Sokan írtátok, hogy nem az a két óra számít, nekem még is nagy fájdalom, hogy az teljesen kimaradt. Hiszen nekem kellett volna egyből megölelnem miután megszületett, de ez a kiváltság a páromnak jutott. Még szerencse, hogy ő ott volt és ez a két órát nem idegenekkel kellett eltöltenie...
gerendai zsuzsi: hát tényleg elég hasonlóan alakult a szülésünk. Egyelőre még nem sikerült feldolgoznom, hogy ilyen balul sült el, nem tudom hogy valaha sikerülni fog-e. De a legfontosabb, hogy egészséges, nyugodt és jókedélyű kisbaba, úgyhogy ennél többet már nem is kívánhatnék.
Abencze: köszi az infót,most próbálkozom a másik szemeteszacsival. Úgy tűnik, hogy ez be fog válni.
Az élet apró örömei: 1 hónap után, tegnap végre tudtam rendesen zuhanyozni. Beforrt a seb és lekerült róla a tapasz. Tudjátok milyen nagy élmény volt 1 hónap után egy rendes zuhany?
Julcsi: múltkor én is ezt kérdeztem anyutól. Szerinte napközben ébresszem fel, ha már 4-5 órája nem evett, hogy meglegyen a rendszer és ne legyen az, hogy megfájdul a hasa, mert hirtelen sokat eszik. Éjszaka viszont hagyjam aludni. Azt hittem, hogy ez meg fogja zavarni az éjszakai 6 órás alvásokat is, de nekünk eddig bevált.
Ma fogok írni a tesódnak, kicsit zűrös volt a tegnap...
Amy: a fejsimogatás nálunk is nagyon bejön. Akkorákat mosolyog közben... nagyon szereti...
Nicko: mi a Hipp Pre Ha-t használjuk. Nekünk azt mondták, hogy mindenképpen pre-t használjunk, mert az kevésbé okoz hasfájást a babának.
Egyébként Hannababa nagy cumis. Sokszor adunk neki, de nem mindig igényli. Sokszor kell neki az elalváshoz,de már nem riad fel, ha kiesik. Bezzeg az elején. Volt olyan, hogy 3 órán keresztül azt "játszottuk", hogy cumi betesz, 2 perc múlva Manóka kiköp, majd cumi megint betesz.... de mostanra már nagyon jól megy neki és nagyon jól megnyugtatja. Szerintem ehhez is idő kell, amíg megtanulja.
Egyébként az
elalvás nálunk úgy történik, hogy az ölben való ringatózás kell ahhoz, hogy elálmosodjon, de igazán elaludni csak a kiságyban tud, mert az kényelmes neki. Ezért amikor látom, hogy már félig alszik, leteszem a kiságyba, ilyenkor felriad, nyüglődik 5 percet, aztán egyedül szépen elalszik. Szóval szerencsére nekünk az altatás nem tart sokáig.
Mensi: hát ez fura.... én már 3 hete nem szoptatok és még mindig semmi...

nem mintha annyira hiányozna, de nem kellene már???
Kangu: szerintem mindenképp menj el... aztán majd az orvos eldönti, hogy megvizsgál-e így vagy sem. Sokszor így is csinálnak vizsgálatot, ha valami baj van...