Hurrá!!! Hurrá!!! Hát meglett az a pisi! és a legjobb helyre ment!!!

Huncut kis csibész lesz Győzőke, akárki meglátja! 

BMárti
2004.04.17 20:35

2004.04.17 20:36
2004.04.18 10:45

2004.04.18 10:54

2004.04.18 15:28

A Mentának küldött rózsát nektek is küldöm.
Az igazság az, hogy azért vállaltam be, mert ezeket a munkákat visszakapjuk, és arra gondoltam, hogy ezt a magasságmérőt felajánlom a bölcsinek, ahová a Bea jár. 2004.04.18 17:41
A magasságmérőt is láthatjuk majd?
Lacika meg pakol is nagy lelkesen, főzőcskézik a kis láboskákban, kavargatja és kóstolgatja is a "főztjét" fakanállal. Édesen eljátszik vele, ha éppen olyan kedve van. De legjobban azt szereti, ha felülhet a konyhapultra, és már ügyesen tudja, hogy a tűzhely süt, teszi hátra a kezét, úgy mutatja, hogy nem, ő aztán nem fog hozzányúlni.
Viszont mindig szeretné megkavarni, amit főzök, vgy beletenni még ezt-azt, úgy, ahogy tőlem látja.
A multkor adtam neki egy marék zizit a kislábasába, de megsózta és megborsozta, mire észrevettem, hogy elcsórta a fűszereket, és utána már persze nem volt fincsi.
Meg mostanában azzal szokott az idegeimre menni, hogy már fel tud mászni a konyhapultra, ha bevisz egy széket, és persze fel is mászik olyankor is, ha én nem vagyok ott. Na, aztán tud művelni dolgokat... Eléri a polcot, ahol a teafüveim vannak, hát le is vett egy doboz fincsi gyümölcsteát, és az összes filtert egyenként kicsomagolta. Máskor meg a teáskancsóba belepakolt egy egész doboz kockacukrot.
De igazán kiborulni olyankor szoktam, amikor kiönt valamit. Már nem tudom olyan erősen ráhúzni a kupakot az üvegekre, hogy azt ő le ne tudja venni. Aztán persze önt magának pl. 1,5 liter teát egy decis pohárkába...
Én meg örökké takaríthatok...
Annyira imád pancsizni, locsolgatni, folyadékot öntögetni egyik edényből a másikba, hogy az valami döbbenet. Órákig ellenne az etetőszékében, ha kapna egy pohár vizet, meg még néhány edénykét és kanál félét. Sajnos nem engedhetem meg neki, mert a bőre nem bírja, van az ekcémája, és annak árt, ha kiázik.

2004.04.18 19:36
a héten kicsit nehezebben ment, pénteken nem is aludt, de gondolom ehhez elég sok köze van az egésznapos légkalapács zajnak. Legrosszabb esetben is max. fél óra alatt azért sikerült. Szóval szeritnem keversz v.kivel. 2004.04.18 19:49
De azért nem esik jól, hogy gondolok rátok? Na, jól van egy kicsit keverek dolgokat. Ez egy ilyen 7vége.
2004.04.18 22:41
2004.04.18 22:45

ez nagyszerű mozizás kikapcsolódás kettesben ebéd és pihi is, hű de rég volt ilyenben részem még Napocskám előtt...

2004.04.18 23:00
2004.04.18 23:04
!
, gyakorlatilag ez a bérünk
.
.
, azért csak most tudok írni...
részletre, és majd csak három hónap múlva kell megkezdeni a törlesztést, de ha addig ránkszakadna az otp, akkor egybe is ki lehetene majd fizetni. 2004.04.18 23:12
2004.04.18 23:26
2004.04.19 07:31
MÁr csak megnézem mivel dolgoztok annyira
milyen tipusút vettél?? Az enyém itt áll már 2 hete, szivat az asztalos, de talán már csütörtökön véglegesre helyére kerül aztán csak jön egy vizes aki be is szereli nekem
2004.04.19 09:07
.
. Nem ez lesz a végleges helye, de most sincs azért olyan rossz helyen. Úgyhogy majd kell nekünk is a vizes majd, mikor a végleges helyére kerül. Nektek is át kell csövezni a konyhát? És imádom, hogy nincs mosatlan edény a konyhában
. Egy bajom van most csak, hogy nem tudtunk a csaphoz olyan elosztó izét venni, aminek a segítségével a mosógatógép is tud rendesen csatlakozni, meg csapunk is legyen. Úgyhogy most a csap funkció jelenleg nem működik a konyhában
.
. Amúgy egyszerű elkészíteni? 2004.04.19 09:57
2004.04.19 11:24
2004.04.19 11:44
2004.04.19 11:59

O

2004.04.19 12:09

2004.04.19 13:12
2004.04.19 13:33
2004.04.19 14:56
Sok boldogságot kívánok és nem utolsó sorban sok-sok tejcsit!

</font> 

Drukkolok a szüléshez!
A lehető leggyorsabb szülést kívánom!
Húsvétkor elment a nyákdugasz? Akkor már lassan itt az idő...
Lassan ismét elkezdünk járni.
Bár remélem már nincs szüksége rá!
Köszönöm a drukkokat: meglett a vérképem, ami viszonylag jónak minősül, de a doki majd holnap kielemzi.
Azt írják, hogy ennyi idősen a gyerkőcök többsége már befejezte a hisztikorszakot!??? Na, az én lányom ma végképp bebizonyította az ellenkezőjét!
Mintha csak most kezdene igazán belelendülni...
2004.04.19 15:23
Tegnap pl. teletömte gombóccá gyűrt papírzsepikkel a konnektorokat.
Úgyhogy azokat a nemszabadokat, amikből komoly baja lehet (pl. vegyszerek) inkább lakat alatt tartom. Az, ha eltör egy jénait, vagy befőttes üveget, nem nagy tragédia. A multkor fel akart tenni a pultra egy kis salátás tálkát (segített elpakolni evés után az asztalról), az meg visszaesett a fejére. Úgy állt vigyázban az üvegcserepek között, mint aki pontosan tisztában van vele, hogy nem kellene az üvegszilánkok között mászkálnia...
Annyit emlegetitek, hogy lassan én is kedvet kapok...
Ovi: most május elején be kell íratni, ha év közben, mikor betölti a 3.-at be akarod adni. Ha még nem vagy biztos benne, hogy be akarod-e adni, akkor írasd be (a Védőnénink szerint), mert az tuti nem gáz, ha mégse megy, de ha meg szeretnéd járatni, és nem volt beíratva, akkor utolsó utáni leszel a felvételi sorban. Már ha ott is túljelentkezés van.
Montessori (hogy kell írni?) módszer van, kicsik és nagyobbak együtt. Ez még nem lenne gáz, Lacika biztosan imádná a nagyobb gyerekek társaságát. Azt mondták, hogy itt nem szokás versekre, dalokra, mondókákra tanítani a gyerekeket, azt tanulja meg otthon, itt a közösségi életre nevelésen van a hangsúly?! Hát, ezt értem is, meg nem is. De majd elmegyünk, amikor a beíratkozás lesz, Lacika bemehet játszani a csoportba, én meg majd apróra kikérdezek mindent. De azt mondta a főnökasszony, hogy nekik most valami 2 évvel ezelőtti óvodaösszevonás miatt nagyon kevés olyan gyerekük van, aki idén iskolába megy, úgyhogy kicsi a valószínűsége, hogy év közben fel fogják tudni venni az én kisfiamat. Ilyenkor vagy másik III. kerületi oviban keresnek neki helyet, vagy azt szokták javasolni, hogy menjen előtte bölcsibe, és onnan veszik át majd szeptemberben. Figyelnek arra, hogy a barátok egy csoportba kerüljenek, így nem olyan nagy trauma a kicsiknek az új helyre kerülés. Na, ezen felbuzdulva elmentem a legközelebbi bölcsödébe is. Onnan meg majdnem kivágtak, úgy beszélt velem a főnökasszony, mint egy utolsó lusta döggel, sőt, tolvajjal. Hogy hogy képzelem én azt, hogy bölcsibe adni a gyereket, ha nem dolgozok?! Az önkormányzatnak 50-60 ezer forintjába kerül, hogy bölcsibe jár egy gyerek, én meg 5 ezret fizetek ki belőle!!! Közben meg felveszem a GYES-t, amit ugye azért kapok, hogy foglalkozzak a gyerekemmel!
Jól lealázott, azután még hozzátette, mielőtt kidobott, hogy így is 72 gyerek van benn a 60 férőhelyre, pedig csak úgy vesznek fel gyereket, hogy a munkáltatótól igazolást kell hozni, hogy az Anyja dolgozik. Ezek után nem is nagyon akarom beadni egy úgyis túlterhelt bölcsibe. Bár gondolom nem lenne ügy munkáltatói igazolást szerezni. ha terhes leszek, kivenném a szabijaimat, mielőtt betegácsiba megyek, a szabi idején meg munkaviszonyban vagyok, nemdebár?! Na, de ezek után nem is nagyon akarom beadni ide Lacikát...
Azért még nem adtam fel, de ha itt a két legközelebbi oviban ilyen nagy a túljelentkezés, akkor gondolom, hogy a lakótelep többi ovodájában se más a helyzet. Ha meg mégis van hely valahol, az tuti a legrosszabb hírű ovoda a környéken...
Már kezdem érteni, miért mondta az egyik anyuka a játszón, hogy kihordja a fiát Budakalászra oviba. Végül is nincs messze. 2004.04.19 15:54
2004.04.19 16:30
2004.04.19 16:31
(több szempontból is).
, azt hiszem a héten neki is veselkedek a sütinek
.
. Viszont megteheted, hogy azt mondod, visszamész négy órában dolgozni és. Aztán, hogy ezt hogy tudod elintézni a mhelyeddel, az más kérdés.
És itt ráadásul a bölcsiben 30 helyre van 37 gyerek, és ez az egyetlen bölcsije a falunak. Ja, és ezt akarja az önkormányzat megszűntetni, mert állítólag nincs kihasználva....no comment.
. Úgyhogy a többi ovit is majd alaposan tanulmányoznom kell.
. 2004.04.19 17:02
2004.04.19 17:33
),hogy egyre erőszakosabb lesz ha arról van szó,hogy kipróbáljon,megtapasztaljon valamit.
2004.04.19 19:46

Kivanok sok-sok tejcsit es sok boldogsagot! 

Kenytelenek vagytok rolunk olvasni.
Valamit tisztan kimond,valaminek csak a toredeket hasznalja.Valamire pedig zagyval.Peldaul a gomba nala bunda.
Szerintem ha hazamegyunk,megint fogok jarni.Addigra mar biztos meg lesz a kisteso!
2004.04.19 20:18
2004.04.19 20:31
Azt mondták, hogy egy 2 éves gyereknek igen is szüksége van gyerek társaságra, és ők nagyon örülnének ha vinném a Beát. Egyébként nem azért mondták, mert kevés a gyerek, azt hiszem 10 vannak a csoportban, hanem lehet, hogy így is gondolják. Bár ha jól belegondolok, minket ismertek már, mint a rosszpénzt a Miki révén.

Mondtam neki, hogy az még odébb van, de örülök neki, hogy így fogja fel a dolgokat.
Remélem reggelig aludni fog. Doktor bácsi azt mondta, hogy ha reggel is fájlalja a fülét, akkor szóljak, és kijön. Hurrá!
Holnap egy csomó dolgom lett volna Pesten. Egyik felét megoldja apukám, a másik elmarad.
Aztán ráadásként még a Pityut is vinnem kell du szív UH-ra. Eredetileg úgy gondoltam, hogy megszálljuk a rendelőt családostul, de így... 

2004.04.19 21:20
Dórival "fel is köszöntöttük"!
Hatalmasokat hullámzik a pocakom, most én is azt tapasztalom, mint Norci, hogy mindenki rácsodálkozik a pocakomra és azt hiszik csak pár hetem van hátra, pedig szerintem normális méretű vagyok.
Persze mi is a legutolsók vagyunk a sorban a várólistán, remélem szerencsénk lesz. A dokinénitől arról kell vinni igazolást, hogy Dorka szobatiszta. Különben mostanában elég nagy léptekkel haladunk a szobatisztaság felé, Dorka már elég sűrűn szól, ha kakilnia kell, már pisinél is, de sajnos most volt székrekedése, így visszafogom a leszoktatást, ha hagyja, remélem nem valami frusztrációtól volt a székrekedés, hanem mert Dorka nagyon keveset iszik (nem tudom hogy lehetne több folyadékra szoktatni). Most is azért sírt, mert mi ragaszkodtunk, hogy inkább pelusba kakiljon, mert ott könnyebb, mint a bilibe. Olyan édes, ült a bilin és nem sikerült a kakilás, megszólalt erőlködve:"Koncentrálok, nagyon koncentrálok anya!"
:Ugye milyen jó találmány a mosógatógép?!

Szóval nálunk az első nehezebb időszak 24.-29.hónapos korig tartott. Nem mondom most is nehéz vele (ma csupán 1 órán át próbáltam elmenni a játszótérről, de ő megvárta, míg egy lélek sem maradt...). Szóval reménykedek pár hét szünetben, aztán megint kezdődik egy újabb hisztisebb korszak. 
Azért ebből a hangulatból, gondolom ti is sokat megéreztek, nem de??? Voltatok a tengernél is??? Képet, képet kérünk!!!
2004.04.19 21:43

)!
?)? Felújítással hogy álltok, hogy bírod?
Azt hogy lehet gyártani? 2004.04.19 21:48
2004.04.19 21:51
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|