A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Pécsiek jelentkezzetek!

Sziasztok!
Sajna nem jutottam gép elé mert 9 vírus megtámadta és állandóan összomlott. Párom állandóan csak telepít.
Utólag, de azért én is kellemes ünnepeket kívánok!

Norki: nálunk a házba még egy gyerekhez most is kijött a védőnő, hogy a 6 éves oltásra figyelmeztesse az anyukát. A fluor gyogyinak nem dentokár a neve? Amikor én bölcsibe dolgoztam (15 éve) akkor nagyon ellenezték, és csak a szülő külön kérésére adtuk a gyerkőcöknek.

Judit: rossz tapasztalatod van a klinikával? Amikor bent feküdtem, akkor a megyeiből is oda fektetették be a cukrosokat. Szerintem a kórház elég vacak, de az orvosok állítólag jobbak mint a megyeiben. A lakás a temetővel szemben lesz? Azok valóban szépek! Ja, a rózsadombon is vannak is cserepesek! Azért tényleg nagyon vigyázz magadra - ne nagyon hajts ahogy a többiek is mondták. A múltkor volt valami "Tóksó" a tv-ben és ott a családban bántalmazott gyerekekről volt szó. A pécsi átmeneti otthonról is volt szó és megszólalt egy nőci aki ott dolgozik - te is ott vagy? Szegény gyerekek!

Bea: nektek ilyenkor 3 egyforma ajándékot kell vennetek? Mi szörnyű szülők vagyunk: nem vettünk semmit Ákosunknak - úgy gondoltuk még úgysem érti!

Dandy: mennyi idő is van a fiaink között?

Egy kérdés: 8 hónapos körül mit lehet adni uzsonnára és egyáltalán mikortól kell adni uzsit? (Ákos még mindig kb 100 gr-ot eszik meg ebédre és egykis tejcsit utánna.)
Eszti
beszti71

Sziasztok!

En is utolag kivanok Boldog Husvetot mindenkinek! Remelem jol telt! En nem nagyon keszultem, anyos keszitett mindenfele foldi jot (sutik, kajcsik).

Koszonom a fluoros infokat. Es a vedono is ezexerint majd azert jelentkezik meg...

Eszti
Remelem a virusokat sikerult kiirtani!
Mi sem vettuk Jázinak ajandekot.Mi nem szoktunk ilyenkor.Csak max. csokinyuszit de azt meg nem nagyon hagytam ,hogy egyen.
Uzsi-szerintem nem kell sietettni.Ha neked kenyelmes akkor 4-5 korul adhatsz neki egy kis gyumolcsot s utana szopi. Vagy csapviz.Attol fugg,hogy mar ki is szeretnel valtani vele egy szopit vagy meg csak kostolgatas szinten akarod.

Nalunk a mai nap irto lassan telt.Az eso miatt nem tudtunk kimenni es Jazi estere mar nagyon tulporgott.Szerencsere ugy tunik siman elaludt. Mar annnyyyira szeretnek napsutest!!! De jovo7re is ilyen pocsek idot mondanak Kép Kép

Norka
norkini

Sziasztok!
A fluortablettától pont nem fehér, hanem sárga, esetleg sárga foltos lesz a fog, viszont erős és nehezen szuvasodik. De állítólag többet árt, mint használ. Valami amerikai megfigyelésről olvastam, miszerint még a szellemi fejlődést is hátráltathatja. Nem tudom, mi az igazság, de én csak hetente kéthetetnte adok egyet Boginak. Biztos ami ziher. És nem csak a Dentocar,hanem a Zymafluor is az. Cseri
cseribogi

Sziasztok!

Szti: Azt hiszem kb. 2 hét van a fiaink között. Martin szept.5-ei.

Dandy
dandy

Sziasztok!

Ildi!
Tök jó, hogy erről a tablettáról mindenki mást mond, az embernek akkor is lelkiismeretfurdalása van, ha adja, akkor is, ha nem.
Erre te ezek szerint jó megoldást találtál, adod is, meg nem.
Lehet, hogy én is kipróbálom.
Szti:
Bennem már keverednek a korszakok, szóval nem tudom, hogy mikortól, de én adtam a fiamnak gyümölccsel leturmixolt túrót. Imádta.
De tényleg nem tudom mikortól, azt te tudod, hogy adsz -e már neki tejterméket.
A Klinikáról rossz tapasztalataim vannak, egyébként az orvosokkal meg vagyok elégedve.
Állítólag a Megyeiben sem rosszabbak az orvosok.
Van ebben egy kis egyéb is, dióhéjban annyi, hogy jártam a Klinikára látogatni egy abortuszost, aki túl volt a 12. héten, így szinte szülnie kellett.
5 napig feküdt a szülőszobán és mindennap ott voltam, engem nagyon megviselt.
Szóval azt a szülőszobát nem tudom összeegyeztetni többet az élettel.
Mindenképp szeretnék a megyeiben szülni, és nagyon reménykedem, hogy nem lesz semmi gondom, bár kicsi rá az esély, de kipróbálnám az alternatívot.
Valószínűleg abban a gyerkeotthonban dolgozom , amit láttál a tv-ben, de nem az átmeneti, hanem az "állandó" részen.
Próbálom most már lazán csinálni, így alapvető dolgokat csinálok csak meg, a plusztól próbálom kímálni magam.
Dandy!
Örülök, hogy találkoztunk a chaten, eddig sose jött össze, hogy pécsi is fenn legyen, mikor én vagyok.
Egyébként nem tudtam, hogy a rózsadombon is vannak cseréptetősök.
Azok merre vannak, melyik részen?
Sziasztok
Judit
szabonehjudit

Sziasztok!

Szti: adhatsz uzsit Ákosnak, ha szeretnél. A mai ajánlat szerint, de azt hiszem régebben is azt mondták, hogy havonta 1 szopit ill. tápszeert ki lehet váltani más étkezéssel. Én Martinnál du. próbálkozom 2x. A de.-ünk mindig sűrű, nem fér bele az étkezéssel pepecselés, meg ált-ban alszik is de. Martin.

Judit: én is örülök, hogy találkoztunk a cseten. Az utóbbi 2 hónapban sok pécsivel találkoztam fent, előtte meg szinte senkivel. A Rózsadombon szerintem rögtön az elején, ahogy mész fel, oldalt jobbra vannak cseréptetősök. Ill. a református templom mellett nem tudom, hogy nem azok épültek-e.

Dandy
dandy

Sziasztok!
Judit: orvost is váltottál, vagy nem volt/nincs fogadott orvosod? Hogyan működik ez? Bár nem hiszem, hogy érintene ez engem mert az én nagyon szeretett orvosom a klinikán dolgozik és mindenképpen megmaradnék nála. Valszeg többet nem is kerül sor szülésre. Még egyszer megkérdezem - remélem nem haragszol meg: mennyi idős vagy? (2. gyerek miatt kédezem)
A rózsadomb legtetején vannak cseréptetősők (tetőtérbeépítéses).
Dandy: azért gondoltam, hogy kéne már neki uzsi mert éjjel sokszor felébred és ilyenkor szopira alszik vissza. Ha vacsira adok neki (1x adtam neki, vagyis az anyósom gyümilevet 6-kor) akkor meg nem hajlandó rendesen szopizni este. De lehet, hogy csak a foga miatt ébred. Hát én nem tudom: elég sokáig fogzanak mire kijön az összes - mindent erre lehet mostmár fogni? Mikortól fog átaludni egy éjszakát?! Néha már úgy nézek ki mint egy mosogatórongy, pedid van úgy, hogy 9-kor már lefekszem. Ma is 1 1/2 órát fent voltunk egyfolytában mert nézelődni volt kedve (persze alig látott valamit abban a sötétben).
Bea: megint eltüntélKép
Norki: nem olyan régen jártunk a köztér felé (még mindig ott laksz?) és láttam, hogy milyen klassz játszótér van ott. Tök jó lehet odajárni! A Te Jazid már biztosan élvezi. Itt a jóidő: jobban van a lelked? Igaz csak mára mondják Kép

Én 1x mentem fel a csetre, akkor is anyázás(a rossz értelemben), meg a másik lehurrogása volt a téma. Meg a "te mit keresel itt". Máskor azért jobb szokott lenni?
Lenne még egy kérdésem: úgy hallottam, hogy kukorica lisztet lehet már ilyen korban (8 hós ma az Ákos) használni sűrítésre és joghurtot tejföl helyett. Mi a véleményetek? Ha így főzném a főzit neki, lehet, hogy meg is enné. Már elegem van a boltikból. Ja! És kaptunk halas bébiételt! Oda adhatom már neki? Az van ráírva, hogy 6 -hótol - máshol 10 hónapos kortól ajánlják.

Bocsi, hogy megint hosszú lettem!
Eszti
beszti71

Sziasztok!

Én kaja kérdésre azt tudom mondani,hogy én elég kiskorban adtam már a gyerköcöknek tejterméket, söt még lisztlevest is föztem nekik.
Egy éves korra már mindent meg kell hogy egyenek.

Azt,hogy nem akszik a gyerköc nem kell nekem bemutatni,a lányaim a mai napig felkelnek éjjel.Kitartás.

Melyik chatre,és melyik szobába szoktatok belépni?

Bea
barany

Sziasztok!

Eszti: elvileg adhatsz már 8 hónapos kortól savanyított tejterméket, de én nem sietném el, ráér 10 hónaposan is. Ha uzsit akarsz adni, adhatsz gyümit is magában, vagy gyümölcsrizst, anyatejberizst. Az éjszaka átalvása nem annak a függvénye, hogy mennyit ill. mit eszik napközben Ákos.
Sajnálom, hogy rossz tapasztalatod van a csettel kapcsolatban. Általában jó a hangulat. Persze arra mindig kíváncsiak, hogy ki van az új név mögött. Ha kitöltöd a profilt,akkor nem piszkálnak vele. És bármi kérdésed van általában szívesen segítenek is. Persze neked kell eldönteni, hogy melyik válasz tetszik, mert ált.-ban többféle is van.

Bea: arról a csetről, vagyis a babanet csetről van szó, ahol már találkoztunk 1x. De ott ha vannak emberek többen akik csak egymással akarnak beszélgetni, lehet csinálni külön szobát, ha csak ketten beszélgetnek privizni is lehet.

Nekem van a gépemen icq (ritkán kapcsolom be) és msn messenger. Mindkettőn lehet csetelni is , és üzenetet is hagyni.

Dandy
dandy

Sziasztok!
Megjott a jobb ido, fokkal jobb a helyzet... Kép Igaz, du. kimentunk a Seta terre es ooolyan fekete felhok kozeledtek,hogy indultunk is haza.

Eszti
En megvartam a 10 honapot a tejtermekkel.De kapott pl. tejpepet Jazi, es nagyon sok gyumit.
Igen, meg mindig itt lakunk.Tenyleg nem rossz a jatszo, de keves a piciknek valo jatek. Jazi szeret hintazni meg felmaszni a kishazba,de a nagyok nem nagyon szeretik ha oda megy... Kép
Ja, halat en adtam eleg hamar a kiscsajnak!

Lanyok
Pecsett miert nincs Maltais jatszo?? Kép Olyan jo lenne...

Szep estet mindenkinek
Norka
norkini

Sziasztok!

Tejtermékkel akkor várok még - így is kap tejpépet amikor nincs időm pepecselni (hú de so idő amiíg megfő egy szem krumpli!).

Kukoricaliszt adható?

Mi az a Maltais játszó?
Eszti
beszti71

Eszti

En adtam Jazinak kukoricadarat. Nagyon szerette.Bar a vedono szerint a sima bolti akar allergizalhat is, van valamelyik babás cegnek direkt erre a celra keszitett kukoricadaraja(nalunk soha semmi gond nem volt vele es ugyesen lehet varialni a felteteket). Mihez adnad a kuk.lisztet? En egyebkent neha mai napig rizslisztet keszitek, ha hamarhamar kell osszedobni a kajcsit.

Máltai játszótér: bekeritett, van hozza kis haziko, ahol pelenkazo+viz van. Berelni lehet (persze ingyen) kismotort, babytaxit, tarsast, gyurmazni stb.... kicsit olyan ,mint egy jatszohaz nagy udvarral. Kép Ja, otthonra is ki lehet kerni a jatekokat valami jelkepes osszegert par napra es akkor nem kell megvenni.Szivesen elmennek ilyen helyre!

Norka
norkini

Szia Norka!
A kuk.lisztet úgy csinálnám mintha rántást készítenék (védőnő mondta, hogy ízesítésnek próbáljam meg a pirospaprikát, hagymát). Most már ott tartunk, hogy a bolti kajára is húzza a száját ill. szájzár van. Újra megprószálnám a saját készítést hátha most ízlene neki. Én bio boltban láttam kuk.lisztet. Hogyan csináltad a kukoricadarát?
Ilyen játszóról hol hallottál? Még tv.-ben sem láttam. Kipróbáltad végül a módszertani klubját? (régen ott dolgoztam) Mennyi idős kortól érdemes vinni a gyerkőcöt ilyen helyre?
Eszti
beszti71

Eszti
Kukoricadara- egy nagy bogre vizbe tettem 4 kanal kukoricadarat+pici sot.Es be a mikroba.1 perc maxon, utana 4 perc fel hangeron. Mondjuk en ezt sajt-tejfol-"porkolt"-fozelekkel adtam a csajnak. (persze nem egyszerre mindet Kép )
Itt olvashatsz a Máltai terekrol : https://www.babanet.hu/hol-mi/jatszoter.php
Nem voltunk meg Modszertaniban. De ha jovo7en is ilyen rossz ido lesz, tuti elmegyunk. Mit dolgoztal ott? A Mezoszelibe mikor voltunk 8 honapos volt a legkissebb kissrac.

Lanyok
Sut a nap Kép
Kép
Norka
norkini

Sziasztok!

Eszti! Nem csodálom,hogy Ákos nem csípi a bolti kaját, szerintem ez ösztönös, bár fárasztó mindig külön pepecselni.
Ez az idő hamar eltelik, és mindent fog enni, amit ti, esetleg a ti étrendetek is kicsit át fog alakulni.
Bocs, hogy elfelejtettem válaszolni, 25 éves vagyok.
Orvost váltottam, pedig az orvosommal meg voltam elégedve maximálisan, én a Klinikával nem vagyok kibékülve.
Szeretnék minél kevesebb beavatkozással szülni, és egyáltalán tehes lenni.
Ez talán a Megyeiben jobban meg tud valósulni, bár lehet, hogy csalódni fogok.
Előre rettegek mindentől, olyan zavarosak a gondolataim is ezzel kapcsolatosan, hogy nem tudom, hogy mit csinálok jól, és rosszul.
A chattel kapcsolatosan nekem csak pozitív élményeim vannak, nem találkoztam még olyanokkal ott, akik így lehurrogtak volna valakit, szóval nagyon rosszkor léptél be.
Norka!
Az a játszótér nagyon jó lenne, amit mondasz, de hát pénz kérdése, és az az, ami itt nincs.
Egyébként a TVT-n most készült el az új játszóház, állítólag régen az is szuper volt, bár a Módszertanit is nagyon dícsérik.
Bea!
Gondolom Te aztán tudod, mi az, éjszaka kelni gyerekhez.
Szóval Te vagy a legtapasztaltabb ez ügyben.
Dandy!
Sikerült csoportot választani?
Judit
szabonehjudit

Lányok!

Hát azt azért el kell árulnom,hogy nálunk nem én vagyok az aki éjszaka felkel!Ebben az ügyben a kedves férjem tapasztaltabb,bár minden éjjel közöttünk kötnek ki a lányok!
barany

Sziasztok!
Nagyon hétvége van! Senki nem jár erre.
Nálam teljes elkeseredés van: Ákos most már semmilyen emberi kaját nem eszik meg a gyümin kívül. Se a saját főztömet sem a boltit. A védőnő meg rátett egy lapáttal, hogy így nem fejlődik rendesen találjak ki valamit. Persze sík ideg leszek ha jön a szájzár utána meg lelkiismeretfurdalásom van, hogy milyen türelmetlen vagyok. Szegénykém, győz rajtam kiigazodni. Ma is kb 50gr-ot evett, aztán szájzár. Bocsi, de muszáj volt panaszkodnom.
Eszti
beszti71

Sziasztok
Én csak olvasgatok....mostanában.
A módszertani bölcsiben a játszóház nagyon jó , mi kb: 6,5 évvel ezelött kezdtük a nagylányommal, azóta megértünk 3 dadusnéni cserét , de mindenki nagyon szimpi.
Most már jó néhány éve Ildi van fent a játszóházba , a kolléganőjét nem ismerem.Csak jót tudok mondani , viszont mindig nagyon sokan vannak.Az anyukák is ott vannak a csemetéikkel és bizony , ez az egy szoba ehhez már kicsi. De gyermek megőrzést is vállalnak ,ha pár órára elkell menned valahová.
Bár már jó pár hónapja nem voltunk/ a kissebbel/ de akkor is már napi díj volt , mindegy ,hogy 1 óra vagy 5 akkor is kb: 350,-Ft.
Ebédet is kértettek a picik részére /előre 8.30-ig kell telefonon jelezni/ az is 300,-Ft körűl van.Viszont nagyon jól főznek ,kifejezetten kicsiknek , úgye hát bölcsiről van szó.!
Tel:532-367 vagy 532-368 a játszóház száma.
Remélem tudtam egy kicsit segíteni.
Sziasztok Szilvi
kuschel

Eszti!
Ne aggodj!!!!!!! Egy gyerkoc sem halt meg ehen! tudom konnyu ezt mondani...de a vedono is ahelyett,hogy ilyen jokat szolna be, esetleg adhatna inkabb par tanacsot...
Szerintem a Gyermekek/magzatok kor szerint-ben van egy "Nyar vegi babak" ott biztosan tobben jarnak hasonlo cipoben, kerdezd meg naluk mi a helyzet! tuti adnak par jo tippet!
Jazi mindig jo evő volt, sajna en nem tudok segiteni.
Turelem ha valamit nem akar a baba, hiaba eroltetjuk attol nem lesz jobb....szoval hamar kerdezd a csajokat, biztosan szivesen segitenek!! Kép

Norka
norkini

Szia Szti!

Nyugi! Martin se eszik, ill. 2-3 napja 30-40g főzit, meg valami gyümit is. Ma csak főzi volt, és az se volt 30g. Ja, és raktam most bele egy pici sót a főzijébe, lehet, hogy azért eszik többet.(?) De látszik rajta, hogy hízik. Tényleg nem érdemes erőltetni.

Dandy
dandy

Sziasztok!

Én probáltam írni,de egyszerüen kiköpte a leveleimet valami hiba miatt!
barany

Na itt vagyok,csak kiprobáltam hogy jo-e ez a vacak!
Nálunk is volt ettek a csajok!Nem kell elkeseredni,ha nem eszi a fözit,probálj uttánna mást.Ne csodálkozz,ilyen hülye frontos időben mindegyik nyügös.
Probáltatok már tejbegrizt adni a gyerköcöknek?Ajálhatom nektek a Milupa tejbegrizt,a roosmanba lehet kapni,6 hotol adható,és nagyon finom!Nem kell fözni,csak összekeverni,kb 1000ft és kb 1 kg-os!
A bébiételeket valoban sozni kell,másképp nálunk sem fogyott!
A védönökröl meg annyit,hogy ök mindig azt mondják,amire éppen betanították öket!Én mindig azt mondom,hogy mi min nöttünk fel?
barany

Sziasztok!

Judit!

Még nem választottam csoportot. Szerdán megyünk az oviba, a sárga és a zöld csoportban nyilt nap lesz 8-10-ig. Gondoltam, hátha érdekel.

Bea!
Tegnap te voltál fent a cseten?

Dandy
dandy

Dandy!
Igen!
barany

Beaa!
Nem voltál nagyon beszédes.Kép
dandy

Norka

En nem ajanlom az Örkény dokit, ez meg a Rudolf???
Bar csak ovis elmenyeim vannak vele kapcsolatban Kép
megallapitotta, hogy atlag alatti a szellemi teljesitmenyem, a szuleimnek el kellett vinniuk pszichologushoz, aki megallapitotta, hogy atlagon feluli a szellemi teljesitmenyem

persze igy utolag visszagondolva, lehet tenyleg a gyerekorvosnak volt igaza Kép

engem elegge megviselt, most is emlekszem egy csomo mindenre amit a "hapszilogusnal" kellett csinalni

persze, ha esetleg a fiarol van szo akkor nem ismerem
szia
ZS.
zsurlo76

Sziasztok!
Dandy!
Kösz az infot, sajna én dolgozom szerdán de.+utána suliba megyek.
Azt hiszem csütörtökön megyek a jelentkezési lapért.
Eszti!
Szerintem se aggódj, hogy nem eszik a fiad, vannak ilyen időszakok, bár figyeld jól, mert lehet, hogy jelez valamit pl. betegséget.
A gyerekek egyébként tutira kiszúrják, hogy anya mitől lesz síkideg, és erre nagyon rámennek.
Szóval nyugi a kajcsival, mert csak rosszabbul fog enni.
Meg aztán Norka jól mondja (írja), ha éhes lesz igazán biztos enni fog.
Bea!
Jó, hogy ilyen férjed van, bár másképp nem megy.
Nálunk én kelek éjjel, bár ha nagyon fáradt vagyok és nem ugrok a nyafira, akkor feltűnik neki is és nagy nehezen kimegy.
Sziasztok!
Judit
szabonehjudit

Sziasztok!
Nagy itt a csond!!! Kép

Zsurlo
Igen o az Kép Biztosan u.arrol van szo, mert eleg idos. Szeeegeny Te....mar atiratkoztunk, nagyon alaposnak tunik a pasi. Majd meglatjuk. Minden esetre Jazi epphogy 1 eves es mar a 3ik dokit "tapossuk". Remelem azota tapasztaltabb es nekunk nem kell majd hasonlo macerakon keresztul menni.

Eszti
Mi ujsag?Eszik mar valamennyire a kissrac?

Judit
Hogy birod a pocakosodast?Nem vagy nagyon faradt?

Kiscsajom atvaltott hisztis macává Kép Kisse lefaraszt.Este mar nem gyozok elpakolni a konyhaba, nemhogy meg egyeb dolgokkal foglalkozni....hova akarok en 2 gyereket???? Kép

Norka
norkini

Sziasztok!

Norka: Hiszti: lesz ez még így seKép)

Judit: nem jött be ez a mai ovi látogatás. Kiderült, hogy a nyílt nap nem nekünk szól, hanem a már oda járó gyerekek szüleinek.Kép Így el is küldtek minket. Akkor marad a pletyi alapján választás, már ha lehet választani. A környékünkről mindenki a piros csoportba fog járni. Lehet, hogy mi is, vagy még a kékről is sok jót hallottam.

Dandy
dandy

Sziasztok!
Máskor is jövök panaszkodni. Ákos azóta eszik. (kopp, kopp). Ez már három napja tart. Ma megevett egy TELJES ÜVEG GYÜMÖLCSÖT, ÉS EGY TELJES ÜVEG BÉBI KAJÁT.

Norki: mi is dokit váltottunk, de maradtunk a környéken. Minden tanácsadáson kikészít a volt dokinénink. Tegnap voltunk (hízott 110 gr-ot és nőtt 1 cm-t) erre azt mondja, hogy torokgyulladása van az Ákosnak. Mondjuk akárhányszor belenéz mindig ezt látja. Szóval: semmi tünete sincs, se hőem. se rosszkedv, hogy fájna (étvágy is van) -erre kaptunk antibiotikumot. Tökre kiakadtam. Állandóan felírja nekünk, holott nem is vagyunk betegek. Na jó mára egy kicsit tüszizet meg köhécselt mert nincs fűtésünk (panel) de akkor sem beteg - mi is tüszizünk ennyire. Az új dokinénink (ma el is mentünk) csak calcimuskot és C vitamint adott, meg leoltotta a torkát a biztonság kedvéért - elmondtam neki miért megyünk át.

Judit: költözés mikor esedékes?

Bea.: már akartam kérdezni - milyen franciágyuk van a picuroknak? Közösen alszanak?

Dandy: jobban vagy?

Eszti
beszti71

Dandy
Letezik,hogy nincs egy oviba kulsosoknek nyilt nap? Nem letezik...hiszen akkor a szulo mi alapjan valasztana? En pl, nem ismerek egy szal kismamat sem a kornyekrol, de ha ismernek, akkor sem az o szubiektiv velemenye alapjan valasztanek ovit/csoportot...de durva...
Eszti
Na latod!!!!!?!! Igy kell csinalni!Kicsit panaszkodsz es rogton rendbe jon minden. Kihez mentetek at, ha szabad kerdezni?

Mi ma egesz du. kint voltunk. Jatszon Jazinak az osszes jatek kellett ami nem volt a mien...,nem egtem vele kicsit sem Kép Tudom,hogy ez termeszetes, de meg nincs gyakorlatom ebbe...
Egy kismama a 11 honapos kisfiaval szo szerint rank tapadt ma, mintha ismertuk volt egymast Kép Erdekes volt, de nem bantam,mert nagyon edi es vigyori kissraca volt.
Na joccakat mindenkinek!
Norka
norkini

Judit!
nem voltatok ma este a mamáddal sétálni itt a környéken?(kék melegítö)
Azért kérdezem,mert ma elvittem a lányokat az anyosékhoz/egyedül!!!!!!!!!!!!!!/,és mikor jöttünk haza nem telcsiztem fel,hogy jöjjön valaki segíteni,hanem ugy gondoltam,hogy az autotol azt a pár métert egyedül is meg tudjuk tenni!Na persze ez csak édes álom volt,hisz a lányok élve a nagy szabadságukkal,ötfelé futottakKép))))!
Pont itt a ház elött jött egy néni,aki kocsit tolt,és még nézte is a csajokat.Kb 1 ora mulva mentem a boltba és jött vissza a néni a picivel,és az anyukával!

A kiságyuk ugy néz ki a csajoknak,hogy kettöt összeszerelt a férjem,és igy 3-man jol elférnek,és össze tudnak bujni!

Bea
barany

Sziasztok!
Dandy!
Sok oviban nem volt sajna nyílt nap, mi csak a tvt-n voltunk, arról tudtunk, de mindenhova beengedtek minket, így tudtunk választani.
Szerintem a Bimbóba is be fognak engedni csoportot választani, csak akkor szerintem ott voltak a szülők, ezért nem engedtek be.
Bár azt hallottam, hogy nagyon telített a Bimbó, így lehet, hogy a vezetőnő maga szeretné elosztani a gyerekeket csoportokba, mert így is nagy a zsufi.
Mi elég régen felíratkoztunk már, remélem sikerül beíratni Gergőt a jövő héten, csütörtökön nem volt ott a vezetőnő, ezért nem tudtam kérni jel. lapot, és beszélni sem tudtam vele.
Bea!
Voltam sétálni, de nem kék melegítőben voltam, hanem farmerben, és zöld kapucnis felsőben és a mamám bizti nem tolt semmilyen kocsit.
Babakocsit pláne nem, mert Gergőke már lassan 3 éves és kb. másfél éve nem használjuk a kocsit egyáltalán. Ált. motorral közlekedik.
Szeintem nem mi voltunk.
A bátorságodhoz gratulálok, menni fog ez.
Eszti!
Júniusban fogunk költözni, talán a hó végén, mert előbb fel kell újítani a lakást, remélem minél előbb végzünk.
Tegnap voltunk ott a játszón, mert vannak ott barátaink és olyan szép idő volt és hívtak, ezért félretettem mindent és elmentünk.
Már alig várom, hogy odaköltözzünk, mert valami fantasztikus ott a játszótér.
Van egy lekerített, ahova mindenki bepréselődik, és van a másik, ami nyitott a buszmegálló fele (de nagyon messze van) és sehol egy lélek, csak a fajátékok, homokozó és a nagy tér.
Paradicsomi!
A gyermekorvosról meg annyit, hogy ekkora különbségek vannak, ezért tényleg érdemes váltani, ha valaki nincs megelégedve.
Norka!
A kislányod pont úgy viselkedik, mint a hogy miden ekkora kisgyerek, és te is pont úgy égsz, mint minden anyuka.
Én is azt tettem.
A pocakososdást bírnám, de a melót nem.
Most egy hét szabira megyek, aztán még 3 hetet fogok dolgozni, már nagyon várom, hogy leteljen.
Tulajdonképpen nem a melót nem bírom, hanem a kevés alvást, egyfolytában tudnék aludni.
A hányingerem múlóban, de még nem az igazi.
A farkasétvágyam pedig nem jelentkezett, mint a fiamnál, sőt kifejezetten alig tudok enni, csak a könnyen emészthető dolgokat kívánom.
Hétfőn megyek dokihoz, uh-ra.
Sziasztok!
Judit
szabonehjudit

Sziasztok!

Judit: irigyellek a játszótérért! Már régóta készülök oda Dorkával, de még nem értünk oda. 2 gyerekkel gyalog elég messze van, és eddig az idő sem volt olyan jó.
Mire táppénzre mész, el fog múlni az álomkór.Kép

Dandy
dandy

Sziasztok!

nagyon nagy lett itt a csend!Tán tavaszi fáradság vet eröt rajtatok?KépKépKép

Judit!Bocsi,én az Esztivel kevertelek össze,neki azthiszem 7 honapos a fia!Kép

Tud valaki valamit az Éva utcában lévö fogorvosrol? Valamilyen EmmA, és gyerekfogorvos van kiirva. Vállal felnötteket is,és hogy dolgozik?
Letört az éjjel két fogam elöl!KépKépKép
Nem tudom,hogy mit csináltam,csak arra ébredtem,hogy reccs.Igaz,hogy gyökérkezelt fogak voltak,de nagyon gáz,hogy egy fogam van elöl.Elmehetek vasorú bábának a gyerekeket ijesztegetni!Kép
Körzetileg a bálicsi utra tartozunk,de nekem gázos lenne odajárni,mert messze van.Azt hozzá kell tennem hogy csak 1.5 éve lakunk itt,és elötte vasasra jártam,de az is messze van.

Tegnap találkoztam a spár elött a Dianna környékén lako 3-as ikrer kisfiukkal.Szegénykék 3 évesek,de kocsiban ülnek,mert csonhártya gyulladásuk van és nem tudnak menni!Kép

A lányaimat beadom szeptembertöl bölcsibe a tvt-re vagy a nevkoba.Nem tudom hogy hova veszik fel öket,ill a tvt az biztos,bár jobb lenne a nevko.Csak ott nagyon sok a gyerek.Majd kiderül!

Írjatok már ti is valamit!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Bea!

Hát nem vagyunk túl sokan pécsiek, ill. nem írunk sokan ide, így időnként pang a topik. Mindenki jobban szeret olvasni, mint írni.

Szegény fiúk!Kép Remélem gyorsan rendbejönnek!

Én nem ismerem az Éva u-i fogdokit. A belvárosba járok maszekhoz.
Dolgozni akarsz, hogy bölcsibe mennek a lányok? Gondolom a Nevko közelebb van nektek, a testvérvárosok tereinek is jó híre van.

Igen, Esztinek van 7 hónapos fia!

Mi tegnap voltunk oviba beíratkozni, kicsit el is voltam keseredve, mert össz. 10 helyük van, az is egy csoportban, és nagy a túl jelentkezés. Azt mondta a vezető óvónő, hogy szerdán hív, hogy felvették-e. Ezek után úgy gondoltam, hogy nem is fogják felvenni. Mi meg másik oviban nem is gondolkodtunk. Ma du. viszont nagy meglepetésemre hívott a vezetőóvónő, hogy felvették.Kép)

Judit: Ha visszaérsz szabiról, jelentkezz, hogy Gergőt felvették-e!

Dandy
dandy

Sziasztok!
Hát igen néha eléggé pang a topik! Pedig olyan jó dumcsizni - bár élőben azért jobb.

Dandy: a múltkor úgy meglepődtem, hogy taliztunk, hogy hirtelen nem is tudtalak hova tenni. Mikor jártok megint errefelé? Gyerkőcök? Irigylem a bátorságod: láttam az ülést a bicajodon.

Bea: ha lejöttök levegőzni írjál, úgy megnézném a picurokat. Most, hogy írtad én is régen láttam a fiú 3-as ikreket. Régóta betegek? Mind a 3-nak egyszerre van gyulladása? Sajna a nagyik nálunk nem szokták tologatni a babakocsit, úgyhogy nem én voltam (pedig néha jó lenne, ha volna egy kis segítség) A fogorvost nem ismerem, de én nem is bízom a női fogdokikban, mert egyszer beletörte a fogam húzás közben - elég kellemetlen volt. Én régikertibe járok az Alkonyihoz, nincs messze - nagggyon tudom ajánlani (igaz egy kicsit húzós az ára). A nevkóba nagyon nehéz bekerülni időben kell jelenntkezni mert tényleg nagyon sok a gyerek. A hugomnak sem sikrült beiratni a picúrját.

Na megyek enni - sziasztok!
Eszti
beszti71

Norki
elfelejtettem válaszolni: Papp Györgyi az új dokink. Ti kihez jártatok mikor itt laktatok?
Eszti
beszti71

Szia Eszti!

Hangulattól függ, meg az időtől, hogy mikor megyünk. Ma a temetővel szemben voltunk de. a játszin, ott, ahova Juditék fognak költözni. Szerintem megyünk még oda többször is, mert nagyon klasz.
Biciklivel könnyebb, és gyorsabb közlekedni, és Dorka szereti is. Remélem Martin is szeretni fogja.

Bea: én is meglesném a lányokat szívesen. Tényleg tudni lehet, hogy hány petéjűek? Annyira egyformák, mintha 1 petéjűek lennének.

Dandy
dandy

Sziasztok!
Visszaértem, szabin voltam.
Dandy!
Gergőt felvették, zöld csoportos lesz.
Nekünk is azt mondta a vezető, hogy telefonálni fog, de nem telefonált, ezért valószínű azt mondta, hogy akkor hív, ha nem veszi fel.
Én kértem, hogy hívjon, ha nem tudja felvenni, mert még el kell mennünk akkor máshova beíratkozni.
De nem telefonált, bár azt mondta, hogy szinte bizti, hogy felveszi.
Azért majd lenézek, bár azt mondta, hogy hívni fog a szülői időpontja miatt, illetve egy ismerősömnek szerda du. mondta, gogy Gergőt felvette.
Szóval ez így zavaros mindenesetre zöld csopisok leszünk.
Gergő velem volt a beíratáson, nem is akart hazajönni.
A jövőbeni játszóterünk isteni, Gergő nem akar kimenni, mert nincs honnan (gondolok elkerített játszóterekre), óriási a mozgáslehetőség.
Bea!
Semmi baj, majd egyszer megismerjük egymást, bár te három gyerkőccel jobban beazonosítható vagy, mint én.
Az Éva utcai fogorvosnő nagyon mogorva, mindenkit leszid a hülye fogselyem miatt, de nagyon ügyesen és tartósan dolgozik, normális áron is.
Nekem ismerős ajánlotta, aki a szakmában dolgozik.
Én hozzá járok, már megszoktam a stílusát, és ami fogamat ő tömte, az meg is maradt.
Eszti!
Ákos eszik már?
Sziasztok!
Judit
szabonehjudit

Sziasztok!

Bea: örülök, hogy találkoztunk, és láttam a lányokat!

Judit: Dorkát is felvették a zöld csoportba. Amikor mentünk beiratkozni, nagyon úgy tűnt, hogy nem fogják felvenni, és mégis. Máj.10-én fél5-kor lesz a szülői értekezlet.

Dandy
dandy

Sziasztok!
Judit, Dandy: Tök jó, hogy megoldódott az ovitok. Elég sokat fogtok majd talizni és a gyerkőcök is majd biztik barik lesznek.

Ákos eszik már. Apja szerint beletörődött a főztömbe. Ha rizses kajcsit csinálok neki (olyan rizottó szerűt) azt tök szívesen megeszi. Ha nincs kedve enni akkor tejpépet kap de abból is csak a rízspelyhet eszi meg inkább. Lehet, hohy kínai lesz belőle ennyi rízstől? Aztán van mikor szájzár van aakor csak szopi. Valószínűleg beletörődtem, hogy nem eszik és megérezte, hogy nyugodt vagyok - így inkább nekiállt kajcsizni. Ha nem lehet idegesíteni anyut akkor inkább eszek - gondolta a kisfiam. Norki szavai hatottak: egy csecsemő sem halt még éhen. Dandy: Ti hogy álltok az evéssel?
Judit: remélem vigyázol magadra! Hogy érzed magad? - van homeós szer hányingerre (terhességi) - most találtam a füzetembe. Dobozolsz már? Lesz segítséged?

Bea, Norki: HAHÓ-hol vagytok?
Eszti
Kép
bocsi a képért
beszti71

Sziasztok!

Eszti: Martin is elkezdett enni 2 hete. Ő csak az én főztömet csípi, főleg, hogy kicsit ízesítem is, főként sóval. Kb.100g-kat eszik, de én már ezzel elégedett vagyok. Tegnap már este is adtam főzit próbálkozásul, és azt is megette. Gyümiből viszont csak a banán megy, a többit csak kóstolgatja. A rizses dolgok nálunk nem menők.Kép Tejpépet viszont nem adtam még.
Mi is járunk időnként erre a játszira, ahol Ákosról a kép készült, főleg Dorkával. Martin nem szeret hintázni, nem érzi magát biztonságban benne.

Dandy
dandy

Sziasztok!
Ezer eve nem jartam erre (marmint Babaneten).
Latom ovisok mar sinen vannak. Mitol fugg,hogy valakit felvesznek-e oviba vagy sem?
Eszti
Nagyon jo a kep! Es semmi bocsi, inkabb tegyel fel meg sokatsokat!!!!
Mi eldegelunk. Csajom (koppkoppp) egy hete nem tart hisztinapokat. Kisangyal es annyit vigyorog. Na meg persze folyamatosan dumal.
Mult heten vettunk a Plus-ban 3000Ftert egy sport babakocsit es tegnap mar vittuk is vissza, mert keszult eltorni a muanyag ami osszefogta.... De vettunk egy jobbat. Persze mar nem a Plus-ban .. Kép
Szep estet mindenkinek!
Norka
norkini

Szia Norka!

Ha van hely felveszik az oviba, ha kevés akkor szelektálnak. Hogy mi alapján, nem tudom.
"Olcsó húsnak híg a leve"Kép - Sajna ez igaz a babakocsikra is.
Örülök, hogy hisztiszünet vanKép

Dandy
dandy

Norki
Erre édesapám szavai jutottak eszembe:
"Nem vagyunk olyan gazdagok, hogy az olcsót vegyük meg"- nagyon szerettem a mondásait - okos ember volt.
Eszti
beszti71

Sziasztok!
Nem tüntem el,csak elromlott a gép,még mindig nem az igazi!Majd írok,ha lesz időm!
BeaKép

Kép
beatrix2

és enni így szoktunk!Kép

Kép
beatrix2

Sziasztok!
Jaja hat ez igy szokott lenni. Csak Babaszobarol vettek paran es azt irtak,hogy jo minosegunek tunik, igy bedoltunk...aztan megszivtuk Kép Na sebaj,most van egy nagyon profi kis sportkocsink.

Bea
Nagyon edesek a csajok! Kép Rendes lanyuralom van nalatok! Ferjed,hogy birja? Kép

Kaptok ket Jazi kepet
Kép
Kép

Norka
norkini

Sziasztok!
Ez a sok kép újra meghozza a babázós kedvemet, ami mellesleg egy percre sem ment el.
Viszont kisebbségi érzésem lesz, mert én sajna nem tudok képeket feltenni, mert nincs digitális gépünk.
Gyönyörűek a gyerkőcök.
Eszti !
Mi is néha járunk arra a játszóra, de olyan pici, Gergő mindig ki akar menni a kerítésen, ha nem engedem, akkor vezényel a kapunál, és mindenkit kienged, meg beenged.
Köszi kérdésed jól vagyok, már elmúlt a hányingerem, de tudom, hogy van rá homeopátia.
Most mindenféle gyógyteákat kotyvasztok és iszogatok, mert attól aztán jó lesz minden.
Ákos szeme szélét azért figyeld szerintem, nem -e ferdül.
Egyébként szerintem ez csak időszakos nála, Gergő először kelkáposzta korszakban volt, aztán borsó, majd jött a virsli, jelenleg vajaskenyeret eszünk minden vacsira.
Sajna visszafele fejlődik.
A következő a száraz kenyér lesz.
Bea!
A kislányok olyan ismerősek, egyiküket szoktad hozni a boltba, ugye?
Dandy!
Telcsiztek a oviból, hogy menjek szülőire, de elfelejtettem megkérdezni, hogy ez csak nekem szól, vagy vinnem kell a manót is. Nincs valami infód erről?
Norka!
Mi is jártunk így egyszer-kétszer, azóta nem nézek árakat, csak nyelek nagyokat.
A gyereknek megveszek mindent lelkiismeret fudalás nélkül minőségben és drágán, de magunk miatt szívom a fogam, szóval van még mit fejlődnöm, mert még mindig ráfázom.
Sziasztok!
Judit
szabonehjudit

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?