll:

mágnes: Jobbulást!!!!
A cikk, amit belinkelt, háááát.... Nekem pont az jutott eszembe, mi van, ha a képen éppen csak 20 hetes?! De akárhogy is van, egy buta nőszemély, akinek ahogy a bútorzatból (és a fehérneműből is) kitűnik nincsenek filléres gondjai... Jó géneket örökölt, plusz olyan hülye megszállott lehet, mint R.R. Nem gondolom, hogy sikerült 2,5 feletti babát szülnie... :roll:

Csajok, megyek, merrt kisfiam nagy szövegelésbe kezdett, követeli az esti masszázst! ;) Késő este lehet benézek még, de nem ígérem biztosra.

biga.csiga

Szép jó reggelt mindenkinek!

Végre vége a mosolyszünetnek.
:D :D

A páromnak a fia is itt van nálunk, tegnap fölhívott az anyja minket, hogy nem fogad szót neki a gyerek és hozzuk el, hogy az apja beszéljen vele.
Sőt azt is hozzá tette, hogy költözzön hozzánk.
Mi meg is beszéltük a párommal, hogy ezt ma amikor visszük vissza akkor meg is beszéljük vele, hogy akkor hozzánk jön a kisfiú.
Sajnos ezt már nem először játssza el a gyerekkel és velünk sem.
Tök pipa lettem most a párom exére.
Nálunk a gyerekkel nincs különösen semmi baj, tök jól elvan a fiukkal, még a Joelell is.
Na panaszáradatból ennyit.

Ma este a szokásosnál tovább aludt a Joel majdnem csak hajnali 2 órakor kelt föl.
Evés után aludt 3/4 5-ig és most 1/2 8 óta van fönn.

Én is fönt voltam az iwiwen, de letöröltettem magam, mert az exem már zaklatott.

Szuper jók a fotók a babákról amik fönn vannak.

manocskak

Sziasztok!
Na, majd fölkukkantok a wiw-re, megnézem, mit garázdálkodtatok :wink:
Rólunk: tegnap szinte egész nap kint voltunk, kertészkedtünk, Saci hol babakocsiban, hol kendőben nyomult :D édes volt, csak én fáradtam el estére :)
Ma, mivel egész nap eső van, mosok (na, ez úgy hangzik, mintha kiállnék az udvarra esővízben mosni :lol: :lol:)
Zitocs: akkor szépen kecsesen elkerültük egymást :wink:
32-es nadrág?! Gyereknadrágokkal nem próbálkoztál? Bocs, tudom, hogy nem valami felemelő gondolat, de Mesinek is olyan csinos gatyókat szoktunk venni, hogy sokszor komolyan irigylem :roll:
Viszont ha ilyen pinduri vagy, akkor semmiképpen se vegyél úgy hordozót, hogy nem próbálod ki.
Móni: örülök, hogy vége a mosolyszünetnek. Párod exe :evil: hogy gondolja, hogy ilyet "játszik" a gyerekével?!
Cikk: na ja... inkább nem is kommentálom
Biga.csiga: köszi :)
A masszázs nálunk is vidám program :D Apával esti wellness-fitness szolgáltatásnak hívjuk :D Megy a masszázs, torna, szauna (hősugárzó) meg a fürdő :D Leányunk meg felfrissülve néz az este elébe :D :D
További szép napot!

Csöre
csöre74

Sziasztok!
Mi is megkaptuk a szurit,hála nem lázasdtunk be.A csipő ultrahangon is mindent rendben találtak.Majdnem 5 és fél kg és 62 cm.Engem is bejelölnétek az iwiwen?:-)Remélem mostmár sürübben tudok jönni.Egy pár kép a kisasszonyról. Kép Kép Egyik növéremel

Kép
andi0716

Sziasztok!

SZuper, hogy megtaláltuk egymást az iwiwen...megnézegettem a képeket is rólatok, gyerekekről, nagyon klasszak!!!
Nekem is vannak fent képek Zéténykéről (ide nem tudok varázsolni olyan béna vagyok, de legalább ott meg tudjátok nézni a kis rosszcsontot). Bár...nem is rosszcsont olyan rendes gyerek....nekem fura Soma után, semmi gondom vele, nem bömböl feleslegesen, mosolyog, édes.........

HOgy telt a hétvége? Nekünk nagyon jól, jól elütöttük az időt a fiúkkal:-)

KépKép
peni

Aki nem jelölt még be, megtenné? Lászlóné Molnár Ágnes néven vagyok....

Elegem van már, 3. npja lázam van, amíg a gyógyszer hat, addig ok, de ahogy letelik a 4 óra, máris szökik fel 38 fölé.... Nem tudom mi lesz, még van 3 szem bogyesz, és adoki csak délutános, szóval ajánlom, hogy holnap már ne legyek lázas, mert nem tudom mivel levinni... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Na, ma löttünk apával egy mei tai-t a vaterán, nem mintha nem lenne kengurunk, meg kölcsönbe kaptam kendőt is, de biztos, ami tuti :roll:
Megmagyaráztam, hogy a kengurut azt még nem használhatjuk, meg az háton nem a legjobb (azt se tudom hátra tehető-e :oops:). A kendő, meg szerintem rövid fajta, mert csak elől keresztezve tudom megkötni, de úgy, hogy nincsen olyan sáv, amit ráhúznék Babesz hátára, ami nem jó, mert Milán már pár napos kora óta löki hátra a fejét, meg emelgeti össze vissza, és a kendő nem tartja meg. Próbáltam más kötési módot nézni, nem volt jó, mert nem volt elég az anyag, és mivel nem az enyém, az se lehet, hogy hozzávarratok anyagot :roll:
Szóval meggyőztem magam, és apát is (bár nem nagyon kellett rábeszélni), hogy milyen jó is lesz nekünk ez az ázsiai hordozó :lol:

Mágnes: panadol féle lázcsillapítod nincsen? Én úgy tudom azt is lehet. Remélem letornázod valahogy a lázat!!! Tényleg megérkezett már a tejcsi? Beninek bejött?

manocskák: Tök jó, hogy szent a béke! Az ex, az durva, ha így passzolgatja a saját gyerekét, szép kis "anya"... :?

Csöre: kertészkedés jó móka lehetett :D

Vajon mi lehet a többiekkel? Úúúúgy eltűntek sokan... :shock:

biga.csiga

Mágnes: jobbulást!!! Undi dolog a láz... :cry: Bejelöltelek! Neked is megjött :cry: Üdv a klubban :cry: Lehet, hogy az immunrendszered is az vágta haza, azért vagy most beteg :cry:

Hétvége: szombaton segítettem a lakásfelújítás utáni háztakarításban az egyik nagyinál, ma itt van a másik nagyi- s játszhat Violával- így mindenkinél jó pontokat szerzek!

Andi: bejelöllek, de milyen néven futsz? Engem Zitocska- Ozorák Zita néven találsz meg! Édes a babó!!! - Gratula a jó eredményekhez!!

Csöre: :D Ja, de a sorsszerű találkozások előbb-utóbb bekövetkeznek :D És nem hiszed el, igen, már nem egyszer gondolkodtam gyerekcuccokon... de most talán szülés után már kevesebb gondom lesz... Figyi, szerinted egy Me Tai hordozó, ami kötözős, az se működne? Nem tudom, hogy hol lehetne felpróbálni.

Kenguru: muszáj lesz valamit venni, mert Manó kedvenc időtöltése este 6 után, hogy valaki ölében utazgat- cirkál. Nem lehet leülni és nem szabad sokáig egy helyiségben maradni, mert akkor sír. De túl gyorsan se szabad mozogni, mert akkor nem tud nézelődni... De a gyerek egyre nehezebb, és csak két kezem van. Lucus, köszi a tippet, ezt is megnézem! Ez szimpibb kendős megoldás mint a klasszikus.

Peni: Aldi? Idejárunk, jól járunk :D

Bálintanyu: Madártej? Nyami!!!!! :D

Vickybabe: hát, most 46kg-nál tartok... de már fogytam 2kg. Nem fogyózok, eszek mint állat... de ez a szoptatás dolog belőlem ezt hozza ki.

Manócskák: :evil: ezek az exek!!! :evil:

Enikő: jelöltelek! És örülök, hogy jobban vagytok!

Katuska: Jajj, az a füles-overálos kép!!!!!!! :D

Apa etet: ma először Manó az apukájától kapott enni- felgyűlt egy csomó tej, nem akartam lefagyasztani, mert nagyon valószínű akkor kukába kerül, így megkapta Viola nasinak, és Apa adta oda. Most ő az isten a gyerek szemében :D Mindketten boldogok voltak!

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Zitocs:Bán Andrea néven vagyok fent.Köszi a gratulációt!!!

Kép
andi0716

Maszatmanó: nálunk elég sokszor apa adja a lefejt tejcsit pótlásként, jó dolog az ;) Ha meglesz a beszerzett mei tai-unk, hza gondolod, nálunk felprószálhatod. Azt írta az eladó, hogy egy méretű 190 centiig jó magasságban, és 110 szélességig. Legalább megtudod, hogy érdemes-e beruházni. Amúgy meg akár a vaterán, akár azon a mamma-n vannak olyanok akik sk készítik, és akkor tudnak olyan méretűt, ami neked pont jó. Pl. miután a mienket felpróbálod, fogod tudni, hogy milyen hosszú kötőző jó neked.Mit gondolsz? ;)

biga.csiga

Sziasztok!

Megint csodaszép babákat láttam!!!

Kedvet kaptam az iwiw-en való garázdálkodáshoz :) Mágnes, Zitocs, Enikő, Jandrea jelöltelek Benneteket!

Jandrea: közös ismerősünk is van! (Ráadásul ő lesz kislányom keresztapja:))

Mágnes: gyógyulást!!!

Manócskák: nem semmi az ex. Szegény gyerek!

Katuska: bünti volt?
magdolnasz

Sziasztok!!

Jelen én is,végre! Hiányoztatok!!! :wink:
Csodás babákat láttam!!! :D

Engem meg utólért a bölcsességfogam,amivel ezer éve küzdök,mert nem fér ki,a torkom is fáj tőle. Apa el akar zavarni a szájsebészetre :evil: De most nem megyek, nem akarok egy jó kis gyulladást, lázat, ahogy kiműtik....Pedig napok óta fáj :(

DE! Jegyzeteltem, hogy válaszolhassak (bár mindenre tuti nem fog menni :oops: )

Mágnes: nagy ölelés, remélem már jobban vagy!!! Milyen 'hülye dolog' ez a tejláz,minek van ilyen egyáltalán?? :roll:

Biga.csiga: jahh,a cicusok :lol: Ők a földszinten vannak,gyerek az emeleten, úgyhogy csak bébiőr formában hallják, meg amikor sétizni megyünk. Olyan mókásak, 5 méteresre nyúlik a nyakuk,úgy érdeklődnek, de hála nem próbálták meg jobban közeledni. Tiétek cica hogy van??

Batkata: gratula Marcihoz, milyen kis penge (őszinte leszek, sose szerettem a matekot :oops: )

Csöre: de édes lehetett Saci a mesélésnél! Nekünk nincs ilyen gondunk, épp csak felérünk a kocsifelhajtón a kapuhoz, Martin úgy alszik,azt sem tudja,melyik földrészen van :lol:

Krisz: igen,tuti genetika a hízás dolog! Martin tényleg rengeteget eszik (tudom,töröltük a kaja témát :oops: ),tegnap 900 g lecsúszott lazán :oops: És még nem vagyunk 5 kilósak... Tudom,ha mindenki megnyugtat, hogy ez nem baj, meg kéne nyugodni.És iszonyatosan jókedvű,értelmes kisfiú,meg kinézetre szerintem többnek is néz ki súlyra,csak a mérleg... :oops:
Köszi az iwiwes jelölést,megyek én is mindjárt garázdálkodni :lol:

Gombócmakka: Nekem is nagyon bejön a Stokke szék! A szomszéd kislányoknak olyan van,megmustráltam és nagyon tuti!!!

Peni: igen, itt lakunk Budakeszin! Ha jössz Aldizni, látogass meg minket :wink: Milyen kicsi a világ!!!

Ezt el kell meséljem: pénteken szokás szerint diszkóztunk Martinnal Halász Juditra. Van neki egy kis csörgője, olyan súlyzó alakú. Először én ráztam neki a zenére,majd odatartottam neki és megfogta! Onnantól nem volt megállás! Rázza magát a zenére, kacag és rázza a csörgőt! És teljesen a zene ütemére! Mondjuk nekem aztán nem sok közöm van a zenéhez, de azt megfigyeltem, hogy teljesen ütemre csinálja. Azóta minden nap gyönyörködöm a tudományában :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Rég jártam nálatok,próbáltam lépést tartani,de mire reagáltam volna,kicsi fiam közbeszólt,vagy takarítottam,vagy lefeküdtem aludni,ugyanis az elmúlt másfél hónapban Tomika két óránként kelt minden éjszaka,már nagyon rosszul voltam a fáradtságtól.Kb. 3 napja ébred 3 óránként.

Oltás:A két hóst már megkapta,úgy üvöltött hogy majd megfulladt,annyira sajnáltam szegényt,már előre rosszul vagyok a 3 hós oltástól,pedig egy hét múlva aktuális.Az ingyenes peumot nem kapta meg,gyerekorvos azt mondta nem gondolták hogy ekkora lesz rá az igény

Gyerekorvos egyre kevésbé szimpi,nem tetszik hogy fél mondattal intézi el ha valamit kérdezek tőle,azon gondolkodom hogy váltok

Le lettem tolva,hogy nagyon hízik a gyerek és próbáljam lefoglalni valahogy ha éhes és sír és ne adjak neki enni.Persze,próbáljak meg egy éhségtől üvöltő 3 hónapos gyereket lefoglalni.Egy napig próbáltam,eszem ágában sincs tovább folytatni

Tejem már végképp nincs a cickók akkorák mint két citrom,elég fura látvány

Nagyon gyönyörűek a babák,hihetetlenül gyorsan fejlődnek

Tomikám feje még ingatag,ma is lefejelte az államat.Legújabb szokása hogy éjszaka fölé hajolok amikor hallom hogy felébredt,és teli szájjal mosolyog rám,pedig majdnem korom sötét van a szobában,meg kell zabálni annyira imádom

Itt egy friss kép az én kisfickómról Kép
liuska

És ez most a kedvencem Kép
liuska

Andi jelöltelek! nem volt egyszerű mert van egy jó pár Bán Andrea:)
katuska79

Lámpa: éjszaka nekünk egy sólámpa ég.

Bukás: na, ma meg alig bukott :shock:

Vettem Infacolt, de mostanában mintha nem fájna a hasa.
Szerintetek adjak neki? És nem is értem a használati utasítását, most akkor kétszer felszívom, kicsorgatom, és harmadszorra is felszívom és azt adom a gyereknek? Ennek mi értelme van?

Stokke: linket tudok. És pont lenne olyan szín, ami menne az étkezőnkhöz. De ráérünk elmélkedni, azért még nem kell etetőszék a szoptatáshoz.
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Mei-tai: a mamamis mamák minden hónapban találkoznak Budaörsön, ott ki lehet egy csomó mindent próbálni. Általában a hónap első szombatján. Utánanézzek neked Maszatmanó?

Hétvége: nekünk jól telt, szombaton nagyot sétáltunk, ma pedig kitelepítettema muskátlikat a teraszra, (megnyírtam őket, új föld, felmosás stb.)

Álometetés
: megvettem a Suttogó egyik könyvét. Hmmm, vannak benne jó ötletek. Ezzel az álometetéssel próbálkozott valaki? Valahogy nekem nem tűnik logikusnak, enyém gyerek tuti felverődne, és altathatnám megint egy órán keresztül...

Kép
gombócmakka

Sziasztok!

csak gyors bekukk lefekvés előtt.

Garázdálkodtam én is iwiw-en, akit sikerült megtalálnom, bejelöltem :D

Mágnes: szegénykém, jobbulást!

Maszatmanó: nálunk is ez az este 6 utáni program: fenékrázás, de nem is akárhogyan, ütemre kell csinálni :D Mióta egy sózsák lett a fiam, azóta még Apának is nehéz, nemhogy nekem, néha majd leszakad a derekam :x Múlt héten beruháztam egy nandu kendőben, egyelőre csak a Bartika-féle kötést tudom, de sokkal könnyebb így. Sajnso Apának kicsi az XXL-es (nekem is épphogy jó), én azt hiszem, anyósommal varratok hozzá még egy métert. Vagy kettőt, biztos ami tuti :D
A madártejet meg ne sajnáld, miközben itt fórumoztam, kicsit odakozmált a tej, így nem lett a legjobb :oops: Azért ki nem dobtuk, így is elfogyott :D

Na, megyek aludni, jó éjszakát minden mamának és babának!

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?