Szép reggelt!
Nemlajos, nagyon édes Döme a babakocsiban! Hordozókendőt én is úgy kötöm, ahogy mutattad a linken.
Vica, nekem szerencsére bejött a Nandu kendő, mondjuk én Samu születése előtt elmentem egy hordozókendő tanfolyamra (ugye a lelkes, első szülöttjét váró anyuka...), és ott nagyon megtanultuk, mire kell figyelni, hogy lehet jól használni. És mivel Samu antibabakocsista volt (csak függőlegesen érezte jól magát), ezért áldottam a nevét a hordozókendők kitalálójának. Ez olyannyira bevált, hogy most egyelőre nincs is babakocsink. Itt Pesten legalábbis (anyuéknál dekkol).
Sajnálom, h Panna nem akar ovizni. Azért mielőtt váltanátok, érdemes lenne kideríteni, hogy tényleg az oviban van-e valami, ami zavarja. Lehet, hogy "csak" azért mondja ezt, mert szívesebben van otthon most veletek. De persze simán lehet, hogy valami miatt rosszul érzi magát az oviban. Beszélj az óvónőkkel, hátha van valami ötletük. Vagy - amit Katka ajánlott egyszer - szerepjátékozzatok. Talán elárulja, mi bántja.
Kukli, és Katát nem szeretnéd magaddal vinni a nagyágyba apa mellé? Vagy ezt Botka venné rossz néven? Lehet, hogy az első 2-3 hónapban ez jó megoldás lehet, aztán ahogy egyre többet alszik, szépen átszoktatod a kiságyába.
És nem tudom, hogy hány szobátok van, de egy ismerősöm azt csinálta, hogy nagyfiú (2 év körüli) maradt a saját szobájában a tesó születése után, a szülők a halóban, a kiságy pedig az első hónapokban a nappaliban volt - ott alakítottak ki egy mini babasarkot, így a nagyobbik gyerköcöt nem keltette fel a pici a nyüszögéssel. És érdekes, pl Samut egyáltalán nem zavarja az alvásban, ha Kata felébred és sír vagy csak nyüszög. Simán alszik mellette...
Nálunk is elég jó volt az éjszaka, pontosabban a második fele. Az elmúlt napokban a csajszi naponta fent van egyhuzamban 4-5 órát (meg ezen kivül az etetések alatt, ezek olyan egy-egy órás ébrenlétek). Ezzel önmagában nincs baj, csak az időzítéssel. Ha napközbenre esik a hosszabb ébrenlét, az tök jó, de előfordul, h estére időzíti a bulit.
Tegnap is egész délután itt volt velünk a nappaliban, ébresztgettük időnként, de tojt a fejünkre, úgy aludt, mint a bunda. Aztán este fél 8-kor kipattantak a szemei, és kb féléjfélkor csukódtak be újra. Onnantól fél5-ig aludt, az jó volt

Aztán sajnos nem csak egy szopinyi időre kelt, hanem másfél órán át szórakoztatott, de sebaj - most megyek visszafeküdni, csak a fiúkat még útnak indítottam...
RÉ