A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Picuranyu, Krisz: köszi a teás tippet! Sima kamillateából csináljátok, amit a gyógyszertárba lehet kapni? Vagy filteresből?

Viki: nem kap infacolt. Három hetesen adtam neki 5 napig, azóta nem. Múlt héten próbáltam a hasfájás ellen beadni, de kiköpte :)

Krisz: szerintem elég egy gyenge, befolyásolható jellem ehhez a szörnyűséghez. Én is ugyanezt mondtam tegnap, hogy a pasi a börtönben valószínű nem "fényt evett", mert elég széles.
magdolnasz

Katuska: vaszínű anyuka is zakkant volt, csak őt már nem lehetett megvizsgálni "agyilag". Amúgy ennél az esetnél is kérdés, hogy hol volt a védőnő és a gyerekdoki, na meg a nagyszülők?????
A kislány meg vszínűleg eleinte lehet, hogy sírt, később meg csendesen beletörődött a sorsába... :cry:

magdolnasz: hülyén fogalmaznak azzal, hogy felmentették a fényevőt, mert ez így nem igaz. Valójában bűnős, de hülye, ezért nem sittre megy, hanem a pszichiátriára csukják "gyógyítani". Ilyen a törvényünk. A védők meg sajna ilyenek, mondhatjuk, hogy megdolgozik a pénzéért.... :twisted:

Vicky: na, erről a hordozóról még nem is hallottam :shock: Én már befejeztem a "gyűjtést", elég ez a háromféle :roll: :lol:

picuranyu: Én nem is gondolok rá, nem tudom hogy reagál Milán.. Amikor a kórházban az ujjait bökték meg és véreztették, csak nyöszörgött, amjd amikor végeztek, akkor kezdett ordítani. Jön velünk apa is, szóval lesz, aki majd engem is vígasztal :oops:

foltok: nálunk is Vanish szappan van, meg áztatás néha...

biga.csiga

Igen Krisz ez az! gyenge akarat.... Sokan tárgyaknak tekintik a gyerekeket és azt csinálnak velük amit akarnak. Oylan borzasztó dolgokat művelnek, hogy még egy pillanatra belegondolni is szörnyű. Iszonyat miylen aberált emberek vannak és már becsukni sem lehet őket mert nincs hová! Hogy lesznek így biztonságban a gyerekeink?
De nemcsak a felnőttek miatt vannak veszélyben hanem már saját társaik miatt is! Mert ugye mikor mi voltunk gyerekek akkor is volt hogy megbunyóztuk egymást lerendezve a sérelmeinket de ennyire nem durvultunk el sosem! Meg akkor vigyáztunk a barátainkra a kapcsolatainkra mert ha kiközösítettek egy csapatból akkor magunkra maradtunk és az nagyon kínos volt. Most meg úgy van vele sok gyerek, hogy tojik a barátságra mert hazamegy leül a gép elé és csetel a láthatatlan barátaival akikkel nem lehet összeveszni mert regel egy új névvel és máris kezdheti elölről.
katuska79

Mágnes! jó ötlet kipróbálom. Bár csak aceton mentes körömlakklemosó van itthon de hátha...végül is az is oldószer.
katuska79

magdolnasz: gyógyszertári kamillából csinálom neki. 1 pohár vizet felforralok, abba 1 kávéskanál kamillát teszek, hogy gyenge legyen. Kb. 10 percig hagyom állni, majd leszűröm. Eddig Kristófnak elég volt pár korty belőle és jött a kaki.

biga.csiga: velünk is jön apa, hátha fel kell mosni engem. :)
Vendég

picuranyi: köszi!
magdolnasz

Magdolna: én filteresből csináltam. Ezek szerint tök mindegy.

Igazad van, Katuska saját társaik miatt sincsenek biztonságban. Gyerekbandák veszik el a telefonjaikat, verik meg őket.. Amikor még én is egy olyan suliban dolgoztam, ahol sok probléma volt, egyszer megkaptam egy kedves anyukától, hogy elföldel. Mert elloptam a gyerek uzsonnáját. Én? Kell is nekem a párizsis kenyér. Az igazság az volt, hogy a gyerek megette, pedig haza kellett volna vinnie. Félelmében azt mondta otthon, hogy "Kriszti néni nem adta oda" Másnap ott ordibált anyuka. Tök sokszor előfordult, hogy az ilyen szerencsétleneknek mi vettünk kaját, mert otthon nem kaptak. Így figyelni se tudtak órán, állandóan rendetlenkedtek. Aztán volt olyan is, akit a gyámügy onnan vitt el a suliból. Szörnyű volt. És ez csak egy példa.... Azóta már egy 12 évfolyamos gimiben dolgozok, és itt nincs ilyen szerencsére.

krisz78

Katuska: ha üvegfesték, akkor rá kéne legyen írva, mi oldja... ha matrica, annak meg le kéne jönni :roll: bár hallottam, hogy nem mind fogad szót :?

Enyém lány átaludta az éjszakát, a délelőttöt (1/2 12-kor kelt), és most is alszik... remélem, nem beteg :?

Moffli: ne hallgass anyósra!

Folt: én sima mosószappant használok, meg van vanish porom, az tuti jó, abba áztatni szoktam.

Biga.csiga: az uh kapcsán azért csodálkoztam, mert Magdolnával uott szültünk.

Megyek Mesiért, majd még jövök...

Csöre
csöre74

Oltás: én is be vagyok tojva,hétfőn megyünk....Anyukám jön velünk, Apa nem tud, én meg a gondolatra is leizzadok, hogy egyedül :oops:

Vicky: örülök,hogy bejött a hely a szűrésre,amit ajánlottam. Mi pénteken megyünk kontrollra,remélem, minden OK lesz.

Fényevők: no comment.... :evil: Valakinek hülyének is kell lennie,na de ilyen áron????? :shock: :shock: :shock: :evil:

Picuranyu,Magdolnasz: gratula a gyarapodáshoz! Enyém gyerek úgy látszik nem lesz egy hízékony alkat....Annyit eszik, hogy csak na és épp nyaldossuk az 5 kilót, Biga.csigáékhoz hasonlóan :roll: De közben napról napra ügyesebb és okosabb, már a fél város elmondta, hogy ez így tökéletesen rendben van...akkor megnyugszom. Végtére is egyenletesen gyarapszik,igaz piciket, de a megkívánt mértékű meghízza. Dokinéni közölte nemes egyszerűséggel, hogy dobjam ki a mérleget a p****ba,mert csak magamat hergelem vele. Jogos. Amíg alszik,pisil,kakil és nem nyűgös (extrán,műsoron kívül), akkor nem lehet baj....Csak Anya ne izgulna. De izgul és ez rossz
:( :oops:

Katuska: nekem is le kéne szedni a matricákat! Komolyan nem lehet lehúzni?? Na,klassz... :roll:

Foltok: én is Vanish szappant használok, az jól kiszedi, meg vettem Vanish Oxy-Actiont, abba előtte beáztatom, az jól kiszedi a nagyját, szappannal csak korrigálni kell.

Hordozóeszköz: Vicky,tök jó ez a szerkentyű is! Én néztem a kendő mellé a Baby-Björn kengurut -- az sem 2 fillér! Van valakinek tapasztalata vele?
Amúgy valamelyik 'szakirodalomban' láttam, hogy Brad Pitt és Angelina Jolie is azt használ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Peni: tök jó,közös sétával Zéténnyel nagyon is benne vagyunk!!! Bár most megint c@r időt mondanak a hét további részére :roll: :evil:

KépKép

KépKép
kata8110

Csöre: Martin is aludt éjjel jól, most is alszik,meg délelőtt is hunyt egy keveset,magától a járókában! Az én híresen napközben nem alvó fiam :roll: :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Erika! Rákszűréssel kapcsolatban nekem is ezt mondta a dokim!
Gratulálok Zsofinak az átforduláshoz! Mi ilyet még nem tudunk!

Gombócmakka! A fürdés nálunk 8-kor van, 5-6 óra között eszik, majd fürdés után ujra eszik, azzal alszik 3-4-ig. Kb. fél 7 és 8 között nálunk is áll a bál, de amúgy egész nap egy tündér!

Biga.csiga! A mellszivódról légyszi tegyél be egy linket. Szeretném megnézni, lehet nekem is vennem kell valami hasonlót. Mostanig egyáltalán nem volt hajlandó cicizni, átváltottunk haberman etetőre, most a cicit elfogadja, de rettentően harap. Kettőt szív, egyet harap! :roll:

Lucus! Mi beadatjuk! Levente is megkapta!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Jandrea: gyerekorvos ügyben mi is szeretnénk majd kihívni,ha szükség lesz rá (ne legyen!)! Mikor legelőször kijött,akkor megkínáltuk 2000 Ft-tal,de nem fogadta el,ugyanígy jártunk, mikor Martin 1 hónapos volt...Azt mondta, ez jár a piciknek! :roll: Remélem, majd rémleni fog neki, hogy nem jár rosszul,ha kihívjuk és jön, mert én sem akarom a rendelőbe hurcimbálni. Oltást nekünk az egészséges rendelésen adnak, odamegyek bármikor és már szúrnak is! Na, ez lesz hétfőn :shock: :roll: :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Katuska! Karácsonyi ablakdísz! :D :D :lol: Én is nemrég szedtem le a csillagokat!
Hallásvizsgálat minden héten kedden 10-11 között van elvileg, gyakorlatilag kedden délelőtt telefonálni kell, a zárón van egy telefonszám.
Igen ott van az UH mellett.
Vigyázz a gyerkőcökkel, mert Levente szerintem ott szedte össze ezt a hányós, hasmenéses vírust.

Magdolnasz!
"Én is ugyanezt mondtam tegnap, hogy a pasi a börtönben valószínű nem "fényt evett", mert elég széles."
"A börtön ablakán soha nem süt be a nap........... :lol: :lol:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

enikő: :D most néztem, 10 nap különbséggel születtünk :)
magdolnasz

Enikő! köszi! hát ezen most jót röhögtem....nem süt be a nap :lol:
katuska79

Kata: és kidobtad a p.....ba a mérleget? Martin okos, ügyes, egészséges, jelentem, Mesi is akkorákat hízott, nem olyan nagyokat, mint Zaza és Saci. Igaz, sosem volt dundi, de sebaj :wink:

Mi már a tavaszi ablakdíszeket pakoljuk :) Saci kapott két virágtündért, meg egy csomó pillangót :lol: :lol: :lol: nekünk is simán lejött a téli.

Hordozás: hát, nem egyértelmű, hogy el vannak ragadtatva :roll: Saci is lassan szokta a kendőt, most már rögtön alszik, ha beleteszem. De ha nagyon éber, akkor nem biztos, hogy tetszik neki, hogy nem sokat lát a nagyvilágból. Mert ugye már jobban érdekli a világ, mint a pólóm színe :roll: :lol:

Asszem, mégis van valami kis nyűgje :( nyüszög a picikém :( megyek, megápolom a kis lelkét :roll:

Csöre
csöre74

Mágnes, méhszájseb, erre azt mondta az egyik dokink, hogy minden fogamzóképes korú nőnek van, és nem is kellene vele igazán kezdeni semmit, csak ha panaszt okoz. (bővebb folyás)

Kakis foltok, én beásztatom Vanis oxi actionba, és van szapan is.

Kaki probléma, én igazából már ezért is iszom a Laktoherbet. Nálunk nem hasfájást okoz, hanem minden nap trottyol egyet. Remélem így is marad.

Most jöttünk meg a sétából, amikor elmentünk olyan jó idő volt. :cry:

Kép
Kép
cs_erika

beásztatom=beáztatom

Kép
Kép
cs_erika

erika: a laktoherb nálunk inkább hasfájást okozott. Bár a jó ég tudja, mitől fájt igazából, de amióta a DM-est iszom, nincsenek olyan gondok. Ezek szerint ez nem hashajtó hatású. Viszont félnék visszatérni a laktoherbre, hátha nem lenne jó neki.
magdolnasz

A laktoherb nálunk is hasfájást okozott. Én is a DM-esre tértem át. Ettől durrogtat, mint egy sorozatlövő. :lol: Állandóan szellőztetni kell a szobáját.

krisz78

Sziasztok!

Ez a fényevő tényleg állati gáz..........én kipróbálnám rajta a saját módszerét. Bezárnám egy tök üres szobába néhány hónapra aztán meglátjuk mennyire táplálja a fény........adnék én neki gyógykezelést.....semmit! Csak fényt!! Fú de megreformálnám én az igazságszolgáltatást főleg ha ilyenekről van szó.....

Csajok mi lett azzal az 5 hetes kisbabával aki állítólag "eltűnt"? Lemaradhattam a hírek folytatásáról mert csak azt tudom hogy keresték nagyon aztán nem tudom végül mi lett............ti tudjátok?

Kata: örülök hogy benne vagytok a babakocsis sétában:-) Várunk egy szélmentes, kellemes tavaszi napot és összehozzuk!
Bár ahogyan az időjárást nézem lehet hogy idén elmarad a tavasz :roll:

KépKép
peni

Csöre: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Jóóóóóóóóóóóóóóvannnnnnnna :lol: Csak anyája izgul hülye módon :oops: De eszik,nem rí,csak ha teleteszi a pelust, ő ugyan nem üldögél kakiban :lol: Megpróbálom majd én is levakarintani az üvegmatricát :roll:

Nem tudom,mitől, de Martin naponta 3-4 alkalommal kakil, most hogy ennek van-e köze a Laktoherbhez,azt nem tudom.De amikor szopi közben termel,az brutális,olyan hangja és 'illata' van,csak úgy sistereg a kis feneke a kezemben :lol:

Szóval,én ilyet szeretnék (meg még mennyi mindent :oops: )

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=25

KépKép

KépKép
kata8110

A DM-esnek mi a neve?
Saci hasa fáj a Fitolac-tól és a HIPP-től is, de DM-est még nem sikerült elcsípni :?

Rákszűrés: tegnap felhívtam a dokimat, azt mondta, hogy negatív az eredmény... akkor ezek szerint ez is viszonylagos? Vagy csak nem tudlak követni benneteket :roll:

Elmentünk Mesiért, Saci végig üvöltött, most megint alszik :roll:

Csöre
csöre74

Peni: tök jó! A tavasz 'érdeklődés hiányában' elmarad :roll: Bizti majd 30 fok lesz egyből! De szólj,hogy nektek mikor jó és összehozzuk!
5 hetes babával nem tudom,mi lett :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Okés Kata :) , megdumáltuk!
ÉN sem tudom mi lett az 5 hetes babával, vagy nagyon elhallgattak vagy csak lemaradtunk....bár én a hiradót meg szoktam nézni -ha más kultúr műsorhoz nem is jutok hozzá-.
Kíváncsi vagyok hátha látta valaki.........érdekelne mi lett a sztori vége.

KépKép
peni

peni: én se hallottam semmit a babáról. Szerintem hallgatnak a dologról, nem hiszem, hogy ennyien lemaradtunk volna.

Csöre: a tea: babylove - bio-stilltee für mama
Sárga dobozban van és háromszázvalamennyi az ára.
magdolnasz

Biga.csiga: fúúú, kösz az infót! Ez teljesen jónak tűnik a méretek alapján, szerintem meg lehet oldani. Figyi, ha a barátnőm holnapután nem hoz nekem házhoz egy ilyen me tai-t (apropó, a tietek nagyon jó színű! Tetszik!), akkor igen, ha nem gond neked, szeretném kipróbálni.

Kenguru: no, úgy tűnik, hogy most már el leszünk látva hordozókkal- Apa kollégája most akarja eladni Apának a Chicco típusú kenguruját- holnap azt is megkapjuk kipróbálásra. A végén még összejön a két hordozó -egy gyerek konstelláció.

Kenguru2: Kata, én most vadul fórumokat nézegettem kenguru és egyéb hordozó ügyben, és azt olvastam, hogy különösen fiúknál kell ügyelni arra, hogy a baba ne csak a lába között legyen megtámasztva a kenguruban, ne csak ott lógjon, hanem ha lehet, a teljes popsin tudjon ülni. Ennek nézz utána!

Babás horror sztorik: nem akarom tudni, nem, nem, nem... :evil:

Vickybabe: :D Maszatmanót én ma Rotamanónak hívom :D SZerencsére ma sokkal jobban van, mint tegnap, kedve is és a gyomra is jobb...

Kakiprobléma: ma tovább csökkent nekünk is- egész éjjel és ma délutánig csak 1 adag volt... de ezt a kamilla tipp ez jó ötlet!

Kórus: annyira jó volt, tényleg- éljenek a nagyszülők!!! Remélem, tudok majd rendszeresen járni- akkor pláne, ha tudok tejcsit lefejni és eltenni, hogy legyen vésztartalék Éhenkórászkának.

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok!

Vagyok én is csak névnapoztunk!

Babócám is egyre többet van fenn nappal sokszor annyit nyüzsög hogy még pisilni is nehéz elmenni. Ilyenkor lerakom a kiságyba,ő pedig rázendít.
Éjszakák: 2 napja alvás este 1/2 7-től éjjel 1-1/2 2-ig utána pedig 1/2 6 körül. Próbáltam kitolni az esti etetés idejét de eddig nem sikerült. Bébi óraműpontossággal működik ha nem kapja meg a cict akkor kiabál. Így Nekünk még nem sikerült napirendet kialakítani.

Oltás: én beadatom a Rotát, Meningo-és Pneumococcust !

Foltok: Tide-os vízbe beáztatás és pici átdörzsölés után Nekem minden kakifolt kijött!

Kata: a teszveszen lehet lőni jó kis hordozókat ha nem zavar hogy használt, vannak klassz dolgok :wink:

sahli

Sahli! Boldog Névnapot Patriknak!

úgy látom többeknek a tide-os áztatás válik be!

Úgy látszik minden délután elromlik az idő. de minket már nem érdekel. Kimegyünk délelőtt is délután is ha esik ha fúj :evil:
katuska79

Köszönöm Katuska!

sahli

Hahó! vasárnap babaexpo!
http://www.babaexpo.hu/
katuska79

Sahli: boldog névnapot Patriknak!

Tide: hm.... még nem próbáltam...

Kata: na azér' ám! :wink:

Magdolna: köszi, megnézem

Csöre
csöre74

Nagyon szépen köszönöm a mosási tanácsokat!!!!
Szükségem is van rájuk, mert lánykám ma is alkotott. Tegnap nem volt kaki, ma pedig bepótolta. Úgy örültem neki, szegénykém már nagyon szenvedett. Viszont szó szerint tocsogott a kakiban.
Úgyhogy van min kipróbálni a most tanult praktikákat.
Mihez kezdenék nélkületek???? :roll:

Tényleg! Sahli! Patriknak nagyon boldog névnapot!!!!!

Kép
jandrea

Magdolnasz! Akkor tegnap volt a szülinapod?!
Boldog Szülinapot kívánok!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Erika: gratula a forduláshoz!! Nálunk is alakulgat, már szépen kinyomja magát, de a fordulás még csak nem akar összejönni :cry:

Moffli: anyóspajtás :twisted: Annak viszont örülök, hogy alakulnak a dolgaitok :D

Rákszűrés: nekem azt mondta a dokim, hogy szoptatás alatt nem csinálja meg, mert téves eredményt adhat.

Katuska: én a körmömmel kapartam le az üvegmatricát (szerencsére nem volt túl sok), mert az előző lakásban késsel próbálkoztam és teljesen összekaristoltam az üveget :evil:

Kata: Bálint is imádja szopi közben telerakni a pelust :lol: Meg reggel a kiságyban :lol: Egyik hangos rotyogtatását sikerült is megörökítenünk az utókornak, tegnap este vagy 5-ször megnéztem a videót és olyan jókat derültem rajta :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Enikő: Medela mini electric. Ez is kölcsön kapott, ezért most beruháztunk egy sajátra, szintén a Vaterán, amit állítólag csak egyszer használtak, mert nem lett teje a tulajnak. Ki tudja, hogy így van-e, de 3 nap visszafizetési garanciát vállal, annyi idő alatt nálunk meg kiderül, hogy jól működik-e, és bírja-e a kiképzést... :roll: Így néz ki: (amit most használok régebbi gyártású, de csak annyi a különbség, hogy a motor rész nem ilyen dizájnos, hanem szögletesebb)

Kép

Enyém gyerek nem harap, de ha cicizik még mindig hihetetlenül lassú, és ráérős. Ha nem ömlik, akkor meg nyüszög, és csapkod a kezével, kalimpál a lábával. Olyankor ön -és közveszélyes, mert fejbe veri sajátmagát, állon és nyakon ver engem, megüti a cicit, szédületes :shock: Mivel nem lakik jól, sűrűn is kér, ma már reggel 9 óta kb. ötödjére cicizünk. Ez van, éjjel ezért szoktunk le a ciciről, mert ezt nem lehet bírni hosszútávon.

Vicky: mei tai kipróbálva élesben :D Éppen ébredezett Manó Milán mosolyogva, gondoltam elkapom. Gyorsan felöltöztem, őt is összepakoltam. Magamra kötöttem, de már elkezdett nyüszögni, vszínűleg melege is volt. Kiléptem az ajtón, elhallgatott, mire leértem a lépcsőn a földszintre már aludt :lol: Útközben néha próbált fészkelődni, ami nem ment, ezt annyira nem értékelte, de nem sírt. A végére nagyon mélyen belaudt, de a kötést még gyakorolnom kell, mert mire hazaértünk lejjebb csúszott :oops: Én majd megsültem, úgy melegítette a végére a hasamat. A kabátot nem tudtam összehúzni, így a feje felett befújt a szél a nyakamhoz, az nekem nem tetszett... :roll: Egyszer Milán megfeszítette magát útközben és a fejét hátra csapta, ugyan ez jobban megfogta, mint a kendő, de ez sem volt az igazi, gyanítom szsorosabbra kell kötnöm, hogy jobban tartsa a tarkójánál...

rotyi: van, hogy napi egy van, de van hogy napi 3-4. Én nem iszom semmilyen teát, meg homeós bogyeszt sem szedek, Manó sem kap már Espumisant, és Mecsek Babyt (köményes-kamillás) sem. Ha fáj a pocak, masszírozás van, ringatás, nyugi cici, és hamarosan jön a szél, meg a nagydolog ;)

Maszatmanó: nekem jó, majd írj, hogy sikerült-e a próba, ha nem, akkor egyeztetünk, és jöttök ;)

biga.csiga

Kata, bálintanyu: Nálunk is sokszor van "felül tölt, alul ürít" műsor :lol: De azt is csípem, amikor "dumál" szopi közben, teljesen le lehet vágni, hogy élvezi a dolgot (hát persze, ha ömlik a tej) :D

biga.csiga

Egy fotó a tegnapi bolondozásunkról. (inkább csak én hülyéskedtem) Kép

Sahli: boldog névnapot Patriknak!! :D

krisz78

kata8110 Nekem Baby Björn van csak nem Original, hanem active, az jobban tartja a hátat és a teszveszen vettem használtan annyiért, mint egy új Original.
Nekem egyelőre az a bajom vele, hogy szerintem nemigazán tartja Zillét, aki még nem tartja biztosan a kobakját.
Maga a hordozó viszont nagyon kényelmes.

Zille is rendszeresen akkor végzi dolgát miután jóllakott, persze a tiszta pelusba, véletlenül se előtte, és iszonyat mennyiséget bír kakilni akár 4-5 naponta.

Kép

Kép
lucus16

Sahli: Boldog névnapot Patriknak!!! Megnézem majd a teszveszt,vaterát is, ha van jó állapotú,akkor nekem bőven megfelel! :wink:

Zitocs: köszi a tanácsot kenguru ügyben,akkor erre nagyon fogok figyelni! :wink:

Lucus: annyira még nem vagyok otthon a témában, de ha azt mondod,hogy az active jobb,akkor arra hegyezem ki magam! Martin egész jól tartja a buksiját, ha éppen nem kómázik :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

enikő: köszi :) vasárnap volt. Neked is boldog szülinapot, így utólag!

Shali: boldog Patrik napot!
magdolnasz

Krisz: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Éééédes!!!

KépKép

KépKép
kata8110

Mosás: a mosható pelusokat fele mosószóda fele Dreft-be mosom, és ecettel öblítek. A ruhákat csak Dreft-be.
A kakifoltokat a dm-es gallseife szappannal (145 ft) szoktam átdörzsolni.

Hordozók: nekem gipsymama rugalmas kendőm van kölcsön és egy Nandu. Ebből még a rugalmasat használom, de csak a lakásban eddig. Mivel bemelegszünk, ezért én levetkőztetem, vagyis egy réteggel kevesebb van rajta, amikor magamra kötöm.

Köszi a fürdős válaszokat.
Nekünk sincs még napirendünk, maximum két nap egyforma véletlenül :)

Kaki: nekünk napi több van, általában szopás közben, ezért pelenkázok szoptatás után

6 hetes kontroll: pénteken megyek. Akkor fizetnénk a szülést is. Szerintetek ettől még a vizsgálatért fizetni kell, nem? A magánrendelésére megyek...

Kép
gombócmakka

Hello LÁnyok!

Kicsit el vagyok veszve, mert már megint krízis van nálunk... :cry: Vasárnap éjjel óta megint tiszta takony szegény Ádi, aminek az a következménye, hogy két napja nem eszik. :?
Tök jól beállt a 4 órás kajálás már, amitől éjjel már csak egyszer kelt, reggel 8-ig aludt, délelőtt 2.5-3 órát és délután is ennyit aludt. Összmennyiségben sokkal többet megevett (átlag 150-180 grammokat lenyomott) így hogy csak 4 óránként evett. Erre most meg nem értem miből él, mert örülök, ha megeszi a 100-at. És ami a legfuribb, hogy nem kér enni sűrűbben, csak 4 óránként. Viszont NEM ALSZIK azóta csak fél órákat. Éjjel szerencsére eddig nyugi volt, leszámítva, hogy 2-3 alkalommal ki kellett szívni az orrát, mert szó szerint fulldokolt és nem kapott levegőt. De mindig visszaaludt szegénykém. Hogy lehet elég neki két napja ennyi kaja??? És igazából kajálás előtt mindig kiszívom az orrát és kap is rendesen levegőt, ömlik is a tej, melózni sem kell érte... szóval miért nem eszik????? TELJESEN KÉTSÉGBE VAGYOK ESVE. Mert nem értem, sírni nem sír többet, csak álmos egy órával a fél órás alvás után... Aztán ma este már szerintem azért nem evett normálisan, mert annyira álmos volt, hogy elájult 120 után... :cry: Hulla vagyok, mert egész nap nem tudtam pihenni semmit, éjjel szörcsög a drágám azért nem alszunk, meg pórszívóztunk ugye...
Na jó nem panaszkodom, csak úgy sajnálom szegényt. De annyira nem látszik betegnek, "csak" az orra taknyos. :(
Viszont a holnapi oltás elmarad... :roll:

Én is holnap megyek végre 6 hetes kontrollra, már tök égő...

Tök jó ez a sok kendőző kismami itt! Enyim gyerek pl. utálja a babakocsit is, és hosszú távon inkább a kendőt választom.

Jó hogy írtátok a mosást, nekem sem jött ki egy csomó kaki... :?

Nem is tudom ki kérdezte, mi is mindent kipróbáltunk a fürdés előtt és utáni etetésről, mert ugye nem tudtuk miért ordít a gyerek... :roll: Amióta van beülőke azóta imád fürdeni és UTÁNA kap enni. Mert nálunk már ez az alvás része, félhomály, stb. Dúdolok neki, simókálom a szemöldökét (ettől elalél teljesen). Nem alszik el cicin, de utána beteszem az ágyba és kidől a krapek.

Annyi mindent akartam írni, de nem bírom, megyek elborulok.
Jó éjt!!
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Gombócmakka: persze, a vizsgálatért külön kell
Fürdés: Saci akkor eszik, amikor kedve van, ha ez fürdés előttre jön ki, akkor, ha utána, akkor.

Edit: még nem kell, hogy meg tudjanak fordulni a babák! Ne aggódj. Még a 3-ik hónapos forgolódás is korai. Nem csak fizikailag, hanem agyilag is el kell érniük oda. És teljesen eltérően tudnak fejlődni. Lehet, hogy Bálint valamelyik másik területre gyúrt ezidő alatt :wink: Egyébként Saci mégcsak szándékot sem mutat arra, hogy megfordulna. Hamar megunja a földön játékot, hason kb 2 perc, hátán kb 15 perc, amit egyszerre bír, és ezt is max. naponta kétszer. Ezzel szemben szereti, ha énekelek, felismeri azokat a dalokat, amiket már hallott... stb... szóval nem szabad ilyeneken aggódni, ok?

Szülinaposok: boldog szülinapot! :D

Krisz: kis Mikulás :lol: :lol: :lol:

Biga.csiga: rólam a kendőben is csordogál a lé... meg Saciról is. Mi lesz itt nyáron? Bár akkor nem lesz felöltözve ennyire, meg én sem. A nyakam nekem is fázik kendőben is... már akartam is sálat előkészíteni... de én annyi mindent akarok, aztán mindent elfelejtek :evil:

Valamire még reagálni akartam... na mindegy, majd holnap.
Jó éjt! :D

Csöre
csöre74

Barti: sajnálom a takonykórt... azért, ha taknyos az ember, sokkal rosszabb az étvágya, ne aggódj, amíg csak akkor eszik kevesebbet, amíg beteg

Csöre
csöre74

Bartika! Jobbulást kívánok Ádinak! Szerintem is azért eszik kevesebbet, mert a szervezete a korokozók elpusztitására koncentrál! Ezeket a virusokat, bacikat Pötyi hordja haza az oviból?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Szülinaposokat Isten éltesse sokáig!!!

Sahli: boldog névnapot Patriknak!

Bartika: sajnálom Ádit, remélem hamarosan elmúlik a takonykór és visszajön az étvágya!

Csöre: igenis, nem aggódom, nem leszek összehasonlítgatós paramami :D

Na, megyek aludni, jó éjt!

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Sziasztok!

Maszatmano:az a gond, hogy az 1. hét kivételével nem alszik nappal. 1 héten 1-2szer vannak kivételek, de a többi nap nem. Anyósommal eddig nem voltam jóban, és most volt itt 4.szer, mióta manó megszületett. Párom miatt azonban erőt vettem magamon, és mondtam neki, hogy 7köznap is lejöhet. Hétfőn volt lenn először úgy, hogy csak mi ketten voltunk. Így párom nem hallotta miket mondott, én meg nagyokat nyeltem, nehogy beszóljak neki.

Manocskak:örülök, hogy ilyen jól beilleszkedett a kisfiú. Sok boldog együtt töltött időt kívánok!
0-6 éves korig lehet benevezni, de családonként 1 gyereket.

JANDREA:én vanish szappannal bedörzsölöm még „frissen”, majd amíg nem mosom, addig beáztatom így. Nekem kijön nagyon szépen.

Nyáladzás: Noémi is folyatja, és ő is buborékokat fúj. Nagyon élvezi, csak én nem, mert délután már pólót kell cserélni.:s

ERCSI:gratula az átforduláshoz!

MAGDOLNASZ: ÜGYI a kis Nóri!

SAHLI:Patriknak nagyon boldog névnapot kívánunk!

Krisz:írtó édi kép!!!

Barti:sajnálom, hogy megint elkapta babót a takonykór. Ne aggódj! Vannak tartalékai, ha meg éhes, úgyis szól.

Szülinaposok:FÜLETEK ÉRJEN BOKÁIG!!!

Rólunk:ma megkaptuk a szurikát. Szerintem valamit elrontottak, és altatót kevertek bele. Egész nap aludt tőle manó. Kicsit nyügis volt, mikor ébredt. Most is szunyókál. Aludtam délután, felkészültem az éjszakára.:d Mert bizti meglesz ennek a sok alvásnak a böjtje.:S Amúgy jól tűrte, az előzetes általános vizsgálat jobban megviselte. Nálatok is popsiba szúrták? Én úgy meglepődtem, azt hittem combba adják.
Amúgy szépen fejlődünk.:d 3550 grammal, 50 cm-rel született, most pedig 5980gramm, és 58 cm. Megdicsérte a dokinéni, milyen szép baba. Én meg végre feloldódtam, és nem aggódom a súly miatt.

És a Mikuláshoz csatlakozva, bár mi már húsvétra gyúrunk.:D:
Kép dokihoz készülünk

Kép Uncsi ez a várakozás
Kép barátokkal:Nünüvel és Csipivel
Kép fürdésre várva

Kép
moffli82

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?