Sziasztok!
Katy!
Én is mindent egyben veszek be

: femibion (2 tabis), vas, c-vitamin, és igény szerint egy-egy magneb6, meg ha eszembe jut kálcium

!
Én nem sportolok semmit, de eddig sem sportoltam, és így nem is ajánlották

! Lustadickmami

! Viszont naponta kétszer kivisszük a kutyákat az erdőbe, és a házimunka is mozgás

!
Heni!
Ez nagyon jóóó

! Annyira nagyon-nagyon igaz!
Lorca, Heni!
Nekem a keresztlányomnál pici korától bevált, hogy ha visít, vagy hisztizik, halk és monoton hangon beszélek hozzá, és a szemébe nézek, és mivel ugye hallani akarja, amit mondok, ezért kénytelen elhalkulni

! De ez szerintem annyira gyerekfüggő! Az anyja pl. az otthagyós módszert alkalmazza, de nála az csak ront a helyzeten! És persze vannak gyerekek, akiket hiszti közben legkevésbé sem érdekel, hogy mit akarok neki mondani, és lesz@rná, hogy én ott motyogok neki

!
Viszont az közel sem biztos, hogy a gyerek azért hisztizik, mert probléma van, amit meg kell oldania, és ehhez szüksége van rám

!
Az áruházas-földönfetrengős-akaromkahiszti pont arról szól, hogy ő akar vmit, amit te nem veszel meg, ezért degeci vagy! Ha ilyenkor otthagyom, sztem nem azt fogja hinni, hogy rám nem lehet számítani, hanem azt, hogy [/i]wazzeg, ez nem jött be[i]

!
De ez tényleg gyerekfüggő nagyon!
Sztem általánosságban csak annyi mondható el, hogy még csirájában kell elfolytani a dolgot, különben a fejünkre nő a gyerek

!
Lorca!
Én két dolog miatt nem pártolom ezt a pár-órás hazamenetelt: egyrészt tényleg sokminden történhet egy babával a születés után is, és én személy szerint örülnék, ha ekkor orvos lenne közelemben! Másrészt én sok elsőbabástól hallom, hogy totál kétségbeesett még 3-4 nap után is, mikor hazajöttek, mert magára maradt a babával! Sokan egy pár órás csecsemővel megbolondulnának a kétségeik között

!
Abban viszont egyetértek, hogy a kórházi közeg amúgy nem a legbiztonságosabb, szóval közel sem az ottani sterilitás miatt pártolom

! Múltkor is anyuéknál a gyerekágyon volt egy anyuka, olyan taknyos-hurutos influenzával, hogy a hajam égnekállt

! Na, én tuti elmenekültem volna onnan a gyerekemmel! Ilyenkor azért illene őt különtenni, nem? De minimum egy atombunkert építeni köré

! Különben is minek szül gyereket ilyen betegen?!
Boo!
Már akartam is javsolni a rózsaszín párnát a biopacsker mellé

!
Sterilizálás!
Tök felesleges túlzásba vinni! Persze minden cuccot először ki kell fertőtleniteni, de ennyi! Kövezzetek meg, de én ugyan nem fogom kifőzni a cumit, ha leesik

!
Csapvizet viszont forralva sem nagyon adnék eleinte, mert tényleg sok a fémbizé benne, viszont mivel 40 fokban fogunk szülni, simán lehet, hogy igénye lesz a babáknak egy kis folyadék anyatejen kívül! Arra meg ott van a fasza kis babavíz

!
Mosogatógép!
Nekünk van, és oltári hülyeség, hogy öblíteni kell a tányérokat!

Annyi, hogy ne legyen rajta maradék, de kajástól a sima mosogatóba sem teszed bele! Nálunk mindig ragyog minden, tiszta és cseppmentes

! Ja, ketten vagyunk és kétszer mosok vele, mert én ugye minden nap főzök, és egyszer elindítom kaja után, egyszer meg este. És én is tuti ebben fogom mosni a babacuccokat, mert olyan meleget nem bír ki a kezed, mint amilyennel a gép dolgozik, szóval higyjétek el nagyon higiénikus, és mindig csak azok fikázzák akiknek nincs

! Először én is óczkodtam, de most imádom!
Szkarabeusz!
24. hét az életképesség alsó határa. Ettől a héttől minden nap hatványosan növeli az esélyeket

! 28. héttől már kiválóak a statisztikák (lásd ikrek)! Bár ismerek több egykori 60 dekást is, és nem mondanám túl nagy "difinek", hogy gyengébb a szemük (szemüveg és kész). Ez a leggyakoribb probléma. Meg persze az első pár évebn kicsit kisebbek, meg soványabbak, talán lasabban fejlődnek, de egy-két éves korukra semmi különbség nincs

!
De felesleges is ilyesmiről beszélnünk, mert itt mindenkinek 38. hét után fog születni a dundi kis vitamingombóca

!