Jó reggelt mindenkinek!
Tegnap Münchenben jártunk a konzulátuson, hogy otthon is anyakönyvezzék Hannácskát és kérjünk neki útlevelet. Közölte velünk az ügyintéző, hogy az átfutási idő több mint 2 hónap és ideiglenes útlevelt most nem tud még nekünk kiállítani. Ez pedig azt jelentette volna, hogy nem tudunk hazautazni húsvétkor, ha esetleg úgy alakul, hogy apának nem kell ügyelnie, mint karácsonykor....

Aztán mégiscsak sikerült kiharcolni és 35€-ért

kiállítottak egy egy útra szólót

. Kicsit sok, az anyakönyvezésért is elkértek 100-at... vagy az otthon is ennyibe kerül? Mindenesetre vicces volt igazolványképet csináltatni Babókáról, mondván hogy olyan kép kell, amin nem sír, nem nevet, nem grimaszol és nyitva van a szeme..

De azért sikerült.
És ami jó hír, hogy most már biztos, hogy megkapja a kettős állampolgárságot. Nem is gondoltam, hogy ilyen könnyen fog menni...
Ágyban alvás: nekünk szerencsénk van, mert többnyire nagyon jól elvan a kiságyban és el is alszik magától. Persze ez nem mindig megy zökkenőmentes, de már egész jól haladunk. Az éjszaka is etetés után teljesen ébren volt, leraktam a kiságyba, lekapcsoltam a lámpát és még hallottam egy jó darabig, hogy mocorog meg gőgicsél, aztán én hamarabb elaludtam...
A párom egyik kolleganője azt mesélte, hogy már két hetes korától egyedül a saját szobájában altatta a babát, úgy hogy fel sem kelt hozzá éjszaka, ha sírt és egy pár nap után megtanulta a baba, hogy éjszaka nem kel fel és rövid időn belül átaludta az éjszakákat. Hát ehhez azért elég kőszívűnek kell lenni...
Nicko: mi már tápszerezünk és amíg anyatejet kapott a baba, addig minden evés után kakilt, viszont amióta tápszert kap csak naponta 1-szer v 2-szer. Ez a tápszer miatt teljesen normális. Nekünk azt ajánlották, hogy ha a babának valamilyen kakiproblémája van a tápszer miatt, akkor próbáljunk ki másikat, mert van úgy hogy az egyik egyáltalán nem jön be, a másik viszont igen...
Hason altatás: érdekes, hogy a babák többsége így szeret aludni, mert nálunk Hannácska egyáltalán nem hajlandó így megmaradni.

Lehet, hogy azért mert nem nagyon fektettük hasra és már nagyon megszokta a háton fekvést. Csak így meg már hátul is kezdünk kopaszodni...
Budabo: én is úgy tudom, hogy kb. 6-szor 120 az ideális ilyen korban, de már Manó is megeszi a 130-at a legtöbb alkalommal. Ez még nem nagy eltérés, a lényeg hogy jóllakjon. Nekünk egyébként azt mondta a védőnő, hogy csak akkor adjunk neki mást inni (specko babateát), ha kemény a széklete, mert egyébként a tápszerrel nagyon sok vizet is iszik és hát tényleg nagyon sok a pisis pelus.
Gőgicsélés: már nálunk is megy egy ideje.

Hát olyankor meg tudnám zabálni, annyira édesen tud magyarázni. És egyre több a mosoly is. csak még nem sikerült lencsevégre kapni.
Ébresztés.... hát néha én is felébresztem, mert tegnap is átaludta volna a napot ha nem és azért nem tudom, hogy sokáig folyadék nélkül nem rossz-e meg félek, hogy felborul a napirend. Bár nálunk abból is kettő van, mert egyik nap alszunk sokat szépen, a másik nap viszont egész nap ébren vagyunk. Szerencsére az éjszakákat ez nem befolyásolja.
Körömvágás: már nálunk is napirenden van, de még nem tudom, hogy hogy fog menni...