A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Sziasztok!

Köszönöm szépen a kedves fogadtatást! :D

Andy!
Szerintem nyugodtan kiteheted Regit, ott és úgy altatod ahogy nektek jó! Közhely, de tényleg mindenkinek más jön be :wink: Olvastam itt a bneten egy anyukát, aki télen a legnagyobb hidegbe is simán kitette órákra a babakocsiba aludni a picit. Beöltöztette nagyon és jót durmolt a bébi, és még csak meg sem fázott. Én meg ki sem tettem abban a hidegben a lában, nemhogy a Petit aludni, de még a Ricsit sem :shock: :lol:

Regina gyönyörű, ő is jó husis baba :D

Honey!
Inkább szerencse, hogy ennyi tejem van. Amit teszek érte, szoptatok igény szerint, volt hogy óránként napokon keresztül, na az piszok fárasztó volt :lol: Rengeteget eszek, és az alkoholmentes sör ha gond van, megiszok fél litert belőle és pár óra múlva bedurranak a cicijeim. És a kókuszos győri édes keksz is jó hatással van a tejcsimre :lol: Ez nem vicc, megeszek egy nagy csomaggal belőle és másnapra fullon vagyok tejjel :lol:
Viszont a Ricsivel nagyon nehezen ment minden, cumizavar, szopisztrájk, idegesség-fáradtság ami miatt nem indult be a tejleadóreflexem, ezért 200 ml felettről pár nap alatt 20 ml lett amit lejött, tápi pótlás, átsírt éjszakák, rossz anya vagyok, stb stb... Végül 3 hét keserves kínlódás után lassan beindult a dolog és újra ment a szopi, a fagyó tele lett és 6 hónapig csak szopi volt leszámítva azt a pár napot amíg tápoztunk :D

Féltékenység: az első pillanattól fogva imádják egymást a fiúk! Viszont rám nagyon haragudott a Ricsi, hetekig büntetett. Nehéz volt megszoknia hogy anya már nem csak az övé, most meg már ő küld a Petihez "anya menj Petihez" , szól ha sír :D De vannak szituk amiket nem tud lekezelni még, már többször előfordult hogy megütötte a picit, kitépte a kezéből a csörgőt. Nehéz, na.
Nálatok hogy alakult ez a dolog anno? Nálatok a két nagy között 3 év van, ugye? És a picit hogy fogadták a nagytesók?

Örülök, hogy rendeződik a szopi!
Az etetőszék szupernek tűnik, kiváncsi vagyok bejön e majd! Mindenképpen mesélj róla ha már aktuális lesz! :wink:

Eagleszem!
Édes Bendegúz és az a fintor a második képen, csúcs :lol: :lol:

Betty!
Szépek a gyermekeid! Dorisz nagyon huncutnak tűnik :P
Kakira nincs valami jó tippem, anno mi cukros kamillateát itattunk a Ricsivel és utána szoptattam, tuti fosás lett belőle, ugyanígy a 100%-os narancslével is :lol: :oops:

Katica!
Szép Léna, nagyon csajszisz a lánccal :D
Biztos buta kérdés, de nem félsz hogy esetleg elakad a láncal, vagy szétszakad és a bogyókat lenyeli,stb? :oops: Sok jót olvastam erről a láncról de az ilyenektől tartok :oops:

Harivera!
Nekünk is van ilyen foltunk :lol: Iza nagyon hasonlít rád, szép kislány! És nem is tűnik picinek, vannak hurkácskái bőven :lol: :wink:

Melaszka!
:lol: Sosem lehet elég korán kezdeni a számítógépezést :lol: Nagyon aranyos Marcell! :D

Evi!
Nálunk is van köhécselés, meg öklendezés is ha túl mélyre dugja az ujjacskáit a Peti :lol:

Nati!
Szerintem már simán ülhet félig ülő pozicióban Fanni ha neki úgy kényelmes. Persze nem órákat, de a ha nem gömbölyödik össze abban a pózban akkor simán mehet. A Ricsit anno már én is 4 hósan így toltam a kocsiban mert fekve üvöltött, most a Petinél is kipróbáltuk de ő még lecsúszik nagyon, így beleraktam a hordozót a kocsiba és így tolom :lol:

Hostile!
Gratula az ikrekhez!
Altatás: szerintem egy pár hós babát még nem lehet fixre ráállítani egy időpontra. De egy lefekvős rituálét érdemes bevezetni. A nagynál mi úgy voltunk majd elalszik ha elalszik. Aztán egy éves korára betelt a pohár az éjfél körüli fekvéssel és határozottan közöltük vele 22.00 kor hogy alvás, amióta a Peti megvan azóta áttettük 20.00ra. Legrosszabb esetben is egy órán belül alszik a Ricsi. A Peti meg belecsöppent ebbe a lefekvős rituáléba, fürcsi, cici, Ricsi fürcsi, Ricsi vacsi, peluscsere, félhomály, cici és csendben vagyunk. Ricsi ha elalszik átmegyünk a miszobánkba (velünk alszik még) és folyt.köv, félhomály, csendben vagyunk, és ő is max egy órán belül elalszik. Most már rájöttem arra hogy ha nem hagyom fürcsi után elaludni, fél 6-6 körül fürdik, akkor ő is elalszik a Ricsivel egyszerre :D :D

Pipal!
Kitartás, sajnos tényleg lesz ennél rosszabb!
Ne haragudj, de nem tudom hogy szoptatsz e, de ha igen, akkor c-vitamint ezerrel! Átmegy a tejjel, hamar abb gyógyul majd tőle! Ha meg nem ,akkor Cebion c-vitamin cseppet lehet kapni és azt adni! Nagyon hatásos, gyorsítja a gyógyulást és már csecsemőknek is lehet adni.

Evi!
Neked is csak ajánlani tudom a c-vitamint! :wink:

Anya!
Jobbulást!

Etetőszék: ami a legfontosabb szerinem hogy nagy tálcás legyen és később oda lehessen tolni az asztalhoz tálca nélkül.

Ske!
Nem fog eldeformálódni az újjacskája Ádámnak, ne félj :wink: A Ricsi volt hogy lilára szívta a kezecskéjét, most már meg sem láccik :lol: A Peti is imád a szájában turkálni, úgy szopizza az ujjacskáját, cuppog ezerrel. Meg rágja az öklét. Ez természetes :wink:
Nálunk ha megy a tv nézheti a Peti ha akarja, nem csinálunk ebből problémát :oops:

Hűha, már egy órajá írok, asszem sok lesz :oops: :oops: Bocsi, és bocsi ha valakit kihagytam de most befejezem :wink: :lol:
sziasztok!

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Andy!
Nálunk is van felsírás. Sok mindentől lehet, állítólag átélheti alvás közben a nappali eseményeket, de fájhat épp a foga is... Majd megkérdezzük tőlük ha tudnak beszélni :wink: Amúgy a fogzás egy tipikus jele, a semmiből előtörő, éles, keserves sírás. Sajnos az tud fájni, főleg éjjel :(

Na mostmár tényleg megyek, szép éjszakát! Sziasztok!

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Sziasztok !

annyi mindent szeretnék írni, de fele tuti lemarad !

Melaszka : álometetés :D

Nati : nekem a mózesesbe van kitámasztva a kiscsaj, így valamivel jobban viseli, bömbizni szokott, de nem akarom kivenni mert félek, hogy hozzászokik- olyankor megállok és énkelek v. mondókázok...cseppet se néznek hülyének ha látnak, de nem érdekel a sírást nehezen tűröm azaz sehogy.
A sport részt nyugodtan használhatod én csak az idő miatt nem akarom még feltenni, ott nincs annyira védve, mint a mózesbe.
Sztem mi ott rontottuk el, h, anno a hasfájós korszakban a sok sírás miatt nem erőltettük a babakocsis levegőztetést, na meg a hasonfekvés miatt annyira nem élvezte, hogy utálta...

Pipal : mi van Veletek, remélem csak a fogacskák készülődnek kibújni .

Hosteil : szia, gratula az ikrekhez, le a kalappal nekem soxor egy is nehéz.

Anya : nekünk már van etetőszék, de még nincs használtban csak akciósan megvettük ( PP prima papa igazi csajos rózsaszín ) , bár az ideg majd szétvet, hogy Honey feltette ezt a fotot mert ez sokkal praktikusabb, akár még a mamához is elvihetnénk családi ebédekre, nyaralásra.

Betti Hunor milyen kis békésen ücsörög, igazi fickós abban a mellényben

Ske : nálunk nincs ujjszopi, viszont cumi van- most még jó célt szolgál, de később ha abba kell hagyni biztos nem lesz egyszerű ügy
TV- nálunk alap, ha a nappaliban vagyunk már pedig sokat vagyunk, a HirTv megy folyamatosan, mert én sztem tudni, hogy mi zajlik a nagyvilágban, azt gondolom nem most fog hozzászokni, de anno én a fiamnál is tudtam kezelni, nem lett függő, de a mesecsatornákat soha nem szerettük, akkor inkább tettünk be mi mesefilmet

Honey : örülök, hogy a tejcsigond megoldódott, tudja ez a lányka, hogy mi a jó neki.
gratula a keresztelőhöz. jó, hogy már túl vagy rajta én már most rettegek,hogy tudom lenavigálni , május környékén szeretném, de még nincs pontos időpont.
Azt az etetőszéket kár volt felrakni mert esz a fene rendesen, nagyon szuper és praktikus, sokba kerül ?

Klarissza : nálam szintén ez a szitu, nem merem senkire bízni, mert borul az egész napirend, szintén betegesen féltem viszont az elsőt én nem féltettem ennyire, 3 hósan már anyuméknál aludt szilveszterkor és nem paráztam, bezzeg most !

Andy : sikítás vszleg a foga miatt van, anno pedig a pocak, nekünk is volt párszor és biztos lesz is, de ijesztő tud lenni nagyon.
miért jártok dévényre, lehet már írtad csak elkerülte volna a figyelmemet?

közben voltam álometetni

Momi : köszi a cebionos tippet van is itthon, csak én ezeket folyamatosan elfelejtem, pl. a d-vitamin is most jut eszembe, hogy ma nem kapta meg.
tényleg ugye nem kellett volna még elfogyni egy üveggel, mert nekünk már másikat is írtak, de annyiszor tuti nem felejthettem el !

Nálunk ma az történt, hogy reggeltől vártuk a dokit, mert ma alapból jött volna. / 1/2 3-ra ért ide / na meg ez a köhögés ez más mint amit írtok, nem a nyáltól, ököltől van .

Vizsgálat alapján gyógyult, tiszta tüdő, szép torok...és persze semmi köhögés mikor a doktorbácsi itt van- tehát oltást csütörtökön megkaphatja.
De most este már alvás közben is többször köhögött, felsírt.

Fogak készülőben , esti fürdésnél tiszta kézzel dörzsölgetni kell az ínyét, hogy könnyebben áttörjön- megtörtént és tetszett neki. Állítólag pár nap és lesz fogunk- nagyon kíváncsi leszek.

Levegőztetésre azt a tanácsot kaptuk, ha láztalan a baba mindenképp ki kell vinni.

Hozzátáplálást nem javasolja 6 hó előtt csak azoknak akiknek kaki gond van , de akkor is csak szűrt gyümölcslé.

Lilla bemutatta a forgótudományát előre-hátra , sőt még popsi felnyomás is volt csak a kezekkel még nem tud mit kezdeni. hátra már halad, mint a rák.

A rossz idő mondjon le, legyen már tavasz, de lehet nyár is, csak jó idő jöjjön!

Anyáknak, babáknak nyugis szép éjszakát!

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Jó reggelt!

Én is etetek éjszaka, ha nem a babára akkor a szétdurranni akaró cicijeimre kelek fel. Én örülök is, hogy legalább az egyiket kiszívja és csak a másikat kell kifejni azt meg szopi alatt megoldom. Ez az a mennyiség amit leadok a tejleadóba sok kis babának szüksége van rá és az ára sem jön rosszul.

Sikítva sírás: állítólag fogzás és kellemetlen élmények miatt van. Mátyás oltás után kétszer is így ébredt.

Evi én is tavaszt akarok! Hétvégén elültettem a virághagymákat amit vettem (100db) kiderült olyan nagy a virágos kertem, hogy a felébe se lett elég! Törökszegfűt és bazsarózsát akarnék még elültetni, esetleg krizantént ezek jó bokrosak.

Székrekedés: lehet sok tejfehérje beviteltől is. Az orvosom javasolta anno, hogy ne igyak sok tejet és ne egyek sok tejterméket, mert valószínűleg azért lett ekcémás Mátyás és mellékesen megjegyezte, hogy székrekedést is okozhat, meg hasmenést is.

Egyébként kicsit kiakadtam a dokira: szerinte ilyenkor tavasszal adni kell a babáknak béres cseppet és C-vitamint. Szerintem látta a döbbenetet az arcomon. Egy anyatejes babának minek?? Kilószám eszem a gyümit., mellé pedig kalciumot és magnéziumot is eszem. Tudtommal egyedül a K-vitamin megy át kis mennyiségben a szervezetébe azt pedig pótolom.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

nati

18 ezer és egy ezresért házhoz szállítják, így 19.000 Ft. Én megrendeltem, ma hozzák ki. Ha érdekel majd elmondom, hogy tetszik "élőben". :)

Ske

Nálunk sajnos a tv nézés megosztott kérdés. Az Apukája engedi, hogy nézze, főleg amikor nagyon sír, mert megnyugszik tőle. Nem tudom, hogy miért szeretik ennyire a babák a tv-t. Én nem nagyon szeretem ha nézi, ezért amikor velem van –szerencsére ez a több- nem nézzük. :)

Valaki rákérdezett esetleg orvosnál, védőnőnél, hogy lesz –e amúgy bajuk tőle????

Honey

Ez a székbetét is nagyon jó! Biztos ez is egy vagyon. :( Mi is lecseréltük a nagy 6 személyes asztalt a baba miatt, hogy több legyen a hely. Így most van hely az etetőszéknek.

Katica

A második vérvétel egy gyötrelem volt. :( Sajnos nagyon nehezen jött a vér és nagyon kevés is lett, de szerencsére nem kellett megismételni. Úgyse vittem volna újra. :( Képzeld hála az égnek minden a legnagyobb rendben! :) Úgyhogy örülök!!!! Jó, hogy nálatok is rendben van a dolog!!! Prima pappa borzasztó árban van. :( Mi nem élünk rosszul, de 200 ezres kocsit sem vennék, vagyis azért már tényleg rendes kocsit is lehet kapni, amibe befér az egész család! Nevetséges, hogy kihasználják a gyermekeseket. :( Így van ez a táppal is, a féjemnek igaza van, miért nem adják ingyen vagy nagyon olcsón?? Felháborító, hogy egy doboz 2-3 ezer ft. Na mindegy eltértem a tárgytól. A lényeg, hogy minden drága. :(

Momi
Én a Te csíkodat még mindig nem látom. :(

Évi
Örülök, hogy minden rendben!

Na megyek, hiszti van.
Holnap leszünk 4 hósak, majd jövök a képekkel. :)

Puszilok mindenkit!!!

Kép
Kép
anya1118

Sziasztok!

Köszi az aggódást, jól esett nagyon. Egész nap hőemelkedése volt, elég gyatrán festett, de éjszaka aludt végig, és reggelre semmi. Hát nem tudom, a foga hmmm... semmi jel az ínyén, de ki tudja, lehet a fogcsírák növekedése belül?! Mindenesetre ma mennénk oltásra, de szerintem halasztjuk, majd a doki megmondja!

Közben jó sokat írtatok, alig bírom követni!

Etetőszék, HT: jajj én még nem akarom, most olyan kényelmes, cici elő, szopi, cici eltesz :) (persze volt, amikor meg ettől voltam kész, hogy mindkettőből spriccel, az egész lakás anyatejes, gyerek üvölt, mert túl erősen megy a szájába, fejés ezerrel :shock: :shock: )

TV: nálunk esténként megy, de mostanában már nagyon nézné altatáskor is, így sokszor ki kell kapcsoljam, mert máskülönben Jóbarátokat néz alvás helyett :wink:

Aggódás: én nem aggódom túl magam, főleg mert apa viszont állandóan aggódik, valamelyikünknek lazának kell maradnia, nálunk ez én vagyok :) Bár én csak apára bízom, mert együnk családja sem olyan, hogy rájuk bízhassam nyugodt szívvell, de ez már más történet)

Andy, szülés után nekem is volt gondom bennmaradt dolgokkal, nekem műtét lett a vége, neked magától rendeződött? Jó nagy baba akkor Regi!

Evi, örülök, hogy jobban vagytok!

Álometetés: hát Nat még akkor is félrenyel, ha ébren van. El sem tudom képzelni, mit csinálna ha megpróbálnám álmában megetetni. De nálunk szerencsémre erre nincs szükség.

Bocs, hogy nem reagálok mindenkinek, de most nincs sok időm, amíg alszik csinálnom kell még csomó mindent!

Kép
pipal

hú csajok jo sokat irtatok,mire elolvasom már nemtudom ki melyiket irta :cry:

Üdv az ujjaknak :lol:

Sajnos nemtudok reagálni,mert kevinem sir,tegnap mamánál voltunk olyan szép idő volt.de estére már nagyon nyügös volt nagyon sirt és rágta közbe a nagyujját,szerintetek tuti a foga?pedig az innyén nem látni semmit.ez a dentinox meg nem ér semmit tlán 4-5percig nem sir utánna ujra.Este is kupot adtam neki és nehezen nyugodott meg.Ugy sajnálom szegényt.

000kata

Kata én belenyúltam a szájaba Mátyásnak és végighúztam az ínyén az ujjamat lehetett érezni melyik puklisodik ki pedig szemmel még semmit nem látni, próbáld ki, hogy megnyugodj.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Andy, Katica
Mi ez a Dévény torna? Mire van?

Andy
Nálunk is volt még sikítva sírás és szerintem akkor rosszat álmodhatott, mert ébren sem volt és míg fel nem ébresztettük ugyanúgy sírt.

Momi
Köszi a kocsi dolgot. Én még azért erőltetem egy darabig a mózest, mert csak az a jó a gerincének, de ha itt a jó idő akkor átteszem az ülőbe.

Evi
Én is az idő miatt nem szivesen teszem az ülősbe, bár van hozzá nagyon jó bundazsákunk és a kupolája is elég nagy, véd a széltől is. Valamint én a mózesre is rátettem az esővédőt, ha nagyon fújt a szél.
Mi is haladunk már hátra! Olyan cuki ahogy tolat.
Akkor ha Fanni ritkán kakil, akkor adhatok neki gyümilét? Én pépet adtam már neki és az bejött. Kaki persze nincs.
Levegőzetetésre nekünk is ugyanezt mondta mikor betegek voltunk.

Anya
Elég jó ára is van, majd mond el milyen, mert nálunk is lassan aktuálissá válik.

Fanni tegnap napközben jól aludt és este 7kor evett fürdés után, de kúpot nem adtam neki, mert nem volt túlfáradva. 8kor már aludt és reggel 3/4 8kor kelt. Éjjel 0.15kor és 5.25kor evett és aludt tovább.
Megyek főzni.

Kép
Kép
nati80

Kata megnéztem Kevin képeit nagyon szuperek! Nagyon jó, hogy így fel lehet tenni a képeket én is kipróbálom!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok! Hú de sokat írtatok! :)
köszönöm a dicséreteket a gyerekekre és a tanácsokat a kakira :) Szoktam teáztatni, igaz én a babamosoly teát adom neki. Abban is van kamilla. Jobb székrekedésre az erős kamilla tisztán? Tejet nem szoktam inni,állítólag nem is szabad, én nem szeretem a tejet.
Nekem nem nagyon feszül a mellem,annyi tejcim van,h neki elég. Nem tudom mivel tudnám emelni a tejci mennyiségét. Laktoherb teát iszom rendszeresen. Az elején sok tejem volt,tudtam fagyasztani is. Nekem Hunor végigalussza az éjszakát. Éste 22.30-kor leteszem és reggel 7-ig, 8-ig alszik. Most kb. 4 napja éjszoka 1szer vagy 2szer felkel,olyankor a cumit a szájába teszem és alszik tovább. Kulön szobában alszik első perctől fogva. Tegnap volt 4 hónapos. Kép

Kép

Kép
betti030
Budapest

A kép vasárnap készüla a szüleimnél :)

Kép

Kép
betti030
Budapest

Klarissza: köszi szépen,megnézem neki.nem érzek semmit :cry: akkor nemtudom mi lehet mert olyan keservesen sir.majd holnap mondjuk a doktornéninek.majd szolj ha raksz képeket hogy megkuksizzam :lol:

betti: nagyon édes Hunor,szép neve van :lol: Tök jo hogy igy végigalussza az éjszakát. :lol:

000kata

Sziasztok!
gyorsan pár sor,mert mindjárt ébred és még ki akarok teregetni.reggel óta meg se állok :? na nem panaszkodom.

Évi!Anya!
21ezer az etetőszék+postaköltség.szerintem nem olyan húzós.én bizti ezt veszem meg,de majd csak 1 hónap múlva,ha kezdjük a ht-t.el se hiszem hogy már fél éves lesz,majd akkor már.

Betti!
Nagyon komoly Hunor.ez a mellény?! :lol: ennivaló!

Andy!
mi volt a tornán?sört én is iszok,de csak alkoholmenteset,keverve egy kis fantával,v.citrommal, :roll: mert nem bírnám meginni.nekem bejött a többször szopi,és a fejés.remélem ezt az egy hónapot már kihúzzuk tejcsivel.de azért jó lenne még utána is ha 3*szopizna majd.nekem is szokott sírva ébredni :roll: ,csak a fogára tudok gondolni,hogy ez okozhatja.

Pipal!
nekem álometetésben sokkal szebben eszik Betti,mint nappal.nappal nekem is sokszor félrenyel,köhög,kapkod a levegőért,mert "fal",5perc alatt elintézi.éjjel (11kor) meg 10percig is elszopizik,szépen komótosan,és sose nyel félre.de ha neked alszik Nati reggelig,akkor nem kell csinálni.én csak azért etetem meg 11kor hogy ne ébredjen 4-5között,csak 6-7körül.egyenlőre bejön.

Momi!
enni nem merek nagyon sokat,mert hát így is van rajtam 10 kiló,de koplalni nem koplalok én se.inkább többször eszem.és hát jön a tavasz már remélem.lekerül a ruha,azaz a nagykabát,és.....ajjaj. :roll:

Klarissza!
Te még mindíg leadod a tejcsit?ügyi vagy!mennyiket tudsz leadni?

na felkelt,és még ki se teregettem :roll:

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Hát Natasa húzza a lóbőrt már 3 órája, de hagyom, mert legalább mindent elvégeztem amit akartam, és úgyis emiatt a hőemelkedés miatt jobb ha alszik, ha úgy érzi erre van szüksége, de szerintem mindjárt bejön enni :D

Na azt hiszem megérezte, hogy leültem netezni...

Kép
pipal

Honey, köszi! Vettem ilyen mellényt barnába is,mert nagyon tetszett :)
Tavasz. Ne is mond! Rajtam is van plusz kiló,pedig nem híztam sokat a terhesség alatt :?

nekem a Hunor napközben alig alszik. Szopizik,közben bealszik. Mikor beteszem a kiságyba felébred és torka szakadtából ordít... Már zsong a fejem. :( Ha felveszem akkor meg csendben van :(

Kép

Kép
betti030
Budapest

Betti
nagyon édi Hunor! Csini a mellénye.

Klarissza
Kell valami vizsgálatot csináltatni, hogy leadhassad a tejet? És mennyit tudsz leadni egy nap? Én is terveztem, sőt írtam is ide, csak nekem nem lett annyi tejem. :( Bár lehet jobb is, hogy pont elég van, mert hogy még fejjek is napi xszer, nem tudom képes volnék e rá. Bár a pénz meg nem jönne rosszul.

Pipal
Mikor betegek a babák, akkor hagyni kell aludni, csak akkor nem szabad 3 óránál többet aludnia, ha nincs baja, mert akkor éjszaka fog kevesebbet szunyálni.

Nagyon büszke vagyok Fannira, mert ma aludt a babakocsiban 1,5 órát és most a kiságyában aludt el a cumi, nyuszó és anya simi verzióval kb 2 perc alatt. kiváncsi vagyok meddig alszik így most. Jó lenne, ha aludna 1,5 órát, mert akkor kibírja 7ig.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Tv nézés: Nálunk szokták nézni, én úgy gondolom, míg nem értik mit látnak benne, addig nagy baj nem lehet, utána meg majd szelektáljuk a műsorokat. Sokszor megnyugtatja őket, ez nekem kifejezetten hasznos. :D

Katica! Mennyi tejpépet adtál Lénának? Én múltkor megcsináltam egy adagot, ahogy a doboz írja, de az rengeteg szerintem. Félek túletetem őket vele.

Nati! Köszi, akkor elolvasom a suttogót, hátha segít. Napirend? Hát, amikor már azt hiszem van , akkor borul az egész. De nagyon igyekszek kialakítani, de az a baj, hogy két egymástól teljesen és mindenben eltérő csajszim van: Végül is napirend nagyjából van, csak nem pontos időben történnek a dolgok, a sorrend általában azonos.

Klarissza! Szerintem bőven elég, ha Te eszed a rengeteg gyümit. Én csak Cebiont adok a csajoknak, de én nem is eszek olyan sok gyümölcsöt. Szerintem minnél kevesebb felesleges „vitamin és hasonló készítmények” annál jobb. Hisz ezekbe a készítményekbe adalékanyagok is vannak, amiket én nem szívesen adok nekik. :?

Betti! Nem irigyellek, nálam ugyanez megy , csak duplán. (Együttérző emo)

Tegnap este gonosz voltam, és kegyetlenül leraktam őket a kiságyba. 15 perc üvöltés, közben persze végig ott voltam velük, simi, nyugtatgatás, cumi, stb. De abbahagyták. :D
Utána Dorka néha még felsírt, de kis simi, cumi, és ő is aludt tovább! Ez nekünk már fél siker! :D
Remélem a ma este már jobb lesz.

Kép
hostile

Hostile: Üdv itt nállunk.Raksz képet nekünk a csajokról?

000kata

Sziasztok !

Honey, ez tiszta kész, hogy fele annyiba került mint a miénk, mekkora ökör vagyok, h. megvettem :twisted: :twisted: :twisted: várni kellett volna még mert úgy is csak 6 hó után használjuk .
Már csak 1 hó és félidősök lesztek , hihetetlen, hogy megy az idő. A kilók nálam : kapaszkodj meg, 20 kilo lement , de a maradék 10 nem mozdul, de miért , nem akarok ruhatárat cserélni, pedig nagyon úgy néz ki, hogy az lesz a vége :roll: és én már a szopira sem foghatom

Nati, kezet foghatunk, ma 3 órát sétáltunk sírás nélkül :D :D és ebből 2 órát aludt, ja volt sírás mikor beletettem a kocsiba, de énekeltem, bohóckodtam és minden ok! / kopp-kopp /

Betti, lehet nem alszik elég mélyen amikor a kisságyba zteszed, vagy másik verzió, nem szereti a kiságyat. Szokott benne játszani? Azt írják ilyenkor kell hagyni ott játszani, hogy megszeresse, vagy valami takarón vagy kispárnán szopiztaasd és azzal együtt próbáld betenni, talán az segíthet.
Édes a kis informatikusod :lol:

Hostile, Te már tejpépezel, mennyi idősek a lánykáid?Teszel fel fotokat?

Pipal, nézted az ínyét Natasának, mert nálunk a fogmanók "játszank" az idegeimmel,
Sógornőm / gyógyszertáros / javasolt ilyen kenceficéket, de nem akarok egyenlőre semmit használni, nálunk enyhe hasmars is van.
Versenyezzünk, kinek bújik ki előbb :roll:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Nati, Kata!

postán a cucc!

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Tej: egy rahedli vizsgálat kellett hozzá és kb.10.000 Ft-ba került. Napi szinten olyan 600-800 ml tejet adok le változóan. Havi kb.40000 Ft-ot kapok érte.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Lányok
sos help! léna kezd taknyos lenni. Én ihatok coldrexet, hogy átmennyen a c vitamin neki? :cry:

Kép
katica_75

Katica: szerintem nem, de Lénának adhatsz Cebion-t ez c-vitamin babáknak,ezt adtam én is Kevinnek amikor beteg volt.recept nélkül kaphato kb 7-800 ft.

000kata

Evi
Köszönöm!!!

Katica
Te nem ihatsz ilyeneket, de C vitamint szedhetsz. Lénának meg orrcsepp és gyakori orrszívás.

Klarissza
Hú, de jó kis kiegészítés ez neked! Lehet bele kéne húzni és több tejet termelni. Bár ennyivel többet nem tudnék szerintem. :lol:

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!
Nem voltam egy hétig és mennyit termeltetek! és új tagokat is toboroztatok! :)
Sziasztok új anyukák, üdv itt!
Csak az előző oldalig olvastam, de alig emlékszem visssza mindenre.
Babakocsiban látom egyszerre akartak átmenni a sportba a gyerkőcök, mi is már csak a félig ülő pozíciót használjuk, csak ha elalszik akkor fektetem le.
Etetőszék: nekünk megvan már, mert Kornélét megkapta Panna ami Cam Campione jó nagy, Korninak meg vettünk olyasmi CAM székre szerelhetőt mint amit Honey mutatott.
Elalvás: Hál Istennek normalizálódott a helyzet úgy, hogy a fiúkat kitiltottam estére abból a szobából, ahol Pannával vagyunk, és szépen hangulatfénnyel énekléssel szopival ölelgetéssel puszikkal ráhangolódunk az elalvásra és szépen el is alszik. Persze arra is figyelek, hogy a fürdés 2 órával az uccsó alvása után történjen. Így kb 9.30 körül elalszik.
Katica, utolsót elolvastam, hogy léna taknyos. Panna is. Vettem neki homeopátiás orrsprayt, nevét nem is tudom most, azzal fújok neki 4x, és csak egy éjszakán kellett szívni neki. Amúgy meg ha hallom hogy nagyon szörcsöl, felemelem függőlegesbe és lecsorog (bocs) a torkán egy perc alatt.
Majd elolvasok mindent és írok délután vagy valamikor.
puszi,
Dalma

Kép
Kép
dalminha

Szép jó reggelt!

Jó sokat írtatok, mire elolvastam :lol:

Üdv az újaknak.
Nagyon édesek a babák. Több fotót :D Olyan jó nézegetni őket.

Elálhatna már ez a nagy szélvihar Zsombi nem tud ilyenkor olyan jót aludni.
Etetőszék: mi még nem vettük meg, de már nézegetem őket.
Katica, Zsombi is elkezdett taknyosodni. Sokat kell szívni az orrukat, nekünk meg C-vitamint kell szedni.
Ma megyünk kontrollra a lábunkkal.Szorítsatok, hogy ne kelljen már tovább hordanunk ezt a szandit. Most egy hete hogy elkezdte zavarni Zsombit, hogy a lábán van. :?

Kérdés ti mire viszitek a piciket, itt nagyon sok lehetőség van és a bőség zavarába kerülte. Van babaúszás, babamasszázs, tücsök zene, ringató. Mire érdemes elmenni?

Kri

Kép
Kép
kri29

Kri: szoritok hogy már ne kelljen hordani a szandit biztos sokat javult már.nem bujt még ki a fogacskátok?

000kata

11re megyünk szurira majd délután jövünk.mindenkinek szép napot!!!!

000kata

Kata, még nem bújt ki a fogunk sajna. Pedig a doki két hete azt mondta hogy most már hamar kint lesz. Hát nem lett. :?

A szelet a ti babáitok hogy viselik? Zsombi nagyon nyűgös tőle.

Kri

Kép
Kép
kri29

Sziasztok!

Szél: Mátyás csak a kezemben van el utálja az időváltozást!

Kri szorítunk!

Katica sűrű orrszívásra, megemelt fejre és c-vitaminra voksolnék én is.

A fiaim!
Kép

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

kri:kevin is napok óta nagyon nyügi :cry: Reméljük mostmár hamar kibujik a fogacskája

Klarissza: nagyon édesek a fiuk,szépek együtt :lol:

000kata

Klarissza, nagyon helyesek a fiúk!!! És nem nagy macera a tejleadás? Jönnek érte, hányszor fejsz ehhez a mennyiséghez naponta? Bár szerintem én kihagyom, mert bár a pénz tök jól jönne (kinek nem:wink: ?!), de Natasa nagyon megszenvedi, ha több van a cicimben, mint ami neki kell. Az elején nagyon sok volt, és muszáj volt fejnem is, mert állandóan a mellgyuszi szélén táncoltam, így még több lett, lánykám meg a szopik elejét végigüvöltötte, nem volt olyan póz, amiben ne lett volna neki túl erős, túl sok... Így én örülök, hogy beállt a mennyiség kb. De ha van erre vm jó ötlet megoldásként...(bár még fejőszerkezetem sincs :))

Kata: komolyan én irigyellek, hogy mentek oltásra. Nekünk elmaradt a keddi, és úgy tűnik csütörtökön se lesz, mert tegnap este hőemelkedés visszatért, és picit a hasa is megy :(((( Uh ma bezárva a 4fal közé, esetleg a dokinénihez elsétálunk, hogy lecsekkolja. Mai babauszi is lefújva. És fogalmam sincs mi lehet a baja.

Persze este mikor apa megjött (későn) nem akart aludni, apával bohóckodni jóóóóó. Én egész nap kb 5mosolyt kaptam, apa megjött és a lányom átalakult tejbetökké. És persze alvás a megszokott f10 helyett 11kor volt, én már majd lefordultam az ágyról, és 1kor felkelt. Uh tuti valamilye fáj, de az ínyén zéró jel. Persze az tetszik neki, ha az ujjammal végignézem roll:
És csak fogynak a pelusok, állandóan belepakol ilyen híg kakimaszatokat, épp csak akkorát, hogy le kelljen cserélni. A napi 3-4 pelust simán duplázzuk...

De amúgy nyügi Natasa is, a játékok nem érdeklik, csak ha kézben van, vagy állandóan ránézek és mesélek neki az a jó... És mivel fúj a szél, így a mai déli nagy alvását is itt benn rendezzük, amit viszont ő nem tekint alvóhelynek, így marad a kendő. De legalább netezek :) (húsvéti tojásfestési praktikákat nézek :D) :

Kép
pipal

Pipal !

Nálunk ugyanez a helyzet, kaki-ügyben és nyűgösségben is. Lilla nem találja a helyét, sehol sem jó. Nem merem kivinni, mert akkora szél van, hogy helyből elvinne babakocsival együtt.
A kaksi színe is megváltozott, eddig spenótszínű volt, most pedig sárga, (bocsi) mint mikor anyatejes volt, pedig ugyanazt eszi :roll: :roll: :roll
Biztos, hogy a fogak miatt van! Ettől eltekintve mi holnap megkapjuk az oltást.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Megjöttünk a szuriról.Ugy sirt szegénykém,a másodiknál jobban az elsönél csak nagyon picit.de hazafele a babkocsiba vagy 10percig sirt mire elaludt,ugy sajnáltam de nem tudtam kivenni mert rettentöen nagy szél volt-van.
7kg -ok vagyunk és 62 cm :lol:

000kata

Evi: és nálatok van vm jel a szájában? Mert nálunk semmi, vagy legalábbis én nem látok/érzek semmit...

Dokihoz a betegrendelésre pont azért nem viszem szívesen, mertha "csak" a foga, és elkap nekem valamit a betegektől, annak nem örülnék, főleg, hogy ilyenkor legyengül az immunrendszerük is. De ugye azt sem szeretném, hogy kiderüljön, hogy mégse a foga, és én meg nem vittem el dokihoz.
Na megint elszórakoztatom magam :D

Többiek? Éccakák, szopik, egyéb újdonságok?

Kép
pipal

Kata !
Hogy-hogy kettő oltás? Nekünk nem adja be a prevenalt együtt a kötelezővel! Sok-sok gyógypuszi a kis hősnek!

Pipal!
esküszöm semmit nem érzek,de nem is látok vagy én vagyok béna , de tetszik neki ha a szájába kotorkálok :roll: :roll: :roll: :roll:
nekem a doki mondta hétfőn, hogy itt van a kanyarban a fogacska, igaz azt nem kérdeztem,hogy az egyenestől milyen messze van a kanyar :shock: majd holnap okosabb leszek
Neked nem megy ki házhoz a doki? Pont az ilyen esetek miatt kellene, hogy ne szedjen össze más betegséget, nekünk az oltást is itt adja be a szobájába és utána gyorsan kiszalad, hogy ne Ő legyen a bűnbak :lol: még a védőnéninket is ide rendeli minden oltáskor, mert ugye ez komoly iktatást igényel és ő hozza az oltóanyagot.
Ja a prevenart csak 6 hó után adja.
Itt kapott már valaki rota ellen vakcinát? Én nem igénylem, szívem szerint én a prevenart se adatnám be. Apa azt kérdezte, mi kaptunk olyat,ha nem akkor Lillának se kell.
A prevenart nem merem megkockáztatni, hogy elutasítom, de a rota az nem kell, ezt a doki se ajánlja!

Egyébként, ha Natasának valami más miatt lenne a hőemelkedés akkor annak már egyéb tüneteket kellene produkálni, mert úgy emlékszem hétfőtől nyügizik.

Kata! vhol azt olvastam, hogy az oltás után jó célt szolgál 1 vékony citromkarika a combira, ha van otthon állítólag a prevenar az szokott fájni . Kis zsepivel kösd rá vagy 1 órácskáig.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Tej még mindig: amikor szopiztatom akkor fejem a másik mellem mellszívóval ha esetleg nem csináltam egyből lázas lettem és bedurrant arról nem is beszélve, hogy úgy spriccelt, hogy mindenem csupa tej lett. Mivel mindkét nagy fiúnál így volt, számítottam rá, hogy Mátyásnál is így lesz. Egyébként csak fél évig lehet leadni az anyatejet, mert állítólag csak addig van jó tápértéke.

Hőemelkedés: már nem foglalkozom vele! Két hétig hordtam szegény orvoshoz mivel állandó hőemelkedése volt (popsiba mérve 37,3-37,6°C) elküldött minket mindenféle vizsgálatra (vér, vizelet, RTG) sehol semmi, foga akkor még nem jött. Mivel már az idegsokk határán voltam megmértem neki hónaljban is 36,6 teljesen normális azóta is csak ott mérem valszeg ezek a szuper pelusok felmelegítik a popsijukat és ezért ennyivel nagyobb ott a hője. Azóta is csak hónaljban mérem neki és mindig normális. Ennyit egy dilis anyukáról :lol:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Klarissza!

ha Lilla felébred ezt kipróbálom ! popsi mínusz fél fok és hónalj levonás nélkül.
majd referálok mi az eredmény.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Momi, szia! A mi gyerekeink között majdnem ugyanannyi a különbség. :) Én mindig adok Kornélnak feladatot Pannával kapcsolatban, pl vigye ki a pelust a szemetesbe, kenje be a popsiját (ezt szereti a legjobban), adja be a cumit neki, ilyesmi, így nagyon fontos nagyfiúnak érzi magát és mondja is, hogy ő a nagy és okos bátyja Pannának.
Ske, nálunk is megy sokat a tv, mert Kornél rákattant mióta van tesó. Azelőtt nem nagyon érdekelte, mert pici korában sosem ment… most pedig… nem izgatom magam rajta. De az animal planet a kedvenc, meg a natgeo. Ja, és a minimax.
Evi, szia! Mennyi idős Lilla, nagyon ügyi, hogy forog és kúszik. Pár hónappal akkor előbbre van a kortársainál. Mekkora a fiad? Lehet már írtad, csak elfeljtettem. Vonalzót nem teszel fel?
Egyébként mi is az az álometetés? Felveszitek, és megetetitek? Vagy mert megébredt, vagy csak úgy.
Klarissza, Tök jó dolog a tejleadás, csak nagyon nehéz megkapni annak, akinek szüksége van rá, nem? Gyönyörűek a fiaid!
Nati, Fanni is megy hátra? Képzeld, egyszer mutattam Kornélnak Fannit képen, mert pont őt néztem mikor idejött hozzám, és azóta mindig jön, hogy nézzük meg a Fannit! :) Ez egy virtuális kis szerelem kezdete lehet... :)
Kata, szegény Kevin. Viszont szép nagy már.
Pelenka: mi nemrég óta használjuk a Pampers 3-at, de nekünk jó. Érdekes, de Kori még a 4-es, és 4+-ost használja 2,5 évesen
:roll: pedig 12 kg.

Kép
Kép
dalminha

Szép napot Mindenkinek!
Mindenhol ilyen csúnya idő van? Utálom! Ki se lehet mozdulni, Regi tiszta nyűgi, sehogy se jó, csak anya kezében… Nem szeretem ezeket a napokat.

Evi! Én az ágyban játszással kapcsolatban valahol azt olvastam nem jó, mert akkor játszótérnek fogja tekinteni a kiságyat, és azért nem fog aludni. Na, most találd ki, kinek higgyél, ennyi ellentétes info mellett.

Tejpépet csak egyszer próbáltuk, mert a védőnő azt mondta, biztos azért nyűgik este, mert éhesek. Hát, a Dorina teljesen hülyének nézett, mit akarok azzal a kanállal, meg különben is mit tömködök én a szájába. :D Reginek ízlett, de a hangulat cseppet se javult tőle. Amúgy 4 hónaposak voltak vasárnap.

A kaki nálunk mindig váltakozik a zöld és a sárga. :D Még nem tudtam rájönni mitől. Azt mondták a spenótos a foga miatt, de újra sárga lett, fog meg sehol, vagy legalábbis nagyon mélyen. :D

Katica!
Szerintem is Cebion, és én még mellé szedtem 1000mg-os Cvitamint. Jobbulást!

Nekem az orrszívó nem szív ki szinte semmit, és utána is szörcsögnek picit. Ilyenkor mi van? Mit lehet csinálni?

Klarissza! Nagyon helyesek a fiúk!

Hát a tegnap este, már nem sikerült olyan jól, mint az előző. 8kor kezdtük és 11körül lett végleges alvás. Sírás nem sok volt, mert egyből ott teremtem, de alvás is csak 10 perces ciklusokban. De volt egy szuper része az estének. Ehhez tudni kell, hogy hason alszanak a lányok. Éppen Dorkával voltam elfoglalva, mikor egyszer csak azt vettem észre, hogy Regi felől marha nagy csönd lett. Odanézek, és azt látom, hogy a drágám tündéri mosollyal az arcán rám vigyorog. Hanyatt fekve :lol: Nagyon aranyos volt, persze innentől még inkább nem akart aludni, hisz így sokkal érdekesebb a világ, lehet játszani, nézelődni. :D

Mivel az aláírásom nem sikerül, nem küszködök a kép felrakással, inkább próbálkozok egy linkkel, itt két albumot is találtok rólunk.

http://picasaweb.google.hu/bendaeva/Babocak#
http://picasaweb.google.hu/bendaeva/BabocakFolytKov#
hostile

Sziasztok!

Most gyorsan, mert Én is már nyügi vagyok. :D :( Nem bírom ezt a szelet, teljesen kikészít, a fejem majd szét megy. :evil:

Kata
Szép méretek! :) Gyógyipuszi Kevinednek!! Nekünk is ma kellett volna menni, mert ma lettünk 4 hónaposak, de nem volt hely. Így elcsúszott és a jövő héten kapjuk meg. :shock: De látom nektek is csúszott.

Nati

A szék jobb, mint a képen, de komolyan. Nekünk nagyon tetszik. :) Kincső is egyből beleszeretett. Mikor beletettük mosolygott , viháncolt, majd ki ugrott örömében. :) Csak össze szerelni nem volt egyszerű, ha ez mellett döntötök majd szívesen segítek. De beszéljenek a képek. :) Még annyi, hogy a tálcája is jó nagy a tálcás képet csak azért tettem fel, hogy lássátok, dupla tálcás és dupla pohártartós.

Klarissza
Nagyon helyesek a fiúk! :) Kislányt nem szeretnétek? :)

kri
Én is szorítok a szandi levételéért!!! Nem kell az már nektek!!!! :)

katica
Semmilyen gyógyszer eredetűt nem szabad innod!!! Mert nem csak a C vitamin megy át az a baj. :(

Minden betegeskedőnek jobbulást!!!

És a képek, az új székben. :) hatalmas 4 hónaposommal. :)
Kép
Kép Kép

Kép
Kép
anya1118

Kri
Szelet szörnyen rosszul viseljük. Fanni is és én is. Ő alig alszik és nyűgös ettől, én meg feszült és türelmetlen vagyok. Jó párosítás.
Mi volt a dokinál?

Pipal
Dettó ez van nálunk is. Apa kezében vigyor és dima, nálam meg üvöltés és sírás. Már én is majd sírok, mert azt gondolom engem utál a lányom. És ő Is csak kézben van meg ma, vagy akkor ha fölé hajolok és foglalkoztatom.

Evi
Én kivittem ebben a szélben Fannit és jót aludt, bár a feje búbjáig betakartam.

Kata
2 szuri? Mi a második?

Anya
Tök jól néz ki a szék. Itt mennyire van megdöntve?

Dalminha
Igen nagyon araszol hátrafelé, olyan cuki mikor kiszemel valamit a játszón maga elött és elkezd dühöngeni mert nem éri el, ugyanis egyre inkább csak távolodik attól.
Majd teszek fel képet megint, lehet mutizni fiadnak.

Klarissza
Nem semmi, hogy így etetés közben meg tudod oldani a fejést. Nekem nem igazán jött be, pedig próbáltam én is.
Nagyon hasonlítanak rád a fiúk.

Kép
Kép
nati80

Éva: kiprobálom a citromkarikát.köszi.
kevinnek ez már a 2. a prevenorból,együtt kapja a kettöt a kötelezövel.Ti miért nem igy kapjátok mit mondott a doki?

Anya: nekünk is csuszott egy hetet de ez még a multhavi miatt akkor volt a fülgyuszija.De édes a székébe :lol: tetszik neki?

Hostile: nem raksz képet?olyan kiváncsi vagyok a csajszikra.egyformák?

Itt olyan sz*r idő van.De nagyon nagyon :cry: :cry: :cry:

000kata

Képzeljétek, egyszerre raktam le aludni mind2-t és alszanak már 3 órája... :) kitakarítottam, kivasaltam, mostam egyet, és még netezni is tudok! juhéjj!!! Csak tartsák meg jó szokásukat ezek a gyerkőcök!
Nati, várom a képeket! Képzeld, Kornél 6 hónapos korától 9 hónaposig csak hátrafelé közlekedett, és amikor már ügyesebb volt, úgy csinálta, hogy valamit kinézett, elfordult, odahátrált, majd amikor odaért hátast, akkor visszafordult. olyan cuki volt!
Hostile, megnéztem a képeiteket! Csudaédesek ezek a lánykák! Az ikreket mindig is különlegesnek tartottam! :) De te milyen fiatal vagy!
Anya, megkérdezhetem, hogy mi a neved? nekem mindig olyan furcsa ezt írnom, olyan, mintha anyukámnak írnék. :oops: Kincső nagyon édes, ahogy trónol a székében!
Kata, Panna is mindig együtt kapja a prevenarral a kötelezőt. Bár egy hónap csúszásban vagyunk a náthák miatt!
Itt is olyan hülye idő van, úgy fúj a szél. Délelőtt voltunk a játszin, de alig értünk oda a szembeszél miatt, Kornélt mindig visszafújta a motorjával, így alig haladt szegény.

Kép
Kép
dalminha

Vera, nagyon cukimuki Iza!

Katica, Léna gyönyörű kisasszony már!

Nem is tudok már milyen jelzőt kitalálni a sok édes babára!

Amit még fontosnak tartok leírni, hogy vettem Ricinus Communis homeopátiás tejserkentő bogyeszt, és még aznap baromi sok tejem lett tőle. Még fejnem is kellett, úgy túlteljesített a szer... :P

Kép
Kép
dalminha

Hostile: ja nagyon édesek a lánykák,szépek nagyon :lol: és az a kép amikor egyszerre esznek hát nagyon édes :lol: Császárral születtek?mit szoltál amikor megtudtad hogy ikrek?

000kata

Kata!

A hozzászólásom után volt két link, ott tudod megnézni a képeket. Itt van újra:
http://picasaweb.google.hu/bendaeva/BabocakFolytKov#
http://picasaweb.google.hu/bendaeva/Babocak#

Dalminha!

Köszi, aranyos vagy. :D Mennyi idősnek gondolsz? :D

Kép
hostile

Dalminha- Lillus ma 4 hónapos és 2 hetespontosan /1/2 1 fél óra :lol: / már ilyen "öregek " vagyunk! Nov.05-én született.
Mozgásfejlődésben kicsit előrébb van mint kellene, de már párszor írtam, mi ezt a pozitívumot kaptuk anno hasfájós időkből, sok torna és hasonfekvés , hasonjátszás...

A "kisfiam" 17 lesz szeptemberben :lol: :lol: :lol:
vonalzót nem tudok feltenni mert nem találtam rá, egyébként tettem fel képet a 140. oldalon a két tesó együtt, de többet nem lehet le lettem tiltva, azt mondta szól az ombudsmannak, ha az engedélye nélkül feltöltök róla fotot.
Tszteletben tartom a kérését a kiskamaszomnak!

Hostile- a lányok csudiszépek, tényleg nem hasonlítanak nagyon egymásra csak mint két testvér, láttam már ikreket , mint két tojás.Azok a szemek, de szerettem volna ha fekete, de legalább barna szemű babám születik! A cicis foto a csúcs!!!
Kiságyról én is azt olvastam, de nálad most más a szitu, majd visszaolvasok a suttogóból, hogy mit ír és bemásolom Neked.
Mi sem játszunk az ágyikóba, de ébredés után hagyom egy kicsit mert olyan aranyosan beszélget a macikákkal, sokszor észre sem veszem mikor ébredt, persze ha nem nyügi és sírva kel.
Kaksi nem tudom miért lett ilyen, mert semmi mást nem kap csak tápot és ahogy az anyatejről áttértünk tápira azóta spenótszín most meg aranysárga mint szopikor volt, holnap megkérdezem a doktorbácsit.

Anya- gratula a 4 hóhoz a szépséges kislányodnak, jó a széketek

Nati- nem mertem kivinni , ilyen gyáva vagyok ,de most hó esik , azért ez komoly márc. közepén úúúúúúúútálom
Nati is tolat, olyan jópofik nem ?!!!

Ja, Dalminha! Honnan ez a név alig bírom leírni? Az álometetésről már írtunk , éjjel én kb. 11-kor kiemelem az ágyból és megetetem, anno szopinál is így volt mikor éjjel felébredt aludt szinte úgy evett, most detto csak nem ő ébreszt . Nekünk ezzel az éjjelivel van meg az 5. étkezés.

Kri- mi ujság " szandaügyben", remélem már ünnepeltek

Kata- sztem az ok, hogy külön kapja az oltást valószínű nem akarja egyszerre mindkét combit megszúrni , mert ugyi ezt nem lehet együtt beadni, mármint összeszívni a 2 ampullát egybe ebből következik,hogy 2x szúrnak :twisted: :twisted: :twisted:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Klarissza!
3 fiú !!!! de aranyosak így együtt, én anno 5 fiút szerettem volna !
ahhoz képest nagyon leadtam, de ez van !

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?