Kíváncsi,
tudom, hogy vissza lehet emlékezni, de nem úgy, mint mondjuk 5 éves korodbeli emlékekre. Miért most? mert most hívtam elő (meditáció), és mert most voltam kész szembenézni vele. Nem érzek összefüggést a férjemmel töltött idő és eközött az emlék között. Mit akarok tenni? Mint írtam, kineziológushoz mennék, talán az segít. (Érdeklődve várom a kérdéseidet, mindig vannak köztük elevenbe vágóak.
)
Anna,
Igen, tudom, hogy igazad van. Nem örökre csomagoltam be, sőt ki akarom bontani, ezért is írom ide ezeket. Foglalkozni akarok vele, de nem érzem magam képesnek egyelőre mással. És ha a következő pszich. is unszimpatikus lesz? Ha nem fogok tudni megbízni benne? meddig menjek el? Meddig keressek? A másik baj ezzel kapcs, hogy nincs pénzünk terapeutára, így marad a TB támogatott segítség. Az Erzsébet kh-ba mentem, de most mit mondjak? Hogy bocsi, nem vagyunk egymásnak teremtve, van-e ott magánál együttérzőbb, felkészültebb női(!) szakember? Elmehetek a Tündérhegyre is egy szombaton, aztán valahova a városba hétközben, igen. Ami megint idő. jaj hallom magam, ezek a kifogások.
Az igazság az, hogy nagyon-nagyon félek szembesülni azzal a fájdalommal, ami bennem van. És úgy mentem ahhoz a nőhöz, hogy igen, itt majd mindent tisztázunk, ott lesz mellettem, fogja a kezem, biztonságban leszek mellette... de nem így történt. Tegyük fel, hogy elmegyek mégegyhez, akinek újból el kell mondanom az egészet. És ha az sem jó? Nagyon nehezen nyílok meg ezzel kapcsolatban.
A pszihoszomatikus betegségekre van kilátásom, tudom, Érdekes, azóta egyáltalán nem gyógyulnak a sebeim. (Vajon mért...) És ez csak egy kis tünet.
Olyan, mintha megbénultam volna. Nem ismerek senkit, aki előtt meg tudnám mutatni annyira legalább a fájdalmamat, hogy sírjak előtte. Azt érzem, hogy egyre keményebb vagyok, és tudom, hogy ez nem jó. De képtelennek érzem magam, hogy megmozduljak. (Hálás lennék, ha megkérdezné az az ismerősöd, de mint írtam, nem megy magánban. Csak kh-i (ambuláns) ellátásban. És csak nőhöz megyek.)
Látjátok, most is. Annyira intellektuális tudok lenni, csak távol tartsam magamtól azt, ami a torkomat fojtogatja.