A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Amy: Nagyon köszönöm! Nehogy már csak Eszteremet érje a csókáradat!! :lol:

nicko: Igen, van, hogy ájuldozik a cicin, de szopi után büfi és akkor megébred egy kicsit mindig. Így utána egy pici játékot azért nyomunk. ha nagyon nem bírja, akkor alvás.

ladmon

amy: hát nekünk is legközelebb Szentendre, de ott semmi, tehát Pest.....babával még nem mentünk, de már tervezzük, hogy legközelebb visszük őt is. Olyan pocsék idő van,hogy a levegőre sem visszük ki. Amúgy rohanás volt az egész, erre hazafele a 11-es úton - egy sávos Leányfalutól - balesetbe futottunk, szerencsére csak 15 perces állás, de már rohantam volna haza picurhoz :evil: Ja mi Debrecenben nagyon jókat tudunk sétálni, májusban megyünk babával is kíváncsi vagyok milyen lesz, mert elégi pici lesz még. Na megyünk fürcsizni

Kép
budabo

Hugic a camomillát pici vízbe potyogtasd, hagyd nyugodtan 10 percre, fel fog oldódni magától, ha kicsit lötyögteted hamarabb is. Én egy lapos gyógyszeres kiskanalat használok, kb 10-15 ml vízben oldom fel, ennyit még be tudok önteni a szájába úgy hogy ne menjen mellé.

Tudjátok ki is volt még rég? Gabi, Gjéti, Elif,Iricc is, meg még biztos van akit kihagyok ... ha vagytok írjatok egy sort! Ne izguljunk! :)

De jó nektek sétálósok, mi az udvarig már eljutottunk, ma nem is az idő (meg a hó :shock: ) tartott vissza hanem nem volt energiám szalonképessé tenni magam és a kölköket :oops: Na majd holnap...ha hazajön apa a kezébe nyomom Olivért hogy vigye el fürdeni :twisted: hehehe :wink: Összesen 3x segített eddig fürdetni, egyedül meg még egyáltalán nem fürdetett, mindig én csinálom. Na a mai nap biztos hogy nem lehet nálam fáradtabb úgyhogy nincs kifogás :twisted: Egy órán belül biztos itthon lesz.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

köszi zéti már sikerült
de a hatás még várat magára :?

megyek készíttetek apával fürdővizet és megpróbálom hátha ott lehiggad. ha most elalszik akkor sokáig nem kel fel mert egész du ébren volt és sírt keservesen... baromi fáradt lehet!!!! :(

na megyek
jó éjt lányok

KépKép
hugic

Kép ma reggel ez a látvány fogadott :shock:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Kaandi, jó hogy írtál! Megyek képeket nézni! :lol:

Bogi, jó fürcsizést! :lol:

Zétivera, helyes, most Apa fürdessen! :lol: :wink:

Hugic, szerintem nemsokára hatni fog a bogyó!
zsu83

Ladmon: igazán nincs mit.... :wink: :lol: :lol:

Bogi: ha jöttök Debrecenbe igazán összefuthatnánk!!!! olyan jó lenne!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Zétivera, jó a kép! :shock:
zsu83

zetivera,nem semmi a hó mennyisége!!! :lol: rendesen lehetne hógolyózni, márc.25-én :cry: mindjárt jön a nyuszi rénszarvassal :lol:

Kép
kaandi

Hugic: Remélem neked is beválik a csodaszer :wink: én egyébként pici szénsavmentes ásványvizet teszek műanyagkanálra és abba teszem a bogyókat és ezt ráteszem a radiátorra pár percre... :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Én is csatlakozom a nyűgös Gyermekek anyukáinak táborához... Reggel még jó volt, elaludt délelőtt ügyesen az ágyában, de utána... Itthon csak nyügi, semmi sem jó, sehogyan sem jó, tulképpen még a karomban sem. :( Biztos, hogy a frontok, tiszta nyugtalan a Kicsink. Úgy viselkedett, mint Olid, ZetiVera, amint kimentünk, egy szava sem volt, el kellett menni az orvoshoz (köldöke miatt, vadhús nőtt benne, amolyan sejtburjánzás, volt valakinek ilyen? :shock: ) és álomgyerek lett belőle! Mindenki csodálta a váróban, mert beszélgetett az Apukájával, nézegetett édesen, mosolygott, és a dokinénivel is nagyon türelmes és édes volt. Senki el sem hinné, hogy este hogy ordított tovább... :( :?

Stelly, Dina: Boldog szülinapot!

Esztike, végre!!! :) Anyukája már most így megfegyelmezi??? Gyanús voltál nekem Ladmon! :lol:

Füge kis édes, Ő is szépen gyarapszik, Vendiről nem is beszélve. :) Nagyon helyesen nézeget a Drága! Botit mindjárt meglesem. :wink:

Együttérzésem a dolgozóknak! Nem tudom, hova szorítjátok be... :shock:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

amy: megbeszélhetjük :) jó kis baba tali a szuper játszótéren a nagy erdőn. Nekem kedvencem a szökőkút az egyetemnél.

zsu: na fürcsi megvolt, kajais, de melegnek éreztem és hőt mértem. Na kiderütl hogy a digissel mért homloknál le kell vonni, úgy hogy no para, csak kimelegedett a nagy karatézásban amit az ágyban folytat. Pedig én nem is csippantom a chachki chan filmeket. :shock: Tuti az apjára üt. Na remélem egy kis alvás lesz.

Kép
budabo

julcsi: köszi, szegény babó, azért nem lehet kellemes a köldöke.

Kép
budabo

Julcsi: Azt hiszed hatásos??? Most már nemcsak, hogy nem hallgat rám, de vissza is dumál!! :lol:

Kezdjük az estét! Kisördög lefeküdt fél 8-kor, annyira ki volt már fáradva, hogy hamarabb fürdött. Na persze egy óra alatt úúúgy kipihente magát, hogy újra itt nyaral a nyakamban...

Bogi: abban a munkában, amit Füge levág, én is kimelegednék... :D

ladmon

ladmon: sajna nem is olyan szunyagép mint Esztike :D , de most talán bealudt, de mint nem igény szerintizünk úgyhogy 2-3 óra múlva kaja. Apa meg écccccakásssss.
Te nem próbáltad még ki Millye csodaszerét?

Kép
budabo

Bogi: édes álmok feltöltve, egy hétig lehet letölteni

Mindenkinek jó éjt!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok.
Húú, látom sokatoknál nyügi volt.
Zéti meg aludt egész nap, mint akit kupánvágtak. Egy jó nagyot az ágyban, egyet a pihenőszékben, egyet a vállamon...
Aztán fürcsi előtt volt egy kis hasfájásos hiszti, ma nem kapott infakolt, ezt meglátszott rajta.
A nyűglődés eléggé kifárasztotta, úgy, hogy alig evett már fürcsi után, beájult a cicin. Egyszer felébredt fél óra alvás után, kapott még enni, de 2 perc után megint beájult.
Most letettem a kiságyba, de én nem merek lefeküdni, mert büfi sem volt, és szerintem nagyon keveset evett, szerintem nemsokára felébred, hogy éhes.

Babanyul is nagyon rég volt, Íricc is, Gjéti, Elif.. és még néhányan... a két Andi is....

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Millye, nekünk nagyon bevált tényleg a homeós bogyó! :lol:

Julcsi, sajnálom a nyügit! :cry: Na nálunk is pont ez szokott lenni, mások előtt álombaba, el se hiszik, hogy miket bulizik! :?

Bogi, nagyon mozgékony Füge baba! :lol:

Andus, örülök, hogy ma jó napod volt! :D leszámítva a hasfájást! :?
zsu83

Lányok, nektek mit mondott a védőnő vagy gyerekorvos, hogy mikortól vihetők a babák "tömegbe"?
Nekünk azt mondta a védőnéni ma, hogy amíg Zétimanó a 2 hónapos oltását meg nem kapja, addíg ne vigyük bevásárlóközpontba pl.....
Pedig már úúúúgy mennék, 3 hete be vagyunk zárva.

Jaaa, és azt mondta viccesen, mikor meglátta, hogy a végén még fogyókúrára fogja őt fogni, mert kevesebb, mint 3 hét alatt egy kilót hízott.
Azt mondta, hogy ne ébresztgessem, csak ha napközben több, mint 4 óra eltelne az evéstől, éjjel pedig hagyjam, az 5-6 óra is belefér, mert látszik, hogy eleget eszik, sőőt, sokat is :lol:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

julcsi: köszi szépen.

zsu: Bencusod sem panaszkodhat, amilyen jól el van a pihiszékbe, meg ahogy feltúrbozza magát, kiugrik előbb-utobb.

andus: na ez engem is érdekelne, mert mi is mennénk már. Nekem amúgy a gyererkorvos semmit nem mondott erről.

Kép
budabo

Jó reggelt!

6-kor keltünk ugyan, de Marci csak egyszer ébresztett!!! :lol: Azóta Ő újra alszik én meg kihasználom a szabadidőt! :wink:

Meglestelek Benneteket a közösben:

Boti gyönyörű és a képek alapján elhiszem, hogy majdnem 6 kiló... :D Erikkel nagyon édesek! Nem féltékeny a nagytesó?

Esztike is szépen fejlődik! Barna a szeme? Azt néztem, hogy Emesének is az, nem? Milyen korán kialakult, hihetetlen. (Marcinak még meghatározhatatlan, hogy milyen lesz)

Bencus is gyönyörű a csini ruháiban!!!

Ja, és Millye, hogy Te milyen csinos vagy! :D Még nem láttam képet Rólad korábban. Szoktatok csapban fürdetni?

Adriról és Natasáról is kérünk új képet!!! :wink:

Lányok: kecskeméti, debreceni, baranyai és szegedi és más vidéki kollegináink is beneveznek a nyári nagy kerti bulira, ugye? :lol: Mindenkit szeretnénk megismerni! :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Helló Lányok!

Na úgy látom jó ötlet volt képet kérni Julcsitól, tök jó lett az előző oldal!! :D

Kaandi: nagyon jó az a kép, amin a másik fiaddal van Boti, a kis vasgyúró. :wink:

Andus: tömegezésről nem mondott nekem se semmit a dokinő, de már én is mennék. Mondjuk mi jövő héten kapjuk a 2 hós oltást, azt már akkor kivárom.

Bogi: Fügés csokor tényleg jó, meg a csajos kép is tetszik :) Látom ma nem sokáig aludtatok :?

Ladmon: katonagyerek :lol:

Stelly: köszi hogy lemérlegelted Adrikát, Marcika is olyan 100-120 között szokott eszni, mondjuk mostanában már elég ritkán mérem én is, amíg heti 40 dkg-t hízik, addig biztos, hogy eleget eszik. :lol:

Julcsi: nagyon tündéri Bogyesz. Mit csinálnak a köldökével? Le kell szedni azt a vadhúst?

Zetivera: milyen volt a tegnapi este? Sokat gondolok ám rád, hogy rendeződjön a helyzet!!

Most már tényleg napsütést akarok, és legalább 15 fokot!!!

Zsufi

KépKép
zsufi74

zsufi: hát nem sokáig, de tegnap este 7 körül kajáltunk, utána 9-re aludt el, próbáltam 11körül etetni, de kóma és aludt reggelig. :D Amúgy mi így szoktuk, este 22 körül még eszünk - én keltem többnyire - reggelig alszunk, nálunk nincs éjszakai kaja. Ja és reggeli kaja után újra beáljult, most kel. :D A két nap szeles idő miatt nem alvást most pótolja.

Kép
budabo

Hello lányok!

Csak beugrottam köszönni,és megköszönönni az együttérzéseteket.Már sokkal jobban vagyok és a doki végre megengedte,hogy felvegyem a babám,ezért,éjjel nemkellett apát kelteni,hogy segítsen,ennek ő nagyon örült én pedig iszonyú büszke voltam magamra,hogy mindent egyedül csináltam...

Kicsit olvasgattalak titeket,látom mindenkinek nyűgös a kicsikéje, a miénk is,szerintem nagyon érzik ezt a bolond időt.Tettem fel a közösbe képeket Kisbalázsól,mét teszek majd,mert rengeteg van.Kisbalázs most végre elaludt,pedig reggel sosem szokott,hanem megy a hiszti,hogy cipelve legyen a segge,a 7óási és következő etetés között sosem szokott aludni,de ma valamiért kinyúlt a drága.
Még nem tudtam nagyon visszaolvasni és reagálni,de má olvasgatlak titeket és emélem haarosan visszazökkenek majd közétek.Most elmegyek lepihizek és is,legyen szép napotok és vigyázzatok egymásra!

Kép
nilabali

Nilababa: tök jó hogy jobban vagy már, pihizz azért még amennyit tudsz. Nagyon jók a képek!

Kép
budabo

Nilabali de jó hogy jöttél! :D

Csupa szuper pozitív hírem van! :D

Zsufi köszi hogy gondolsz rám, nagyon jól esik! Meg mindenkinek az érdeklődése! A helyzet javul, lassan de biztosan, olyan nagy mély beszélgetés nem volt, de egyikünk sem a szavak embere úgyhogy ez nem meglepő. Viszont tegnap közöltem vele hogy biztos nem fáradtabb mint én, és úgy látszott elfogadta. Segített is, sétáltatta Olivér fenekét amíg Zétivel fürödtünk.

A másik: Olivér mosolygott!!! :D Rendesen, teliből, nagyot, kétszer is, úgy történt hogy tök morcosan nézett, erre beráncoltam én is a homlokom és megkérdeztem miért dühös, erre akkorát vigyorgott hogy majdnem leestem az ágyról :D

Plusz ez még nem minden, elkezdett gőgicsélni!!! :D
Mondtam már nektek hogy aggódok, semmi hangot nem adott, de ma délelőtt elkezdte, volt "áááhh", "aaa", meg ilyenek! :D

Ezt mind a tegnapi nagy zabálással hozom összefüggésbe, ez volt a fejlődésrbbanás amit az egész napos zabálás előrejelzett. :wink:

Megyek, jön ma a védőnő és ösvényt kell csinálnom neki a kupiba hogy be tudjon jönni :oops:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Az anyatej immunizáló hatásáról csak annyit, hogy Hunor babának sikerüt elkapnia a lányoktól a köhögős-takonykórt :evil: Pedig csak és kizárólag anyatejet kap...

Mára kaptam időpontot az orvoshoz a 6 hetes kontrolra, erre mit látok reggel?! Magam sem tudom...Nektek megjött már a havi?Olyan régen volt már, hogy nem tudom eldönteni, hogy ez most micsoda :oops: El lehet menni így az orvoshoz :?:

Kép
kangu

Sziasztok!

Képzeljétek, kezd megjönni a mensim! :shock: :? :cry:
Lehet hogy a fogamzásgátlótól!? :roll:

Andus, nekünk nem mondta a védőnő, hogy nem vihetjük tömegbe Bencust! :roll:

Bogi, igen Bencus is nagyon mozgékony, néha túlzottan is! :D

Nilabali, örülök, hogy már kezded jobban érezni magad! Nagyon aranyos Kisbalázs! :lol:

Zétivera, örülök a jó híreknek! :lol:

Kangu: Hunornak jobbulást, szegénykém!
Na most olvasom, hogy neked is megjött! :shock: :?
zsu83

Kangu nekem nem jött meg, de néha mintha készülne. Z után 8 hónappal jött meg asszem. Addig szoptattam is, egybeesett a tej elfogyása meg az első menzesz.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Szóval lehet így menni kontrolra :?: :?: :?: Bár én még mindig nem vagyok biztos abban, hogy mit látok :roll: Éshát szopatok is :roll:

Kép
kangu

Jó reggelt Mindenkinek!
Köszönjük a kedves szavakat a képeket illetően!!!! :lol: Nekem is azok a képek tetszenek ahol a két gyerek együtt mosolyog!!Édik, Erik nagyon ari, egyszerűen imádja a testvérét, állandóan puszilgatja, mesél neki, hála istennek! Nem féltékeny, na jó valamennyi egészséges biztos van benne is,de nem betegesen. Inkább arra kell vigyázni, h nehogy összenyomja a nagy szeretével! :shock: Imádom Őket!
Képzeljétek el, tegnap este is a nagyjából szokásos időpontban 9 körül elaludt Botimester ,beraktuk az ágyikójába,persze hasra és aludt kb 4.40-ig. Természetesen én felriadtam többször is az éjjel, h úristen hány óra van,hol a gyerek stb,.........de ő csak alukált :lol: mondjuk időnként nyögdécselt és kúszott előre vmennyit,de nem ébredt fel! úGÍ ÖRÜLTEM NEKI!
Most meg egy kezezek,mert már unatkozott a babakocsijában! :cry:
Olyan felháborító amit ezzel a csípőficam szűréssel csinálnak, máj.13-ra kaptunk időpontot,amikor is már 3,5 hónapos lesz. teljesen felháborodva kerestem egy magánrendelést, így megyünk ma este. (5eFt)A májusit meg nem mondom le, jó lesz kontrollnak!
A másik dolog, megkaptuk a Rota elleni "oltást", csak elfelejtették a védőnők az ismertetésnél közölni, hogy igaz, h 18eft,de az 2x!!!! Majd leesett az állam,mikor a doki közölte, h 4 hét múlva lesz az ismétlője!!!!, én meg nagy naivan visszatelefonáltam, hogy oke,de nálam nincs már anyag,amit beadna majd akkor. Erre ő , h majd ugorjak be is megírja a receptet.... :oops: Valahogy nem mindegy, nem mintha akkor nem kellene, de borzasztó, h mennyira szarnak bele ......már bocsánat,tisztelet a kivételnek.

Kép
kaandi

Köszönöm szépen a köszöntéseket, nagyon aranyosak vagytok :)

Esztibaba, Iringó is édes kislányok :)

Nicko, ha volt ébren egy-másfél órát, és nyöszög, simán lehet, hogy elfáradt. Nem ásít olyankor? Ha már egyet-kettőt ásít, meg elkezd nyöszögni, én meg szoktam ölelgetni Adrit, és egész hamar elalszik rajtam, aztán beteszem az ágyba. Kiságyban elalvás neki se megy még, csak éjjel, ha felébred.
Cumit altatáshoz pont a bosszantó kipottyanás miatt nem adok (csak utcára, babakocsiba, mert Adrit a kocszás nemhogy megnyugtatná, ordít tőle...) szóval az altatás elején így van, hogy kicsit nyafizik, de ha jól bele tudja fúrni a kis fejét a mellembe vagy a nyakamba, akkor hamar megnyugszik, és kb öt-tíz perc múlva egyenletesen szuszogva szundikál.

Kaandi, a te kislegényed is nagyon helyes baba, szépen tokásodik, látom :)

Babanyul is ezer éve nem írt, Hajni is, Gjéti is rég, Iricc, Zümis, Elif, Abencze - jópáran eltünedeztek...

Andus, nem azért, de bevásárlóközpontban se fogod senki kezébe adni, szerintem. Én simán vinném, ha lenne rá lehetőség, nem hiszem, hogy nagyobb veszélyt rejt, mint mikor itt üdül a fél család...

Millye, ilyen csapban fürdés volt már nálunk is egy nyakigkaki után :D

Nilabali, nagyon örülök, hogy gyógyulsz, gyere, ha van rá időd! :)

ZVera, gratulálok a mosolyhoz, meg a csacsogáshoz!!! :) és nagyon jó hír, hogy haladtatok valamennyit előre férjeddel, remélem, szép fokozatosan rendeződik teljesen a helyzet!

Zsu, fogamzásgátlót szedsz? hú csajok én nagyon szeretném, ha nem jönne meg még egyideig, úgy de úgy nem hiányzik!!!

Tegnap Tomi egy zsák babaruhával állított haza :D kollégájának kb fél éves a babája, és nem tudták hova tenni a kinőtt cuccokat, úgyhogy megkaptuk őket :) olyan édesek, teljesen feldobódtam! Ma kiválogatom, hogy melyikek jók már, a többit még félretesszük :)

Ma ölbebabám van. Másfél órája kísérletezünk, kezemben gyönyörűen alszik, mint akit fejbevertek, ágyban max öt perc, és sír. Asszem, feladom, marad rajtam, itt olyan édesen szuszákol :) Ennyit a felmosásról... (de legalább tegnap kisikáltam a fürdőszobákat, meg a konyhát :))

KépKép

KépKép
stelly

menszem nekem se nagyon hiányzik, sztem amíg szoptatok nem is lesz,de aztán rögtön ahogy abbahagyjuk, így szokott lenni. 2 npja szedek bogyót,remélem nem hozza elő :o
Jobbulást Nilabali!!!!
Elifnek nem nagyon van mostanság számgépe, én úgy tudom azért nem jön!
Lehet, h ma már jobb idő lesz?!!!!Már itt lenne az ideje!

Kép
kaandi

Boldog szülinapokat utólag is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
kaandi

Kangu : jobbulást Hunornak!!

zsu: már nekem is van volt olyan érzésem hogy meg fog jönni, de nekem még a tisztulás sem teljesen ért véget :oops: . Jövő héten megyünk hat hetesre, majd elválik. Milyen éjszakátok volt?????

kaandi: hova kaptál májusra időpontot? Mert nekünk ismondták a Heim Pál kórházat - az ingyenes gondolom - de mondta a dokinő hogy kb. 2-3 hónap a várakozás, ezért mi is maszekba megyünk 8 ezerét - fej,has,csipő :evil:

stelly: utólag is Isten éltessen!!! És jó ölbebabázást :D

zetivera: tök jó hogy valami kis változás elindult.

Kép
budabo

Julcsi: nálunk a köldök maradt kidudorodva. A védőnő szerint nincsen vele semmi, de olvastam (mert miért ne néznék utána ugyebár), hogy lehet sérv is...
Mit csinálnak a vadhússal?
Ja, szemszínünk még nincsen, csak lehet, hogy csalóka a kép. Élőben olyan csecsemőszínű a szeme még mindig. És amúgy is kék szemre gyúrunk!! :D
És ha megtanulunk kenguruzni, akkor minket le sem rázhattok a nyári partyról!! :lol:

Budabo:
még nem próbáltam a millye féle csodaszert, mert annyira nem vészes a helyzet. Két napja "csak" nem akar lefeküdni (mindezt ordibálás nélkül). De nem baj, ha az estéket békés szemlélődéssel tölti a vállamon. Tegnap úgyis próbáltam mindenféle módon elrontani a szórakozását: félhomályban TV-ztem, de így hol a lámpafényt, hol a Dr. House-t nézte... :lol:

kaandi: én is megőrülök a szűrésektől... Nekünk alapból a 3 hónapos gyerekorvosi vizsgálaton nézik csak meg. És akkor küldik tovább, ha van baj. Marha megnyugtató, főleg, hogy apja fronton minden gyerek terpeszpelusos volt...

nilabali:
dejó, hogy alakul a dolog! Örülök a jó hírnek!

kangu, zsu: nekem dokibácsi azt mondta, hogy szoptatás alatt valószínű nem lesz menstruációm, de kósza vérzések előfordulhatnak.
kangu, szerintem hívd fel a dokit és kérdezd meg, hogy mehetsz-e.

zetibebi:
éljen a boldogság! :lol:

Zsufi: jön a jóidő!!! Érzem!! :D

Ja és nagyon durva történt: reggelre annyira bedurrant a mellem, hogy kézzel tartva mentem el pisilni, mert nem bírtam máshogy függőlegesbe helyezkedni. Iszonyatos volt! Aztán Esztergyereket kérés nélkül megetettem. Muszáj volt!
De 9 óra nem evés után már nem vártam tovább...
Másnál is vannak ennyire durva kihagyások?? Ha nem veszem ki az ágyból a kicsi nyűglődésre, fogalmam sincs, mikor szólt volna rendesen, hogy éhes!
Hurrá!! Kisregény!!

ladmon

Hívnám én, de annak idején a lelkemre kötötte, hogy nem kereshetem délelőtt, mert akkor a kórhában van, műt-szüleszt. Mellesleg délelőtt egyébként sem veszi fel a mobilját...De döntöttem, ha csak nem ömlik belőlem az áldás, elmegyek. A gyerekmegőrzést már megszerveztem, ő meg úgyis látott már ilyet. Megaztán mi van, ha ez nem is a havi? Nézem-nézem, de nem akar erősödni a szokásos mértéküre....

Kép
kangu

Tegnapi kevésalvás és most Marcus megint négy és fél órája nem evett.... Durmol, mint egy kisangyal! De én nem keltem, szóval asszem most még egyszer fejek egy kicsit. Ennyi szabadidőt! :shock:

Köldök: A közepén beindult egy sejtburjánzás, piros kis kinövés, elkötötték és lekezelték a tetejét és így vissza fog húzódni. Amúgy a dokinéni szerint (dagad a májam) a Gyerek mentálisan 2-3 hónapos gyerek szintjén viselkedik.... :D Ahogy kommunikál és mosolyog...oh, zene anyai fülemnek! :lol:

Menstruáció, már most? :shock: Nekem nem jósoltak ilyet egy ideig... Ez lehet?

Felébredt, lépek! :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

A szülésért-terhesgondozásért is adós vagyok még neki, boritékot ugyebár nem fogad el tőlem-hogy még egyszerűbb legyen az életem :roll: Na mindegy, ajándékkosár lesz.

Kép
kangu

Sziasztok!

Megírtam a szülés sztorinkat. Akit nem érdekel, ugorjon át rajta!

Február 10-én be kellett feküdnöm a KH-ba, mert 5 napja túlléptem a terminust és a toxémiám miatt szorosabb megfigyelés kellett. A szobában 2, már megszült kismama volt, kicsit irigyeltem őket, h már babáznak. Másnap a reggeli viziten a főorvos elrendelte az oxitocin terheléses vizsgálatot, ami beindította a fájásaimat, de 10 órás vajúdás mellett sem tágultam és a fájásaim is leálltak. A burokrepesztés sem hozta vissza a fájásokat és mivel meconiumos volt a magzatvíz, végül a műtétet javasolta a dokim. Ezt én nem bántam, mert csúnya dolgok történhetnek a babával, ha sokáig van a kakis vízben, mivel, ha belekakil a vízbe, az azt jelenti, h oxigén hiányos állapotba került. Mikor megtudtuk, h császár lesz, elmondtam Kismazsolának, h kiveszik a pocakomból és ő sírjon, ahogy csak tud. Majd a férjemnek is elmondtam, h a baba lila lesz, ami ilyenkor normális és le fogják szívni orrát, száját, ne ijedjen meg ezektől a dolgoktól. Amikor kiemelték Alexet, a műtőben pont 23:00 volt, (az újszülött ellátóban 22:57, így a papírjaira ez az időpont került). Mikor vitte ki a műtősnő, egy pillanatra megmutatta nekem, hatalmas szemekkel nézett felém, hihetetlen volt. Azután kivitte és én mondogattam magamban, h tessék ügyesen sírni. Először kis nyöszörgést hallottam, majd szinte azonnal hangos sírást. Na, akkor megkönnyebbültem. Alexet rendbe tették, majd odaadták apukájának és egy csendes szobában hagyták őket ismerkedni egymással, amíg a műtétet befejezték. Miközben tovább matattak bennem, hallom, h a méhlepényről beszélnek valamit, de csak nagyon halkan jutott el a tudatomig, mivel úgy éreztem repülök, attól, h láthattam a kisfiam és alig vártam, h megölelhessem. Majd egy pillanatra felvillant bennem, h lehet nem akar leválni a lepényem és mi lesz ha úgy vérzek, h ki kell venni a méhemet? De szándékosan eltereltem ezeket a rossz gondolatokat és arra koncentráltam, mindjárt megölelhetem a babámat. (Később mondta a doki, h egy ponton nagyon erősen tapadt a lepény, de végül gond nélkül le tudták szedni.) Műtét után kitoltak a kórterembe, férjem jött utánunk, tolta Alexet a kiskocsiban, majd segített cicire tenni. Alex nagyon ügyesen elkezdett szopizni. Így együtt voltunk 3-an kb. másfél órát, és amikor éppen készült elmenni szólt a nővér, h ideje mennie Apának. (mondjuk érthető, mivel éjjel fél 2 volt és ott volt a 2 szobatársam) 7 órakor bejött egy csecsemős a szobatársam babájáért, ekkor szóltam, h hozzák ki a fiamat, de sajnos csak 9-kor hozták ki, innentől kezdve viszont végig velem volt. Besárgult, kapott fénykezelést, de akkor is velem volt, mert a kiságyában volt a kékfény lámpa. Hát ennyi. Nem egy könnyfakasztó, romantikus történet, de a miénk, és ez a lényeg!

Teszek fel képeket a közösre.
Kedden voltam a 6 hetes kontrollon és Alexnek megvolt az UH szűrés is, minden rendben. Úgy tűnik, már nem hat rá a szeles idő, mert kiviszem akkor is sétálni és a levegőn mindig jókat alszik.
kreiszi

Sziasztok!

Bogi: nekem tökéletes az egyetem, úgyhogy akkor ezt meg is beszéltük, a lényeg, hogy szólj, ha jöttök!!!! :lol:

Ladmon: most panaszkodsz, vagy dicsekszel??? :lol: :lol: :lol:
9 óra????!!!!!!!!!!!!!!!! Nekünk sosem lesz annyi...... :cry: :cry: :cry:

Ma éjszaka 3 kor és 6kor kelt, és utána szépen elaludt, úgyhogy tulajdonképp nyugis éjszakánk volt........

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Kreiszi: köszönjük a történetet! Nagyon szép!!!

Ma vagyunk 2 hónaposak :D!!!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Döbbenten látom, hogy másnak is van menstruációs gyanúja. Hát nekem is pár napja, nagyon gyanús, nem akartam elhinni. így egy kicsit hihetőbb, hogy nektek is. Ugye ez nem jelenti automatikusan a tejecske elapadását!? Nem akarom!

Eszter és Dina, Isten éltessen Benneteket sokáig, tegnap nem voltam, csak olvasni, így lemaradtam egy napot. :wink:

Kangu, jobbulást pici Hunornak, gyógypuszi.
Én tegnap sikeresen szembelőttem a kislányomat, amikor be akartam fújni a kis nóziba tengervíz oldatot. Szegény, azt hittem, rewggelre tuti a szemgyulladás, de nem :D . Ennek örömére ma is szembelőttem... :oops: Hiába, az anyaságot, nem lehet eléggé begyakorolni :wink:

Szerintem is lehet menni "tömegbe", mi is megyünk még a 2 hós oltás előtt 4-én a Táncháztalálkozóra. Nem jön még valaki?

Kaandi, nagyon kis szeretetteli kép, de jó, hogy így alakult, remélem, később sem lesz Erikkel gond.

Vera! Amit írtál, a jó hírek engem különösen felvidítottak, mert ez azt jelenti, hogy Lénus is hamarosan produkál. Próbálom figyelni, mikor jön, hogy játványosan megnő az étvágya, de olyan nyűgösen telnek a délutánjaink napok óta, hogy rengeteget van cicin, hogy megnyugodjon, így nem érzékelem a dolgot. Annak is örülök, hogy férjeddel is alakultok, csak így tovább, nagyon szorítok nektek!

Erről az altatódalos cd-ról jutott az eszembe, hogy nekem is van ilyen, gyönyörűszép népi altatódalok, én már kívülről fújom, (mondjuk erre aludtak az oviban is a gyerekek) és gondoltam, ha találkozunk, mindenkinek másolnék belőle.

Nilabali, szuper, hogy erősödsz, és átveheted az önálló irányítást, nagyon jót fog tenni a lelkednek is.

Zsufi, te írtad azt, hogy büfésnéni? Én azóta ezen kacagok :lol:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Mivel a hordozás volt a téma, én ezt a kengurut néztem ki, ebben vízszintesen is lehet a baba.
Szerintetek???

http://www.brendon.hu/shop/fotoframe.as ... &iid=29054

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Zsuzsi: engem Apa csak menzásnéninek hív... az majdnem olyan, mint a büfés... :)

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Nilabali: de jó, hogy már kezdesz jobban lenni! Kisbalázs nagyon édes!

Kangu: gyors gyógyulást Hunornak! Szerintem ha megjött tényleg, akkor ugrott a doki :?

Ladmon: nálunk 5 óra volt a max., mondjuk akkor már csöpörészett a tejci :)

Zétivera: csak így tovább!!!

Zsufi

KépKép
zsufi74

9 óra nem evés még nem volt, csak 7,5 kb. Durva story :shock:

Kangu, jó az ilyen nőgyógy.jóbarát vagy rokon,szerencsés helyzet kicsit nem? :lol: persze tudom kicsit kellemetlen is!
Én a Lőrinci rendelőbe kaptam elvileg a beutalót, ott adták a máj.időpontot. Azért nem szeretnék várni én sem a 3 hóig, mert úgy tom h alapból 6-7 hetes körül nézik először, aztán kontroll 3 hósan, na meg én csí.ficammal születtem és 9 hóig vaskengyelbe (ha jól tudom) voltam. Bár tudom a lányoknál jellemző inkább,de azért én szeretném minél hamarabb kizárni!
Kreiszi nem is tudtam,h végül Ti is császárral szültetek! A lényeg, h minden jól alakult! :D

Kép
kaandi

Julcsi: nagyon nagy kérés lenne, hogy a Halász Jutkát is dobjátok már fel mégegyszer??? lemaradtam róla, csak most látom, hogy azt is feltöltöttétek... :cry: :cry: :cry:
Egyébként, ha minden jól megy és megoldható lesz, akkor én is szívesen csatlakozom a kerti partyhoz... :wink: :D

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Zsuzsi: igen, én voltam, de a menzásnéni sem rossz :D

Ez a menzesz durva, én még nem is gondoltam rá :?

Zétivera: Oli nagyon édes lehetett, és ez majd csak napról-napra jobb lesz, én is néha majd megzabálom Marcikát. Apa mondjuk meg is szokta rágcsálni a fülét és a nóziját, akkorákat vigyorog rá ilyenkor :D

Amy: boldog hónapfordulót Vendinek!!! Sajna még mi is 2-szer kelünk éjszaka, dehát már ez is jobb, mint a 3 vagy a 4 :D

Zsufi

KépKép
zsufi74

Nálunk tegnap este 8-tól reggel 6-ig, próbáltam én enni adn neki 23 körül de tojt a fejemre, full kómás volt a csajos. Kiheveri a két nap nem alvást :D

ladmon: csecsemőszin, ez tetszik én szimplán kéknek mondom :D
Ja és a tévé nálunk is érdeklődni,nem győzzük forgatni a játszószőnyegét, végülis 2 in1 játsziszőnegy és körhinta.

amy: jelentkezem ha megyünk :D

kreiszi: nem romantikus de jó atörténet és engem meghatott.

Süt a napocska..........néha-néha. Délután levegő!!!!!!!!!
Ja és attól hogy szoptat valaki simán meg jöhet már. Van akinek a babája megérzi és nem kell neki atej, de több ismerősömnek simán elfogadja még a cicit és van tejecske pedig a szülés után nem sokkal megjött nekik.
azért irigyelem azt aki még fejni is tud, meg elég a tejecske :cry: , na mindegy valamennyi még nekem is van és ez a lényeg.

Kép
budabo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?