A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Katuska: Köszi! Melyik az az előlkeresztes??? Ahol a zseb van alúl??? (Hülye a kérdés, hiszen ez a logikus, de azért biztos, ami biztos, megkérdezem.)

Biga.csiga: nagyon sajnálom!!!! Most valami epekő-járvány van??? Az a durva, hogy amikor engem műtöttek vele, mindenki azt mondta, hogy epekő általában idősebb korban van. Erre már többen is rácáfoltunk itt a fórumon!!!

Kép
jandrea

Sziasztok!

Vagyok én is. :) Visszaolvasni ímmel-ámmal tudtam már megint. :oops:

biga.csiga: Férjednek jobbulást!

katuska: sikerült a a vizes átitatással leszedni a matricákat?

kisbogacs: Itt is gratula Áginak! :)

hordozás: nekünk ma érkezett meg az első kendőnk. Alig várom Kristóf felébredjen és kipróbálhassuk. :D
Amúgy ha kimentek így sétálni, milyen rucit adtok rá? Úgyértem overál kell?

Kristóf is szépen fejlődik, már átfordult, igaz nem olyan sokszor. :)
Holnap pedig megyünk oltásra. :?

És azt hiszem, itt még nem is mutattam róla képet, csak a blogban. íme: Kép
Vendég

Sziasztok lányok ezer éve nem voltam már itt :oops: de azért olvasok ám :D Biga csiga: sajnálom apát :oops: Jandrea: a hordozókendő áldás hatását én is megtapasztaltam már tegnap én sem tudtam hogy kell felkötni de a youtubon mutatják részletesen és azóta úgy hordom Nellikémet mint a kismajmokat :D :D azóta tudok főzni is :D és íme egy kép rólunk :D Kép
erzsebet0312

Andrea: az elöl keresztezettnél nem használsz zsebet
Én egyébként nem teszem kifelé fordítva. Úgy olyan furán állnak a kendőben.
Saci úgy nézelődik egyelőre, hogy a két kis kezét és a fél hátát nem fedi a kendő, így tud forogni. Én alul zsebesbe kötöm. De ehhez kell, hogy elég biztosan tartsa magát.

Szépek a babák :)

Zitocs: Saci is felismeri az arcokat... csak Apusnál és nálam van el, ha más kezében van, szabályosan kéredzkedik :shock: először bedől a célszemély (anya) irányába, aztán kepeszt kézzel-lábbal :lol: :lol: :lol: Ő a "másik babára" aki volt nálunk, mosolygott ezerrel :lol: szerintem Violának csak rossz napja lehetett.

Biga.csiga: jobbulást Batkamanónak! Mi van itt, Csajok, epekővírus száll a levegőben? :shock: :shock:

Csöre
csöre74

Andrea! igen úgy, csak a zsebet nem kell felhúzni hanem lent hagyod. Én is úgy szoktam, hogy ha nézelődik akkor nem húzom össze annyira a keresztet így tudja forgatni a fejét. Ha elalszik akkor magamhoz vonom jobban és összehúzom a szárakat, hogy takarva legyen a háta, kezei meg a feje is.

A fogyihoz egy kis Pilates! bátran lehet csinálni szoptatás alatt. Nagyon jó én szerettem járni. Oylan, mintha semmit nem csinálnál csak ide oda emelgeted magad,másnap meg érzed az összes izmodat:)

http://www.youtube.com/watch?v=OiofMIbE ... playnext=1
katuska79

Petne! Sajnálom a tejkrízist. Ha nem elég a tejed, potolnod kell és nem fogadja el a pici a cumisüveget én a szoptanitot javasolnám. Én megvettem teljesen új, épp csak kipróbáltuk, sajnos az én fiam a cicit nem hajlandó elfogadni, így nem tudtuk használni. Ha érdekel olcsóbban átadom.

Kriszti! Sajnálom az epegörcsöt! No-spa-t, algopirint nekem a korházban adtak szülés után (epegörcshöz hasonló tünetekre), ottani dokik szerint nem árt a babának). A másikat nem ismerem.
Gratulálok az átforduláshoz!

Fogyokura! Én semmilyen fogyokurában nem hiszek. Azt el tudom fogadni, hogy különféle fogyokurákkal lehet fogyni és ideig-óráig megmarad, de hosszú távon csak a rendszeres testmozgás és életmódváltás az,ami célravezet.

Edit! Bálint nagyon édes és milyen jól tartja a fejét! Sokszor teszed hasra?

Krisz!
"Nevek: Eperke, Szederke - hát elég gáz. De én leginkább a fonetikusan átírt nevektől vagyok padlón. Tanítottam már: Márlent, Májkelt, Dzsont. Na? De volt Seherezádé, Frenszisz is. De a legjobb névvel még főiskolán találkoztam: Falábú Orgona. Nem vicc, komolyan ez volt a neve.l"
:lol: :lol: :lol:
Szegény gyerekek egész életükben magukon viselik anyjuk szappanoperaimádatát!
Egyszer volt egy rádióműsor hűlye nevekkel kapcsolatban. Betelfonált egy ürge, hogy Nemoda Buda-nak hívják! :lol: :lol: Mesélte, hogy egyszer egy hivatalba kérdezték a vezetéknevét, mondta Nemoda, kérdezte a nő újra vagy 3-szór, aztán meg ráförmedt szegény ürgére, hogy ne mondja már meg neki, hogy hova, évek óta ez a munkája és tudja hová kell írni. :lol: :lol:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Biga-csiga! Párodnak jobbulást, neked kitartást kívánok!

Picuranyú! De ügys kristóf! Már 8 hetesen így emelte a buksiját?

Erzsébet! Csodaszép ez a pici lány! Jövünk udvarolni! :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Nellike és Kristóf gyönyörűek!!! Tényleg nem semmi, ahogy tartja a kis fejecskéjét Kristóf baba!!!

Bianka megint a kendőben szunyókál rajtam. :-) Csak egyet bánok, hogy nem rugalmas kendőt vettem. Az enyém Nandu, és egy kicsit vastagnak találom. Ahogy látom, a rugalmas kendők mintha vékonyabbak lennének. Ezt viszont nagyon stabilnak érzem, ami kifejezetten jó a hátamnak. Na mindegy! Egy tapasztalattal több!

Kép
jandrea

Andrea: viszont a rugalmas kendőt csak bizonyos súlyig-korig ajánlják....
Ma már nem jövök, további szép napot!

Csöre
csöre74

Enikő: ezek a nevek nagyon gázosak..........anyukám is tanár, az osztályában van most egy kislány az a neve, hogy Járóka Pokahontasz. AMikor mondta én 1 hétig röhögtem....nagy az isten állatkertje..........

KépKép
peni

Erika: köszi a diétát, nekem nagyon bejön....én amúgy sem eszek ennél többet szerintem csak mást, szerintem én simán bírnám. AZt hiszem hogy hétfőtől neki is állok, majd referálok, hogy áll a dolog! Nekem eddig csak a nem evés jött be......csak attól fáj a fejem, rosszul vagyok de fogyok persze........meg hízok ha abbahagyom :roll: .

Csöre: megjártam az orvost Somával. Állítóga vírusa van (ezt a doktornő ránézésre másfél méterről diagnosztizálta). HÁt...........majd meglátjuk, iszonyúan taknyos, de legalább most láza nincsen.

KépKép
peni

de jót nevettem ezeken a neveken!

Lencsilány:
Kép
Kép
katuska79

Katuska! Nagyon édes Petra! És mekkora haja van! Az játszószőnyeg, amin fekszik?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő! igen az! szeret rajta lenni, főleg mikor felcsukom körbe és akkor, mint egy kuckó alszik benne.

Hétfőn délután lehet megyünk játszóházba!!!!

És lencsilány holnap fülbevalót kap! Remélem nem fog nagyon sírni...
katuska79

Enikő: ez a Nemoda Buda is nagyon jó....meg ez a Falábú Orgona.....azt nem értem hogy akinek ilyen neve van miért nem változtatja meg a nevét. Mi mind a két gyereknél végigcsináltuk a névváltoztatási "procedurát" mert a gyerekek mindkettőnk vezetéknevét viselik és ezt automatikusan csak a 2003 után kötetett házasságok esetében lehet kérni. Mi előbb kötöttünk házasságot. Nem egy nagy ügy ez a névváltoztatás, ki kell tölteni egy nyomtatványt, írni pár sort hogy miért akarod és venni rá egy okmánybélyeget....aztán 30 napon belül jön a határozat hogy engedélyezik. Én biztos nem élnék ilyen névvel, hogy Nemoda Buda. Bár nekem egy gyerekkori barátnőmet hívják Fútó Gabinak a férje meg Gyalog Zsolt. A barátnőm felvette a férje nevét mert szerinte állati nagy poén, hogy Gyalogné Futó Gabriella......hát a jóisten tudja.....lehet, hogy nekem nincsen humorérzékem :shock: .

KépKép
peni

Katuska! Csinálsz majd róla képet! Nagyon jók a színei.
Nem tudom hétfőn megyünk-e. A picit 11-re oltásra kell vinnem, és akkor szinte semmit nem tudunk ott lenni.

Peni! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Enikő, köszi, úgy tűnik, alakul a tejem. Ezek szerint bejön ez a módszer az 5 perces váltásokkal. Ha valaki hasonló cipőben jár, ajánlom kipróbálni.

Igen, tudom, hogy nem kellene állandóan méregetni, de ha nincs baj, akkor stressz sincs, ha pedig baj van, azt úgyis látom a kicsi lányomon. Amikor keveset evett, akkor hisztis is volt, szóval közel nem volt kiegyensúlyozott baba, és természetesen nem is gyarapodott. Az 5 kiló közelében toporgunk már 3 hete, holott előtte megvolt a heti 20-25 deka gyarapodás. Tudom, hogy ennek le kell lassulnia, de azért a heti 10 alatt nem túl megnyugtató.

Lányok, a képek tündériek, gyönyörűek a babák!

Kép
petne

Katuska: hihetetlen mennyire hasonlít Petra a bátyjára!!!!
Holnapra drukk!!!!

Lányok! Most váltottam ki a Rota-vírus elleni védőoltást (holnap megyünk oltásra) és azt olvastam benne, hogy kétszer kell megkapnia a gyereknek!!! Igaz ez?????????? Mert ezt sem a védőnő, sem a dokinő nem mondta. Már a 18 ezerre is nagyon szívtam a fogamat, nem állunk ennyire jól anyagilag, de mégegyszer már nem biztos, hogy ki fogjuk tudni fizetni!!!!
Aki beadatta, annak mondtak valamit ezzel kapcsolatban???????

Kép
jandrea

Peni szerintem a Soma tök jó név én 31 évvel ezelőtt a ha fiú lettem volna Somának hívnak ma :)

Ma meg egy nő az Ab-Aegontól megkérdezte, hogy a Zille fiú vagy lány név. :?

Zille tudománya:

Kép

Kép

na azért ő sincs el órákat így

Kép

Kép
lucus16

Sziasztok vagyok én is, de ma kint voltunk egész nap az udvaron, mert nagyon szép idő volt.
Ezek a nevek tényleg érdekesek, bár nekem is egy barátnőm akinek Mezei a vezetékneve, egy Másikat meg szintén amit olvastam peninél nekem is van olyan ismerősöm akinek Futó a vezetékneve.
Kint a levegőn olyan jókat aludt a Joel, csak etetni hoztam be őt.
De most megint olyan nyűgős pedig már evett.

Megellett a barikánk, de sajnos elpusztult a kölyke, mert az anyja nem a helyén ellett hanem kint a szabadban és és pont akkor éjjel nagyon hideg volt kint. (ezek szerint nem jó anya ő)
:( :( :(
Viszont a kecskéknek már alig van 1 hónapjuk, már alig várjuk a gidákat.
A kismalacok már 2 hetesek, de tök cukik. :D :D

manocskak

JANDREA: rossz hírem van!! A rota vírus elleni oltást tényleg kétszer kell megkapnia. Zétény megkapta egyszer 6 hetesen és a jövő héten kapja a másodikat! Tényleg kettő kell belőle.........nem mondta a gyerekorvos???

KépKép
peni

Lucus: tényleg SOma lettél volna?? De jóóó, nekem is bejön a név.
Megmondom őszintén, hogy nekem is vannak nevek amelyek nem egyértelműek, hogy fiú vagy lánynév-e. A Zille mondjuk nekem nagyon lányos hangzású úgyhogy fel sem merült bennem, hogy fiúnév de mondjuk az Ármin névre esküdtem volna hogy lánynév de nem. A Villő pedig nekem nagyon fiús....pedig az meg női név........
A Malvinról meg a mai napig nem tudom hogy miylen név.......

KépKép
peni

Móni! sajnálom a barikát:( a többi apróság biztos nagyon aranyos lehet! A gidák nagyon jópofák lesznek biztosan. Gyerekkoromban nagyon szerettem játszani velük olyan mókásak:)

Enikő! mi is hétfőn megyünk szurira de délután és majd utána megyünk a játszóba ha itthon lesz a kocsi.

ilyen kinyitva, a vége zenél ha megrugdossa:

Kép

és iylne ha felcsukom az oldalát
Kép
katuska79

Katuska: Állati jó ez a játszószőnyeg! Petra szereti? Nekünk nincs ilyen de gondolkodom rajta....érdemes venni, szereti a picid? Kaptam most kölcsön egy jó kengurut, azt nem kell vennem úgyhogy az arra szánt pénzt esetleg befektetem egy ilyen jópofa szőnyegbe....

KépKép
peni

Móni: ti hol éltek, hogy ennyi állatotok van? Írtó jó lehet, gondolom a gyerekek nagyon élvezik........
Ma egy foglalkoztató füzetet töltöttünk Somával, mivel nem jár oviba a betegség miatt, ugye itthon kell programot kitalálni neki. Volt egy feladat hogy ki kellett színezni a háziállatokat......HÁT :roll: a gyerek nem áll a helyzet magaslatán. Most jöttem rá hogy még élő malacot sem látott talán........
A lovat eltalálta mert az ovival járnak lovagolni azt már látott...de pl simán kiszinezte feketére a kiscsirkét. MOndtam neki, hogy a kiscsirke citromsárga...hangosan nevetett...nem hitte el!!! :roll: . Rá kellett jönnöm, hogy az én majd 6 évesem nem is látott még kiscsirkét. Az állatkerti simogatóban látott idáig csak háziállatot...botrány........
Tavaszra szervezek neki valami tanyalátogatást......ciki hogy nem ismer fel egy kacsát meg egy birkát a gyerek csak sülve a tányéron...

KépKép
peni

Peni: ez tényleg nagyon rossz hír. De most már nem tudok mit csinálni. Ott figyel bent a hűtőben. Jó hülye vagyok!!!! Jobban utána kellett volna járni a dolognak. A dokinő nem mondta. A párommal is sikerült emiatt összeveszni. Hát így jártunk... Ha tudtam volna, lemondtunk volna erről az oltásról (is).

Kép
jandrea

Peni: tájékozottsági felmérés hat éveseknél - kérdés: mi borítja a csirke testét? Válasz: fólia :) (Na, nem vidéki gyerek válasza!) :D
Játszószőnyeg: mi most egy hete vettünk, mert tényleg jó, sok mindent fejleszt a gyerkőcön!

Katuska: Petra egy tündér!! És az első képen mennyire hasonlít Mátéra!

Lucus: Zille is bűbájos! És hogy tartja magát!!! Az én lányom csak üvölt hason.

Picuranyu: nagyon édes!!!!

Nevek: egy életet lehet megkeseríteni rossz névvel, de az iskolás éveket biztosan! (Nekem volt egy Eperke tanítványom. Kérdeztem, hogy szólítsuk, mondta, hogy ezen a néven leginkább sehogy :) )
De a prímet a Kolompár Dzsoki viszi! :D
magdolnasz

Peni! igen szereti nagyon! Meg én is szeretem mert beteszem és akkor az ott az Ő kis birodalma így Máténak is könyebb elkerülnie, hogy ne menjen rá véletlen. Ha csak simán letenném valahová akkor félek ráesne, rálépne, átmenne rajta motorral mert olyan kis esztelen. Így viszont látja, hogy ott a hugi.
MAjd teszek még rá játékot, most úgy érzem csak megzavarná ha sok dolog venné körül.

Máté megharapta az orrát vagy pontosan nem tudom mit csinált vele de mire odaértem a lány már sírt és vérzett az orra hegye....pedig a babakocsiban volt!
katuska79

Peni Tényleg!!!

Katuska ez milyen típusú szőnyeg?
Nagyon jónak tűnik

Én lányom ma nagyon jól viselkedik délelőtt 50 percig nézelődött az ágyában, délután is fél órát, csak akkor sír ha éhes igaz azt 2 óránként teszi, magához képest aludt 1,5 órát meg 40 percet!

Kép

Kép
lucus16

Lucus! Zillenek nem csak a neve, ő is gyönyörű. És nagyon ügyes!

Manócskák! Sajnálom, hogy elpusztult a barika! :(

Katuska! Nagyon jó ez a szőnyeg! Nem is most hétfőn, csak a következőn kell oltásra mennünk. Ha jó idő lesz lehet jövünk mi is! Hányra jöttök ti, ha jöttök? Ha van kedvetek hozzánk is átjöhettek néha játszani. Bár az kétségtelen Máténak nem egy nagy mozgástér a mi lakásunk! :lol: :roll:
Levente mostanában a szemét akarja kibökni szegény Milánnak. Bár nemcsak az övét, párszor már az enyémet is megpróbálta! :roll: :twisted:

Petne! Örülök, hogy helyreállt a tejecske!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Tudtok valamit Mágnesről? Nem volt már itt pár napja. Remélem nincs semmi baj!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Húú, Katuska tök jó ez a felcsukható játszószőnyeg!
Ilyet nem is láttam,nekünk csak sima van.

Jandrea: kétféle rotavírus elleni oltás van. Az egyiket háromszor, a másikat kétszer kell beadni. Fél éves korig, és 4 hétnek el kell telnie az oltások között. A kétszer beadandó az 18000 Ft/db, a háromszor beadandó az 14600 Ft/db. A drágább (a háromszor beadandó) annyival jobb, hogy nem egy, hanem az öt leggyakoribb rotavírus ellen véd (amúgy kb. 85 van), és nem humán eredetű a vírus, így ez nem fertőz a gyerek kakijával.

Ha jól olvastam ti a 18 000-t vettétek, akkor beadás után figyeljetek egy-két napig, pelenkázás után mossál kezet, mert megfertőződhetsz.

Kép
gombócmakka

Enikő: Mágnes írt valami olyasmit,hogy elutaznak...gondolom, hazamentek.

Katuska: gyönyörű Petra,mekkora haja van!!! A játszószőnyeg nagyon profi!!!

Petne: ne tessék a fő paramami babérjaimra törni :wink: Martin mindig is a határon mozgott, a 17 dekának már örültem,mint majom a farkának :lol: Az belefér, hogy mostmár esetleg 30-40 dekát hízik majd csak egy hónapban... Nekem olyan goindom van, hogy a kora esti etetésre valamiért megcsappan,egy kajával később tud enni amennyit kér :roll: Szóval,ilyren időszakos. De reggel a 220-240-et egy ciciből simán kiszopizza. Vajon erre is működik a módszer? Mert gyakrabban (2 óránként) nem tudiom ciciztetni,egyszerűen nem éhes. Akkor talán próbáljam meg este ezt az 5 perces módszert,hátha?

Bár Martin a hétfői méréshez képest 9 deka pluszban van :shock: :D Lehet,hogy mi most izzítunk be?

Könyöklésekért irigy-irigy. Annyit elértem, hogy nem sír és toporzékol hason,hanem 5 perc után bealszik :shock: :lol: De támaszkodni esze ágában sincs :roll: Viszont a lábát baromi ügyesen lendítgeti, csak az ellenoldali kezecske van útban még a fordulásnál :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Gyors lefekvés előtti bekukk.

Katuska: gyönyörű Petra és hihetetlen, hogy mennyi haja van!

Lucus: Zille is milyen ügyesen emelgeti a fejecskéjét!

Krisz: naponta 4-5-ször teszem hasra Bálintot, de 5-6 percnél többet nem nagyon ír ki egyelőre.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Kata! Még bérlitek a medela mellszívót? Bevált tejszaporításra is?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Szép jó reggelt mindenkinek!

peni!
Bocsi, hogy csak most válaszolok.
Mi Zala megyében lakunk egy kis faluban Nemesapátiban.
A farmunk (erdős rész) a falu szélén van és ott tartjuk az állatokat. (disznókat, kecskéket és a birkát is)
Szabad tartásban vannak, de van helyük ahol éjjel bemennek aludni.
Napközben kinn vannak az erdőben túrni.
A kismalacok amikor megszületnek inkább rózsaszínűek, és csak később alakul ki a színük.
A mi disznóink Magyar Nagy Fehérek.
De sok féle létezik, a Csüngőhasú (kis termetű és a hasa majdnem leér a földig) pl én fekete színben láttam.

katuska!
Igen valóban nagyon helyesek a kis gidák.
Volt nekünk olyan kecskénk akinek két gidája született, tök cukik voltak amikor már játszottak egymással és ha eldurvult a helyzet az anyjuk közbe lépett.
Ugyan ez van a disznóknál is a malacok amikor verekszenek az anyjuk oda megy és szétválasztja őket. :D

Nálatok a picurok nem nyűgösek mostanában?
A Joel tegnap este elhúzódott a fürdés este 8-ra de csak éjfélig aludt, majd 1/4 4-kor kelt és 1/2 6-kor azóta meg most kelt föl 8 órakor.

manocskak

Az én fiam is forgolódik ezerrel. Hasra teszem ettől olyan ideges lesz, írtó üvöltésbe tör ki és annyira hergeli magát hogy elkezd "hintázni" ettől olyan lendületbe jön amitől simán átfordul. Semmi tudatosság nincsen benne, idegből csinálja de gondolom ez mindegyiknél így van ebben a korban......
Könyölölni nem könyököl az enyém sem csak piros arccal ordít...utál hason lenni....én sem tudtam soha hason feküdni.
A nagyfiam sem hasalt soha most meg már csak hason alszik. Ő ülni nem volt hajlandó soha...előbb állt fel mint ült....nagyon érdekes volt. Legalábbis miután a védőnőt kiiktattam az életünkből (aki halálra stresszelt, hogy ez milyen kóros) utána már tudtam figyelni az ilyen "érdekességeket" agybaj nélkül :wink:

KépKép
peni

Képzeljétek a fiam bealudt tegnap este fél 7-kor és ma reggel 6-kor ébredt fel........kimaradt az esti kaja...meg az éjszakai is........nem is értem pontosan mi történt.

KépKép
peni

Jandrea, igen, a rotavírus ellen 2x kell kapnia.

Nevek: ne nevessetek, de egyszer az egyik kolléganőm telefonon beszélt a férjével. Mondja, hogy a brúnora adjon bodyt, meg még mondta a többi feladatot. Majdnem megkérdeztem, hogy a kutyáját miért öltözteti fel. (Brúnónak hívták a kutyánkat) Azért szerencsére hallgattam.

Kép
Kép
cs_erika

Gyerekem tök édes. Most éppen negyed órája van el tök egyedül a játszószőnyegen. Van rajta egy viziló, amin mindenfajta lógó figyel. Annak magyarázott, mst meg bealudt.

Kép
Kép
cs_erika

Jó reggelt!

Gombócmakka, Cs_erika: köszönöm a válaszokat. Nem nagyon értem, miért nem lehet rendesen felvilágosítani a szülőket! Én pl. azt sem tudtam, hogy kétfajta van. Már bánom az egészet, de most már nem tudok mit csinálni. Azért nevetséges, hogy itt a fórumon több dolgot tud meg az anyuka, mint egy szakembertől. Legközelebb körültekintőbb leszek!

Katuska: tényleg nagyon szuper az a játszószőnyeg! Honnan szerezted és mennyibe került???

Peni: majdnem 12 órát aludt Zétény baba?????? Az nem semmi!!!! Az én lányom mostanában megint visszaállt a kétszeri evésre. Felébred egyszer 3 körül és 6 körül. És este 10-nél előbb sosem alszik el.

Cs_erika: annyira édesek, ahogy leköti őket a játszószőnyeg! Bianka is magyaráz meg nevetgél a játékokra. Persze, amikor fel akarom venni vagy lefényképezni, ahogy nevet, akkor abbahagyja. Hát... nem lesz egy fotómodell.... úgy látszik utálja, ha fényképezik.
(olyan, mint az anyja). :wink:

Ma megyünk oltásra. Már tiszta ideg vagyok. Ráadásul természetesen a kajálás is úgy jönne ki, hogy ott kéne ennie. Megpróbálom indulás előtt is megetetni. Nem szeretnék a rendelőben szoptatni. Persze pont most nem ébred fel, hogy egyen, így kb. másfél óra fog eltelni két szopi között. Ha időben behívnának még pont hazaérnénk, de már előre szóltak, hogy erre ne számítsak.

Hétvégén órát kell állítani, ha jól tudom. Kíváncsi vagyok, mennyire fogja ez "megviselni" Biankát. Valószínűleg az este 10 órás elalvás csúszni fog 11-re, aminek nagyon nem örülök, de talán kis idő után átállunk.

Kép
jandrea

Nálunk a szomszédnak a kutyáját Whiskyinek hívták annyit nevettünk neki amikor hívta a kutyáját. :D :D
A párommal mindig azt nevettük, hogy jeget mikor kér hozzá. :D :D
Egyébként nem vagyunk jó viszonyba a szomszéddal elég bunkó.
Amikor ide költözött örült, hogy a párom asztalos, mert akart egy-két dolgot csináltatni vele, de amikor bemutatott engem, hogy a felesége vagyok mindjárt másként beszélt velünk.
Azóta nem is köszönünk egymásnak.

Mi a pnumót majd csak 6 hónaposan adatjuk be a Joelnek, mert nem akartuk, hogy hirtelen annyi oltást kapjon egyszerre.
A Joel napközben rövid ideig képes megmaradni hanyatt fekve, aludni viszont csak hason szeret.

manocskak

Sziasztok!

Móni: Sajnálom a barikát :(

Peni: jó kis gyerekdoki :? örülök, hogy már nincs láza Somának
Malvin: Mo-n lánynév, de pl. angol nyelvterületen fiúnév (vagy semleges :lol: lásd Galaxis útikalauz robotja :lol: :lol:)

Petrának nagyon szép kis haja van :) nagyon helyes kislány :) kérünk majd fülbevalós képet :D

Zille is nagyon szép :) Saci is ilyen frizurával nyomja :D

Rota: azért elég szomorú, hogy a gyerekdoki nem tájékoztat az oltás menetéről :shock: amikor rákérdeztem, nekem rögtön mondta a védőnéni, hogy több körös, és nagyon drága.

Enyém lány bebizonyította, hogy igazi NŐ, több dologra is tud figyelni :lol: :lol: :lol: tegnap szopizott ezerrel, rámnézett tágra nyílt szemekkel, és elkezdett szopi közben magyarázni. Szívta a cicit, és közben dumált :lol: :lol: azt hittem, bec@rok neki :lol: :lol: olyat csinált máskor is, hogy szopi, megáll a szopival, dumál, majd megint szopi, de KÖZBEN még nem produkálta. Nagyon édes volt :)
Hasalás: továbbra sem kedvenc, de legalább már pár percig békésen tűri.

Katuska, Enikő: hű, ezek a harapós, szurkálós sztorik nagyon durvák :shock:

Peni: :lol: tényleg sürgősen szükség van arra a tanyalátogatásra.

Csöre
csöre74

Jó reggelt!

Úgy termeltek, mire visszaolvastam a lányom kialudta magát. S mire mindenre reagálok, megtelik velem az oldal :D

[quote="peni"]K írta:peniriszta: nem, egyáltalán nem él velünk...

Peni, sajnálom :( Somának jobbulást!
11 órás alvás? :o :o azta....

[quote="Edit"]B írta:Editálint is kb. ugyanott tart, mint Ágibaba, a hasról hátrafordulást eddig 3-szor produkálta, de egyelőre szerintem inkább a gravitáció dolgozott

Nálunk is erős szerepe van a buksi súlyának :wink: Ez az erősítős kép nagggggyon komoly! :D

Diéta: én már ott elbuknék, hogy nem iszom kávét :(

[quote="Kata"]K írta:Kataüldjétek hozzánk is az 'átfordulás-manót',mert mi nagyon lustik vagyunk

Küldfénypost :lol:
Khm. khm... te még mindig mérsz? Irgum-burgum!!! :twisted:

[quote="Krisz"] írta:Kriszveket öregedtem. Beriasztott a légzésfigyelő.
...
Most percenként megyek be hozzá nézni a légzését.

Krisz :( Nálunk is volt ilyen (és én nagyon úgy láttam, a miénk nem volt téves riasztás :( ) Én sem tudtam megnyugodni napokig, minden lélegzetvételét lestem Áginak... Lellenőriztétek, hogy minden a helyén van-e, hogy jól be van dugva minden, stb. ?

[quote="Zitocs"]M írta:Zitocsaszatmanó meggyőződése szerint az "orrommal a lepedőt szántom, a számmal a lepedőt eszegetem" a helyes hason fekvési állapot, másra nem is különösebben törekszik...

Szombaton még nálunk is ez volt a helyzet. Vasárnap délután érzett rá a mellkasemelés mibenlétére, és kedden már forogtunk. Egy perc alatt, ugrásszerűen történt az egész...

[quote="Biga.csiga"]F írta:Biga.csigaérjem tegnap hajnal óta kórházban. Szolgálatban kétszer begörcsölt, így bevitették, kiderült, hogy epeköve van, és az uh-s szavaival élve vesekő gyára

Uhh :cry: :cry: :cry: Átérzem mit jelent ez... Jobbulást!!!!

Picuranyu, jó hogy látlak végre itt is! Fiadnak itt is gratula dettó :) Még mindig gyönyörű és nagyon ügyes :D

Erzsébet, Nellike meseszép! Kérünk róla képet még még még!

Szappanoperás és egyéb érdekes keresztnevek: néha kötelezném a leendő szülőket, hogy névadás előtt fél évig előbb ők használják a gyerkőc leendő keresztnevét. Hátha átgondolnák, miután minden hivatalban stb. körberöhögték őket...

Katuska, Petra olyan szép komoly nagybaba már! Olvasom mindig a blogodat, szuper hogy ilyen sok helyre ki tudsz/mersz ruccanni a gyerekekkel. Én egy babával is alig merem kitenni a lábam bárhová. Szurkolok a fülbevalóhoz!

Rota-oltás: mi nem váltjuk ki. Párommal-gyerekdokival úgy döntöttünk, a babák így is úgy is tengernyi hasmenéses-hányásos betegségen esnek át (a kiszáradás miatt mind egyaránt kockázatos), nem éri meg ennyi pénzt adni hogy egyetlen eggyel kevesebb legyen.

Luca, látom már Zille is nagyon profi ebben a hasonfekvésben! Ügyesek vagytok!

Móni
sajnálom a kisbárányt :(

Jandrea
, drukk az oltáshoz! Az óraátállítástól én is tartok, hogy megviseli Ágnest...

Csöre, jót nevettem a szopi közben dumáláson :D nagyon édes lehetett Saci!
kisbogacs

csöre!
Mi is nagyon sajnáljuk, de az anyja volt buta, hogy olyan helyen hozta világra a barikáját.
Pedig nagyon jó kis helyet csinált neki is a párom.
Aznap amikor ellett volt fönn a párom az állatoknál, de még akkor nem volt semmi, szerintünk valamikor este ellett meg és nem ment be a helyére.
Akitől hoztuk az is azt mondta, hogy ő nála is ellett, de ott sem maradt meg a barika, ezért gondoljuk, hogy az anyával van valami baj.

A Joel, ha hason van akkor oldalra már próbálja emelgetni a fenekét, kíváncsi vagyok mikor sikerül neki megfordulnia.
Eddig hason fekve csak forgolódik a hasán, egy pillanat alatt nem hosszában fekszik az ágyában hanem keresztbe. :)

Mennyiért lehet olcsón venni olyan játszószőnyeget, és hol?

manocskak

Sziasztok!

Ma (remélem) pihizős napom lesz. Tegnap mindent megcsináltam előre.
Itt olyan hideg van. azt hiszem, beszedem a muskátlikat, mielőtt elfagynak.

Néztétek a híradót? A jó édesanyjukat! :evil: A megszorítások tervei között az alábbiak szerepelnek: szocpol megvonás, családi pótlék befagyasztás, GYED csak a gyerek 1 éves koráig. Én ezt komolyan nem akarom elhinni!!!! Mit fogunk kezdeni? Hogy lehet így tisztességesen felnevelni a gyerekeket? Egy éves korában bölcsődébe dugni a gyereket? (nincs is férőhely) Ki fog így gyerekeket vállalni?
Azt nyilatkozta valami gazdasági szakértő, hogy az emberektől még van mit megvonni. B..... meg! Annyira dühös vagyok. A lakástörlesztőnk meg már az egeket veri. Hónapról-hónapra több a gyenge forint miatt. :evil: :evil:

Kriszti: honnan gondolod, hogy nem volt téves riasztás? Aludt Ági? Mert Ádám igen, de ahogy felkaptam már ordított is, úgy megijedt.

krisz78

A játszószőnyeget megkérdem mert kaptuk de úgy tudom a Bippa Kft-nél van iylen! 5-6 ezer Ft kb az ára.

Peni! Petra is azért fordul át mert nem szeret hason....nem picsog hogy fordítsam meg, hanem fogja magát és megfordul :)

Enikő! még nem tudom hányra megyünk de kettő után az biztos és csak akkor ha lesz autó. Máté is mindig pályázik Petra szemére. Fülébe is benyúl meg a köldökébe...

Kriszti! Nekem muszáj minden nap kimenni mert különben összeszakadok...így is halálra unom magam itthon, jó lenne elmenni valahová kirándulni de sosem lesz tavasz.

Csöre! naná, hogy készítek fotót! Délután jön át a kozmetikus anyuci és kilövi:)
katuska79

Játszószőnyeg:
én a Teszveszen vettem, ugyanolyan, mint a Katuskáéké, egyenlőre az íveket használjuk előszeretettel. Jóval olcsóbb a Vaterán vagy a Teszveszen, én 10E alatt megúsztam az egészet. Nézzetek szét, megéri...

Puszi, megyek, sok dolgom van, no meg anyós pajti is itt van. :(
Borcsa nyűgös, én hisztis...
Jaj, lányok, nem szeretek más segítségére szorulni... :(

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Lányok nem vagyok egy hiszpicsa, de az előbb tehetetlenül zokogtam az üvöltő gyerekem mellett. Voltunk már nyűgösek eddigi kis életünkben, meg hasfájósak is, meg túl sokáig nem alvók és aludni el nem tudók is, de ilyen üvöltést még akkor sem hallottam soha. Kb. 45 percen keresztül, mint akit kínoznak... nem is sírt, hanem sikoltozott... végül sikerült valahogy a szájába adnom a cicit (előtte nem fogadta el), evés közben telerakta a pelust, és azóta semmi baja. Attól tartok az a tegnapelőtti rosszullétem mégsem epegörcs lehetett, és most Manón a sor :cry:

Légzésfigyelő riasztás: Krisz, kb. 10 perccel előtte aludhatott el. Nálunk volt húgom, még bent volt a babaszobában csodálni Ágit. Mikor hallottam a riasztást berohantam, de kellett néhány másodperc odabent feltérképezni a helyzetet: egyáltalán hol van a gyerek, még a kiságyban, vagy hugi felvette, nem kapcsolta ki a légzésfigyelőt, és csak az a baj? Szóval berohanok, Ági az ágyban, mozdulatlanul, húgom az ágy mellett ül, hozzá se ér még az ágyhoz se (szegény nem tudta mit jelent a zaj)... Nem láttam Nyuszit lélegezni... nem mozdult a mellkasa, semmi. Felkaptam, és egy hatalmas hangos levegővételt (olyan sóhajszerűt, de gyorsabbat) hallottam. Felébredt, de nem sírt. Inkább úgy tűnt nem érti miért vagyok izgatott.
kisbogacs

Kriszti: sajnálom a pocifájást, nem csodálom, hogy kétségbe estél. Sajnos ilyen visításoknál nehéz a kis szájukba adni a cicit, pedig az akár csak nyugtatóként is hatna. Sacinak is volt ilyen visítása, bár nem ilyen hosszú, és ugyancsak kaki volt az oka. Én lefektettem a hátára, és tekergettem a lábát körbe, ahogy a csípőtornánál kell. Erre megnyugodott többé-kevésbé, és elfogadta a cicit. Bár remélem, erre a tippre nem lesz szükséged.

Batkata: fel a fejjel, kitartás!

Krisz: nem néztem a híradót. Annyira belefásultam már. Semmi hatásunk nincs az egészre, játszanak a politikusok emberi életekkel... (ja, ilyenkor nem a politológus beszél belőlem, hanem a 3 gyerekes családanya). Nálunk a faluban NINCS bölcsöde. Ha akarnám sem tudnám berakni a gyereket, még listára sem. Ha munkába kényszerítik a anyákat azelőtt, minthogy az optimális lenne, akkor alternatív megoldást is illene kínálni. Bár ami nálunk van a faluban :shock: komolyan, nem tudom, egyesek miből élnek :shock: az oviból a gyerekek többségét ebéd után elviszik, de akik ott alszanak, azoknak nagy részét is 3-1/2 4 között :shock: hogy lehet ezt munka mellett megoldani?

Csöre
csöre74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?