Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok - a segítségetekre lenne szükségem:
Bizonyára van köztetek olyan,akinek nagyobbacska gyereke(i)általános iskolás(vagy volt).Gondban vagyok hová,melyik általános iskolába érdemes beiratni a lányomat,ezért mind a pozitív ill.negatív véleménytekre,tapasztalatokra lenne szükségem.Nem vagyok elitista,de nem mindegy hól,milyen módszerrel tanítanak írni-olvasni,mekkora az osztálylétszám, és milyen a közeg ,hangulat,gyerekekkel való bánásmód az adott iskolában.Elsõsorban a VII.-ik kerület érdekelne,de a közeli -V,VI,VIII(!) kerületek is szóba jöhetnek.
Elõre is köszönöm hozzászólásotokat
Ági
obi (obi)
 


Szia Ági!

Konkrétummal sajnos nem tudok neked segiteni, mert én már nem Pesten lakom. Tavaly augusztusban költöztem Fehérvárra, a fiam szeptemberben itt indult elsõbe. Senkit nem ismertem akitõl tanácsot kaphattam volna, mégis úgy érzem nem döntöttünk rosszul.
Csak héhány tanács:
Beszélgess el az ovónõvel, hogy szerinte milyen képességü a gyermeked. Látogass el az iskolákba a nyilt napokra. Az sem baj, sõt, ha elõkészítõbe jár a lányod. Beszélgess el a tanárokkal is.
Persze anyukákkal is érdemes beszélgetni, ha van rá lehetõséged.
Mi több iskolát megnéztünk itt a fiamnak. Az volt az elképzelésünk, mivel igen jó fejü gyerek, hogy angol-számítástechnikai szakos osztályba iratjuk. Aztán megnéztük a sulit és teljesen kétségbe estem. Borzasztó volt. Nem tudtam, hogy mi lesz, de azt tudtam, ide nem megy a fiam. Az ovónõnek volt egy megjegyzése, hogy szerinte Danit sport tagozatra kellene küldeni. Meglepödtem, mert soha nem jutott volna eszembe. Meg kellett küzdenem a férjemmel, aki továbbra is angol szakra akarta küldeni a Danit. Mondtam neki, rendben, de legalább nézzük meg. Persze minden alkalommal Danit is magunkkal vittük, õ mit szól a sulihoz, hiszen õ fog oda járni. Dani ma sport tagozatra jár, és nagyon szereti. Aranyosak a tanítónénik is. Kicsi az osztály létszám. És elég erõs suli.
Egy véletlenen múlt (majdnem le is maradtunk a "felvételirõl"), de szerencsénk lett.

Minden jót kívánok neked és kislányodnak.
Remélem Ti is megtaláljátok azt a sulit, ahova szívesen fog járni a lányod.

Djeszter
 


Szia Djeszter
Köszi a segítséget,várok további jo tippeket többiektõl is,leginkább az esetleges érintettektõl(V,VI,VII,VIII
kerületiektõl).
Üdv. mindenkinek
Ági
obi (obi)
 

 
 

Nekem most megy szeptemberben elsõbe a nagyobbik fiam, én már nyáron a játszótéren körbekérdeztem az anyukákat. Azt kellene kiderítened, hogy elsõtõl negyedikig, vagy elsõ-másodikban tanítanak-e ugyanazok (általában helyi szokástól függ) És ha sikerült, nyomozd ki hogy ismersz-e valamit akinek most negyedikes (vagy másodikos) a gyereke. Nem egyszerû ám "kiválasztani". Pl. az is szempont nálam, hogy ne legyen nagyon fiatal, lehetõleg ne menjen el "félúton" szülni.

Mi már megtaláltuk a tanító néninket, nálunk az a "DIVAT" hogy feliratkoznak a gyerekek és pl. a mi tanító néninknél már NOVEMBERBEN betelt az osztály. Ez azért szerintem elég durva. De kénytelen vagyok alkalmazkodni, mert különben lemaradok a sokak által dícsért pedagógusról, ezt a luxust pedig nem engedhetem meg magamnak. Persze ez sem garancia semmire, mert lehet hogy pont az én gyerekemet nem fogja bírni, de ha meg sem próbálom... Én azért reménykedem abban, hogy nem lehet véletlen, hogy ennyien pont õhozzá akarnak menni...

Szóval mi már voltunk is a gyerekkel az iskolában, találkoztunk a Marika nénivel, a fiam rögtön szerelembe is esett (nagyon csinos, hosszú hajú, ápolt, kellemes kinézetû)
De ehhez az kellett, hogy jó elõre kutatómunkût kellett végezni..

Tudom, ezekkel a tippekkel konkrétan nem segítettem, de talán valahogy elindulsz. Csak nehogy nálatok is "feliratkozósdi" legyen, mert akkor könnyen lehet, hogy már "elkeltek" a jobb tanítónénik.

Cili
Cili
 


Segítenétek?

Van tapasztalatok az Andrássy úton lévő ált iskolával, ami az Opera iskolája.
A gyermekkórus tagjai tanulnak ott. így biztosan tudjátok miről van szó.

Ha valakinek jó/rossz tapasztalata van kérlek írjátok meg.

köszöm
Bereniné KH.
 


Sziasztok!
Mi a III. kerületben lakunk, jövő szeptemberben megy a lányom iskolába. A Fodros utcai sulit néztem ki neki, van valakinek véleménye a suliról? Melyik iskolát ajánlanátok nyugodt szívvel a kerületben?
Előre is köszönöm: Nagy Anett
Nagy Anett
 


Sziasztok!
Tud valaki jó ének-zene tagozatos sulit a XIII. ker. környékén?

Köszi,
Zümmöcske
 
 


Zümmöcske!

Ott nem tudok, de itt Újpesten van kettő is:

Pécsi Sebestyén Általános és Zenetagozatos Iskola
Igazgatója: Dr. Locsmándi Miklósné
1041 Budapest, Lőrinc u. 35-37. Tel.: 369-1826

Erkel Gyula Újpesti Zeneiskola
Igazgatója.: Eisenbacher Zoltán
1042 Budapest, Szt. István tér 21. Tel.: 369-4485

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


BigaCsiga!

Köszönöm! : ))

Zümmöcske
 
 


Sziasztok, egyik barátnőm szeretné ha a gyermeke a Fazekas gimnázim általános iskolájába járna (gyakorló iskola néven fut, VIII. kerületben) de azt hallotta hogy nagyon nehéz bekerülni és többkörös felvételik vannak, mint a kéttannyelvű iskolákban is.

Milyen a felvételi? Mit kell csinálni? Ha tud valaki valami konkrétumot mondani az ilyen felvételikről, az nagyon nagy segítség lenne.

Köszi: Gina
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó