sziasztok
kicsit eltűntem, mert a kórházas sztori után úgy éreztem, h sokkal többet kell foglalkoznom a manócskámmal. ha már el kezdtem dolgozni mikor 2 hetes volt, akkor legalább ne netezzek. de nagyon hiányoltalak titeket és sutyiban olvasatok is, csak írni már kicsit "fárasztó", mert olyan sok mindent szeretnék leírni, de senkit nem akarok untatni a hosszú regényeimmel.
kreiszi: nem maradtál le semmiről, nem írtam még le a kh sztorit. hát akkor álljon itt: csüt este tesóm mondja, h megy megnézi marcit, mondom megyek veled, mert úgyis most már fürcsi meg kajaidő van és ha alszik felkeltem szépen. rendezgettem a pelusozón a dolgokat, erre szól tesóm, h vmi furi folyik a szájából. mondom biztos bukott töröld meg a pelussal, mire ő: de az orrából is és ez nem bukás. akkor már hörgött is. kikaptam a kiságyból. a szájából habos cucc folyt az orrából anyatejszerű sűrű valami (később kiderült valóban anyatej volt). nem jött ki rendesen az orrából, csak ahogy hörgött és zihált ki-be ment az orrán száján és közben egyáltalán nem vett levegőt. párom a szomszéd szobából ott termett, én hívtam a dokit, párom befújt a manónak. nagy nehezen köhögött egy jó erőset és végül a párom vállán kötött ki minden váladék. majd felsírt, ekkor már kezdtem megnyugodni. felvettem, megsimogattam, beszélgettem hozzá. lementünk a doki anyjához - aki szintén gyerekorvos (a doki ügyelt éppen). megnézte, rendben találta, de azért kaptunk beutalót a khba. bent tartottak minket megfigyelésre, vettek tőle vért, h a fertőzést kizárják és mellkas rtg készült a tüdő aspirálásának kizárására is. minden lelet rendben van és szombaton hazajöhettünk. marcika tökéletesen rendben van. legnagyobb gondja h annyira mohó, olyan kis zabagép h ezért történnek ilyenek velünk. egy dologban nagyon hibásnak és butának érzem magam, h nem jutott azonnal eszünkbe a porszívós orrszívó használata és akkor az egész nem jutott volna el idáig, ha a légutakat tisztítjuk meg elsőként. csak sokkal később esett le... nagyon lelkifurdalásom van miatta, h ennyire béna voltam és ennyi felesleges vizsgálatnak tettem ki a manómat.
itthon minden oké. manóm kb. 1300 grammot cuccolt magára 4 hét alatt

tiszta toka és hájas májas a lába - keze és pufi-nyufi az arcocskája. amilyen kis véknya volt mikor megszületett, most meg sem lehet ismerni és majd 4000 gramm.....
most felváltva üvegből és ciciből etetek, mert az én kis dulifulim, ha nem tudja elsőre elkapni jól a cicit, akkor az ínyei közé harapja és jobbra-balra rángatja a buksiját vörös arccal. na akkor tudok szentségelni magamban! szal leamortizálta a melleimet így marad az üvegből etetés, mert ugyan elköltöttem 4000 forintot mindenféle mellbimbóvédőkre, egyiket sem hajlandó a szájába venni a kis parancsnokom. üvegből 160ig meg sem áll. 120 körül le akarok állni, és ott veszekszik velem, h mégmégmég. persze abból könnyen jön, 15 perc alatt letudja büfistől mindenestől. bezzeg a cicin van hogy 58!!!! percet lóg.

én meg totál belezsibbadok
az éjszakák többnyire elég jól telnek, 2x szokott felkelni általában, először 1-2 körül, utána 5-6 körül és egész jól vissza is alszik (alszunk! mert én is belealszom, majd 10 perc múlva riadok, h mennyire nyomhattam össze szeginyt. és gyorsan bevágom az ágyba

)
elnézést lányok h nem reagálok, de nagyon le vagyok maradva, viszont a ger.zsuzsinak és pannának üzenem, h olvastam a szül. sztorikat. nagyon céépek. kitartók vagytok lányok! gratulálok. én nem is hiszem, h ennyi időt kibírtam volna.
jó volt kiírni magamból ezt a pár dolgot. nagyon sok minden történik velünk. lehet holnap is jövök egy kisebb regénnyel, ha át is ugorjátok nem bánom, legalább leírom és talán könnyebb az élet.
Mondóka aki nem ismeri (most tanultam, van egy könyvem tele ilyenekkel):
cicuska-macuska (ezalatt az egyik ujjammal az ő arcát simogatom)
mit főztél katuska? (ezalatt az ő kezével az én arcomat simogatom)
kevergettem babocskát (az ő egyik tenyerébe pici köröket írok le az ujjbegyemmel)
[b]sütögettem pampuskát (most a másik tenyerébe körözök)
ide raktam (egyik kezét megfogom és áthúzom finoman a másik oldalra)
oda raktam (másik kezét megfogom és áthúzom finoman a másik oldalra)
utoljára hamm bekaptam (a pocijához hajolok finoman és hammogok)
na lelövöm magam. jó éjt mindenkinek.