A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

A lányka nekem általában fél hétkor kell, de akkor én magam mellé veszem, úgy megszoptatom, én hamarabb alszom el, mint ő.
Aztán ébredezik 8-kor, akkor újra szoptatás, még szintén az ágyamban. Gyorsan visszaaltatom, hasra fordítom, és kikúszom. Mire felébred, addigra lefürdök és reggelizem, elindítok egy mosást stb.

Kép
gombócmakka

P1-es cytológia:
hát hmhm... bevallom Anna és Bence szeplőtelenül fogant.. :wink:
nem is aggódom a lelet miatt, csak most megint mehetek dokihoz, 2 gyerekkel meggondolom többször is, hogy hová menjek...

fültisztítás:
hallójáratba tilos a fülpucolót bedugni. Ha a trutyi kijön a hallójáraton kívülre, akkor óvatosan ki lehet szedni. Egyébként magától tisztulni fog. Hallásvizsgálaton direkt szólt a doki néni, hogy nehogy pucoljuk a fület. Ilyenkor még tele van magzatvizes cuccal,de ez kitisztul magától. A fülpucolóval csak visszatolnánk, és elzárnánk a hallójáratot.

Bence fél 6 körül ébred... Dumál, aztán mire elalszik, kb. fél 7, és ekkor már a nővére ébred, így Anyának esélye sincs aludni.... :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

ja! Vonalzót én is néztem ma :) Bencusé sem sokban különbözik :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vicky: megnyugtattál, köszi!! Lehet, majd elkérem a privát rendelő elérhetőségét!
magdolnasz

Hali!

Fogak: Bakker, a ti fogaitok is rendetlenkednek? Az enyémek tegnap óta tiszta gáz- előbb az egyik rágó mintha fájni akarna, s azóta az összes többi hidegre érzékeny (ez eddig sose volt nekem) Be is kaptam egy adag plusz kalciumot... biztos ami zicher, de eddig nem segített... :evil:

Gyerekdoki: én próbáltam neki pénzt adni, amikor kihívtam, de nem fogadta el. Arra is próbáltam rábeszélni, hogy havonta egyszer jöjjön már el térítés fejében akkor is, ha Manó látszólag teljesen jól van... de ebbe se ment bele... 2000 pénz reális összegnek tűnik!

Nyüzsiség: Szegény Viola is egész délelőtt nyüzsi volt, de én ezt a rota vírusirtó számlájára írtam- most tartunk a 6. napnál, és állítólag a 7. napon rota vírusok távozhatnak a babókból (ez van a vakcina tájékoztató papírján, érdemes lesz alaposan kezetmosni holnap). Szóval arra gondoltam, hogy akkor a gyengusz vírusok most talán hiperaktívak- és szegényke ma megint elég sokat bukott, pedig ez az utóbbi időben teljesen elmúlt...

Mágnes: :lol: Jó duma- remélem, tényleg nincs semmi gond!

Batkata: ez is jó sztori :D

Istenem, ma először eljutottam kóruspróbára- Apu és Nagyi őrizték a babót délután 5-től háromnegyed 8-ig. Adtak neki tejcsit is, a lefejtből- kvázi megtömés, á la Suttogó. A fürdetés végére hazaértem, így megetettem Éhenkórászkát és le is tettem aludni. Annyira boldog vagyok, már nagyon hiányzott. Vicces, hogy az összes kismama pont ezt az időpontot választotta a kórustársak közül, hogy visszatérjen, így szép ünneplésben volt részünk :D Egyikük el is kezdett csábítani baba-mama tornára a Duna Pláza környékére. Erről esetleg tudtok valamit?

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok!

Bocsi, hogy így eltűntem. 1 hét álomalvás után kiscsajszi kifordult magából.:(És se nappal, se éjjel nem akart aludni.

Nagyon sokat írtatok, így nem is próbálkozom a visszaolvasással, de a képekez megkuksiztam! Nagyon édi babók!

7végén elég jól sikerült, de írtó rövid volt. Párom péntek éjjel 1kor ért haza,és vasárnap d.e. 10kor már ment is. És mivel 12 órás út, plussz még 12 órás meló várt rá, így ki is kellett aludnia magát. Szóval nem sokat lehettünk együtt, de már úgy néz ki alakul a párom. :) Nagyon aranyos volt, és már egyedül nekiállt fürdetni is!! Olyan jól esett!

Holnap kapja Noémi is a szurit, de már most nagyon félek.:(

Ma anyósom meglátogatott. És persze sikerült elbizonytalanítania, és lelkiismeret furdalásom is van. Szerinte én tehetek arról, hogy manó nem alszik nappal. 10 percre elbólint, és utána úgy játszik, mintha órákat aludt volna. :( Én meg hagyom. De ez nem jó, mert igenis ragaszkodnom kellene az alváshoz.

Most szeretném megkérdezni tőletek, és légyszi őszintén válaszoljatok:tényleg eröltetni kell a gyereket az alvásra? És inkább hagyni, hogy álomba sírja magát, mint játszani vele? Tényleg én rontottam el, ezért nem alszik nappal?

Kép
moffli82

off: keresek 5 emberkét, akik szeretnének részt venni egy "játékban". Olyan emberkére lenne szükségem, aki fontosnak tartja a gyerek életében az olvasást, már a kezdetektől, s szívesen ad másoknak is. AKit érdekel priviben jelezze, és részletesen elmondom, miről is van szó.

Kép
moffli82

Jó reggelt!

Moffli: örülök, hogy jól alakulnak a dolgok!!!
Én úgy vettem észre, hogy Nórának hétről hétre változik az alvásigénye. Van amikor mormota, eszik-alszik, aztán vannak olyan napok, hogy két evés között 10-20 perceket alszik és boldogan játszik. Szerintem nem rontottál el semmit! Ha a gyerek aludni akar, odahordhatod az összes játékot, akkor is aludni fog! Anyósod a régi elveket követi biztosan, mely szerint a baba minimum 24 órát alszik :) Írtam Neked pü-t!
magdolnasz

Moffli: ha megnézed a decemberi kismamik topikját és ezt a januárit is, láthatod, hogy többen említik, hogy a babájuk egyre kevesebbet alszik nappal. Egyre jobban érdekli őket a külső világ... de egyetértek Magdolnasszal- akkor, amikor tényleg fáradt, akkor el fog aludni. Persze van, amikor túlfárasztja magát, de azt a panaszos sírást ("segíts elaludni") már nyilván te is ismered. Amúgy anyósod el tudja altatni? Mert ha igen, akkor szerintem hagyd őt kibontakozni :wink: legalább több idő jut saját magadra! Mindenesetre ha elrontottad a babódat, akkor mi mind elrontottuk a sajátunkat, hogy már nem alszanak annyit, mint amikor a kórházból hazahozva, esetleg kicsit sárgán még folyamatosan aludtak :)

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Szerbusztok!

Ne haragudjatok, hogy csak most reagálok amiket írtatok.
Bár már nem tudom követni ki mit kérdezett ezért is bocsi, de próbálok arról írni amit kérdeztetek illetve mondtatok.

Igen így már 4 gyereket fogok nevelni és mind a 4 fiú.
Az exel megbeszéltük kulturáltan, vagyis nem mi, hanem a párom, hogy így lenne a legjobb a kisfiúnak, ha nálunk lenne.
Mivel a páromnak az ex anyósával is jó a kapcsolata, ő vele is beszélt, bár először el volt keseredve, de aztán ő is nekünk adott igazat, hogy magunkhoz vettük, mivel, ha mennek ő hozzá akkor ott is csak kiabált az anyja a kisfiúval. Az exre rá is szólt az anyja ez miatt.
Hála Istennek nagyon jól érzi magát nálunk a kisfiú, csak úgy bújik hozzám is.
Nagyon megható.
:oops: :oops:

Azt vettük észre, hogy az anyja azért kiabálhat vele, mert túl sokat várt el tőle.
Semmi gond nincs itt vele és reméljük, hogy a tanulmánya is fölfelé fog menni.

Joel fiam holnap kapja az első szuriját. :(
Elég jól alszik éjjel, 2X kel föl csak. (1/2 1-kor és 1/2 5-kor)
Most is alszik.

moffli82!
Milyen idős gyerekre gondoltál?

manocskak

Sziasztok!

Köszönöm szépen a "hálapénzzel" kapcsolatos hozzászólásokat.

Moffli: már hiányoltunk! Örülök, hogy rendeződni látszik pároddal a helyzet.

Mér második éjszaka, hogy a kislányom a 11 órás elalvás után fél 6-kor kel. Utána pedig alszik 8-fél 9-ig. De jó lenne, ha ez így maradna...

Hasznos tanácsokra lenne szükségem a kakis holmik kimosásával kapcsolatban (tudom, régebben már ez is volt téma, de már nem emlékszem, visszakeresni meg szinte lehetetlen). Mostanában lánykám ritkábban kakil, de akkor aztán van mennyiség. És foltosak maradnak a rugik, bodyk!!!!! Most Dreftet használok, de úgy néz ki nem elég hatékony.

Csípőszűrés: tegnap a védőnő azt mondtas, hogy az 1a a tökéletes eredmény. Biankának 1b, de a szűrésen a dokinő nem mondott semmit. A védőnő azt mondta, egy kicsit tornáztassam.

Kép
jandrea

Sziasztok!

Gyors bekukk,megint lemaradtam :oops:

Köszi a csörgő-gratulát,zabálnivaló vele Martin!

Moffli: Martin sem alszik :roll: Tudom,hogy kellene, de este 6-tól mondjuk csak 2x kel enni és másnap 7-ig alszik....lehet, az elég neki!

Tegnap voltunk rutin védőnőzni,a dokinéni is egészséges rendelést tartott, nem győzött gyönyörködni Martinban, jót repülőztek, a fiam meg kacagott,mesélt a dokinéninek. Meg is mérték: 60 cm és 4990 g. Azt mondták, ez teljesen elég, mutattak egy skálát, ott hajszállal az ideális hízás alatt van....de nem baj, legfeljebb nem lesz dundi :roll:

Én a fogammal megzakkanok!
Nekem már évek óta megvan ez a nyűgöm, rendszeresen bedurran, bár ennyire még csak egyszer fájt... Érzékeny mindenre, én meg kínlódom és türelmetlen vagyok....de kiműttetni meg most a szopi miatt nem merem, mert az tuti kiütne...
Hála, egyébként nincs gond a fogakkal, soha nem volt még egy lyukas sem :wink:

Sír a gyerkőc,lépek,majd ha tudok,visszaolvasok!

KépKép

KépKép
kata8110

Tomi hajnal 4 óta van ébren,most aludt el
liuska

Jandrea,én a tubusos DENK MIT,vagy egyszerű mosószappant használok,valamennyire bevált,de elég masszívak ezek a kakifoltok,engem is érdekelne van e hatékonyabb
liuska

Mágnes, P2-es eredmény tökéletes, mi volt a megjegyzés mellette? Írd meg priviben, megfejtem, és elmondom miért hívtak vissza.

Egyébként az én dokim azt mondta, hogy szülés után fél évvel vegyünk rákszűrést, mert a 6 hetes kontrollon nem informatív.

Gombócmakka., én fürdésnél megpróbálom kivárni az etetést. Vagyis inkább utána etetek, mert attól úgy is bealszik. Volt már olyan, hogy fürdés előtt 1 órával evett, viszont fürdés után így is kapott cicit, bealvás céljából. Ilyenkor sinte nem is eszik.

Nyűgősség, én gyerekem mostanában (2 napja) este 6-kor elkezd ordítani, a kádban csönd van, utána folytatja. Tegnap nekem tök egyértelműen fáradt volt. Szóval megkapta az esti cicijét, és utána fél 12-ig aludt, (most éppen csak 4 órát)

És képzeljétek el milyen műveletet hajtottunk végre. Hétvégén amikor hasra raktam a pelenkázóra akkor simn kinyomta magát. Nem is ez a produkció, de tegnap hasról hátra fordult. Utána nem csinálta még egyszer gondoltam véletlen volt. Ma reggel hasra tettem, és többször megcsinálta. Szóval elértünk idáig is.

Kép
Kép
cs_erika

Ja, csípő kontroll:

MÁV, a múltkori zord idős doktorácsi tegnap nagyon aranyos volt. Lehet, hogy a múltkor csak rossz napja volt.

Nálunk terpeszrgit el lehet hagyni, marad a csípőtorna, amit persze az n akaratos lányom nem igen enged. Aki csinálja hogyan csinálja, hogy nem feszíti be a térdeit?
Egyszerűen tanácstalan vagyok. Ma éppen a kukori kotkodát éneeltem közben, utána a süsüt, de nem is érdekelte. Nekiállt közben ordítani.

Kép
Kép
cs_erika

Csatlakozom a kérdéshez, bár nekem némelyikből kijön.
Mondjuk én, ha fehéreket mosok egy kis Domestos szoktam belerakni a mosószerhez (én folyékonyat használok nem port).

Tegnap vettem észre a Joelen, hogy folyik a nyála, úgy néz ki, hogy jön a foga.
Remélem a cicimet nem fogja szétharapdálni. :) :oops:
Elég nyűgős nap közben. De magától elalszik.
Azóta is alszik még.

manocskak

Zsófinak is folyik a nyála, ma megnézem az inyét, nem dagadt még. Szerintem csak elkezdenek nyáladzani.

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok!

Na, vagyok én is, csak tegnap ide már nem jutottam fel.

maszatmanó: lemértem a mei tai-unkat. Már tegnap elhoztuk :D
A derék pántja 67-67 centi hosszú, a közepe, amiben a jerkőc van 39, 5 széles. A váll pántjai 195 centisek, ezt kötöd meg elöl, miután hátul keresztezted. Enyém mei tai-t kétszer használták (még a "szaga" is olyan új), mert mint kiderült vettek is és kaptak is egyet a gazdái, így az egyiktől megváltak. Amúgy innen származik: http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt.htm

És így néz ki:
Kép

Ha fel szeretnéd próbálni élesben, megírom priviben az elérhetőségemet, és a címet, amúgy nem vagyunk messze ;)
Ha valakit érdekel ezen a honlapon fent van, hogyan kell megvarrni. Persze ez nekem sokat nem jelent :oops:

Csatlakozunk a tegnap délelőtt nyügösködő babákhoz! Milán simán eljátszotta, hogy 3-10 perceket aludt, majd úgy ébredt, mint aki kialduta magát, persze nyekerget, mint állat, nem volt jó neki sehol máshol, csak kézbe, és akkor is rázni kellett. Néha vannak ilyen napjai, de nem baj, mi is tudunk nagy felnőttként is nyűgösek lenni pl.: egy időfront miatt :roll: Tegnap tök olyan érzésem volt, hogy Milán nem tud mit kezdeni magával, nem tudja, hogy aludjon-e, vagy nem, egyen-e, vagy nem. Végül délután horpasztott egy nagyobbat :)

Kata: miénk cica, már nem is nagyon miénk, kerti nagy vadász lett belőle anyóséknál. Baba amúgy borzasztóan érdekli, szagolja a babakocsit, a hordozót, nagyon kíváncsi, ha nem lennénk résen, simán bemászna a gyerekhez a "hülyéje" :shock:
Gartula a csörgő rázáshoz, nagyon ügyes Martin ;)

gombócmakka: mi az elején olyan 7 körül fürdettünk, ha ordított is Milán, a vízben egyből elhallgatott, de az időpont valahogy nem volt az igazi kajálás, és alvás szempontjából, így váltottunk. Most olyan 8 órakor fürdetünk, előtte van a masszázs, ami előtt kicsit cicizünk. Fürcsi után már üvegből kapja a lefejt tejcsit, én meg attól függően, hogy mennyire van tele a cici fejek, avagy nem (de általában fejek :roll:). Ezután két verzió lehetséges, Milán egyből belaszik, vagy még 1-1,5 órát pörög a kiságyban, és magától alszik el. Igazából ezen múlik, hogy éjjel mikor ébred. Ezt az esti rutint annyira megszokta Babó, hogy az esti kaját amikor én adom csak nyammog, és alig szívja, de ha az apja, akkor benyomja tök gyorsan. (Mivel szinte mindig apa adja, kivéve, amikor szoliban van.)
Már párszor bejött, hogy éjjeli csukott szemmel nyöszörgésére cumit kapott, és utána simán aludt még 2-3 órát, mert nem volt éhes, talán csak rosszat álmodott, vagy megszokta, hogy éjjel olyankor valami esemény van. Ha éhes, akkor a cumit köpi, és a nyöszörgésből ordítás lesz. Az éjjeli kaja 1-4 között bármikor lehet (az esti elalvástól függ), szintén üveges, én meg szintén fejek, ha feszít a cici, vagy már csordogál. Ha mellre teszem, bealszunk, és maximum fél óránként keresi a szájából kiesett kaja forrást, azaz nem alszunk rendesen, ezért csinájuk így. Az üvegből benyomja az adagját, és 100-ból 99-szer azonnal bekómál, és horpaszt, azaz egy, amikor nem, akkor kicsit ringatom, és ha nagyon nem működik, akkor cici, amiből párat szív, és utána kómál be.

moffli: azt azért megkérdezném anyósodtól, hogy egy nem álmos gyereket, hogyan kényszerít alvásra?! :shock:

Csöre: nálunk nem csináltak koponya, és hasi uh-t a kórházban, ezért jövő szerdán megyünk.

csípőszűrés: nekünk a kiskönyvbe azt írták, hogy 90/90, és az uh alapján I/A, II/A. Gyanítom, ezért a terpeszpelus :roll:

batkata: gratula fiadnak a jó eredményhez. Nagyon ügyes! Én egyértelműen humán beállítottságú vagyok, de az élet valahogy úgy hozta, hogy általánosban 4-től matek tagozatos voltam, gimiben meg emelt matek-angol osztályba jártam (nem volt csak angolos osztály :?), kész voltam a matektól :oops: De a fősulikon már semmi számolós jellegű tárgyam nem volt :lol: Kíváncsi vagyok Milán merre húz majd, mivel anyósom meg matek szakos tanár :lol:

kisbogacs: Én is imádom, és élvezem Milán teli szájjal vigyorgását, ami tényleg nekem szól, már nem "csak úgy" belemosolyog a világba. Apja jmúltkor ött haza szoliból, fölé hajolt a kiságyba, és üdvözölte, mire Milán széles vigyorgásba kezdett hosszú másodperceken keresztül, apja meg olvadt a gyönyrűségtől :lol:

Most nem jut eszembe mire akartam még reagálni.... :oops:

biga.csiga

Sziasztok!
moffli:
a gyereket nem kell erőltetni az alvásra. Persze, hogy kevesebbet alszik, most fedezi fel a környezetét! Magától be fog állítani egy napirendet, de ehez idő kell. Na és inkább nappal nézelődjön, mint éjjel.. Mégis hogy lehetne kényszeríteni?? Elé állsz egy fekete fehér koronggal, és szuggerálod, hogy aludj??? :evil:

A könyves játélban mi is benne vagyunk, most küldtem szét, azt hiszem Erika, neked már küldtem ilyen mailt. Szóval, ha többen vagytok, mint öten ,akiket érdekel, szóljon, mert nem kamu játék, a barátnőm már több könyvet is kapott!!

Erika:
Felhívtam a dokit, hogy van-e teendő a P2-vel, mert tudtommal ez nem rossz eredmény. Azt mondta, hogy sajnos van, mert mellette zárójelben szerepel egy szó (ASCUS), és ez sérült hámsejteket jelent, márpedig ezzel foglalkozni kell, ismételjünk egy rákszűrést... Ötlet, hogy mi lehet ez??? :roll: (nem fogok megriadni semmitől, nem vagyok az a kétségbeesős fajta :wink: )

folt:
Ha fehér a ruci, akkor azonnal csaphoz vele, és először hideg (!) vízen kidörzsölni. Én utána beáztatom Cloroxba, a színes ruhákkal ugyanígy járok el, csak azokat színes cloroxba áztatom. Euzután simán be a mosógépbe, és kimosom.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Moffli, anyóssal ne foglalkozz! Engedd el a füled mellett! HA nagyon erőszakos, akkor igen, add a kezébe Noémit, hogy oké, mutassa meg, hogy kell elaltatni, ha olyan okos :evil: Levente is sokszor van, hogy csak 20 perceket alszik nappal, hiába énekelek neki, sétálok vele, ringatom. Úgyhogy szívesen várom én is (szerintem itt többekkel együtt) anyóspajtid csoda tippjeit :wink: :lol:

Gombócmakka, én úgy szoktam, hogy 6-kor és 8-kor eszik, és közte valamikor fürdünk :wink: Azért az esti "megtömés", hogy éjjel tovább aludjon :lol:

Bartika, hová tűntél? Múltkor kérdezted az éjjeli etetést. én is úgy csinálom, mint Te, ha hallom, hogy nyöszörög, kiveszem és megetetem. Inkább, mint hogy nagyon felpörögjön aztán ne tudjam visszaaltatni utána.

Magdolna, itt voltunk: http://www.kramakft.hu/, én is Katától kaptam a címet, szerintem korrekt volt a vizsgálat, várni sem kellett. 13 ezer pénz a komplett hasi-koponya-csípő uhu + ortopéd vizsgálat ára.

Ercsi, gratula az átforduláshoz!!!!!!!!! Tényleg a csajok az ügyesebbek :lol: :wink:

Zitocs, örülök, hogy eljutottál a kórusba! :lol: Jó lehetett kicsit kizökkenni a 24 órás babázásból! :D Akkor most már rendszeresen tudsz majd járni?

Andrea, mosás ügyben Tide mosóport + Gabi öblítőt használok, 40 fokon mosom és sosem maradt foltos a ruha. Nem áztatom, nem előmosom. Így extra praktikát sajna (vagy inkább hála') nem tudok...

Biga.csiga, Milánnak hogy tetszik a mei tai?

Nyálfolyás: Leventének hetek óta folyik. Ez ilyen korban normális, és nem feltétlenül jelenti, hogy jönnek a fogai már.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vickybabe 2009.03.17 11:25-kor.

Kép
vickybabe

Mágnes, ezt találtam róla: ASCUS: atypical cells of undetermined significance = ismeretlen eredetű atípusos hámsejtek.
Fura, hogy ilyen korán csináltak rákszűrést. Laikus szemmel a hámsérülés simán lehet még a szülés következménye, nem?
Nekem azt mondta a dokim, hogy ha majd megjön és elmúlik piri, akkor csinál rákszűrést, ami lehet, hogy csak a szoptatás befejezése után lesz...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vickybabe 2009.03.17 11:24-kor.

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Megjöttünk az eg. rendelésről. Méretek: 61 cm, 5500g. Dokinéni nagyon megdicsérte Ádámot. Az oltást nem kapta meg, mert még van 4 napja 2 hónapos koráig.
Megmutattam neki a múlt héten kapott leletet, szerencsére ő nem hallott szívzörejt. De ennek ellenére, biztos, ami biztos, adott egy beutalót. Ő tompább szívhangot hallott. Jól megijedtem. Azt mondta, semmi gond, de nézzék meg!

Nekünk a hasi és koponya uh 7000Ft volt.
Magdolna: az 1A tökéletes eredmény

Andi: én Vanish szappannal dörzsölöm be, aztán irány a mosógép. Szépen kijön belőle a kakifolt. Én Domestost és társait nem merek használni, túl erősnek tartom.

krisz78

Mágnes, ha az van a leletre írva, hogy ASCUS, akkor az nem számít P2-es cytológiának. :( (vlószínüleg valamilyen fertőzés, de lehet rosszabb is) Most már egyébként is elavult ez a rendszer, csak amikor az eredményt elmondják még mindig ez a leg közérthetőbb. A mostani osztályozás az sokkal részletesebb. ASCUS-nál valsózínüleg fogsz kapni hüvelykúpot, amit elhasználsz (ha nem írnának mellé Gynoflort, akkor szerezz be a patikában Floragynt, mert a hüvelykúp az összes flórát ki fogja írtani, azt is amit nem kellene, és ezzel azt is vissza tudod állítani) A lényeg az, hogy amint ezeket elhasználtad, és közben még menstruálsz is egyet, utána újra le kell venni a rákszűrést. Az esetek 90%-ban ezek után nem szokott lenni semmi rosszaság.
Ha mégis ugyan ez jönne vissza vagy rosszabb (ne legyen így) akkor ugyan ez a kör még egyszer. Ha ez sem segít, akkor befektetenek, és a méhszájból kimetszenek egy darabot, és akkor it zárul a téma.
De mondom, a végén amiket leírtam azt ne is vedd figyelembe. Az a legroszabb eset.

Kép
Kép
cs_erika

Amúgy amit vicky írt, nekem pont ezért mondta a dokim, hogy fél év múlva menjek rákszűrésre szülés után. Adhat tévesen rossz eredményt.

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok!

Végre eljutottam ide is, de esélyem sincs visszaolvasni. :) Remélem mindenki jól van.
Mi megvagyunk, Kristóf is szépen növöget. Múlt héten már 5380 gramm volt.
Csütörtökön megyünk csípőszűrésre, jövő héten pedig oltás. Már előre kiráz a hideg. :)
Vendég

Nekem se csináltak rákszűrést. Majd nyár végén,

Látta valaki tegnap a Kék fényt? Lányok, nagyon durva volt. Éhen halasztottak egy 1 éves kisfiút a szemétláda szülei. 6 kg-os volt 1 évesen, gyomra és belső szervei alig voltak. A szervezete felélte magát. A mocsadékoknak van 6 másik gyereke, egy 17 m2-es putriban laknak, rühes, koszos rongyokon fekszenek. Nem váltották ki az ingyenes tápszert sem. És havonta 150 000 Ft-ot kaptak az államtól a gyerekek után. Hát b....ák meg!!!! Nem is tudok erre mit mondani. A mi adónkból kapják a pénzt ezek a mocskok, és elisszák a kocsmában, a gyerek meg éhen hal. De azért érdekes, hogy se a védőnő, se a gyerekorvos nem veszi észre??? Bár szerintem ők sem mernek a közelébe menni az ilyen putritelepeknek.

krisz78

Tanulmányoztam egy kicsit a mozgásfejlődést. Még nem kéne tudnia ezt a csodás gyakorlatot. (hasról hátrafordulás) Szóval kicsit előreszaladt a tudományban :D

Kép
Kép
cs_erika

Most esik le, hogy a csípőszűrésen az I és II, talán a jobb és bal lábat jelenti, de akkor nem értem a terpesz pelust... No, mindegy, ártani bizti nem árt :roll:

Erika: nekem a masszázsnál meg szokta feszíteni a lábát Milán, de olyankor elkezdem rázni, és akkor ellazítja, persze nem tudom sokszor behajlítani ezután sem, mert nem túl együttműködő az úrfi :roll:
Grat a hasra forduláshoz! Milánomat még oldalfekvésbe is macerás letenni ebben a terpesz pelusban, ki kell támasztani, de úgy sem az igazi... :?

Vicky: tegnap magamra kötöttem próbaképpen, elég vegyes volt a fogadtatás, kicsit nyüszizett, de sétálgattam vele, és akkor már jobban elvolt. Apa szerint csípni fogja Manó. Igazából a használati utasításban azt írják, hogy olyankor kell szoktatni, amikor nyitott a baba, mert kipihent, a pocak is tele stb.. Ma délután szerintem teszünk egy sétát lent, aztán megírom, mit szólt hozzá éles bevetésen ;)

nyáladzás: már mi is nyomjuk kb.1,5 hete, sőt cifrázzuk nyálbuborékokkal :lol:

biga.csiga

Erika:
a kimetszés oka akár méhszájseb is lehet?
óó a hüvelykúp és én jó barátok vagyunk!!!
Marhára fogok neki örülni, most megjött, azért nincs szex, aztán meg majd a kúp miatt.. Szuper!!! Ajnálom ,hogy az majd elmulassza, a rosszabbik variációt egyenlőre elraktározom az agyam egy távoli zugába.. :?
Igazság szerint én nem bánom, hogy megcsinálta most a rákszűrést, sőt azt sem, ha fél évente ismételni kellene. Nagymamám génjeit örököltem, ez már sok esetben kiderült, neki pedig 22 évesen kiették a méhét, mert daganatot találtak. Így jobban odafigyelek erre a dologra, és sűrűbben is járok rákszűrésre.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Nekem is megcsinálták a rákszűrést, kíváncsi is leszek az eredményre a sérüléseim után.... :roll:

krisz, picuranyu: Micsoda méretek! Mi még alulról nyaldossuk az 5 kilót, talán teli pocakkal már átlépjük néha :lol: Mi jövő kedden megyünk 2 hósra, kaptunk ám külön időpontot :roll: Nem is tudtam, hogy ez a módi... :oops:

biga.csiga

Krisz: nem láttam... Szánalom az egész gyermekvédelmi rendszer... Szegény gyerkőc :( A többit ezek után nem vették el?! :shock:

biga.csiga

Sziasztok!

Megjöttünk az oltásról. Gyermekem egy hős!!! Kicsit visított, amikor beleszúrták a tűt, de semmi bömbölés, meg is nyugodott szinte azonnal!!! A csípőjét is megnézte az orvosunk (érdekes, itt vigyorizott közben lánykám, míg tegnap felüvöltött fájdalmában. Én meg néztem, ja így is lehet csinálni???) és azt mondta, elég a tornáztatás!!! A 4 hós kontrollra nem is fogom a budaiba visszavinni, az biztos!
Jelentem, kereken 2 kilót hízott a születése óta és ha hinni lehet a cm-es mérésnek, 5,5 cm nőtt egy hónap alatt!!

Viki: köszi a címet, elmentem! Inkább fizetek, mint ezt mégegyszer!

Kakis foltok: tide-ba beáztatom, majd mosás előtt kb egy órával bekenem DM-es mosószappannal. Még a régi foltok is kijöttek!
magdolnasz

kakis foltok: én is szenvedte, de aztán rájöttem, hogy a Vanish szappan totál kihozza a foltokat.

magdolnasz: Nóra egy kis hős. :)

biga.csiga: mi is külön időpontot kaptunk. Kíváncsi leszek Kristóf hogy fogja viselni. :( Na meg én. :oops:
Hétfőn pedig dokihoz megyek, nekem kicsit csúszott a 6 hetes kontrollom.
Vendég

Na szombat óta Zille is belépett a napközben nem alvók táborába, úgy döntött érdekesebb a fentlét.

Meningo.. oltást beadatja valaki? érdemes?

Bukás- mi most kaptunk sűrítőt, de ez se nagyon segít, csak macera ráadásul kiköpi Zille, és ő is képes két órával az evés után bukni.

Kép

Kép
lucus16

Biga.csiga: nem volt róla szó, de az a minimum, hogy elvegyék. Különben a tisztelt ügyvéd úr meg gondatlanságból elkövetettet akar kiharcolni a különös kegyetlenséggel elkövetett helyett. :shock: Attól, hogy valaki s.gghülye és csak 2 általánosa van, még el kéne, hogy lássa a gyerekét. Minek szül??? Bár tudom, drága az óvszer. :twisted: :twisted: :twisted:

krisz78

lucus:
mi beadatjuk , Anna is megkapta, most fog emlékeztetőt kapni majd.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Nem győzök visszaolvasni! :roll:

De édesek a babák!

Mindenkinek köszönöm a jelölést, remélem sikerült a visszaigazolás!

Kötés! Én is imádok kötni! Leventének meg az apjának is kötöttem norvég mintás pulcsit, sapit, stb.
Gyöngygoblent szokott varrni valaki? Nekem az a másik kedven időtöltésem!3Sajnos egyre kevesebb idő jut rá!

Moffli! Anyósod mondjon le! Ha nem tud támogatni, kétségeket ne ébresszen benned!
Tökéletesen neveled Noémit! Annyit alszik és annyit van ébren, amennyire neki szüksége van. Ha többre lenne szüksége többet aludna! Ezt nem lehet szabályozni, sirni hagyással meg pláne nem!
És nincs két egyforma gyerek! Levente egész nap fent volt, alig aludt 1-2 órát, Milán meg alszik szinte minden kaja után.
Csak arra figyelj, hogy ha látod álmos tedd le aludni (olyankor nem jó vele játszani, mert nyügös lesz és később nehezebben alszik el).
Örülök, hogy pároddal alakultok!
Milyen játékról lenne szó?

Manocskák! Minden elismerésem a tietek, hogy magatokhoz vettétek párod gyerekét!

Jandrea! Venish szappan - frissen hideg vagy langyos vízben kimosni!

Kata! Bölcsességfog! :(

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Krisz: egyetértek! Szerencsére nem láttam! Viszont amin kiakadtam, hogy a "fényevőt" felmentették!!! Az ügyvédje meg felháborodott, hogy kényszergyógykezelést kell kapni! :twisted:

Tanácsot kérnék!!! Eddig naponta volt kaki, most meg két hete 3-4 naponta. De szenved tőle a gyerek. A pénteket végig sikította, üvöltötte, végül kapott glicerines kúpot, az segített. Viszont most megint három napja nincs.
magdolnasz

magdolnasz: nálunk már több hete kakiprobléma van. A doki azt mondta, max. 3-4 napig hagyjam ezt. Gyengén lefőzött, nagyon kevés kamillatea segít Kristófnak ilyenkor.
Vendég

Magdolna: nekem is a kamillateát mondták, végső esetben meg a hőmérőzést. (amikor már órák óta sír és feszít)

Fényevő: :evil: Annyi idióta barom van a világon!!! Az ügyvédjével együtt pár hónap fényevésre ítélném őket. Azért a csávó jó felhízott az előzetesben kapott kajától. Ott miért nem fényt evett???

krisz78

kamilla teához még annyit, hogy huzamosabb ideig nem szabad használni, mert állítólag a bélflórát tönkreteszi.
Vendég

Magdolna, nem adsz neki infacolt? Mert nálunk akkor volt ilyen szorulás, amikor minden kajcsi előtt kapta...

Krisz, nem láttam ...szerencsére... :evil:

Mágnes, akkor tényleg jobb az óvatosság...biztos a dokid is azért ilyen alapos :wink:

Meningo: szerintem mi is beadatjuk majd.

Zitocs, jó hogy írtad a rotás oltásról! Én persze nem olvastam a betegtájékoztatóját :? Leventének is voltak pocakproblémái utána, sokat bukott, inkább hányt, és a kaki is más volt.

Biga.csiga, várom a beszámolót! Én most egy ilyet néztem, de brutal drága, viszont állítólag nagyon jó:
http://www.happy-baby.hu/index.php?cPath=142

Kép
vickybabe

vickybabe: mi babazsákkal próbálkoztunk, na, sajna nem jött be. :(
Most rugalmas hordozókendőt rendeltem a Liliputin. Várom, hogy megérkezzen. Remélem ez már be fog jönni Kristófnak, nagyon szeretném hordozni őt.
Vendég

Mágnes! Anna mikor kapta a meningococcus szurit? Csak azért kérdem mert Máté egyet kapott mikor betöltötte az egy éves kort. Kell ismételni? Ha igen akkor rákérdezek én is, hogy neki mikor kell.
Petrának is beadatom de szintén egy éves korban mert akkor csak egy szuri kell. A pneumoval meg megvárjuk a kötelező szurik végét.

Enikő! a hallásvizsgálat van minden nap délelőtt? Mert holnap szeretnénk menni...remélem lesz éppen rendelés. JA és pontosan hova kell menni? Ott rögtön az UH mellett?

Moffli, Picuranyu de jó, hogy itt vagytok megint!
Az altatáshoz annyit, hogy majd ki fog alakulni egy napirend de még korai hisz épphogy rájönnek, hogy mi az éjszaka és nappal közti különbség. MAjd ha jól kinézelődték magukat és esetleg jól ki is fáradnak úgyis aludni fognak! A lehetőséget meg kell adni rá, hogy amikor álmos akkor tudjon aludni mert akkor tényleg nyűglődés lesz a vége. De úgyis beáll egy rendszer, nagyobb korban meg már lehet erőltetni, hogy igenis délután le kell feküdni pihenni. Én megbolondulnék ha ebéd után Máté nem aludna egy két órát...meg Ő is tiszta dili 5-6 óra felé ha nem aludt délután.

Jó hogy írtátok a tippeket a kakis foltokra. Én is küzdök velük több kevesebb sikerrel. Máté ruháit Ariel Kid-el mostam és tökéletesen kivett mindent mindenféle kezelés nélkül. Csak épp nem lehet már kapni olyan mosóport és a sima Ariel sem tudja már ugyanazt. De ha a VAnish szappan tényleg olyan jó akkor veszek megint. Egyébként ugyanolyan szaga van, mint a háziszappannak. Szerintem az is kivinné. Legközelebb ha megyünk haza csongrádra majd kérek a szomszédból mert ott főzik és összehasonlítom.
katuska79

Nem semmik ezek az éheztetős történetek. Csak én egy valamit nem értek. Hogy az anya miért nem kért segítséget? Szó nélkül végignézte a két éves kislány éhezését????? Nem érdekelte mi lesz a születendő babával???? Velem ezt biztos nem lehetett volna megcsinálni mert biztos segítséget kértem volna azonnal. Ha meg bezárnak akkor ordítok, kiabálok, verem a falat stb stb.....főleg egy panel lakásban. Szegény kisgyerek nem sírt? Én ha nem adok eleget Máténak akkor olyan nyűgös, hisztis, agresszív és simán kipakolja a hűtőt élelmet keresve:)
katuska79

Katuska:
1 éves kora előtt kapta, neki még kettő kellett. Azt mondta most a doki néni, hogy 2 éves kor körül kell az emlékeztető.
A Pneumo ellenin mi nemsokára túlesünk, az elsőt megkapta az első oltással, a másikat pedig majd a következővel.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Katuska: szerintem az a nő simán elhitte, hogy jó, amit csinálnak. Az ilyen szektás szarságok teljesen képesek kifordítani az embert. Csak azt nem értem, hogyan? :shock: Mert engem aztán kényszeríthetnének ilyenekre!!!! Gyenge akarat, vagy a fene se tudja. De, hogy egy anya ne érje fel ésszel, hogy egy kétéves gyereknek enni kell, azt nem értem. Magukat tegyék tönkre , ahogy akarják, de a gyerek életével játszani nincs joguk.

krisz78

Ja értem Mágnes már emlékszem! De ez oylan érdekes ha egy éves kor előtt adatod be akkor kell emlékeztető ráadásul kétszer szúrnak, ha egy évesen akkor nem kell emlékeztető és csak egy szuri az egész. Ilyen nagy lenne a különbség? A pneumvóal ugyanez. De miért?

Nem tudjátok hogyan lehet leszedni az üvegmaricát? Le kéne szednem a karácsonyi dekorációt de nem lehet lehúzni. Úgy látszik valami pengével kell lekapargatnom.
katuska79

katuska:
aceton?? :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?