A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Szia Zsófi!

Ügyes szakácsnő vagy! Nekem nem lenne türelmem ennyifélét összehozni. Beninek utólag is boldog névnapot kívánok!
A 40 perc alvás nálunk is van mostanában, én a szélre gyanakszom. Rájöttem, hogy az mindig összezavarja Andrist.

Ezt én is akartam írni, hogy Adri milyen jókat írt.

szuszu

Zsófi,
Én is boldog Beni napot kívánok utólag is! :D

Íme a Nono-Virág talis képek! Pöttöm, remélem megkaptad emailbe a többit is!

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Zsófi, örülök, hogy minden rendben, és ennyire jól sikerült, nagyon ügyi vagy! Tegnap már kimondottan fura volt, hogy nem jelentkezel :) Már csak Boni van vissza, ma reggel ő sem írt!

Szuszu, van itt is, de és elkezdtem a felnőtt Jógára járni, addig apa a bébiszitter, így legalább van két óra mozgás, ami csak rólam szól :oops:

Dia: Nagyon jók a Nono + Virágos képek!!!! Annyira édesek, jó hogy tudtál találkozni velük egy kicsit, remélem jól vannak! A tolatásból nálunk először a kúszás lett (mármint tolatva kúszott, és abból) utána megtanult mászni is kb. 1 hétre rá!

A 40 perces alvásból nekünk minden napra jut...

Mi meg elindultunk 9 órakor a 10 órási zenebölcsibe, hogy Málnus előtte alszik egyet a friss levegőn, aztán hajrá, erre ma nem volt hajlandó elaludni, nyűgösen pedig nem akartam vinni, így ma kimarad a zenebölcsi :( pedig annyira rákészültem!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziszka! Mi ált. 9-kor fürdetünk. Mondjuk a tegnapi nap elég össze-vissza volt, több részletben aludt RÉka kevesebbeket, mint szokott... El is maradt a fürcsi,mert apja is fáradt volt, Réka meg 9 után kelt.

Zsóf! Örülök, hogy nektek is jól sikerült a parti! Alvásról még annyi, hogy a délelőtti és a késő délutáni alvásnál RÉka is rövideket alszik.reggel általában 8-f9-ig, aztán délben viszont 2-2,5 órát. Délután meg f6 körül alszik meg 1 órát. Legalábbis ez az átlag.

Jók a Nono-Virág fotók. Nono egyáltalán nem tűnik betegnek. Én is azt mondanám amit Adri, hogy tuti nem autista, hiszen reagál rátok, meg a külvilágra, és olyan kis értelmesen néz ő is!

Adri! Dorca mosdókagylós fotóját elfelejtettem megdícsérni: nagyon aranyos!

Jó, hogy írjátok, hogy a jóga már nem olyan jó(ga) :lol: . Én mostanság gondoltam elvinni RÉkát,de akkor nem erőlködök, mert ő is egy kis sajtkukac, és nem bír megmaradni egyhelyben.

Szilvi! Azt hiszem erről a kínai-vendéglős sztoriról valahogy lemaradtam. Mi is volt? Vagy az is jó, ha megmondod, hogy mikor írtad, visszakeresem. De így azért nem böngésznék több oldalt újra.

Nálatok is megy már a hiszti? Réka nagyon tudja nyomni nnéha. Pl. amikor már régóta a kövön csúszkál, és visszarakom a szőnyegre. Na az nem tetszik neki. És hangot is ad a nemtetszésének. Mindig az erkélyajtóhoz szökik, hogy kinézzen. Most odaterítettem egy vastag plédet, így remélem nem fázik fel....

Ti nem kaptok megjegyzéseket a nagyiktól? Én anyósomtól megintm megkaptam az ukázt, hogy le kellene szoktatni végre az éjszakai evésről-kelésről. Meg hogy ne foglalkozzak annyit vele, mert túlságosan anyás lesz. Na ilyenkor azért felmegy bennem a pumpa. Bár nagyon gyakorlom, hogy elengedem a fülem mellett, de sajnos ő várja rá a reakciót. :cry:

panna1

hahó, mi is megvagyunk.

zsófi: én egyszerűen csak mikor látom, hogy csabi már dörzsizi a szemét és nyűglödik, nem jó neki semmi, akkor beteszem az ágyba. ilyenkor általában elalszik, de van hogy 2-3x kell ezt eljátszanom.

csabi sem eszik még csak üveges kajákat. napi két három üveget nyom be :) az almás-csirke a kedvence :)
ezen a héten veszek botmixert és megint megpróbálok főzni neki, hátha most már megeszi az én főztömet is.

LESZ MA TRANZIT?

áGI: ÖRÜLÖK, HOGY APUD JOBBAN VAN!
lei

Sziasztok!

Panna, tegnap este írtam, itt van az előző oldalom...

<
sziszka78
Tolna

Áhááá! Megtaláltam! Tényleg durva! Hogy gondolja, hogy más gyerekét (egy tök idegen gyereket) kivesz a babakocsiból, engedély nélkül! GOndolom nem is mentek oda többet...

panna1

Igazából az, hogy kivette, és játszott vele kevésbé zavart, mert látszott rajta, hogy szimpatikusak vagyunk neki, meg Málnus is, de az hogy eteti, meg elviszi az már sok volt egy kicsit, én sose adnék senki gyerekének csak úgy hirtelen felindulásból semmit...magyarul meg nem igen tudott, szóval esély sem volt, hogy megértsük egymást...Málnusnak meg persze ízlett a méz...jó édes, ette volna még sokáig :(

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Hát igen, ez nem szép dolog, biztos csak kedveskedni akarit, de azért ez kicsit túlzás...

Sziszka, ha jöttök holnap, hozzátok az ott maradt 2 kockát? Köszi :-)

Málnus foltja amúgy nem javult semmit? :(

Bocsi, a sünizenére asszem nem reagáltam... 2x voltunk eddig, tetszett, bár a nagyobb gyerekek jobban élvezik, ők már szaladgálnak, táncikálnak közben ;-) De Eni is nagyon jól elvolt az ölemben, tetszett neki a zene, az ének, és nézte a többi manót... Csak a vége felé már álmos szokott lenni, mert itt déleőtt 9:15-kor illetve 10-kor van, és 10 óra felé már aludni szokott, ha korán kel.

yuyu79

Kb mikor jöttök majd?

yuyu79

Sehol senki? Remélem azért minden rendben...

Zsófi, gratula a jól sikerült ünnepléshez!!

Dia, köszi a képeket, szép pár Virág és Nonó

:oops: :-)

Emesedóra, mármint Szilvi, jobbulást a gyermekeidnek!!

40 perces alvás nálunk is divat, sőt néha csak félórás... ma viszont Eni délelőtt nem aludt semmit., délben is csak cicin aludt el, akkor viszont 2 órát aludt, és az előbb akkora adag krumpli-répa főzit benyomott mint még soha... Igaz az is csak 120 mili volt, de eddig csak 80-at szokott, annyit se mindenből. Eddig a gyümölcsök jobban bejöttek neki, mint a főzelékek...

yuyu79

Írjon más is, ha tud, nem ér zugolvasni :wink:

yuyu79

Yuyu! Nem zugolvasok, írok :wink: Amikor Domi ennyi idős volt, ő is inkább csak gyümölcsöket akart enni. Dani már falta a főzelékeket is. Nem egyformák a gyerekek.
Sziszka! Én még nem voltam abban a kínaiban, valahogy nem szimpi a hely... De a veletek történtek után még kevésbé szimpatikus :? Hősszerelmes Domikám sokat emlegeti Málnust még mindig :lol: Múltkor csúszdázott lent a játszótéren az egyik szomszéd kislánnyal (egyidősek), és utána úgy mesélte el, hogy a Málnussal csúszdázott! :lol: :lol: A konyhaablakunkból pont oda lehet látni a játszótérre és Domi az ablakból magyarázott lelkesen "Én, Mánus ott!" és mutatta a csúszdát.
Emesedóra! Az én fiaim nagyon köhögősek, nekünk az inhalálás nagyon jól bevált rá, sokkal hamarabb felszakad a váladék. Éjjel is fulladósan köhögnek a gyerekek? Mi olyankor szoktunk Rectodelt kúpot kapni, az - bár nagyon erős kúp - szokott segíteni.
Pöttöm! A fényképek alapján szerintem sem kell autizmusra gondolni, ahhoz túl figyelmes Nonoka! Viszont a prevenar oltás szerintem is elképzelhető, hogy ilyen tüneteket váltott ki nálatok. Dominik is megkapta mindkét oltást belőle, és mindegyik után nagyon beteg lett, az elsőnél olyan durván bedurrant az asztmája, hogy bent akartak fogni minket a kórházban. Bár a doktornőnk szerint nem az oltás okozta, szerintem viszont igen. Az anyai ösztön néha sokkal jobb "diagnózist" ad, mint az orvosi vizsgálatok. Daninak tavaly pozítív lett az allergiatesztje kutyaszőrre, idén már negatív, erre próbaként megengedtem neki, hogy játszon a kutyánkkal kint a szőlőben, eredmény: éjjel úgy köhögött, hogy majd megfulladt. Erre azt mondta a gyerekorvosunk, hogy hiába a vizsgálatok, tesztek (melyek sokszor tévednek!), a gyerek legjobb megfigyelője a saját szülei. A mozgásfejlődése sem aggasztó szerintem, az én fiaim sem csináltak még sok mindent ennyi idősen. Dani volt kb olyan súlyú, mint Nono, ő 8 hónaposan előbb állt fel, mint ülni tudott volna, pár nappal később ült csak fel magától (ha én ültettem, úgy már megült korábban is), kúszás - mászás is csak ez után úgy 9 hónap körül, lépegetni a mászás után valamikor, és az első önálló lépéseit 11 hósan tette meg. De Dominik mozgásfejlődése is hasonló volt, ő meg csak 13 hónaposan indult el egyedül. Remélem egy kicsit én is megnyugtattalak. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Sziasztok!

Végre megjöttünk a koraiból, és végre Dorca is elaludt!

Panna! Nálunk is a sütőtök viszi a pálmát, ma is azt ettünk, a tápszert már alig fogadja el Dorca.
Nagyik megjegyzéseivel szerintem ne igen törődj, amíg neked nem teher, hogy felkelj a gyerekedhez, addig tedd meg. Nem akarok nagyon pátoszos lenni, de vannak olyan helyzetek, amikor már nem adhatjuk meg nekik, - vagy felnőtt, vagy épp nincs velem, vagy ennél még sokkal durvább- és akkor semmi más nem jár a fejünkben, csak az, hogy akkor ezt miért nem tettem mert ma már nem tehetem. Nagyon kegyetlen érzés!!! ADDIG ADJUK MEG A TŐLÜNK TELHETŐ LEGJOBBAT, AMÍG LEHET, akkor sose kell szemrehányást tennünk magunknak!- Legyen ez a reakciód a mamának!

Felícia! Privi, csomag megy,és még annyit szerettem volna írni, mindkét fiammal, és már Dorival is gyakran fürödtem/fürdök együtt. Soha nem lett semmi bajuk, nagyon élvezték, aztán meg egymással fürödtek, ami még klasszabb! Ez egy bensőséges élmény, nyugodtan osszátok meg egymással! Apával is fürödhet a baba!

Képzeljétek, hétvégén egy lépést már önállóan is tett Dorca, de annyira megilletődött tőle, hogy a végén popsira tottyant!!!
Legutóbb meg azt az édes szokást vette fel, hogy némán tátogva beszél dolgokhoz, egyszerüen csak artikulál, ahogy tőlünk látja, de hangot nem ad hozzá, olyan édi, meg kell zabálni. Ezt egyik csemetém se tette.

Zsófi!

Gratulálok a házitündérségedhez, nagyon ügyi vagy!

Nono- Virág képek édesek, Nonó oldalról különösen tiszta anyuja!
Virág haját lassan fonni kell!

Barbi!
Dönci és apa meggyógyultak?

Betegeskedőknek jobbulást!

Boldog vagyok, mert egyetlen élő rokonom (anyukám) hamarosan hozzánk költözik! Végre sikerült ebben a nyomorúságos gazdasági helyzetben eladnunk a lakását, nálunk majd bővítünk, hogy legyen helye. Nagyon kell a segítség, nagy a kert, - mi is elveteményeztünk már, - pince, állatok, a három gyerek, és hát anyagi szempontból sem mindegy...

KépKép
koadri

Sziasztok!

Nem mentem vissza zugolvasó üzemmódba, csak a hétvégén elutaztunk, apósom 70. szülinapját ünnepeltük. Karácsonykor találkoztunk utoljára a férjem családjával, és most Lillus a meglátokvalakiidegentrögtönsírok időszakát éli, képzelhetitek... Első nap sok bömbi volt, de vasárnap már minden okés volt. Az éjszakánk szörnyű volt, 2 óránként felsírt, teljesen kivoltam tegnap. Reméltem, hogy csak a szoktatlan környezet miatt, és úgy tűnik igen, mert ma szokás szerint 7-kor keltünk!
Ezúton is minden elismerésem az éjszaka kelős anyukáknak!

emesedora: jobbulást nektek!

mecsi: utólagos gratu a mászáshoz, és nagyon szupi a szőnyeg!

zsófi: boldog névnapot pici fiadnak! (kissé megkésve, de hétvége kimaradt nekem) Örülök, hogy jól sikerült minden!

Olyan jók a képek! Virág és Nono nagyon helyesek!

Adri: Dorcának mielőbbi gyógyulást kívánok!

Nálunk fél órás alvások vannak, 2x-3x. A Szél Kálmán nálunk is befolyásol, ma pl. délelőtt 1 órát aludt Lillus, viszont azóta se. Most is itt próbál teperni mögöttem a járókában, persze még nem tud mászni, de már lelkesen próbálkozik.
Ma nálunk is krumpli-répa főzi volt, Lillus egy egész adagot benyomott, ami nálunk 180-200 mili. Eddig még sosem evett ennyit! Délelőtt a gyümiből is csak 80-100-at szokott bekajálni.

Mennem kell. Összedobok valami vacsit az embernek. (A Férj).
Ha ma már nem jönnék, akkor szép estét mindenkinek!

Évi

Kép
Kép
lillanyuci

180-200? Az jó kis adag... Nem tudom, mi mikor jutunk el oda.... bár amig szopizik is mellette, addig nem kezdek el aggódni. Főleg, hogy túl vagyunk a 9 kilón :oops:

yuyu79

Dorcának gratu az első lépéshez!!! Nagyon siet valahova ez a kislány :D

yuyu79

Sziasztok!

Julcsi, azóta nekem sem volt időm leüllni, de ma nálunk is krumpli és répa volt a menü :D És nagyjából Eni féle adag megy le belőle, több soha, de én sem aggódok...
A piros folt nagyon fura, mert továbbra is reggel alig látszik, és este meg elég csúnya...kíváncsi vagyok mit mond rá a doki. A kockát természetesen hozzuk, és szerintem orvos után jövünk.

Szuszu: Málnus orra is egy hete folyik fehéren, ma szereztem be egy új homeós bogyót neki, ezt kimondottan fehér néthés orrfolyásra írják, kíváncsi leszek beválik-e. Eddig Oscillot kapott, de attól nem javult, igaz nem is romlott. Mi porszívózzuk szegényt, de hősiesen viseli, a végén még mosolyog is.

Adri, jó hogy megint ilyen aktív tudsz lenni :) Dorca azért nem semmi! Gratulálunk neki és az új családtaghoz is :) Gondolom nagy segítség lesz neked, és legalább ő sem lesz egyedül, mennyi idős?

Dadomi: azért jó esik, hogy Domi nem felejtett el bennünket, lehet hogy sűrűbben kellene talit rendezni, hogy ne is fordulhasson elő :)

Évi: üdv újra itt!

Boniról tudunk valamit? Ő minden nap itt szokott lenni, ma meg eltűnt....és Csandi is, Vera is és még egy csomóan :( Nagyon hétfő van még?

Málnus ma olyan nehezen aludt el szegény, nálatok is? Bár itt a szomszéd kutyának kb. egy órája folyamatos ugathatnéka van, szerintem ez miatt :(

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Adri: Nagyon jó hallani felőlletek. Már aggódtam Dorkáért. Reméljük mindegyik műtétje legalább ilyen jól fog sikerülni mint a mostani. A mosdókagylóban ülés pedig nagyon aranyos. Sose próbálta még kinyitni a csapot?

Zsófi2: Beninek boldog névnapot és reméljük tényleg zsákban hozza a meleget mert már nagyon ránkférne.

Pöttöm!
Nono és Virág képei nagyon arik és én sem látom, hogy bármi baja lenne neki. Szerintem hinned kell benne, hogy eészséges a fiad. Reméljük és imátkozunk érte,hogy ez csak egy átmeneti állapot legyen.

Bocsánat, de én sem nem zugolvasok sem nem írok(akkor én most hová tartozom?) csak ritkán és most, hogy elkezdődött a kert szezon szerintem még ritkábban fogok tudni jönni.

Csenge-andi:A hintáva kapcsolatosan még egy kérdés. Kb mennyibe volt nektek az anyag ár? Eltudnád küldeni mégegyszer a linket? Köszönöm.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Lei: Te Csabikának már most adsz húst, mert nekem a védőnő azt mondta, hogy majd csak 8 hónapos korától szabad. A tojással pedig csak 9 hónapos kortól ajánlott.

Panna
: Nem találtam a picasan a Rékának a síelős fotóit. Igazából a szemüveges érdekelne a legjobban.

Most pedig jöjjenek a képek amiket már régóta igértem. Kép az első képeskönyvem

Kép majd megeszem magam

Kép egyedül eszem

Kép

Kép Dorkával aki 6héttel fiatalabb nálam

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Bocsánat, de kétszer ment el.

Kép sétálok egyenlőre még csak babakocsiban

Kép Bécsi kirándulás

Kép Látogatóban dédiéknél

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Sziszka,Julcsi,
A szilárd kajcsi után ti még szopiztattok vagy már nem? Virág már megeszik 150-200 szilárdat délben, eleinte még kínáltam utána tejcsivel hátha szomjas, de max 10-20g-ot ha megevett. Már lassan 1 hete kizárólag szilárd van délben. Most azon gondolkodom, hogy a kora esti szopit váltsam-e le vagy a délutánit. Ha a délutánit, az azt jelentené, hogy a reggeli szopi után csak kora este szopna legközelebb, addig meg szét feszítenének a melleim. Hát nem tudom....vagy megszokná a szervezet és nem termelődne napközben annyi tej? Mondjuk most rendesen apad is a tejem, de szerencsére annyi van amennyi kell.

Panna,
Dehogynem, nálunk is megy a hiszti! Pl ha elveszek tőle valamit ami neki nagyon kell de nem lenne szabad stb, akkor olyan hiszti tud lenni, mintha nyúznák!! :shock: Na ilyenkor legyen erős az ember, hogy márpedig akkor sem dől be neki!

Adri,
Gratula Dorca első lépéseihez! :D Ja, és ez a némán tátogás Virágnak is megy, néhány napja csinálja ő is! Tényleg zabálnivaló!!

Kép
Kép
dia123

Feluca,
Jajjj de édes Almácska! :) Micsoda szép nagy szemei vannak neki is! Én is adok már húst Virágnak már lassan 2 hete. Pipimellet kapot még csak, egy jégkocka adagnyit. De nekem a védőnő mondta hogy lehet már baromfit, meg szinte mindenhol azt írják. Aszem sertésre, marhára meg májra stb mondják hogy 8 hónapos kórtól. De persze ha még nem mered, akkor sem lesz semmi baj ha vársz még vele. Mondjuk Alma még kisebb, én is megvártam Virággal a 7 hónapot.

Kép
Kép
dia123

sziasztok!

Szuszu! Gyertek csak nyugodtan jógára,igaz hogy össze-vissza mászkálnak már de azért hagyják még magukat maszirozni.Egyre több átvezető feladatokat csinálunk már.Az új hely pedig szuper.

Akit érdekel húsvéti vásár van a Vörösmarty téren(ua.mint a karácsonyi)

Zsófi!Beninek utólag kívánunk boldog névnapot!

Vera
l.veronika

sziasztok!

Szuszu! Gyertek csak nyugodtan jógára,igaz hogy össze-vissza mászkálnak már de azért hagyják még magukat maszirozni.Egyre több átvezető feladatokat csinálunk már.Az új hely pedig szuper.

Akit érdekel húsvéti vásár van a Vörösmarty téren(ua.mint a karácsonyi)

Zsófi!Beninek utólag kívánunk boldog névnapot!

Vera
l.veronika

Alma baba nagyon nagyot nőtt, szuperek a képek! Nem hagyhatom szó nélkül a dédipapát sem, nagyon jó pofa!

Dia! Közvetlenül evés után nem szopizunk, viszont minden elalvás előtt igen, pl. reggel, ha felkel reggelire kap gyümölcsöt (abból sem eszünk meg 1 dl-nél többet) mellé vizet iszik pohárból imádnivaló :) aztán 10 körül alszik el, de előtte szopizik, délben kap zöldséges kaját, de a következő elalvásnál újra szopizik...nagyjából mintha tízóraira és uzsonnára szopizna...mi így csináljuk, de az én lányom cici függő :) A tejem nekem is apadt egy kicsit, de azért még bőven elég!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

írtam egy hosszabb levelet erre elszált :twisted: :twisted: :twisted: mert a hülya klaviaturába merült az elem és össze vissza nyomkodta magát

Nagy ruhavadászaton vagyok aukciós oldalakon kantáros nacit akarok venni tökinek meg nyárra rövidnadrágos cuccot de semmit nem találok vagy nem éri meg. :(:(

Mindenkinek jobbulást látom még mindig vannak áldozatai a náthának. Csak lenne már végre vége!!!

röviden
sziszka én jól megruháztam volna a felszolgálónőt az tuti ! Áron nap ápr2 de előbb megkapta xszíít

Dia tolatással kezdtünk mi is 1-2héttel rá már előre

emesedora hajrá kigyóörület! :lol:

babók tündérien gyönyörűek
Dorkát kiemelném gratulálok a lépegetésekhez!

Nálunk ma korán alvás van jött a hidegfront várom az ébredést :shock: :wink:

Jó éjt mindenkinek!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

jó reggelt

köszönöm hiányolást.. :oops: tegnap nem volt energiám írni meg olvasni Zsigikém éjjelente 1 óránként kel.. nem enni... mert ha bemegyek hozzá akkor alszik tovább...

ki vagyok purcanva.. nem használ a chamomilla, viburcol kúp sem...

puszi mindenkinek névnaposoknak szülinaposoknak óriási pusza
Vendég

Sziasztok!

Feluca! Édes a kicsi lány, óriásit nőtt ő is! CSap: De igev, volt már, hogy magunkra nyitottuk, egy óvatlan pillanatban, mikor nem fogtam!, nagyon meg is ilyedt a lábára folyó hideg víztől, aztán ruhacsere.

Sziszka! Anyum nem öreg, hál istennek 61 é. nyugdíjas, de mellette még dolgozik, különben nem is tudta volna fenntartani magát eddig se. Nagyon fiatalos, és a párom nyugodtan benevezhetné a legjobb anyós díjra. Előző két hétben is azért vett ki szabit, hogy neki tudjon segíteni, ment vele dolgozni, mert vetőkrumpli szezon van, ami nagyon kemény fizikai munka, és a férjem meg a szivével volt műtve azért van leszázalékolva, így őt is nagyon félti!!! Szóval nem semmi nő!

Aproo, Boni, Szofi? Mindenki igazoltan van távol?

KépKép
koadri

Délben most már én se rögtön a főzi után szoptatom, de 1-2 óra múlva, mikor már nagyon álmos, és nem tud elaludni, akkor igen, mert ha kimarad a séta, itthon sokszor csak cicin alszik el. Nálunk reggel csak szopi van, akkor úgyis van mindig elég tejem. Most este fél 8-tól reggel fél 7-ig aludt Eni :D át is ázott addigra a hálóingem... Aztán 9-10 óra felé van gyümi, utána vagy séta, vagy cicin elalvás.... Aztán ha ébren van, délben főzi, de ha pl csak délben alszik el cicin, akkor 2-3 órára csúszik a főzelék. Aztán 4 és 6 között van még egy szopi, 7 felé tejpép (vagy főzi) és fürdés után 8-9 között (vagy előbb) szopi. Szóval még mindig kb napi négyszer szopizik Eni (néha még hajnalban is egyszer)..

Sziszka, és hányra mentek a dokihoz?

Nekem meg vasárnap óta fáj a derekam, így most pihizek, tegnap este a tornát is kihagytam. Múlt héten dicsekedtem, hogy nem fáj, mióta járok tornázni, és tessék... :roll: De ilyenkor reggel jobb, csak este felé fájdul meg, főleg ha lemászok Enivel a 4.-ről...

yuyu79

sziasztok!

vagyok ám, csak kicsit zűrösek a napok, mióta fiam mindenhol feláll... nem lehet egyetlen pillanatra sem magára hagyni, a járókában sem nagyon van már el :( eddig jó volt, mert néha eljátszott magában, de most már ennek a korszaknak egy időre biztosan vége. na mindegy. nem panaszkodni jöttem, csak helyzetjelentek! :)

ígértem tegnap fotót, de lemaradt... most pótolom:

Kép

nagypapa szemüvegtokja a legfinomabb, háttérben Szélvész a lovam...

Kép

ajándék macinak ne nézd a fogát...

hajat kell mosnom, mert holnap megyek dokihoz, szóval már most nekilátok a készülődésnek, mert, ha Beni felkel, akkor megint semmire nincs időm, de legalább nem esik az esi, így megyünk sétálni is! ;)

babakekszet valaki ad már a gyerkőcnek?

mivel holnap nem vagyok itthon, sem gépközelben, így Málnusnak már most kívánok nagyon sok boldog névnapot! ;)

most nem jut eszembe más, pedig biztos akartam még írni valamit...

ja, igen. van még rajtam kívül más, akinek nem jött még meg 1x sem szülés óta? :oops: :roll:

sophie27

Kép Mai meztelen kisfiam

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Ugyanez profilból (izmos kockahas :))

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Dórika ügyeskedik az egyedül evéssel

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Docikám

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Bocs, hogy most csak röviden, képeket sem tudtam nézni,szöveget sem olvasni, de később pótolom! Ma viszem vissza őket dokihoz, és még sehogy sem állok!

Köszi a jobbulást kívánságokat! Egy enyhe fokkal jobban vannak!

Emeséről azért nem dobtam képet, mert nem engedte, hogy fotózzam betegen! Édesem...

Szép napot, majd jövök!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Szilvi, azt elfelejtettem megkérdezni, hogy Bence melyik pelusból hordja az 5-öst? Mi még csak 4-est hordunk.

és ajánlották nagyon az aldi-s pelust. állítólag szuper. én még nem próbáltam, de egy próbát megér! nem folyik ki belőle a cucc állítólag!

sophie27

Sziasztok!

Pelenka: nekem mindenből kifolyik a cucc Zsófi, szóval, ha megtalálod a tökéleteset, akkor mindenképpen szólj!!! :)
Nagyon édesek a Beni fotók, bár én már tegnap este meglestem, csak a Picasatokról mindig hiányolom a képaláírásokat :) Hihetetlenek ezek a kék szemek...néhány női szívet tuti össze fog törni velük :D Málnust sem tudom már egyedül hagyni egy pillanatra sem, hol a virágot tépi meg, hol a számítógépet szereli, és lassan már az erősítőt is ki tudja kapcsolni :) Egyébként meg levettél a lábamról, Málna nap nincs is a naptárban, te honnan tudsz mindent? Köszönjük a köszöntét!

Julcsi, most alszik a drága, 2-3-ig van tanácsadás, szerintem előtte jövünk, bár attól is függ, hogy mennyit alszik most. A kockát természetesen hozzuk, ki van készítve. Erről jut eszembe, hogy Katicáról tudunk valamit, mert az ő játékai is itt vannak még, és vasárnap szállítanám azt is de nagyon el van tűnve...priviben megírnád a számát?

Szilvi, örülök, hogy jobban vagytok, ez a "kockahas" nálam a mai favorit :)

Boni: teljesen együtt érzek veled, nálunk most már egy kicsit jobb a helyzet, bár fogunk továbbra sincs, de az éjszakai kelések ritkulnak kicsit, bár mi ettünk is mindig....kb 3 hétig tartott :( Remélem nálatok hamarabb elmúlik, próbálj nappal is aludni, ha Zsigi alszik! Máshogy nem fogod bírni!

Mecsi, akkor már csak azt áruld el, hogy hol szereztétek be Xszít :) Éljen a kígyó őrület!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

a babázón van névadatbázis, és mivel említetted, hogy mostanában lesz, kíváncsi voltam, hogy pontosan mikor is! ;) és ott bizony megleltem!

Málna (női név)
KedvencekhezA név eredete
Újabb keletű névadás a hasonló gyümölcsnévből.

A név gyakorisága
Szórványos.

Névnapok
március 25. (ajánlott névnap)

sophie27

Sziszka, küldöm a privit mindjárt...

Egyébként tegnap én is rákerestem a Málna névre, csak úgy eszembe jutott, hogy vajon mikor lehet a névnapja... Gondoltam is, hogy beszerzek Málnusnak valami kis ajándékot, hiszen holnap névnap, meg hát 8 hónapos is lesz a drága, szintén holnap, ugye?? Erre nem jutottam el most sehova, így sajnos nem sikerült... De szerintem legközelebb pótolom majd :oops:

Akkor majd hívj, ha indultok...

Nagyon kis szívtipró Beni, meg Szilvi Bencéje is, és Dóri is édes pofi :-D

yuyu79

Zsófi!

Nekem tavaly nov. dec. hóban megjött, idén egyszer sem, PCOS-om van, nőgyógyász szerint ez így ok. Hát én nem tudom, jobban szeretném, ha minden hónapban megjönne, úgy mint régen, szinte napra pontosan 28 naponként....
De Zsófi te még szoptatsz, ha minimálisan is, ezért nem gond szerintem, ha még nem jött meg!

KépKép
koadri

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy akik elkezdték a hozzátáplálást pürével... a babóknál milyen a széklet??? Mert mi elkezdtük egy szombati napon és 1 hétig kapta, de nem volt kaki, ha igen, az is csak 1-2 bogyó. Már 2 hete leálltunk és levet kap helyette, de semmi. Puki van. Szerintetek?

Azt olvastam, hogy lehet adni neki beáztatott aszalt szilva levet, meg, hogy az alma és répa hasfogó, de akkor almát nem kapot csak répát.

????

Köszi
Vendég

Kata!
Mi is így voltunk az elején, mi is küzdöttünk a kakival, mert azt is meg kell tanulniuk, hogy a keményebb székletet hogyan tudják kinyomni :) Én is olyan gyümiket kezdtem el adni, amik hajtanak, a szilva is köztük volt, bébiételben adtam, nekünk bevált, meghajtotta! Aztán később pedig megszokja, nem lesz gond. És nem volt tőle hasfájás vagy ilyesmi!

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!!!

Köszönjük a sok dícséretet Nonoka jóképűségére vonatkozóan, itt és a picasan is :wink:

Mindenkinek hálás vagyok a nyugtató szavakért, kicsit azért sikerült lenyugodnom, már ami a szellemi leépülés részét illeti.
A pocak gond még megvan, bár a kedve az utóbbi napokban sokat javult. Most csak remélem h a losec (savlekötő tabi) kezdett el hatni.

Köszi a szülinapi köszöntéseket is. Cukkancsok vagytok!

Beni babusnak utólag is nagy puszi névnapjára, Málnusnak meg holnapra. Anyámnak is holnap lesz, de ő nem ilyen szép névvel büszkélkedhet :lol:

Valaki kérdezte a homeos dokit, h nem érdekelne-e, azt hiszem Rizsi???, ha kérhetném priviben az elérhetőséget, az jó lenne. Köszi előre is.

Grat Dorca műtétjéhez. Hajrá gyógyullás, látásfejlesztés.

Nem jöttem, mert itt volt anyósom szerdától szombatig, igyekeztem magammal törődni kicsit, meg voltunk moziban meg ünnepi vacsizni. Zsófi, Miklóson voltunk (Bucka steak house), bár jól eltévedtünk :lol:

Szépek a babák egytől egyig. Most nem emelnék ki senkit.
Bár Beni még mindig a favorit....nincs mit tenni, a kék szemek a gyengéim. :oops:

Dia!

Remélem adatokat sikerült megmenteni, képeket nem kaptam :cry:
És az eljegyzést nyáron tutker megtartjuk, ha jó idő lesz, grillezés a kertben? :wink: Legalább jobb vendéglátás lenne mint a mostani :oops:

Most nekünk is tök piri a picur popója, de csak ahol összeérnek a farpofák, védőnő szerint a nyál miatt, meg a fogzás. De már 5 foga kint van és eddig semmi. Sudocrem meg nem segít :cry: Tiszta szederjes lett...

Nem tom még mit akartam... :cry:

pöttömpanni

Nekünk nagyon jól bevált a Penny-s pelus is, bár a kisebb méreteket nem próbáltuk, mi már az 5-ös méretűt használjuk belőle, de nagyon jó! Előtte a liberót használtuk, és állandóan piros volt a popsija Dominak, a penny-s pelussal ilyen gondunk nincs. Akinek a babájának sokat piros a popsija, érdemes megpróbálni más fajta pelenkát, én sem gondoltam volna, hogy pont a liberót nem bírja Domi bőre :shock:
Ja és Dominak is kegyetlen piros volt a popsija mindig, amikor kibújt a foga, apró foltokban volt neki piros, és ezek a foltok olyan dudorosak voltak, volt, hogy sebes is lett neki. Mi csukamájolajas popsikenőcsöt használunk (Naturlandos Infantum), ez az egyetlen vált be nála, pedig jó pár fajtát kipróbáltunk. Amikor meg kegyetlen piros pöttyös volt bekentem neki vékonyan Canestennel, segített az is. Meg lila ecsetelőt is kaptunk rá, de az sokszor csípte neki. Popsitörlőből meg a DM-est használjuk, abból is a zöld csomagolásút, az Aloe Verásat, az nagyon jó, alkohol- és parfümmentes.

Adri! Tök jó, hogy ilyen szuper anyukád van!!! Az enyém meg csak a balhézni tud, ha néha megjelenik nálunk. Segíteni azt egyáltalán nem, de még a gyerekek sem igazán érdeklik őt.

Megyek mert vettünk csirke husit meg egy kakast, egy részét megfőzöm pörköltnek, a többi megy a fagyasztóba.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Zsigi ahogy a hintában bekómál...hihetetlen...
Noel csak a kiságyban tud elaludni, babakocsiban max. 20 perc...ilyenkor írigy vagyok ezerrel.
És Boni, tényleg jó lenne már talizni. Meg mindenkivel. Olyan jó lenne már egy kis jobb idő, ma is úgy fúj a szél, nem tudom kivigyem e Nonot sétálni.

Dia!

A torna segített szerinted Vircsinek a kúszásban? Én ma hívtam a gyógytornászt, h időpontot kérjek, de azt mondták majd ő hív. eddig semmi.

pöttömpanni

Sziasztok!

Mecsi, köszi a börze tippet, voltunk, szuper volt :) Megnéztem a mászit, szuper ügyes Áron baba! Gratula!!!

Szilvi, remélem meggyógyultak a gyerkőcök!

Sziszka, mi van a folttal? Mit mondtak a tanácsadóban? Csuda édesek a képek Málnáról! Lilinek is pont ilyen nagy kék szeme van :)

Zsófi! Utólag is boldog Benedek napot a mi Benikénknek!!! Nagyon cuki a képeken. Én már adok Lilinek kekszet, nagyon vicces, ahogy majszolja mivel még foga nincs ezért csak úgy nyammogja, de nagyon élvezi. És a ciklusom, nekem sem állt vissza, se híre se hamva, de úgy tudom, ez nem gond.

Adri! Örülök, hogy minden rendben ment a műtéttel, nagyon sokat gondoltam Rátok! Tündériek a képek! Ha esetleg szükségetek van valami segítségre itt Pesten, szólj légyszi, ha más nem, nálunk megalszotok, ok?

Kata, a főzelék megfogja a pociját, próbálkozz a szélcsővel és tornával, nekünk bevált! Egy idő után visszatér a napi rendszeresség magától.

Szuszu! Örülök, hogy te is előkerültél! Sajnálom, hogy Andris beteg, na meg , hogy melóznod kell :( Nagyon nehéz lehet ilyen pici mellett. Nincs más megoldás?

Feluca, nagyon aranyosak a képek!

Julcsi jobbulást a hátadnak!!

Lei, csütörtökön elvileg megyünk Tranzitba, vagy a gátra, szóljunk? És ha van kedved :

Csajok, van csiribiri babamuzsika a főművházban, pénteken délelőtt, aki a környéken lakik, van kedve velünk eljönni? http://www.csiri-biri.hu másfelé is vannak, a városban,ha érdekel valakit.
sok lett bocsi :(

KépKép
columbine

Pöttöm, üdv újra itt.... Örülök hogy Nonónak jobb a kedve már :-) És holnap ő is 8 hónapos lesz, előre is boldogat neki!!!

Meg Lilinek is holnaputánra.... illetve Málnusnak holnapra boldog névnapot és boldog hófordulót, és Sziszkáéknak boldog házassági évfordulót, és boldog szülinapot a férjének!!! (ez mind holnap lesz nekik ;-) Kit hagytam ki?? :oops:

Sziszka, köszi, hogy feljöttetek. és bocs hogy ilyen magasan lakunk :roll: ;-) Na mit mondott a doki? Eni már alszik... mikor elmentetek, megszopiztattam, nem aludt el rajta, de 5 perc hiszti után a kiságyban elaludt ;-) Nagyon ügyes Málnus, ahogy mászik meg áll.... le vagyok nyűgözve :-)

yuyu79

Sziasztok lányok!

Jelentem Imi tegnap óta tud egyedül biciklizni. Egyszerüen ráült és megy neki! Így volt ez anno Enivel is! Annyira örülök neki! No meg persze ö is nagyon boldog!
Egyébként nem gyakoroltuk elötte, csak beérett magától!

Nagyon szuperek a képek, olyan jó nézegetni öket!

Koadri!

Annyit gondolok rád, el sem hiszed! Az érdekelne leginkább, hogy ez a szemnyomás probléma a pár mütét után véglegesen megoldódik, vagy ez egy állandó állapot? Csináltak a csarnokvíznek csatornát annak a helyére, ami nem fejlödött ki vagy ilyen nincsen? S ha többször kell müteni, nem megy rá a látása?
Ami a mozgásszervi fejlödését illtei, fenomenális!
Mi az a rövidítés, amit írtál? Nekem nem mond semmit!

Döncinek tegnap óta adok mégis antibiotikumot. Ugyan nem volt lázas, de elkezdett nagyon csúnyán köhögni és rossz volt a közérzete. Hosszú napokig inhaláltam és adtam neki a köptetöt a sok trutyi miatt, ami jött belöle, de nem oldotta meg a helyzetet, viszont hallhatóan szaporábban vette a levegöt, így most ez van. Azóta szemmel látható javulásnak indult, tehát helyesen döntöttem!

Emesedora!

Nektek is gyors javulást kívánok! Ideje lenne, hogy beköszöntsön a tavasz. Nálunk például orkán erösségü szél fúj napok óta és ma havazik is egész nap!!!

Ágicám!

Van valami újság?

Zsófi!

Áginak és nekem pl. nem jött még meg, de nem is hiányzik különösebben!
Beni nagyon ügyes!

Sziszka!

Málnusnak boldog névnapot! Mifelénk ilyesmi nincsen... :(
Ami a pelenkakiütést illeti, Ildinek igaza van! Iminek például nagyon érzékeny böre van. Mindenféle pelenkát végigpróbáltunk, mire megtaláltuk azt, amitöl nem lett piros a popója. Mi a DM saját márkájára esküszünk, de pl. Enivel anno Aldi saját márkájú pelenkát használtunk. A diszkontosok pelenkájában az a nem jó, hogy többször váltanak beszállítót, így hol ilyen a pelenka, hol olyan, nem egységes a minöség. Ez engem erösen idegesített. Szóval érdemes kipróbálni ezt is, azt is!

Pöttöm!

Örülök, hogy jobban van a lelked! :)

Menü javaslatok? Én ma spárgát csinálok csak úgy klasszikusan.

Ma a barátnöm kilomolt a 3 gyereke után és kaptunk egy nagy zacsi ruhát. Gondoltam elteszek belöle pár szép darabot húsvétra, majd azt - is - hozza a nyuszi! :)

Most megyek a dolgommat elintézni, késöbb még benézek!

Puszi: Barbi
Vendég

Pöttöm, üdv újra itt.... Örülök hogy Nonónak jobb a kedve már :-) És holnap ő is 8 hónapos lesz, előre is boldogat neki!!!

Meg Lilinek is holnaputánra.... illetve Málnusnak holnapra boldog névnapot és boldog hófordulót, és Sziszkáéknak boldog házassági évfordulót, és boldog szülinapot a férjének!!! (ez mind holnap lesz nekik ;-) Kit hagytam ki?? :oops:

Sziszka, köszi, hogy feljöttetek. és bocs hogy ilyen magasan lakunk :roll: ;-) Na mit mondott a doki? Eni már alszik... mikor elmentetek, megszopiztattam, nem aludt el rajta, de 5 perc hiszti után a kiságyban elaludt ;-) Nagyon ügyes Málnus, ahogy mászik meg áll.... le vagyok nyűgözve :-)

yuyu79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?