Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A véleményetek érdekelne, hogy milyen cipőt érdemes venni a gyereknek. Csak a drága, ismert márkás cipők ( Pablovsky, Siesta stb. )a jók, vagy azok sem ártanak a fejlődésben levő lábnak amiket hipermarketekben illetve máshol ( pl.butikokban )lehet kapni.

Köszi előre is:
Mano
 
 


Én csak annyit tudnék ehhez hozzászólni, hogy a talpa hajlékony legyen, a felsőrésze ne legyen műanyag, se a belső része, és akkor már rossz nem lehet. A siesta biztos jó, én eddig csak ilyet vettem a márkások közül, de már nagyon drága lett, tavaly is akcióban fogtam ki. A melania viszont egyáltalán nem tetszett, hiába márkás, és drága az is. Itt nálunk a piacon lehet kapni egy magyar gyártmányú, nem márkás, de siesta utánzatú terméket, azt is elég jónak tartom. 4-5 e az ára.
Hiperben, kínaiban én nem vennék, de ez is egyedi dolog, mert sokan megveszik, és állítják, hogy jó.
Kicsit a kínaiak is mintha fejlődnének, egyre jobb cuccaik vannak.

KépKép
 
 


Hahó,
én éppen tegnap vettem cipőt a kölöknek, tavaszit, és így utánanéztem: hajlékony talp, nem műanyag belül és a felsőrésze, a talpa ne legyen sima, tartsa a bokát (a lányom nemrég tanult meg járni), legyen normális kérge, de azért amennyire lehet puha és könnyű. Aztán ahol ilyet talál az ember, az ok. Kép
Üdv
Kriszi
 
 

 
 

Sziasztok!

Ismerek egy ortopéd szakorvost, aki szívén viseli a babalábak sorsát, ő mondta azt a fontos szempontot, hogy amellett, hogy egy gyerekcipő persze rendelkezzen minden olyan tulajdonsággal, amit felnőttcipőknél értékelünk, nagyon fontos, hogy tartsa a bokát és hogy a talpának a sarokrésze úgy legyen kiképezve, hogy a talp ettől picit kifele dől, az Ó láb irányába.
Asszem a Siesta cipők ilyenek, meg van még egypár gyártó, ha valakit konkrétan érdekel, utánakérdezhetek.
Egyébként ez azért jó, mert így nem lesz a baba lúdtalpas, és meg lehet előzni a tartás- és gerincproblémák egy részét.

Bóbita
 
 


A Dr. Leo cipők ilyen kifelé dőlősek, az Elit gyógycipőkészítő vállalat (vagy mi) gyártja őket. És könnyűek is nagyon. Elit boltokban lehet kapni, van egy a Pozsonyi út elején, egy a Vörösvári úton, vagy a telefonkönyv segíthet még.
 


Sziasztok!
Van egy ilyen Elit gyógycipőkészítő a Dózsa Gy. úton is, sajnos nem tudom hány szám. A VÁrosligettel szemben van, kb. a közepénél. Ott egy ortopéd orvos meg is vizsgálja a gyermek lábát, és személyre szabottan elkészítik a cipőt, vagy a készekből is ajánl, ha van éppen olyan amilyenre szükség van. Én is most készülök oda.

Az én kislányomnak nagyon szép egyenesek voltak a lábai, semmi lúdtalp, gyönyörű lábnyoma volt. (2 évesen!) Erre én "okos", vettem neki egy nagyon aranyos és szép Nike sportcipőt, ami jó egy felnőttnek, de neki még nem lett volna szabad. Ugyanis nem tartja a bokát, semmi kérge nincs, és nem is magas szárú. Fél évig hordta, és akkor vettem észre egy fényképen, milyen x lába lett szegénykémnek !!!!!! Biztos, hogy attól a cipőtől.

Most 5 éves,már majdnem egyenesek megint a lábszárai, még egy kis x azért van benne. Azóta csak kérges, döntött sarkú (Dr. Leó, Siesta) cipőt hord.

Fantasztikus, hogy a szülők milyen ócska cipőkbe járatják a gyerekeiket az oviban, van aki papucsban van egész nap, van aki mamuszban! Szerintem az ovis szandi kellene, hogy legyen a legjobb a lábnak, mivel az utcai cipőt nem használja egyhuzamban sokáig. Ugyanis nálunk az ovi nagyon közel van, és sokat járunk kocsival is. Az oviban viszont "megy a hajtás" egész nap.
Persze sokakat inkább az érdekel, hogy meg tudjon jelenni valahol egy drága cipőben a gyerekkel, az oviban meg hordja a valakitől megörökölt ócska mamuszt, vagy vászoncipőt! Ne essünk ebbe a hibába! Persze akinek nem inge, ne vegye magára, és a szerencsések akármilyen cipőt hordanak, attól még nem lesz semmi bajuk.
Üdv.
Andi
 
 


Andi!

Nem a cipőtől lett X lába. Minden gyerek átmegy ezen a változáson, csak nem mindenkinél feltűnő. Amikor feláll a baba, először O-lábú, majd idővel X-lábú, majd mire iskolába megy, szépen kiegyenesedik.
A Dr. Leo cipővel az a bajom, hogy ugyan sarokékes, de olyan kemény a talpa, hogy alig hajlik. A Siesta, Pablosky, Moki stb. márkás cipők szintén sarokékesek (Cipőn belül; kívülről nem látható, mint a Dr. Leónál), és puha a talpuk.

Orsi
 
 


Orsi,
egy kis javítás: a Siesta harántemelős, a Dr. Siesta az ékes, de puha talpú.
 
 


rjuli,
Dr. Siesta?
Hát én fogtam a kezemben Dr. Leót, és alig tudtam behajlítani. A sógorom ortopédus, és ő mondta, hogy a Siesta és a többi cipő belül van ékelve vagy emelve, ugyanaz a hatása, mint a Dr. Leo cipőknél lévő talpnak, hogy picit kifelé döntve tartja a lábat. És nagyon könnyen hajlítható a talpa, sokkal könnyebben, mint a Dr. Leóé.

Orsi
 
 


Juli, akkor a Dr. Siesta ugyanazt tudja, mint a Dr. Leo, csak épp hajlékonyabb a talpa? Vagyis jobb a gyereknek a Dr. Siesta?
Tényleg, jó, ha hajlénkony a talp vagy inkább nem jó? Azért kérdezem, mert töprengek a nyári szandálválasztáson, épp a kemény talp miatt. Már fél éve dr. Leot használunk, de nem tudom, jó-e, hisz csakugyan merev a talpa.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Dr. Siestát nem is hallottam. Ugyanott lehet kapni, mint a "rendes" mezei Siestát?

A Moki cipőkkel nekem nagyon rossz tapasztalataim voltak: abszolút nem tartós a talpuk. Nekem ne mesélje be az eladó, hogy normális, hogy egy gyerekcipő sarka a puszta járástól (7 évesnél) odáig kopik, hogy a talpban lévő "légüregekbe" bemehessenek a kavicsok!!!! Összesen 2 különböző pár Moki cipőnk volt.
 


Nem vitatom, hogy a Dr. Leo talpa kemény, hisz tudom, nekünk is volt. Csak azt mondom, hogy a hagyományos Siesta hagyományosan belül domborodik, amiről viszont én beszélek, az a Dr. Siesta, az dől kifelé, és ott lehet kapni, ahol a Leokat.
Az a fontos, hogy a talp hajlékony legyen, de belül ne legyen puha, párnázott. Csak simán a bőrborítás a talpon. Ilyen szempontból mind3 szóban forgó cipő jó.
 
 


Dr. Leó cipők (döntött sarkú)
http://www.elitrt.hu/drleo.htm

Siesta cipők (betétes), Dr. Siesta (döntött sarkú)
http://www.siesta-shoes.hu/index2.htm

Salus cipők (döntött sarkú)
Salus Ortopédtechnikai Kft.

1117, Budapest
Dombóvári út 1.
Tel: 204-3938
Fax: 203-4015

Asso (magyar, talán Szombathely, de pontosan nem emlékszem)
http://www.akereskedo.com/asso.html

Melania
http://www.melania.it/index_flash.html

Elefanten
http://www.elefanten.de/
http://www.elefanten.com/

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


rjuli!

Köszi, azt nem is tudtam, hogy van Dr. Siesta is.
Egyébként a keresztlányom csak Dr. Leo cipőket hordott, és mégis harántüllyedéses a lába.

Orsi
 
 


Sziasztok!

Nekem a védőnőm azt mondta, hogy a baba első cipője legyen sokcsattos (nyár esetén), tehát tartsa a bokát, legyen bőr legalább belül, legyen hajlékony a talpa és legyen belül megemelve. Ő a Siestát ajánlotta, mi azt is vettük meg első cipőnek tavaly nyáron. Sajnos még akkor elég sokat mászott a lányom, így eléggé szétment. Az ortopéd orvos a Dr. Leót ajánlotta, de nekem azok nem tűntek olyan jónak (tényleg merev a talpa) mint a Siesta. Őszre szintén Siestát vettünk sajnos tépőzárasat, amit a kislányom egy mozdulattal kinyitott és széthajigált. Most már csak fűzőset illetve csattosat veszek, bár azt is le tudja már vanni.

Egyébként csatlakozom Andihoz, tényleg az otthoni/ovis cipőnek kéne a legjobbnak lenni, hiszen tényleg abban van a nap nagy részében a gyerek. Nekem még azt is ajánlotta a védőnő, hogy az első cipők, amig a gyerek lába könnyen formálódik (kb. 3-4 éves korig) addig inkább új cipője legyen, ne örökölt, mert minden gyerek lába más és lehet belőle probléma!!! Bár ez anyagi csőd. 3-4 havonta legalább 2 új cipőt venni, közel 30.000,- Ft.

Egyébként a cipőkiállításon a SAP csarnokban olcsóbban lehetett cipőket kapni. Tudtok esetleg jó helyeket ahol Siesta vagy más márkásabb cipőket lehet olcsóbban kapni, mint a plázákban?

Üdv. Momóci
 
 


Orsi,
az én lányom lábáról ne is beszéljünk. Pedig leós meg salusos cipői voltak mindig, és még itthon is hordta. Játszón meg mindig mezítláb jó időben. Úgyhogy lehet, hogy nem is ezen múlik? Vagy, ha nem így csinálom, még szörnyebb lenne???
 
 


Sziasztok!Kata, köszi a linkeket!


(Juli, már megint összefutottunk!) Kép

Ez az,hogy nem tudhatjuk, milyen lenne ha nem is hordana jó cipőket a gyermek.

Orsi, erről az életkori sajátos lábállásról már hallottam, de mi az eslő O lábas időszakot kihagytuk, így tuti biztos voltam benne, hogy én csesztem el a gyerek lábát azzal a bizonyos cipővel. Persze sose lehet tudni, mi lenne ha.....
Viszont a Dr. Leo és a Dr. Szieszta nekem teljesen egyformának tűnt. Most megnézem a honlapokat, amiket Kata küldött! A merev talp nekem sem valami szimpatikus, de a gyermek soha nem panaszkodott! Ráadásul, nagyon tartós! Tovább szoktuk adni a kinőtt cipőket, a házban van egy rászoruló család. Van, amit jópár hónapig nyúzott a kisgyerek, és amikor visszaadta még mindig szinte új volt.
Árakról.
Én egyszer találtam az Üllői úti Bébikerben (Klinikák, és a Nagyvárad tér között ) néhány leértékelt Siesta szandit. Azt hiszem 3500 körül. Csak választék nem volt, mert az utólsó párak voltak. A Teréz körúton nemrég láttam olyan siesta utánzat falkon szandikat. Nagyon szépek, kérdés, elég kemény-e a kérge????? Ott 5600 froncsi és van 29 -ig. Az Oktogonhoz közel, de nem tudom hány szám.
Lehet, hogy még maradunk a leonál idén.
Sziasztok!
Andi
 
 


Na, megvan a megfejtés! Ami régen a dr. S. volt, azt most "elit junior"-nak hívják. Ez a puha talpú-kifelé döntött. Nem tudtam, hogy újítás volt, régiek voltak az infók. Bocs.
 
 


Tévedtem megint. Ma láttam a kirakatban, hogy mindhárom márka létezik. Dr. Leo, Dr.Siesta, Elit Junior. Ez utóbbinak hajlékony a talpa. Most már csak választani kell, én eldugulok.
 
 


Nagyon jó kis szandit vettem, a I. ker. Csalogány utca 42/a-ban, 2480 froncsi. 2 csatos + egy tépőzár. 28-as a legnagyobb. Nincs már nagy választék. Igaz, nem döntött, de udvarra jó lesz.
Ez az Elit junior érdekelne, hol láttad?
Andi
 
 


A Ráday u-ban és a Pozsonyi úton. De elvileg b.melyik elit boltban kell, hogy legyen. Mondjuk, a kirakatban csak cipő volt belőle, szandál nem, de ki tudja.
 
 


Sziasztok!
Néhány napja feltettem a kérdést, hogy ki tudja, hol lehet Asso cipőt venni Bp-en. Azóta kinyomoztam, hogy az V. Magyar u. 1-ben. Azért szólok, mert úgy tudom mások is meg vannak elégedve ezzel a márkával, csak sajnos elég kevés helyen lehet kapni.
Szilvi
 
 


Én megerősítésképpen írom le azokat a tanácsokat amelyeket az óvodánkban dolgozó, több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező fejlesztő gyógytornászunk mondott, amikor az első cipő vásárlásánál tanácstalan voltam (Szerintem ez összegzi az eddig elhangzott bölcs tanácsokat):

-A gyermekek lábának(talpának) fejlődésére 6éves korig lehet hatni, utána már nehezebb.Ő a lányainál 6 éves korig figyelt a cipőkre, utána a divat diktált sokszor.
-Igen, kell, hogy tartsa a bokát, kell,hogy rugalmasabb legyen a talp.
-A legfonosabb a SZUPINÁCIÓS(kifelé lejtő talpú cipő,) ami megelőzi a lúdtalpat, a harántsüllyedést. Erősíti a talpizmot, olyan, mintha külső talpélen járna a gyermek.
-persze nyáron sokat legyen mezítlább, de ha komoly ortopédiai gondok vannak megoldás lehet, ha folyton(otthon is ez a cipő van rajta)Ki kell kérni orvos tanácsát.
-4 márkát dícsért: Dr. Siesta, Dr. Leo, Elit Junior, Salus, a többi márkát ne is vegyük figyelebe.
-Időjárástól függően a leggazdaságosabb a szandál, mert ott túlnőhet picit a láb. Ez se mellékes.
-És ha el akarjuk kerülni hogy a gyermek letépje magáról, akkor csatosat vegyünk, ne tépőzárasat, mert az majd később lesz jó(oviban), ahol a cél az önállóságra nevelés. Persze ez nem annyira mérvadó, van aki neveléssel megoldja...
 


Sziasztok!

Ez utóbbihoz csak annyit fűznék hozzá, hogy míg a nagyobbik fiamnál mi is szupinált cipőt használunk, addig a kicsinél ez kimondottan nem ajánlott (befelé csámpássága miatt).
Én mindenképp ajánlom egy ortopéd orvos felkeresését mindenkinek! Egyébként egyetértek a leírtakkal.
Ami érdekes lehet, hogy a mezítlábazás "addig ér valamit", amíg ha a gyereket mezítláb a földre tesszük, akkor az ujjaival "kapaszkodik". Ha ez elmúlik, akkor bent is legyen már szandálban, olyanban, aminek magas, kemény kérge van, de nagyon puha talpa. A szupinált sarok megléte pedig egyénfüggő.

A márkákhoz: mi a Supi+ cipőket hordjuk.

Kép
Kép
Kép
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó